|
|
#511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
to jutro sobie pojade kupie pare rzeczy ![]() ![]() Cytat:
yyyyyyy ale ze w biedronke? nigdy w zyciu. dzidzia mi kimnęła na 2,5 godziny;o szok.. a ja razem z nią ![]() ![]()
|
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
o jejuniu widać marchewa była pycha
![]() a dla Oskarka ![]() fewciu Kubuś też się ostatnio śmiał... czytałam mu o przemianach hemoglobiny i jak czytałam "UDP-glukonozylotransferaza" to śmiał się w głos ![]() a teraz Kubuś leży na macie i jest tak zaaferowany że w jednej rączce trzyma małpkę a w drugiej takie coś co się kręci
|
|
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od małego uczy się chemii
|
|
|
|
|
#514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
nawet wole dady, bo ladniejsze obrazki maja :PCytat:
Jutro lece, super sprawa ![]() ja tez kupilam pieluchy w biedrze. U mnie cala masa ich byla jeszcze. Sloiczki oczywiscie wzielam z polki, a przy kasie zonk :P Kupilam jeszcze wkladki laktacyjne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe, ostatnio koleżance mówiłam coś o obrazkach na pieluchach, a ta na mnie jak na czubka patrzy, że zwracam uwagę na takie rzeczy
|
|
#516 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mmmmm pyszotki ![]() hehe mój to do przodu się czołga ze 2 metry, pewnie mógłby i więcej ale go zawracam bo koc się kończy ![]() Cytat:
a co do zabawy na macie to fotkę zrobiłaś? Było w takiej kartonowej "szafie" z produktami Disneya, jakieś kubeczki, gryzaczki, smoczki były i takie coś też. U mnie to stało obok tych promocyjnych słoiczków.
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-05-23 o 17:32 |
|||||
|
|
|
#517 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
Illusion pewno, że cyknęłam, w poniedziałek dodam do k.
a teraz zmykam, bo trzeba mężowi obiadek przygrzać ![]() ahhha i trzymajcie kciuki za nas w sobotę, bo idziemy z Kubuniem na piknik rodzinny, coby te wszystkie pańcie mi Kubusia nie zacałowały
Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-05-23 o 17:39 |
|
|
|
#519 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za poparcie w referendum
i będę teraz w takim razie czatowała na Black...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sto lat
|
|||
|
|
|
#520 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, w ogóle Ola dopóki łoiła Bebiko i nie jadła innych pokarmów, to kupa raz na 2-3 dni i czasem śluzowata. A teraz? Odkad jest na BD i słoiczkach (jakoś tak to wszystko się zbiegło w czasie
) to wali klocki dzień w dzień, wczoraj 3 razy dziś też już 3 kupy były. Normalne to to?? (Szaja?!)
|
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Oskarek dziękuje ciociom
![]() Illusion dobrze że napisałaś o tym gryzaczku-zdąrzyłam powiedzieć mężowi i wziął Wziął też oballe ale mówił że weźmie jak za dwupak skasują 19zł także zobaczymy jak przyjedzie. No i pampersy u nas już tylko 4 i 5 były to wziął 4 a po 3 pojechał do innej. I słoiczki też wykopał jakieś
|
#522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#524 |
|
Wtajemniczenie
|
oj laski po rosmannach i biedrach chodzicie, ale produkcja tutaj też Wam nieźle idzie
przeczytałam wsio, dobrze prawicie nic nie pocytuje, bo jestem dzisiaj jakaś do dupy.kurde od nas teść pozyczył auto do soboty i nigdzie sie ze swojej wsi nie moge ruszyc, a do soboty to pewnie bede mogła pomarzyc o tych dadach w promo walne Wam tylko filmik jak sie dziec mój bawił z tata, ale oczywiście jak wziełam tel. to juz sie tak ladnie jak wczesniej nie smiała... zestresowala sie dziewczyna no! http://www.youtube.com/watch?v=5Bteh...ature=youtu.be
|
|
#525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super wynalazek, szczepienie przechodzi bezboleśnie. Do stosowania powyżej bodajże trzeciego miesiąca życia. Bez recepty można kupić plasterki nasączone maścią ale przyznam że tego nigdy nie używałam więc nie jestem pewna czy działa to bez zarzutu, natomiast ja kupowałam taką większą tubkę która jest na receptę i starcza na kilka razy. Tzn. stosowałam jak dotąd przy Grzesiu bo Ania była na razie za mała. W przychodni pielęgniarki były sceptyczne i twierdziły że to na pewno nie działa ale się uparłam że chcę posmarować i Grześ nawet nie pisnął, twierdził potem że nic nie czuł, a to jest straszny panikarz i problem miałam nawet z posmarowaniem ręki maścią i naklejeniem plasterka Myśmy się z Emlą zetknęli jak miał robioną punkcję cysty Beckera, robiła mu się pod kolanem taka śliwa wypełniona galaretą i trzeba było tę galaretę ściągnąć taką grubą igłą. Więc skoro chirurg wtedy zarządził że znieczulamy Emlą bo to wystarczy, to tym bardziej starcza przy szczepieniu taką małą igiełką jaka jest przy szczepieniu. Zostało mi tej maści i postanowiłam wypróbować, okazało się że działa i potem już na wszystkie szczepienia smarowałam, żałowałam że zaczęłam stosunkowo późno i Grześ już pamiętał że to boli, gdybym zaczęła już na tych początkowych szczepieniach (oczywiście po 3 mż) to byłoby pewnie jeszcze lepiej. Muszę jeszcze kiedyś wypróbować plastry bo są chyba wygodniejsze w użyciu niż maść z tubki, ale nie wiem czy tej maści na plastrze nie jest czasem tyle co kot napłakał skoro to jest bez recepty, muszę dopiero zgłębić temat
|
|
|
|
|
#527 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jakie ona na leżaczku pozy odstawia to mistrzostwo ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
|
|
#528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jak jest z tymi gotowymi plastrami bez recepty bo nie udało mi się ich kupić, ale w ulotce będzie wszystko napisane. Albo trzeba wcześniej wziąć receptę na małą tubkę http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=2507 Edytowane przez Kija80 Czas edycji: 2013-05-23 o 18:07 |
|
|
|
|
#529 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sama byla zdziwiona, bo podobno te niedobory wit. d u niemowlakow to rzadkosc. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Niby wiem, ze masz racje, ale mimo wszystko wyrzucam sobie to ![]() Bedzie gorzej? Nie strasz... Cytat:
![]() Po Bebiko (1x dziennie) kupa przy kazdej zmianie pieluszki, a teraz na BD jedna dziennie... Chociaz jak ja mam jedno dziennie karmienie mm to nie wiem czy to ma jakis wplyw na kupy... |
|||||
|
|
|
#530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
coś black się nie odzywa
|
|
#531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wlasnie i dlatego boje sie miec drugie dziecko zeby uniknac zazdrosci, widzialam 2 chlopcow na promenadzie roznica wieku to 2,3 lata i jeden na barana u taty a drugi beczy i mama tumaczy ze w tamta strone byles ty na barana a z powrotem jest brat taka byla umowa, a jakby byl jeden to tate by mial tylko dla siebie. Nie wiem sama, ale znowu we 2 jak wiek zblizony to fajnie tak, chociaz nie kazde rodzenstwo sie trzyma razem, a jak jest u Was dziewczyny, macie dobry kontakt z rodzeństwem i jaka różnica wieku. Ja mam tylko siostrę 19 lat rożnicy prawie, Ona ma 12 lat, kontakt super, tylko wydaje mi się, że Ona nie kocha tak naszej córci jak my z męzem kochaliśmy zawsze Ją. |
|
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja wprowadziłąm to mm na tydzien czasu to widze roznice w qpach, poza tym mała robi qpe raz na 2/3 dni przy podawaniu mm. Nie dość że tragicznie śmierdzą to mają inna konsystencję, ale już sie zegnam z mm ;p baj baj
|
|
#533 |
|
Zadomowienie
|
Uprzedzam że ta Emla jest niestety dość droga, nie pamiętam dokładnie ale na pewno coś koło 25-30 złotych, starcza max na kilka razy (u nas chyba na trzy z tym że to zależy od wieku Grzesia, on już był dość duży, dla maluchów kilkumiesięcznych idzie tego mniej)
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#534 |
|
Zadomowienie
|
Sory że tak się nie wbijam w temat ale właśnie wróciłam od lekarza, byłam po recepte na szczepionke i zaraz poszlam do apteki. Mam Infarnix i w opakowaniu znowu są dwie igły a myslałam że przy drugim szczepieniu będzie tylko jedno wkłucie i teraz nie wiem czy nie przepisała mi złej szczepionki? Miała też któraś Infarnix i ile wkłuć było przy drugim szczepieniu?
|
#535 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#536 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#537 |
|
Zadomowienie
|
Laseczki, przyjmiecie nas po znajomosci do galerii z naszym oballem oszachrajonym???
|
#538 |
|
Zadomowienie
|
ja szczepie 5 w 1 i zglupialam jak zobaczylam 2 igly
|
#539 |
|
Zadomowienie
|
mala, degustator cudny
|
#540 |
|
Wtajemniczenie
|
sprawdzimnie sie wydaje, ze w tym 5 w 1 są dwa wkłucia (to osobne to jest na wzw)
hmm...? sprawdziłam w swoim kalendarzu szczepien i jest jedno wkłucie przypadające na 3/4 mc
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-05-23 o 18:43 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.

wiem jak jej współczujesz. Na moją mamę napadnięto dwa lata temu. Ja wtedy byłam w pracy jak zadzwoniła do mnie zdenerwowana. Napadnięto ją w godzinach południowych przy bardzo ruchliwej ulicy gdzie jest mnóstwo ludzi. Wychodziła z kantoru i jakiś bandzior zakrył jej twarz i usta ręką-zaciągnął za murek,wydarł torebkę potem zabrał pieniądze a resztę wyrzucił. Bardzo długo do siebie dochodziła. Płakała,bała się i nie mogła o tym mówić bo zaraz w płacz. Miała siniaki bo ją szarpał-została bez pieniędzy. Wtedy ja z bratem się zrzuciliśmy żeby jakoś jej pomóc. I tak z dnia na dzień dochodziła do siebie-ale długo pamiętała.
nawet smakowało. Zaraz dam fote

6 5 4 3 2 1