Rossmann - część XVII - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-24, 15:44   #5011
emememsik
po prostu Em :)

Dot.: Rossmann - część XVII

Cytat:
Napisane przez inwencja Pokaż wiadomość
Serum Siarkowa Noc- 7,19 zł,

Żel pod oczy ze świetlikiem to mój ulubieniec.
Stary 2013-05-24, 15:44   #5012
divide
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nelijah Pokaż wiadomość
Większość osób proszących o produkt z szuflady najpierw sama odkręca każdy tusz z każdej szafy, a na koniec i tak bierze tylko ten jeden produkt po który przyszedł. To jest dla mnie śmieszne.
To prawda.

Jednak mnie jako KLIENTA nie interesuje jacy są inni klienci tylko to, co robi sklep żebym płacąc za produkt dostała pełnowartościowy.

Tak Was poczytuje i z "Apocalips na pewno nie" robi mi się "a może jednak wziąć ten Stellar, chocby do zdjęć tylko" .

Edytowane przez divide
Czas edycji: 2013-05-24 o 15:50
divide jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:45   #5013
Kisame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwencja Pokaż wiadomość
Cześć,
zdam relacje z Łodzi, byłam w Manufakturze. Byłam w okolicach drugiej, było dużo ludzi, ale jeszcze można było jako tako popatrzeć na kosmetyki. Największe tłumy były przy stoiskach z kremami, panie średnio przyjemne, ciężko im było przejść kawałeczek mimo słów przepraszam, więc do koszyka wrzuciłam krem, który próbowałam ostatnio. Przy szafach też po kilka osób była, ale kultura pań jakaś większa
W Bydgoszczy w Focus Parku to samo! babki przy kremach kucały, wstawały, pchały się, przepychały jakby za darmo te kremy były no, w sumie niektóre to wychodzą prawie za darmo ale normalnie w szoku byłam, szybko się tylko wsunęłam między dwoma babkami po tonik z burżuja i uciekałam

Jeśli coś kochasz, puść to wolno
-jeśli wróci, jest Twoje,
-jeśli nie, nigdy Twoim nie było.
Paulo Coelho

UBRANIA I KOSMETYKI!!!

Kisame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:45   #5014
nelijah
Raczkowanie

W zupełności się z Tobą zgadzam
nelijah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:46   #5015
Aishowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bellitudoo Pokaż wiadomość
A jaki skład ma ten krem BB o ktorym mówicie?
Nie mam pudełka, a na opakowaniu nie ma składu. Jest to krem BB z garniera dla skóry wrażliwej.
Aishowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:47   #5016
nelijah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kisame Pokaż wiadomość
W Bydgoszczy w Focus Parku to samo! babki przy kremach kucały, wstawały, pchały się, przepychały jakby za darmo te kremy były no, w sumie niektóre to wychodzą prawie za darmo ale normalnie w szoku byłam, szybko się tylko wsunęłam między dwoma babkami po tonik z burżuja i uciekałam
Prawda jest taka, że najlepiej jest przyjść z rana, bo czym później to tym gorzej jest na sklepie. Każdy chce upolować coś dla siebie to oczywiste Do środy będzie szał w Rossmannach
Stary 2013-05-24, 15:48   #5017
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Ja już mam taki nawyk, że przed zakupem otwieram każdy kosmetyk do makijażu i sprawdzam, czy wszystko jest ok. Dzięki temu wiele razy uniknęłam niemiłych sytuacji.
ja to samo robie zwłaszcza z pomadkami, otwieram zanim kupie zeby sprawdzic czy napewno nie macana była itp. Ostatnio sie przejechałam w naturze. Kupiłam essence cien w kremie 2 sztuki róznych kolorow, jak przyjechałam dodoału okazało sie ze pokaźna dziurka sie z tego macania zrobiła i bardzo twardy sie zrobił cień;/

Cytat:
Jest z Astora liftingujący albo Elixir z Max Factora z dodatkiem serum przeciwzmarszczkowego
ale dobre są??

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Mnie kusi apocaliptic
mnie też sie podoba ale neistety zupełnie mi nie pasuje ten kolor, ja mam żółciutką karnacje i w cieplejszych kolorach dużo lepiej wygladam, stellar mimo intensywności idealnie współgra z moja karnacja, a apocaliptic wyglada jak bym sie z cyrku urwała

[1=b1bd50e8771e4d005ddabfa b0757352dcbc0d4f7;4097542 8]Wymieniłam ten krem nie było problemu, Ziaję zostawiłam i stwierdziłam że będę jej używała jako maski raz w tygodniu nałożę sobie grubszą warstwę i poczytam książkę lub gazetę.

Dokupiłam dzisiaj za mamusine :P tonik łagodzący nivea, dwa lakiery lovely i żel do mycia buźki z clean&clear bo nie ma sls i na upały będzie super bo ma w składzie mentol [/QUOTE]

ooo a jaki to ten zel bez sls?
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:49   #5018
Asiuchal
Zakorzenienie

Hej dziewczyny! Również poczyniłam zakupy, ale nie zamierzam wszystkiego wymieniać, bo sporo tego. Zamiast tego pochwalę Wam się, że udało mi się nabyć grejpfrutowy żel Garniera za całe 5,99zł Co ciekawe w jednym Rossie ten żel był za ok. 16,49zł, a w drugim za 9,99zł! Nie mam pojęcia skąd ta różnica w cenie. W każdym bądź razie od 9,99zł odjęto mi przy kasie 40%.

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2013-05-24 o 15:51
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:49   #5019
nelijah
Raczkowanie

Cytat:

Żel pod oczy ze świetlikiem to mój ulubieniec.
Żel z Flosleka ze świetlkiem i zieloną herbatą to też mój ulubiony, po rabacie kosztuje niecałe 5 zł. Mi zniewalował cienie i worki pod oczami o 80% a poza tym świetnie radzi sobie z podrażnieniami i zaczerwienieniami można go też spokojnie pod makijaż stosować. Zrobiłam sobie spory zapas!
Stary 2013-05-24, 15:49   #5020
Stace
Zakorzenienie

Czy któryś Eliksir wpada w fuksję? Bo oglądam i już głupieję
I którą wybrać - Rimmel by Kate 16 czy Airy Fairy ?

Wpadłam w szał szminkowo-pomadkowy

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:51   #5021
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Prawda jest taka, że najlepiej jest przyjść z rana, bo czym później to tym gorzej jest na sklepie. Każdy chce upolować coś dla siebie to oczywiste Do środy będzie szał w Rossmannach
ja byłam wczoraj w dwóch rossach, jednym na otwrciu w drugim koło 15 i nie było tłumów wcale ja pamietam jak likwidowali u nas taki sklep z kosmetykami loreala, burżuja ale i dior i chanel było i było minus 70 % na wszystko, perfumy też tam były to 3 godziny w kolejce do kasy stałam o tyle dobrze ze poszłam z siostrami 2 i od razu stanełysmy w kasie i sie wymieniałyśmy raz jedna stała w kolejce raz druga

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 15:52   #5022
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Również poczyniłam zakupy, ale nie zamierzam wszystkiego wymieniać, bo sporo tego. Zamiast tego pochwalę Wam się, że udało mi się nabyć grejpfrutowy żel Garniera za całe 5,99zł Co ciekawe w jednym Rossie ten żel był za ok. 16,49zł, a w drugim za 9,99zł! Nie mam pojęcia skąd ta różnica w cenie. W każdym bądź razie od 9,99zł odjęto mi przy kasie 40%.
Ja też zauważyłam różnice w cenach. W jednym Rossmannie micel Perfecta był za 10 zł, a w drugim za 12-13 zł.
Stary 2013-05-24, 15:53   #5023
Marla32
Zadomowienie

Cytat:
Zapewniam Cię, że to by nic nie dało. A produkty zabezpiecza producent i sprzedawca nie może ich sobie tak po prostu obklejać. Poza tym jak ktoś chce dać komuś taki produkt na prezent to poobklejany wygląda mało estetycznie.
Idąc za twoją sugestią podam Ci przykład np. podkłady wake me up z rimmela są obklejone przez producenta a mimo to klienci otwierają je, odbezpieczają pompkę i testują mimo iż przed każdym kolorem jest tester.
Rozumiem co miałaś na myśli, ale ja znam problem od wewnątrz i nie jest to takie proste. A poza tym ciężko jest jednej osobie upilnować 20-30 na kolorówce, gdy każdy o coś pyta i każdy coś sam otwiera. Trochę zrozumienia
Wyobrażam sobie jak ciężko jest upilnować, czy ktoś czegoś nie otwiera, bo klient i tak otworzy jeśli będzie miał taką potrzebę. Nie ważne czy jest zainteresowany, może przyjść tylko pooglądać, bo się rozgląda. Jednak, może jakby takiej osobie została 1,2,5 raz zwrócona uwaga to może zaprzestała by tego procederu. Nie wyobrażam sobie otworzyć tuszu i oglądać szczoteczki, zawsze przed zakupem sprawdzam w internecie jaką dany tusz posiada, inaczej jest z podkładami, jednak np. szminki czy błyszczyka nie powinno się aplikować na usta, a później odstawiać na miejsce.
Stary 2013-05-24, 15:53   #5024
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:

nic mi nie mów, ja zapewne w końcu kupie jeszcze jeden apokaliptic , rouge shine carese i z 2 eliksiry
wydaje mi sie ze jest tam jakaś fuksja bo ja sie po nia w sumie wybieram dobrze ze pomadek nie lubie i błyszczyków standardowych to mam to z glowy chociaż
Stary 2013-05-24, 15:55   #5025
Justine1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
ale żółty to lovely jest czy coś mi umkneło o jakimś żółtym z wibo ja jutro lece po zółty to moge porównać, ale z wibo zielonego jestem mega zadowolona
tak, żółty to lovely, nic Ci nie umknęło
to i ja chyba pójdę po zielonego, ale to w poniedziałek, mam nadzieję, że będzie
Justine1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:55   #5026
arrachne
Zadomowienie

Cytat:

Airy Fairy

arrachne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:55   #5027
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
nic mi nie mów, ja zapewne w końcu kupie jeszcze jeden apokaliptic , rouge shine carese i z 2 eliksiry
wydaje mi sie ze jest tam jakaś fuksja bo ja sie po nia w sumie wybieram dobrze ze pomadek nie lubie i błyszczyków standardowych to mam to z glowy chociaż
Ja generalnie nie lubię za bardzo mieć czegoś na ustach, ale od rana przeglądam swatche różnych pomadek i już nie mogę do jutra wytrzymać . Lista się powiększa

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stary 2013-05-24, 15:55   #5028
nelijah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marla32 Pokaż wiadomość
Wyobrażam sobie jak ciężko jest upilnować, czy ktoś czegoś nie otwiera, bo klient i tak otworzy jeśli będzie miał taką potrzebę. Nie ważne czy jest zainteresowany, może przyjść tylko pooglądać, bo się rozgląda. Jednak, może jakby takiej osobie została 1,2,5 raz zwrócona uwaga to może zaprzestała by tego procederu. Nie wyobrażam sobie otworzyć tuszu i oglądać szczoteczki, zawsze przed zakupem sprawdzam w internecie jaką dany tusz posiada, inaczej jest z podkładami, jednak np. szminki czy błyszczyka nie powinno się aplikować na usta, a później odstawiać na miejsce.
I bardzo mądrze napisałaś. Gdyby wszyscy robili zakupy z takim przygotowaniem jak ty byłoby pięknie Jednak wiara w klientów powraca
Stary 2013-05-24, 15:56   #5029
Aishowa
Zadomowienie

Cytat:
Według mnie nie ma potrzeby wystawiania testerów tuszu - powinny być wystawione tylko szczoteczki tak jak jest w MF. Ja zawsze przed zakupem otwieram kosmetyki, które nie są zabezpieczone, żeby sprawdzić czy nie były wcześniej używane Ale nie wyobrażam sobie mazania siebie produktami które nie są testerami.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 16:01   #5030
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja generalnie nie lubię za bardzo mieć czegoś na ustach, ale od rana przeglądam swatche różnych pomadek i już nie mogę do jutra wytrzymać . Lista się powiększa
ja właśnie też nie znosze jak mi sie coś klei, dlatego tylko lip tinty sie spisuja, wibo eliksir nie mam pojecia czemu ale kocham, a appokalips bym nawet nie zauważyła gdyby nie fakt że szukałam błyszczyka dla mamy i swatchuje na ręku jakis jasny odcień a tu takie zaskoczenie i cóz zakochałam sie staram sie powstrzyamc bo wiem ze sie tak intensywnie malowac nie bede, ale ja to ja i sobie nie przetłumacze chowam rachunki przed Tż tylko

Cytat:
Napisane przez Aishowa Pokaż wiadomość
Według mnie nie ma potrzeby wystawiania testerów tuszu - powinny być wystawione tylko szczoteczki tak jak jest w MF. Ja zawsze przed zakupem otwieram kosmetyki, które nie są zabezpieczone, żeby sprawdzić czy nie były wcześniej używane Ale nie wyobrażam sobie mazania siebie produktami które nie są testerami.
ja sobie nie wyobrażam maziać oka czymś co milion osób przede mna używało
Stary 2013-05-24, 16:02   #5031
Marla32
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aishowa Pokaż wiadomość
O tak gdyby wystawili szczoteczki to było by dobrze. Ładnie to jest zorganizowane w USA, każdy tusz w opakowaniu, przez który widać szczoteczkę, buteleczka od maskary zamknięta oddzielnie. Przychodząc do domu masz pewność, że jednak nie jest zmacany Też otwieram przed zakupem czy np. puder, róż, cień, nie ma czyiś paluchów na sobie. Raz się przejechałam niestety i od tego momentu sprawdzam wszystko dokładnie.

Cytat:
I bardzo mądrze napisałaś. Gdyby wszyscy robili zakupy z takim przygotowaniem jak ty byłoby pięknie Jednak wiara w klientów powraca
Dziękuję

Edytowane przez Marla32
Czas edycji: 2013-05-24 o 16:04
Marla32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 16:02   #5032
Rotkohl
Zakorzenienie

miała któraś
http://www.rossnet.pl/Produkt/Dermik...zek,98405,3377
http://www.rossnet.pl/Produkt/Dermik...ca-,98036,3377
?

a to chyba juz wycofane jest czy mi sie zdaje
http://www.rossnet.pl/Produkt/Garnie...nej,97209,3363 ?
Stary 2013-05-24, 16:03   #5033
divide
Raczkowanie

Odp: Dot.: Rossmann - część XVII

Cytat:

Kup obie . Są zupełnie różne i obie świetne! Ja właśnie dałam 16 drugą szansę, choć moje ciemne usta jej nie polubily na poczatku i jestem zachwycona.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
divide jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 16:04   #5034
agniieesszzka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
u mnie jest właśnie za 16,49 i tak się zdziwiłam jak ktos tu wczesniej pisał że kupił go za niecałe 6zł
Używał ktoś tego żelu, to prawda że buzia sie po nim klei?
agniieesszzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 16:05   #5035
Aishowa
Zadomowienie

Cytat:

Poza tym kobiety zazwyczaj idą na zakupy w makijażu - tzn. mają pomalowane rzęsy. A malując tuszem po pomalowanych rzęsach i tak nie zobaczą efektu.
Ja nie wyobrażam sobie malowania czegokolwiek na twarzy testerami - tuszami, szminkami, błyszczykami itp. Według mnie jest to obrzydliwe

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
O tak gdyby wystawili szczoteczki to było by dobrze. Ładnie to jest zorganizowane w USA, każdy tusz w opakowaniu, przez który widać szczoteczkę, buteleczka od maskary zamknięta oddzielnie. Przychodząc do domu masz pewność, że jednak nie jest zmacany Też otwieram przed zakupem czy np. puder, róż, cień, nie ma czyiś paluchów na sobie. Raz się przejechałam niestety i od tego momentu sprawdzam wszystko dokładnie.

Dziękuję
Zazdroszczę tego dziewczynom z USA - szkoda, że nie ma czegoś takiego u nas. Ja też się przejechałam i od tej pory wszystko sprawdzam
Stary 2013-05-24, 16:06   #5036
b1bd50e8771e4d005ddabfab0757352dcbc0d4f7
Konto usunięte

Cytat:
ja to samo robie zwłaszcza z pomadkami, otwieram zanim kupie zeby sprawdzic czy napewno nie macana była itp. Ostatnio sie przejechałam w naturze. Kupiłam essence cien w kremie 2 sztuki róznych kolorow, jak przyjechałam dodoału okazało sie ze pokaźna dziurka sie z tego macania zrobiła i bardzo twardy sie zrobił cień;/

ale dobre są??

mnie też sie podoba ale neistety zupełnie mi nie pasuje ten kolor, ja mam żółciutką karnacje i w cieplejszych kolorach dużo lepiej wygladam, stellar mimo intensywności idealnie współgra z moja karnacja, a apocaliptic wyglada jak bym sie z cyrku urwała

ooo a jaki to ten zel bez sls?

'toten' :P

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...wrazliwej.html

nie ma zbyt dobrych opinii ale wracam do niego w każde wakacje i jest okej
b1bd50e8771e4d005ddabfab0757352dcbc0d4f7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 16:07   #5037
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie też nie znosze jak mi sie coś klei, dlatego tylko lip tinty sie spisuja, wibo eliksir nie mam pojecia czemu ale kocham, a appokalips bym nawet nie zauważyła gdyby nie fakt że szukałam błyszczyka dla mamy i swatchuje na ręku jakis jasny odcień a tu takie zaskoczenie i cóz zakochałam sie staram sie powstrzyamc bo wiem ze sie tak intensywnie malowac nie bede, ale ja to ja i sobie nie przetłumacze chowam rachunki przed Tż tylko

Zanim ja się przekonam do takich intensywnych kolorów to pewnie też trochę czasu minie, ale wolę już kupić na promocji, niż żeby mnie za miesiąc naszło . W dodatku mam bardzo jasną karnację, więc nie wiem jak to będzie wyglądać . Ale za to ciemna oprawa oczu i ciemne włosy, to może będzie fajnie

Cytat:
No tengas miedo a volar
Stary 2013-05-24, 16:09   #5038
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już mam taki nawyk, że przed zakupem otwieram każdy kosmetyk do makijażu i sprawdzam, czy wszystko jest ok. Dzięki temu wiele razy uniknęłam niemiłych sytuacji.
Też tak robię. Jak już na 100% wiem, że kupuję dany kosmetyk, to wtedy konkretną sztukę bardzo delikatnie otwieram, żeby zobaczyć, że nie jest uciapana, popalcowana itp. Jak nie jest, to oczywiście biorę to co otworzyłam, jeśli ma ślady, to i tak już była otwarta i niepełnowartościowa.

Nie powiem, ile przez ostatnie dwa dni zostawiłam w rossmannie .
Robiłam zakupy na dwie tury co prawda, ale dziś też dużo wydałam i nie zaproponowano mi gratisów.
Kupiłam:
- lakier Rimmel 60s
-puder Rimmel Stay Matt
-pomadki AA i Neutrogena
-maseczki Synergen, Ziaja, Perfecta, AA, Tołpa, Floslek
-chusteczki do demakijażu Alterra
-żel do twarzy AA Help
-żel do twarzy Tołpa
-krem nawilżający Tołpa
-krem Ziaja Ulga
-wysuszacz SallyHansen Insta-dri

+ sprzątacze, chusteczki, mydła, dyfuzory do domu

Do Warszawianek! Przy szukaniu dermokosmetyków (innych niż Tołpa Sebio) można sobie darować sklepy w centrum, byłam we wszystkich

L'oreal Rouge Shine Caresse kupiłam w Hebe.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 16:10   #5039
lizawietta
Zadomowienie

Czyli nie wszystkie kosmetyki z Tołpy sa przecenione? chciałam jutro kupić krem

shred level1 level2 level3
Mel B :
posladki
ramiona
lizawietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 16:11   #5040
agniieesszzka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lizawietta Pokaż wiadomość
Czyli nie wszystkie kosmetyki z Tołpy sa przecenione? chciałam jutro kupić krem
Zależy od sklepu, u mnie są wszytskie objete promocja, a w niektórych sklepach żadne
agniieesszzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości