Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają 28 50,91%
Zbudyniałe matki 0 0%
Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki 6 10,91%
Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa 5 9,09%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 10 18,18%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 6 10,91%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-22, 13:19   #2581
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Słuchajcie, ale jak to jest z tym głaskaniem i masowaniem brzucha? Bo ja znowu zapomniałam zapytać lekarza... Nie wolno w ogóle czy tylko jak są jakieś problemy z tą ciążą?
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:19   #2582
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Śliczna

A co będziesz robić u oczologa?

Co do pościeli to ja wyczaiłam takie zupełnie gładkie poszewki i chcę je kupić razem z tymi ochraniaczami, a dokupię tylko jeszcze poszewki na kołderkę i podusie z żyrafkami u tego samego sprzedawcy. I wtedy te ochraniacze mi będą pasować. Albo kupię oba zestawy z ochraniaczami i będę to mieszać, żeby nie było naciaprane od żyraf
Prawda I w "temacie" bo my mocno "morscy" jesteśmy

U oczologa będę się badać. Po pierwsze, czas już najwyższy na kontrolę (ostatnia wizyta rok temu), a po drugie, w ciąży jeszcze nie byłam i po cichu liczę na to, ze wszystko będzie ok, chociaż mam wrażenie, że mi wada lekko poleciała

Pomysł z pościelą fajny - zapisany do zgapienia

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No więc ogólnie dalej szyjka długa (4,2 mm! ) i zamknięta, łożysko prawidłowe, nic się nie odkleja, mała pozostaje małą (chociaż Pani powiedziała, że nie na 100% :P) i rusza się, połyka sobie wody i ogólnie git.

Jeśli chodzi o te twardnienia i bóle, to mam brać 3xNo-Spa Forte i jakby nie przeszło, to od razu jechać do szpitala, bo tu niby nic się nie dzieje, a wystarczy 1 dzień i może być szyjka skrócona. Zapisała mi też Duphaston, jakby skurcze nie przechodziły, ale na razie mówiła, żeby nie brać. No i w sumie tyle.

A, no i mam bezwzględnie leżeć dopóki te skurcze i bóle nie przejdą, wstawać tylko do łazienki i dmuchać i chuchać na siebie, bo gin się te skurcze bardzo nie podobają.
No to leż i pachnij
Strasznie się ciesze, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Kurde, co za przeprawę miałam rano. Poszłam na zlecone badanie glukozy. Czeka się potem 2 godziny więc doszłam do wniosku, że pierwszy raz poproszę o ustąpienia mi pierwszeństwa (na drzwiach była odpowiednia kartka).

Kolejka miała ładne parę osób więc zapytałam kto jest pierwszy, zgłosiła się babka więc powiedziałam, że wobec tego wejdę przed nią. Dodam, że specjalnie ubrałam jasne, obcisłe wdzianko żeby już nie musieć wdawać się w tłumaczenia (lada moment mi stuknie 7 miesiąc więc już jednak cokolwiek widać ). Babiszon mnie zmierzył i zapytał, że niby dlaczego. Powiedziałam (oczywiście mega spokojnie), że jestem w ciąży i według zasad przychodni mam do tego prawo. Słuchajcie, wyobraźcie sobie, że suka do mnie wyjechała z aferą, że ciąża to nie choroba a ja najwyraźniej jestem zdrowa skoro mam siłę się kłócić i nie umiem liczyć skoro chcę wejść przed nią
Zaraz poparła ją druga zołza siedząca obok i twierdząca, że ona wchodzi po suce. Potem odezwała się jakaś małolata, że potem ona.

Mina mi zrzedła i już postanowiłam, że oleję suki i poczekam na końcu kolejki (głodna w dusznym pomieszczeniu, w którym miałam spędzić kolejne 3 godziny...), ale odezwał się pan w średnim wieku. Mega spokojnie powiedział, że właśnie weszła jedna ciężarna, przepuścimy dwie osoby i wtedy wejdę.

Słuchajcie, najlepsze, że tamte dwie świnie, które dołączyły do chórku były o wiele dalej niż mi wciskały. Po wyszczekanej babie wchodziło dwóch facetów (którzy w ogóle się nie odzywali i nie protestowali). A w końcu okazało się, że suka sama potem co najmniej 3 razy właziła do środka poza kolejką, bo nie potrafiła dobrze odliczyć pieniędzy, które miała dać.

No i taka bzdura, a człowiekowi humor psuje. I przykre, że to baby takie wstrętne. Zamiast trzymać się razem to by ciężarną jeszcze zagryzły To facet mnie wyratował z tego zwierzęcego stada.

Żałuję, że teżeta nie było, ten to by dał suce do słuchu tak, że na długo by sobie to zapamiętała W smsie mnie poinstruował, że mam jej powiedzieć, że ciąża to nie choroba, ale analfabetyzm leczy się w szkole i jeszcze w promocji można otrzymać szczyptę kultury

Myszy ją wpierniczą jak nic!
Niech ją wpiernicza, na zdrowie
BTW. dlatego ja się staram chodzić tam gdzie lekarz woła
A jeśli tak nie jest, to nie mam specjalnych skrupułów, żeby wejść pierwsza. Tak był z moim odczulaniem - ponieważ wizyta przed trwa ok. 5 minut, ale potem trzeba siedzieć, na drzwiach była wieeelka kartka, że "pacjenci do odczulania są przyjmowani poza kolejnością". I zawsze były o to bitwy, bo ktoś już tyyyle czeka, a ja chcę wejść od razu. Odsyłałam do kartki, jeśli nie pomogło, do rejestracji po informację, jeśli nie pomogło, wchodziłam i tak, a jeśli się menda pchała na chama, to lekarz prostował w gabinecie
Chyba bym się z Twoim TŻ dogadała

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:22   #2583
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, co za przeprawę miałam rano. Poszłam na zlecone badanie glukozy. Czeka się potem 2 godziny więc doszłam do wniosku, że pierwszy raz poproszę o ustąpienia mi pierwszeństwa (na drzwiach była odpowiednia kartka).

Kolejka miała ładne parę osób więc zapytałam kto jest pierwszy, zgłosiła się babka więc powiedziałam, że wobec tego wejdę przed nią. Dodam, że specjalnie ubrałam jasne, obcisłe wdzianko żeby już nie musieć wdawać się w tłumaczenia (lada moment mi stuknie 7 miesiąc więc już jednak cokolwiek widać ). Babiszon mnie zmierzył i zapytał, że niby dlaczego. Powiedziałam (oczywiście mega spokojnie), że jestem w ciąży i według zasad przychodni mam do tego prawo. Słuchajcie, wyobraźcie sobie, że suka do mnie wyjechała z aferą, że ciąża to nie choroba a ja najwyraźniej jestem zdrowa skoro mam siłę się kłócić i nie umiem liczyć skoro chcę wejść przed nią
Zaraz poparła ją druga zołza siedząca obok i twierdząca, że ona wchodzi po suce. Potem odezwała się jakaś małolata, że potem ona.

Mina mi zrzedła i już postanowiłam, że oleję suki i poczekam na końcu kolejki (głodna w dusznym pomieszczeniu, w którym miałam spędzić kolejne 3 godziny...), ale odezwał się pan w średnim wieku. Mega spokojnie powiedział, że właśnie weszła jedna ciężarna, przepuścimy dwie osoby i wtedy wejdę.

Słuchajcie, najlepsze, że tamte dwie świnie, które dołączyły do chórku były o wiele dalej niż mi wciskały. Po wyszczekanej babie wchodziło dwóch facetów (którzy w ogóle się nie odzywali i nie protestowali). A w końcu okazało się, że suka sama potem co najmniej 3 razy właziła do środka poza kolejką, bo nie potrafiła dobrze odliczyć pieniędzy, które miała dać.

No i taka bzdura, a człowiekowi humor psuje. I przykre, że to baby takie wstrętne. Zamiast trzymać się razem to by ciężarną jeszcze zagryzły To facet mnie wyratował z tego zwierzęcego stada.

Żałuję, że teżeta nie było, ten to by dał suce do słuchu tak, że na długo by sobie to zapamiętała W smsie mnie poinstruował, że mam jej powiedzieć, że ciąża to nie choroba, ale analfabetyzm leczy się w szkole i jeszcze w promocji można otrzymać szczyptę kultury

zabiłabym wszystkie takie suki
Stary 2013-05-22, 13:24   #2584
butterfly20
Zakorzenienie

Vea żeglujecie? Mój mąż jest pasjonatą Chorwacja i jachty-to jego ulubiony sposób na wakacje. I co miesiąc kupuje pisemko Jachting i czyta od deski to deski

Jednak uznałam,że oba komplety kupię z ochraniaczami i będę mieszać, bo przecież ochraniacze też się brudzą i trzeba prać

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:24   #2585
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Ja juz chyba na 80% podjelam decyzje odnosnie wozka. Chciałabym go zobaczyc osobiscie, ale nie wiem czy w tym sklepie bedzie co mam zamiar isc.

Kupilabym taka gondole:
http://allegro.pl/britax-romer-gondo...261535201.html

Taką spacerowke:
http://allegro.pl/britax-romer-b-sma...267378355.html

czarna lub czerwona

fotelik:
cos takiego
http://allegro.pl/romer-2000002747-b...234155119.html
Cytat:
Nie wiem albo nowy tak wrzucilam, ale musze pierwsze poejchac do sklepu zobaczyc na zywo wozki ale z moim tz bedzie ciezko sie wybrac

bo moim 2 faworytem jest mura i juz sama nie wiem ;/
kochana nie kupuj tego wózka moja sąsiadka ma go na osiedlu dzisiaj stałam chwilę i masakra, tłucze się to, koła plastikowe, te z przodu małe, w ogóle wózek wygląda tak, że ja bym się bała, że gdzieś przy podjeździe to mi te przednie mini kółka odpadną

ja już jestem na 100% nastawiona na murę

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
ja będę chciała Tako Baby Heaven tylko muszę go gdzieś jeszcze wymacać na żywo
poka
Cytat:
Jestem

No więc ogólnie dalej szyjka długa (4,2 mm! ) i zamknięta, łożysko prawidłowe, nic się nie odkleja, mała pozostaje małą (chociaż Pani powiedziała, że nie na 100% :P) i rusza się, połyka sobie wody i ogólnie git.

Jeśli chodzi o te twardnienia i bóle, to mam brać 3xNo-Spa Forte i jakby nie przeszło, to od razu jechać do szpitala, bo tu niby nic się nie dzieje, a wystarczy 1 dzień i może być szyjka skrócona. Zapisała mi też Duphaston, jakby skurcze nie przechodziły, ale na razie mówiła, żeby nie brać. No i w sumie tyle.

A, no i mam bezwzględnie leżeć dopóki te skurcze i bóle nie przejdą, wstawać tylko do łazienki i dmuchać i chuchać na siebie, bo gin się te skurcze bardzo nie podobają.

Także wracam do grona leżących, co najmniej do 10.06 jestem uwięziona w łóżku (tż mi jutro obiecał pojechać do Lidla ) i idę nadrabiać
super, że jest ok i leż grzecznie ja na szczęście mam prawie cały czas brzuch miękki

Angel co za picze stare

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-05-22 o 13:26
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:25   #2586
teacherka
Zakorzenienie

Wy nawet nie wiecie jakiego ja mam stresa codziennie przed wejściem do autobusu... Żeby tylko było miejsce, bo wykłócić to mi się pewnie nie uda, zresztą ja nie z tych kłótliwych Siadam i potem sie ostentacyjnie trzymam za brzuch, zeby mmi ktoś nie pożałowąl tego miejsca i nie poprosił o ustąpienie
Stary 2013-05-22, 13:26   #2587
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem

Także wracam do grona leżących, co najmniej do 10.06 jestem uwięziona w łóżku (tż mi jutro obiecał pojechać do Lidla ) i idę nadrabiać
ufff, leżec i odpoczywac.
Cytat:

Masakra, ja jak pracowałam w Laboratorium, to sama wychodziłam i pytałam czy są ciężarne, a tym bardziej na krzywą. Nikt nigdy nie stękał, a jak zaczynał to go szybko uspokojałam.
Zresztą na drzwiach miałam ☠☠☠ną kartkę, że ciezarne i pacjenci na krzywą cukrową wchodzą bez kolejki.

Niech je myszy wpierdzielą.

Co do płci mój TŻ powiedział, że jakby teraz mu ktoś powiedział, że dziewczynka to by się już wkurzył, bo on wie, że JAŚ to JAŚ

A to są Jasiowe ubranka ( w rozmiarach od 56-68):

1x kombinezon
1xkurtka
9xskarpetki
1xapaszka
6xcienka czapka
1x śpiworek do spania
7xciepła bluza
1x spodenki kąpielowe ( na 92 cm, były w Lidlu w czachy i kupiłam)
11xbody krótki rękaw
10xkoszulka dł rękaw
17x spodenki (dresiki, jeansy)
9xcienkie pajace
19xbody dł rękaw
8x ciepłe śpiochy
4xkomplet dresik
2xgruby pajac
4xniedrapki

http://onaiich3.blogspot.com.es/

Edytowane przez misia332
Czas edycji: 2013-05-22 o 13:28
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:26   #2588
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Your_angel i dlatego ja się nie proszę nigdy o wpuszczenie, bo po co się denerwować

Matal ale ty chyba żartujesz,że myłabyś okna?Mój mąż by się na mnie wydarł za ten pomysł. Sam widzi kiedy trzeba je umyć (te dachowe się ciągle brudzą) i bierze się za mycie

Ja rozumiem,że głaskać brzuszka nie można. Ale nigdy nie mogę zrozumieć dlaczego nawet trzymać ręki nie wolno...

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Ok, zbieram się na tę dentystyczną rzeźnię.
Jakoś zawsze wolałam dentystę niż ginekologa, nigdy się nie bałam do dentysty chodzić, a w ciąży mi się odmieniło.
Będę dzisiaj brać znieczulenie, bo robimy ósemkę:mur :
Ona mówi, że dotykanie brzucha przy takich dolegliwościach może pobudzać skurcze.

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Słuchajcie, ale jak to jest z tym głaskaniem i masowaniem brzucha? Bo ja znowu zapomniałam zapytać lekarza... Nie wolno w ogóle czy tylko jak są jakieś problemy z tą ciążą?
j.w.
Nie wolno, jeśli pojawiają się jakiekolwiek skurcze. Jak ciąża przebiega prawidłowo, nie ma bóli i nie twardnieje brzuch, to można głaskać i dotykać do woli Ew. chyba nie masować, bo to może pobudzić skurcze i w bezskurczowym brzuchu.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:27   #2589
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Matal dobrze że jest ok
Angel mnie krew zalała jak to przeczytałam. Ale zauważyłam że szybciej mężczyźni i babcie o lasce przepuszczą ciężarną niż takie w sile wieku. Ostatnio w sklepie taka starowinka ledwo chodząca chciała mnie wpuścić przed siebie, ale nie miałabym sumienia.
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:28   #2590
matallewar
Zakorzenienie

rusałka widzę, że Ty kończyłaś identyczne studia, jak ja, tylko w innym mieście
I do tego w prawie takim samym wieku jesteś

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-22, 13:28   #2591
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
kochana nie kupuj tego wózka moja sąsiadka ma go na osiedlu dzisiaj stałam chwilę i masakra, tłucze się to, koła plastikowe, te z przodu małe, w ogóle wózek wygląda tak, że ja bym się bała, że gdzieś przy podjeździe to mi te przednie mini kółka odpadną

ja już jestem na 100% nastawiona na murę

poka
super, że jest ok i leż grzecznie ja na szczęście mam prawie cały czas brzuch miękki

Angel co za picze stare

Nie mow, ze jest taki tragiczny bo sie zamalmie, juz sie na niego nastawilam;/ chcialam taka gondole. Nie wiem co teraz mam kupic. A jak jest ze spacerowka ? wygodna czy nie bo mi sie wydaje, ze tak rozklada sie na plasko? A mura? jestes pewna tego wozka? da sie rozlozyc na plasko do spania i czy nie jest za mala na wieksze dziecko takie 1,5 roczne?
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:30   #2592
matallewar
Zakorzenienie

Ja tu zwariuję, bo wszyscy sąsiedzi palą i przy otwartych oknach można się udusić

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Vea żeglujecie? Mój mąż jest pasjonatą Chorwacja i jachty-to jego ulubiony sposób na wakacje. I co miesiąc kupuje pisemko Jachting i czyta od deski to deski

Jednak uznałam,że oba komplety kupię z ochraniaczami i będę mieszać, bo przecież ochraniacze też się brudzą i trzeba prać
Cytat:
Nie mow, ze jest taki tragiczny bo sie zamalmie, juz sie na niego nastawilam;/ chcialam taka gondole. Nie wiem co teraz mam kupic. A jak jest ze spacerowka ? wygodna czy nie bo mi sie wydaje, ze tak rozklada sie na plasko? A mura? jestes pewna tego wozka? da sie rozlozyc na plasko do spania i czy nie jest za mala na wieksze dziecko takie 1,5 roczne?
Najlepiej pójść do sklepu i obejrzeć osobiście
Każdemu co innego pasuje, w różnych miejscach się mieszka... I różne ma się budżety

Niestety mój plan obejrzenia wózka legł w gruzach

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-22, 13:30   #2593
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też gin mówił żebym nie dotykała i masowała brzucha (twardnieje mi brzuch).
Dodał tylko, że ogólnie w ciąży nie powinno się go dotykać, tymbardziej głaskać/masować. Pewnie co lekarz to inne opinie na ten temat

Teraz staram się go nie głaskać, ale dotykania to ja niepotrafię sobie odmówić
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:33   #2594
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
ANgel, o ja pier......... Dlatego ja się nie wybieram na żadne badanie bez Tża. Na szczęście piątki mamy oboje wolne więc w któryś piątek pójdziemy i tyle. Choć na razie lekarz nie zlecił glukozy. Przestań, 3 razy może mialas czekać w kolejce.
A baby.... szkoda gadać, naprawdę choć w tym względzie powinna być jakaś solidarność, a nie tak... ;/
Jak zobaczą kogoś u boku, to chyba się pohamują przed robieniem afery.
Ja nie mam pojęcia skąd ten brak litości i wręcz chamówa. Nie wiem co ten babiszon sobie myślał

Cytat:

W ogóle przy tej glukozie nawet przed innymi ciężarnymi się wchodzi, bo potem się długo siedzi i trzeba się wyrobić przed zamknięciem punktu pobrań. Jak za peirwszym razem czekałam w kolejce, to dostałam ochrzan od pielęgniarki, że czemu ja przed kolejką nie weszłam...
No, mi pielęgniarka nie wierzyła, że tak zostałam zjechana w kolejce...

Cytat:
Your_angel i dlatego ja się nie proszę nigdy o wpuszczenie, bo po co się denerwować

(...) Ok, zbieram się na tę dentystyczną rzeźnię.
Jakoś zawsze wolałam dentystę niż ginekologa, nigdy się nie bałam do dentysty chodzić, a w ciąży mi się odmieniło.
Będę dzisiaj brać znieczulenie, bo robimy ósemkę:mur :
Motylku, ja nigdy do tej pory nie korzystałam z tego "prawa"
dla ciężarnych. Zawsze cicho siedziałam, bo wręcz nienawidzę takich sytuacji i wolę zmarnować czas niż wdawać się w tłumaczenia bądź nawet kłótnie. Dzisiaj po raz pierwszy poprosiłam o ustąpienie, bo właśnie glukoza jest specyficzna do badania. Długo się na nią czeka, trzeba się wyrobić przed zamknięciem laboratorium i poza tym człowiek długo siedzi głodny.

Nawet powiedziałam suce, że to glukoza i i tak będę jeszcze siedzieć w przychodni 2 godziny. Ona na to oczywiście, że ją to nie obchodzi.

Kciuki za wizytę u dentysty Będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Spokojnie Niestety takie wredoty istnieją Nie stresuj się
Zgadzam się, nie ma żadnego sensu się przejmować. Szkoda zdrowia mojego i małego Tylko kurczę, jakoś tak człowiekowi niemiło potem

I to faceci w tym wszystkim okazali się najbardziej w porządku. Nie do wiary, że kobieta jeszcze zrobi pod górkę ciężarnej

Dziękuję kochane, wiedziałam, że kto jak kto, ale Wy mnie zrozumiecie Trudno, olać wredoty. Karma's bitch, jestem pewna, że jeszcze tym świniom się przytrafi coś niesympatycznego w zamian

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-05-22 o 13:37
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:34   #2595
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Ona mówi, że dotykanie brzucha przy takich dolegliwościach może pobudzać skurcze.

j.w.
Nie wolno, jeśli pojawiają się jakiekolwiek skurcze. Jak ciąża przebiega prawidłowo, nie ma bóli i nie twardnieje brzuch, to można głaskać i dotykać do woli Ew. chyba nie masować, bo to może pobudzić skurcze i w bezskurczowym brzuchu.
Dzięki Tylko jaka jest różnica między głaskaniem a masowaniem?

Oooo juz widze, że Bojatoja pisze, że to w ogóle niewskazane...

Echhh chyba nie będę wariować i jak jest wszystko ok to nie będę sobie tego odmawiać.
Stary 2013-05-22, 13:34   #2596
nena_milka
Wtajemniczenie

Gratuluję szóstych miesiąców

Co do różowego to już się kiedyś wypowiadałam, że tzn może być, i będę mieć różowe ubranka, ale nie, że połowa rzeczy różowa a reszta w innych kolorach. A broń Boże całość różowa... w różowym pokoju, łóżku, wózku, pościeli... No tak samo jak chłopcu nie kupowałabym tylko niebieskich rzeczy
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
A my się witamy w początku 19 tyg.
ale zgrabniutki ile Ty masz wzrostu? wyglądasz na wysoką

Cytat:
http://allegro.pl/posciel-do-lozeczk...256603222.html
tu maja fajne wzory ta bedzie dobra nie :P albo kupie material w jusk i uszyje tam maja fajne wzory bo kolderke i poduszke juz kupilam
snoopy Kubuś
Cytat:
Moj tz uparl sie na lozeczko turystyczne, ale trzeba tam dokupic chyba dodatkowy materac i nie potrzeba chyba ochraniaczy do tego lozeczka nie ? jakbym miala drewniane to bym kupila, ale wezcie go przekonajcie
Myteż mamy zamiar mieć turystyczne, materac dokupujemy bo te co dają w komplecie to lipa straszna. No i tak jak już dziewczyny pisały, ochraniacze nie potrzebne, patrz żeby miało dwa poziomy i otwierany bok do wychodzenia jak będzie dziecko większe.
Cytat:
Jestem
(...)
dobrze, że wszystko dobrze
Cytat:
Kurde, co za przeprawę miałam rano. (...)
Wdupcą ją w całości, nie denerwuj sie już
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:34   #2597
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Matal dobrze że jest ok
Angel mnie krew zalała jak to przeczytałam. Ale zauważyłam że szybciej mężczyźni i babcie o lasce przepuszczą ciężarną niż takie w sile wieku. Ostatnio w sklepie taka starowinka ledwo chodząca chciała mnie wpuścić przed siebie, ale nie miałabym sumienia.
Taka jest prawda.
Ja swego czasu jak studiowałam i wracałam busem do domu, to miałam często spadki cukru i mdlałam.. Albo robilo mi sie słabo, to często takie babcinki mnie puszczały, albo faceci, a te małolaty siedziały jak osły.....

Stary 2013-05-22, 13:36   #2598
ladanseuse14
Zakorzenienie

kaśka biało granatowy http://allegro.pl/tako-baby-heaven-l...255554370.html
Stary 2013-05-22, 13:37   #2599
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

ale zgrabniutki ile Ty masz wzrostu? wyglądasz na wysoką
172cm. TŻ ma 189

Stary 2013-05-22, 13:37   #2600
matallewar
Zakorzenienie

A jeszcze Wam tż pochwalę, że dostał kontrakt firma-firma na pół roku, rozlicza się godzinowo, pracuje zdalnie, a kasa całkiem niezła. Zaczyna od 1 czerwca i bardzo dużo się przy okazji musi nauczyć, więc też edukacyjnie dobra praca

Z tego, co mówi, to już na rozmowy nie chodzi i CV nie wysyła, bo kontrakt już idzie pocztą. No i mówi, że jeśli się sprawdzi, to potem przedłużą na dłuższy okres czasu

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-22, 13:37   #2601
Fikusek82
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ja dostałam od siostry nieużywane takie wielkie galoty i w zimie było mi w nich super, teraz jedynie w nich czasem śpię, ale w ciągu dnia to trochę mi w nich za gorąco. Ubieram normalne majty, które mi się rolują pod brzuchem . Chyba będę musiała zakupić sobie nowe, bo stanik już większy mam i o niebo lepiej moim cycochom .

Mnie się najbardziej podoba fiolet i niebieski. Komplecik bogaty i ładny.

Ja będę kupowała materiał na pościel i mamuśka mi będzie szyła.

Ja też do końca nie byłam za używanymi, ale są "używane" i "używane". Akceptuje ciuszki po dzieciach znajomej, te z lumpów, ale w stanie prawie idealnym tzn nie zmechacone, nie poplamione itp.
Są jednak rzeczy, które obowiązkowo musimy mieć nowe, to wózek i łóżeczko.

Też mam niedoczynność. Na początku ciąży chodziłam do endo co prawie 2 tyg bo w takim tempie wyniki były w stanie mi się drastycznie zmienić. Teraz moje TSH oscyluje wokół dolnej granicy, ale na początku ciąży "troszkę" się naprzeżywałam podwyższonych wyników. Jade na euthyrox 100.
My łóżeczko mieliśmy od znajomych znajomych ale tp kawałek drewna się umylo i dobre, za to materac mieliśmy nowy, no bo wiadomo, wózek też nowy bo prezent od moich rodziców.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:38   #2602
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
też mi się ten wózek podoba, ale cały szary

Stary 2013-05-22, 13:38   #2603
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Angel. Ja trochę rozumiem Ciebie, ale trochęi tę kobietę...Tzn z tego co ja zauważylam to większości przychodni te kartki odnosnie puszczania ciężarnych są sformułowane jako prośba czy wykonanie grzeczności w puszczeniu. Więc ja bym po nich tak nie cisnęła- bo to nie obowiązek niesety. Nawet w marketach robią teraz jakieś akcje bo nie zmusisz człowieka do empatii.
No niestety teraz świat jest taki, że każdy gdzieś biegnie, gdzieś się śpieszy. Pomyśl, że może któraś z nich zostawiła dziecko babci czy niani i się śpieszyła

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:38   #2604
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze Wam tż pochwalę, że dostał kontrakt firma-firma na pół roku, rozlicza się godzinowo, pracuje zdalnie, a kasa całkiem niezła. Zaczyna od 1 czerwca i bardzo dużo się przy okazji musi nauczyć, więc też edukacyjnie dobra praca

Z tego, co mówi, to już na rozmowy nie chodzi i CV nie wysyła, bo kontrakt już idzie pocztą. No i mówi, że jeśli się sprawdzi, to potem przedłużą na dłuższy okres czasu
klask i:

Stary 2013-05-22, 13:40   #2605
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Tylko jaka jest różnica między głaskaniem a masowaniem?

Oooo juz widze, że Bojatoja pisze, że to w ogóle niewskazane...

Echhh chyba nie będę wariować i jak jest wszystko ok to nie będę sobie tego odmawiać.
Głaskanie... to jak kota, czy psa. A masowanie, to jak pleców, jak bolą
Ja tam głaskałam i masowałam całą ciążę z Edzikiem, a nic się nie działo kompletnie Poza tym dzidzia czuje ten dotyk i podobno odczuwa pozytywne emocje z tym związane, mama zresztą też, więc pod warunkiem, że nic się nie dzieje dotykanie i lekkie głaskanie nie jest zabronione

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-22, 13:41   #2606
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Angel. Ja trochę rozumiem Ciebie, ale trochęi tę kobietę...Tzn z tego co ja zauważylam to większości przychodni te kartki odnosnie puszczania ciężarnych są sformułowane jako prośba czy wykonanie grzeczności w puszczeniu. Więc ja bym po nich tak nie cisnęła- bo to nie obowiązek niesety. Nawet w marketach robią teraz jakieś akcje bo nie zmusisz człowieka do empatii.
No niestety teraz świat jest taki, że każdy gdzieś biegnie, gdzieś się śpieszy. Pomyśl, że może któraś z nich zostawiła dziecko babci czy niani i się śpieszyła
Tylko co innego zwykłe badania, a co innego krzywa cukrowa. Gdzie cieżarna czy jakikolwiek inny pacjent robiący krzywą musi siedzieć 2 godziny głodny. A potem dojść jeszcze do domu.

Uwierz mi nie łatwo podnieść mdlejącą cieżarną lub starszą panią czy pana. A mi sie zdrarzyło kilka razy w labku takie coś, właśnie po krzywej.

Stary 2013-05-22, 13:41   #2607
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie zbyt toporny
Ja to chcę taki lekko wyglądający

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-22, 13:41   #2608
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
tylko martwię się czy przednie koła nie będą za blisko siebie - chodzi o wjeżdżanie/zjeżdżanie po schodach
Stary 2013-05-22, 13:43   #2609
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko co innego zwykłe badania, a co innego krzywa cukrowa. Gdzie cieżarna czy jakikolwiek inny pacjent robiący krzywą musi siedzieć 2 godziny głodny. A potem dojść jeszcze do domu.

Uwierz mi nie łatwo podnieść mdlejącą cieżarną lub starszą panią czy pana. A mi sie zdrarzyło kilka razy w labku takie coś, właśnie po krzywej.
Dokładnie, na normalne badanie można poprosić i liczyć na empatię, że się jest w ciąży.
Ale np. w mojej przychodni, gdzie z Edą robiłam krzywą jak się przyszło nie na 8, a np. na 8:30, to nie dało się zdąrzyć, bo badania do 10
Więc jakby się czekało w kolejce do, np. 9:00, to badania by nie zrobili. Trzeba było przyjść powiedzieć, że na krzywą i wchodziło się na samym początku i na kolejne pobrania też bez kolejki.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-22, 13:47   #2610
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
tylko martwię się czy przednie koła nie będą za blisko siebie - chodzi o wjeżdżanie/zjeżdżanie po schodach
wiesz co nie wiem, ja mam taki wózek, że mam wszystkie koła takie same, jeździłam nim wczoraj po domu to rewelka. Zobaczymy jak Jasiu będzie się woził...

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Dokładnie, na normalne badanie można poprosić i liczyć na empatię, że się jest w ciąży.
Ale np. w mojej przychodni, gdzie z Edą robiłam krzywą jak się przyszło nie na 8, a np. na 8:30, to nie dało się zdąrzyć, bo badania do 10
Więc jakby się czekało w kolejce do, np. 9:00, to badania by nie zrobili. Trzeba było przyjść powiedzieć, że na krzywą i wchodziło się na samym początku i na kolejne pobrania też bez kolejki.
ja laboratorium miałam od 7 do 9.30, więc siłą rzeczy Ci pacjenci wchodzili pierwsi. Bo inaczej się nie dało.

Czasem jak ktoś przyszedł a 8, a ja miałam już dużo pacjentów, i wiedziałam, że będę mieć dużo papierologii to go brałam jeszcze.[COLOR="Silver"]

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości