W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-22, 09:35   #4561
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Słuchajcie Dobre Kobiety:
noworodek powinien być non stop w czapeczce? Tzn. coś mieć na główce? Czy tylko jak chłodno, albo po kąpieli?
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:36   #4562
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Na szczęście Acard ma małą dawkę, więc w I i II trym. jest bezpieczny, natomiast aspiryna jest zabroniona. (sama łykałam przez niecałe 2 trymesytry) i z Fi jest wszystko ok. Natomiast faktycznie nawet w ulotce napisane jest, żeby nie stosować w III trymestrze Acardu.
Sprawdzialam wyniki online i opis internisty. Sa lepsze!!! Opis brzmi tak: Wynik nieznacznie odbiegający od normy, obecność nielicznych bakterii może świadczyć o zanieczyszczeniu próbki moczu przy pobraniu, w przypadku utrzymywania się objawów wskazane powtórzenie badania

I MAM PYTANIE GLUPIE:
Mocz pobralam o 5.45, oddalam po 3,5h dopiero, i nie siedzial w lodowce tylko sobie stal w torbie, czy to moglo te bakterie namnozyc?
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:36   #4563
magolina
Wtajemniczenie

Dzien dobry

Gratuluję wszystkich nowo rozpoczętych tygodni

Trzymam kciuki za wizyty

Sama dzisiaj wizytuje i strasznie się cieszę, mam nadzieję, że wszystko w porządku a te bóle brzucha które miałam to nic groźnego i niepokojącego

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Idę w ślady En i wstawiam zdjęcie mojej Perełki
Śliczna uwielbiam psiaki, i generalnie zwierzaki.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
miałam wam napisać jak moje szefostwo zareagowało na mój stan zdrowia
młodszy prezes "co Ty tu jeszcze robisz, idź do domu i na zwolnienie"
prezes "pani nie powinna już pracować, to nie ma sensu"
nie mam pojęcia co tym ludziom się stało-cukrzyca ciążowa tak na nich podziałała
spróbuję dociągnąć do otrzymania kaski i dalej to już l4 będzie, jak kaska szybciej będzie to szybciej pobiegnę po l4
No i dobrze, możesz bez skrupułów iść na zwolnienie i w końcu odpocząć

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Hej jestem już po wizycie w szpitalu, miałam robione ktg i wsio ok teraz uciekam spać bo padnięta jestem, dobranoc!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Za ładne ktg

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Dla niewymienionych wyzej w moim nadrabianiu, czyli:
karolajn, iwona, Ghia, elaine, Kathe, teso, magdalenne, skylie, dotka, ona, czarownica, kallisto, Adriana, lachryma, Neni, Stokrotka, mela, idzia, Myszolka, madi, Charlize, krysia, barbara, Misiaczka, kubus puchatek, kayka, magolina, ita, sarna (przepraszam jesli kogos pominelam)
stawiamy z Adasiem soczek marchewkowy (zebyscie nie poczuly sie pominiete ale moj mozg naprawde kiepsko kodowal to co czytalam przez ostatnie dwa tygodnie)
Dziękuje za soczek i pozdrawiamy z Adasiem

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Cześć!
Jestem już po maturach. Dzisiaj miałam ustny polski, zaliczyłam na 90%, a tak się denerwowałam
Za polski

Cytat:
Kupiliśmy wannę, umywalkę z szafką, baterie do nich, ogarnęliśmy temat drzwi.
Później mąż pojechał załatwiać sprawy biznesowe, a ja na zakupy Filipowe:
-3 ręczniki mothercare
-komplet http://allegro.pl/ankras-komplet-pos...252875005.htmll taki, tylko za 12o zł
-3 pary bodziaków w pepco
i dla siebie 2 długie sukienki na lato
Brawa za zakupy

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40925919]Moje dziecko chyba wpycha główkę w szyjkę...
Jest to takie nieprzyjemne odczucie na samym dole... Boję się To jeszcze nie jego czas... [/QUOTE]

będzie dobrze może tylko tak bardzo to odczuwasz, a wcale nie jest tak źle.

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Kochane, jutro was ponadrabiam, bo dzis już chyba nie dam rady
Właśnie wróciłam z nocnego dyżuru od weta i szykuje mi sie chyba ciężka noc :banghead:
Oprócz tego jestem tak nerwowa, ze mialam całe majty mokre myslalam ze mi wody odchodzą. ..
Tymczasem idę futra pilnować, bo ma komplikacje po ostatnim zabiegu i się poddusza..
Trzymam kciuki za zdrówko futra

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to nie wiem czy chwaliłam sie wizyta w zeszłym tyg. Mała wazy ponad kg i ma podobno baaaaaaaaaaaaardzo długie nogi o 2 tyg. do przodu
No i zaczełysmy teraz 27 tydz.
Brawa za wizytę i za tc

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Grzebię za spodenkami krótkimi dla Norberta. Opis w jednej aukcji: kolory są żywe, soczyste. Dostępne kolory: czarny

Widział ktoś soczystą, żywą czerń Chyba z ciekawości zakupię te gatki...
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:37   #4564
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
noworodek powinien być non stop w czapeczce? Tzn. coś mieć na główce? Czy tylko jak chłodno, albo po kąpieli?
Chlodno i po kapieli, ew. przeciag
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:37   #4565
jakierka
Zadomowienie

Witam dziewczyny!!
Nie wiem czy nie za pozno na witanie sie (bo wiekszosc juz juz zaczyna rodzic), ale mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie Czytam was juz od samego poczatku, ale ciagle nie bylam w stanie was nadrobic. Jest to moj debiut w pisaniu na forum w ogole, wiec gdymym zrobila cos nie tak prosze o wyrozumialosc.
Ja osobiscie jestem w 28tc (dokladnie 27t+5dni), mieszkam w UK od 3 lat, jestem mama aniolka, ktorego stracilam w zeszlym roku (i tu moglabym ponarzekac na angielska sluzbe zdrowia, ale nie chce rozdmuchiwac dalej tego tematu). Obecnie czekamy na synka Edwarda i nie mozemy sie doczekac na jego przyjscie
W sumie pisze, bo obecnie jestem na wyproszonym wrecz tygodniowym zwolnieniu i mam chwile forum. Pozstaram sie byc na biezaco jak tylko bede miala wolna chwile!
jakierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:40   #4566
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Cały czas to chyba nie, tylko po kapieli i jak jest chłodno

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Sprawdzialam wyniki online i opis internisty. Sa lepsze!!! Opis brzmi tak: Wynik nieznacznie odbiegający od normy, obecność nielicznych bakterii może świadczyć o zanieczyszczeniu próbki moczu przy pobraniu, w przypadku utrzymywania się objawów wskazane powtórzenie badania

I MAM PYTANIE GLUPIE:
Mocz pobralam o 5.45, oddalam po 3,5h dopiero, i nie siedzial w lodowce tylko sobie stal w torbie, czy to moglo te bakterie namnozyc?
Z tego co kojarzę to jest 5 h na oddanie moczu po pobraniu do labo i nic się z tym moczem nie powinno stać. Ale mogę się mylić

jakierka witaj
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:41   #4567
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
O kurcze, to ona miała dużego pecha i szczęście jednoczesnie. Na tak późnym etapie w obecnych czasach rzadko wykrywa sie zaśniad. Ja mam kilka kol po takich przebojach i u kazdej 2-3 miesiac wykryte, usuniete i nie miał czasu narobic tak wielu szkód. Jednak na onkologie zgłaszaja sie co jakis czas. W europie 1 na 1000 zapłodnionych jaj jest zasniadem, a to duzo i mało, bo w Afryce nawet 1 na 100

Co do skurczów w łydkach ... ała ... nic dodać nic ująć. Dziś w nocy moje skurcze łydek przerodziły sie w koszmar Budziłam tż-ta bo tak mnie łapało, że w łydce powstało wielkie ,,kurze jajo", wyłam normalnie, nie mogłam stanąć na nogę. Tylko tż pomagał, bo stopę odginał i przechodziło. Teraz ledwo chodzę, bo co napnę mięsień to czuje tak straszny ból.
nooo, miała ogromne szczęście... sami lekarze się dziwili, a przecież pilnowała badań, wizytowała regularnie, Usg też robiła, przykładna była, w pierwszej ciąży miała mocną anemię więc dbała wręcz o siebie ponad normę (anemii w pechowej ciąży nie miała, wyniki idealne) no i? Nikogo nie obwiniamy, że lekarz popełnił gdzieś błąd, przeoczył coś, po prostu stało się...

jejku, Ty też łap za magnez, sok pomidorowy i chyba Elaine pisała o ćwiczeniach na skurcze. Ja jak pamiętam ćwiczę troszkę ale mam takie ból w łydkach po ostatnich skurczach, jakbym zakwasy miałą po jakiejś pielgrzymce
Stary 2013-05-22, 09:41   #4568
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:

odkąd siedzę mocno w kolorach tak widziałam tylko głeboką czerń, wyblakłą i inne ale soczystej i żywej jeszcze nie
widzisz całe życie się człowiek uczy...

Cytat:
A to zes mi z rana postawila poprzeczke wysoko masz na mysli acard, tak? Psiakrew nooooooo, nie wiedzialam.... juz nie wezme dzieki ja dostalam acard na te podwyzszone ryzyko zakrzepow, ale w tym tygodniu ide do gina po recepte na jakies DOSTEPNE zastrzyki z heparyna, wiec acard sobie daruje juz...
ja tym lekiem byłam przerażona, jak zapisano go do przyjmowania STAŁEGO na 6 miesięcy mojemu wówczas 1,5 rocznemu Norbertowi (a wszystkie polopiryny i inne kwasy acetylosalicylowe wolno chyba po 12 czy 14 rż.). Na szczęście obyło się bez powikłań i skutków ubocznych!

Cytat:
ooo Roxi, ciekawostę świetną zapodałaś
czyli ja z racji tego, że aspiryn, polopiryn nie mogę brać to i acard u mnie gdyby cuś odpada! po tych pierwszych w/w miałam krwotoki z nosa.
tak te wszystkie leki to jedna substnacja czynna, zresztą na salicylany sporo osób ma uczulenie, więc ogólnie warto z nimi uważać

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:43   #4569
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:

I MAM PYTANIE GLUPIE:
chyba nie, może jakbyś na słońcu albo w bardzo gorącym pomieszczeniu postawiła to tak

za wyniki
Stary 2013-05-22, 09:44   #4570
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:

I MAM PYTANIE GLUPIE:
u mnie po badaniu moczu w szpitalu wyszło tak samo, ale opis przeczytałam dopiero przy wyjściu na podstawie tego (a a w sumie bez podstaw) zaaplikowali mi antybiotyk na zakażenie układu moczowego którego nie miałam i na to zwalili skurcze w 17 tc

więc zdarza się często że podczas oddawania moczu zanieczyści się próbkę, albo własnie potem jak mocz stoi a jest ciepło.. tak przynajmniej mówił mi potem mój gin prowadzący..

więc jedyne wyjście zrób sobie badanie moczu raz jeszcze, najdokładniej jak się da i oddaj do analizy jak najszybciej a tak to trzymaj w lodówce, zobaczymy jaki wynik... trzymam kciuki

aaa i wywołałas skurcze łydek także u mnie, złapał mnie raz i na chwilkę ale bolało ;(

i w ogóle widzę że od rana tematy stricte medykamenckie

Jakierka - witamy witamy serdecznie, lepiej późno niż wcale

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-05-22 o 09:47
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:44   #4571
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Grzebię za spodenkami krótkimi dla Norberta. Opis w jednej aukcji: kolory są żywe, soczyste. Dostępne kolory: czarny

Cytat:
I MAM PYTANIE GLUPIE:
mi sie wydaje że za długo minęło od pobrania do zdania

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny!!
Nie wiem czy nie za pozno na witanie sie (bo wiekszosc juz juz zaczyna rodzic), ale mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie Czytam was juz od samego poczatku, ale ciagle nie bylam w stanie was nadrobic. Jest to moj debiut w pisaniu na forum w ogole, wiec gdymym zrobila cos nie tak prosze o wyrozumialosc.
Ja osobiscie jestem w 28tc (dokladnie 27t+5dni), mieszkam w UK od 3 lat, jestem mama aniolka, ktorego stracilam w zeszlym roku (i tu moglabym ponarzekac na angielska sluzbe zdrowia, ale nie chce rozdmuchiwac dalej tego tematu). Obecnie czekamy na synka Edwarda i nie mozemy sie doczekac na jego przyjscie
W sumie pisze, bo obecnie jestem na wyproszonym wrecz tygodniowym zwolnieniu i mam chwile forum. Pozstaram sie byc na biezaco jak tylko bede miala wolna chwile!
witamy

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:46   #4572
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Witam dziewczyny!!
witam nową Mamusię
nooo, nas trudno nadrobić, same mamy z tym problemy
jeszcze chyba powinnaś napisać co masz na obiad
Stary 2013-05-22, 09:49   #4573
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
witam nową Mamusię
nooo, nas trudno nadrobić, same mamy z tym problemy
jeszcze chyba powinnaś napisać co masz na obiad
No tak, zapomnialam o najwazniejszym
Sek w tym, ze jestem wegetarianka, wiec nie bedzie tu zbytniego polotu kulinarnego. A dzis bede miala kasze gryczana z warzywami, a dla TZ takze kotlety mielone
Stary 2013-05-22, 09:49   #4574
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Hej! Melduję, że żyję i padam nie w Warszawie, ale już u rodziców :P dopiero wróciliśmy....

Kupiliśmy wannę, umywalkę z szafką, baterie do nich, ogarnęliśmy temat drzwi.
Później mąż pojechał załatwiać sprawy biznesowe, a ja na zakupy Filipowe:
-3 ręczniki mothercare
-komplet http://allegro.pl/ankras-komplet-pos...252875005.htmll taki, tylko za 12o zł
-3 pary bodziaków w pepco
i dla siebie 2 długie sukienki na lato

Dobranoc!
Nooo duże zakupy, chwal się tutaj szybko !
p.s. Dobrze, że nie padłaś pod pałacem kultury

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40926022]dobry wieczór

trochę czytam ale coś nie mogę się wbić..

już po wizycie teściów.. jak zwykle podnieśli mi ciśnienie, ale na szczęście tylko chwilę ich widziałam, bo mieliśmy MEGA WAŻNE SPOTKANIE OSIEDLOWE
i zadali mi pytanie na odwal się "jak się czuję" i mega interesujące "ile przytyłam"...
to sobie pogadaliśmy... he he

coś się zbiera na burzę... nad Wrockiem grzmi

cynamonowa - buziaki dla Ciebie

jutro mamy przedstawienie w przedszkolu z okazji dnia mamy i taty Ignacek już nie może się doczekać!

i zaczeliśmy działać !!
- dzisiaj TZ przywiózł szafę na strych z IKEI,
- jutro mają dojśc drzwi i półki,
- zamówiłam płotek do ogródka na podwyższone działki,
- był też przed chwilą hydraulik ( pozazdrościłam czarownicy , wymieniamy grzejnik w pokoju Leosia na większy...
- no i w koncu mamy wycenę tarasu... niestety wyszło trochę więcej niż wstępnie zakładaliśmy ale podjęliśmy decyzję że robimy, oddzielimy się od sąsiadów i nie będzie takiej patelni w lecie
- jak zdejmiemy grzejnik to będziemy malować ścianę

jak ja lubię planować a potem robić, robić robić!

zaraz spadam, dobranoc[/QUOTE]

No i kolejna co zaczęła na całego działać a ja dalej w czarnej d***

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Kochane, jutro was ponadrabiam, bo dzis już chyba nie dam rady
Właśnie wróciłam z nocnego dyżuru od weta i szykuje mi sie chyba ciężka noc :banghead:
Oprócz tego jestem tak nerwowa, ze mialam całe majty mokre myslalam ze mi wody odchodzą. ..
Tymczasem idę futra pilnować, bo ma komplikacje po ostatnim zabiegu i się poddusza..
Oj Karolajn, mam nadzieję, że sierści się szybko poprawi i będzie wszystko dobrze !! a Ty spokojnie tam, żebyś nam jeszcze przedwcześnie nie urodziła !!

Cytat:
Heloł!

Kurde dziwnie się czuję - macica się stawia, chyba zacznę dzień od No-spy
Poza tym spałam pół nocy na siedząco - raz, że zgaga, dwa - mały coś płakał i poszłam do niego i zasnęłam na łóżku na siedząco, oparta o ścianę Żeby się tylko nie pochorował, bo w piątek mają festyn rodzinny z okazji dnia Mamy i Taty i bardzo czeka, więc byłoby mu przykro.

Idę z sierściuchem na spacer do przedszkola i zajrzę do Was
Zdrówka dla Norberta, żeby mógł się pokazać na Dniu Mamy i Taty!

Cytat:
Dziendoberek...
... w 34 tc!!!

Coraz bardziej ciekawa jestem, czy:
-urodze za 4 tygodnie?
-urodze normalnie z bolami czy odejda mi wody bez boli i poleze na porodowce umierajac z nudow az jakas litosciwa dusza zapoda mi oxy, zebym dla odmiany mogla poumierac z bolu?
-dozyje w ogole dnia porodu, skoro w nocy co godzine budzi mnie seria skurczy lydek, palcow i co tam jeszcze, a hemoglobine mam najnizsza na Wizazu?

Takie refleksje zaczynam miewac
Ty to masz rozmyślania
za tydzien !

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witam, dziewczynki
próbuje Was od jakiegos czasu nadrobic i nie daje rady
Trzymam kcuki za mamusie szpitalne oby jak najszybciej Was wypuszczono;
współczuje tez mamusia z dolegliwosciami zwłaszcza tymi niezdiagnozowanymi.
My z Bianka ogólnie spoko tylko skórcze łydek i ból bioder w nocy sak w opac nie daja jak większości
Po mału sie zabrałam za pranie wyprawki a piore wszystko jak leci łącznie z kocykami. Te płyny do prania dla maluchów sa b. delikatne i nic sie po praniu z rzeczami nie dzieje -kocyki nadal sa mieciutkie
Nadrabiam Was dalej i w miare mozliwosci bede sie odzywac chociazby raz na miesiac :P
A tak w ogóle to nie wiem czy chwaliłam sie wizyta w zeszłym tyg. Mała wazy ponad kg i ma podobno baaaaaaaaaaaaardzo długie nogi o 2 tyg. do przodu
No i zaczełysmy teraz 27 tydz.
Jedna z moich szwagierek juz urodziła ale spedziła z mała ponad tydz. w szpitalu bo była zółtaczka . Teraz sa juz w domku. Za chwile rodzi druga i przyjdzie kolej na mnie
Trzymajcie sie cieplutko chyba ze u Was upał to chłodno
Hej Aga ! Dawno Cię u nas nie było, dobrze, że się odezwałaś !
Gratulacje za wybór imienia, bo widzę, że już malutkiej nadaliście
No i super, że wszystko z Wami w porządku, mój też ma nogi dłuższe o 2 tyg niż reszta ciała, więc będziemy mieć długonogie/długonogich

Cytat:
Dziś się lenię, a jutro Krakowianki, odwiedzam Was
Taaaaa? i nic nie gadasz?

Cytat:

bo Ty mało jeszcze w życiu widziałaś

Cytat:
Napisane przez Oliath;40928442[B
]a po ciazy pojde sobie na medycyne i zostane wlasnym lekarzem i juz[/B].

Cytat:
Nie no, nie non stop bo wtedy się zaparzy i będzie miało potówki. Najlepiej jak jest chłodniej, lub tak jak Oli napisała- po kąpieli
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:50   #4575
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
no wg mnie wiadomo tuż po porodzie, po kąpieli, jak jest chłodno lub cieplej ale wietrznie

Cytat:

I MAM PYTANIE GLUPIE:

U mnie w Labie każą do 2 godz. dostarczyć mocz.

Cytat:
Witam dziewczyny!!
Witaj, pisz śmiało z nami.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:50   #4576
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Witam dziewczyny!!
witaj mam nadzieję, że już tu zostaniesz
prosimy więcej o sobie i o tym, co dziś na obiad (bo jak czytasz, to wiesz, że spowiedź to u nas tradycja )

Stary 2013-05-22, 09:52   #4577
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Witam dziewczyny!!
Witam nową Mamusię !
Fajnie, że do nas dołączyłaś, tutaj jest w ogóle sympatycznie i miło, lubimy pisać o lodach, jedzeniu i dolegliwościach ciążowych
Teraz na pewno wszystko będzie w porządku i Edward urodzi się cały i zdrowy
A jak masz na imię?

Hej dziewczyny !
Wstaliśmy, bo pies nam skuczał oczywiście, bo pole i spacer..
Więc Tż z nim poszedł, ja zaraz prysznic biorę i idę po bułki żeby było co zjeść na śniadanie.. a potem ruszam na łowy do lumpka. Jak będę widziała jakieś fajne rzeczy dziewczęce to będę kupować i najwyżej potem się podzielicie czy coś, bo u mnie albo na wagę, albo po 2 zł, więc tanioszka

No i oczywiście zbiorowe za nowe tygodnie, miesiące i za wizyty!!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-22, 09:53   #4578
idzia111
Zakorzenienie

Laseczki wiadomo co u tweed? Samanthy tez dawno nie było? Może coś przeoczyłam ...
Stary 2013-05-22, 09:53   #4579
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Zdrówka dla Norberta, żeby mógł się pokazać na Dniu Mamy i Taty!

bo Ty mało jeszcze w życiu widziałaś
dzięki

no też właśnie doszłam do tego wniosku...

Stary 2013-05-22, 09:53   #4580
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, zapomnialam o najwazniejszym
Sek w tym, ze jestem wegetarianka, wiec nie bedzie tu zbytniego polotu kulinarnego. A dzis bede miala kasze gryczana z warzywami, a dla TZ takze kotlety mielone
ooo bardzo dobre papu... kasza gryczana z warzywami
mój Tż ciagle sie mnie pyta czy w ciązy przechodzę na wege bo ja tylko ewentualnie cycka kurzego albo mięsko raz na tydzień albo polędwicę łososiową wsuwam... jakby tego nie było to bym nie płakała
Stary 2013-05-22, 09:54   #4581
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

W końcu udało nam się załatwić dostęp do internetu- niestety mobilny więc za kilka dni zobaczymy ile mi Wizaż zżera
Póki co wpadłam się tylko przywitać i z tego co pamiętam podczytując w telefonie:

Oliath- za Twoje zdrowie Kobietko
za wszystkie wizyty- pięknie Wasze Maluszki rosną
ewe- za zdrowie Marysi
enlevee- dla Młodzieżowego Championa
Malinka- to już 37tc wow...
Margosia- Ty to zawsze piękna, młoda, bezbolsna i pełna werwy- czekajcie sobie z Niespodziewajką do tego listopada
za cukrzycowe mamy
Rocky- trzymajcie się z Laurą dzielnie
czerwony balonik- zdrówka
Dla fiazo zaległe życzenia imieninowe
Ogromne za Ewusię i Tymka
dzoan- za wybór imienia
za siostre Anulki zeby szybko do siebie dosz po cc
dla surki zeby szybko wyszla ze szpitala
dla roxi za hemoglobine- bezczelnie zazdroszcze takiego wyniku
malaczarnakejt- za remont
Tweedledee- gdzie zniknelas ?

Czytałam też o wózku Oli- nie widziałam bo aplikacja w telefonie nie pozwala oglądać zdjęć ale po zachwytach dziewczyn- szacun za wózek dla mojej synowej
Pamietam też, że duże wrażenie zrobiła paczka dla domciątka od kuzynki- też nie widziałam ale gratuluję

Poogladalam sobie Was w klubie- Lachony jedne

Co do dyskusji na temat sluzby zdrowia w UK i dyskusji na temat angazowania sie tatusiow naszych Maluszkow w fizjologie porodow to nie bede sie wypowiadac zeby znowu cisnienia w watku nie podnosic. Kazdy ma swoje zdanie jakie ma i najwazniejsze zeby szanowac je wzajemnie (chociaz czasem poglady drugiej osoby wydaja nam sie kompletnie niezrozumiale) i nie atakowac/ nie traktowac z gory innych za posiadanie wlasnych pogladow/ zdania w danym temacie bo "ja wiem lepiej"

I nie pamietam teraz tak na szybko

Dla niewymienionych wyzej w moim nadrabianiu, czyli:
karolajn, iwona, Ghia, elaine, Kathe, teso, magdalenne, skylie, dotka, ona, czarownica, kallisto, Adriana, lachryma, Neni, Stokrotka, mela, idzia, Myszolka, madi, Charlize, krysia, barbara, Misiaczka, kubus puchatek, kayka, magolina, ita, sarna (przepraszam jesli kogos pominelam)
stawiamy z Adasiem soczek marchewkowy (zebyscie nie poczuly sie pominiete ale moj mozg naprawde kiepsko kodowal to co czytalam przez ostatnie dwa tygodnie)
ee tam soczkiem takim zdrowym chcesz nas przekupic???
co innego gdyby to była cola
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:55   #4582
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Więc Tż z nim poszedł, ja zaraz prysznic biorę i idę po bułki żeby było co zjeść na śniadanie.. a potem ruszam na łowy do lumpka. Jak będę widziała jakieś fajne rzeczy dziewczęce to będę kupować i najwyżej potem się podzielicie czy coś, bo u mnie albo na wagę, albo po 2 zł, więc tanioszka
masz wodoodpornego lapka czy telefon????

Stary 2013-05-22, 09:56   #4583
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Laseczki wiadomo co u tweed? Samanthy tez dawno nie było? Może coś przeoczyłam ...
Samantha to pisała coś o braku o czasu, a Tweed ... cisza. Chyba że odpisała Madi na smska ale Madi jeszcze nie było
Stary 2013-05-22, 09:57   #4584
dzoan
Zakorzenienie

Witam się niezupełnie z rańca
Pospałam sobie dzisiaj..nie ma co.. do 9 W nocy mnie muliło, bo nażarłam się pod wieczór masełkowego popcornu Miałam też mnóstwo snów, których już nie pamiętam.

Idę nadrabiać..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:57   #4585
czarownica1
Zakorzenienie

dziękuję za odp dotyczące czapuni
Stary 2013-05-22, 09:57   #4586
idzia111
Zakorzenienie

jutro ide na wojne do lidla ... i zastanawiam sie jak jest z rozm. ciuszków dla dzieci? bo dla dorosłych jest inna niz nasza Pl. Ja jak nosiłam przed ciaza przewaznie M to w lidlu zawsze S, a czasami i to za duże było. Wie ktoś coś???

A no i dziś środa, czyli dużo nowych tygodni ... dziewuszki
Ja zaczynam 31
Stary 2013-05-22, 09:58   #4587
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
masz wodoodpornego lapka czy telefon????
bardzo zabawne

A no i CYNAMONKU- POZDRAWIAM CIĘ SERDECZNIE, ale tak jak już IWONA napisała na nas nie robi wrażenia sok z marchwii tylko coś co ma bardzo dużo E i innych ulepszaczy

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-22, 09:58   #4588
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
ooo bardzo dobre papu... kasza gryczana z warzywami
mój Tż ciagle sie mnie pyta czy w ciązy przechodzę na wege bo ja tylko ewentualnie cycka kurzego albo mięsko raz na tydzień albo polędwicę łososiową wsuwam... jakby tego nie było to bym nie płakała
Na mojej diecie chyba najbardziej cierpi TZ, bo na poczatku mialam okropne mdlosci i kazdy najmniejszy zapach miesa totalnie mnie rozklejal. Teraz po woli wracamy do jego starych nawykow zywieniowych. Gdyby nie to, chyba chyba wkrotce rzucil by sie na mnie, a mam w boczkach coraz wiecej tluszczyku
Stary 2013-05-22, 09:58   #4589
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Witam się niezupełnie z rańca
Pospałam sobie dzisiaj..nie ma co.. do 9 W nocy mnie muliło, bo nażarłam się pod wieczór masełkowego popcornu Miałam też mnóstwo snów, których już nie pamiętam.

Idę nadrabiać..
no pospała do 9 a melduje się dopiero o 10. co robiłas przez ten czas?
Stary 2013-05-22, 10:00   #4590
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Na mojej diecie chyba najbardziej cierpi TZ, bo na poczatku mialam okropne mdlosci i kazdy najmniejszy zapach miesa totalnie mnie rozklejal. Teraz po woli wracamy do jego starych nawykow zywieniowych. Gdyby nie to, chyba chyba wkrotce rzucil by sie na mnie, a mam w boczkach coraz wiecej tluszczyku
pocieszę Cię, że nie jesteś z tymi boczkami sama

Cytat:
no pospała do 9 a melduje się dopiero o 10. co robiłas przez ten czas?
Jakie gestapo normalnie

Tomuś
3470g, 54cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości