|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
cene powinni trzymać, bo ostatnio to nawet jeszcze o 3 zł opuścili jak robiłąm zamówienie a już i tak była promocja... chyba że ja nie wiem o jakiś rabatach co siostra sobie wypracowałą robiąc zbiorcze rodzinne zamówienia
|
|
|
|
|
#332 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
kooocur, teso, domciatko dzieki dziewczyny, czyli mimo wszystko przekonam sie na wlasnej skorze
![]() Cytat:
i zakupilam nam posciel do sypialni
|
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co? mnie chyba biust zmalał
jakaś taka górą szczuplejsza się sobie wydaję... Tż mówi, że dlatego bo mi brzuch urósł ![]() kupiłam sobie stanik triumpha karmiący, i wg wyliczeń powinien być dobry a miski są o numer za duże, wiec wzielam mniejszy... |
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath, widzisz, doktor Domcia Ci doradzi hahaha
))idzia, no współczuję tych skurczy, może u ciebie też potasu brakuje. właćz w dietę awokado, banany, suzone morele. próbuj, to napewno nie zaszkodzi, a może pomóc. kubus ja lubie mothercare, ale niestety za drogi sklep dla mnie. czasami cos kupie tam bo sie moge powstrzymac i jeansy kupilam ciazowe i wózek tam, ale reszta to droga niestety. |
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40949876]
oliath jak przyklejalas material na drewno to co robilas zeby sie nie prul na koncach ??? bo u mnie masakra :-([/QUOTE] Skarbusiu, ja w sumie kleilam taki nieprujacy raczej, bo koronki glownie. Ale mysle, ze powinnas zaopatrzyc sie w klej do tkanin i sobie lekuchno podgiac te brzegi, potem w to zagiecie posypujesz klej w proszku i prasujesz, a on podkleja tkanine bardzo elegancko. Ew. obrebic na maszynie jesli masz mozliwosc. Albo w wersji dla leniwcow - jak rowniutko przytniesz i ZANIM zacznie sie pruc, zabezpiecz same brzegi lakierem bezbarwnym do paznokci, tak jak sie kiedys oczka na rajstopach lapalo
|
#337 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej lipcoweczki i sierpnioweczki-chciałam tylko napisac ze bardzo fajny tytuł wątku macie
![]() Pozdrawiam Was i zycze milego i spokojnego dnia!! |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#338 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Skończyłam tłumaczenie
Można będzie coś odłożyć w tym miesiącu, bo póki co wydaliśmy ile mogliśmyCytat:
Leż dalej i maleństwo na pewno jeszcze poczeka. A zakupy przez internet albo TŻ z dokładną instrukcją wyślij do sklepu.Cytat:
Cytat:
Cytat:
za zakupy.[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40949876] dzien dobry ! mam od rana taki zjazd psychiczny ze masakra rycze co chwile i nie mam z kim pogadac bo tz pracuje ciagle pracuje i nie gada ze mna... zwykle sobie radze ze wszystkim i nie potrzebuje wcale poklepywania po plecach ale teraz chyba dodatkowo hormony dzialaja bo czuje sie sama x 100!!!! :-( [/QUOTE] Wylej wszystko z siebie tutaj, pomożemy
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
znowu za wami nie nadążam
![]() dobrze, że dziś w pracy tylko do 15 bo ćwiczonka w SR w innym wypadku bym już nie wytrzymała tu siedzieć jeszcze tylko 3h będę tak odliczać dziś |
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
bo my całe jesteśmy fajne!
|
|
|
|
#341 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
)Ale sobie dzisiaj pospałam, do 10tej lidla i biedrę odpuszczę, bo kasy poki co brak, jak będzie, to zobaczymy czy coś się ostanie Tak się zastanawiam z tymi stnaikami, bo naprawdę ładne... szczególnie ten granatowy.. Cytat:
Cytat:
![]() hhahhaha to jednak nie dałas się mężowi przekonać i idziesz na l4? b dobrze!Cytat:
(Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
) generalnie w trakcie ciąży rośnie nam więcej włosów i dlatego są takie ładne i gęste - jest ich WIĘCEJ niż normalnie. Ale oczywiście my sie szybko do dobrego przyzwyczajamy. Natomiast po ciąży, organizm wraca do swoich normalnych zachowań i pozbywa się nadmiaru włosów - czego efektem jest wypadania. Wracamy do NORMALNEJ ilości.. o której już zapomniałyśmy. Skrajnym przypadkiem jest niedobór witamin w ciąży i potem czego efektem jest dodatkowym łamliwe i rozdwajające sie paznokcie, szara i matowa skóra itd.
|
|
#342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze jak juz urodzisz, a pewnie wczesniej ze dwa tygodnie, to wtedy ja Ciebie wynajmnę na swój poród i będziesz mi pomagała zamiast tż-ta? Czuję, że poszłoby lekko. Dobrze zapłacę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() ja już po biedronce kupiłam wkładki laktacyjne, podkłady i zestaw wacików z patyczkami. a dla siebie drożdżówkę do lidla nie jadę, szkoda, że staniki do karmienia są od obwodu 80 ![]() ja przed ciążą nosiłam 65, teraz noszę albo ciasny 70 albo średni 75 nie wiem właśnie jaki kupić na czas karmienia, ale chyba 70 z tych tańszych na allegro.dziś idziemy na warsztaty "mamo to ja", jak nie wygram fotelika albo przynajmniej materaca, to będę zniesmaczona ![]() ponadto od półtorej tygodnia leżę w łóżku i... schudłam prawie kilo chociaż jakiś plusy z tego okropnego płaszczenia tyłka
|
#344 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
A ja pospalam i chyba czas sie zwlec w końcu z łóżka
|
|
#345 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak jak mówiłam, problemy z nogami to u nas rodzinne. Ojciec nawet miał operacje na żylaki (ma takie czarne miejsca na łydkach, okropnie to wygląda), moja mama też ma żylaki. Nie będę wypisywać innych chorób nóg u pozostałych członków rodziny, bo nie o to chodzi.Mianowicie mój ojciec, ma bardzo często skurcze łydek i to w nocy i zawsze albo kładzie się w łazience na zimne płytki wtedy skurcz puszcza lub ma zimny kompres przy łóżku i to też mu pomaga. No a dodatkowo to magnez i inne pierdoły do łykania. Właśnie przyszedł listonosz i dostałam tego misia z bebilonu, taki fajny biały malutki. A i czekam dzisiaj na wózek. dostałam wczoraj wieczorem smsa od kuriera o nadanej przesyłce. A na 14 jak mówiłam wizyta... Za inne wizyty też trzymam kciuki.
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
policzanka: dziękujęmy
)) Roxi: ale zbierasz pochwały ![]() teso: oojejej.. my tu jesteśmy! <przytul>
|
#347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dlatego ja się wstrzymuje bo mam mały deficyt finansowy... Cytat:
Poprosimy zdjęcia |
||
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
charlize: powodzenia na wizycie!
)
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
no moze nie skromne, ale fajne na pewno ![]() Cytat:
Co do włosów to nie wiem czy demonizowane jest to wypadanie. Nie jestem specjalistą, może myle się, ale na serio mam koleżankę, która wygląda nie ładnie. Przed ciążą miała piękne włosy i paznkocie, a teraz tragedia. Zrobiła sobie trwałą, bo jest chociaz wrazenie, że ma wiecej wlosów. A jak przejechała ręką po włosach to garść wyciągnęła. |
|
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że dziecko w łonie matki potrzebuje pewnej ilości witamin i mikroelementów. dziecko pobierze to niezależnie od tego jak matka je i co je. pobierze to albo z pokarmu, albo z zapasów matki, albo z witamin, albo z włosów, paznokci, skóry itp. jeśli pobierze z włosów, to one po porodzie osłabione wypadną, ale na ich miejsce wyrosną nowe. i zgadam się, nie ma się co martwić na zapas, bo aż tak źle nie będzie
|
|
|
|
|
#351 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie w ten pochmurny poranek
|
|
|
|
#352 |
|
Raczkowanie
|
hej
zaraz Was ponadrabiam! dziś popołudniu lecimy z TZ do biedry i lidla - pewnie zaraz przeczytam co już nakupowałyście, mam nadzieję, że jesteście zadowolone i jeśli tak, to że dla mnie coś zostanie w sklepie popołudniu TZ wczoraj w biedrze kupil naklejki na ścianę dla Basi są prześliczne, kolorowe i w ogóle w szoku jestem, że TZ zrobił coś takiego sam z siebie Gratuluję tygodni i trzymam za wizyty! Ja miałam wizytować 6.06, ale chyba pójdę już 27.05 bo wczoraj w labku zgadałam się z babeczką z rejestracji i mi powiedziała, że jak lekarka prowadzi moją ciążę to mam sobie przyjść pod koniec jej dyżuru w poniedziałek i musi mnie przyjąć - a później ginka idzie na urlop, więc chyba skorzystam z tego info i pójdę w poniedziałek już
|
#353 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Czas się w końcu zebrać w sobie i wyjść w tego domu
to lecę się ogarnąć i na zakupy. Zajrzę później, pa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
nieech się cieszy, że mu powiedziałam i może psychicznie sie przygotować
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
idzia ja mam podobne plany
))no i zamierzam Was męczyć żeby w tą depresję nie popaść jak mi będzie źle |
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie myślę, czy kupować te pieluszki dadę. Jakoś nie mogę się do nich przekonać. Marketing firmy pampers skutecznie na mnie zadziałał.
|
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli nie będę widzieć różnicy, nie będzie odpażeń, uczuleń itp, to nie widzę potrzeby używac najgroższych. |
|
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też mam zamiar brać witaminy podczas karmienia, albo codziennie albo co drugi dzień. teraz nie biorę, ale tak do połowy roku po porodzie będę łykać. tak nawet polecił mi mój gin.
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
lachryma: to ładnie, tez zacznę leżeć chyba:PP
Idzia: tez mi tak wychodzi to 70D... ale fajnie nigdy D nie miałam::PPPP dzięki faktycznie w Lidlu tylko od 80? Domciatko: jest tak jak piszesz, JEŚLI mama nie dostarcza wystarczającej ilości składników podczas ciąży i po dokładnie. Jeśli jest ok, to tragedii nie będzie![]() słońce wyyyyszło... ENVL przesyłam trochę do Ciebie, żeby humorek się poprawił. Kocuur: jak sie czujesz?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

Może zacznę od obiadu
gulasz dzisiaj będzie,ale jeszcze nie wiem,czy z ziemniaczkami młodymi czy z kaszą. 

za zakupy.
w ogóle jakis taki sredni humor od samego otworzenia oczu mnie wziął 
, a potem jak juz byłam obczajona to wskoczyłam na 65E/F (zalezy od firmy), a ze ciezko jest kupic staniki (normalne, ale wg sprzedawców oczywiscie nie normalne
), to ostatecznie kupowałam 70D/E. I wiecie, że nawet jak wczesniej miałam jakiś tłuszczyk na pleckach to on nagle zniknał, przestał mnie boleć kręgosłup, przestałam czuć, że mam w ogóle stanik na sobie.

taki bolesny okres x 100 
chociaż jakiś plusy z tego okropnego płaszczenia tyłka

TZ wczoraj w biedrze kupil naklejki na ścianę dla Basi
za wizyty! Ja miałam wizytować 6.06, ale chyba pójdę już 27.05 bo wczoraj w labku zgadałam się z babeczką z rejestracji i mi powiedziała, że jak lekarka prowadzi moją ciążę to mam sobie przyjść pod koniec jej dyżuru w poniedziałek i musi mnie przyjąć - a później ginka idzie na urlop, więc chyba skorzystam z tego info i pójdę w poniedziałek już