|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Dziękuję za wyjaśnienie tygodni ciąży
Uff... uporałam się jakoś ze skanerem (szczególnie dla mam posiadających zwierzęta)- a jak się nie przyda to mi nie mówcie o tym bo co się nagibałam z brzuchem przy tym skanerze to moje
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Widzę, że dzisiaj dzień kurierów i wózków/ koszy
![]() Ależ miałam przebieżkę jak zadzwonił kurier, że czeka pod blokiem... Musiałam biec, żeby zdążyć(byłam z Sierścią) i powiem Wam, ze bieganie w 9 miesiącu wydawało mi się trudniejsze Ale zdążyłam i burdelowy wózek pan przyniósł...ale nie umiem go złożyć
|
#573 |
|
Wtajemniczenie
|
matko znow pedzicie ...
mam glupie pytanie jak sie fachowo nazywa po polsku taka doczepka do wozka dla starszego dziecka ![]() bo chce poszukac na all - zeby sprawdzic roznice cenowe.....a nie wiem co mam wpisac w wyszukiwarke
|
#574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) szukasz |
|
|
|
|
#575 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Wam
![]() czy Wy tez macie takie napady dusznosci, macie wrazenie ze nie mozecie oddychac chociaz oddychacie?? dziewnie to napisalam, ale ja jak siedze to czasem mam wrazenie jakbym coraz mniej powietrza dostawala... dzis musialam sie zmotywowac i zrobic obiad bo tescie z dolu przychodza bo oni maja remont ;/ mam nadzieje ze im bedzie smakowac bo jak sie staram to zawsze cos zle zrobie ;/ ja jeszcze nie mam poscieli, becika i wanienki czy ktoras tez ma te braki? czekam na kase z zusu ktora bedzie na poczatku czerwca i boje sie ze za pozno zamowie
|
|
|
|
#576 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() oczywiscie zdjecie jest koniecznoscia, tak jak innych wozków Cytat:
|
|||
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Kathe ja takie wrażenie mam jak się kładę na plecy.
tak jakby cos mi się działo z oddechem. |
|
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
![]() PS. A Ty sama śmigasz do Kraka? Małogsi nie ma więc może czeka już na pkp na Ciebie
|
|
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam wanienke natomiast, ale nie mam materaca do łóżeczka ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- ona kup, czemu nie. koszt niewielki, a potem zobacz w praniu czy dasz rade uzywac i pchac do ucha. |
|
|
|
|
#580 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tak mam jak za szybko mówię, jak za szybko jem- muszę zrobić przerwę bo zaczynam fufać jak lokomotywa To wszystko przez to, że maluszki już nie są takie małe i rozpychają się zabierając miejsce na prawidłowe rozszerzanie się płuc
|
||
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo on się nie brzydzi...tak twierdzi
|
|
|
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pościeli to mam ale wkładów nie mam (kołderki, podusi- na początku nie będziemy używać to po co ma leżeć i się kurzyć i miejsce zabierać ) A poszewki dostaliśmy gratis do łóżeczka więc leżą ![]() Co do reszty to chyba już wszystko mam, pod warunkiem, że Tż uda się złożyć ten cholerny wózek wieczorem
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc na razie nie kupuję nic innego- zobaczymy w praniu
|
|
#585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że nie jestem w tym sama
|
|
|
|
|
#586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Wniósł mi
Tylko dzwonił do mnie na telefon z pod bloku czy jestem w domu, a mnie nie było bo byłam z psem i mówię mu, żeby przyjechał za 20 minut ![]() A on mówi, że dzisiaj ma bardzo dużo zamówień i nie może na mnie czekać 20 minut i przyjedzie do mnie jutro Ale do jutra bym jajko zniosła więc obiecałam, że zdążę w 10 minut no i w końcu wyrobiłam się w 7
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma się czego brzydzić, przeciez tam w środku jest blokada która nie pozwoli dostać sie tego zcegoś do Twojej buzi hahah
|
|
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam bo kumpela ma mi donieść więc nie chcę nakupować bo nie wiem co ona tam ma....za to mam wanienkę, przewijak, bujaczki, karuzelki, podgrzewacz do butelek itp. pierdoły...łóżeczko może w week znajdziemy takie jak chcę Więc nie martw się Wanienki są fajne i taniochy w ikei bodajże za 19 zł...ja już mam, ale jakbym nie miała to bym takowa nabyła
|
|
|
|
|
#590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem- może to się zmieni po porodzie ale mnie póki co to przeraża
|
|
|
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#593 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-05-23 o 16:37 |
|||
|
|
|
#594 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam mieć planową cesarkę, a lekarze tak mnie olali, że miałam 17h (23-16) bóle wyłącznie krzyżowe (z regularnością co 15 min na początku, na koniec co ok. 3 min.). Po czym jęcząc, że mały w kanale zrobili CC... no własnie widzę kurde, może zacznę na tym kasę robić, bo nie ukrywam - przydałaby się ![]() Cytat:
No i później na etapie tylko nocnej pieluchy kupowałam Pampki Pants (majtki wciągane przez nóżki), bo łatwiej wieczorem czy w nocy 5 razy zdjąć z pupy niż rozpinać rzepy w tą i z poworotem....Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40952053]Ale... Dady są ponoć na licencji Pampersa [/QUOTE]Kolega pracujący w "pampersach" sprawdzał - nie są - ale też o tym słyszałam... Cytat:
Prasowałam 2,5h... małe ciuszki ![]() Fasolowa wyszła pycha! Zostało pół wielkiego gara, więc jeszcze na jutro będzie ![]() No i jeszcze mam problem. Zalicytowałam w aukcjach (dwóch), kilka dni temu z nastawieniem, że "pewnie pójdzie za dużo więcej" i kur.a wygrałam obie aukcje - za sukienkę i zestaw spodenki+koszulka dla Weroniczki mam zapłacić 18zł z wysyłką, za zestaw ciuszków dla Norberta (9 t-shirtów, 3 bluzy, spodnie dresowe, 3 pary rajstopek) - 42zł. I nie wiem, co robić??? Mąż mnie wyklnie, bo musieliśmy poczynić jeden spory wydatek wczoraj i kasy na prawdę zostało na oszczędne jedzenie FUCK!
|
|||||
|
|
|
#595 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Frida tez mnie obrzydza i postawilam na gruszke.
Dusznosci mnie lapia jak musze wyjsc, a robie to 2 razy w miesiacu, takze sie mecze I spadam |
|
|
|
#597 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Melduję się i uciekam pospać.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas dziś rano było słoneczko, a teraz jest jakoś buro i ponuro. A do tego zimno, a ja nie mam kurtki żadnej dobrej i w związku z tym nie idę dziś na zajęcia SR. Mam nadzieję, że nie będzie dziś nic superciekwaego typu wycieczka na porodówkę
|
||||
|
|
|
#598 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja nawet nie probuje Cytat:
Cytat:
Ty nic nie masz... Twoja ciąża jest podejrzana, nie sapiesz, nie dyszysz, nie stękasz, nic Cię nie boli, nie uwiera, Glutek nad wyraz spokojnym dzieckiem jest... poród pewnie prześpisz i będziesz się pytać, czy to już ![]() ----- zdrzemnęłam się. Mam dziś faze na grahamki z masłem same lub z dodatkami. Wypiłam jednak słabą nesce bez mleka. Dziecko we mnie pohasało, kot sie na mnie wyspał
|
||||
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
witam się w nowym wątku i w domu
Wyszłam dzisiaj ze szpitala. Ogólnie mam wypoczywać, wg lekarza obiad moge gotować co 5 dni Szyjka zamknięta brzuszek już mniej się stawia. więcej pewnie dowiem się z wypisu![]() Wczoraj miałam fajną sytuację Miałam zaplanowane zwiedzanie ze SR porodówki, a że byłam w szpitalu to poszłam prosto z sali. Obejrzałam boksy porodowe, w pokoiku noworodka, gdzie ważą i badają maluszki zrobiła mi się strasznie gorąco, więc ściągnęłam szlafrok. Potem poszliśmy oglądać salę cięć cesarskim i położna pokazała nam gdzie na cc patrzy mąż i wtedy nagle zrobiło mi się słabo przed oczami, położyłam się na leżance. Ciśnienie miałam 90/60 i wtedy dla mnie skończyło się zwiedzanie porodówkiI jeszcze powiem, że mimo, że wogóle nie brałam pod uwagi tego szpitala to teraz jestem na niego chyba zdecydowana Kobieta w ciążyNie będę was nadrabiać, bo raczej nie dam rady, ale teraz postaram się być na bieżąco
|
|
|
|
#600 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aaaaaaaa do mam spodziewających się chłopaczków - może to oczywiste, ale napiszę - przy zakładaniu pieluchy patrzeć, żeby zawsze penisek był skierowany do dołu, bo inaczej zalanie ubranek na brzuchu murowane ![]() Cytat:
![]() wiesz... mam tą samą koszulkę i kocyk ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no jak to... umówiłaś się przecież zginem za rok...
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

(szczególnie dla mam posiadających zwierzęta)- a jak się nie przyda to mi nie mówcie o tym bo co się nagibałam z brzuchem przy tym skanerze to moje

) szukasz 
dziewnie to napisalam, ale ja jak siedze to czasem mam wrazenie jakbym coraz mniej powietrza dostawala... dzis musialam sie zmotywowac i zrobic obiad bo tescie z dolu przychodza bo oni maja remont ;/ mam nadzieje ze im bedzie smakowac bo jak sie staram to zawsze cos zle zrobie ;/ 

taki bolesny okres x 100
Ja miałam mieć planową cesarkę, a lekarze tak mnie olali, że miałam 17h (23-16) bóle wyłącznie krzyżowe (z regularnością co 15 min na początku, na koniec co ok. 3 min.). Po czym jęcząc, że mały w kanale zrobili CC...