Rossmann cz. XVIII - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-24, 21:55   #151
Rotkohl
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
i ciągle się zastanawiam dlaczego, bo na zdjęciach na blogach wygląda tragicznie
zależy które kolory te pierwsze 2 faktycznie wyglądaja fatalnie, ale te mocniejsze kusza
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 21:56   #152
britnay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
u mnie nie ma tego, są tylko te w słoiczku.
dzięki za info
britnay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 21:57   #153
Super Girl
Rozeznanie

Oj, jestem trochę zła, że nie zrobiłam lepszego rozeznania przed zakupami. Wczoraj na promocji kupiłam tusz L'Oreal False Lash Wings w Rossmannie za 35 zł, a dzisiaj był w Hebe za 26! Bardzo duża różnica!

Super Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 21:58   #154
elizabeths
Raczkowanie

czy odzywki do paznokci eveline ten wchodza -40% ?

Wymianka :roza :zapraszam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=759804
elizabeths jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 22:00   #155
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
Bo się nakręcamy nawzajem

W moim najbliższym Rossamannie jej nie mają A zapomniałam sprawdzić dzisiaj na Stokłosach, a tam pewnie była, bo było wszystko i jeszcze więcej No nic, trudno się mówi

W temacie kuszenia i wzajemnego nakręcania
Jeszcze przed promocją, pytałam Was o radę w sprawie podkładu.
Koniec końców mam Bourjois Heathy Mix co prawda z wymianki, ale jeśli ktoś się waha, czy warto go teraz kupić, to mogę z czystym sumieniem polecić Spełnił praktycznie moje wszystkie oczekiwania - bardzo łatwo się aplikuje, nie jest suchy, nie tworzy smug, w moją cerę wtapia się idealnie. Nie podkreśla suchych skórek, daje ładne, naturalne wykończenie. Nałożony miejscami w większej ilości kryje, to co powinien. W żadnym razie nie tworzy efektu maski. Co prawda sińców pod oczami nie schowa, ale nie wymagam tego od niego - od czego jest w końcu korektor. Trzyma się na swoim miejscu cały dzień, nawet w warunkach ekstremalnych czyli deszczu i wilgoci Naprawdę bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Jestem z niego o wiele bardziej zadowolona niż z ostatnio testowanego podkładu Diora
Podobnymi odkryciami okazały się cień Color Tattoo i żelowy eyeliner Maybelline - jak dla mnie zdecydowanie zasługują na uwagę i jeśli ktoś nie ma pomysłu na co wydać pieniądze, to bardzo polecam
mi akurat hm smugi robi nakłądany palcami, ale z beauty blenderem jest idealnie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
A osoby które kupiły Bourjois 123 - testowałyście już? Jakie wrażenia ?
testowałam już kolor ciemniejszy niż przy HM t juz mówiłam, łądne satynowe wykończenie, idealnie rozprowadza sie palcami, zmyłam go po 5 godzinach przez ten czas sie trzymał nie naruszony, nie ważył sie, w sumie nie mam co opowiadać o nim bo żadnego ale nie mam, same superlatywy
to samo odnoscie rimel match perfection, choc jego wykończenie bardziej mi sie podoba niż 123
Stary 2013-05-24, 22:00   #156
aniap1991
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizabeths Pokaż wiadomość
nie, ja wczoraj kupiłam bez -40.
ale jest na nie jakaś promocja, kosztują koło 9 zł
aniap1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 22:03   #157
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizabeths Pokaż wiadomość
nie

Cytat:
Napisane przez Super Girl Pokaż wiadomość
Oj, jestem trochę zła, że nie zrobiłam lepszego rozeznania przed zakupami. Wczoraj na promocji kupiłam tusz L'Oreal False Lash Wings w Rossmannie za 35 zł, a dzisiaj był w Hebe za 26! Bardzo duża różnica!
dobrze ze nie mam hebe bo bym sobie pluła w twarz ze przegapiłam
Stary 2013-05-24, 22:05   #158
pinats
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
do brwi polecam collor tattoo taupe, kupiłam wczoraj i dzisiaj nałozyłam na brwi-jestem zachwycona<3
widziałam, ale wydaje się dla mnie trochę za ciemny, poza tym mam wrażenie, że to Wibo będzie łatwiejsze w aplikacji
Cytat:
Napisane przez Aishowa Pokaż wiadomość
To nie jest nietypowa metoda - na opakowaniu jest napisane żeby nałożyć go na noc jak zwykły krem i rano zmyć
o, nie miałam pojęcia myślałam, że to taki typowy peeling. nieźle
Cytat:
Napisane przez Fabryczna23 Pokaż wiadomość
Nie mam jeszcze matury tyle Ci powiem, ale chyba podobny rocznik jesteśmy
ja '96 tak jakoś spytałam, bo wydajesz się być bardzo sympatyczną osobą i w ogóle

nie będę chyba jutro nadrabiać, za dużo czasu mnie to kosztuje
Stary 2013-05-24, 22:06   #159
Lungo
Rozeznanie

À propos testowania na sobie testerów... pół biedy jak na własne życzenie zaraża się opryszczką i maluje usta szminką, która przejechała kilkadziesiąt niemytych rąk. W czwartek będąc w Rossie zdziwiłam się małą liczbą ludzi, ogólnie kulturalnie, bez przepychanek. Do czasu gdy oglądałam sobie rzeczy w szafie Manhattanu, a koło mnie jakaś babka oglądała sobie puder. Po chwili patrzę, a ona ściąga folię, otwiera puder i nie, nie przejeżdża palcem po pudrze, a bierze gąbeczkę i zaczyna intensywnie pocierać nią puder jakby chciała jakąś plamę zetrzeć...
Mam wrażenie, że niektórzy wierzą w teorię spisku jakoby testery były zupełnie różne od "pełnowartościowego" produktu. Nawet zabezpieczenia nic nie dają jak widać. Mnie to osobiście napawa obrzydzeniem, ale to Rossmann ponosi straty, nie ja.
A na nim ostatnio
Wycofywane produkty Essence
Wycofywane produkty Catrice
Nowości Catrice
Lungo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 22:10   #160
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pinats Pokaż wiadomość
widziałam, ale wydaje się dla mnie trochę za ciemny, poza tym mam wrażenie, że to Wibo będzie łatwiejsze w aplikacji

o, nie miałam pojęcia myślałam, że to taki typowy peeling. nieźle

ja '96 tak jakoś spytałam, bo wydajesz się być bardzo sympatyczną osobą i w ogóle

nie będę chyba jutro nadrabiać, za dużo czasu mnie to kosztuje
a na czym ma polegac trudnosc w aplikacji collor tatoo??
Stary 2013-05-24, 22:11   #161
charlotte89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
A ja Tobie jeszcze bardziej gratuluję, że bez efektu jojo! Mam nadzieję, że mnie on również nie spotka, póki co 4 miesiace stabilizacji i jeszcze spadki miałam Napisałabyś mi na pw chociażby jak tak dobrze wynik utrzymujesz?

W moim najbliższym też nie było, bo to ten mały Rossmann. Ale w innym, większym już była
Wow, teraz spojrzałam na Twój podpis i bardzo zazdroszczę zrzucenie tylu kg Ja od dłuższego czasu nie mogę się pozbyć tych kilku(nastu) nadprogramowych

Za wodą się rozejrzę jeszcze, ale już bardziej na spokojnie Jak się trafi, to fajnie, jak nie, to trudno

Cytat:
Napisane przez Super Girl Pokaż wiadomość
Rzeczywiście duża różnica.. Widziałam, że cienie L'oreala wychodziły też w Hebe o kilka złotych taniej i tusz z Max Factora, który kupiłam w Rossmannie, w Hebe jest wyjściowo bodajże 3 zł tańszy

Cytat:
Ja też nakładam przede wszystkim Beauty Blenderem, ale np. drugą warstwę punktowo już palcami i też wtapia się też idealnie W ogóle w porównaniu do moich ostatnich podkładowych przygód jest dziecinnie prosty w obsłudze
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 22:18   #162
pinats
Zakorzenienie

Cytat:
a na czym ma polegac trudnosc w aplikacji collor tatoo??
po prostu żel Wibo jest w formie takiej, jak tusz do rzęs (klik), bardziej mi taka odpowiada tak samo pod względem cenowym.
Stary 2013-05-24, 22:21   #163
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pinats Pokaż wiadomość
po prostu żel Wibo jest w formie takiej, jak tusz do rzęs (klik), bardziej mi taka odpowiada tak samo pod względem cenowym.
ja wiem w jakiej on jest formie i właśnie mi dlatego nie pasuje, bo to jest na takiej zasadzie jak delia i on nie wypełnie ubytków a jedynie koloryzuje włoski, wiec w wiekszosci przypadków cos i tak pod niego trzeba nałożyć
Stary 2013-05-24, 22:23   #164
Tygrysek17
Wtajemniczenie

Mam dylemat
Marzy mi się podkład z Bourjois Zastanawiam się nad HM a 123Perfect i nie wiem co mam wybrać Mam cerę mieszaną z znacznymi zaczerwienieniami. Potrzebuję czegoś dobrze kryjącego, matującego i długotrwałego

Tygrysek17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 22:24   #165
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Wow, teraz spojrzałam na Twój podpis i bardzo zazdroszczę zrzucenie tylu kg Ja od dłuższego czasu nie mogę się pozbyć tych kilku(nastu) nadprogramowych

Za wodą się rozejrzę jeszcze, ale już bardziej na spokojnie Jak się trafi, to fajnie, jak nie, to trudno
Zapraszam jak coś na plażę (South Beach)

Dla mnie termalka to codziennik, także taka okazja to naprawdę okazja. Zużywam zwykle (na spółkę z TŻ-tem) jedną 150 ml butelkę miesięcznie, a taka LRP to 30 zł kosztuje Więc 400 ml za 18 zł to jest wielka okazja.
Stary 2013-05-24, 22:30   #166
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tygrysek17 Pokaż wiadomość
Mam dylemat
Marzy mi się podkład z Bourjois Zastanawiam się nad HM a 123Perfect i nie wiem co mam wybrać Mam cerę mieszaną z znacznymi zaczerwienieniami. Potrzebuję czegoś dobrze kryjącego, matującego i długotrwałego

hmm jak chcesz coś matujacego to zaden z powyzszych niestety
Stary 2013-05-24, 22:31   #167
ania10zg
Rozeznanie

Odp: Dot.: Rossmann cz. XVIII

Cytat:

Dla mnie termalka to codziennik, także taka okazja to naprawdę okazja. Zużywam zwykle (na spółkę z TŻ-tem) jedną 150 ml butelkę miesięcznie, a taka LRP to 30 zł kosztuje Więc 400 ml za 18 zł to jest wielka okazja.
kurcze, szkoda ze u mnie w zadnym R. nie ma dermokosmetykow oprocz tolpy. ale we wtorek bede w poznaniu to moze wode uda mi sie upolowac a mialyscie krem Perfecta Efekt Mat na noc z kwasami Aha on jest??!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ania10zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 22:33   #168
charlotte89
Zakorzenienie

Cytat:

Głupotą by było nie skorzystać z zaproszenia, widząc jakie efekty można osiągnąć Chętnie poczytam, bo jakoś ostatnio samo MŻ u mnie niekoniecznie przynosi oczekiwane rezultaty

Ja używałam do tej pory wody termalnej Avene, ale poza sezonem letnim jakoś nie była ona dla mnie kosmetykiem pierwszej potrzeby Albo nie umiem używać wód termalnych albo po prostu nie trafiłam jeszcze na dobrą, bo w przypadku tamtej nie za bardzo widziałam jakąkolwiek różnicę przed i po zastosowaniu..
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 22:36   #169
pannamima
Zakorzenienie

Cytat:
A osoby które kupiły Bourjois 123 - testowałyście już? Jakie wrażenia ?
Podobno ciemnieje i nie nadaje się do twarzy z niespodziankami, nie kryje tak mocno. Pudrowe wykończenie, odcień 51 taki porcelanowy- ja bezproblemowej cerze wygląda super, tylko właśnie ciemnieje

Kurde, mam ochotę jeszcze zaszaleć, ale nie wiem na co haha
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 22:40   #170
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Głupotą by było nie skorzystać z zaproszenia, widząc jakie efekty można osiągnąć Chętnie poczytam, bo jakoś ostatnio samo MŻ u mnie niekoniecznie przynosi oczekiwane rezultaty

Ja używałam do tej pory wody termalnej Avene, ale poza sezonem letnim jakoś nie była ona dla mnie kosmetykiem pierwszej potrzeby Albo nie umiem używać wód termalnych albo po prostu nie trafiłam jeszcze na dobrą, bo w przypadku tamtej nie za bardzo widziałam jakąkolwiek różnicę przed i po zastosowaniu..
Jeżeli chciałabyś czegoś ciekawego się dowiedzeć, to zapraszam klik!

Wiesz, u mnie woda bardzo pomaga, cera jest w dużo lepszej kondycji, lepiej nawilżona, poza tym jeśli nie myję się wodą (co zwykle ma miejsce prócz okresu upałów) to woda daje uczucie lepszego umycia się (np. po mleczku czy emulsji). Rano wystarczy mi spryskanie termalką i przetarcie tonikiem, już jestem odświeżona, można się kremować. Tylko ja mam cerę bardzo suchą, alergiczną, więc ma w czym pomagać. Może Ty nie masz takiej potrzeby
Stary 2013-05-24, 22:45   #171
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Kretka, też jestem pod wrażeniem tego ile zrzuciłaś

Cytat:
Napisane przez Tygrysek17 Pokaż wiadomość
Mam dylemat
Mam taki sam typ cery i nie polecam HM. On jest lekki, więc jeśli potrzebujesz czegoś dobrze kryjącego to odpada. Polecam Revlon Color Stay, jest boski Super kryje, matuje na długo

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 22:45   #172
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
Podobno ciemnieje i nie nadaje się do twarzy z niespodziankami, nie kryje tak mocno. Pudrowe wykończenie, odcień 51 taki porcelanowy- ja bezproblemowej cerze wygląda super, tylko właśnie ciemnieje

u mnie on nieciemnieje, chybaże od razu zciemniał bo taki jak nałozyłam był cały czas
Stary 2013-05-24, 22:50   #173
poprostu
Zakorzenienie

hehe widzę, że i ja kupiłam podobne rzeczy
micel Bourjois
rimmel wake me up
rimmel stay mat
kilka maseczek
tusz 2000kcl
maselko do ust nivea

chce jeszcze coś do mycia buzi i jakieś kremy i mam zapas na długi czas
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 22:52   #174
pannamima
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie on nieciemnieje, chybaże od razu zciemniał bo taki jak nałozyłam był cały czas
Dwie moje koleżanki używały i narzekały, że po zuzyciu połowy mniej więcej zaczął ciemnieć i nie nadawał się do niczego . Ja nie testowałam , także nie wiem, ale na KWC też wspomniane jest w wielu opiniach że ciemnieje.
Stary 2013-05-24, 22:56   #175
Millygirl
Zadomowienie

ale pędzicie z postami
Stary 2013-05-24, 22:59   #176
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
Jak jest z samym towarem? Ekspedientki odkładają codziennie nowy? Nie ma opustoszałych półek?
Wybieram się do Rossa w przyszłym tygodniu i zastanawiam się czy jeszcze będzie po co...
Dokładają.

Cytat:
ja włąśnie jutro na tą kredke cielista bede polować na poczatku sie broniłam mówie nie bede kredki za 16 zł kupować, ale w sumie zadnej negatywnej opini nie widziałam, to jak ma być taka dobra to lepiej kupic tą niż 2 beznadziejne za 10 zł

Na ostatniej promocji kupiłam natural glaze 090 na linię wodną, polubiłam na tyle, że w regularnej cenie dokupiłam jeszcze kolor white

Cytat:
Napisane przez Lungo Pokaż wiadomość
À propos testowania na sobie testerów... pół biedy jak na własne życzenie zaraża się opryszczką i maluje usta szminką, która przejechała kilkadziesiąt niemytych rąk. W czwartek będąc w Rossie zdziwiłam się małą liczbą ludzi, ogólnie kulturalnie, bez przepychanek. Do czasu gdy oglądałam sobie rzeczy w szafie Manhattanu, a koło mnie jakaś babka oglądała sobie puder. Po chwili patrzę, a ona ściąga folię, otwiera puder i nie, nie przejeżdża palcem po pudrze, a bierze gąbeczkę i zaczyna intensywnie pocierać nią puder jakby chciała jakąś plamę zetrzeć...
Mam wrażenie, że niektórzy wierzą w teorię spisku jakoby testery były zupełnie różne od "pełnowartościowego" produktu. Nawet zabezpieczenia nic nie dają jak widać. Mnie to osobiście napawa obrzydzeniem, ale to Rossmann ponosi straty, nie ja.

Ostatnio widziałam jak 2 dziewczyny otworzyły nowe pudry o magicznej nazwie transparent i mazaly się tym po rekach
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 23:00   #177
Stace
Zakorzenienie

Cytat:

testowałam już kolor ciemniejszy niż przy HM t juz mówiłam, łądne satynowe wykończenie, idealnie rozprowadza sie palcami, zmyłam go po 5 godzinach przez ten czas sie trzymał nie naruszony, nie ważył sie, w sumie nie mam co opowiadać o nim bo żadnego ale nie mam, same superlatywy
to samo odnoscie rimel match perfection, choc jego wykończenie bardziej mi sie podoba niż 123
Cytat:

Cytat:
To ja już nic nie wiem

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 23:18   #178
pannamima
Zakorzenienie

Cytat:
To ja już nic nie wiem
Taka promocja co tydzień się nie zdarza. Kup i testuj , albo idź do rossa , pomaluj na ręce i zobaczysz czy będzie ok

Eh, ja lecę spać. Muszę wypocząć przed jutrzejszym rajdem po rossie
A wieczorkiem na Beyonce !
Pa, dziewczynki
Stary 2013-05-24, 23:33   #179
sylwiaxx
Zadomowienie

Dziewczyny które podkłady dla cery suchej mają żółte tony? Oprócz bourjois bo niestety nie ma u mnie ich szafy, tyle z 4 rzeczy z pielęgnacji są
sylwiaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 23:39   #180
jofka
Zadomowienie

Rossmann cz. XVIII

Wow! Trudno za Wami nadążyć. Wczoraj kupilam tylko tusz do rzęs,pomadkę Rimmel i żel do brwi od Wibo. Myślałam nad color tatoo,ale kolorki dostępne u nas jakoś mnie nie przekonały. Mam zamiar jeszcze upolować lakiery do paznokci. Tak myślę czy chusteczki Alterry też są w promocji? W sumie są do twarzy...

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Taka promocja co tydzień się nie zdarza. Kup i testuj , albo idź do rossa , pomaluj na ręce i zobaczysz czy będzie ok

Eh, ja lecę spać. Muszę wypocząć przed jutrzejszym rajdem po rossie
A wieczorkiem na Beyonce !
Pa, dziewczynki
Do zobaczenia na Bey!!!

25.08 Codzienny makijaż na lato.
28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem!
07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem.
08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej.

Loving & be loved by U
jofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości