Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-22, 20:17   #2491
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
sorki że Wam zanudzam o sobie zaś........:/
Jako że lekarz kazał mi pić ok. 4 litry dziennie to stwierdziłam że 1l soku "KUBUS" 2 duże herbaty ( rano i wieczorem piję po kubku 500ml) i reszta czyli 2 litry woda. NO ale po tych sokach kubuś, pysio itd jest mi słabo normalnie wypiłam teraz duszkiem całą szkankę i po chwili mnie zemdliło i zaczęło kręcić się w głowie... może to byc od "przecukrzenia" bo w tych sokach to tyle cukru......... ale data ważności jest ok... dziwna jestem.
Ja przed ciążą mogłam wypić litry kubusia, pysia i takich inych, a w ciąży od razu mnie mdli i jest mi nie dobrze, więc one chyba są po prostu przesłodzone i dzieciaczki nie tolerują

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Fotelik?Ja mialam tylko gondole plus spacerowka.A do tego maxi cosi do auta.Te foteliki to sie nadaja na szybkie zakupy ale jak sie chce chodzic na dlugie spacery,to jednak gondola lepsza dla kregoslupa dziecka.
ryba-wiesz to zalezy od dziecka.I od rodzicow.Ja nie moge patrzec na 4 latki siedzace w wozku, bo mama ma wygodnie i moze buszowac po sklepach.Taki 4 latek to spokojnie moze za raczke chodzic.I sie wyzyje,pobiega i lepiej potem spi W Essengdzie wczesniej mieszkalam to juz standard byl.Ani to dziecko nie moglo nog nigdzie postawic,bo juz dawno za duze i mu wisialy do ziemi,ani nie mialo wygodnie.Ale mamusia pakuje do wozka,pasy zamyka bo jej wygodnie.

Ja sie zastanawiam na takim czyms-w razie jak by sie moj dwulatek zmeczyl,wielu sobie chwali

http://www.mytoys.de/ABC-Design-Trit....07.13/1678334
Taką podstawkę mam w pracy dla drugiego dzieciaczka, jak zostaję z dwójką. I to jest w sumie fajna sprawa, jak się starsze zmęczy to można go na chwilę zabrać i przewieźć na podstawce. Nie jest ciężkie, nie trzeba dźwigać. Lepsza taka podstawka niż niesienie dwu albo i trzylatka a do tego prowadzenie wózka z maluszkiem.

Witam nową mamusię

A ja Wam się muszę pochwalić że zdałam dzisiaj egzamin na +4 i co najlepsze jak się stresowałam, siedziała i przygotowywałam odpowiedzi na pytania to mnie maluch atakował od środka śmiałam się sama do siebie
Już nie mogę się doczekać wizyty we wtorek, wg OM będzie 19 tydz 5 dzień, kurczę tak strasznie chciałabym poznać płeć i zaczynam się martwić i zastanawiać czy maluch nam nie zrobi psikusa.
Ja już kiedyś wspominałam, my będziemy mieć wózek TAKO Jumper od szwagierki o taki : http://dabrowagornicza.olx.pl/wozek-...-iid-180329490

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-05-22 o 20:19
maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 20:28   #2492
De28
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

maomami-brawo,gratulacje!

A ja sie pochwale-moj maz wlasnie przylecial z Essen, z podrozy sluzbowej.Wyslal mnie do sypialni po czym polozyl malego spac.Wchodze a tam... A dodam,ze jest Niemcem, zyjemy w Niemczech wiec taki gest doceniam

Tu gdzie mieszkamy teraz nie ma polskich sklepow, a w Essen mieszkalismy 6 lat i wie co gdzie jest

Uploaded with ImageShack.us

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 20:31   #2493
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

A ja sie pochwale-moj maz wlasnie przylecial z Essen, z podrozy sluzbowej.Wyslal mnie do sypialni po czym polozyl malego spac.Wchodze a tam... A dodam,ze jest Niemcem, zyjemy w Niemczech wiec taki gest doceniam

Tu gdzie mieszkamy teraz nie ma polskich sklepow, a w Essen mieszkalismy 6 lat i wie co gdzie jest

No to piękną mąż Ci zrobił niespodziankę

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-05-22 o 20:36
Stary 2013-05-22, 20:36   #2494
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Ja przed ciążą mogłam wypić litry kubusia, pysia i takich inych, a w ciąży od razu mnie mdli i jest mi nie dobrze, więc one chyba są po prostu przesłodzone i dzieciaczki nie tolerują

Taką podstawkę mam w pracy dla drugiego dzieciaczka, jak zostaję z dwójką. I to jest w sumie fajna sprawa, jak się starsze zmęczy to można go na chwilę zabrać i przewieźć na podstawce. Nie jest ciężkie, nie trzeba dźwigać. Lepsza taka podstawka niż niesienie dwu albo i trzylatka a do tego prowadzenie wózka z maluszkiem.

Witam nową mamusię

A ja Wam się muszę pochwalić że zdałam dzisiaj egzamin na +4 i co najlepsze jak się stresowałam, siedziała i przygotowywałam odpowiedzi na pytania to mnie maluch atakował od środka śmiałam się sama do siebie
Już nie mogę się doczekać wizyty we wtorek, wg OM będzie 19 tydz 5 dzień, kurczę tak strasznie chciałabym poznać płeć i zaczynam się martwić i zastanawiać czy maluch nam nie zrobi psikusa.
Ja już kiedyś wspominałam, my będziemy mieć wózek TAKO Jumper od szwagierki o taki : http://dabrowagornicza.olx.pl/wozek-...-iid-180329490
GRATULUJĘ ZDANIA EGZAMINU wózek fajny

Cytat:

ale Ci dogodził

Podoba mi się ten wózek Twój niunia - cena też jest ok, muszę gdzieś go poszukać na żywo oblukać:p
Stary 2013-05-22, 20:38   #2495
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:

Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 20:41   #2496
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:

Super że z dzidziem ok !
mi po holterze ii UKG serca czy jak to sie tam nazywało wyszło że mam tachykardię zatokową
oby wszystko było ok!!
I dostajesz jakieś leki?

Cytat:
Napisane przez jezzka Pokaż wiadomość
Hej! Mam nadzieję, że przyjmujecie jeszcze nowe mamy

Mam na imię Iza, 24 l, TM 22.11

To moja pierwsza ciąża. Prawdopodobnie będzie chłopak Wklejam (o ile mi się uda bo to mój pierwszy post na wizażu) zdjęcie z ostatniej wizyty (07.05)
Witaj! Z miłą chęcia powitamy nową mamuśkę! Ciagle nas przybywa! A na zdjęciu mam wrażenie, że widzę sisiorka!

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

A tak w ogole to planujecie w przyszłosci więcej dzieciaczków?
Ja bym chciała jeszcze jedno, ale nie wiem w jakim odstępie czasowym... poczekamy zobaczymy. No i najlepiej, żeby nam się parka trafiła

Cytat:

Gratuluje egzaminu!!! Oby dzidziol we wtorek rozłożył nogi i zaspokoił ciekawość rodziców - tego Ci z całego serca życzę
A odnośnie Kubusiów to ja właśni ostatnio często piję i smakują mi

Cytat:

Jaki kochany ten Twój mąż! Świetna niespodzianka!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 20:45   #2497
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:

To moja pierwsza ciąża. Prawdopodobnie będzie chłopak Wklejam (o ile mi się uda bo to mój pierwszy post na wizażu) zdjęcie z ostatniej wizyty (07.05)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 20:47   #2498
ryba91
Zakorzenienie

tak BISOCARD najpierw 2,5mg potem 3,75 no a na chwilę obecną nie biorę, bo jak pisałam wcześniej się przestraszyłam bo na ulotce pisze ze stosować tylko jeżeli zdrowie matki cos tam przewyższa itd, a ze wizyte do kardio mialam mieć za pół roku nie ryzykowłam

ja się żegnam, źle się czuje, strasznie boli mnie brzuch a muszę zamknąć sklep, zliczyć kase, umyć podłogę i dojechać do domu... obym dała rade. Dobranoc
Stary 2013-05-22, 20:57   #2499
jezzka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Witaj! Z miłą chęcia powitamy nową mamuśkę! Ciagle nas przybywa! A na zdjęciu mam wrażenie, że widzę sisiorka!

No ja też mam takie wrażenie, tylko liczyłam na potwierdzenie! Mam nadzieję, że na kolejnej wizycie, która już za tydzień, wszystko się wyjaśni! ;]
jezzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 21:06   #2500
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
W pracy już wiedzą i nie było problemu, moja szefowa wyszła z założenia że tak czy siak to mnie nie będzie a te dwa tygodnie co wezmę to po prostu wrócę o 2 tg wcześniej po macierzynskim
Przy zwolnieniu ciążowym nie robisz żadnych okresowy badań
"

A to fajnie masz, mnie cały czas w pracy wypatrują z powrotem, i głupio mi byłoby prosić o urlop, na zasadzie, że do pracy nie jestem zdolna, ale żeby sobie jechać na urlop to już tak

