Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-24, 09:02   #781
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ja się ich boję odkąd jeden dawno temu na mnie nasrał i teraz mam zawsze schiza że któryś z tych dziadów znów to zrobi a jak wiadomo Krk to miasto gołębi :/

dzięki za odpowiedź
a jeśli wit. C jest z soku np pomarańczowego to nie powinna uczulić? Wczoraj mąż kupił jakieś napoje z HIPPA w sumie dla mnie bo chciałam spróbować i w soku jabłko banan od 5 m-ca był sok pomarańczowy. Cytrusy można tak wcześnie podawać? ten był po 5 m-cu.
I czy te objawy są zaraz po zjedzeniu tzn w ciągu tych dni co podajemy czy nagle po tygodniu się pojawiają?
wiesz, ja tak naprawdę nie ogarniam, czym się WHO kieruje przy ustalaniu wprowadzania pokarmów

Bo u nas np. wprowadza się bardzo ostrożnie, zachowawczo rzeczy, a w Niemczech (co widać po sloiczkach BD) po 4mcu jest marakuja i truskawka
spokojnie bym podała taki napój, ale rozcieńczony, bo słodkie napoje i soki zapychają żołądek malucha

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Co do gotowych sloiczkow na probowanie je kupie lub jako deserki. Za to pozniej bede gotowac sama np. zupke na 3 dni. Zachowam sobie sloiczki i pozniej bede w nich trzymac :P Po pierwsze- na pewno bedzie smaczniejsze a po drugie jednak to spora oszczednosc kasy.

Misja zycia: co moge kupic dzieciorom za uwaga .... 10 zl
Pier.dole robic zawsze najlepsze prezenty. Staram sie, laze, szukam, wymyslam a co moje dziecko dostalo na swieta od TZa siostry? Paczke chusteczek i sloiczek. Noz ☠☠☠☠a tez bede na jej dzieciorze oszczedzac!
ale te słoiczki do dupki są, bo się nie zamykają

a ile lat dzieci mają? może 3pak jajka niespodzianki?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 09:03   #782
litllesweetangel
Lurker ;)

Jej dziecior ma poltorej roku. Utuczyli malca tak, ze nie pytaj ;/ W sumie ona ma blisko pepco wiec cene pozna I dobrze, wpier.dala nam sie w finanse no to sory oszczedzamy. Ostatnio sie przysrala, ze kupilam chustawke malej a TZ ma jakis dlug u matki. Glupia suka.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 09:04   #783
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
boże, ale jestem głupia ...
oj tam, nie doczytałaś i tyle
wyedytowałam moją opowiedź

Sto lat, sto lat, sto lat

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-05-24 o 09:11
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 09:07   #784
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:
Podczytalam wczoraj ale trzeba bylo wykorzystac TZa wiec same rozumiecie

Co do gotowych sloiczkow na probowanie je kupie lub jako deserki. Za to pozniej bede gotowac sama np. zupke na 3 dni. Zachowam sobie sloiczki i pozniej bede w nich trzymac :P Po pierwsze- na pewno bedzie smaczniejsze a po drugie jednak to spora oszczednosc kasy.

Misja zycia: co moge kupic dzieciorom za uwaga .... 10 zl
Pier.dole robic zawsze najlepsze prezenty. Staram sie, laze, szukam, wymyslam a co moje dziecko dostalo na swieta od TZa siostry? Paczke chusteczek i sloiczek. Noz ☠☠☠☠a tez bede na jej dzieciorze oszczedzac!
Rozumieny rozumieny
Ja też zamierzam później sama robic jedzonko ale czekam na świeże warzywka i owoce.

Co do prezentów w jakim wieku dziecko/ dzieci?

doczytałam. kup może jakąś książeczkę i tyle
Cytat:
karusia czeka nas zabieg, bo Mały ma spodziectwo, także koł 2 r.ż będziemy się operować a mamusia już dzisiaj sra w gacie, żeby nic mu tam nie popsuli
Paskudna sprawa ale na pewno wszystko będzie dobrze, musi być.
Jak byłam z małym w szpitalu to na sali z nami była mama z synkiem też ze stycznia i jej mały też to miał. Ona była umówiona na zabieg teraz w czerwcu jakoś. Mówiła że jedzie z nim do Warszawy bo tam jakiś najlepszy lekarz jest który się tym zajmuje i ma super opinie.

Edytowane przez karusia_2007
Czas edycji: 2013-05-24 o 09:14
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 09:07   #785
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
wcale nie, nic sie nie dzieje
wyedytowałam moją opowiedź

dzieki

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Jej dziecior ma poltorej roku. Utuczyli malca tak, ze nie pytaj ;/ W sumie ona ma blisko pepco wiec cene pozna I dobrze, wpier.dala nam sie w finanse no to sory oszczedzamy. Ostatnio sie przysrala, ze kupilam chustawke malej a TZ ma jakis dlug u matki. Glupia suka.
haha, no tak .. oszczedz na jej dzieciaku ciekawe czy pochwali
Stary 2013-05-24, 09:08   #786
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
o jezusie, ja bym uciekala gdzie pieprz rosnie aaaaaaaaaaaaaaa

meneq, opisałaś mojego tzta;> na dodatek ma tak na nazwisko
Pojechalas po bandzie.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 09:11   #787
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Rozumieny rozumieny
Ja też zamierzam później sama robic jedzonko ale czekam na świeże warzywka i owoce.

Co do prezentów w jakim wieku dziecko/ dzieci?

Paskudna sprawa ale na pewno wszystko będzie dobrze, musi być.
Jak byłam z małym w szpitalu to na sali z nami była mama z synkiem też ze stycznia i jej mały też to miał. Ona była umówiona na zabieg teraz w czerwcu jakoś. Mówiła że jedzie z nim do Warszawy bo tam jakiś najlepszy lekarz jest który się tym zajmuje i ma super opinie.
też o nim słyszałam ale nasza pediatra mówi, że jedna lekarka z krk też jest całkiem dobra także już sama nie wiem
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 09:12   #788
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dopiero ochlonelam... Mialam spotkanie trzeciego stopnia z grzechotnikiem!! Na 100m pod gore z wozkiem rekord swiata pobilam
W tym naszym kraju jedno mi się zawsze podobało, nic mnie nie zeżre jak wychodzę na spacer A w tych wszystkich zagranicach to jakieś węże, pająki jadowite, do tego tornada, cyklony, trzęsienia ziemi, tsunami,a jak się nawet trafi normalny kraj to od razu terroryści zamachy organizują
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 09:16   #789
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
i te małpki normalnie na spacerze spotkasz?

kruki.. ses*rałabym się jakby mnie zaatakował, zdarzyło Ci się?
Malpki zyja w gorach, gory sa wszedzie, wiec i na spacerze sie zdarza.

Kruki zwykle robia gnoj ze smieci, dlatego m. in. wolno je wyrzucac tylko w dzien wywozu.
Mnie nie zaatakowaly, ale widzialam jak zaatakowal dziewczyne - celowal pewnie w ciastko, ale trafil w dlon. Wbil sie dziobem!!! Na marginesie deli takich cudow pewnie Twoj tz nie robi, prawda?

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40967224]Ja analizowalam przy Agatce, bo miała skazę białkową. I po prostu niektóe firmy dodają mleko do produktów. ALe kupowałam i kupuję różnych firm, bo np. Agu uwielbiała dynię z ziemniakiem a tylko hipp to ma, ale uwielbiała też sałatkę z owoców lata bobovity

pisałaś kiedyś dla mnie to trochę nie do pojęcia, bo jednak rodzic nie musi znać się na szczepieniach, a przy takim ogromnym wyborze... :/ zamieszanie totalne

mnie też
tym bardziej, że właściwie rodziny nie ma, ojciec i brat daleko stąd
teściowie wiedzą, ale teściowa ma zdanie, że skoro ona wytrzymała to sąsiadka też powinna a jak tę babę spotkam to ją opieprzę za to z góry na dóż, i za to, że tak syna niewychowała!

różnie
zależy od nastroju córy

łoooo moja ma 4 drzemki po 30-40 minut

kupujesz bilet darmowy nie ogarniam, głupota bezkonkurencyjna, dodatkowe koszta za któe płacą inni podróżni przecież wózek jako konieczny środek lokomocji za free jedzie

o cholera! dobrze, że szybsza byłaś

helooołł dejwid

wysypka, przeważnie na policzkach
mega nerwowość, nietypowa dla dziecka
nagłe ulewanie/wymioty, których nie było wcześniej
odparzenia (aczkolwiek tu trzeba raczej próbować dalej podać, bo nie wiadomo, czy odparzenie jest od jedzenia, pieluchy...)

Bywa tak, że dziecko dobrze trawi słoiczek bobovity z marchwi, a marchew hippa nie przejdzie.
I - co ważne - uczulenie może być nie na dane warzywo/owoc, a na konserwant - witaminę C. Witamina C sztuczna lubi uczulić, dlatego ja w pewnym momencie szukałam słoików tylko bez tego.

ale jak to nigdy?

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

bo to się tak ładnie mówi: gołąbek pokoju. Sratatata, jak gołębie widzą chorego gołębia to zagryzą, dziady jedne.[/QUOTE]

Bez wodki nie rozgryziesz

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
dostałam @
Swietna wiadomosc!!
Stary 2013-05-24, 09:16   #790
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
pęka mi
OMG jak to pęka, to normalne??
Stary 2013-05-24, 09:18   #791
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40967666]wiesz, ja tak naprawdę nie ogarniam, czym się WHO kieruje przy ustalaniu wprowadzania pokarmów

Bo u nas np. wprowadza się bardzo ostrożnie, zachowawczo rzeczy, a w Niemczech (co widać po sloiczkach BD) po 4mcu jest marakuja i truskawka
spokojnie bym podała taki napój, ale rozcieńczony, bo słodkie napoje i soki zapychają żołądek malucha

a ile lat dzieci mają? może 3pak jajka niespodzianki?[/QUOTE]

W Japonii tez sie wprowadza normalnie. Moze ma to zwiazek z dieta kp?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 09:18   #792
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Ewadylewska to moja łącznie pewnie też tyle spi w ciągu dnia

Tyle, że przedtem zasypiała o 19 i spała do 6 rano, z 1-2 przerwami na jedzenie. A od tamtego tygodnia jej się coś odwidziało, dalej zasypia o 19, ale w nocy jak się obudzi na karmienie to nie zasypia , a jak zaśnie to i tak budzi się np. o 4
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 09:21   #793
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
W tym naszym kraju jedno mi się zawsze podobało, nic mnie nie zeżre jak wychodzę na spacer A w tych wszystkich zagranicach to jakieś węże, pająki jadowite, do tego tornada, cyklony, trzęsienia ziemi, tsunami,a jak się nawet trafi normalny kraj to od razu terroryści zamachy organizują
Swietny komentarz do sytuacji ;-)
Stary 2013-05-24, 09:21   #794
litllesweetangel
Lurker ;)

Myslicie, ze zupki mozna by zamrozic np w takim pojemniku jak do zamrazania pokarmu?

Ja jeszcze na forum a w domu syf i pocwiczyc trzeba by :P

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 09:26   #795
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
widzę, że taki sam problem jak przy zapraszaniu na wesele; porażka, ludzie nie mają chyba wyobraźni za grosz

za mało i mleko normalnie daję; takie nowości daję mu tak mniej więcej w połowie między karmieniami i potem mi normalnie mleko wciąga; na razie chyba daleko nam do tego, żeby cały słoiczek zjadł
dziękuje
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ja jednak wolę dać jakieś owoce ze słoiczka w ramach posiłku a do picia wodę....

http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...527_1_5376.jpg ja wolę te zwykłe, nie pełnoziarniste ale nie znalazłam zdjęcia a dwa rodzaje są.

U mnie jeszcze dzielimy słoiczek na 3 więc to za mało żeby zastąpić posiłek.

Pstryczkowa nakupowała tyle dzieciowych rzeczy że naczepę od tira by załadowała i za przesyłkę jej wyszło jakieś milion pińcet

A jeśi mogę zapytać to czemu Twoja siostra mieszka z Wami? Może pisałaś a coś przeoczyłam
I bardzo dużo zrobiłaś wczoraj

O matulu, współczuję

Igi obudził się o 5 i w końcu po dwóch dniach przerwy trzasnął kupę....ogromną Później pobawił się trochę na macie i przed chwilą znowu usnął więc idę dospać i ja.
Jeszcze tylko napiszę że obudziłam się z masakrycznym bólem prawego barku, jakoś krzywo się położyłam chyba w nocy i naciągnęłam mięsień. ruszyć się nie mogę taki ból

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Ehh. Mialam zamiar nadrobic, ale jestem dopiero na 6 stronie
Postaram sie troche odniesc do tego co juz przeczytalam i lece czytac dalej

Ja prawko zrobilam za 5 razdm i nawet duzo jezdzilam, dopoki tz prawka nie zrobil bo nie chcial mi dawac auta potem . A odkad mielismy wypadek i moje ukochane auto poszlo do kasacji to ani razu za kolkiem nie siedzialam.. a to juz ze dwa lata bedzie

I my kupilysmy oballa . zosia jest mega zajrana nawe do kapiei go wczoraj wziela

Ja też wczoraj chciałam dać jej obala do kapieli ale zasypiała mi w wanience
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy ktoras sie orientuje (nasza watkowa podrozniczka Nawijka moze? ) jak wyglada sprawa z ciapongami z maluchem??? W sensie czy musze Malemu kupowac bilet albo moze wozkowi? Chodzi nam o kuszetki, bo jedziemy dzisiaj nocnym pociagiem nad morze..... Jak ktora sie orientuje jak to wyglada to pliiiiiiisssssss o info

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kupujesz bilet zerowy (swoją drogą po jakiego ch..?) jeśli wózek jedzie z dzieckiem w sensie dziecko w wózku to nie płacisz nic, tak smao w busie.
JAk ja jechałam ostatnio z Hanią to najpierw patrzała jak się światła przesuwają zza szyby i aż piszczała z radości, a spowrotem spała, tylko lekko się kręciła jak pociąg stawał bo jej nie bujał

szczęśliwej podróży no i trzymaj sie ;*

Cytat:
Dopiero ochlonelam... Mialam spotkanie trzeciego stopnia z grzechotnikiem!! Na 100m pod gore z wozkiem rekord swiata pobilam

o masakara!!!!!!!
Cytat:
Dawid chciał Wam coś powiedzieć

bbb rgg v y Zfvtv m, , bgb vf d d vd b c bnazxcfv bcfv v y b
Cześć DAWIŚ !!!

My dziś mieliśmy dziwną noc, co Hani wypadł smoczek budziła sie zpłaczem więc ja się przebudzałam wkładałam smoczka i ona dalej zasypiała ale chyba z 6 razy jej wypadł
Ale zjadła butle o 23 a potem cycka nad ranem więc jest postęp

Tylko że od 7 rano zaczęła się hihrać gugać i pospane....
Stary 2013-05-24, 09:27   #796
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ewadylewska to moja łącznie pewnie też tyle spi w ciągu dnia

Tyle, że przedtem zasypiała o 19 i spała do 6 rano, z 1-2 przerwami na jedzenie. A od tamtego tygodnia jej się coś odwidziało, dalej zasypia o 19, ale w nocy jak się obudzi na karmienie to nie zasypia , a jak zaśnie to i tak budzi się np. o 4
moja identycznie
Stary 2013-05-24, 09:27   #797
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
a co kupiłaś w rossie? Pochwal się

u nas w sumie cały czas kp (pomijając 2 pierwsze tyg ) i jak raz musiałam wyjść a nie miałam odciągniętego mleczka i tż dał mm to 3 kolejne kupska tak capiły, że masakra :/

co za franca

a jak przyrządzasz łososia?

o mój Boziuchny ale nic się nie stało?

nadrobiłam Was, ciężko było ale dałam radę
co do słoiczków to na mój babski rozum chyba lepszy ten 100%

pisałyście o relacjach z rodzeństwem... hmm u mnie to ciężki temat, w sumie to go mam ale jakbym nie miała. Nigdy nie miałam w nim dobrego kontaktu ( jest 7 lat starszy) a w pewnym momencie wszystko się jeszcze bardziej pokomplikowało i w sumie czuję jakbym go nie miała

wszystkie dzieciaczkowe fotki cudne i widzę, że oballe robią furorę
mój tż wczoraj nabył 2 szt za 17,99 więc jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami oballa zielonego i oballa niebieskiego nakupował też całą siatę słoiczków i innych pierdółek za to pieluch już nie było, miały być dzisiaj rano, pojechał zaraz po 7 i dalej nie ma jeszcze śmiałam się wczoraj jak zadzwonił, że wychodzi a pracy, mówię mu, że ciekawe, czy będą jescze pieluchy a on, że no co ty, bez przesady, owszem promocja jest ale na pewno ludzie się na nie nie rzucili jak przyjechał to mówi, że faktycznie już ich nie było, wszystko wykupili

fewciu jak Ty się Kochana dzisiaj czujesz
bokeh śliczny avatar

małżon był w szpitalu zarejestrować małego do chirurga i co? w tym roku już nie ma terminów

i jeszcze pytanko co do rozszerzania diety przy wprowadzaniu nowości co powinno nas zaniepokoić? Zmiany skórne? Czy jeszcze coś? Iczy jyak np jednego dnia dam 2-3 łyżeczki np marchewki, następnego kolejne np 4-6 a następnego dnia resztę to czy mogę być pewna, że Mały nie jest uczulony na ten produkt? Czy jakieś zmiany mogą pojawić się później i wtedy nie będę wiedzieć od czego?
Nancy jesteście w stanie podjechać do chirurga do Myślenic? Bo mogę Ci dać namiary na super chirurga dziecięcego z Prokocimia ale on chyba tylko w Myślenicach przyjmuje, ma gabinet w domu. Świetne podejście do dzieci, niedrogo bo brał bodajże 40 zł i to
nie zawsze bo za kontrole nieraz nie bierze albo bierze symbolicznie. Jak trzeba operację w Prokocimiu to załatwia termin błyskawicznie i sam operuje, nie bierze za to ani grosza, wręcz się obraża jak mu się coś proponuje. Myśmy mieli operację siusiakową jak młody miał półtora roku więc przerabiałam to wszystko na własnej skórze
Stary 2013-05-24, 09:31   #798
bokeh
Zakorzenienie

Aha Blogerko!!!! sto lat masz urodziny jak moja przyjaciółka która tez jest Magda jak my:P
Stary 2013-05-24, 09:34   #799
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Aha Blogerko!!!! sto lat masz urodziny jak moja przyjaciółka która tez jest Magda jak my:P
no prosze
dziekuję

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
dziękuje

Ja też wczoraj chciałam dać jej obala do kapieli ale zasypiała mi w wanience

kupujesz bilet zerowy (swoją drogą po jakiego ch..?) jeśli wózek jedzie z dzieckiem w sensie dziecko w wózku to nie płacisz nic, tak smao w busie.
JAk ja jechałam ostatnio z Hanią to najpierw patrzała jak się światła przesuwają zza szyby i aż piszczała z radości, a spowrotem spała, tylko lekko się kręciła jak pociąg stawał bo jej nie bujał

szczęśliwej podróży no i trzymaj sie ;*

o masakara!!!!!!!

Cześć DAWIŚ !!!

My dziś mieliśmy dziwną noc, co Hani wypadł smoczek budziła sie zpłaczem więc ja się przebudzałam wkładałam smoczka i ona dalej zasypiała ale chyba z 6 razy jej wypadł
Ale zjadła butle o 23 a potem cycka nad ranem więc jest postęp

Tylko że od 7 rano zaczęła się hihrać gugać i pospane....
od jakiegos czasu to przerabiam
ale dzisiaj wydaje mi sie, ze zauwazylam juz wyrzynajace sie zeby, wiec to moze byc przyczyna - mam chociaz taka nadzieje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 09:35   #800
pstryczek84
Zakorzenienie

Nadrobilam
uchichralam sie po pachy
ale wy jestescie szalone kocham was normalnie!

Cytat:
ahhha i trzymajcie kciuki za nas w sobotę, bo idziemy z Kubuniem na piknik rodzinny, coby te wszystkie pańcie mi Kubusia nie zacałowały
Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

walne Wam tylko filmik jak sie dziec mój bawił z tata, ale oczywiście jak wziełam tel. to juz sie tak ladnie jak wczesniej nie smiała... zestresowala sie dziewczyna no!

http://www.youtube.com/watch?v=5Bteh...ature=youtu.be

i w ogole wszystkie dzieciaczki na fotkach przeprzerzecudne!

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Pstryczku, albo mi sie wydaje, albo te hieny sie z nas chichraja

a wiesz co jest najlepsze? sama sie z tego chichralam
sie wam na wypominki zebralo

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
genialne to było, tyle analiz co gdzie i u kogo, a na koniec Pstryczkowa psy wieszała na rodzyneczkach chyba, bo coś nie tak było z tym zamówieniem Pstryniu, ja to nie ze złośliwości, po prostu fajnie się wspomina

ale to byly fajne czasy. sterty tabelek na A4 co u kogo i za ile
a i tak skonczylo sie to 30 negatywami na moim koncie na all

edit - nie rodzyneczki a mycha
tu dla ciekawskich
http://allegro.pl/show_user.php?uid=...e=fb_given_all

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 09:36   #801
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Nancy jesteście w stanie podjechać do chirurga do Myślenic? Bo mogę Ci dać namiary na super chirurga dziecięcego z Prokocimia ale on chyba tylko w Myślenicach przyjmuje, ma gabinet w domu. Świetne podejście do dzieci, niedrogo bo brał bodajże 40 zł i to
nie zawsze bo za kontrole nieraz nie bierze albo bierze symbolicznie. Jak trzeba operację w Prokocimiu to załatwia termin błyskawicznie i sam operuje, nie bierze za to ani grosza, wręcz się obraża jak mu się coś proponuje. Myśmy mieli operację siusiakową jak młody miał półtora roku więc przerabiałam to wszystko na własnej skórze
pewnie, że moglibyśmy podjechać, jeśli sprawdzony lekarz wiesz boję się, bo naczytałam na forach, że jest to na tyle rzadka wada, że lekarze eksperymentują na takich małych siusiaczkach a ja nie chcę, żeby uczyli się na moim Kubulu
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 09:44   #802
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Kto się z was nabija???Jak śmie? Rozprawić się z nimi??? [COLOR="Silver"]
Tym razem im darujemy

Cytat:

Cytat:
Dawid chciał Wam coś powiedzieć

bbb rgg v y Zfvtv m, , bgb vf d d vd b c bnazxcfv bcfv v y b

kjsf ekhjvb wlihfdkjv ncjksgffhj
tosmy se pogadali

Cytat:
dostałam @

jest @ jest impreza

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40967666]

[/QUOTE]

a no wlasnie! bo juz myslalam ze jakies dupiaste mi se trafiły

Cytat:
ooooooo! zgadzam sie z Toba w pierdyliardzie %

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Wlasnie nie bylo dobrze
Wrzask jak przy pierwszym szczepieniu Mama plakala razem z Kuba.
Co ja mialam w glowie jak sie zgodzilam na te refundowane szczepionki!!! Mam taki okropny zal do siebie, ze nawet sobie nie wyobrazacie Nie moge sobie tego wybaczyc
Ja nie wiem, chyba nie zdawalam sobie sprawy z tego wszystkiego wczesniej......

A Kubus wazy 5950g. Malenstwo moje usmiechalo sie jak szalone do lekarki, pogugal nawet do niej. A potem bylo tylko gorzej.

Teraz spi, jak nie on...
Ucaluj Kubuska

Cytat:
Zapomniałam wam mówić- kończymy dziś [B]4 miesiące!!![B] Z tej okazji dziś zaczęliśmy rozszerzanie marcheweczka za nami nawet smakowało. Zaraz dam fote

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Cześć

Widzę, że się znalazłam wśród zaginionych...

Ale jestem, czasami Was podczytuję, ale tak pędzicie, że nie daję rady odpisywać Nie mam czasu, mam dwie wymagające dziewczynki w domu i po prostu tego nie ogarniam. Hania coraz mniej śpi, Zośka nadal zazdrosna o siostrę, więc wiecie...Czasami jak mam chwilkę, to po prostu się zdrzemnę

Cytat:
Degustator

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

a, i jeszcze
Blogerko - sto latek!

Stary 2013-05-24, 09:44   #803
Lubcia
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny

Ja tak na szybko chcę prosić Was o kciuki za dzisiejszą wizytę u neurologa. Byliśmy wczoraj z Wojtusiem na kontroli u pediatry po badaniach i ważeniu lekarz stwierdził że Wojtuś jest opóźniony w rozwoju nie podnosi główki nie przewraca się na boki a jak go położył na brzuchu to leżał jak kłoda jego waga wzrosła i mamy teraz 5450 ale to wciąż za mało ale widać postępy. Lekarz kazał jak najszybciej pójść do neurologa w ciągu 7 dni udało się załatwić wizytę na dziś tak się jej boję że od rana chodzę nerwowa i na niczym nie mogę skupić uwagi. A jak się okaże że faktycznie to jakaś poważniejsza choroba albo uraz to chyba oszaleje z rozpaczy kazał też zrobić wszystkie badania tak mi Wojtusia szkoda bo znowu będzie kłucie i wielki płacz i lament
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 09:44   #804
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Nadrobilam
uchichralam sie po pachy

Powodzenia!

tu dla ciekawskich
Aaa mycha to kojarzę oczywiście, hasło mycha i wszystko jasne
Stary 2013-05-24, 09:47   #805
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Nadrobilam
uchichralam sie po pachy

Powodzenia!

tu dla ciekawskich

hahahaha PSTRYCZKU SORRRY NIE MOGĘ

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

Ja tak na szybko chcę prosić Was o kciuki za dzisiejszą wizytę u neurologa. Byliśmy wczoraj z Wojtusiem na kontroli u pediatry po badaniach i ważeniu lekarz stwierdził że Wojtuś jest opóźniony w rozwoju nie podnosi główki nie przewraca się na boki a jak go położył na brzuchu to leżał jak kłoda jego waga wzrosła i mamy teraz 5450 ale to wciąż za mało ale widać postępy. Lekarz kazał jak najszybciej pójść do neurologa w ciągu 7 dni udało się załatwić wizytę na dziś tak się jej boję że od rana chodzę nerwowa i na niczym nie mogę skupić uwagi. A jak się okaże że faktycznie to jakaś poważniejsza choroba albo uraz to chyba oszaleje z rozpaczy kazał też zrobić wszystkie badania tak mi Wojtusia szkoda bo znowu będzie kłucie i wielki płacz i lament
matko aż mnie zmroziło ! życzę Wam z całęgo serca żeby wszystko było dobrze ! i pamiętaj konsultować z kilkoma specjalistami, bo jeden Ci nagada coś i się zamartwiasz potem niepotrzebnie tak jak lady ze swoim Pietraszkiem

Ściskamy z Hanią !
Stary 2013-05-24, 09:48   #806
bijkora
Rozeznanie

blogerko jak Cię znaleźc na fejsie ???

Włosomaniaczka

Stary 2013-05-24, 09:49   #807
pstryczek84
Zakorzenienie

Dalam wczoraj malemu o 19tej na nocke pierwszy raz kleiku kukurydzianego. mysle sobie, nawpierdziela sie to dluzej pospi taaaaaaaaaaaaaaaaa, godz 20 a ten cyca ciagnie
ale przynajmniej mu smakowal ten kleik

a dzis rano dalam mu brzoskwinki. mysle sobie jadl te paskudne warzywa nie zje dzis cos lepszego. o ja naiwna - po pierwszej lyzeczce co uslyszalam? BLEEEH Na temat min nie bede sie juz nawet wypowiadac
dziwne te dzieci sa czasem. nie wiedza co dobre

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 09:52   #808
bijkora
Rozeznanie

Nadii kukurydziany nie idzie, jak coś to ryżowy. Oj dziwne to dzieciątko

Włosomaniaczka

Stary 2013-05-24, 09:54   #809
Ewik86
Zakorzenienie

Nadrobiłam, ale za bardzo nie mam czasu na cytowanie - co chwilę wchodzi pani kierownik

Blogerko wszystkiego najlepszego

Mała gratulacje dla Oskara

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

Ojej, tulę Was mocno i trzymam kciuki za wizytę

Pisałam Wam, że wczoraj Domcia miała ekg. Nic o wynikach nie wiem, bo wizyta u lekarza dopiero we wotrek.

I dzięki za odpowiedzi odnośnie całowania w różne części ciała - przynajmniej wiem, że to nie ja jestem dziwna

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 09:55   #810
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Myslicie, ze zupki mozna by zamrozic np w takim pojemniku jak do zamrazania pokarmu?
O i to jest pytanie za 100 punktów
Podłączam się

Włosomaniaczka

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości