|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
idzia: ja się przymierzę, ale chyba juz do większego rozmiaru - tych najmniejszych mam 5 paczek różnych firm.. a z tego co tutaj czytałam doświadczone mamy to zdecydowanie wystarczająco w wadze 2-5kg.
domciątko: męcz męcz ![]() idę szukać listy na porodówkę do mojego szpitala.. bo nie mogę znaleźć tego, a potem jak się zmobilizuje wrzucę wam swoją wyprawkę szpitalną.
|
#363 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40949876]u mnie akurat bylo tak ze kladlam ignacka na boczku i spal... zreszta czest w nocy dzieci jedza spokojnie i nie nalykaja sie przy tym powietrza wiec nie trzeba odbijac... roznie pewnie bywa.. sama zobaczysz... ze zmiana pieluchy w nocy tez bylo tak ze dopoki robil przy jedzeniu kupe to go przebieralam i sie rozbudzal, ale jak siku to zostawialam po jakims czasie pieluche na cala noc tylko grubiej smarowalam pupe i spal troche lepiej dzien dobry ! mam od rana taki zjazd psychiczny ze masakra rycze co chwile i nie mam z kim pogadac bo tz pracuje ciagle pracuje i nie gada ze mna... zwykle sobie radze ze wszystkim i nie potrzebuje wcale poklepywania po plecach ale teraz chyba dodatkowo hormony dzialaja bo czuje sie sama x 100!!!! :-( zaraz wbijam sie na ogrodek zeby cos zaczac robic bo zwariuje!!! oliath jak przyklejalas material na drewno to co robilas zeby sie nie prul na koncach ??? bo u mnie masakra :-([/QUOTE] przytulam kochana, to pewnie hormony dzisiaj tz ma wolne, wiec skorzystałam z okazji i umyliśmy okno w pokoju gdzie z małym będziemy spać ( ja na dole myłam, a tz u góry gdzie trzeba było na krzesło wejść) i tz założył moskitierę. Dzisiaj meble przyjeżdżają do dużego pokoju Idę zaraz do lidla bo rano mi się nie chciało
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idzia, moze alternatywnie kup pieluszki Toujours z Lidla, sa RE-WE-LA-CYJ-NE! Uwierz swojej douli Ja tylko Toujours.
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj fajnie położna powiedziała, najdroższe nie znaczy najlepsze, ważne żeby do pupy się nie przyklejały, ona chyba używa jakiś tanich osobiście, ale bede musiała ją jeszcze o to potpytać jak już będę chciała kupić
|
|
|
|
#367 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40949876]
dzien dobry ! mam od rana taki zjazd psychiczny ze masakra rycze co chwile i nie mam z kim pogadac bo tz pracuje ciagle pracuje i nie gada ze mna... zwykle sobie radze ze wszystkim i nie potrzebuje wcale poklepywania po plecach ale teraz chyba dodatkowo hormony dzialaja bo czuje sie sama x 100!!!! :-( zaraz wbijam sie na ogrodek zeby cos zaczac robic bo zwariuje!!! oliath jak przyklejalas material na drewno to co robilas zeby sie nie prul na koncach ??? bo u mnie masakra :-([/QUOTE] Przytulam, aby było lepiej- nie smuć się i głowa do góry! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||
|
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wysłuchałam moich koleżanek mam. Powiedziały jakie pieluszki muszą być, co mieć i na co zwrócić uwagę. Wczoraj przytachałam do domu pudło pieluch z dada i zrobiłam test ![]() Porównałam pieluchę z pampersa i z dany i nie widzę różnicy. Obie maja w środku takie jakby kuleczki i ładnie wchłaniają wodę. Na początku myślałam, że jak dotykam pampersa to mniej czuć wilgoć...ale niee. Bo jak chciałam "wykręcić" je to były mokre tak samo. Zabezpieczenia po bokach maja takie same. ładne są każda na swój sposób. Pampers ma niby taka siateczkę..ale to chyba tylko bajer jest ![]() Jakby były w tej samej cenie to brałabym pampersy. Niestety różnica w cenie jest znaczna. Więc POLECAM DADY! |
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie tak myślę ile kupić paczek (po ile sztuk) na początek w przedziale 2-5 kg. nie chcę by zostały mi jakieś.
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
O jej za duzo tv ogladam. Właśnie puścili rozmowę jak policjant uratował dwutygodniową dziewczynkę. Mała się dusiła, nie oddychała i on instruował rodziców co mają robić.
Nawiasem mówiąc ja kupuję te wałeczki, które ma Oliath, bo dziecko trzeba kłaść po jedzeniu na bok (nawet jak juz się odbije). Leżenie na plecach może powodować zakrztuszenie. Do tego jak dzidzia przestaje oddychać to najpierw trzeba zrobić 3-5 oddechów ratunkowych, czyli tak jak sztuczne oddychanie, bo zazwyczaj u dziecka powodem ustania oddechu czy akcji serca jest niewydolność oddechowa. Ja mądra jestem, bo pracując w przedszkolu ratowałam takimi oddechami 5 letnie dziecko. Udało się. Nie wiem jak to się stało, ale najmłodsza z kadry a tylko ja byłam wstanie działać. Sama siebie nie podejrzewałam, że dałabym radę zachować zimną krew w takiej sytuacji. |
|
|
|
#371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co na to śniadanko było??? Cytat:
|
||
|
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie co mi się marzy.
taka sąsiadka, albo koleżanka z dzieckiem w podobnym wieku. aby było z kim pogadać tu na miejscu, żeby przechodziła przez to samo w tym samym czasie. aby moja mała miała rówieśnika pod ręką szkoda, że nie mam tutaj takiego kogoś. |
|
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ja się od dłuższego czasu nastanawiam nad wałęczkami... nie wystarczy waleczek z koca? choć on miekki, i poduszki też miękkie, a te wałęczki stabilniejsze... może kupię? |
|
|
|
|
#374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka brzucholki....dzis juz czwarteczek a to oznacza ze jeszcze tylko jutro i weekendzik....podjelismy wczoraj decyzje ze w pon jedziemy prywatnie do polskiej kliniki z tym moim kregoslupem bo niestety wieczorami po calym dniu jest coraz gorzej.....wiec zobaczymy
Cytat:
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
kooocur tylko z ta dadą jest tak, że w promocji wychodzi dużo taniej niz pampers, jednak kupujac normalnie male opakowanie wychodzi ten najmniejszy rozmiar tak samo jak oryginalny pampers. Bo tam szt jest mniej (chyba 25) niz w pampersach (43szt.) i przeliczajac wychodzi na to samo.
A tak wogole to podobno cos tam zmienili w dadzie, ulepszyli, idę obczaić fotelik, bo wlasnie kurier dostarczył. Wniósł mi pieknie paczkę do domu, bo duża i powiedział, że wygladam kwitnąco |
|
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co ja wychodze z zalozenia, że na dziecko duzo sie wydaje, ciuszki itp. wiec te 28zł mnie nie zbawi. A jak np. zechce wyjsc do toalety, czy w nocy po karmieniu to one sa duzo stabilniejsze niz kocyk. No i dzieci czasami nie chca spac na boku, a trzeba nawet przymuszać, bo główka z tyłu płaska będzie jak non stop na plecach bedzie leżeć. Po za tym czasami dzieci chcą tylko na lewym boku, a wtedy trzeba je delikatnie przekrecic tez na prawy. Ogólnie chodzi zeby czesto zmieniac pozycję, zeby przykurczów nie było. Tylko na boku patrzcie czy uszko nie jest zagiete, bo będzie odstające.
|
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
uwaga:
pierwsze pranie wyciągnięte drugie się robi ide wieszać na suszarkę )
|
|
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale później pampersy są dużo droższe...bynajmniej z tego co sprawdzałam ![]() Te duże opakowania zaczynają się od 2. Pokaż fotelik |
|
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie obczaiłam wszystko. Obcykam potem fotelik i Wam wstawię fotki Tylko mi napiszcie jak totalnemu tumanowi jak mam wstawić zdjęcie w posta, bo ja nie mam bladego pojecia. Do klubu juz umiem, chyba dzieki madi o ile dobrze pamiętam, bo mi napisała co i jak.Dostałam gratis do zakupów jedną paczkę chusteczek pampers sensitive |
|
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Znowu spałam do 9 ![]() W Biedrze kupiliśmy podwójną paczkę pieluszek Dady 2 mini 3-6kg (nie było tego rozmiaru na sklepie, więc mąż poprosił panią z obsługi by z magazynu doniosła ), chusteczki mokre Dady, podkłady do przewijania Dady, patyczki do uszu + płatki kosmetyczne Dady, odplamiacz Lovela i proszki Loveli do kolorowego i białego prania ![]() A w Lidlu kupiłam niebieskie portki dla Lola romz. 62/68, podkoszulkę białą, biustonosz bezszwowy czarny S i ten do karmienia biały 80 D..pod biustem jest na styk, a miseczka mogłaby byś bardziej wypełniona, dlatego liczę na to, że cyce trochę przy karmieniu spuchną ), te grube ramiączka, szwy przez całą pierś..nie jestem przyzwyczajona do miękkich miseczek, nie lubię takich, kształt piersi jest taki stożkowaty, a ja wolę pełne Nadrobiłam tylko kilka stron, bo znowu muszę uciekać.. dzisiaj też towarzyszę w rozwożeniu wizytówek.. mam nadzieję, że tym razem mniej dziur napotkamy. I tak musiałam męża przekonywać by mnie zabrał (nudzę się w domu)..powiedział, że marudy nie bierze No to spadam
|
|
|
|
#383 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
kocuur: ładnie przetestowane
ja się właśnie na dadę skuszę do testowania w tych większych... te o których Oliath piszę, też musze nabyć, ale też już chyba większe, bo tych małych to wydaje mi się że mam wystarczająco.fiazo: dobra metoda ![]() Ita: i słusznie będziemy czekać na wiesci
|
#385 |
|
Rozeznanie
|
Przyjechał wózek
Rozpakowałam go, ale jest w częściach więc TŻ jak wróci z pracy to go złoży to zrobię zdjęcia
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koniecznie!! |
|
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
jejku jaka ja dumna jestem
)
|
|
|
|
#388 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
chyba nie miałam jeszcze przyjemności powitać na wątku nowej Brzuchatki ![]() Cytat:
![]() ps. Przeceny będą w lipcu chyba wszędzie Dlatego narazie nie szaleję z zakupami,czekam do lipca Koleżanka pracuje w Nexcie i mówiła,że od 1 lipca będzie duże Sale,więc nic innego nie pozostaje jak czekać
|
||||
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Witam się i ja
jadę już na pkp i stamtąd prosto do Krakowa. W nocy trochę bolał mnie brzuch, chyba ze stresu. Nie czuje się już dobrze z daleka od szpitala, bo nie wiadomo kiedy wybije godzina W. To znaczy ja wiem, że w Krk są szpitale, ale jednak nie chce tam rodzic:-P byle do niedzieli;-)miałam abstrakcyjny sen. Śniło mi się, że Margo wyszła po mnie na peron i poszlysmy na kawę z automatu o_O a później spotkalysmy Tweed, która mieszkała w namiocie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

Ja tylko Toujours.
Może zacznę od obiadu
chociaż jakiś plusy z tego okropnego płaszczenia tyłka