Z tymi badaniami, to coś się musiało zmienić teraz, tak jak by dostali nowe wytyczne, a pracuję w miejscu gdzie przepisów się bardzo przestrzega, no ale nie drążyłam bo nie miałam na razie takiej potrzeby

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 21:16   #2501
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Witam! Ledwo nadrobiłam.
Na USG wszystko ok, dzidziol zdrowy i piękny! Mam film z USG, później może wrzucę jakieś foto. Bobasek ma 5,6 cm (co odpowiada 12t1d a wg OM jest 13t1d więc od początku mamy opóźnienie o 7 dni). Zapomniałam zapytac jaki wychodzi TP, ale skoro wg USG 28.11 to pewnie będzie później o tydzień, w grudniu (jak mamusia ). Ja miałam skierowanie na USg od gin, pobrali mi też krew na test PAPPA, wyniki za ok. 10 dni. Płci lekarz nie szukał, na leżance zapomniałam zapytać o to, i później spytałam to powiedział, że bąbel był tak ułożony, że nic nie było widać aha tętno było 175/min! wow
A teraz złe wieści - kichanie przerodziło się w przeziębienie z gorączką. Zdycham własnie w pracy ale byłam u lekarza i od jutra mam L4. Dostałam antybiotyk, ale mam zacząć brać w piątek jak nie będzie poprawy. Czuję się tragicznie, jakby mnie czołg przejechał.
A jak zmierzyłam ciśnienie to puls miała 109! Ciekawe czy holter coś wykaże, zaraz go zdejmuję bo już 24h mija.
Gratuluję wizyty i wracaj szybko do zdrowia

Cytat:

Moje gratulcje! Piątkowa mamusia z Ciebie

Spodnie extra a brzusio się pięknie zaokrągla!
Podwójnie dziękuję

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
w koncu dodzwoniłam sie do lekarza, kazał leżeć a jak nie przejdzie w ciagu 2-3 godz to na IP...jak nie urok to sraczka;/
odpoczywaj i oby szybko przeszło

Cytat:

Witamy

Cytat:

Gratulacje
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 21:39   #2502
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Właśnie przyszły wylicytowane na allegro spodnie z pasem, mój pierwszy typowo ciążowy zakup (poza lekami). Zdecydowałam na razie kupić rozmiar 34, były tanie więc nie będzie mi żal ich odstawić jak urosnę . Przy okazji chwalę się brzuszkiem ostatni dzień 10 tygodnia. Przy okazji mój pies, bo tak się boi tej burzy cały czas (mimo ze już przeszła) że chodzi za mną krok w krok i wszedł w kadr.
Bardzo fajne spodnie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
hej Dziewuszki,
wyszlam ze szpitala i nie wiem czy był to dobry pomysl...od rana boli mnie brzuch na dole..łyknełam juz 2 no-spy. bóle sa takie jak przy okresie włącznie z kregosłupem z tyłu....i brzuch mam twardy taki....
Trzymaj się Kochana i odpoczywaj

Cytat:
Melduję się po wizycie

Ogólnie nowa Pani doktor bardzo fajna, wszystkie wyniki dokładnie posprawdzała,zbadała piersi, sprawdziła szyjkę itp ale niestety USG nie zrobiła...,posłuchała tylko tętno płodu. No trudno.. Najważniejsze,ze dzieciaczek ma się dobrze

Następna wizyta 12.06 godz 13- USG połówkowe,Anoula dopisz mnie proszę Wtedy najprawdopodobniej poznamy płeć dzieciątka
Gratuluję udanej wizyty!!

Cytat:
Napisane przez naan0007 Pokaż wiadomość
I ja się chciałam zameldować po genetycznym. Dzidzia zdrowa, kręgosłup, śledziony, półkule mózgowe - wszystko mi doktorek pokazał. Przezierność karku i kość nosowa ok, czekam na wyniki PAPPA. Pierwszy raz słyszałam też serduszko - ale miało tempo!
Tylko na moje pytanie czy można już określić płeć lekarz odpowiedział - NIE! Nawet nie spróbował

A genetyczne robiłam dlatego, że korzystam z prywatnej opieki medycznej i oni rutynowo dają skierowanie - badanie oczywiście za darmo.

Dzastin08 z tego co doczytalam też jesteś z Poznania, mogę zapytać gdzie chodzisz do ginekologa?Jak się nazywa ta nowa pani doktor i czy jesteś zadowolona?
za udaną wizytę

Cytat:
Witam! Ledwo nadrobiłam.
Na USG wszystko ok, dzidziol zdrowy i piękny! Mam film z USG, później może wrzucę jakieś foto. Bobasek ma 5,6 cm (co odpowiada 12t1d a wg OM jest 13t1d więc od początku mamy opóźnienie o 7 dni). Zapomniałam zapytac jaki wychodzi TP, ale skoro wg USG 28.11 to pewnie będzie później o tydzień, w grudniu (jak mamusia ). Ja miałam skierowanie na USg od gin, pobrali mi też krew na test PAPPA, wyniki za ok. 10 dni. Płci lekarz nie szukał, na leżance zapomniałam zapytać o to, i później spytałam to powiedział, że bąbel był tak ułożony, że nic nie było widać aha tętno było 175/min! wow
A teraz złe wieści - kichanie przerodziło się w przeziębienie z gorączką. Zdycham własnie w pracy ale byłam u lekarza i od jutra mam L4. Dostałam antybiotyk, ale mam zacząć brać w piątek jak nie będzie poprawy. Czuję się tragicznie, jakby mnie czołg przejechał.
A jak zmierzyłam ciśnienie to puls miała 109! Ciekawe czy holter coś wykaże, zaraz go zdejmuję bo już 24h mija.

Moje gratulcje! Piątkowa mamusia z Ciebie

Sto lat, sto lat nieeeech żyje nam!

Świetne zakupy! Zazdraszczam! A ten pajac w paski extra!

Ja też zostałam bez tv co ja na tym L4 będę robić

Spodnie extra a brzusio się pięknie zaokrągla!

Jak nie będzie poprawy to wracaj na IP. Trzymam kciuki!

Szkoda, że bez USG ale ważne, że dzidziuś zdrowy i serducho bije jak trzeba.

Cieszę się, że wszytsko dobrze

hahahahahahahha umarłam, aj low ju!

Chciałam do Lidla lecieć, a muszę w łożku leżeć, buuu... może chociaż męża wyślę bo leginsy....
Super, ze wizyta udana I kuruj się! Zadnego wychodzenia z domu!!

Cytat:

Witamy

Cytat:

Witam nową mamusię

Gratulację

Cytat:

Ojj, romantyczny ten Twój mąż

Cytat:
tak BISOCARD najpierw 2,5mg potem 3,75 no a na chwilę obecną nie biorę, bo jak pisałam wcześniej się przestraszyłam bo na ulotce pisze ze stosować tylko jeżeli zdrowie matki cos tam przewyższa itd, a ze wizyte do kardio mialam mieć za pół roku nie ryzykowłam

ja się żegnam, źle się czuje, strasznie boli mnie brzuch a muszę zamknąć sklep, zliczyć kase, umyć podłogę i dojechać do domu... obym dała rade. Dobranoc
Mykaj do domku i do lozka spac i masz się wyspac i odpocząć
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 21:42   #2503
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Bardzo fajne spodnie
Dzięki
Stary 2013-05-22, 21:48   #2504
issia88
Zakorzenienie

U mnie po wizycie wsio okej
Lekarka wkoncu zalozyla mi karte ciąży, powiedziała, ze za miesiąc mam odwiedzić dentyste, żeby sprawdzić czy uzębienie całe i tak w sumie 3x mam zrobić podczas całej ciąży.
21.06 mam kolejna wizyte u ginki
16.07 mam usg genetyczne
no i kazala mi 2-3x w tyg zazywac witaminki

Byłam dziś tez w lumpku i stwierdziłam, ze ja się boje kupować te wszystkie ciuszki dla dzidzi ale tylko dlatego, ze ja nie wiem jakie, jaki rozmiar - jakoś mnie strach ogarnął, tym bardziej ze tam poł lumpka była w rzeczach dla niemowlaków wiec ja już się boje na sama myśl co będzie z wózkiem itp. Chyba nic nie kupie jak taka będę zdezorientowana może jeszcze za wcześnie i nie czuje jeszcze takiej potrzeby, ze musze już kupować!?! sama nie wiem

Idę odgrzewać kolacyjke dla mojego TŻ Kochany się poswiecil i wrocil dziś z Wawy tylko żeby się przespać, bo jutro o 7 ma znowu pociąg i jedzie na spotkanie do Wawy Czego się nie robi dla przyszłej zony w ciąży
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 22:01   #2505
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Fotelik?Ja mialam tylko gondole plus spacerowka.A do tego maxi cosi do auta.Te foteliki to sie nadaja na szybkie zakupy ale jak sie chce chodzic na dlugie spacery,to jednak gondola lepsza dla kregoslupa dziecka.
No ja myślałam o foteliku i gondoli,pomieszało mi się bo przecież rzeczywiście 2 w1 to gondola plus spacerówka a nie inaczej....
Jeszcze takiego wynalazku jak pokazałaś nie widziałam.U nas to chyba mało popularne,ale przydatne.
Cytat:
Melduję się po wizycie

Ogólnie nowa Pani doktor bardzo fajna, wszystkie wyniki dokładnie posprawdzała,zbadała piersi, sprawdziła szyjkę itp ale niestety USG nie zrobiła...,posłuchała tylko tętno płodu. No trudno.. Najważniejsze,ze dzieciaczek ma się dobrze

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Super, że wszystko ok!
Ja jutro pewnie też bez usg No ale oby serduszko biło

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
u nas już padalo, ale za to tak fajnie rześko teraz

ja mysle o takim wózku:
http://wspb.home.pl/tako/index.php?o...category_id=26

ale wybór dopiero w październiku - listopadzie

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

no to super

ale to dziwne,ze bez USG... mój za każdym razem robi, już chyba miałam 4
ale nie slyszalam jeszcze nigdy serduszka tylko widze jak pulsuje
Też mi się podoba,ale widziałam ostatnio na ulicy(inny kolor jasny z ciemnym zielonym) i jakoś tak nie przypadł mi do gustu
Te w kropy są super.
Poproś gina żeby Ci dał posłuchać.

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Cały czas nie zdecydowaliśmy ostatcznie. Nasi rodzice stwierdzili ze szkoda wydawać pieniadze na wynajem bo tyle samo będzie szło na raty kredytu a będzie później mieszkanie które nawet jakbyśmy się w perspektywie wyprowadzili do tesciów można najpierw podnajmować a później mieć dla dziecka.
A my się wahamy, bo tak jak napisałam jest pomysł zeby po tym jak skończę studia przeprowadzić się do Rabki. Rodzice TZ mają tam dobrze prosperującą firmę, a sa w wieku takim, że emerytura by im się już przydała. Nie przekonuje mnie to z powodu perspektywy mieszkania z teściami, to zawsze jest problem bo się lubią wchrzaniać młodym w życie, ale z drugiej strony ekonomicznie patrząc bardzo dobrze byśmy na tym wyszli jeśli firma nadal będzie tak sprawnie działać.
Postanowiliśmy pooglądać mieszkania z rynku wtórnego w blokach max. 15 letnich, żeby można było jak coś od razu zamieszkać tylko ściany odmalować. A jak nie znajdziemy nic wartego uwagi to od lipca wynajem.
Rodzice maja rację,szkoda kasy jakby się dało ominąć wynajem to byłoby najlepiej

Cytat:
Napisane przez naan0007 Pokaż wiadomość
I ja się chciałam zameldować po genetycznym. Dzidzia zdrowa, kręgosłup, śledziony, półkule mózgowe - wszystko mi doktorek pokazał. Przezierność karku i kość nosowa ok, czekam na wyniki PAPPA. Pierwszy raz słyszałam też serduszko - ale miało tempo!
Tylko na moje pytanie czy można już określić płeć lekarz odpowiedział - NIE! Nawet nie spróbował

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
a ja dziś zapomnialam ubrać majtki przed wyjsciem na badania i zauważyłam to dopiero po 30 minutach

Nie przejmuj się,nie jesteś jedyna co majciochów zapomina
Cytat:
Witam! Ledwo nadrobiłam.

Zdrówka dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Mam straszne spadki nastroju.
trochę dobrych fluidków na poprawę nastroju

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 22:12   #2506
kruszynka86
Raczkowanie

hej

Wpadam tylko na chwilkę by się pochwalić, że zapisałam się na usg prywatnie aby określić płeć Dzidziaka no i skosultować z innym lekarzem (mój jeszcze młody chłopak jest, trochę starszy od Tż a idę teraz do bardziej doświadczonego ) no i to znany specjalista, mam nadzieję, że będzie dobrze, Małe zdrowe i Dzidziak rozłoży nogi na ekranie

gratuluje wizyt

koala
oleńka to moja pierwsza ciąża, bąbelki i muskanie, smeranie poczułam wieczorem ok. 15 tyg. teraz jak spokojnie usiądę i przyłożę rękę to coraz wyraźniej , ale nie są to jeszcze kopniaki (obecnie 17 tydz.)

Ja na rowerze jeżdżę ale spokojne trasy "po równym".

Też zazdroszczę wakacji w ciepłych krajach my w końcu zdecydowaliśmy się na polskie góry po rozmowie z ginem, a w planach była Grecja Heh, ale zamiast Zante jest szybciej nowe autko Może za rok...

Dzastin my drugie chcielibyśmy kiedyś mieć, ale pewnie za 4-5lat jeśli nas pierwsze nie wykończy i kredyt pozwoli ostatnio się nasłuchałam trochę opowieści na temat takich 2-3 latków i nie wyobrażam sobie mieć w tym samym czasie noworodka.

Dziś na kolację zjadłam dużą porcję budyniu śmietankowego z malinami i porzeczkami mmmmmmmmmmm a na obiadek kopę warzyw na patelnię

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 22:30   #2507
nemosek
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40939902]Mnie dziś właśnie tak pobolewa brzuch jak czasami dzień przed okresem, ale wzięłam nospę i przeszło więc mam nadzieję, że to tylko rosnąca macica. Z tego co pamiętam z 1 ciąży to też tak miałam.[/QUOTE]
Też tak miewam,ostatnio nawet dość często lekko pobolewa.Nospy nie biorę na razie.

Cytat:

WitajGratulacje Synka

Ale ostatnio nam się tutaj pięknie nowe mamy ujawniają
Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Hej
Pamiętacie mnie jeszcze? Bardzo rzadko się udzielam ale jestem cały czas z wami i podczytuję co u was . U mnie 15 tc. jestem po usg genetycznym i na szczęście wszystko w porządku. Będziemy mieć prawdopodobnie córeczkę ale za 2 tg spróbuję ja jeszcze podejrzeć bo kuszą mnie zakupy
O jak fajnie dziewczynka

Cytat:

A tak w ogole to planujecie w przyszłosci więcej dzieciaczków?
Dwójeczkę lub trójeczkę,ale to los i warunki (niestety) zweryfikują.
Ale nie chciałabym dużej różnicy wieku.Zobaczymy jak urodzę pierwsze,czy mi nie przejdzie ochota na następne

Cytat:

Cytat:

No piękna niespodzianka.Postarał się!!!

Cytat:
Lekarka wkoncu zalozyla mi karte ciąży, powiedziała, ze za miesiąc mam odwiedzić dentyste, żeby sprawdzić czy uzębienie całe i tak w sumie 3x mam zrobić podczas całej ciąży.
16.07 mam usg genetyczne
A czemu nie codziennie?

A ja byłam dziś w lumpku,parę ładnych rzeczy rzuciło mi się w oczy ale nie znam płci więc nie brałam.Za to kupiłam sobie 2 kurtki.

Tak piszecie o płci dzieciaków,ja poznam pewnie dopiero jak pójdę na połówkowe-w lipcu (chciałabym poznać płeć równocześnie z Tż )
Ale chyba koło 18 tyg się zarejstruję prywatnie żeby pooglądać dzidzię bo nie wytrzymam.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 23:10   #2508
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Ja pamietam jak wiele dziewczyn z mojego pierwszego watku ciazowego chcialo przynajmniej dwojke. A po ok 1,5 roku (bo pierwsze miesiace sa cudowne,oprocz braku snu ) prawie wiekszosci sie odwidzialo i nie chca wiecej dzieci Ja dlugo walczylam czy sie mam zdecydowac,w koncu wygrala mysl,ze przy drugim latwiej.Bo dziecko bardziej meczy rodzenstwo niz mame Tak mi mowili znajomi. W pierwszym roku bardzo chcialam miec od razu drugie.A potem sie zaczelo i mi sie odechcialo ;-)
Kurcze,a ja dzis czuje babla caly dzien.
To ja poczekam na Twoja opinie czy faktycznie meczy bardziej rodzenstwo niz mame ja myslalam o dziecku jednym po drugim z malutka roznica. 2/3 lata wyjete z zyciorysu ale potem dwojka dzieci I spokoj .. Z drugiej strony nie Wiem czy dalabym rade przezyc tak intensywne 2 lata zobacze jak dam rade z jednym maluszkiem ..

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
no mamy w planie rozpocząć staranka około sierpnia/września w przyszłym roku a patrząc jak za tym razem nam szybko poszło nie powinno być problemów
Moze sie spotkamy na kolejnym watku ? ;

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:

Ale musisz miec super meza. Mnie taduja takie nie wielkie gesty bardziej niz nie wiadomo jakie prezenty. Liczy sie pomysl ;D

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 23:56   #2509
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Mialam pocytowac a mnie na chwile wywalilo

Gratuluje udanych wizyt
Trzymam kciuki za jutrzejsze

De - maz sie spisal

Maomami - Gratki zdanego egzaminu

Wozek tez chce Tako ale chyba Laret, przynajmniej na ten moment

Slodkich snow mamcie

Stary 2013-05-23, 07:15   #2510
lusesita23
Zakorzenienie

Witam się Mamusie
uciekam do Lidla - może uda się cos upolować
Stary 2013-05-23, 07:26   #2511
siasia_31
Raczkowanie

Witam w 13 tygodniu drogie brzuchatki

zmykam pozałatwiać kilka spraw, a później muszę się wziąć za nadrabianie forum więc miłego dnia dziewczynki
siasia_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 07:51   #2512
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
16.07 mam usg genetyczne

Byłam dziś tez w lumpku i stwierdziłam, ze ja się boje kupować te wszystkie ciuszki dla dzidzi ale tylko dlatego, ze ja nie wiem jakie, jaki rozmiar - jakoś mnie strach ogarnął, tym bardziej ze tam poł lumpka była w rzeczach dla niemowlaków wiec ja już się boje na sama myśl co będzie z wózkiem itp. Chyba nic nie kupie jak taka będę zdezorientowana może jeszcze za wcześnie i nie czuje jeszcze takiej potrzeby, ze musze już kupować!?! sama nie wiem

Idę odgrzewać kolacyjke dla mojego TŻ Kochany się poswiecil i wrocil dziś z Wawy tylko żeby się przespać, bo jutro o 7 ma znowu pociąg i jedzie na spotkanie do Wawy Czego się nie robi dla przyszłej zony w ciąży
ciesze sie ze wizyta udana :p
Ja też nie znam płci, ani rozmiarów i z niektórymi zakupami się wstrzymałam :p

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
hej

Wpadam tylko na chwilkę by się pochwalić, że zapisałam się na usg prywatnie aby określić płeć Dzidziaka no i skosultować z innym lekarzem (mój jeszcze młody chłopak jest, trochę starszy od Tż a idę teraz do bardziej doświadczonego ) no i to znany specjalista, mam nadzieję, że będzie dobrze, Małe zdrowe i Dzidziak rozłoży nogi na ekranie

gratuluje wizyt

koala
oleńka to moja pierwsza ciąża, bąbelki i muskanie, smeranie poczułam wieczorem ok. 15 tyg. teraz jak spokojnie usiądę i przyłożę rękę to coraz wyraźniej , ale nie są to jeszcze kopniaki (obecnie 17 tydz.)

Ja na rowerze jeżdżę ale spokojne trasy "po równym".

Też zazdroszczę wakacji w ciepłych krajach my w końcu zdecydowaliśmy się na polskie góry po rozmowie z ginem, a w planach była Grecja Heh, ale zamiast Zante jest szybciej nowe autko Może za rok...

Dzastin my drugie chcielibyśmy kiedyś mieć, ale pewnie za 4-5lat jeśli nas pierwsze nie wykończy i kredyt pozwoli ostatnio się nasłuchałam trochę opowieści na temat takich 2-3 latków i nie wyobrażam sobie mieć w tym samym czasie noworodka.

Dziś na kolację zjadłam dużą porcję budyniu śmietankowego z malinami i porzeczkami mmmmmmmmmmm a na obiadek kopę warzyw na patelnię
Mi włąśnie wczoraj koleżanka powiedziała, że jej lekarz z NFZ ( do którego ja tez chodzę :P) nie chciał powiedzieć płci ; " co będzie to będzie" bo się niby boją, że ludzie będą mieli pretensje... i sie zastanawiam czy nie iść prywatnie rozpoznać płec...

Witam z rana, wyspana i wypoczęta choć z bólem brzucha :P ale już jest duuużo mniejzy i chyba problem z jelitami to jest..
Stary 2013-05-23, 07:58   #2513
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:

Mi włąśnie wczoraj koleżanka powiedziała, że jej lekarz z NFZ ( do którego ja tez chodzę :P) nie chciał powiedzieć płci ; " co będzie to będzie" bo się niby boją, że ludzie będą mieli pretensje... i sie zastanawiam czy nie iść prywatnie rozpoznać płec...
jest..

Ależ macie przeboje z tymi lekarzami ja robiłam badania u dwóch lekarzy na NFZ w 13 tygodniu ( żeby się uspokoić i żeby nic nie było przeoczone) i jak zapytałam to bez żadnych fochów powiedzieli co tam widzą, oczywiście zastrzegając, że jeszcze wcześnie itp.

Tak że jak słyszę historię o opryskliwych lekarzach to aż mi się wierzyć nie chce

Aha i obaj stwierdzili, że ma być chłopak zobczymy czy się później potwierdzi

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 08:01   #2514
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:

Cytat:
16.07 mam usg genetyczne

za wizytę
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
To ja poczekam na Twoja opinie czy faktycznie meczy bardziej rodzenstwo niz mame ja myslalam o dziecku jednym po drugim z malutka roznica. 2/3 lata wyjete z zyciorysu ale potem dwojka dzieci I spokoj .. Z drugiej strony nie Wiem czy dalabym rade przezyc tak intensywne 2 lata zobacze jak dam rade z jednym maluszkiem ..

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Moze sie spotkamy na kolejnym watku ? ;

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Ale musisz miec super meza. Mnie taduja takie nie wielkie gesty bardziej niz nie wiadomo jakie prezenty. Liczy sie pomysl ;D

fajnie by było
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Witam się Mamusie
uciekam do Lidla - może uda się cos upolować
ja właśnie zjadłam śniadanko i też lecę do lidla! jak wrócę to zdam relację

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 08:14   #2515
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

nam sie też tako jumper podobał i jedo fyn 4ds - podobne sa. No ale okazało sie ze kuzyn sprzedawał merca, podobny jest do tych pozostałych, ale wg mnie większy iwyzszy i gondola większa

Brawa za wizyty wczorajsze

Gratulacje zdalnego egzaminu.

Sorrki, ze tak bez nicków, ale pisze z tel.

Moja córcia spi, co prawda wstała juz koło 4:30 to padla kolo 7.

Od kilku dni budzi mnie pełny pęcherz w nocy :/

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 08:25   #2516
maomami
Wtajemniczenie

Witam się z rana, ja dzisiaj rano miałam jakieś problemy z chodzeniem. Nie bolały mnie nogi, tylko jak byłam wyprostowana i robiłam krok to tak mnie ciągnęło w okolicy prawego jajnika że mnie aż zginało i musiałam chodzić bardzo powoli. Teraz przeszło, ale na wszelki wypadek wzięłam dzisiaj ze sobą nospę.
Dziękuję za wszystkie gratulacje bardzo mi miło.

Co do zażywania witamin, mnie szwagierka radziła i znajoma która jest położną żeby w okresie letnim też zażywać tak 2-3 razy w tygodniu ponieważ nie ma co się faszerować sztucznymi witaminami skoro dookoła tyle witaminek w pysznej postaci. Ja codziennie łykam kwas, a witaminkę właśnie tak 3 razy tygodniowo. Dla mnie nie ma dnia bez owoców, soków więc dostarczam witaminki dla malucha

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Od kilku dni budzi mnie pełny pęcherz w nocy :/

Ja ostatnio jestem jakoś zaprogramowana, że w nocy godzina 1-1:15 wstaję do ubikacji. Nie prześpię całej nocy właśnie przez pęcherz

Stary 2013-05-23, 08:30   #2517
Kabriela
Zadomowienie

Cześć i czołem,
ja dzisiaj jadę do Warszawy na pogrzeb Babci i już wiem, że to nie będzie fajne przeżycie. Idę tylko do Kościoła a już czuję, że nie podołam (mam traume związaną ze śmiercią i pogrzebami, po prostu źle to znoszę- mdleję, płaczę, wyłącza mi się świadomość). Jednak trochę trudno nie iść...
Jeżeli chodzi o moje samopoczucie to jest wszystko w porządku, nie mam na razie żadnych dolegliwości oprócz ciągłych nocnych wycieczek do kibelka i sikania 30 min , i jeszcze bóli pupnych, które ostatnio lubią mnie łapać.
A teraz idę się szykować bo to już czas na mnie. Miłego dnia.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 08:31   #2518
aaby
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Witamy się z Jr w skończonym 17tc!
Tym samym jutro zaczynamy 18tc i 5ty m-c

...i dziś wizyta

Anoula, ola, acelinka - za wizyty!
naan - bardzo się cieszę, że na usg wszystko ok
koala - tak bez bielizny? No wiesz! I spodnie Cię nie uwierały?
ktosiula - za usg! I kuruj się dziewczyno!
Antibia - i jak tam?
jezzka - witaj! Oczywiście, że przyjmujemy! Im nas więcej, tym weselej Piękny dzieć!
maomami - brawa za egzamin! Zuch dziewczyna
De - kochany mąż! Takie gesty znaczą najwięcej
issia - bardzo się cieszę, że na wizycie ok

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 08:39   #2519
kasias_84
Raczkowanie

Witajcie Dziewczynki!
ja skończyłam właśnie 14 tc
kasias_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:02   #2520
Anoula
Zakorzenienie

My się witamy w 11 tygodniu dzis idziemy podgladać Juniora ale dopiero wieczorem jak ja wytrzymam do tego czasu :x
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości