|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
)ale wiem, ze tyle ile rodzicow tyle opini i wiem ze juz tu byly polecane kokos gryka lateks i pianka takze masz ciezki wybor
|
|
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40952155]zarobiłam się na ogródku na amen, przeniosłam parę taczek ziemi, zaraz jadę po obornik i działam dalej zrobiło się ciepło [/QUOTE]Tylko uskuteczniaj częste przerwy, żebyś jak nasze prababcie w polu nie urodziła pod drzewem jabłoni. |
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40952155]zarobiłam się na ogródku na amen, przeniosłam parę taczek ziemi, zaraz jadę po obornik i działam dalej
zrobiło się ciepło ![]() [/QUOTE] przodownik pracy, razem z Oliath Myszolka: współczuję 8mki ( rozumiem ból mam 4 do usunięcia chirurgicznie, z czego tylko jedna troszkę się przebiła... na szczęście (odpukać) w ciąży sie nie odzywają i nie próbują rosnąć.no nie mogę się od was oderwać....
|
#424 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie zazdrosze wam waszych dolegliwosci! Trzymam ogromne kciuki aby kazdej z was ulzylo i obysmy wszystkie razem przeszly przez koncowke ciazy bez wiakszego bolu
![]() Ja w sumie jedynie co odczuwam, to ciagniecie brzucha, a na chorobowym jestem obecnie ze wzgledu na okropny bol w okolicy bioder, ktory nie pozwalal mi wrecz chodzic normalnie przez jakies 2 dni. Podejrzewam, ze to biodra sie poszerzaja, ale nawet lekarz nie byl w stanie stwierdzic co mi dolega. Blagalam go o l4 juz do konca ciazy, ale w zwiazku z tym, ze mam idealne cisnienie i puki co dobre wyniki krwi, to dal mi zwolnienie tylko na tydzien I nie obchodzilo go za bardzo, ze pracuje fizycznie po 8h dziennie i dojezdzam codziennie do innego miasta Co do porodu, chcialabym aby moj TZ wspieral mnie w tych najgorszych chwilach, ale pozostawiam mu wybor odnosnie samego porodu (parcia). Zechce zostac - ok, nie wytrzyma - tez uszanuje jego wole. Nie pozwolilabym mu natomiast zagladac mi miedzy nogi, bo nawet dla mnie nie jest to zbyt estetyczny widok podczas porodu ![]() Idzia - Podziwiam za odwage i zachowanie zdrowego rozsadku przy ratowaniu dziecka! Kto wie jakby sie moglo skonczyc gdyby nie twoja pomoc. Czarownico - No tak, zapomnialam o szczegolach Na sniadanko mialam przepyszny omlet z pieczarkami i pomidorkiem, do tego mix salaty z rzodkiewka, ogorkiem i oliwa z oliwek. Chyba znowu zglodnialam
|
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeśli chodzi o ten wypadek, to zdaję sobie sprawę, że takie rzeczy zapadają w pamięci i długo można o nich rozmyślać. pan jest w szpitalu, ma profesjonalną opiekę, dlatego postaraj się nie nakręcać i nie analizować sytuacji.
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://interjoker.pl/materac-dziecie...-zl-p2450.html przesyłka dodatkowo 16zł. Wychodzi taniej jak na allegro Anulka wiem, że cięzko przejść do swoich spraw jak sie widzi cos takiego. Ja do tej pory myślę o takim panu, który umarł na moich oczach, modle się za niego, chociaż wtedy widziałam go pierwszy raz w zyciu. Wchodziłam do kwiaciarni, po różę dla babci, a jak wyszłam to zobaczyłam ze pan upadł. Podbiegłam do niego, zbiegli sie ludzie, ktos juz karetke wołał. Męższyzna oddychał, połozylismy go na bok. Przyjechała karetka, juz jak cos przy nim robili ustała akcja serca, reanimowali go, podjechała druga karetka- typowa ER (czy jak to sie tam pisze?) i stali z nim, stali, zgasili swiatła. Mężczyzna miał rozległy zawał i zmarł. Było to na pewno ze 3 lata temu, a wciąż o tym myślę co jakiś czas. domcia mam fotelik maxi-cosi Cabrio Fix Perse a nie wiedziałam, że dada jest na licencji pampers. Ja od kolezanek mam rozne info o dadzie. Są takie co chwalą, a i takie co krytykują i dlatego nie chce mi sie kupowac 150szt.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-23 o 13:05 |
|
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#428 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Słodkie
Cytat:
A mój numer konta podała firma, bo pani w ZUSie powiedziała, że tego samemu nie można zrobić, tylko musi przyjść od pracodawcy. I tak zrobiliśmy. Cytat:
Ładny ten fiolet![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40952053]Byłam na SR. Kąpaliśmy dzisiaj Uff już wiem, z czym to się je, bo byłam całkowicie zielona w tym temacie... I zdecydowałam, że nie będę kupować komody kąpielowej ani wanienki na stelażu. Po prostu przyniosę duży stół z kuchni (składany) i na nim będę kąpać dziecko. Położna najpierw je namydlała na pieluszce, potem z tą pieluszką hop do wanienki i w wanience spłukiwała i z powrotem na stolik i na ręczniczek. Tak nam będzie chyba łatwiej też... A obok wszystkie rzeczy porozkładamy. Najpierw umyła główkę, potem resztę ciała, potem spłukała, a potem na ręczniku już - higiena twarzy, przemywanie oczek, higiena pępka i tyle. U chłopców - nic nie naciągać, umyć po prostu dupcię i jajeczka i już. Dziewczynkom jakimś wacikiem obmyć pipusię oczywiście z zachowaniem kolejności: od góry do dołu (ale tak zewnętrznie i delikatnie). [/QUOTE] I znowu co położna, to inaczej mówi... U nas mówiła, że niewygodnie kłaść dziecko z pieluszką do wanienki, bo zasadniczo ręką mamy trzymać za bark i podpierać główkę. I jak owiniemy sobie tą rękę pieluszką, to ciężko potem manewrować, żeby umyć plecki. Przysłonięcie dziecka pieluszką daje mu poczucie bezpieczeństwa i fajnie jak pieluszka jest w wanience i można lekko dziecko przykryć jak płacze... No i mówiła, żeby nie namydlać dziecka tylko wlać troszkę olejku do wody (właściwie to emalium) i nie spłukiwać tego. Obmyć dziecko z każdej strony i hop na ręcznik. Tam reszta czynności higienicznych, mycie oczek, uszu, pielęgnacja pępuszka itd.
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
kupujecie nosidełka takie na brzuch, albo przez ramię, albo chusty?
|
|
|
|
#430 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny z UK, czy slyszalyscie cos odnosnie wycofywania z rynku produktow Huggies? Cos obilo mi sie o uszy. Szkoda by bylo, bo wydaje mi sie, ze sa to dobrej jakosci produkty. Czy wiecie cos na temat pieluch Naty??
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia, u nas mocno w planach lateksowy, bez tych kokosów i gryk
Jakierka, czy Ty wiesz, że ja nigdy nie robiłam omletu ani chyba nie jadłam ?
|
|
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam już 2 razy na nauce chustowania, jakoś nie przemawia to do mnie
|
|
#433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() apropos chusteczek to teraz w Realu jest promocja na te, które polecała Sroka. Materac mam gryka-pianka-kokos
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(oczywiście jeśli mogę się wtracić bo ja z Mazowsza a nie z UK )---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Domcia, ale różowiutkie pranie, czekam na resztę kolorów
|
|
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam ten materac i pokrowiec aloe vera. Zapomnieli doliczyć mi za niego 15 zł ![]() Cena tego 140/70 wyszła mnie z przesyłką 293 zł |
|
|
|
|
#440 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wózio i fotelikCytat:
Cytat:
na zdjęciu prezentuje się super![1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40952053]Byłam na SR. Kąpaliśmy dzisiaj Uff już wiem, z czym to się je, bo byłam całkowicie zielona w tym temacie... I zdecydowałam, że nie będę kupować komody kąpielowej ani wanienki na stelażu. Po prostu przyniosę duży stół z kuchni (składany) i na nim będę kąpać dziecko. Położna najpierw je namydlała na pieluszce, potem z tą pieluszką hop do wanienki i w wanience spłukiwała i z powrotem na stolik i na ręczniczek. Tak nam będzie chyba łatwiej też... A obok wszystkie rzeczy porozkładamy. Najpierw umyła główkę, potem resztę ciała, potem spłukała, a potem na ręczniku już - higiena twarzy, przemywanie oczek, higiena pępka i tyle. U chłopców - nic nie naciągać, umyć po prostu dupcię i jajeczka i już. Dziewczynkom jakimś wacikiem obmyć pipusię oczywiście z zachowaniem kolejności: od góry do dołu (ale tak zewnętrznie i delikatnie). Potem poszłam do Lidla - kupiłam sobie legginsy rozm. 40//42, bardzo fajny materiał Są odrobinkę duże, no ale jeszcze 2 miesiące rośnięcia mamy.. I Małemu niebieskie gatki 50/56.A potem do Biedry - kupiłam podkłady do przewijania, patyczki+płatki i... przytulankę osiołka, są takie słodkie i mięciutkie, że nie mogłam się oprzeć Na SR dostałam próbki Johnsona, Nivei i Palmersa (choć ja Palmersa i tak używam).A odnośnie rozstępów: powiem Wam, że moje są już straszne. Nawet mi gin wczoraj powiedział, że on mi potem da jakiś magiczny sposób na pozbycie się ich, szczotkowanie brzucha czy coś. Ale to chyba po porodzie. I chyba kupię Scar Serum z Palmersa, jest ponoć dobre... Ale... Dady są ponoć na licencji Pampersa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Dziękuję za ważne info o kąpieli za super zakupy. U mnie nie ma biedronki,pewnie gdyby była,na bank spróbowałabym Dady,a tak zostają mi Pampki(ale tutaj zawsze w którymś sklepie są w promocji,więc nie mam się czym martwić).
|
||||
|
|
|
#441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40952053]Byłam na SR. Kąpaliśmy dzisiaj
Uff już wiem, z czym to się je, bo byłam całkowicie zielona w tym temacie... I zdecydowałam, że nie będę kupować komody kąpielowej ani wanienki na stelażu. Po prostu przyniosę duży stół z kuchni (składany) i na nim będę kąpać dziecko. Położna najpierw je namydlała na pieluszce, potem z tą pieluszką hop do wanienki i w wanience spłukiwała i z powrotem na stolik i na ręczniczek. Tak nam będzie chyba łatwiej też... A obok wszystkie rzeczy porozkładamy. Najpierw umyła główkę, potem resztę ciała, potem spłukała, a potem na ręczniku już - higiena twarzy, przemywanie oczek, higiena pępka i tyle. U chłopców - nic nie naciągać, umyć po prostu dupcię i jajeczka i już. Dziewczynkom jakimś wacikiem obmyć pipusię oczywiście z zachowaniem kolejności: od góry do dołu (ale tak zewnętrznie i delikatnie). [/QUOTE] u mnie dziś na SR będzie o pielęgnacji niemowlaka więc potem możemy porównać info ![]() zapytam od razu o te wałeczki do łóżeczka
|
|
#442 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ignacka nie chciałam nosić bo i tak cały czas na mnie wisiał, teraz jakoś przychylniejszym okiem patrzę na to
|
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#444 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=czarownica1;4095245 3]ponoć huggiesy nie są dobre, słyszałam dużo nieprzychylnych opinii, jedynie Sroka chyba poleca jedne chusteczki nawilzane, że mają dobry skład.
(oczywiście jeśli mogę się wtracić bo ja z Mazowsza a nie z UK )[COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Tak? To wychodzi na to, ze nic straconego. Wydawalo mi sie, ze sa lepsze od Pampersow (poza new born). Trzeba bedzie przetestowac te, ktore beda dostepne na rynku ![]() A co do omletu, to nie wiesz co tracisz Usmaz na pateli dodatki jakie lubisz i zalej to zmiksowanymi z niewielka iloscia mleka jajkami. Smaz az dno bedzie przypieczone, a gora lekko plynna. Oczywiscie w ciazy gora tez musi byc bardziej dopieczona. I gotowe
|
|
|
|
#445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja kupiłam te z Tipa
Edytowane przez karolajn1987 Czas edycji: 2013-05-23 o 13:17 |
|
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w PL też słyszałam, że maja zamiar je wycofać. W ogóle jakieś testy źle poszły na tych pieluchach. Ja od znajomych słyszę tylko złe opinie o Huggies.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-23 o 13:18 |
|
|
|
|
#447 |
|
Wtajemniczenie
|
a i nie pochwaliłam się
dostałam ostatnio taki projektor http://www.matymasujace.net/home/113...262032447.html
|
|
#448 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zobaczymy jak to wyjdzie w realu.ja nic jeszcze nie słyszałam,ale nigdy o tej firmie nie czytałam,nastawiam się tylko na Pampers,ewentulanie pieluszki wielorazowe. |
|
|
|
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
Ha, jak nie, jak tak
Ale prańsko urządziłaś ![]() Elaine to super, że szyjka ok, w ogóle przegapiłam Twoją wizytę chyba i za nią
|
|
|
|
#450 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a to nie dobra ta kadrowa. Wydaje mi sie, ze to jej obowiązek. U mnie szefowa raz mi pensję na konto płaciła, a jak chciałam to do reki. Ale u mnie mała firma jest i moze sie tak bawic. Niemniej jednak miała mój nr i podała do ZUS-u. Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.

)

( rozumiem ból mam 4 do usunięcia chirurgicznie, z czego tylko jedna troszkę się przebiła... na szczęście (odpukać) w ciąży sie nie odzywają i nie próbują rosnąć.
I nie obchodzilo go za bardzo, ze pracuje fizycznie po 8h dziennie i dojezdzam codziennie do innego miasta
Na sniadanko mialam przepyszny omlet z pieczarkami i pomidorkiem, do tego mix salaty z rzodkiewka, ogorkiem i oliwa z oliwek. Chyba znowu zglodnialam

dzwoniłam do nich w sprawie kasy za kwiecień, powiedzieli, że 16 maja było zlecenie wypłaty. Dziś dzwonię na pocztę główną, oni nic nie dostali. Pomijam fakt, że 2 razy zostawiam u nich pismo z nr konta, które cały czas jest nie wpisane w system. Niech ich szlag!