Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają 28 50,91%
Zbudyniałe matki 0 0%
Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki 6 10,91%
Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa 5 9,09%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 10 18,18%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 6 10,91%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 11:37   #3001
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

zapomniałam dodać, że: witam się w 24 tc
Ja dziś skończyłam 25 tc jutro zaczynamy 26 tc

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
mój liczy rozpoczęte
jak go o to pytałam to podał to na przykładzie pierwszego tygodnia: od razu zaczyna się pierwszy tc... bo tak to musiałby być "zerowy"
Mój też liczy zakończone tygodnie. Nawet jak idę do laboratorium i się mnie pytają który to tydzień, podaje skończony.

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość

Przeżyłam dziś w nocy KOSZMAR . Dostałam gorączki 38,1, nie mogłam jej niczym zbić. Na szczęście ok.3 poskutkowały zimne okłady i paracetamol (strasznie się przed nim wzbraniałam, żeby małemu nie zaszkodził), do tego dreszcze, straszny ból gardła i cała lewa strona ciała mi drętwiała. Byłam PRZERAŻONA Teraz goraczka mi spadła, tylko 37,2 ale idę do lekarza bo nie chce przechodzić kolejnej takiej nocy. Mały się rusza, więc mam nadzieje, że wszystko u niego dobrze, strasznie się martwię
Bardzo dobrze robisz idąc do lekarza, tutaj nie ma żartów przy gorączce. Masz w brzuszku maluszku.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Hmm dużo mam październikowych siedzi na wątku listopadowo-grudniowym.Dziwne to z deczka...
O kurczę to szkoda, no ale jak się lepiej czują gdzie indziej to ich sprawa.

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

Dziewczyny podpowiedzcie. Jutro mąż ma urodziny
Chciałabym go zaskoczyć nowym ciastem. W związku z kłuciami w brzuchu szukam przepisu dosyć szybkiego ,ale efektownego
Pomożecie??
Ja w domu rarytasów nie piekę. Mój za słodkim nie przepada, jak ma zjeść ciasto to tylko murzynka.
Stary 2013-05-23, 11:37   #3002
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Vea ale dostałam ciśnienia jak przeczytałam o tej lasce w poczekalni. Hahaha "Jestem bardziej w ciąży". No nie mogę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:37   #3003
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Oj ja tez mam mega zgage..dzien w dzien a od jakiegos czasu pali nie milosiernie..Zawsze na wieczor biore zapobiegawczo Rennie ale nie zawsze pomaga...
To chyba sobie zakupię Rennie. Po wypłacie

Dziewczyny, ale ja tą glukozę też miałam rozpuszczoną chyba w 400ml wody
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:38   #3004
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie jestem pewna, czy powinno się w ciąży z Amolu robić, bo to jednak z alkoholem i paruje...
Można wdychać. Sprawdzałam
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:39   #3005
teacherka
Zakorzenienie

Vea,
Ha! Czyli jednak Ty byłaś bardziej w ciąży
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:39   #3006
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Sciska mnie cos w tym zołądku no i jakby cos siedzialo na nim...Jak dzis nie przejdzie to jutro umowie sie do rodzinnej.
Może lepiej idź. Na pewno też lekka dieta nie zaszkodzi.

Cytat:
Takie całe czy w płatkach tez moga byc?
Ja zjadam całe, ale chyba w dowolnej formie mogą być.
W sumie ja nawet nie wiem, jak to działa, ale działa

Niech ten tż już wróci, bo mi od szczurków śmierdzi, a nie wolno mi wstać i posprzątać

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:42   #3007
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Vea ale dostałam ciśnienia jak przeczytałam o tej lasce w poczekalni. Hahaha "Jestem bardziej w ciąży". No nie mogę
Różne cuda po ziemi chodzą

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Vea,
Ha! Czyli jednak Ty byłaś bardziej w ciąży
No No oko bardziej

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:42   #3008
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Termin mam na 16.09

OM 10.12 TP 16.09, nad imieniem myślimy jeszcze dla dziewczynki było kilka wybranych, dla chłopca nic mi się nie podoba
Witaj na watku
Ja tez mialam pewniaka dla dziewczynki i tez nam sie nic nie podoba dla chłopca. Miał byc Franek (ale duzo Franków jest i jeszcze papież wiec chyba sie rozmysliliśmy) Teraz mamy w głowie Maćka, Adasia i Nikosia. Maciuś jest topowy ale juz mi ktos obrzydził: Maciek z Klanu itp. a jak sie nie ma przekonanaia to łatwo osłabić zapał/

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Ba, nawet jedna wrześniowa jest ale czytałam ze ona zaszła po poronieniu i nie wiedziała kiedy ma termin więc rozumiem w zupełności. No ale pazdziernikowe to nie wiem może tam łatwiej było im się wbic?

Oooo weekend na bogato może był?
Te pomiary to tylko szacunki więc jak nie ma wielkich rozbieżności to jest ok.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

hmmm no łatwiej sie wbic... ja dołączyłam późno, a moemntami nadal czuje sie jakas poza poza tym łatwiej być do przodu i troszke robic za eksperta dla tych grudniowych, niz byc w tyle ... wiec pewnie nas czytaja, a tam sie udzielają

A co do pomiarów to jest to środek, który ma 20% do przodu lub 20% do tyłu. Czasem jest tak, ze jacys lekarze podaja wage minimalna, a czasem ta srodkowa, dlatego trudno porównywać pomiedzy dziećmi- najlepeij porównywac pomiędzy swoim dzieckiem i u tego samego lekarza - najwazniejsze jest to czy jest w miare równomierny przyrost - tam mi ostatnio tłumaczył ginekolog na USG połówkowym

Wstalam dzis o 6 , a dopiero ok 10 wymyslilam ze pojade do Lidla - nigdy nie bylam tam w czwartek rano wiec to co zobaczyłam wcisneło mnie w podłoge - a baby sa najgorsze- wyrywały sobie baletki z rąk. Na cieżarówkowych rzeczach mało kobiet, ale i tak juz prawie nic nie bylo. w efekcie kupiłam koszulke w paski/ leginsy rozowe ale nie ciazowe i dla młodego spodenki granatowe

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:43   #3009
butterfly20
Zakorzenienie

Dziewczyny szukam jakiegoś filmu do obejrzenia przy prasowaniu I tak mi się przypomniało: "tysiąc słów" z Eddim Murphym jest super!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:43   #3010
Cierpliwosc
Zadomowienie

zapomniałam powiedzieć dzień dobry
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:45   #3011
marysia_258
Zadomowienie

Cześć dziewczynki

Czytam Was i czytam i końca nie widać

Laryska nie martw się! następnym razem na pewno dasz radę. I nie wolno Ci nawet myśleć że jesteś beznadziejna!!! Bo będą
Ladan mnie bardziej podoba się ten leżaczek http://allegro.pl/fisher-price-lezac...231044606.html jest

Witam GURGOLKU
Znowu się spotykamy Pamiętasz mnie z mamuś
lipcowo-sierpniowych 2009?

Dziewczynki baaaaaardzo proszę o kciukaski.
Dziś o 15.45 mam wizytę. Stresuję się jak nie wiem co. Mam nadzieję, że wszystko z moim maleństwem jest ok.
Martwi mnie to że jestem w 20 tyg. ciąży a jeszcze nie czuję kopniaczków misiaczka

matallewar jeśli mogę prosić to wpisz proszę imiona przy moim synusiu BARTOSZ ADAM

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:46   #3012
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Edi nadal nie śpi, od 22 leży w lozeczku i ani myśli oczu zamknąć...
A taśmy klejącej nie miałaś pod ręką?

Cytat:
Matal, ale u Was lawina dobrych wiadomości

Która się wybiera do biedronki? ;>
JA poczekam na Tża, bo pieszo to srednio.... Po Lidlu miała dość. Doczłapałam na przystanek, usiadłam i napiłam sie wody. Chwilę poóźniej kichnęłam, a jakiś dziadek "zimną wode pije a potem chora...." Lepiej żebym zemdlała, na pewno. Albo nosila termos z herbatą gorąca
Uśmiałam się.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Wzięłam zwolnienie na dwa tyg, ale co z tego jak większość czasu spędzę na sprzątaniu. Póki co czuję się dobrze, jedynie czasem mam takie lekkie duszności no i jak za długo za biurkiem siedzę to brzuch twardawy. I jeszcze popołudniami mała tak mnie wygania po placach zabaw, że czasem padam przed nią
Ja od poniedziałku wracam do pracy, byłam na L4 z półtora tygodnia teraz będę tyrać do połowy 8 miesiąca-ciągiem.

Cytat:

Dziewczyny, spróbujcie migdały na tą zgagę, serio cud nad cudami. Wiem, że w nocy to kiepsko z powodu zębów, ale ja wieczorem zjadam i w nocy nie męczy
Mnie migdały nie pomagały. A w I trymestrze miałam takie mdłości, że płakałam.
Stary 2013-05-23, 11:47   #3013
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Ja tak zaproponowałam to późniejsze przeniesienie, bo pamiętam, że na poprzednim wątku ciążowym próbowałam nadrabiać dwa i nijak to nie szło... Do tego na koniec na poczekalni zostało kilka dziewczyn i rzadko wpadały te, co urodziły

Dziewczyny, spróbujcie migdały na tą zgagę, serio cud nad cudami. Wiem, że w nocy to kiepsko z powodu zębów, ale ja wieczorem zjadam i w nocy nie męczy
No to już jest jakas opcja ratunkowa...rennie i migdały, a migdały uwielbiam...yyyyy, nie będę czekac z tak ważnymi rzeczami do wypłaty, wyślę dziś tża

Vea ale kosmos z tą dziunią w poczekalni, nie lubię takich BEZECZELNYCH, rozhukanych ludzi...
Stary 2013-05-23, 11:48   #3014
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
A taśmy klejącej nie miałaś pod ręką?

Mnie migdały nie pomagały. A w I trymestrze miałam takie mdłości, że płakałam.
Haha, nic by chyba nie dała

A migdały na mdłości jadłaś? Bo one tylko na zgagę

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-23, 11:51   #3015
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, nic by chyba nie dała

A migdały na mdłości jadłaś? Bo one tylko na zgagę
O matko ja o mdłościach nie o zgadze, sorki .
Stary 2013-05-23, 11:51   #3016
dirtymagic85
Zadomowienie

Matal mam interes... Bo jak ja wiem, że moja niunia to będzie Liliana Katarzyna, to bys mi tez dopisała? tylko patrzę, że strasznie dużo miejsca by ta moja linijka zajmowała, no i może by tak coś kopsnąć? nie wiem, moje imię, albo skrócić, czy co tam innego
Stary 2013-05-23, 11:51   #3017
t_89
Zakorzenienie

Ja juz wrocilam, jem kanapke z szynka i serem chce ktos :P ?
Kupilam w lumpku nowe trampeczki i spodenki, a w biedronce taka miseczke z lyzeczka zamykana idealna na spacer za 7,99 i w pepco 2 pary skarpetek cale szare i w zabki zielone
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:52   #3018
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
zapomniałam powiedzieć dzień dobry
Dzień dobry
Stary 2013-05-23, 11:53   #3019
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Nawet u mnie jest zimno, koło 23 stopni, i tak od dwóch tygodni.
*
Chciałabym mieć takie zimno cały czas
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:54   #3020
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Może lepiej idź. Na pewno też lekka dieta nie zaszkodzi.

Ja zjadam całe, ale chyba w dowolnej formie mogą być.
W sumie ja nawet nie wiem, jak to działa, ale działa

Niech ten tż już wróci, bo mi od szczurków śmierdzi, a nie wolno mi wstać i posprzątać

Lekka dietka mowisz..nie wiem jak ja obejde sie bez buleczki z salami ale sprobujeWszystko byle przeszlo.No to jutro zapisze sie do lekarza,przy okazji musze poprosic lekarke by zagladneła w karte czy bylam szczepiona na zoltaczke bo ja niestety nie pamietam...
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:56   #3021
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

vea, padłam z tego

A takie babki to chyba tylko przy mamusiach są odważne
Mnie by było wstyd robić takie afery.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:56   #3022
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Matal mam interes... Bo jak ja wiem, że moja niunia to będzie Liliana Katarzyna, to bys mi tez dopisała? tylko patrzę, że strasznie dużo miejsca by ta moja linijka zajmowała, no i może by tak coś kopsnąć? nie wiem, moje imię, albo skrócić, czy co tam innego

A moja bedzie Liliana Aleksandra
Stary 2013-05-23, 11:56   #3023
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

maharet, jak pisałam wcześniej, mogę Ci dobrego endokrynologa polecić w Konsylium w Głogowie Ale jak z terminami, nie mam pojęcia.
:
Dzwoniłam już tam i nie przyjmują nowych pacjentów, tylko tych co już wcześniej chodzili.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:56   #3024
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Wróciłam z badania krzywej cukrowej. Boże lubię słodycze ale to jest przegięcie. Przy końcu szklanki już mnie dźwigało Straszny ulepek. Dobrze, że już mam to za sobą. Grzecznie poczekałam 2 h i do domu na słony obiadek.

Wczoraj kupiłam w Biedronie piżamkę dla niby ciężarnych - fajna, szara z różem, będzie do szpitala na porodówkę i naklejki z autkami, statkami i samolotami do pokoju syneczka. Fajne rzeczy można wyłowić w Biedronie.

Mam ochotę wytapetować ścianę w kuchni... tapeta już czeka uwielbiam tapetować, mąż się może zdziwić jak przyjedzie z pracy

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:57   #3025
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Lekka dietka mowisz..nie wiem jak ja obejde sie bez buleczki z salami ale sprobujeWszystko byle przeszlo.No to jutro zapisze sie do lekarza,przy okazji musze poprosic lekarke by zagladneła w karte czy bylam szczepiona na zoltaczke bo ja niestety nie pamietam...
To salami wolno? A ono nie z tych surowawych? Dobrze wiedzieć

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:57   #3026
marysia_258
Zadomowienie

matallewar dziękuję

Lecę wstawić obiadek

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:58   #3027
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
ale ten świat mały, Papalinko Konczyłas UZ?

Shure, wysusza? A ponoć właśnie ma nawilżać.... :niewiem: Grunt, że na chwilę trochę przetyka.
Kup sobie spray hipertoniczny, np. quixx. Przy ostrych stanach może być kiepsko, więc zrób sobie jeszcze inhalacje z olbasem. Natomiast ja w ciąży stosuję cały czas właściwie na katar alergiczny i zatkany nos i pomaga całkiem dobrze

nie studiowałam w ZG, mój mąż jest ze Świebodzina, on studiował na UZ, a ja w Poznaniu. poznaliśmy się na początku studiów i ja potem byłam na moście z ZG rok na WSP, ale to wtedy jeszcze polonistykę studiowałam, anglistykę później zaocznie w Poz. A do Zielonej się przeprowadziłam po studiach i gdyby nas sytuacja finansowa nie zmusiła do zmian to pewnie byśmy tam byli dalej, bo miasto uwielbiam
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
hej Wam
czytam Was od wczoraj, na dziś zostało mi jeszcze 20stron ale przyszłam się pożalić
byłam na tej krzywej cukrowej i nie dałam rady, normalnie jestem taka zła i smutna i ryczeć mi się chce że nie wiem! pobrała mi krew, choć też od razu odczułam że dziwnie mnie bolało i górka mi się tam zrobiła zaraz, no ale ok, wypiłam to świństwo... (nie wiedziałam że tego jest 400ml..) w te 5 min... chwile posiedziałam z 5 czy 10 min i było mi i słabo od tej ręki i w gardle czułam to coś i myślałam że wytrzymam ale nie... i niestety nie udało się...
boję się też następnego razu, narazie sobie nie wyobrażam...
beznadziejna jestem
O kurcze, współczuję Na pewno następnym razem będzie lepiej. ja też myślałam., że tego będzie do wypicia 75ml i naewet wymyśliłam, że wezmę sobie po prostu wodę w butelce z dodatkiem cytryny, ale jak to trzeba wypić 400 ml to już nie wiem...

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ja bym nie mogła spać na brzuchu a kusi mnie. Myśle wtedy o Amelce, że zgniatam ją i jej domek.
A ja gdzieś czytałam, że dopóki spanie na brzuchu jest w ogóle możliwe i wygodne w ciąży, to można

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:58   #3028
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Może być Magda zamiast Magdalena??
Wtedy się mieści

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-23, 11:59   #3029
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
To salami wolno? A ono nie z tych surowawych? Dobrze wiedzieć
No niby nie wolno,ale to jest jedyna rzecz na kanapki ktora mi wchodzi...Zreszta slyszalam ze to przez toksmoplazmoze nie powinno sie jesc a skoro ja przechodzilam to chyba jestem uodporniona?

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2013-05-23 o 12:02
Stary 2013-05-23, 11:59   #3030
teacherka
Zakorzenienie

Ojjj mi też się wydaje, że Salami nie wolno...

Susanna, mam tę samą koszulę
Kobiieto, to ta glukoza dała Ci takiego kopa energetycznego czy Ty normalnie w ramach rozrywki bierzesz się za tapetowanie?
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości