Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 11:45   #361
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Tak sobie myślę, czy kupować te pieluszki dadę. Jakoś nie mogę się do nich przekonać. Marketing firmy pampers skutecznie na mnie zadziałał.
ja zaczynam od pampersów, potem spróbuję dadę i obadam różnicę
Stary 2013-05-23, 11:47   #362
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

idzia: ja się przymierzę, ale chyba juz do większego rozmiaru - tych najmniejszych mam 5 paczek różnych firm.. a z tego co tutaj czytałam doświadczone mamy to zdecydowanie wystarczająco w wadze 2-5kg.

domciątko: męcz męcz

idę szukać listy na porodówkę do mojego szpitala.. bo nie mogę znaleźć tego, a potem jak się zmobilizuje wrzucę wam swoją wyprawkę szpitalną.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:47   #363
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Wiesz co, no ja 75 miałam przed ciążą, a teraz jak kupowałam 80tkę (serio wg ciebie taka wielka?) to tak, żeby zapiąć się na ostatnią haftkę, bo później będę chciała pewnie trochę poluzować.
To raczej takie normalne obwody, koło 90 i powyżej są już spore
to jak 80 jest szerokie to moje 90 to tragedia. Ja może i mam nie dobrany stanik ale jak mam mniejszy teraz niż 90 to mnie ciśnie strasznie, wątroba mnie zaraz boli więc nie będę się katować

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Ja też lubię chodzić z gołym brzuszkiem, niech Anulka sobie trochę świata zobaczy przez pępek

Nawet jak położe się na łóżku to zaraz koszulke podciągam i głaszcze się po brzuszku i czasem kopniaka poczuje lub wypięcię pupki. A potem wchodzi moja mama "AAAAAAaaa...zakryj ten brzuch, to nie wypada! Nie mogę na to patrzeć"
ja też lubię z gołym brzuszkiem chodzić, ciągle podwijam bluzkę
Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
witajcie dawno mnie nie było 3 tyg leżałam w szpitalu ...mam skurcze cały czas wczoraj wróciłam do domu biorę leki... mam leżeć... szyjka miękka krótka a maluszek leży główką na samym dole gotowy do wyjścia

nie mam łóżeczka wózka nie zdecydowałam też co z materacem...głowa mnie od tego boli....tyle czasu offline a już bym miała wszystko
długo Cię trzymali w tym szpitalu, oby dzidzia posiedział jeszcze trochę w twoim brzuszku. Odpocznij sobie dzisisja a od jutra zamawiaj lepiej chociaż łóżeczko i materac
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
czesc cycuszki hahahaha))

niunia to lez odpoczywaj a teraz jak juz masz dostep do neta yo mozesz.zrobic zakupy.

trzymam kciuki za wizyty i gratuluje tyg.ja nie ide do lidla ale za to do kauflanda i biedronki
zrobilam rano kawe i co?mleko otwarte wczoraj z biedronki skislo!!!!i musze wypic ze smietanka sypka trudno,zaraz sie zbieram i ide na shoping bo cos mi sie wydaje ze lunie niebawem deszcz...

co do biustonoszy to ja kupowalam przed ciaza tylko w esotiq bo mialam sprawdzone i idealnie dobrane.a teraz nie maja mojego rozmiaru tn co jakis czas prYchodza ale szkoda mi stowki na pare tyg.mam 3wieksze z wiekszym obwodem i daje rade:-P a tak to uwalniam je niech dyndaja(w domu:-P)

pytanie za sto pkt!czy ktoras bola pachwiny?wsumie to nawet nie z dwoch stron a jednej prawej...w nocy nie moge nogi wyprostowac ani sie na plecach polozyc bo taaaak boli:-(

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

a po za tym chcialam napisac ze jak mam lekki skurcz badz czuje ze idzie to tez odginam noge badz staram sie na niej stanac(rzecz jasna musze sie chwwycic czegos co by sie nie wywalic lol ) ale ostatnio nawet mnie tak nie mecza skurcze(przenioslo sie na pachwine..:-/) ale jak sie kompie to staram sie nogo polewac lodowata woda...moze to te pomaga?wiem ze Neni chyba jest hardcorem i polewa sie cala i jeszcze twarz zimna woda nie?
mnie pachwiny tez bolą, raz mniej raz więcej ale obie, szczególnie w nocy
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40949876]u mnie akurat bylo tak ze kladlam ignacka na boczku i spal... zreszta czest w nocy dzieci jedza spokojnie i nie nalykaja sie przy tym powietrza wiec nie trzeba odbijac... roznie pewnie bywa.. sama zobaczysz... ze zmiana pieluchy w nocy tez bylo tak ze dopoki robil przy jedzeniu kupe to go przebieralam i sie rozbudzal, ale jak siku to zostawialam po jakims czasie pieluche na cala noc tylko grubiej smarowalam pupe i spal troche lepiej

dzien dobry !
mam od rana taki zjazd psychiczny ze masakra rycze co chwile i nie mam z kim pogadac bo tz pracuje ciagle pracuje i nie gada ze mna... zwykle sobie radze ze wszystkim i nie potrzebuje wcale poklepywania po plecach ale teraz chyba dodatkowo hormony dzialaja bo czuje sie sama x 100!!!! :-(

zaraz wbijam sie na ogrodek zeby cos zaczac robic bo zwariuje!!!

oliath jak przyklejalas material na drewno to co robilas zeby sie nie prul na koncach ??? bo u mnie masakra :-([/QUOTE]
przytulam kochana, to pewnie hormony u nas jest podobnie tz w pracy potem każdy coś robi i tak na rozmowę nie ma czasu i chyba u tz chęci. A jak już temat dzieciowy jest to w szczególności. Boję się, ze on mi nie będzie przy dziecku pomagał, że nie będzie się nim interesował...

dzisiaj tz ma wolne, wiec skorzystałam z okazji i umyliśmy okno w pokoju gdzie z małym będziemy spać ( ja na dole myłam, a tz u góry gdzie trzeba było na krzesło wejść) i tz założył moskitierę. Dzisiaj meble przyjeżdżają do dużego pokoju
Idę zaraz do lidla bo rano mi się nie chciało

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:48   #364
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hej lipcoweczki i sierpnioweczki-chciałam tylko napisac ze bardzo fajny tytuł wątku macie

Pozdrawiam Was i zycze milego i spokojnego dnia!!
bo z nas fajowe mamuśki
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:49   #365
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
tak jak to opisujesz to mniej sie boję
Moze jak juz urodzisz, a pewnie wczesniej ze dwa tygodnie, to wtedy ja Ciebie wynajmnę na swój poród i będziesz mi pomagała zamiast tż-ta? Czuję, że poszłoby lekko. Dobrze zapłacę
Oliath - wizażowa doula? Ooooo, tego jeszcze nie bylo

Idzia, moze alternatywnie kup pieluszki Toujours z Lidla, sa RE-WE-LA-CYJ-NE! Uwierz swojej douli Ja tylko Toujours.
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:49   #366
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Tak sobie myślę, czy kupować te pieluszki dadę. Jakoś nie mogę się do nich przekonać. Marketing firmy pampers skutecznie na mnie zadziałał.
wczoraj fajnie położna powiedziała, najdroższe nie znaczy najlepsze, ważne żeby do pupy się nie przyklejały, ona chyba używa jakiś tanich osobiście, ale bede musiała ją jeszcze o to potpytać jak już będę chciała kupić

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:50   #367
enlevee
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40949876]
dzien dobry !
mam od rana taki zjazd psychiczny ze masakra rycze co chwile i nie mam z kim pogadac bo tz pracuje ciagle pracuje i nie gada ze mna... zwykle sobie radze ze wszystkim i nie potrzebuje wcale poklepywania po plecach ale teraz chyba dodatkowo hormony dzialaja bo czuje sie sama x 100!!!! :-(

zaraz wbijam sie na ogrodek zeby cos zaczac robic bo zwariuje!!!

oliath jak przyklejalas material na drewno to co robilas zeby sie nie prul na koncach ??? bo u mnie masakra :-([/QUOTE]

Przytulam, aby było lepiej- nie smuć się i głowa do góry!

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Witam się Brzuchatki w nowym wątku i w nowy dzień Tak lecicie,że bardzo ciężko mi się w rozmowę wbić Może zacznę od obiadu gulasz dzisiaj będzie,ale jeszcze nie wiem,czy z ziemniaczkami młodymi czy z kaszą.

Nie mam na co narzekac,bo czuję się Ok.to sobie z Wami na ten teamt nie pogadam. Za to trzymam kciuki,żeby się Wasze zdrowie poprawiło,żebyście nie musiały się tam męczyć. Biedronki i Lidla też nie mam,za to gratuluję Wam udanych zakupów Oraz udanych wizyt

Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego dzionka

ps.aha i się pochwalę,bo wszystkie się chwalą nowymi zdobyczami dla maleństwa,a ja wczoraj zaszalałam i poszłam na zakupy do H&M na dział ciążowy i kupiłam sobie kilka t-shirtów i lnianą tuniczkę a co,mi też się coś należy hehe
Bo tutaj to trzeba się na chama wbijać

Cytat:
Hej lipcoweczki i sierpnioweczki-chciałam tylko napisac ze bardzo fajny tytuł wątku macie

Dziękujemy i również życzymy miłego dnia

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość

ponadto od półtorej tygodnia leżę w łóżku i... schudłam prawie kilo chociaż jakiś plusy z tego okropnego płaszczenia tyłka
to ja już powinnam w anoreksję popadać

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
słońce wyyyyszło... ENVL przesyłam trochę do Ciebie, żeby humorek się poprawił.
A dziękuję
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dzisiaj tz ma wolne, wiec skorzystałam z okazji i umyliśmy okno w pokoju gdzie z małym będziemy spać ( ja na dole myłam, a tz u góry gdzie trzeba było na krzesło wejść) i tz założył moskitierę. Dzisiaj meble przyjeżdżają do dużego pokoju
Idę zaraz do lidla bo rano mi się nie chciało
Ale robotnicza jesteś od rana
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:51   #368
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

Ja wysłuchałam moich koleżanek mam. Powiedziały jakie pieluszki muszą być, co mieć i na co zwrócić uwagę.

Wczoraj przytachałam do domu pudło pieluch z dada i zrobiłam test

Porównałam pieluchę z pampersa i z dany i nie widzę różnicy.

Obie maja w środku takie jakby kuleczki i ładnie wchłaniają wodę.

Na początku myślałam, że jak dotykam pampersa to mniej czuć wilgoć...ale niee. Bo jak chciałam "wykręcić" je to były mokre tak samo.

Zabezpieczenia po bokach maja takie same. ładne są każda na swój sposób.

Pampers ma niby taka siateczkę..ale to chyba tylko bajer jest

Jakby były w tej samej cenie to brałabym pampersy.

Niestety różnica w cenie jest znaczna. Więc POLECAM DADY!

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:51   #369
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
idzia: ja się przymierzę, ale chyba juz do większego rozmiaru - tych najmniejszych mam 5 paczek różnych firm.. a z tego co tutaj czytałam doświadczone mamy to zdecydowanie wystarczająco w wadze 2-5kg.
no właśnie tak myślę ile kupić paczek (po ile sztuk) na początek w przedziale 2-5 kg. nie chcę by zostały mi jakieś.
Stary 2013-05-23, 11:51   #370
idzia111
Zakorzenienie

O jej za duzo tv ogladam. Właśnie puścili rozmowę jak policjant uratował dwutygodniową dziewczynkę. Mała się dusiła, nie oddychała i on instruował rodziców co mają robić.

Nawiasem mówiąc ja kupuję te wałeczki, które ma Oliath, bo dziecko trzeba kłaść po jedzeniu na bok (nawet jak juz się odbije). Leżenie na plecach może powodować zakrztuszenie.
Do tego jak dzidzia przestaje oddychać to najpierw trzeba zrobić 3-5 oddechów ratunkowych, czyli tak jak sztuczne oddychanie, bo zazwyczaj u dziecka powodem ustania oddechu czy akcji serca jest niewydolność oddechowa.

Ja mądra jestem, bo pracując w przedszkolu ratowałam takimi oddechami 5 letnie dziecko. Udało się. Nie wiem jak to się stało, ale najmłodsza z kadry a tylko ja byłam wstanie działać. Sama siebie nie podejrzewałam, że dałabym radę zachować zimną krew w takiej sytuacji.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:53   #371
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witam sie w ten pochmurny poranek Wlasnie zjadlam przepyszne sniadanko i lece nadrabiac co naskrobalyscie
przepyszne śniadanko....
co na to śniadanko było???

Cytat:
współczuję wam dziewczyny. Mnie tylko raz złapał skurcz, ale nawet go nie poczułam tylko rano tak mnie łydka bolała a przy chodzeniu to przez kilka dni.

Tak jak mówiłam, problemy z nogami to u nas rodzinne. Ojciec nawet miał operacje na żylaki (ma takie czarne miejsca na łydkach, okropnie to wygląda), moja mama też ma żylaki. Nie będę wypisywać innych chorób nóg u pozostałych członków rodziny, bo nie o to chodzi.Mianowicie mój ojciec, ma bardzo często skurcze łydek i to w nocy i zawsze albo kładzie się w łazience na zimne płytki wtedy skurcz puszcza lub ma zimny kompres przy łóżku i to też mu pomaga. No a dodatkowo to magnez i inne pierdoły do łykania.

Właśnie przyszedł listonosz i dostałam tego misia z bebilonu, taki fajny biały malutki.
A i czekam dzisiaj na wózek. dostałam wczoraj wieczorem smsa od kuriera o nadanej przesyłce.

A na 14 jak mówiłam wizyta...
Za inne wizyty też trzymam kciuki.
mój misio zaginął gdzieś po drodze bo czekam na niego chyba już 3 miesiąc
Stary 2013-05-23, 11:56   #372
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a wiecie co mi się marzy.
taka sąsiadka, albo koleżanka z dzieckiem w podobnym wieku.
aby było z kim pogadać tu na miejscu, żeby przechodziła przez to samo w tym samym czasie.
aby moja mała miała rówieśnika pod ręką

szkoda, że nie mam tutaj takiego kogoś.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:56   #373
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
O jej za duzo tv ogladam. Właśnie puścili rozmowę jak policjant uratował dwutygodniową dziewczynkę. Mała się dusiła, nie oddychała i on instruował rodziców co mają robić.

Nawiasem mówiąc ja kupuję te wałeczki, które ma Oliath, bo dziecko trzeba kłaść po jedzeniu na bok (nawet jak juz się odbije). Leżenie na plecach może powodować zakrztuszenie.
Do tego jak dzidzia przestaje oddychać to najpierw trzeba zrobić 3-5 oddechów ratunkowych, czyli tak jak sztuczne oddychanie, bo zazwyczaj u dziecka powodem ustania oddechu czy akcji serca jest niewydolność oddechowa.

Ja mądra jestem, bo pracując w przedszkolu ratowałam takimi oddechami 5 letnie dziecko. Udało się. Nie wiem jak to się stało, ale najmłodsza z kadry a tylko ja byłam wstanie działać. Sama siebie nie podejrzewałam, że dałabym radę zachować zimną krew w takiej sytuacji.

no i ja się od dłuższego czasu nastanawiam nad wałęczkami...
nie wystarczy waleczek z koca?
choć on miekki, i poduszki też miękkie, a te wałęczki stabilniejsze...
może kupię?
Stary 2013-05-23, 11:56   #374
ita83
Wtajemniczenie

Hejka brzucholki....dzis juz czwarteczek a to oznacza ze jeszcze tylko jutro i weekendzik....podjelismy wczoraj decyzje ze w pon jedziemy prywatnie do polskiej kliniki z tym moim kregoslupem bo niestety wieczorami po calym dniu jest coraz gorzej.....wiec zobaczymy

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Oliath, widzisz, doktor Domcia Ci doradzi hahaha))

idzia, no współczuję tych skurczy, może u ciebie też potasu brakuje.
właćz w dietę awokado, banany, suzone morele.
próbuj, to napewno nie zaszkodzi, a może pomóc.

kubus ja lubie mothercare, ale niestety za drogi sklep dla mnie.
czasami cos kupie tam bo sie moge powstrzymac i jeansy kupilam ciazowe i wózek tam, ale reszta to droga niestety.
no i czasami w mothercare sa przeceny - nastepne kolo lipca
Stary 2013-05-23, 11:58   #375
idzia111
Zakorzenienie

kooocur tylko z ta dadą jest tak, że w promocji wychodzi dużo taniej niz pampers, jednak kupujac normalnie male opakowanie wychodzi ten najmniejszy rozmiar tak samo jak oryginalny pampers. Bo tam szt jest mniej (chyba 25) niz w pampersach (43szt.) i przeliczajac wychodzi na to samo.

A tak wogole to podobno cos tam zmienili w dadzie, ulepszyli, idę obczaić fotelik, bo wlasnie kurier dostarczył. Wniósł mi pieknie paczkę do domu, bo duża i powiedział, że wygladam kwitnąco
Stary 2013-05-23, 11:58   #376
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
a wiecie co mi się marzy.
taka sąsiadka, albo koleżanka z dzieckiem w podobnym wieku.
aby było z kim pogadać tu na miejscu, żeby przechodziła przez to samo w tym samym czasie.
aby moja mała miała rówieśnika pod ręką

szkoda, że nie mam tutaj takiego kogoś.
ja mam sąsiadkę z dwójką dzieci, najmłodsze ma 2 latka, nie mam z nią bardzo bliskiego kontaktu. Czasem mam ochotę zagadać, ale każde z nas zyje włąsnym życiem, miło sobie machamy, czy potrafiłybyśmy się jakoś zakolegować - ciążko powiedzieć
Stary 2013-05-23, 12:00   #377
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
może kupię?
ja jeśli już to będę używała kocyków, w końcu mam 5 sztuk
Stary 2013-05-23, 12:02   #378
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
może kupię?
wiesz co ja wychodze z zalozenia, że na dziecko duzo sie wydaje, ciuszki itp. wiec te 28zł mnie nie zbawi. A jak np. zechce wyjsc do toalety, czy w nocy po karmieniu to one sa duzo stabilniejsze niz kocyk. No i dzieci czasami nie chca spac na boku, a trzeba nawet przymuszać, bo główka z tyłu płaska będzie jak non stop na plecach bedzie leżeć. Po za tym czasami dzieci chcą tylko na lewym boku, a wtedy trzeba je delikatnie przekrecic tez na prawy. Ogólnie chodzi zeby czesto zmieniac pozycję, zeby przykurczów nie było. Tylko na boku patrzcie czy uszko nie jest zagiete, bo będzie odstające.
Stary 2013-05-23, 12:05   #379
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

uwaga:
pierwsze pranie wyciągnięte
drugie się robi
ide wieszać na suszarkę)

Stary 2013-05-23, 12:12   #380
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
kooocur tylko z ta dadą jest tak, że w promocji wychodzi dużo taniej niz pampers, jednak kupujac normalnie male opakowanie wychodzi ten najmniejszy rozmiar tak samo jak oryginalny pampers. Bo tam szt jest mniej (chyba 25) niz w pampersach (43szt.) i przeliczajac wychodzi na to samo.

A tak wogole to podobno cos tam zmienili w dadzie, ulepszyli, idę obczaić fotelik, bo wlasnie kurier dostarczył. Wniósł mi pieknie paczkę do domu, bo duża i powiedział, że wygladam kwitnąco

No ale później pampersy są dużo droższe...bynajmniej z tego co sprawdzałam

Te duże opakowania zaczynają się od 2.

Pokaż fotelik

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:16   #381
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
No ale później pampersy są dużo droższe...bynajmniej z tego co sprawdzałam

Te duże opakowania zaczynają się od 2.

Pokaż fotelik
no później taniej wychodzą to prawda

Własnie obczaiłam wszystko. Obcykam potem fotelik i Wam wstawię fotki Tylko mi napiszcie jak totalnemu tumanowi jak mam wstawić zdjęcie w posta, bo ja nie mam bladego pojecia. Do klubu juz umiem, chyba dzieki madi o ile dobrze pamiętam, bo mi napisała co i jak.

Dostałam gratis do zakupów jedną paczkę chusteczek pampers sensitive
Stary 2013-05-23, 12:17   #382
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry

Znowu spałam do 9 A później szybkie śniadanko i szykowanko, bo miałam wizję, że wszystkie baby po Lidlu i Biedrze dawno buszują i mi wszystko wynoszą

W Biedrze kupiliśmy podwójną paczkę pieluszek Dady 2 mini 3-6kg (nie było tego rozmiaru na sklepie, więc mąż poprosił panią z obsługi by z magazynu doniosła ), chusteczki mokre Dady, podkłady do przewijania Dady, patyczki do uszu + płatki kosmetyczne Dady, odplamiacz Lovela i proszki Loveli do kolorowego i białego prania

A w Lidlu kupiłam niebieskie portki dla Lola romz. 62/68, podkoszulkę białą, biustonosz bezszwowy czarny S i ten do karmienia biały 80 D..pod biustem jest na styk, a miseczka mogłaby byś bardziej wypełniona, dlatego liczę na to, że cyce trochę przy karmieniu spuchną Ogólnie nie wiem czy jestem z niego zadowolona.. wygląda trochę jak na starą babę (nie urażając starszych bab), te grube ramiączka, szwy przez całą pierś..nie jestem przyzwyczajona do miękkich miseczek, nie lubię takich, kształt piersi jest taki stożkowaty, a ja wolę pełne

Nadrobiłam tylko kilka stron, bo znowu muszę uciekać.. dzisiaj też towarzyszę w rozwożeniu wizytówek.. mam nadzieję, że tym razem mniej dziur napotkamy. I tak musiałam męża przekonywać by mnie zabrał (nudzę się w domu)..powiedział, że marudy nie bierze
No to spadam

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:18   #383
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość

dziś idziemy na warsztaty "mamo to ja", jak nie wygram fotelika albo przynajmniej materaca, to będę zniesmaczona
też chciałam pójść, ale czytałam średnie opinie o tych warsztatach, więc odpuściłam. A idziesz na "świadomą mamę" w sobotę?

Cytat:

Właśnie przyszedł listonosz i dostałam tego misia z bebilonu, taki fajny biały malutki. .
my też mamy misiaka - jest cudny

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:19   #384
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

kocuur: ładnie przetestowane ja się właśnie na dadę skuszę do testowania w tych większych... te o których Oliath piszę, też musze nabyć, ale też już chyba większe, bo tych małych to wydaje mi się że mam wystarczająco.

fiazo: dobra metoda

Ita: i słusznie będziemy czekać na wiesci

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:20   #385
Charlize89
Rozeznanie

Przyjechał wózek
Rozpakowałam go, ale jest w częściach więc TŻ jak wróci z pracy to go złoży to zrobię zdjęcia
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:21   #386
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Przyjechał wózek
Rozpakowałam go, ale jest w częściach więc TŻ jak wróci z pracy to go złoży to zrobię zdjęcia
chcemy zdjęcia!
koniecznie!!

Stary 2013-05-23, 12:26   #387
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

jejku jaka ja dumna jestem)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1020391.jpg (77,2 KB, 38 załadowań)

Stary 2013-05-23, 12:27   #388
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:

Dziękujemy i również pozdrawiamy

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
No dlatego ja się wstrzymuje bo mam mały deficyt finansowy...

Poprosimy zdjęcia
Naprawdę nie ma co pstrykać,zwykłe t-shirty,jeden w paski(bo teraz wszystko jest w paski w tym roku) i czarny,by pasował do wszystkiego,poza tym czarne wyszczupla

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witam sie w ten pochmurny poranek Wlasnie zjadlam przepyszne sniadanko i lece nadrabiac co naskrobalyscie
Witam Cię chyba nie miałam jeszcze przyjemności powitać na wątku nowej Brzuchatki

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Hejka brzucholki....dzis juz czwarteczek a to oznacza ze jeszcze tylko jutro i weekendzik....podjelismy wczoraj decyzje ze w pon jedziemy prywatnie do polskiej kliniki z tym moim kregoslupem bo niestety wieczorami po calym dniu jest coraz gorzej.....wiec zobaczymy

no i czasami w mothercare sa przeceny - nastepne kolo lipca
Ita83 życzę Ci,żebyś dostała zwolnienie i żebyś już odpoczywała i spokojnie czekała na Maleństwo
ps. Przeceny będą w lipcu chyba wszędzie Dlatego narazie nie szaleję z zakupami,czekam do lipca Koleżanka pracuje w Nexcie i mówiła,że od 1 lipca będzie duże Sale,więc nic innego nie pozostaje jak czekać
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:28   #389
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
też chciałam pójść, ale czytałam średnie opinie o tych warsztatach, więc odpuściłam. A idziesz na "świadomą mamę" w sobotę?
nie, w sobotę przymusowo idę z mężem na mecz
Stary 2013-05-23, 12:28   #390
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Witam się i ja jadę już na pkp i stamtąd prosto do Krakowa. W nocy trochę bolał mnie brzuch, chyba ze stresu. Nie czuje się już dobrze z daleka od szpitala, bo nie wiadomo kiedy wybije godzina W. To znaczy ja wiem, że w Krk są szpitale, ale jednak nie chce tam rodzic:-P byle do niedzieli;-)

miałam abstrakcyjny sen. Śniło mi się, że Margo wyszła po mnie na peron i poszlysmy na kawę z automatu o_O a później spotkalysmy Tweed, która mieszkała w namiocie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości