|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Mnie dziś właśnie tak pobolewa brzuch jak czasami dzień przed okresem, ale wzięłam nospę i przeszło więc mam nadzieję, że to tylko rosnąca macica. Z tego co pamiętam z 1 ciąży to też tak miałam.
|
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
za wizytę!i zdrowiej bidulko trzymam kciuki,zeby wszystko było ok! |
|
|
|
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Właśnie w podbrzuszu od kilku dni też tak mam. Boli mnie dół brzucha, tak lekko ciągnie, jakby mi się rozrastał ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- A, no i ja również nie robię genetycznego, chyba, że moj gin mi zrobi, ale nic nie mówił to nie wiem
|
|
|
|
|
#2464 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Mam nadzieję, że przyjmujecie jeszcze nowe mamy
![]() Mam na imię Iza, 24 l, TM 22.11 To moja pierwsza ciąża. Prawdopodobnie będzie chłopak Wklejam (o ile mi się uda bo to mój pierwszy post na wizażu) zdjęcie z ostatniej wizyty (07.05)
|
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40939902]Mnie dziś właśnie tak pobolewa brzuch jak czasami dzień przed okresem, ale wzięłam nospę i przeszło więc mam nadzieję, że to tylko rosnąca macica. Z tego co pamiętam z 1 ciąży to też tak miałam.[/QUOTE]
Mnie tak często pobolewa, ale nie tak mocno, żeby brać nospę ![]() Cytat:
piłeczka coraz większa
|
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie jaką mam rozkminę od godziny? dlaczego w jogurcie malinowym ( swoją drogą był pyszny:P) w składzie są orzechy ????
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj i Gratulacje słodziak |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2468 | |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ja na serio chyba czuje ruchy
)) super, nie codziennie ale jednak ))fajowe uczucie, za każdym razem się tak cieszę, choć juz 3 razy przechodziłam ciąze a jutro zaczynam 12 tydz---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40939902]Mnie dziś właśnie tak pobolewa brzuch jak czasami dzień przed okresem, ale wzięłam nospę i przeszło więc mam nadzieję, że to tylko rosnąca macica. Z tego co pamiętam z 1 ciąży to też tak miałam.[/QUOTE] masz rację, ja tez tak miałam, ból podobny jak do okresu ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
śliczn e zdjęcie usg
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podaj : mick,imię,wiek,OM,TP to wpiszę Cię na listę o ile chcesz ![]() Ktory już masz tydzień? ;> Jak się czujesz? Cieszysz się n chłopca? ;>
|
|
#2470 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję!
![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
To będzie gdzieś koniec 14tyg teraz. A czuję się znacznie lepiej niż w pierwszym trymestrze, jedynie co to senna jeszcze jestem ale nie wiem czy to nie wina zmiennej pogody. Ale ogólnie to czuję się świetnie i jestem zadowolona, że ominęło mnie "przytulanie do ubikacji" A co do chłopca hmm... To mam mieszane uczucia! Chciałam chłopa ale później intuicja podpowiadała mi, że będzie dziewczynka i tak się już nastawiłam bo nigdy mnie nie myliła... A teraz taka niespodzianka. Muszę się jeszcze przyzwyczaić do tej myśli ![]() Zapomniałam o imieniu: Iza Edytowane przez jezzka Czas edycji: 2013-05-22 o 19:23 |
|
|
|
|
#2471 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej
Pamiętacie mnie jeszcze? Bardzo rzadko się udzielam ale jestem cały czas z wami i podczytuję co u was ![]() Cytat:
. O Cyprze też marzę ale to może już z dzieckiem w kolejne wakacje.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2472 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
świetna cena jak na ten zestaw... mam zamiar go zakupić w czerwcu więc mam nadzieje,że jeszcze będzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę! Kuruj się kochanaCytat:
![]() A u Nas coś pogoda się psuje,wiatr się zerwał i chłodno się zrobiło...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||||
|
|
|
#2473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gratuluję chłopaczka
|
||
|
|
|
#2475 |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=jezzka;40940329]
To będzie gdzieś koniec 14tyg teraz. A czuję się znacznie lepiej niż w pierwszym trymestrze, jedynie co to senna jeszcze jestem ale nie wiem czy to nie wina zmiennej pogody. Ale ogólnie to czuję się świetnie i jestem zadowolona, że ominęło mnie "przytulanie do ubikacji" A co do chłopca hmm... To mam mieszane uczucia! Chciałam chłopa ale później intuicja podpowiadała mi, że będzie dziewczynka i tak się już nastawiłam bo nigdy mnie nie myliła... A teraz taka niespodzianka. Muszę się jeszcze przyzwyczaić do tej myśli ![]() /QUOTE] Termin porodu mamy niemal ten sam u mnie 23.11 ) Ja nastawiłam się ostro na chłopca, mam nadzieję, że nie bezpodstawnie ;p
|
|
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję dziewuszki i cieszę się, że wszystko ok z małą |
|
|
|
|
#2477 |
|
Wtajemniczenie
|
