Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 11:18   #331
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
no tak maja braki, np. bepanhten (nie wiem czy dobrze napisałam???) kupiłam razem z fotelikiem w agito, bo wyszło mnie taniej. Natomiast na lekach dla mnie, tż-ta, rzeczach dla maluszka duzo taniej wychodzi na gemini. Mam nadzieję, że będą trzymac cene femibionu na takim poziomie, bo ja mam jedno opakowanie na po porodzie, a nie chcialam az takich zapasow robic.
trza by flaszkę mojej siostrze postawić, że nam wynalazłą tę aptekę
cene powinni trzymać, bo ostatnio to nawet jeszcze o 3 zł opuścili jak robiłąm zamówienie a już i tak była promocja... chyba że ja nie wiem o jakiś rabatach co siostra sobie wypracowałą robiąc zbiorcze rodzinne zamówienia
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:19   #332
kubus puchatek
Rozeznanie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
oh ja też lubię HM, szczegolnie wyprzedaże i przeceny haha
ale nie chodzę za często bo bym bankruta strzeliła hahah

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

czarownica no my łeb w łeb lecimy. ten sam dzień porodu i om))
zobaczymy która się pierwsza rozpakuje haha
Domi,ja tam poszłam,bo kurde to po Mothercare jedyny sklep stacjonarny,gdzie można ciuchy ciążowe na żywo zobaczyć,pomacać u nas,reszta tylko online wysyłkę robi.

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Kubuśku drogi, dobrze, że sięodzywasz i rób to jak najczęsciej. I wbijaj, nie przejmuj się, że lecimy i same za soba nie nadążamy
Dziękuję bbardzo za miłe słowa
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:19   #333
ona8686
Zakorzenienie

kooocur, teso, domciatko dzieki dziewczyny, czyli mimo wszystko przekonam sie na wlasnej skorze

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Witam się Brzuchatki w nowym wątku i w nowy dzień Tak lecicie,że bardzo ciężko mi się w rozmowę wbić Może zacznę od obiadu gulasz dzisiaj będzie,ale jeszcze nie wiem,czy z ziemniaczkami młodymi czy z kaszą.

Nie mam na co narzekac,bo czuję się Ok.to sobie z Wami na ten teamt nie pogadam. Za to trzymam kciuki,żeby się Wasze zdrowie poprawiło,żebyście nie musiały się tam męczyć. Biedronki i Lidla też nie mam,za to gratuluję Wam udanych zakupów Oraz udanych wizyt

Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego dzionka

ps.aha i się pochwalę,bo wszystkie się chwalą nowymi zdobyczami dla maleństwa,a ja wczoraj zaszalałam i poszłam na zakupy do H&M na dział ciążowy i kupiłam sobie kilka t-shirtów i lnianą tuniczkę a co,mi też się coś należy hehe
wczoraj mialam taki sam tok myslenia i zakupilam nam posciel do sypialni

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:23   #334
czarownica1
Zakorzenienie

wiecie co? mnie chyba biust zmalał
jakaś taka górą szczuplejsza się sobie wydaję... Tż mówi, że dlatego bo mi brzuch urósł
kupiłam sobie stanik triumpha karmiący, i wg wyliczeń powinien być dobry a miski są o numer za duże, wiec wzielam mniejszy...
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:24   #335
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Oliath, widzisz, doktor Domcia Ci doradzi hahaha))

idzia, no współczuję tych skurczy, może u ciebie też potasu brakuje.
właćz w dietę awokado, banany, suzone morele.
próbuj, to napewno nie zaszkodzi, a może pomóc.

kubus ja lubie mothercare, ale niestety za drogi sklep dla mnie.
czasami cos kupie tam bo sie moge powstrzymac i jeansy kupilam ciazowe i wózek tam, ale reszta to droga niestety.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:24   #336
Oliath
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40949876]
oliath jak przyklejalas material na drewno to co robilas zeby sie nie prul na koncach ??? bo u mnie masakra :-([/QUOTE]

Skarbusiu, ja w sumie kleilam taki nieprujacy raczej, bo koronki glownie. Ale mysle, ze powinnas zaopatrzyc sie w klej do tkanin i sobie lekuchno podgiac te brzegi, potem w to zagiecie posypujesz klej w proszku i prasujesz, a on podkleja tkanine bardzo elegancko. Ew. obrebic na maszynie jesli masz mozliwosc. Albo w wersji dla leniwcow - jak rowniutko przytniesz i ZANIM zacznie sie pruc, zabezpiecz same brzegi lakierem bezbarwnym do paznokci, tak jak sie kiedys oczka na rajstopach lapalo
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:25   #337
policzanka
Wtajemniczenie

Hej lipcoweczki i sierpnioweczki-chciałam tylko napisac ze bardzo fajny tytuł wątku macie

Pozdrawiam Was i zycze milego i spokojnego dnia!!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:25   #338
magdalennne
Wtajemniczenie

Skończyłam tłumaczenie Kaska znowu wpadnie Można będzie coś odłożyć w tym miesiącu, bo póki co wydaliśmy ile mogliśmy

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
witajcie dawno mnie nie było 3 tyg leżałam w szpitalu ...mam skurcze cały czas wczoraj wróciłam do domu biorę leki... mam leżeć... szyjka miękka krótka a maluszek leży główką na samym dole gotowy do wyjścia

nie mam łóżeczka wózka nie zdecydowałam też co z materacem...głowa mnie od tego boli....tyle czasu offline a już bym miała wszystko
Przykro mi bardzo Leż dalej i maleństwo na pewno jeszcze poczeka. A zakupy przez internet albo TŻ z dokładną instrukcją wyślij do sklepu.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
ja mieszkam na wsi,
wieczorem jest serenada psów, żab i dzwiek silników (sąsiad jest mechanikiem)
od rana słychać krowy, konie, i moje ulubione koguty!! mozna oszaleć! do tego dochodzi od wiosny do późnej jesieni świerszcz, który świerszczy calutką noc, no i rano jeszcze na słupie przy oknie gdzie mamy sypialnie siada gołąb i grucha sobie czasem juz od 4 rano.
Są dni ze juz tego nei słysze ale jak jest problem z zasnieciem to można ześwirować
Wszystko ma swoje plusy i minusy. Nasza działka jest 20km od dużego miasta, 6 - od mniejszego. A cisza tam jak w rezerwacie jakimś... teraz też mieszkamy na wsi, ale aż takiej ciszy nie ma. Aż mi czasami dziwnie jak tam pojedziemy i nie słychać nic oprócz ptaków. Mieszkanie w mieście też ma swoje plusy.

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
pytanie za sto pkt!czy ktoras bola pachwiny?wsumie to nawet nie z dwoch stron a jednej prawej...w nocy nie moge nogi wyprostowac ani sie na plecach polozyc bo taaaak boli:-(
Bolą od dobrego miesiąca. Czasami trudno mi się ruszyć, ale ginka powiedziała, że to normalne. Więc pokonuje ból, a jak już wstanę/obrócę się to tak nie boli.

Cytat:
wrociłam z zakupów:
2 koszule w biedronce (od szarej odetne sobie różowy, bo Tż nie pojdzie ze mną rodzić), druga w paski.
podjechałąm do lidla, ledwo ale poszlam i wziełam topy: czarny, biały i w paseczki.
jakaś starsza pani mnie namówiła, że wygodnie będzie mi się karmiło i na lato dobre, bo ona w zawodzie 20 lat była... więc może jakaś położna?
Też kupiłam tą szarą, ale róż jakoś szczególnie mi w niej nie przeszkadza. Nie jest go dużo na szczęście
za zakupy.

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40949876]
dzien dobry !
mam od rana taki zjazd psychiczny ze masakra rycze co chwile i nie mam z kim pogadac bo tz pracuje ciagle pracuje i nie gada ze mna... zwykle sobie radze ze wszystkim i nie potrzebuje wcale poklepywania po plecach ale teraz chyba dodatkowo hormony dzialaja bo czuje sie sama x 100!!!! :-(
[/QUOTE]

Wylej wszystko z siebie tutaj, pomożemy Wesprzemy na ile będziemy mogły
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:25   #339
fiazo
Zakorzenienie

znowu za wami nie nadążam
dobrze, że dziś w pracy tylko do 15 bo ćwiczonka w SR w innym wypadku bym już nie wytrzymała tu siedzieć
jeszcze tylko 3h
będę tak odliczać dziś

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:26   #340
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hej lipcoweczki i sierpnioweczki-chciałam tylko napisac ze bardzo fajny tytuł wątku macie

Pozdrawiam Was i zycze milego i spokojnego dnia!!
bo my całe jesteśmy fajne!

Stary 2013-05-23, 11:26   #341
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzien dobry)
Ale sobie dzisiaj pospałam, do 10tej lidla i biedrę odpuszczę, bo kasy poki co brak, jak będzie, to zobaczymy czy coś się ostanieTak się zastanawiam z tymi stnaikami, bo naprawdę ładne... szczególnie ten granatowy..
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nie:/ dzisiaj przyszedl list, a termin platnosci jest do 27 maja :/
o f.u.c.k.....! moze odezwij się do nich, może rozłożą jakoś?

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Jaki tu spokój, na na na
Nic się nie dzieje, na na na na
Nikt się nie rodzi, na na na
Matki się nudzą, na na na na

Dobry Den
hyhy...listopad przyszedł, to czas na Ciebie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Dzien dobry.wlasnie ide do pracy.czym blizej l4 tym gorzej z checiami
hhahhaha to jednak nie dałas się mężowi przekonać i idziesz na l4? b dobrze!

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Pogoda niezbyt z tego co patrzyłam za okno w ogóle jakis taki sredni humor od samego otworzenia oczu mnie wziął
u mnie podobnie(

Cytat:
witam z rana!

nastawiłam pierwsze pranie,
mam stresa, tak jakby nigdy wcześniej nic nie prała hahaha
hahaha, chyba też będę miała takie odczucia..... póki co nadal się zbieram..

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Ja też lubię chodzić z gołym brzuszkiem, niech Anulka sobie trochę świata zobaczy przez pępek
przyłączę się... po domu chodzę z odsłoniętym.. nawet na balkon czasami wychodzę tak, bo się zapominam

Cytat:
Jak już gadamy o ubrankach na nasze bimbały to ja powiem, że dopóki nie byłam uświadomiona stanikowo to kupowałam standardowe 75B lub nawet 80C, a potem jak juz byłam obczajona to wskoczyłam na 65E/F (zalezy od firmy), a ze ciezko jest kupic staniki (normalne, ale wg sprzedawców oczywiscie nie normalne), to ostatecznie kupowałam 70D/E. I wiecie, że nawet jak wczesniej miałam jakiś tłuszczyk na pleckach to on nagle zniknał, przestał mnie boleć kręgosłup, przestałam czuć, że mam w ogóle stanik na sobie.

Serio każdej kobiecie polecam taką przemianę. Obwód powinien być ciasny, a przewaznie kobiety kupuja wielkie obwody i za mały miseczki. A tu trzeba zejsc z obwodu i wskoczyc w wieksza miskę.
to prawda, że czasami lepszy mniejszy obwód a większa miska. Bardzo długo nosiłam 75A ale ciągle coś mi nie pasowało, zjeżdżał itd.. od jakiegoś czasu (tzn przed ciążą) przerzuciłam sie na 70B i piersi lepiej wyglądały w tym i ja się lepiej czułam. A teraz mam 75C zapinany na pierwszy haczyk i jest taki ok, chociaż w misce jeszcze ciupke miejsca się znajdize...i teraz nie wiem, czy kupic 70D? czy 70B jak przed...(???)

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
witajcie dawno mnie nie było 3 tyg leżałam w szpitalu ...mam skurcze cały czas wczoraj wróciłam do domu biorę leki... mam leżeć... szyjka miękka krótka a maluszek leży główką na samym dole gotowy do wyjścia

nie mam łóżeczka wózka nie zdecydowałam też co z materacem...głowa mnie od tego boli....tyle czasu offline a już bym miała wszystko
ojej 3maj sie cieplutko i odpoczywaj!! nie martw sie zakupami,jest internet - możecie zamówić i przyjdzie prosto do domku, albo wybierz na internecie i wyślij partnera, jak to któraś z dziewczyn napisała.

Cytat:
Dziewczynki dwie kolezanki mi mówiły, ze jeszcze po ciazy przez pewien czas łykały femibion natal 2 i włosy nie wypadały. Bo podobno po ciazy leca garsciami, paznokcie lamia się. Chyba będę próbowała tak samo robić, bo na serio jak zobaczyłam moją koleżankę, która miała piękne włosy, a teraz ma 5 na krzyż to sie przeraziłam. Tak po ciąży jej lecą.
od fryzjerek i ze szkoły pamiętam, że temat wypadania włosów po ciąży jest demonizowany) generalnie w trakcie ciąży rośnie nam więcej włosów i dlatego są takie ładne i gęste - jest ich WIĘCEJ niż normalnie. Ale oczywiście my sie szybko do dobrego przyzwyczajamy. Natomiast po ciąży, organizm wraca do swoich normalnych zachowań i pozbywa się nadmiaru włosów - czego efektem jest wypadania. Wracamy do NORMALNEJ ilości.. o której już zapomniałyśmy. Skrajnym przypadkiem jest niedobór witamin w ciąży i potem czego efektem jest dodatkowym łamliwe i rozdwajające sie paznokcie, szara i matowa skóra itd.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:26   #342
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ha.
Te porodowe to na poczatku przy rozwieraniu bola jak na okres, tylko coraz mocniej kolejne i dluzej, najgorsze sa krzyzowe taki bolesny okres x 100
Te parte to juz ciezko powiedziec, bo nie ogarniasz, instynkt calkowicie przejmuje kontrole nad cialem uczucie jak na kupke, tylko x 1000. Nie umiem Ci powiedziec, czy i jak to boli. W sumie napierajaca glowka tak dociska zakonczenia nerwowe, ze swoiscie znieczula cale krocze - dlatego wlasnie nie czujesz np. naciecia czy pekniecia w ogole
*
tak jak to opisujesz to mniej sie boję
Moze jak juz urodzisz, a pewnie wczesniej ze dwa tygodnie, to wtedy ja Ciebie wynajmnę na swój poród i będziesz mi pomagała zamiast tż-ta? Czuję, że poszłoby lekko. Dobrze zapłacę

Cytat:
trza by flaszkę mojej siostrze postawić, że nam wynalazłą tę aptekę
cene powinni trzymać, bo ostatnio to nawet jeszcze o 3 zł opuścili jak robiłąm zamówienie a już i tak była promocja... chyba że ja nie wiem o jakiś rabatach co siostra sobie wypracowałą robiąc zbiorcze rodzinne zamówienia
no koniecznie tę flaszkę trzeba postawić
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:27   #343
lachryma
Zakorzenienie

hejka

ja już po biedronce kupiłam wkładki laktacyjne, podkłady i zestaw wacików z patyczkami. a dla siebie drożdżówkę

do lidla nie jadę, szkoda, że staniki do karmienia są od obwodu 80
ja przed ciążą nosiłam 65, teraz noszę albo ciasny 70 albo średni 75 nie wiem właśnie jaki kupić na czas karmienia, ale chyba 70 z tych tańszych na allegro.

dziś idziemy na warsztaty "mamo to ja", jak nie wygram fotelika albo przynajmniej materaca, to będę zniesmaczona

ponadto od półtorej tygodnia leżę w łóżku i... schudłam prawie kilo chociaż jakiś plusy z tego okropnego płaszczenia tyłka
Stary 2013-05-23, 11:27   #344
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

A ja pospalam i chyba czas sie zwlec w końcu z łóżka
Stary 2013-05-23, 11:28   #345
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
No widzisz Idzia, a mi to nie pomaga, a wrecz pogarsza, bo natychmiast skurcz lapie te naprzeciwlegle sciegna - nic nie moge naciagac, tylko stanac i czekac albo ew. powolutku rozchodzic...
współczuję wam dziewczyny. Mnie tylko raz złapał skurcz, ale nawet go nie poczułam tylko rano tak mnie łydka bolała a przy chodzeniu to przez kilka dni.

Tak jak mówiłam, problemy z nogami to u nas rodzinne. Ojciec nawet miał operacje na żylaki (ma takie czarne miejsca na łydkach, okropnie to wygląda), moja mama też ma żylaki. Nie będę wypisywać innych chorób nóg u pozostałych członków rodziny, bo nie o to chodzi.Mianowicie mój ojciec, ma bardzo często skurcze łydek i to w nocy i zawsze albo kładzie się w łazience na zimne płytki wtedy skurcz puszcza lub ma zimny kompres przy łóżku i to też mu pomaga. No a dodatkowo to magnez i inne pierdoły do łykania.

Właśnie przyszedł listonosz i dostałam tego misia z bebilonu, taki fajny biały malutki.
A i czekam dzisiaj na wózek. dostałam wczoraj wieczorem smsa od kuriera o nadanej przesyłce.

A na 14 jak mówiłam wizyta...
Za inne wizyty też trzymam kciuki.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:30   #346
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

policzanka: dziękujęmy))

Roxi: ale zbierasz pochwały

teso: oojejej.. my tu jesteśmy! <przytul>

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-05-23, 11:31   #347
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

kooocur 72zł , to za 20zł więcej masz w gemini 2 opakowania. Jak podliczyłam w sumie ile zaoszczedziłam na tych zakupach to i tak wyszło, że jestem duzo do przodu, tylko jak to się stało, że wydałam te 250zł

No dlatego ja się wstrzymuje bo mam mały deficyt finansowy...

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość

ps.aha i się pochwalę,bo wszystkie się chwalą nowymi zdobyczami dla maleństwa,a ja wczoraj zaszalałam i poszłam na zakupy do H&M na dział ciążowy i kupiłam sobie kilka t-shirtów i lnianą tuniczkę a co,mi też się coś należy hehe

Poprosimy zdjęcia

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:31   #348
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

charlize: powodzenia na wizycie!)

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-05-23, 11:32   #349
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
bo my całe jesteśmy fajne!

no moze nie skromne, ale fajne na pewno

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

to prawda, że czasami lepszy mniejszy obwód a większa miska. Bardzo długo nosiłam 75A ale ciągle coś mi nie pasowało, zjeżdżał itd.. od jakiegoś czasu (tzn przed ciążą) przerzuciłam sie na 70B i piersi lepiej wyglądały w tym i ja się lepiej czułam. A teraz mam 75C zapinany na pierwszy haczyk i jest taki ok, chociaż w misce jeszcze ciupke miejsca się znajdize...i teraz nie wiem, czy kupic 70D? czy 70B jak przed...(???)

od fryzjerek i ze szkoły pamiętam, że temat wypadania włosów po ciąży jest demonizowany) generalnie w trakcie ciąży rośnie nam więcej włosów i dlatego są takie ładne i gęste - jest ich WIĘCEJ niż normalnie. Ale oczywiście my sie szybko do dobrego przyzwyczajamy. Natomiast po ciąży, organizm wraca do swoich normalnych zachowań i pozbywa się nadmiaru włosów - czego efektem jest wypadania. Wracamy do NORMALNEJ ilości.. o której już zapomniałyśmy. Skrajnym przypadkiem jest niedobór witamin w ciąży i potem czego efektem jest dodatkowym łamliwe i rozdwajające sie paznokcie, szara i matowa skóra itd.
Skoro teraz masz 75 pod i C miseczkę, to jak zejdziesz na 70 to mniej wiecej miska będzie D. Chyba brałabym 70D.

Co do włosów to nie wiem czy demonizowane jest to wypadanie. Nie jestem specjalistą, może myle się, ale na serio mam koleżankę, która wygląda nie ładnie. Przed ciążą miała piękne włosy i paznkocie, a teraz tragedia. Zrobiła sobie trwałą, bo jest chociaz wrazenie, że ma wiecej wlosów. A jak przejechała ręką po włosach to garść wyciągnęła.
Stary 2013-05-23, 11:35   #350
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
ja duzo czytałam o tym również, i to jest tak.
że dziecko w łonie matki potrzebuje pewnej ilości witamin i mikroelementów.
dziecko pobierze to niezależnie od tego jak matka je i co je.
pobierze to albo z pokarmu, albo z zapasów matki, albo z witamin, albo z włosów, paznokci, skóry itp.

jeśli pobierze z włosów, to one po porodzie osłabione wypadną, ale na ich miejsce wyrosną nowe.

i zgadam się, nie ma się co martwić na zapas, bo aż tak źle nie będzie

Stary 2013-05-23, 11:37   #351
jakierka
Zadomowienie

Witam sie w ten pochmurny poranek Wlasnie zjadlam przepyszne sniadanko i lece nadrabiac co naskrobalyscie
jakierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:38   #352
krysiaa2608
Raczkowanie

hej

zaraz Was ponadrabiam! dziś popołudniu lecimy z TZ do biedry i lidla - pewnie zaraz przeczytam co już nakupowałyście, mam nadzieję, że jesteście zadowolone i jeśli tak, to że dla mnie coś zostanie w sklepie popołudniu TZ wczoraj w biedrze kupil naklejki na ścianę dla Basi są prześliczne, kolorowe i w ogóle w szoku jestem, że TZ zrobił coś takiego sam z siebie

Gratuluję tygodni i trzymam za wizyty! Ja miałam wizytować 6.06, ale chyba pójdę już 27.05 bo wczoraj w labku zgadałam się z babeczką z rejestracji i mi powiedziała, że jak lekarka prowadzi moją ciążę to mam sobie przyjść pod koniec jej dyżuru w poniedziałek i musi mnie przyjąć - a później ginka idzie na urlop, więc chyba skorzystam z tego info i pójdę w poniedziałek już

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:39   #353
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Czas się w końcu zebrać w sobie i wyjść w tego domu to lecę się ogarnąć i na zakupy. Zajrzę później, pa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:39   #354
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
hejka

ja już po biedronce kupiłam wkładki laktacyjne, podkłady i zestaw wacików z patyczkami. a dla siebie drożdżówkę

do lidla nie jadę, szkoda, że staniki do karmienia są od obwodu 80
ja przed ciążą nosiłam 65, teraz noszę albo ciasny 70 albo średni 75 nie wiem właśnie jaki kupić na czas karmienia, ale chyba 70 z tych tańszych na allegro.

dziś idziemy na warsztaty "mamo to ja", jak nie wygram fotelika albo przynajmniej materaca, to będę zniesmaczona

ponadto od półtorej tygodnia leżę w łóżku i... schudłam prawie kilo chociaż jakiś plusy z tego okropnego płaszczenia tyłka
życzę wygrania fotelika lub materaca

Cytat:
ja duzo czytałam o tym również, i to jest tak.
że dziecko w łonie matki potrzebuje pewnej ilości witamin i mikroelementów.
dziecko pobierze to niezależnie od tego jak matka je i co je.
pobierze to albo z pokarmu, albo z zapasów matki, albo z witamin, albo z włosów, paznokci, skóry itp.

jeśli pobierze z włosów, to one po porodzie osłabione wypadną, ale na ich miejsce wyrosną nowe.

i zgadam się, nie ma się co martwić na zapas, bo aż tak źle nie będzie
ja to juz sobie mysle o takich rzeczach, bo chciałabym uniknac takich stanow depresyjnych o ktorych zreszta wczoraj pisalysmy. Wiadomo, ze po porodzie bedzie brzuszek, ja taka blada jak d... i jeszcze z brzydkimi włosami i paznokciami. O nie ... ! Mam zamiar brać witaminki do pół roku po porodzie, bo tyle chce karmić, a potem powoli odstawiać od cyca.
Stary 2013-05-23, 11:40   #355
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry)
hhahhaha to jednak nie dałas się mężowi przekonać i idziesz na l4? b dobrze!
nieech się cieszy, że mu powiedziałam i może psychicznie sie przygotować

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:40   #356
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

idzia ja mam podobne plany))

no i zamierzam Was męczyć żeby w tą depresję nie popaść jak mi będzie źle

Stary 2013-05-23, 11:41   #357
idzia111
Zakorzenienie

Tak sobie myślę, czy kupować te pieluszki dadę. Jakoś nie mogę się do nich przekonać. Marketing firmy pampers skutecznie na mnie zadziałał.
Stary 2013-05-23, 11:43   #358
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Tak sobie myślę, czy kupować te pieluszki dadę. Jakoś nie mogę się do nich przekonać. Marketing firmy pampers skutecznie na mnie zadziałał.
ja kupię na początku kilka paczek mniejszych i zobaczę jak moja mała będzie reagować na pieluchę.
jeśli nie będę widzieć różnicy, nie będzie odpażeń, uczuleń itp, to nie widzę potrzeby używac najgroższych.

Stary 2013-05-23, 11:43   #359
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
życzę wygrania fotelika lub materaca

Mam zamiar brać witaminki do pół roku po porodzie, bo tyle chce karmić, a potem powoli odstawiać od cyca.
dziękuję Ci d0bra kobieto

ja też mam zamiar brać witaminy podczas karmienia, albo codziennie albo co drugi dzień. teraz nie biorę, ale tak do połowy roku po porodzie będę łykać. tak nawet polecił mi mój gin.
Stary 2013-05-23, 11:45   #360
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

lachryma: to ładnie, tez zacznę leżeć chyba:PP

Idzia: tez mi tak wychodzi to 70D... ale fajnie nigdy D nie miałam::PPPP dzięki

faktycznie w Lidlu tylko od 80?

Domciatko: jest tak jak piszesz, JEŚLI mama nie dostarcza wystarczającej ilości składników podczas ciąży i po dokładnie. Jeśli jest ok, to tragedii nie będzie

słońce wyyyyszło... ENVL przesyłam trochę do Ciebie, żeby humorek się poprawił.

Kocuur: jak sie czujesz?

Galeria pazurkowa:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości