|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
A ja 1 czerwca jade do Lublina obczaić ostatecznie wózek. Ginek mi pozwolił, ale tak na półleżąc jechac, zeby szyjki nie obciazac.
Bo musze pomierzyć co i jak dokładnie. Znalazłam sklep w Lublinie, w którym jedo fyn 2w1 jest za 1469zł + darmowa wysylka, wiec lepiej jak na all bo przesylke trzeba oplacic. Musze tylko zobaczyc czy w stacjonarnym u nich takie same ceny, bo jak nie to powiem panu ze zamowie na stronie i niech wysylają Na wózek daje dziadzio kaskę i kazał brać nowy jaki nam sie podoba. Dobra, nie narzekam, jak muszę to kupię. Nie chce narazić się dla tesciaDomcia wiem, że mi juz pisałaś o tym wózku z mothercare, ale błagam napisz jeszcze raz jego nazwę i powiedz czy on ma pompowane czy piankowe koła? Bo jeszcze moge zagadac z przyszłą chrzestną małego i mi zerknie w Krakowie czy jest u nas ten wózek. Juz mi kupiła kocyk z mothercare. A niech dziecię ma i coś lepszego
|
|
|
|
#392 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
|
|
|
|
#393 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Rano bylam u dentysty Bo ta gorna 8 nie moze sie przebic i czasami boli ale oczywiscie nic nie da sie zrobic i musze czekac az Ten zab sam sie przebije
|
|
|
|
#394 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jak się humor poprawia jak się usłyszy taki komplement![]() Cytat:
|
|
#395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() Przyjechał mój wózek i fotelik ![]() A co do mojego bólu, to raczej to nie dziady, bo nie mam problemu z dwojeczką, nic mnie nie boli jak siedzę na kibelku, luz blues jest. A jak leże, siedzę to czuje ból/kłucie i jest tak, że jak Mały mnie pierdyknie zdrowo to ten bol się niemiłosiernie nasila.....zobacze jeszcze ze dwa dni jak nie przejdzie zadzwonię do ginki. czarowniczko Ty chyba kupowałaś te tuniczki w Lidlu fajne sa??? Cytat:
za opanowanie.kocoor super test zrobiłaś
|
|
|
|
|
#396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma dwa duże pompowane, i dwa mniejsze z przodu piankowe ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
ale lepsze to niż leczenie kanałowe co nie? trzymaj się |
||
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
dzoan: fajne zakupy
)idzia: obcykaj
|
#398 |
|
Raczkowanie
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
magolina, jak Ty mozesz wytrzymac i nie otwierać tych pudeł wózkowych??
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
ale wózki zjeżdzają
) cykajcie foty laski![]() Domciątko: pięknie różowo ))))))
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
kooocur co do pieluszek, to się zgadzam, że trzeba próbowac i pewnie każdej z nas coś innego będzie bardziej lub mniej odpowiadało.
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() i jeszcze jedno pranie czeka hahaha |
|
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
jak różowo![]() Cytat:
![]() Ale emocje .... |
|
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
idzia no co Ty!
mnie ciezko zdenerwowac:P (powiedzmy) |
|
|
|
#404 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym nie wytrzymała, żeby nie otworzyć. Nawet bez wyjmowania, ale zerknąć
Jak już będziecie miały rozpakowane i poskładane, to zdjęcia poprosimy
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
idzia ja proszek do prania i plyn tez dostalam z polski.
i sie cieszylam jak glupia. takze to normalne |
|
|
|
#406 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wygrałam za dychę dla Adasia: |
||
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
hehe ... no tak sobie pomyslalam ze to glupie z mojej strony pytac, nia zapisac i znowu pytac ... a ktos mi tak odpowiada po kilka razy
Uwaga, to jak powie mi ktoras jak wstawia sie te fotki w posta??? bo ja tłumok w tej kwestii jestem![]() Wiecie co tak na pierwszy rzut oka mi sie podoba w tym foteliku, to ze on nie jest taki wygiety jak nie ktore foteliki. Mam wrazenie, że dziecko nie będzie aż tak w nim wygięte. Niemniej jednak adapterów nie kupuję, bo po galerii nie będę dziecka w nim wozić, tylko w gondoli. Wolę zamaist adapterów kupić oryginalną parasolkę do wózka i miec komplet ładniusi. |
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Już mnie wkurzyli w zus!!!!!
dzwoniłam do nich w sprawie kasy za kwiecień, powiedzieli, że 16 maja było zlecenie wypłaty. Dziś dzwonię na pocztę główną, oni nic nie dostali. Pomijam fakt, że 2 razy zostawiam u nich pismo z nr konta, które cały czas jest nie wpisane w system. Niech ich szlag!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#409 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam dziewczyny z tych moich "łowów" i nic nie upolowałam w Lidlu
jeden stanik był "roztwarty na 80 pod biustem to se przymierzyłam i za duży na body i spodenki nie polowałam więc też nie kupiłam. Ale zrobiłam zakupy i przywiozłam np papier toiletowy No nic...leżeć mi pozostaje, kłuje mnie jakby w pochwie w środku i mały słabo się rusza przeginam, wiem o tym, a mimo to ciągle mnie gdzieś niesie Widzę, że paczki dostajecie, ja też czekam na te moje wylicytowane ubranka
|
|
|
|
#410 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
To i ja się chwale fura
![]() I fotelik. Powiem wam, ze jak za taka cene wozek jest rewelka. Nawet tż byl zdziwiony, ze lekko sie go prowadzi
|
|
#411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Jakoś ciągle nie mogę zapomnieć o tym wczorajszym wypadku. Mam nadzieję, że z tym poszkodowanym mężczyznom wszystko jest ok. Siła uderzenia była ogromna. On uderzył nie w sam samochód, który wymusił pierwszeństwo, ale w takie jakieś urządzenie budowlane ciągnięte przez samochód ważące 3,5 tony, które wyniosło chyba z 15 metrów w pole, więc siła musiała być ogromna. Pan jęczał z bólu, trzymał się za brzuch, zsiusiał się w między czasie, więc na pewno ma uszkodzone narządy, krwotok wewnętrzny. Pociesza mnie fakt, nie wiem czy słusznie, że z nami komunikował. Głównie jęczał z bólu, ale odpowiadał, że może oddychać, że boli go brzuch i pytał co się stało...
Oj, już nie mogę o tym myśleć, bo zeświruję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do zakupów Biedronkowych: to upolowałam Dady- pieluchy, te wielkie paki 158 sztuk i chusteczki nawilżane- Newborn. Wysłałam Sroce skład z prośbą o analizę, bo nie wiem czy warto zrobić zapas. Niektóre chusteczki Dadowe były przez nią zjechane. Jak coś napisze, to wam prześlę.
|
|||
|
|
|
#412 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Byłam na SR. Kąpaliśmy dzisiaj
Uff już wiem, z czym to się je, bo byłam całkowicie zielona w tym temacie... I zdecydowałam, że nie będę kupować komody kąpielowej ani wanienki na stelażu. Po prostu przyniosę duży stół z kuchni (składany) i na nim będę kąpać dziecko. Położna najpierw je namydlała na pieluszce, potem z tą pieluszką hop do wanienki i w wanience spłukiwała i z powrotem na stolik i na ręczniczek. Tak nam będzie chyba łatwiej też... A obok wszystkie rzeczy porozkładamy. Najpierw umyła główkę, potem resztę ciała, potem spłukała, a potem na ręczniku już - higiena twarzy, przemywanie oczek, higiena pępka i tyle. U chłopców - nic nie naciągać, umyć po prostu dupcię i jajeczka i już. Dziewczynkom jakimś wacikiem obmyć pipusię oczywiście z zachowaniem kolejności: od góry do dołu (ale tak zewnętrznie i delikatnie). Potem poszłam do Lidla - kupiłam sobie legginsy rozm. 40//42, bardzo fajny materiał Są odrobinkę duże, no ale jeszcze 2 miesiące rośnięcia mamy.. I Małemu niebieskie gatki 50/56.A potem do Biedry - kupiłam podkłady do przewijania, patyczki+płatki i... przytulankę osiołka, są takie słodkie i mięciutkie, że nie mogłam się oprzeć Na SR dostałam próbki Johnsona, Nivei i Palmersa (choć ja Palmersa i tak używam).A odnośnie rozstępów: powiem Wam, że moje są już straszne. Nawet mi gin wczoraj powiedział, że on mi potem da jakiś magiczny sposób na pozbycie się ich, szczotkowanie brzucha czy coś. Ale to chyba po porodzie. I chyba kupię Scar Serum z Palmersa, jest ponoć dobre... Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
no na pewno lech, ale z kim grają to nie mam pojęcia
![]() mąż szukał mi w szafie wczoraj ciuchów biało- niebieskich, szalony ![]() powiedziałam, że wystarczy, że idę, nie będzie mnie jeszcze ubierał
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna:
) miło że zaglądasz![]() kejt: szerokiej drogi! przerąbane z tym ZUS-em. U mnie chyba firma wypłaca, z tego co kadrowa mówiła i dopiero potem sami się rozliczają z ZUS. Ale zobaczymy, bo tak naprawdę to z poprzedniej pensji to kilka dni tylko byłam na L4, dopiero cały maj jak zleci, to cały miesiąc będzie i się okaże ile i kiedy dostanę kaski... karolajn: piękna bryka )nasza jeszcze na statku (sammi: nie szarżuj tak ) wczorja ginka mi powiedziała, że szyjka mam ok i że u mnie póki co to kłucie to etap przygotowania się na poród:P ale nie skracanie (tak mi się przypomniało).
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#416 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny chcę zamówić materac który?? kokos pianka kokos czy latexowy?? które kupowałyście??
|
#417 |
|
Konto usunięte
|
zarobiłam się na ogródku na amen, przeniosłam parę taczek ziemi, zaraz jadę po obornik i działam dalej
zrobiło się ciepło ![]() niunia20 - mam nadzieję, że teraz odpoczywając już do końca będzie dobrze ![]() materac kupiłam po raz drugi gryka pianka kokos, bo u mnie sprawdzony i tani, ale z tego co słyszałam niektóre kupowały lateksowe itp. więc co mama to inny pomysł
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-05-23 o 12:56 |
|
|
|
#418 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ten fotelik to co to za model?? ja też nie mam do mojego fotelika adapteru i chyba się nie zdecydujemy. w gondoli planuje wozić i tyle Cytat:
oni sie moga spoznic, ale jaby taki szary obywatel mial 1 dzien spoznienia, to od razu problemy by robili. Cytat:
lez, odpoczywaj! a papier toaletowy tez fajnny! hahaCytat:
niech sie dobrze prowadzi |
||||
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
a to dziwne, ja miałam odsłanianą 8 bo sama się przebijając za dużo zamieszania robiła
|
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
Magolinka, kupiłam 3 topy (bluzeczki jakby bokserki). Fajna bawełna z elastanem. mile w dotyku, tylko jak założyłam to w cycu trochę za duże bo ja wzięłąm L
najwyżej zwęze sobie po porodzie ![]() jestem wybredną klientka ale te mi sie podobaja... no i jedna w paski a przeciez ja mam paskową manie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.

i kazał brać nowy jaki nam sie podoba. Dobra, nie narzekam, jak muszę to kupię. Nie chce narazić się dla tescia

za opanowanie.

dzwoniłam do nich w sprawie kasy za kwiecień, powiedzieli, że 16 maja było zlecenie wypłaty. Dziś dzwonię na pocztę główną, oni nic nie dostali. Pomijam fakt, że 2 razy zostawiam u nich pismo z nr konta, które cały czas jest nie wpisane w system. Niech ich szlag!