![]() |
#1171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Hej. Miałam nadrobić i nie zdąrzyłam-młody się obudził a ja tylko naczynia zdąrzyłam umyć. Później nadrobie lalki. Tylko nie pisać za dużo
![]()
#1172 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40985291]a to zależy, czy ma gluten czy nie? jeśli ma - to czy chcesz teraz gluten wprowadzać czy nie? jaki to słoiczek konkretnie?
Bo jeśli nie ma glutenu to normalnie podawaj. A czemu uszka zakrywacie ![]() [/QUOTE] bo ja sie zawsze bałam, że jak jej w uszy wody naleje to jakiś stan zapalny będzie itp? ![]() ![]() ![]() wiem, pewnie jestem szpadel i coś sobie wymyśliłam... Wy nie zakrywacie? lejecie tak sru po głowie i leci w uszy? wiem, że jak takie maluchy idą na basen np. to nikt im uszu nie zakrywa... wiec robie głupote i mam nie zakrywac...ok dzisiaj spróbuje ![]() a słoik to hipp owoce &zboza banany i brzoskiwnie z kleikiem jaglanym i mam jeszcze deser wielowocowy możecie mi wytłumaczyć o co chodzi z tym całym glutenem? dlaczego jedni wprowadzają a inni czekają... i jeszcze jedno pytanie mi sie nasuneło jak sie przechodzi z mm z 1 na 2 to sie wprowadza jakos stopniowo, czy normalnie konczymy puszke 1 i robimy z 2 ?
![]() |
#1173 |
Zakorzenienie
|
Sylwia, ja tylko kolor chcę wyrównać.
![]() ![]() ![]() ![]() No i mi też nieco mocniej zaczęły wypadać włosy, ehh. Ale u mnie to się raczej nie odbije na ich objętości, tylko wkurza mnie to, bo mała ciągle ma w rączkach moje włosy... ![]() Zaraz lecimy do miasta, szukać garniaka. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-05-25 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1174 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Wtajemniczenie
|
a ja właśnie małą nakarmiłam i jedziemy do biedronki. Tż dostał pare groszy to chociaż chcemy małej zapas zrobić, żeby sie nie martwić, że nie ma pieluch i co jesc.
moja niuńka najwazniejsza! ![]() ![]() a reszta jakoś bedzie... Black, powodzenia w szukaniu garniaka, mam nadzieje, że Twoj Łukasz lubi po sklepach łazić i nie bedzie Ci marudził ![]() ![]() i do oballowej kolekcji ![]()
![]() |
#1176 |
Zakorzenienie
|
Cała, nie przepada.
![]() ![]() Słuchajcie, jeśli chodzi o klub, to pomyślałam, że zmienimy nieco zasady - jeśli dojdzie ktoś nowy, to będę zapraszać od przynajmniej 300 postów, jeśli się zgramy i zżyjemy z tą osobą. Musimy zaufać i jak ktoś się upomni o zaproszenie do klubu, to proszę Was o wyrażanie swojej opinii na ten temat - dajcie znać, czy się zgadzacie, czy nie. W klubie też będą częściej czystki. Jest zbyt prywatny na to, by tak łatwo ktoś tam dochodził... |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Zakorzenienie
|
Hej laski. Przyszłam się przywitać i idę zaraz nadrabiać. Na szczęście "tylko" cztery strony
![]()
![]() |
#1178 |
Rozeznanie
|
u mnie leje, mąż będzie najwcześniej o 18, zostaniemy bez zakupów
#1179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1180 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hej, hej
![]() ![]() ![]() staram się od czasu do czasu odezwać, cobyscie o mnie nie zapomniały ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moj maly w koncu zaliczyl przewrot z brzuszka na plecy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() misia u mnie też leje ![]()
![]() |
#1182 |
Raczkowanie
|
Hej ja tylko na chwilę
![]() Nadrobię Was później a teraz wpadłam tylko się pożalić na moją mamę bo aż mnie nosi po telefonie od niej ![]() ![]() M: cześć co słychać J: cześć siedzimy w domu i kończę pisać prace bo do jutra muszę wysłać,a co tam u Ciebie? M: a nic, a nie jedziesz czasem na zakupy do M.....? J: nie, bo R w pracy i będzie dopiero po 15. M: Qwa!!! a ja sobie zaplanowałam że mi zakupy zrobisz, bo A ( moja siostra) dzisiaj przyjedzie. Nosz qwa że też musiał iść do tej pracy dzisiaj. Narazie ![]() heh nieźle mnie tym rozwalila, jak zadzwoniłam TZ jak wkurzył teściową ![]() ![]() Dodam tylko że mama do najbliższego sklepu ma 300m a tam gdzie mi kazała jechać mam dalej od niej i siostra jadąc do niej jedzie koło sklepu. Ale nie ona musi miec wszystko gotowe a że niby ja mam zapieprzać i jej nadskakiwać? heh skończyły się dobre czasy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Wtajemniczenie
|
![]() i odzywaj się częściej skoro podczytujesz ![]()
#1184 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() eee ale nie ma hipp takiego czegoś ![]() http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idea...woce-zboza-28/ tu spis wszystkich z glutenem to jest tak: przy kp teoretycznie wprowadza się w 5 lub 6 miesiącu - chodzi o to, że gluten jest potencjalnym alergenem i lepiej go wprowadzić karmiąc piersią. no i tu do sedna dochodzimy - wywołać celiakii jako takiej sam gluten NIE wywoła,bo to choroba genetyczna. Jeśli dziecko jest na niego uczulone, to uczulenie może równie dobrze wyjść później, bez kp. A jeśli mama chce dłużej niż 6mcy kp, to zwyczajnie później można go wprowadzać. Sam gluten jako białko jest niepełnowartościowy dla człowieka i człowiek spokojnie może się obejść nie jedząc go ![]() Ja już pisałam - gadałam o tym m.in. z pediatrą, która doktorat robiła z celiakii, jej pacjenci mają gluten dopiero koło roku wprowadzany, nie wcześniej. I ja się z tym zgadzam - nie wiem, czy aż do roku będę czekała, bo zwyczajnie łatwiej jest nie musieć etykiet wszystkich czytać ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1185 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wrzuciłam do Klubu do FOTEK nagranie, 8 minut gadanie mojego dziecia ![]()
![]() |
#1187 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40986326]
eee ale nie ma hipp takiego czegoś ![]() http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idea...woce-zboza-28/ tu spis wszystkich z glutenem to jest tak: przy kp teoretycznie wprowadza się w 5 lub 6 miesiącu - chodzi o to, że gluten jest potencjalnym alergenem i lepiej go wprowadzić karmiąc piersią. no i tu do sedna dochodzimy - wywołać celiakii jako takiej sam gluten NIE wywoła,bo to choroba genetyczna. Jeśli dziecko jest na niego uczulone, to uczulenie może równie dobrze wyjść później, bez kp. A jeśli mama chce dłużej niż 6mcy kp, to zwyczajnie później można go wprowadzać. Sam gluten jako białko jest niepełnowartościowy dla człowieka i człowiek spokojnie może się obejść nie jedząc go ![]() Ja już pisałam - gadałam o tym m.in. z pediatrą, która doktorat robiła z celiakii, jej pacjenci mają gluten dopiero koło roku wprowadzany, nie wcześniej. I ja się z tym zgadzam - nie wiem, czy aż do roku będę czekała, bo zwyczajnie łatwiej jest nie musieć etykiet wszystkich czytać ![]() [/QUOTE] Szaja ale ja też to kupiłam w Biedrze ![]() Caławdeszczu ja podam jak już kaszkę jaglaną wprowadzę. Planuję za jakiś tydzień-dwa.
#1188 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas juz po kupce... Czegos takiego jeszcze nie widzialam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tylko klade dlon na czole, zeby do oczek mu nie nalecialo. szpadel rzadzi ![]() Czy to mozliwe, ze po herbatce z kopru Kubie latwiej zrobic kupke? Zauwazylam, ze jak nie popija jej w dzien (zamiast tego pije wode) to kupy nie ma. Juz kilka razy sie zdarzylo. Kurde, schizowania ciag dalszy, Po raz kolejny boje sie, ze Kuba wolniej sie rozwija. Ma 3 miesiace i tydzien. Lezac na brzuszku glowke co prawda trzyma w gorze, ale nadal mu sie lekko chwieje. Zapomnial jak sie obraca na plecki - zdarzylo mu sie kilka razy, ale gdzies od 2 tyg cisza. Nie wyciaga lapek do zabawek - w ogole grzechotki, zabawki, gryzaki srednio go interesuja. Jak mu wloze do raczki to trzyma je, ale sam do nich lapek nie wyciaga. Woli ogladac sufity, sciany, moje dlonie, wpychac sobie do buzi pieluche, ubranka, a zamiast grzechotek woli probowac trzymac butle. Nie smieje sie na glos... Malo guga... Pediatra 2 dni temu co prawda nic nie mowila, ale sama nie wiem... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-05-25 o 10:34 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Wtajemniczenie
|
ja na szybko i juz wychodze nadrobie później
szaja
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1190 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tez mu sie główka chwieje na brzuszku, a jeszcze 2 tyg temu prawie wcale jej nie chial podnosic pierwszy obrot na plecki byl kilka dni temu, i jak narazie wiecej mu sie nie bardzo udaje "Nie wyciaga lapek do zabawek - w ogole grzechotki, zabawki, gryzaki srednio go interesuja. Jak mu wloze do raczki to trzyma je, ale sam do nich lapek nie wyciaga. Woli ogladac sufity, sciany, moje dlonie, wpychac sobie do buzi pieluche, ubranka, a zamiast grzechotek woli probowac trzymac butle."- moj dokladnie TO SAMO ![]() Nie smieje sie na glos...-baardzo rzadko sie mojemu zdarza i to dosłownie chwileczke Malo guga...- wlasnie tez zauwazylam, ze ostatnio mniej sie odzywa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-05-25 o 10:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Zakorzenienie
|
nawijko Kochana, nie martw się, już pisałyśmy tu nie raz, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Moja Blanka też mało podnosi główkę, nie potrafi zwyczajnie. Ani razu nie przekręcila się z brzuszka na plecy a śmieje się w głos jak M. struga mega pawiana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie wiem czy się podziele ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moja wyobraźnia nadal nie ogarnia jak dałaś radę maszynką długie włosy ale może ja jakaś głupia jestem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zazdroszczę weselnego szału. Marzy mi się ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1194 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Zakorzenienie
|
Black zgadzam się co do Klubu.
Blaneczka dziękuje za wszystkie gratulacje i buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Konto usunięte
|
Cała, Illusion - to mnie hipp nabrał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1197 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1198 |
Zadomowienie
|
fewciu brawa dla Blaneczki
![]() Black ja tez sie zgadzam co do klubu ![]() nawijko nie zchizuj! Za kilka tygodni bedziesz sie sama z siebie smiala, zobaczysz ![]() Siedze z farba na wlosach, farbuje ta sama co zawsze a dzisiaj mnie jakos skora glowy dziwinie piecze ![]() ![]()
#1199 |
Rozeznanie
|
Onaella świetne fotki.
Ja bym się chyba utopiła ![]()
#1200 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.