My jeszcze przed moją ciążą zawsze mówiliśmy,ze chcielibyśmy córeczkę ale jak już zaszłam w tą ciąże to nam to obojętne zwłaszcza,że to pierwsze Nasze dziecko.
![]() A tak w ogole to planujecie w przyszłosci więcej dzieciaczków? Jak wszystko nam się będzie dobrze układać to chcemy dwójkę
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-05-22 o 19:34 |
|
|
|
#2478 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim za miłe przyjęcie do grona mam!
Cytat:
Oby było zdrowe!---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40940611] Cytat:
|
||
|
|
|
#2479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2480 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo
Cytat:
. Też sobie niby planuje drugiego bąbla ale nie wiem jak mi to pierwsze da czadu czy się zdecyduje na drugie
|
|
|
|
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak wogóle to chciałabym parkę i może za jakiś czas 2-3 lata postaramy się o drugie ![]() Dwójeczka zdecydowanie mi wystarczy |
|
|
|
|
#2482 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pamietam jak wiele dziewczyn z mojego pierwszego watku ciazowego chcialo przynajmniej dwojke.
A po ok 1,5 roku (bo pierwsze miesiace sa cudowne,oprocz braku snu ) prawie wiekszosci sie odwidzialo i nie chca wiecej dzieci Ja dlugo walczylam czy sie mam zdecydowac,w koncu wygrala mysl,ze przy drugim latwiej.Bo dziecko bardziej meczy rodzenstwo niz mame Tak mi mowili znajomi. W pierwszym roku bardzo chcialam miec od razu drugie.A potem sie zaczelo i mi sie odechcialo ;-) Kurcze,a ja dzis czuje babla caly dzien. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-05-22 o 19:43 |
|
|
|
#2483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawi mnie jeszcze jak to w pracy rozegrasz? Nie będą się jakoś krzywić, robić problemów? Też nad tym wstępnie myślałam, no ale to tak trochę dziwnie wygląda chyba z punktu widzenia pracodawcy. I chyba jeszcze jest coś takiego że jak się przerywasz dłuższe zwolnienie i wracasz do pracy ( nie wiem, co jak sie idzie od razu na urlop) to trzeba badania okresowe zrobić, coś mi takiego mówili w kadrach. Skomplikowane to wszystko
"If your dreams don't scare you they're not big enough".... Edytowane przez Taszanta Czas edycji: 2013-05-22 o 19:47 |
|
|
|
|
#2484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi też sie marzy parka
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-05-22 o 19:49 |
|
|
|
|
#2485 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|||||
|
|
|
#2486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy zwolnieniu ciążowym nie robisz żadnych okresowy badań Jeszcze ważna rzecz, osoby które będą latać samolotem niech podpytają swojego lekarz o zastrzyki przeciwzakrzepowe. Mnie zalecono w dzień przed i dzień lotu zastrzyk p/zakrzepowy ze względu na możliwośc zakrzepicy przy długim transatlantyckim locie. Może na krótkie europejskie loty nie trzeba ich brać ale warto zapytać lekarza. Moje znajome nie będące w ciąży które często latają na długich trasach zawsze sobie biorą profilaktycznie taki "strzał"
|
|
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Ja zawsze marzyłam o trójce. I o mały włos już bym miała komplet
.Niestety nie wiem czy moja macica da jeszcze radę wytrzymać kolejna ciążę. Jeśli sie uda to "choć" troje chce mieć. A jeśli medycyna będzie laskawa to może i wiecej za jakiś czas.. o ile będą warunki i fundusze .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2489 |
|
Zadomowienie
|
no mamy w planie rozpocząć staranka około sierpnia/września w przyszłym roku
a patrząc jak za tym razem nam szybko poszło nie powinno być problemów
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Czytam i czytam i konca nie widac.
Dziekuje bardzo za zyczenia dla córci. :-* przed chwila padla spać ![]() Piszecie o wózkach. Właściwie jestem na bieżąco. mam wozek 3w1. Fotelik w stelaż wpinalismy rzadko, jakies zakupy wyjazd. Gondole mam duża, 80cm w środku. Spokojnie mogłabym jeszcze wodzić w niej szkraba, ale jest bardzo ciekawa i chce wszystko widzieć, co prawda mam podnoszone oparcie w gondoli ale to nie to samo. spacerowke zamontowaliśmy jakos pod koniec stycznia, 7 miesięcy miala skończone. Mimo ze wozek jest ciężki, fajnie sie prowadzi... Lekką spacerowke kupilismy nie dawno. Na wakacje i jakies wypady, by nie brać naszej kobyly. Wozek całkiem fajny, tylko troche kola tylne za blisko siebie sa i troche nisko rączki. Ale ma rozkładane oparcie takze ze spaniem nie ma problemu. A wózki mam takie: Baby Merc Q7, spacer. Dymex speed 2 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.

). Ja miałam skierowanie na USg od gin, pobrali mi też krew na test PAPPA, wyniki za ok. 10 dni. Płci lekarz nie szukał, na leżance zapomniałam zapytać o to, i później spytałam to powiedział, że bąbel był tak ułożony, że nic nie było widać aha tętno było 175/min! wow
za wizytę!

. O Cyprze też marzę ale to może już z dzieckiem w kolejne wakacje.

Ślub 25.08.2012