|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI
Skrzypokrzywa jest.
Teraz proszę mi jeszcze powiedzieć, bom ciemna jak to gotować ?Z tego co tam od Was wyczytałam, to po pół łyżki tego i tego sypiecie. Ale jak ? Pokrzywę i skrzyp do rondelka, zalewam szklanką wody i gotuję ? Czy gotuję sam skrzyp, a pokrzywę do kubka od razu? Help mi.
|
|
|
|
#4322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przymierzę je jeszcze raz przy nastepnej okazji i może się skuszę wczoraj cały wieczór o tym myślałam jakbym nie miała większych problemów oo ty! u nas za pająki i muchy odpowiedzialny jest pies ;D ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
|
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc musiałam sobie sama radzić
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
Ja piłam jednego dnia pokrzywę, drugiego skrzyp, nie wiem czy to dziala wtedy tak samo, no i codziennie witaminy B brałam.
No i też tylko zalewałam torebeczkę wrzątkiem ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- cytat z innego wątku: " Od dzisiaj nie piszę OMG "Oversized Male Genitalia (OMG) to genetyczny defekt, który sprawia, że penis osiąga absurdalne rozmiary. Każdego roku defekt ten diagnozowany jest u tysięcy mężczyzn. Niestety większość z nich narażona jest na zesłanie na margines społeczeństwa i samotne zmaganie z przerażającymi rozmiarami przyrodzenia. Książka Jak żyć z gigantycznym penisem daje im inspirację, nadzieję i wiele przydatnych informacji""
|
#4326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
Chyba też muszę przestać, a tak lubiłam ten skrót. |
||
|
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba się udało Wysłałam koleżance kilka włosowych historii, nie wiedziała jak mi dziękować i od przyszłego weekendu, bo będzie miała więcej czasu, zaczyna
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4328 | |||
|
Wtajemniczenie
|
LŁ
Cytat:
Najlepiej daj jej linka do anwen niech paczy i czyta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie odkryłam, że mam w domu ocet jabłkowy
Aaaale będą płukanki
|
|
|
|
#4330 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Widzę, że cię skusiłam ![]() Cytat:
Uff, w końcu was nadrobiłam... Wciągnęła mnie praca w 69 ![]() Masakra, przez 2 ostatnie dni siedziałam tam po 10 godzin. W Rossmannie kupiłam tylko podkład Rimmela, ale chyba dzisiaj wrócę po żółty tusz Wibo i jakieś lakiery...
|
|||
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
ten żółty tusz, to był ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...p-mascara.html
bo zobaczyłam żółty, wyszledł za 5 i coś to stwierdziłam, że wezmę, a teraz nie wiem czy dobry
|
#4332 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Rozjaśniałyście może włosy rabarbarem? Chodzi mi szczególnie o dziewczyny, które mają ciemniejszy blond bądź jakikolwiek inny odcień blondu... Czytałam na kilku blogach, ale jeszcze się zastanawiam czy warto i jaki kolor można uzyskać( wiem, że nie jest to jakaś wielka zmiana, ale chodzi mi głównie o odcień czy rudawego połysku nabiorą itp.)
|
#4333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4334 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o sam rabarbar to nigdy bym go nie zużyła na takie rzeczy^^ Jedyne odpowiednie jego miejsce jest w żołądku...
Do rozjaśnianie włosów stosuje się jego korzeń, który można kupić w sklepach zielarskich, a tego to już na takie eksperymenty mi nie będzie szkoda
|
#4335 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Biorę kubek i wkładam do niego małe sitko. Do sitka daję ziele (skrzypokrzywę) i zalewam wrzątkiem tak, żeby ziółka też były w wodzie. Potem normalnie wywalam ziółka do kosza, a w kubku zostaje tylko pyszna zielonkawa herbatka ![]() Cytat:
![]() Hue, hue. Mam dobry dzień ![]() W Auchanie na razie tylko jeden rodzaj Bingaczy - drożdżowy Poza tym kupiłam gąbkę kąpielową do robienia ombre a'la Scarrabeo, firmy Auchan za 0.61 zł ![]() I powiem Wam, że od dzisiaj ubieram się w dziale dziecięcym chciałam kupić tiszerta w Reservedzie. Wszystkie na mamuta to poszłam szukać w dziecięcych. Znalazłam śliczne bluzeczki I jaka to oszczędność kasy - tylko 25 zł.
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówisz, że polubiłaś 69 ? Żebyś tylko tam chodziła z przyjemności, a nie obowiązku.. |
|
|
|
|
#4337 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie martw się, będzie lepiej ja też miałam taki okres ze swoim niedawno ja tyż! ![]() Cytat:
byłam na wycieczce w Hiszpanii i zwiedzaliśmy jego dom żałuje że mieliśmy tak mało czasu... kiedyś tam wrócę Cytat:
Cytat:
Ja to bloga Say uwielbiam ![]() nie dość że super piszesz, to masz takie ładne zdjęcia i ogólnie tak przyjemnie jest u Ciebie
|
|
#4338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie sypane w porównaniu do torebek- niebo a ziemia.. Tamtego skrzypu nie dało się przełknąć a ten jest całkiem smaczny
|
|
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dobra kobieto
|
|
#4340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(ja nie w celach rozjaśniania, tylko i wyłącznie konsumowanie tego pysznego...czegoś )Cytat:
![]() A wreszcie schną mi sucharki po tej joaśce A i pragnę zakomunikować, że z niewiadomych przyczyn, tylko po niebieskiej isanie nie robi mi się gniazdko z tyłu i nie muszę używać spinek do podpinania tego
|
|
#4341 | ||
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Jakie faceci mają problemy Cytat:
![]() Pijemy Znowu źle się czuję. Zabijcie mnie
|
||
|
|
|
#4342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz później, jak wrażenia hehe, spoczko ale powiem Ci, że parafina chyba nie dla mnie.. miałam mega strąki przez dwa dni ;P a jak w ogóle ta odżywka alverde, balsam łopianowy i glis kurr? Cytat:
mam w domu reprodukcje dwóch obrazów, najdroższy kalendarz mojego życia z jego dziełami, pisałam o nim prezentację maturalną i później na angielskim na uczelni pracę zaliczeniową bardzo chciałabym jego dzieła na żywo zobaczyć Cytat:
dziękuję kochana, to dla mnie wiele znaczy
|
|
#4343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiecie co? Nazwa 69 jest związana z rokiem, w którym urodził się właściciel. Zboczeńce Naprzeciwko tej budki w której pracuję znalazłam drogerię, w której mają wszystkie Joaśki, jedwab CHI, Green Pharmacy, Viperę, Paese, Inglota i Celię Wzięłam Celię Nude 605
|
|
|
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to say możezrobić nawet przegląd detergentów do mycia kibelka a i tak całość przeczytam i aż miło będzie popatrzeć na zdjęcia
estetyka i lekkość tekstu A parę dni temu szukałam jak przygotowywać skrzypokrzywę i 2 wynikiem w googlach był blog usmiechnięte oczy wchodzę i taka konsternacja, że skądś znam to miejsce ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
co za zbereźny wątek u nas ...Coś mniemam, że za dużo nie zaoszczędzisz ![]()
|
|
#4345 |
|
Raczkowanie
|
Obawiam się, że nie. Korzeń kupowany w zielarskim w saszetkach jest już pokruszony więc z tego raczej nic nie wyjdzie. Pamiętam, że kiedyś jeszcze na ogródku rósł mi rabarbar, ale nie wiem co sie z nim stało...
|
#4346 | |
|
Rozeznanie
|
Myślałam, że będzie trochę łatwiej... Teraz byłam 2 dni na próbę, żeby się podszkolić itd. Najgorsze jest czyszczenie tych wszystkich maszyn pod koniec dnia, wszystkie trzeba rozebrać na części, umyć i poskładać (dla mnie to czarna magia), oczywiście już się zdążyłam oparzyć gofrownicą...
Szef ma fioła na punkcie porządku. Jak nie ma klientów - sprzątasz. Wszystko, nawet przyciski na kasie. W każdym punkcie ma po 3 kamery, a najbardziej uśmiałam się z regulaminu. 20 punktów wyglądających mniej więcej tak - "Klient to twój najlepszy przyjaciel", "W czasie pracy bez względu na pogodę nie czytamy książek ani gazet, w wolnym czasie sprzątamy", "W czasie pracy nie rozmawiamy ze znajomymi, jeśli nam się nudzi - sprzątamy". A na dole dopisek - "Jeżeli uważasz, że przesadzam - zawsze możesz zrezygnować". Przyszły moje hydrolaty, w końcu ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4348 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kav możesz zaspokoić moją ciekawość? ![]() Jak sie poznałaś ze swoim tżetem? Cytat:
![]() Alverde je niesamowicie wygładza i wczoraj mimo deszczu były takie fajne a nie od razu sztywna szopa pierwsze podejście do balsamu nie było fajne - strasznie sztywne włosy były ![]() a glisskura jeszcze nie testowałam bo ostatnio i tak dużo protein dostały jakoś w tym tygodniu pierwsze testy będą ![]() Też pisałam o nim prezentacje (znaczy miałam o śnie i bazowałam na jego dziełach - jak zrobiłam analizę to myślałam że babkom oczy wyjdą z orbit )wrażenie na żywo jest niesamowite kiedyś zobaczysz Cytat:
a drugie to ![]() a skrzypokrzywie pisałam na samym początku... i to jak nieporadnie
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie, na placek z kruszonką ![]() idę pić kawę z teściową i uczyć się admina, bo chyba zdaję egzamin we wtorek
|
|
#4350 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Napisał do mnie na Naszej-Klasie, myśląc, że jestem w jego wieku, poza tym mamy to samo nazwisko |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.

jak to gotować ?

więc musiałam sobie sama radzić 
Fajnie by było jakbyś dodała wpis :,,Moje ulubione maski do włosów''

chciałam kupić tiszerta w Reservedzie. Wszystkie na mamuta to poszłam szukać w dziecięcych. Znalazłam śliczne bluzeczki 

nie martw się, będzie lepiej
(ja nie w celach rozjaśniania, tylko i wyłącznie konsumowanie tego pysznego...czegoś