|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Słuchajcie Dobre Kobiety:
noworodek powinien być non stop w czapeczce? Tzn. coś mieć na główce? Czy tylko jak chłodno, albo po kąpieli? |
|
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
I MAM PYTANIE GLUPIE: Mocz pobralam o 5.45, oddalam po 3,5h dopiero, i nie siedzial w lodowce tylko sobie stal w torbie, czy to moglo te bakterie namnozyc?
|
|
#4563 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Gratuluję wszystkich nowo rozpoczętych tygodni ![]() Trzymam kciuki za wizyty ![]() Sama dzisiaj wizytuje i strasznie się cieszę, mam nadzieję, że wszystko w porządku a te bóle brzucha które miałam to nic groźnego i niepokojącego ![]() Śliczna Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40925919]Moje dziecko chyba wpycha główkę w szyjkę... Jest to takie nieprzyjemne odczucie na samym dole... Boję się To jeszcze nie jego czas... [/QUOTE]będzie dobrze Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4565 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny!!
Nie wiem czy nie za pozno na witanie sie (bo wiekszosc juz juz zaczyna rodzic), ale mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie Czytam was juz od samego poczatku, ale ciagle nie bylam w stanie was nadrobic. Jest to moj debiut w pisaniu na forum w ogole, wiec gdymym zrobila cos nie tak prosze o wyrozumialosc. Ja osobiscie jestem w 28tc (dokladnie 27t+5dni), mieszkam w UK od 3 lat, jestem mama aniolka, ktorego stracilam w zeszlym roku (i tu moglabym ponarzekac na angielska sluzbe zdrowia, ale nie chce rozdmuchiwac dalej tego tematu). Obecnie czekamy na synka Edwarda i nie mozemy sie doczekac na jego przyjscie ![]() W sumie pisze, bo obecnie jestem na wyproszonym wrecz tygodniowym zwolnieniu i mam chwile forum. Pozstaram sie byc na biezaco jak tylko bede miala wolna chwile! |
|
|
|
#4566 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jakierka witaj
|
||
|
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejku, Ty też łap za magnez, sok pomidorowy i chyba Elaine pisała o ćwiczeniach na skurcze. Ja jak pamiętam ćwiczę troszkę ale mam takie ból w łydkach po ostatnich skurczach, jakbym zakwasy miałą po jakiejś pielgrzymce
|
|
|
|
|
#4568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak te wszystkie leki to jedna substnacja czynna, zresztą na salicylany sporo osób ma uczulenie, więc ogólnie warto z nimi uważać |
||
|
|
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, może jakbyś na słońcu albo w bardzo gorącym pomieszczeniu postawiła to takza wyniki
|
|
|
|
|
#4570 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
więc zdarza się często że podczas oddawania moczu zanieczyści się próbkę, albo własnie potem jak mocz stoi a jest ciepło.. tak przynajmniej mówił mi potem mój gin prowadzący.. więc jedyne wyjście zrób sobie badanie moczu raz jeszcze, najdokładniej jak się da i oddaj do analizy jak najszybciej a tak to trzymaj w lodówce, zobaczymy jaki wynik... trzymam kciuki aaa i wywołałas skurcze łydek także u mnie, złapał mnie raz i na chwilkę ale bolało ;( i w ogóle widzę że od rana tematy stricte medykamenckie ![]() Jakierka - witamy witamy serdecznie, lepiej późno niż wcale
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-05-22 o 09:47 |
|
|
|
|
#4571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo, nas trudno nadrobić, same mamy z tym problemy ![]() jeszcze chyba powinnaś napisać co masz na obiad
|
|
|
|
|
#4573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sek w tym, ze jestem wegetarianka, wiec nie bedzie tu zbytniego polotu kulinarnego. A dzis bede miala kasze gryczana z warzywami, a dla TZ takze kotlety mielone
|
|
|
|
|
#4574 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
p.s. Dobrze, że nie padłaś pod pałacem kultury [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40926022]dobry wieczór trochę czytam ale coś nie mogę się wbić.. już po wizycie teściów.. jak zwykle podnieśli mi ciśnienie, ale na szczęście tylko chwilę ich widziałam, bo mieliśmy MEGA WAŻNE SPOTKANIE OSIEDLOWE i zadali mi pytanie na odwal się "jak się czuję" i mega interesujące "ile przytyłam"... to sobie pogadaliśmy... he hecoś się zbiera na burzę... nad Wrockiem grzmi cynamonowa - buziaki dla Ciebie jutro mamy przedstawienie w przedszkolu z okazji dnia mamy i taty Ignacek już nie może się doczekać! i zaczeliśmy działać !! - dzisiaj TZ przywiózł szafę na strych z IKEI, - jutro mają dojśc drzwi i półki, - zamówiłam płotek do ogródka na podwyższone działki, - był też przed chwilą hydraulik ( pozazdrościłam czarownicy , wymieniamy grzejnik w pokoju Leosia na większy... - no i w koncu mamy wycenę tarasu... niestety wyszło trochę więcej niż wstępnie zakładaliśmy ale podjęliśmy decyzję że robimy, oddzielimy się od sąsiadów i nie będzie takiej patelni w lecie - jak zdejmiemy grzejnik to będziemy malować ścianę jak ja lubię planować a potem robić, robić robić! zaraz spadam, dobranoc[/QUOTE] No i kolejna co zaczęła na całego działać a ja dalej w czarnej d*** ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() za tydzien !Cytat:
Gratulacje za wybór imienia, bo widzę, że już malutkiej nadaliście ![]() No i super, że wszystko z Wami w porządku, mój też ma nogi dłuższe o 2 tyg niż reszta ciała, więc będziemy mieć długonogie/długonogich ![]() Taaaaa? i nic nie gadasz? ![]() Cytat:
Cytat:
Nie no, nie non stop bo wtedy się zaparzy i będzie miało potówki. Najlepiej jak jest chłodniej, lub tak jak Oli napisała- po kąpieli
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||||
|
|
|
#4575 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie w Labie każą do 2 godz. dostarczyć mocz. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że już tu zostaniesz ![]() prosimy więcej o sobie i o tym, co dziś na obiad (bo jak czytasz, to wiesz, że spowiedź to u nas tradycja )
|
|
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że do nas dołączyłaś, tutaj jest w ogóle sympatycznie i miło, lubimy pisać o lodach, jedzeniu i dolegliwościach ciążowych Teraz na pewno wszystko będzie w porządku i Edward urodzi się cały i zdrowy ![]() A jak masz na imię? ![]() Hej dziewczyny ! Wstaliśmy, bo pies nam skuczał oczywiście, bo pole i spacer.. ![]() Więc Tż z nim poszedł, ja zaraz prysznic biorę i idę po bułki żeby było co zjeść na śniadanie.. a potem ruszam na łowy do lumpka. Jak będę widziała jakieś fajne rzeczy dziewczęce to będę kupować i najwyżej potem się podzielicie czy coś, bo u mnie albo na wagę, albo po 2 zł, więc tanioszka ![]() No i oczywiście zbiorowe za nowe tygodnie, miesiące i za wizyty!!
|
|
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki wiadomo co u tweed? Samanthy tez dawno nie było? Może coś przeoczyłam ...
|
|
|
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no też właśnie doszłam do tego wniosku...
|
|
|
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój Tż ciagle sie mnie pyta czy w ciązy przechodzę na wege bo ja tylko ewentualnie cycka kurzego albo mięsko raz na tydzień albo polędwicę łososiową wsuwam... jakby tego nie było to bym nie płakała
|
|
|
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co innego gdyby to była cola |
|
|
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się niezupełnie z rańca
Pospałam sobie dzisiaj..nie ma co.. do 9 W nocy mnie muliło, bo nażarłam się pod wieczór masełkowego popcornu Miałam też mnóstwo snów, których już nie pamiętam. Idę nadrabiać.. |
|
|
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za odp dotyczące czapuni
|
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
jutro ide na wojne do lidla
A no i dziś środa, czyli dużo nowych tygodni ... dziewuszkiJa zaczynam 31 |
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo zabawne
![]() A no i CYNAMONKU- POZDRAWIAM CIĘ SERDECZNIE, ale tak jak już IWONA napisała na nas nie robi wrażenia sok z marchwii tylko coś co ma bardzo dużo E i innych ulepszaczy
|
|
|
|
#4588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#4590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

nie mam pojęcia co tym ludziom się stało-cukrzyca ciążowa tak na nich podziałała 
teraz uciekam spać bo padnięta jestem, dobranoc!
To jeszcze nie jego czas... [/QUOTE]

Budziłam tż-ta bo tak mnie łapało, że w łydce powstało wielkie ,,kurze jajo", wyłam normalnie, nie mogłam stanąć na nogę. Tylko tż pomagał, bo stopę odginał i przechodziło. Teraz ledwo chodzę, bo co napnę mięsień to czuje tak straszny ból.

masz na mysli acard, tak? Psiakrew nooooooo, nie wiedzialam.... juz nie wezme
ja dostalam acard na te podwyzszone ryzyko zakrzepow, ale w tym tygodniu ide do gina po recepte na jakies DOSTEPNE zastrzyki z heparyna, wiec acard sobie daruje juz...
Miałam też mnóstwo snów, których już nie pamiętam.