Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Clean & Clear Głęboko oczyszczający kremowy żel do mycia twarzy do skóry wrażliwej

• 31 grudnia 2021 o 17:56
    Okropny kosmetyk i nie tylko tej wrażliwej.
    Jak przypomnę sobie, ze używałam tej marki to aż mnie skręca. Mocne alkoholowe kosmetyki, ale wtedy każdy ich używał, bo nie było nic lepszego zbytnio. Żel do mycia twarzy był bardzo gęsty i słabo się nim myło twarz, bo prawie wcale się nie pienił i nie domywał. Zapach miał mocny mentolowy i dość nie przyjemny. Przez gęsta formuła sprawiała, że źle się go zmywało z twarzy i zostawał na twarzy nie przyjemny film. Miał tendencje do zapychania skóry, jej podrażniania, a myć nie mył twarzy prawie wcale. Bye bye.
  • 27 lipca 2018 o 12:15
    Suuuper!
    Podbił moje serce. Super konsystencja i odświeżenie a to wszystko za sprawą mentholu w składzie. Długo zwlekałam przed kupieniem jakiegoś żelu, ponieważ mam skórę, którą nigdy nie wiem co może podrażnić. Ale zaryzykowałam i nie żałuję. Bardzo dobra firma, również polecam peeling przeciw wągrom. Kiedy użyłam po raz pierwszy poczułam przyjemne mrowienie, co za odświeżenie! Z czasem już tego nie czuję, bo skóra oczywiście się przyzwyczaja, ale dalej czuję miłe odświeżenie i czystość. Bardzo łagodny pomimo składu. Nie podrażnia oczu. Nie wiem czy zmniejsza ilość wyprysków, ale nigdy nie miałam ich jakoś dużo. Czasem mi coś wyjdzie np. jakaś bomba podskórna na brodzie, ale nie liczę że mi to wyleczy. Na pewno nie spowoduje pogorszenia. Po prost robi co ma robić czyli oczyszczać.
    Zalety:
    • miłe orzeźwienie
    • dobrze oczyszcza
    • nie podrażnia
    • łatwość użycia
    • ładne opakowanie z którego łatwo wydobyć produkt
    • cena (1.99 funtów)
    Wady:
    • Nie zauważyłam
    April11
    2 lipca 2018 o 16:22
    Uczucie mięty na twarzy
    Ten żel trafił w moje ręce przypadkiem - robiłam zakupy przez internet i potrzebowałam czegoś do mycia twarzy, więc wybór padł na ten. Nigdy wcześniej nie miałam styczności z tą firmą i zupełnie nie wiedziałam, czego się spodziewać. Żel ma kremową konsystencję i pachnie trochę jak pasta do zębów. Wystarczy mała ilość produktu, żeby dobrze umyć twarz. Żel jest dosyć delikatny, nie jest typowym zdzierakiem, nie podrażnia i nie przesusza, ale jeśli skóra sama w sobie jest już sucha, może odrobinę piec, ja odstawiam go w takiej sytuacji. Nie zmyje makijażu jak obiecuje producent, ale odświeży cerę i po użyciu go czuć bardzo przyjemne chłodzenie. Produkt jest bardzo wydajny, a nie żałuję go sobie i ma niską cenę. Myślę jednak, że już do niego nie wrócę, moja skóra potrzebuje trochę mocniejszego oczyszczania.
    Zalety:
    • delikatnie oczyszcza
    • odświeża
    • daje przyjemne uczucie chłodzenia
    • tani
    • wydajny
    Wady:
    • za delikatny dla mojej cery
    • przesuszona skóra może piec po jego użyciu
    wola1
    16 maja 2018 o 23:57
    Niezmiennie od kilkunastu lat
    Jest to mój ukochany produkt, który stosuje nieprzerwanie od kilkunastu lat. Kiedyś jako posiadaczka skóry tłustej, trądzikowej, teraz mieszanej, z pierwszymi oznakami starzenia, plus od zawsze wrażliwej. Nie raz próbowałam żeli, płynów do mycia z tzw. górnej półki, ale żaden nie przebił prostego Clean and clear. Kiedyś eksperymentowałam z żelami, ale od paru lat już trzymam się tylko tego. Jedyny problem, że jest coraz gorzej z jego dostępnością - kiedyś w Rossmanie i każdym sklepie, teraz tylko przez internet znajduję. Na wypadek, gdybym miała problem z kupieniem, trzymam w domu kilka w zapasie. Podejrzewam, ze gdyby był w innym opakowaniu i inaczej sprofilowany (nie dla nastolatek) to by był hitem za dużo wyższą cenę.
    Zalety:
    • Nie wysusza, świetnie oczyszcza
    • Delikatny, ale skuteczny
    • Przyjemny chłód po umyciu
    • Świetna jakość w tej cenie
  • 27 marca 2017 o 18:11
    Zwężone pory nie tylko dla młodzieży
    Jest to jeden z produktów, których używam od długich lat i pasuje mi nawet bardziej niż kiedyś. Działanie: Dawno nie mam już problemów z trądzikiem, za to pory w mojej strefie T nadal potrafią się koncertowo zapchać i wołać o pomstę do nieba swoim wyglądem. Produkt jest po prostu fantastyczny dla mieszanej cery. Głęboko oczyszcza i zwęża pory, a przy tym jest delikatny dla suchych partii skóry. Leciutko mrowi przy aplikacji, ale nie towarzyszy temu ani zaczerwienienie ani podrażnienie. Spłukuje się łatwo, chociaż wyczuwa się obecność lekkiej warstewki na skórze. Nie pozostawia najmniejszego uczucia ściągnięcia, co przy produktach do cery trądzikowej jest rzadkością. Podobnie rzadkością jest, że nie rozregulowuje cery, czyli dokładniej mówiąc nie nasila produkcji łoju w strefie T. Moim zdaniem nadaje się po prostu do niemal każdego typu skóry. Na plus: -skuteczne zwężanie porów -dobrze zmywa sporą część makijażu (poza oczami) -pachnie przyjemnie, delikatnie, lekko miętowo -ma łatwą do rozprowadzenia konsystencję -jest wydajny -da się go wydobyć do końca bez rozcinania, bo tuba jest mięciuteńka Minusów nie widzę żadnych, ale to żadnych. Używam go do oczyszczania (nie codziennie) na przemian z popularną pastą Ziaja - uzupełniają się super, bo ten nie ma drobinek do peelingu mechanicznego i jest delikatniejszy.