|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Dziękuję
Miałam Ci jeszcze napisać, że świetne wieści odnośnie wyników Twojej mamy! Bardzo się cieszę! Uściski dla Niej z okazji urodzin ![]() Również dziękuję Opiumalfa i Tobie też |
|
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
wymarzone zaręczyny
chociaż ja bym moich nie zamieniła na żadne inne |
|
|
|
#3783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co uczelnia, co wydział, nawet co promotor - to inaczej. Piękne miałyście wszystkie zaręczyny. Moje nie były jakieś szczególnie nadzwyczajne. Tzn. było romantycznie itp, ale jakoś nie chce mi się tego opisywać, mimo że oczywiście bardzo szczęśliwa byłam
|
|
|
#3784 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja też się przymierzam na lipiec, może się uda bo moja praca jest jeszcze totalnie rozwalona ![]() a jak nie to wrzesień ![]() a co, tytuł nie zając, nie ucieknie ![]() po co się niepotrzebnie stresować ![]() Cytat:
![]() może moje zaręczyny nie były takie jakie sobie kiedyś wymarzyłam, ale były idealne, bo takie...nasze
|
|
|
#3785 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mamy jeszcze ważne karnety na przejścia w parku linowym i chyba z okazji rocznicy się tam wybierzemy
|
|
|
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
say-hello Jeju dziewczyny nie spodziewałam się, aż takiej reakcji
|
|
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.
Glowa mi pęka...
A muszę do 18 w pracy wytrzymać...Co do sytuacji z tesciami to ja nie będę całej historii opisywać, bo już nie raz pisałam. Ale napisze krótko: który normalny rodzic/teść wyrzuca swoją synową/zięcia z domu tak ot? C. nie raz już wyciągał do nich rękę. Niech teraz oni to zrobią. Nie chce już ciągnąć tego tematu. KaEs, gratulacje dzięki za radę dot. opalania.U mnie od rana była piękna pogoda, po 13 sie rozpadalo, ale już przestalo padać i znów wyszło słońce ![]() Aneczka, piekne zareczyny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko, że my zaraz po skończonej kolacji jeszcze w restauracji, potem zjedliśmy tort, dostaliśmy szampana od restauracji i poszliśmy na spacerek
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2013-05-22 o 14:21 |
|
|
|
|
#3790 |
|
Wtajemniczenie
|
No dobra, wkleję Wam moje :P
Zaręczyliśmy się 3 lata później, 25 marca 2012 roku. Wieczorem, koło 23 zadzwonił do mnie i poprosił, żebym zeszła na dół. Byłam w szoku, że przyjechał, bo się nie umawialiśmy. Zeszłam na dół, poprosił, żebym wsiadła do auta i że gdzieś mnie zawiezie. Pojechaliśmy pod Palmiarnię, jest to moim zdaniem najładniejsze miejsce w moim mieście, on wiedział, że tak sądzę. Było pięknie, bardzo romantycznie, bo ze wzgórza widać całą panoramę miasta. Oświetlenie lamp dodawało klimatu. Opowiadał mi, że bardzo mnie kocha, klnęknął i zapytał: "Skarbeńku mój kochany, wyjdziesz za mnie?". Ja krzyknęłam, że no jasne W sumie jak to czytam to czuję niedosyt, bo uważam, że TŻ mógł się jakoś bardziej postarać. On opowiadał mi, że miał wielkie plany, ale pewnego wieczoru już nie wytrzymał, stwierdził, że chce się zaręczyć teraz, już i koniec kropka. Dlatego tak przyjechał bez kwiatka, bez niczego, bo już nawet nie miał gdzie kupić w nocy. W sumie to też jakiś tam swój urok ma, że taki spontan, nie ma co narzekać. Potem na oficjalnych z rodzicami już dostałam bukiet róż.
|
|
#3791 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
muaaaaa!Cytat:
były zwyczajne nie tak sobie to wyobrażałam, bardziej zaskakuje mnie na co dzień moje zaręczyny trwały od samego rana do wieczora etapami były fajne, ale nie idealne najgorzej sobie ubzdurać coś w głowie, oczekiwac nie wiadomo czego i później lekki zawód Idealna u mnie była chwila, ten moment, to zaskoczenie, pierścionek, ale nie całe zorganizowanie tego. Ale Tż i tak jest cudowny, zaskakuje mnie często często dostaje kwiaty, czułe gesty, słowa piękne... no to mu daruje te zaręczyny ![]() znalazłam, tak opisałam Wam na samym początku mojego wizażowego udziału na tym forum: "Zaręczyny nie były jakieś wymyślne, ale z tego względu, że to był ogromny stres dla TŻ. zresztą w chwili kiedy to nastąpiło nie miał za dużego pola finansowego, bo jak to w życiu zwykle bywa pieeniądze się rozchodzą bardzo szybko, ciągle coś nowego trzeba kupić a to do mieskzania, a to na wyjazd itp. A nie chciał z tym zwlekać skoro miał już pierścionek (przepiękny jest), Dlatego zwyczajnie oświadczył mi się w domu, płatki róż, kwiaty, świece, romantyczna kolacja,kino. Oczywiście nie tak ten dzień sobie wyobrażałam, ale mimo wszystko było pięknie i z zaskoczenia. Bo muszę zaznaczyć, że w ogóle się nie spodziewałam. Owszem były rozmowy, ale to długoterminowe, że dopiero po studiach, jak będę mieć pracę itp... na całe szczęście zrobił ten krok wcześniej jestem niesamowicie szczęśliwa. Dodam, że zrobił to w okresie dla mnie bardzo trudnym, moja mama wówczas walczyła z chorobą bardzo poważna i dał mi i jej promyk nadziei, że będzie wszystko ok i że mama musi wyzdrowieć jak najszybciej, bo przecież trzeba planować ślub i po pięciu miesiącach, po dobrych wieściach ze szpitala, po dobrych wynikach mamy, zaczęliśmy planować ślub i teraz zamiast uczyć się na sesję ciągle przeglądam rzeczy związane ze ślubem w grudniu mieliśmy oficjalne zaręczyny z rodzicami. A nasze we dwoje odbyły się 22 sierpnia 2012 " wśród Waszych moje zaręczyny bledną ale co tam gdybyśmy miały opowiadać sytuacje z życia codziennego mogłabym Wam pisać i pisać,, co mój Tż wyprawia
|
||
|
|
|
#3792 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tu pitu pitu, a ja zaraz do pracy
|
|
|
|
#3794 |
|
Rozeznanie
|
poznanianka
monikkad też fajnie, tak spontanicznie. Uwielbiam oświetlone panoramy miast ![]() KaEs eee...Twoje zaręczyny wcale nie bledną, też były romantyczne i z zaskoczenia, i co ważne dały Tobie i Twojej mamie nadzieję ![]() karolinuuusia no to "piąteczka"
Edytowane przez aneczka25057 Czas edycji: 2013-05-22 o 14:41 |
|
|
|
#3795 | ||
|
Zadomowienie
|
aneczka25057 cudne, piękne, no idealne
Cytat:
![]() Cytat:
Aż mi się zachciało takich romantycznych chwil, a niestety mieszkam z 3 panami i będzie ciężko
|
|
#3796 | |
|
Wtajemniczenie
|
KaEs no i co??? mi łzy napłynęły do oczu
taka chwila zawsze jest cudowna, bo ta chwila należy tylko do Was ![]() Wiesz co z tego, że czasami niektóre zaręczyny są robione z wielkim hukiem, a później taka para się i tak rozstaje ![]() Liczą się Wasze uczucia to co się ma w serduszku ![]() Cytat:
![]() to tak jak z pierwszym razem ja sobie ubzdurałam romantyczny wieczór, kolacja, świece i wspaniałe przeżycia a cóż...było zupełnie na opak chyba wiele z nas się na tym przejechało
|
|
|
#3797 |
|
Zadomowienie
|
Aż powracam wspomnieniami do swoich... I za to kocham mojego TŻ'a <3
|
#3798 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny
![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
![]() po ślubie będziesz mieć milion takich pięknych, romantycznych chwil tylko we dwoje
|
|
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny maja racje!
to ja jeszcze sie pochwale swoim 'pierdzionkiem' ![]() pomiedzy innymi zdjeciami z tego posta jest i ON ![]() ![]() --------->>>>> KLIK Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2013-05-22 o 15:03 |
|
|
|
#3800 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a bo się naoglądamy komedii romantycznych i później wyobrażamy sobie za wiele ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3801 |
|
Rozeznanie
|
![]() ale Was dziewczyny wycałowałam dzisiaj ![]() Tycikata Ty nasza wrażliwa Kobietko
|
|
|
|
#3802 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() tylko szkoda, że nie w stosunku do własnego TŻ
|
|
#3803 |
|
Wtajemniczenie
|
hahaha
mam to samo Biedne te chłopy Nasze... ALE TYLKO czasammi ale wolę być taka, niż być mimozą
Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-05-22 o 14:48 Powód: dopisanie informacji |
|
|
|
#3804 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi rodzice już dwie córki za mąż wydali także wiecie teraz to już luzik.Cytat:
Dziwi mnie to trochę bo Tż jest blisko z rodzicami.. nawet jak zdecydowaliśmy się na ślub to moi rodzice od razu wiedzieli (tata trochę później ) a jego rodzice nie![]() Cytat:
jak to mówi mój kolega "negatyw"![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Robią wrażenieJa byłam w Austrii - dokładnie Północne Alpy Wapienne (oczywiście nie całe) Mam nadzieję, że niedługo znowu pojedziemy w Alpy, może z biurem Apter na jakiś trekking Cytat:
Cytat:
![]() Głowa mi pęka
|
|
#3805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja uwieeelbiam drażnić TŻa. norrrmalnie ma do tego idealne warunki
|
|
|
#3806 |
|
Rozeznanie
|
ale chyba każda z nas tak czasem ma |
|
|
|
#3807 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra, wklejam naszą historię zaręczynową.
Z racji tego, że nie jesteśmy zbyt romantyczni, a TŻ jest cholernie nieśmiały to zaręczyny nie były takim mega wydarzeniem jak u Was, ale i tak zapadły mi w pamięć i doceniam to co TŻ zrobił. Były moje urodziny, TŻ miał tego dnia wizytę u lekarza na 19. Pracował do późna więc wiedziałam, że będzie jechał prosto z pracy i że będzie chciał żebym jechała z nim. Wróciłam z pracy do domu i czekałam na telefon że mam już wychodzić z domu bo on już wraca. Zadzwonił, umówiliśmy się w Centrum. Jak jechałam tramwajem to TŻ zadzwonił że mam podejść niedaleko starówki, pod Młyn (dziewczyny z Gd wiedzą gdzie to jest). Byłam trochę zdziwiona bo to nie po drodze bo i tak mieliśmy jechać tramwajem, zaczęłam pytać po co tam, a TŻ się rozłączył i wysłał sms że coś źle słyszy i nie wie o co pytałam i że będzie czekał pod tym Młynem. Dojechałam do dworca i poszłam pod Młyn. Obeszłam cały a TŻ nie ma… Chciałam zadzwonić do niego ale nie odbierał. Czekałam chyba z 10 min i zaczęłam być zła bo nie lubię jak ktoś się spóźnia, a poza tym bałam się że nie zdążymy do lekarza. W końcu zobaczyłam TŻ z ogromnym bukietem kwiatów. Przez myśl mi przeszło że może chce się oświadczyć, bo wcześniej widziałam na jego koncie sporą gotówkę i pomyślałam że może na pierścionek bo nigdy nie kupował mi tak drogich prezentów. Dał mi kwiaty, złożył życzenia, wytłumaczył się że pani w kwiaciarni długo robiła kwiaty. I nic więcej… Więc cały czar prysł… Kwiaty były mega piękne, ogromne, kolorowe mimo że był listopad. Poszliśmy w stronę przystanku tramwajowego, ja z lekko skwaszoną miną. TŻ nawet spytał co się stało, ale odpowiedziałam że po prostu jest mi zimno ![]() I nagle mijamy jeden z wielu mostków na gdańskiej starówce a TŻ się zatrzymuje. To ja go poganiam: no chodź, zimno, spóźnimy się… Wtedy TŻ wyjął pierścionek i spytał czy zostanę jego żoną. Gęba mi się śmiała, oczywiście odpowiedziałam że tak, nałożył mi pierścionek i mocno przytulił. Romantyzm przerwałam pytaniem dlaczego wybrał akurat ten most, na co TŻ odpowiedział że to most zakochanych i że wiszą tu kłódki. Nie wiem jak go znalazł bo przechodziliśmy tamtędy może ze 3 razy… NO i okazało się że zapomniał kłódki Oficjalne zaręczyny były miesiąc później, 26 grudnia, TŻ był zaproszony do moich rodziców na pierwsze spotkanie więc była idealna okazja. Historia jest dość zabawna bo wszystko było na wariata, żeby zdążyć do tego lekarza. Do dzisiaj się śmiejemy że musiało to fajnie wyglądać, ja z mega bukietem, co chwilę gapiąca się na pierścionek który spadał mi z palca. I te oświadczyny, szybka akcja, pytanie, odpowiedź i dzida do przychodni Pytałam kiedyś TŻ dlaczego nie oświadczył się po wizycie u lekarza, a on na to: yyyyyyyy, nie wiem
|
#3808 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() Tak sobie myślę, że mogłam zrobić jednego, zbiorczego posta z podziękowaniami, bo zaspamowałam teraz ostatnią str. ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- też fajnie i z zaskoczenia, swoją drogą romantyzmu również można się tu doszukać. W końcu Tż wybrał most zakochanych i typowe dla zaręczyn elementy były. Mam nadzieję, że Cię nie urażę mówiąc, że nawet trochę zabawne to Wasze love-story, w pewnych momentach banan sam mi się na usta cisnął
Edytowane przez aneczka25057 Czas edycji: 2013-05-22 o 15:00 |
|
|
|
#3809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Fajne były te Wasze historie...
Wyjazd do Paryża, i to pudło z kwiatami u magdalenki, i ta romantyczna kolacja u aneczki, Egipt, Góry, wielkie woooooooow dla Waszych TŻów. Ja swojego znam 6 lat i wiem że NIGDY w życiu nie wymyśliłby takiego scenariusza. Nigdy nie myślałam o tym jakbym chciała żeby moje zaręczyny wyglądały, zawsze chciałam żeby były niespodzianką, zeby był szczere. Zależało mi tylko na samej istocie zaręczyn a nie na oprawie. Niemniej jednak zazdroszczę pomysłowych TŻów! ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
Cały TŻ... mistrz planowania
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Moje wymarzone zaręczyny miały być nad morzem a tż oświadczył mi się w górach
![]() Ja dziś siedzę i myślę o naszej podróży poślubnej, już się nie mogę doczekać, piękna pogoda, ja i tż sami tylko dla siebie . Tż napisał mi sms-a, że dziś bierze wolne w pracy bo musi pogrzebać w samochodzie. Napisałam, że może wpadnę wieczorem. Tż odpisał "Jeśli chcesz to przyjedź. Na razie może nie wpadaj"
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

będziemy świętować
Bardzo się cieszę! Uściski dla Niej z okazji urodzin 

A muszę do 18 w pracy wytrzymać...
Posiłki były wliczone w cenę więc mogliśmy próbować wszystkiego, co było w karcie...
ale nic bardziej mylnego... Spokojnie, bez żadnych emocji skończyliśmy jeść i wyszliśmy z restauracji. Mieliśmy iść jeszcze na spacer wzdłuż stawu ale Tż ściągnął mnie jeszcze do pokoju.

teraz ostatnią str.