|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() Cytat:
Witam nową mamusię A ja Wam się muszę pochwalić że zdałam dzisiaj egzamin na +4 i co najlepsze jak się stresowałam, siedziała i przygotowywałam odpowiedzi na pytania to mnie maluch atakował od środka śmiałam się sama do siebie ![]() Już nie mogę się doczekać wizyty we wtorek, wg OM będzie 19 tydz 5 dzień, kurczę tak strasznie chciałabym poznać płeć i zaczynam się martwić i zastanawiać czy maluch nam nie zrobi psikusa. Ja już kiedyś wspominałam, my będziemy mieć wózek TAKO Jumper od szwagierki o taki : http://dabrowagornicza.olx.pl/wozek-...-iid-180329490
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-05-22 o 20:19 |
||
|
|
|
#2492 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
maomami-brawo,gratulacje!
A ja sie pochwale-moj maz wlasnie przylecial z Essen, z podrozy sluzbowej.Wyslal mnie do sypialni po czym polozyl malego spac.Wchodze a tam... ![]() A dodam,ze jest Niemcem, zyjemy w Niemczech wiec taki gest doceniam ![]() Tu gdzie mieszkamy teraz nie ma polskich sklepow, a w Essen mieszkalismy 6 lat i wie co gdzie jest ![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
#2493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-05-22 o 20:36 |
|
|
|
|
#2494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Podoba mi się ten wózek Twój niunia - cena też jest ok, muszę gdzieś go poszukać na żywo oblukać:p
|
|
#2495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2496 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja bym chciała jeszcze jedno, ale nie wiem w jakim odstępie czasowym... poczekamy zobaczymy. No i najlepiej, żeby nam się parka trafiła ![]() Cytat:
Oby dzidziol we wtorek rozłożył nogi i zaspokoił ciekawość rodziców - tego Ci z całego serca życzę ![]() A odnośnie Kubusiów to ja właśni ostatnio często piję i smakują mi ![]() Cytat:
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
tak BISOCARD najpierw 2,5mg potem 3,75 no a na chwilę obecną nie biorę, bo jak pisałam wcześniej się przestraszyłam bo na ulotce pisze ze stosować tylko jeżeli zdrowie matki cos tam przewyższa itd, a ze wizyte do kardio mialam mieć za pół roku nie ryzykowłam
![]() ja się żegnam, źle się czuje, strasznie boli mnie brzuch a muszę zamknąć sklep, zliczyć kase, umyć podłogę i dojechać do domu... obym dała rade. Dobranoc
|
#2499 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to fajnie masz, mnie cały czas w pracy wypatrują z powrotem, i głupio mi byłoby prosić o urlop, na zasadzie, że do pracy nie jestem zdolna, ale żeby sobie jechać na urlop to już tak Z tymi badaniami, to coś się musiało zmienić teraz, tak jak by dostali nowe wytyczne, a pracuję w miejscu gdzie przepisów się bardzo przestrzega, no ale nie drążyłam bo nie miałam na razie takiej potrzeby
|
|
#2501 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wracaj szybko do zdrowia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje
|
|||||
|
|
|
#2502 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za udaną wizytęCytat:
I kuruj się! Zadnego wychodzenia z domu!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie po wizycie wsio okej
![]() Lekarka wkoncu zalozyla mi karte ciąży, powiedziała, ze za miesiąc mam odwiedzić dentyste, żeby sprawdzić czy uzębienie całe i tak w sumie 3x mam zrobić podczas całej ciąży.21.06 mam kolejna wizyte u ginki 16.07 mam usg genetyczne no i kazala mi 2-3x w tyg zazywac witaminki ![]() Byłam dziś tez w lumpku i stwierdziłam, ze ja się boje kupować te wszystkie ciuszki dla dzidzi ale tylko dlatego, ze ja nie wiem jakie, jaki rozmiar - jakoś mnie strach ogarnął, tym bardziej ze tam poł lumpka była w rzeczach dla niemowlaków wiec ja już się boje na sama myśl co będzie z wózkiem itp. Chyba nic nie kupie jak taka będę zdezorientowana może jeszcze za wcześnie i nie czuje jeszcze takiej potrzeby, ze musze już kupować!?! sama nie wiem ![]() Idę odgrzewać kolacyjke dla mojego TŻ Kochany się poswiecil i wrocil dziś z Wawy tylko żeby się przespać, bo jutro o 7 ma znowu pociąg i jedzie na spotkanie do Wawy Czego się nie robi dla przyszłej zony w ciąży |
|
|
|
#2505 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze takiego wynalazku jak pokazałaś nie widziałam.U nas to chyba mało popularne,ale przydatne. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Te w kropy są super. Poproś gina żeby Ci dał posłuchać. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie przejmuj się,nie jesteś jedyna co majciochów zapomina Cytat:
Zdrówka dla Ciebie ![]() |
||||||||
|
|
|
#2506 |
|
Raczkowanie
|
hej
Wpadam tylko na chwilkę by się pochwalić, że zapisałam się na usg prywatnie aby określić płeć Dzidziaka no i skosultować z innym lekarzem (mój jeszcze młody chłopak jest, trochę starszy od Tż a idę teraz do bardziej doświadczonego ![]() gratuluje wizyt koala oleńka to moja pierwsza ciąża, bąbelki i muskanie, smeranie poczułam wieczorem ok. 15 tyg. teraz jak spokojnie usiądę i przyłożę rękę to coraz wyraźniej , ale nie są to jeszcze kopniaki (obecnie 17 tydz.) Ja na rowerze jeżdżę ale spokojne trasy "po równym". Też zazdroszczę wakacji w ciepłych krajach my w końcu zdecydowaliśmy się na polskie góry po rozmowie z ginem, a w planach była Grecja Heh, ale zamiast Zante jest szybciej nowe autko Może za rok...Dzastin my drugie chcielibyśmy kiedyś mieć, ale pewnie za 4-5lat jeśli nas pierwsze nie wykończy ostatnio się nasłuchałam trochę opowieści na temat takich 2-3 latków i nie wyobrażam sobie mieć w tym samym czasie noworodka.Dziś na kolację zjadłam dużą porcję budyniu śmietankowego z malinami i porzeczkami mmmmmmmmmmm
|
#2507 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40939902]Mnie dziś właśnie tak pobolewa brzuch jak czasami dzień przed okresem, ale wzięłam nospę i przeszło więc mam nadzieję, że to tylko rosnąca macica. Z tego co pamiętam z 1 ciąży to też tak miałam.[/QUOTE]
Też tak miewam,ostatnio nawet dość często lekko pobolewa.Nospy nie biorę na razie. Cytat:
Gratulacje SynkaAle ostatnio nam się tutaj pięknie nowe mamy ujawniają ![]() Cytat:
![]() Dwójeczkę lub trójeczkę,ale to los i warunki (niestety) zweryfikują. Ale nie chciałabym dużej różnicy wieku.Zobaczymy jak urodzę pierwsze,czy mi nie przejdzie ochota na następne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A czemu nie codziennie?A ja byłam dziś w lumpku,parę ładnych rzeczy rzuciło mi się w oczy ale nie znam płci Tak piszecie o płci dzieciaków,ja poznam pewnie dopiero jak pójdę na połówkowe-w lipcu (chciałabym poznać płeć równocześnie z Tż ) Ale chyba koło 18 tyg się zarejstruję prywatnie żeby pooglądać dzidzię bo nie wytrzymam. |
|||||
|
|
|
#2508 | |||
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
ja myslalam o dziecku jednym po drugim z malutka roznica. 2/3 lata wyjete z zyciorysu ale potem dwojka dzieci I spokoj .. Z drugiej strony nie Wiem czy dalabym rade przezyc tak intensywne 2 lata zobacze jak dam rade z jednym maluszkiem .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Mialam pocytowac a mnie na chwile wywalilo
![]() Gratuluje udanych wizyt ![]() Trzymam kciuki za jutrzejsze ![]() De - maz sie spisal ![]() Maomami - Gratki zdanego egzaminu Wozek tez chce Tako ale chyba Laret, przynajmniej na ten moment ![]() Slodkich snow mamcie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się Mamusie
uciekam do Lidla - może uda się cos upolować
|
|
|
|
#2511 |
|
Raczkowanie
|
Witam w 13 tygodniu
zmykam pozałatwiać kilka spraw, a później muszę się wziąć za nadrabianie forum |
|
|
|
#2512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie znam płci, ani rozmiarów i z niektórymi zakupami się wstrzymałam :p Cytat:
Witam z rana, wyspana i wypoczęta choć z bólem brzucha :P ale już jest duuużo mniejzy i chyba problem z jelitami to jest..
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ależ macie przeboje z tymi lekarzami ja robiłam badania u dwóch lekarzy na NFZ w 13 tygodniu ( żeby się uspokoić i żeby nic nie było przeoczone) i jak zapytałam to bez żadnych fochów powiedzieli co tam widzą, oczywiście zastrzegając, że jeszcze wcześnie itp.Tak że jak słyszę historię o opryskliwych lekarzach to aż mi się wierzyć nie chce Aha i obaj stwierdzili, że ma być chłopak zobczymy czy się później potwierdzi
|
|
#2514 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytęCytat:
![]() ja właśnie zjadłam śniadanko i też lecę do lidla! jak wrócę to zdam relację
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|||
|
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
nam sie też tako jumper podobał i jedo fyn 4ds - podobne sa. No ale okazało sie ze kuzyn sprzedawał merca, podobny jest do tych pozostałych, ale wg mnie większy iwyzszy i gondola większa
![]() Brawa za wizyty wczorajsze Gratulacje zdalnego egzaminu. Sorrki, ze tak bez nicków, ale pisze z tel. Moja córcia spi, co prawda wstała juz koło 4:30 to padla kolo 7. Od kilku dni budzi mnie pełny pęcherz w nocy :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2516 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana, ja dzisiaj rano miałam jakieś problemy z chodzeniem. Nie bolały mnie nogi, tylko jak byłam wyprostowana i robiłam krok to tak mnie ciągnęło w okolicy prawego jajnika że mnie aż zginało i musiałam chodzić bardzo powoli. Teraz przeszło, ale na wszelki wypadek wzięłam dzisiaj ze sobą nospę.
Dziękuję za wszystkie gratulacje bardzo mi miło.Co do zażywania witamin, mnie szwagierka radziła i znajoma która jest położną żeby w okresie letnim też zażywać tak 2-3 razy w tygodniu ponieważ nie ma co się faszerować sztucznymi witaminami skoro dookoła tyle witaminek w pysznej postaci. Ja codziennie łykam kwas, a witaminkę właśnie tak 3 razy tygodniowo. Dla mnie nie ma dnia bez owoców, soków więc dostarczam witaminki dla malucha ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Ja ostatnio jestem jakoś zaprogramowana, że w nocy godzina 1-1:15 wstaję do ubikacji. Nie prześpię całej nocy właśnie przez pęcherz
|
#2517 |
|
Zadomowienie
|
Cześć i czołem,
ja dzisiaj jadę do Warszawy na pogrzeb Babci i już wiem, że to nie będzie fajne przeżycie. Idę tylko do Kościoła a już czuję, że nie podołam (mam traume związaną ze śmiercią i pogrzebami, po prostu źle to znoszę- mdleję, płaczę, wyłącza mi się świadomość). Jednak trochę trudno nie iść... Jeżeli chodzi o moje samopoczucie to jest wszystko w porządku, nie mam na razie żadnych dolegliwości oprócz ciągłych nocnych wycieczek do kibelka i sikania 30 min , i jeszcze bóli pupnych, które ostatnio lubią mnie łapać.A teraz idę się szykować bo to już czas na mnie. Miłego dnia. |
|
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Witamy się z Jr w skończonym 17tc! Tym samym jutro zaczynamy 18tc i 5ty m-c ![]() ...i dziś wizyta ![]() Anoula, ola, acelinka - za wizyty! naan - bardzo się cieszę, że na usg wszystko ok koala - tak bez bielizny? No wiesz! I spodnie Cię nie uwierały? ![]() ktosiula - za usg! I kuruj się dziewczyno! ![]() Antibia - i jak tam? ![]() jezzka - witaj! Oczywiście, że przyjmujemy! Im nas więcej, tym weselej Piękny dzieć! ![]() maomami - brawa za egzamin! Zuch dziewczyna ![]() De - kochany mąż! Takie gesty znaczą najwięcej issia - bardzo się cieszę, że na wizycie ok
|
#2519 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczynki!
ja skończyłam właśnie 14 tc
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
My się witamy w 11 tygodniu
dzis idziemy podgladać Juniora ale dopiero wieczorem jak ja wytrzymam do tego czasu :x
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

normalnie wypiłam teraz duszkiem całą szkankę i po chwili mnie zemdliło i zaczęło kręcić się w głowie... może to byc od "przecukrzenia" bo w tych sokach to tyle cukru.........
ale data ważności jest ok... dziwna jestem.
W Essengdzie wczesniej mieszkalam to juz standard byl.Ani to dziecko nie moglo nog nigdzie postawic,bo juz dawno za duze i mu wisialy do ziemi,ani nie mialo wygodnie.Ale mamusia pakuje do wozka,pasy zamyka bo jej wygodnie. 

Oby dzidziol we wtorek rozłożył nogi i zaspokoił ciekawość rodziców - tego Ci z całego serca życzę 

). Ja miałam skierowanie na USg od gin, pobrali mi też krew na test PAPPA, wyniki za ok. 10 dni. Płci lekarz nie szukał, na leżance zapomniałam zapytać o to, i później spytałam to powiedział, że bąbel był tak ułożony, że nic nie było widać aha tętno było 175/min! wow
co ja na tym L4 będę robić
i tak w sumie 3x mam zrobić podczas całej ciąży.

ja robiłam badania u dwóch lekarzy na NFZ w 13 tygodniu ( żeby się uspokoić i żeby nic nie było przeoczone) i jak zapytałam to bez żadnych fochów powiedzieli co tam widzą, oczywiście zastrzegając, że jeszcze wcześnie itp.

Ślub 25.08.2012