|
|
#601 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
a historia straszna ![]() Cytat:
![]() co do pielengnacji chanel to ja tez raczej nie. za wizytę .Cytat:
no ale wyrodna tez moze byc choc jestem usprawiedliwiona -jak piszesz ,ze pyły nisko to nie będe małego narazac co do lakierów to ja tez nie maluje - choc sobie radze to jednak wole na zelki chodzic .... wygodnictwo ....
|
|
|
#602 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziękuję za porady! A ja tak lubię właśnie kwaśne rzeczy
Dziewczyny a gdzie jest ten link do promocji pieluch w Biedronie bo nie mogę znaleźć. Ten wyrzut raczek to jest tzw.odruch moro i jest to całkowicie naturalne i fizjologiczne. Mój mały tez tak robi
|
|
#603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przed chwilą weszła,m na konto, żeby popłacić rachunki, patrzę, a tu... KASA ZA MACIERZYŃSKI ![]() a miałam się zapytać i zapomniałam wcześniej. Byłyście może w Lildu? Jak te biustonosze do karmienia? Jakieś możliwe? Ja prawie non stop w tych sportowych latam i jak założę zwykły, to jakoś tak dziwnie się czuję |
||
|
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#605 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
bo ja tylko do Galerii Krakowskiej a tam czasem są dłuższe terminy na pedi... to ja wyredna, bo dziecko wystawiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wiesz to nagle przyszło. do 27 roku życia używałam tylko podkładu (ale to był nakaz dermatologa jako dodatkowa warstwa chroniąca zbyt słabe naczynka krwionośne), pudru w kamieniu i tuszu. jak zaczęłam obecną pracę to musiałam poznać kolorówkę (straszne to było bo nie odróżniałam rozświetlacza od różu; nie wiedziałam totalnie NIC).
|
|
|
|
#606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za poniedziałkowe badania !Cytat:
![]() oczywiscie za wyjazd ,Michałek na pewno będzie grzeczny no i zazdraszczam ! ja tez nie ,choc czasami mi jednak wycieka .....
|
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
ba! problem by był jakby nie robił
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
|
#609 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec nie przejmuj sie - kladz jak najwiecej na brzuszku, na pewno bedzie dobrze ![]() Cytat:
a tak cieplej sie ubierze kocykiem cieplym przykryje tetra zasloni daszek by wiaterk nie wial - jak pada folie sie narzuca i sie chodzi ![]() Cytat:
za przeprowadzke i wage ![]() sa ... a ze sie tak spyatm po czemu to usg .. witam sie w sloneczy piateczek, za oknem slicznie sloneczko na termometrze pokazuje 21stopni, no ale we sloncu na dworze jakies bankowo max 17-18 ..Mlody spi po sniadanku, mamusia tyz zjadla owsianeczke - dzis ide zrobic Mlodemu zdjecie do paszportu - haha ciekawie jak wyjdzie ... aaa no i zapytac sie do komuny, o mieszkanie socjalne - bo jedna znajoma mi wlasnie powiedziala ze jej siostra tez samotna matka tyz z Polski i dostala 2 pokojowe 45m blisko centrum za uwaga az 2750nok czynszu - w tym prad net i tv wliczone - wiec ide ide zapytac sie nie zaszkodzi, a noz sie uda wiec prosze Was moje kochane - bo nie wiem czy dam rade do wrzesnia z tym debilem wytrzymac ![]() ale wam powiem ze dzis mial spora niespodzianke, za dzwiami pod oknem stoja smieci z jego pokoju - postawil je jak jeszcze moja mama byla ( a nie ma jej juz 3 tyg) - nie wiem co tam mial ale juz zaczelo smierdziec i w koncu ptaki sie dzis za to zabraly i wszytsko lezalo na ganku hahah.aaa i mam pytanie - slyszycie u waszych szkrabow przelewanie w brzuszku ... u mojego to prawie co jedzenie slysze takie bulgotki ... ehh no i nie wiem, zaczynac sie martwic czy co
|
|||
|
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i OC - współczuje wybierania niani .... ja taka wredna i zaborcza ...
|
|
|
#611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do przelewania- to ja czasami słyszałam ale to w sumie na początku ,teraz od dawna nie było tego.
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Dzień dobry
Nie piszę nic, bo na moim telefonie to trzeba mieć anielską cierpliwość, żeby coś naskrobać, a na kompa niestety nie mam czasu, a jak mam czas to wolę pospać, albo porobić coś innego Regularnie czytam Was na telefonie podczas karmienia![]() monika.g - wiesz co, mój mały robił tak samo jak Twój, zasypiał szybciutko przy piersi, a jak mu zabierałam to był wrzask. I wiesz co, nie wiem jak ale samo mu przeszło. Teraz za to je tak łapczywie, jakby nie jadł z dwa dni, słychać na pół domu, tak z 10-15 minut. Biorę do odbicia i albo dojada jeszcze z 5 minut, albo i nie. Napisałam Ci to, żeby Ci dać nadzieję, że wszystko mija. Teraz się pomęczycie, ale później będzie lepiej Mój syn ma strasznie dziwne zachowania. Otóż (przeważnie jak śpi) przeciąga się, macha nogami, robi się czerwony i krzyczy jakby się złościł, ale wciąż śpi. Tak ma dużo razy w ciągu jednego spania 3-4 godzinnego. Myślałam, że może to coś z brzuszkiem, no ale kupy są ok, brzuszek miękki, aż się zaczynam martwić, że coś z nim nie tak
|
|
|
|
|
#614 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Pas sobie chyba za duży kupiłam bo coś za mało mnie ściska. Myślałam, żem grubsza...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do przelewania to u Kingi czasem słychać, jakby w pustą studnię wodę lał ![]() Aaa: i byłam wczoraj w Biedronce. Pieluszek Dada juz prawie nie było ale udało się nam upolować prawie ostatnie dwa opakowania rozmiaru 4- będzie na przyszłość. Trójek nie było... I kupiłam jeszce kosz na zabawki i 2 zestawy naklejek
Edytowane przez Villga Czas edycji: 2013-05-24 o 11:03 |
||||||
|
|
|
|
#615 |
|
Raczkowanie
|
U mnie pieniążki za becikowe już wczoraj przyszły i pieniażki z pzu też
u mnie dziś słonecznie ale chłodno Gratuluje tygodni sesji , pieczenia ciast ![]() ![]() klask i:Mój mały na nic prawie mi nie pozwala cały czas by przy cycu siedział chwile possa i zasypia a jak chce wstać to odrazu oczy jak 5 zł Ale za to zauważyłam że pepek nam powloli odchodzi więc moze wkoncu się odczepi
|
|
#616 |
|
Rozeznanie
|
Wstawiam zdjęcia próbne z sesji Michałkowej
http://suwaczki.maluchy.pl/li-64503.png http://s5.suwaczek.com/201304241762.png http://s2.pierwszezabki.pl/052/0522949b0.png?7199 Edytowane przez misiulka06 Czas edycji: 2013-05-24 o 11:27 |
|
|
|
|
#617 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie słyszałam tegoCytat:
![]() Cytat:
u nas czasem jest przelewanie a no włąsnie z tym najgorzej
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
ohhhhhhh jakie cudo !!!!!!!
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
oki doki ja sie zbieram .. ew podczytam was na tele - jestem na 21 stronie :P
aa despa przy okazji ost pisalas ze Emi tez ma podobny pepuszek do mojego ..?? a czy ma taki duzy juz - zalaczam foty zrobione przy okazji ost zmianmy pampka wiec sa dzisiejsze ... - mam nadzieje ze ten glupi lekarz cos zaradzi - no ale podobno nie boli ![]() tak poz atym co pamietam sorce za przeprowadzke i remont ![]() strippi - udanego wypoczynku nestelle to do pozniej Lasczeki |
|
|
|
|
#620 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
widze ze mi chyba ucielo pare cytatow
no wiec w szpitalu wyszlo jakies wylewy dokomorowe 1 stopnia i bylismy sprawdzic czy sie wchlonelo czy pogorszylo. ale poprawia sie na szczescie krew oddalam ciekawe co mi tam wyjdzie heh. Cytat:
za wizytyCytat:
udanego wyjazduCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
slychac przelewanie
|
|
|
#621 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
nie kojarzę na Kazimierzu... u tych "moich" zupa po 7
![]() Cytat:
Cytat:
A ilości zjadłam naprawdę spore (nawet jak na mnie) i bombonierki... więc combo jak się patrzy ![]() Ja to dopiero wyrodna! Cytat:
Cytat:
przeważnie jak go dłużej "przegłodzę" ![]() Wlazłam do rossmanna i jak oszołom nie wiedziałam co kupować Ale jakieś pierdołki przyniosłam ![]() Pochwalę Wam mojego Filipa - leży sobie w bujaczku i przyciąga łapką grzechotki na sznureczku i pakuje do pyszczka! Bardzo nieporadnie, ale... Teraz już i rączki i zabawki zaczyna mumlać! Jestem z niego dumna!
|
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Mówią, ze nieszczęscia chodza parami...U nas chodza stadami! KAcper chpry-najprowdopodobniej zatruł sie sałata, któa jadłam, a właściwie chemią, którą ta sałata pewnie była spryskana....Zaczeło sie od zielonej kupy ze sluzem, potem kilka wodnistych więc pędem do lekarza-niby nieodwodniony,ale skierowanie do szpitala w razie pogorszenia i dużo dopajać, w nocy w maire , kupy zielone ale geste dzis rano nie dosc, ze znow rzadka kupsko to zaropiałe całe oczy....nów dolekarza, dostał krople do oczu, antybiotyk do oczu i Floridral-przeciw odwosnieniu. MAMy obserwowac w razie wymiotów, braku apetytu lub znów biegunki jechac juz do szpitala...wiec podajemy leki i obserwujemy...;/
Ze spraw podatkowej Pani naczelnik 3ma sie swojej wersji, ale mowi, ze nas rozumie i skonsultuje to z Izba skarbową jeszcze przedtawi nasza wersje i jej i niech oni decydują, co smieszniejsze, dzwonilismy znow na infilinie podatkowo i Oni dalej twierdza, ze mamy racje, na stronie ministerstwa finansow tez są info ktore my interpretujemy jako korzystne dla naszej wersji...ehhh zopbaczymy Z dobtych rzeczy to DRagusia gratuluje wagi Florka, ale chyba Cie przebije;p Kacper waży 7050g. Tyle, że urodził się 3300g;p Lekarka mowila, ze wazy tyle co powinien 4,5 miesieczny chlopiec, a nie 2,5 miesiaca
|
|
|
|
|
#623 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć i czołem!
![]() Tak z marszu mam dwa pytania - - jaki to jest bepanthen ZIELONY? To maść czy krem, jak wygląda opakowanie? Może jakiś link dacie? ![]() - kiedy zacząć na bujaczek? Krzyś zaczął 2 mc, mogę już Go tam czasem posadzić? I zastanawiamy się nad spacerem, pogoda okrutna, ale może na godzinkę polecimy. Tylko ja muszę polar wygrzebać z szafy, żebym nie zmarzla jak wczoraj...
|
|
#624 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super odkrycie.. nawet nie wiedzialam, ze tak moze bycCytat:
Udanych zakupow, ja sie wybieram musze dokupic kosmetyki i buty jakies.. na wesele cos wyszukalam juz.Kupilam biala sukienke i cytrynowa marynarke na chrzest, bedzie pasowalo na slub?? hmmm no i nie wiem jakie buty, a i mam chrapke na torenke z etorebka Widzialas zdjecia, wiec widac jak rosnie heh kruszyna ![]() Ja swojego jak nosze to juz coraz nizej ciezko, a jeszcze w lokciu mnie tak czasem wezmie cos i padaja rece. Cytat:
((( straszne...Hej, ja dzis po pobraniu krwi, kupilam jeszcze jedna pake 3.. wiec mamy zapas.. do 9 kg sa te 3 wiec mysle ze spokojnie zuzyjemy hehe ![]() W srode sie dowiem ile maly wazy no i mamy szczepienie, ciagle mysle co wybrac. Nie wiem jak finansowo to wygladac bedzie jeszcze. Na spacer nie idziemy, pogoda brzydka i pada. Odpuszczamy. Moj synek na dworze ladnie spi .. myslicie ze moze w domu mu za goraco/za cieplo i mala wilgotnosc, to moze miec znaczenie dla snu i samopoczucia malego??? Dzis odpukac jest lepiej.. wrocilam z badan, possal.. i teraz tez spunka, mam nadzieje, ze wroci do normy.. bo jak sie tak czesto budzi to tylko przy cycu albo przy lulaniu sie uspokaja, ze cycki mi nie nadazaja rosnac ![]() Ostatnio moj syn sam soba sie zajal i zasnal ![]() Dziewczyny nie widzialam czy pisalyscie o tych rozlozonych raczkach jak Dragusia pisala, na Jezusa?? Dragusia daj znac jak wizyta i co Pani dr powiedziala. Trzymam kciuki ![]()
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uzywam tylko cieplej wody, duzych mieciutkich platkow kosmetycznych, czasami na koniec na zamoczony platek daje kilka kropel olejku i tym przecieram jeszcze dupcie.. Na samiutki koniec osuszam chusteczka ![]() Wazne by szybko zmienic pieluszke z kupka, bo te sa wlasnie odpowiedzialne za odparzenia.
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-05-24 o 12:05 |
|
|
|
|
|
#626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba 8 zl kosztuje w aptece... a benpathen to taki chyba o nim dziewczyny pisza http://sklep.☠☠☠☠☠☠☠/produkty/p63527...ochronna_100_gCytat:
duze chlopaki. Wlasnie te nasze dzieci to pewnie dlugie ..moj dlugi raczej nie gruby ![]() Wspolczuje zatrucia i trzymam kciuki za pomyslnosc sprawy z US
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam 20 min turbo spalanie i umieram
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- ![]() ![]() klask i:a ja zjadlam 3 ciastka maslanep.s.: już więcej niż 3 ehh poki co czekam na wene na cwiczenia choc jakos mi znowu ostatnio spadlo albo nie wiem, przechorowalam zatoki mam.
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-05-24 o 12:18 |
|
|
|
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Och pochwale wam sie - wlasnie dostalam List od mamy a tam Kartka z Okazji Dnia Matki od Emilianka (pisana reka babci)
klementynka dla Kacperka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dziecie tez spi czesto z podniesionymi raczkami do gory - podobno to oznaka, ze jest mu dobrze, jest zdrowy, nic go nie boli. Chyba, ze mowicie o rozlozonych na boki?
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-05-24 o 12:24 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:59.

(a na wsi chowanam
)
.
no ale wyrodna tez moze byc 

Dziewczyny a gdzie jest ten link do promocji pieluch w Biedronie bo nie mogę znaleźć. Ten wyrzut raczek to jest tzw.odruch moro i jest to całkowicie naturalne i fizjologiczne. Mój mały tez tak robi

ehh no i nie wiem, zaczynac sie martwic czy co 

klask i:
05.07.2008