Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-25, 14:34   #1741
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
a właśnie co kupujecie swoim mamom? bo ja swojej jeszcze prezentu na imieniny (3 maja miala) nie kupilam(( i chyba juz razem połączę, ale ni chol.e.ry nie wiem co.. zwykle kupuję książki lub jakies fotograficzne albumy/obrazy/ramki itd.. a tym razem brak weny...pustka w głowie.. a nie chciałabym jakoś z kasą też przesadzać, bo wiadomo...
no ja też się zastanawiam i nie mam pomysłu, chciałam dać duże czekolady bo kupiłam w promocji, ale one też sobie nakupiły
teściowa nie lubi kwiatów
mamie od ogródka bym mogła kupić
zastanawiałam się jeszcze nad fartuszkiem, ale nic w sklepach ładnego nie mogę znaleźć

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 14:36   #1742
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Ehh miałam się wziąć za sprzątanie a coś mnie zaczął lekko brzuch mulić jak na okres A nawet nospy nie mam w domu, eh
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 14:38   #1743
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Neni: no cena jest dość wysoka, ale z drugiej strony jest do 18kg, czyli na dłużej niż zwykle bujaczki/leżaczki. No i teraz w promo. Nie ukrywam w o tyle dobrej sytuacji jesteśmy że większość wyprawki (wózek, łożeczko, komodę, szafę, ciuszki, laktatory itd) dostaliśmy, więc co z większych rzeczy musimy kupic to fotelik i bujaczek, jakaś karuzela (FP rain forest) no i wyprawkę szpitalną.
Tak jak czytam opinie, to chociażby z tytułu dłuższej funkcjonalności i przydatności dla dziecka chcemy sie zdecydować na nią.

Envl: noo wiesz, jakby nie patrzeć to u mnie już z górki, jestem na naszej liście do rodzenia w zdecydowanie górnej części.... wprawdzie póki co szyjka zamknięta i nie skraca się, ale mały nisko, spory już i jest szansa że będzie z nami szybciej, więc mały motorek mi się włączył w ostatnich 2 tygodniach.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 14:40   #1744
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Neni: no cena jest dość wysoka, ale z drugiej strony jest do 18kg, czyli na dłużej niż zwykle bujaczki/leżaczki. No i teraz w promo. Nie ukrywam w o tyle dobrej sytuacji jesteśmy że większość wyprawki (wózek, łożeczko, komodę, szafę, ciuszki, laktatory itd) dostaliśmy, więc co z większych rzeczy musimy kupic to fotelik i bujaczek, jakaś karuzela (FP rain forest) no i wyprawkę szpitalną.
Tak jak czytam opinie, to chociażby z tytułu dłuższej funkcjonalności i przydatności dla dziecka chcemy sie zdecydować na nią.
To fajnie, że chociaż posłuży dłużej
Mój też jest niby do 18 kg i dałam 120 zł.
Stary 2013-05-25, 14:43   #1745
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ehh miałam się wziąć za sprzątanie a coś mnie zaczął lekko brzuch mulić jak na okres A nawet nospy nie mam w domu, eh
To się połóż i nawet nie myśl o sprzątaniu, mała!

Cytat:
Envl: noo wiesz, jakby nie patrzeć to u mnie już z górki, jestem na naszej liście do rodzenia w zdecydowanie górnej części.... wprawdzie póki co szyjka zamknięta i nie skraca się, ale mały nisko, spory już i jest szansa że będzie z nami szybciej, więc mały motorek mi się włączył w ostatnich 2 tygodniach.
U nas to bardziej kwestia $ niż terminu, bo w sumie jak mi się szyjka skróciła to też lekka obawa jest, że wylezie wcześniej Bezimierz, ale cóż- fotelik do samochodu mamy, ubranka mamy- więc najwyżej będzie odpicowany spał sobie w samochodzie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-05-25 o 14:46
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 14:45   #1746
d0tkaaa
Zakorzenienie

he..lece paznokcie ogarniac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ludzie.jpg (22,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ojciec-z-corka.jpg (44,5 KB, 18 załadowań)

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 14:47   #1747
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
U nas to bardziej kwestia $ niż terminu, bo w sumie jak mi się szyjka skróciła to też lekka obawa jest, że wylezie wcześniej Bezimierz, ale cóż- fotelik do samochodu mamy, ubranka mamy- więc najwyżej będzie odpicowany spał sobie w samochodzie

I będziecie do niego wołać: Ej, ty!

Enlevee ja się nie zdziwię mocno jak urodzimy jednego dnia Twój Bezik będzie oczywiście 100 gram więcej ważył od mojego

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-05-25 o 14:49
Stary 2013-05-25, 14:47   #1748
enlevee
Zakorzenienie

no ale torbę może spakuję za jakieś 3 tygodnie, tak sobie założyłam

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-25, 14:47   #1749
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

I będziecie do niego wołać: Ej, ty!

Nawet moja mama na niego mówi "Bezik" więc naprawdę to już nie jest zabawne

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-25, 14:56   #1750
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez grabcze Pokaż wiadomość
na wyniki czekasz? 4 tyg?
nie przejmuj się! później wszystko będzie dobrze a taka wada serca z możliwości ogólnie chorób jakie moga mieć maleństwa, to naprawdę nie jest źle głowa do góry trzeba być silną! choć cierpliwość w czekaniu na pewno przyda się większa
nie ni siur, zawsze mogło być gorzej ;(

a nie czekam na wyniki tylko na potwierdzenie wady na kolejnym badaniu kardiologicznym, a mam je mieć 4 czerwca

generalnie jest ok i sobie ze wszystkim radzę, momentami jedynie mam dół jak stół... ja z tych co działam więc czekanie mnie dobija
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 14:56   #1751
Oliath
Zakorzenienie

Zanim nadrobie, musze sie pochwalic moja sliczna coreczka (notabene, w sukienusi za 8 zeta )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_3936.jpg (72,6 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_3940.jpg (99,4 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_3949.jpg (122,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_3941.jpg (88,1 KB, 37 załadowań)
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-05-25 o 14:58
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 14:59   #1752
Neni1984
Zakorzenienie

Oliath ale z niej rośnie modeleczka
Stary 2013-05-25, 15:01   #1753
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Za mną w miarę dobra noc, a przede mną pracowity dzień. TŻ idzie do pracy na popołudniu, wcześniej muszę go wyprawić i obciąć mu włosy Jak ja tego nie lubię A potem chcę posprzątać domek, zrobić sobie małe SPA i dokończyć zamówienia wyprawkowe na allegro.
Łóżeczko bierzemy takie:
http://allegro.pl/piekne-biale-polsk...265913997.html
Proste, białe, szczebelkowe, bez szuflady.
Macie mi coś do powiedzenia na jego temat zanim kliknę?
fajowe lozeczko gratki wyboru

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
http://www.GoMama.pl/ patrzcie jakie promocje

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
ja tez juz dlugo uzywam tego bourjois plynu micelarnego i go uwielbiam.. wszystkie inne sie umywaja.A teraz jeszcze w takiej promocji tez wzielam sobie i blyszczyk z bourjois na ktory zawsze mi bylo szkoda kasy ..

Chcialam Was nadrobic ale przykro mi nie dam rady jest tego za duzo.. jak ktoś pytał mnie o coś czy coś to powtórzcie prosze :P
Wczoraj jak jechalysmy do CH autobusem to siedzialysmy Szw przodem do jazdy ja z boku i wozek i jeszcze bylo jedno miejsce ale trzeba bylo sie tam "wepchnac" i oczywiscie jak tacy starsi ludzie zobaczyli ze jest wolne miejsce to jakby ☠☠☠ la do głowy dostali oni leca no to wstalam zeby pan sobie przeszedl na to miejsce na co odwracam sie chce usiasc na SWOJE na ktorym juz siedzialam a on wzrokiem mordercy i mowi do swojej zony " ty chodz siadaj" no to sobie mysle kij Ci w oko... ale ta "pani" pokazala tylko palcem na moj brzuch i pokiwala głową- pomyslalam sobie coż za kultura nie wytrzymam .. i usiadlam.. wysiedli na naszym przystanku facet jakby sie bał ze mu cos wykupią ze sklepu czy coś wybiegl z autobusu jak niewiem taranujac mnie ale to trudno bo brzuch sobie zaslonilam ale szw i malego K w wozku,wysiadlam wkurzylam sie i mowie na głos do szw ale tak zeby wszyscy slyszeli ze starsi ludzie maja tupet!I ze nie ustapilam miejsca bo jestem w 8 miesiacu ciazy i troche mi ciezko! Chamskie ale prawdziwe normalnie tak sie ciesze ze mam auto ( ktore z dobroci serca Daje tz zeby jezdzil do pracy) bo bym nerwicy dostala i jeszcze na dodatek nieraz pewnie z☠☠☠ ke za niewyparzony jezyk ale dajcież spokoj jak tak mozna wogole!!!

Ale sie rozpisalam,ide dzialac musze umyc sie,umyc podloge itp ogarnac naloze saszetke z vichy na jape co by byc opalonym.. boje sie mamie zrobic manicure itp pozniej zagladne buziaczki!
ehhh ja jak widze tych wszystkich starszych ludzi, co zapier... jak glupi do autobusu, czy po targu, a pozniej udaja schorowanych to bym wystrzelila co do jednego takiego "łba"
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Witamy sie z Majeczką w 29 tc.....

Nastroje jednak kiepskie. Wczoraj przeplakalam cały wieczór i dzis od rana nie jest lepiej jest mi tak smutno i jestem przerażona i zła.
Niestety mam kiepskie wyniki po glukozie i mam cukrzycę ciazowa. Dla mnie to koniec swiata

Przepraszam ze wam smęce...
nie ma co kochana plakac, to nie jest koniec swiata. Wiem ze jest tu troszke takich mamusiek, wspierajcie sie wzajemnie i dasz rade. Najwazniejsze ze po ciazy to znika.

Cytat:
hahahahahaha słuchajcie tego- zadzwoniła do mnie mama, a ze dzisiaj mamy jechac wspolnie na cmentarz do dziadka to sie chciałysmy dogadac odnosnie godziny.. no i mowie jej, ze bede robila chyba ciasto rafaello (krysia ) no i skonczylysmy gadac, a ona dzwoni 20 min pozniej i mowi: to co? bedziesz to ciasto robiła? ja mówie ze tak, ale pozniej, bo Tż gdzieś pojechał autem, a ja muszę do sklepu po parę rzeczy jechać i nie mam czym.. a ona na to: To może ja Ci zrobię? bo w sumie jak czytałam przepis to ono proste jest
TYM SPOSOBEM Miłe Panie leżę w łóżku z psem i się obijam, a tak czy tak zjem dzisiaj całą blachę ciasta
no nie ma to jak sie odpowiednio ustawic w zyciu
Cytat:
a'propos stabilność, to ostatnio mąż będąc w sklepie, zapytał pana sprzedawcę, czy może wejśc do łóżeczka, zeby sprawdzić jego wytrzymałość!/// zapadłam się oczywiście z małym pod ziemię!
peklam

A ja zebralam jedno pranko, drugie sie suszy na podworku. Wieje, wiec fajnie przewieje je. Mery sprzedalam na troszke do mojej mamy, wiec pojechalam na cmentarz do ojca, bo dzis skonczylby 51 lat ale coz takie zycie. A teraz mam w planach umyc glowe, odkurzyc chalupe i wytrzec kurze, a u mamy czeka na mnie kapustka

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2013-05-25 o 15:06
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 15:05   #1754
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Malinka wszystkiego najlepszego, sto lat, łatwego i szykiego porodu i spełnienia marzeń

Enlevee spóźnione życzenia imieninowe, sto lat jak napisałaś na czerwono życzenia dla malinki to w pierwszej chwili myślałam, że urodziła

przyznaje się, że nie nadrobiłam, tylko zerknęłam pobieżnie. Wczoraj mieliśmy gości i dzisiaj tz chory jest jeszcze śpi co mu sie nigdy nie zdarza. Szkoda, bo mieliśmy meble dzisiaj składać, ale wątpię czy da radę
ja tak samo

Cytat:
Malinka: wszystkieeegooo Najlepszego!! dużo zdrówka, szybkiego porodu i zdrowej Milenki!!

kalisto: zawsze tęsknimy jak ktoś nam znika

Ewusia: fajną masz teściową) to bardzo miłe że możesz liczyć na wsparcie teściów i tak ładnie się Tobą opiekują. A zakupy muszę powiedzieć że imponujące... dobrze że jest internet:P

a ja juz gotowa na all z koszykiem pełnym zakupów - czekam teraz tylko na wypłatę męża.. do tego przypadkiem oblookałam smyka i jest w promo leżaczek/bujaczek - jedyny jaki na płasko się rozkłada, jaki znalazłam w necie i w sklepach dla dzieci... i chyba do rodziców po pożyczkę się uśmiechnę...
http://www.smyk.com/tiny-love-wielof...t-niemowlaka-p
Wiem że nie jest jakiś mega kolorowy i w ogóle, ale mi osobiście bardzo się podoba i spełnia te wymagania, które postawiłam przed takim bujaczkiem leżaczkiem.
nam tez podoba sie ten lezaczek, tylko pamietaj o punktach z paybac

ja w tamtym roku na grouponie zapomnialam o punktach, robilam zakup za 1000 i kolo nosa przeszlo tyle punktow

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Zanim nadrobie, musze sie pochwalic moja sliczna coreczka (notabene, w sukienusi za 8 zeta )
modeleczka
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 15:07   #1755
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Oli sliczna corka - mala modelka. I sukienusia piekna.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-05-25, 15:09   #1756
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
pewnie będzie zarąbistą babcią, obleci z wnusiem tu i tam
Fajnie mieć mamę na miejscu...
Fajnie MIEĆ Mamę w ogóle jutro Dzien Matki, a ja tylko moge swieczke i bukiet na grob
Cytat:
A JA TO TYLKO CHCIAŁAM NAPISAĆ, ŻE NASZA MALINKA NAM SIĘ NIE POCHWALIŁA I OBCHODZI DZISIAJ URODZINY

WIĘC ODE MNIE DOSTAJESZ:

- za siedzenie cicho i nie chwalenie się wszem i wobec !

- 2x dla Ciebie i dla Milenki osobnego

a dodatkowo:

- Łatwego, szybkiego i bezbolesnego porodu, szybkiego dojścia do formy, słodziutkiej Milenki, która będzie różowiutka i będzie kwiliła od samego wyjścia z Twego łona

no i gwiazdki z nieba, czego sobie tylko wymarzysz kochana!!

Malinka!!! Zdrowo i bez przedluzania sie nam rozpakuj, kochana!
Kubulek
Stary 2013-05-25, 15:10   #1757
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Prawda?
Masz talent, trzeba to przyznać Aż się wzruszyłam

Cytat:
Córcia piękna i ślicznie jej w tej sukienusi

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 15:13   #1758
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

malinka najlepszego!!!!!!!!!!

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-05-25, 15:14   #1759
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
sukienka jak i córka-prześliczna

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 15:15   #1760
malinka0525
Zadomowienie

Co do Dnia Mamy to ja mojej kupuję bukiet kwiatów. Za tydzień razem z siostrą robimy jej imprezę urodzinową bo kończy 50 lat to wtedy dostanie jakiś lepszy prezent.
Teściowej też pewnie jakieś kwiatki kupimy.

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 15:15   #1761
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
sukienka pasuje jak ulał !!
w ogóle duża ta Twoja córa, pół roku starsza od mojego chłopaczka, a wydaje się duża wyższa..

kupiłam swojej mamie śliczne spodnie od pidżamy białe w żółte różyczki
i zwykle prezenty kupuję na długo przed jakimiś uroczystościami, jak coś mi wpadnie w oko to kupuję a potem mam

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-05-25 o 15:22
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 15:20   #1762
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Co do Dnia Mamy to ja mojej kupuję bukiet kwiatów. Za tydzień razem z siostrą robimy jej imprezę urodzinową bo kończy 50 lat to wtedy dostanie jakiś lepszy prezent.
Teściowej też pewnie jakieś kwiatki kupimy.
za tydzień to może będzie super prezent ... wnusia
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 15:23   #1763
jakierka
Zadomowienie

Wrocilismy z sesji zdjeciowej. Jestem super zadowolona Wybralismy lacznie 6 zdjec. O dziwo moj TZ byl bardzo stremowany, pewnie sie rozczulil biedaczek i nie chcial sie przyznawac
Lece zjesc prowizoryczny szybki obiadek i zaczne was po woli nadrabiac, o ile to w ogole mozliwe

Na szybko widzialam tylko zdjecie coruni Oliath - przesliczna dziewczynka!! Gratuluje dumnej mamusi
jakierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 15:40   #1764
Oliath
Zakorzenienie

Och kochane, dziekuje Wam w imieniu wlasnym i Lalusi . No taka jestem zakochana w tych moich dziewczynach i taka dumna, ze ho-ho!
Teso, masz racje, sukienusia jest na 128 cm, a kopytko ma to moje dziecko jak do pierwszej komunii - 32
Ale Izia byla podobnie wysoka, a teraz wcale nie wystaje
Ja zawsze w klasie najwyzsza do 12 roku zycia, a potem jak stanelam ze wzrostem, to do dzis nie ruszylam jeszcze

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Wrocilismy z sesji zdjeciowej. Jestem super zadowolona Wybralismy lacznie 6 zdjec. O dziwo moj TZ byl bardzo stremowany, pewnie sie rozczulil biedaczek i nie chcial sie przyznawac
Lece zjesc prowizoryczny szybki obiadek i zaczne was po woli nadrabiac, o ile to w ogole mozliwe
Musisz koniecznie pochwalic sie zdjeciami
Kubulek
Stary 2013-05-25, 15:40   #1765
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Fajnie MIEĆ Mamę w ogóle jutro Dzien Matki, a ja tylko moge swieczke i bukiet na grob
przytulam...

Dotyczy to chyba każdego święta, ktoś się cieszy, ktoś inny smuci...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 15:44   #1766
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Ewcia aż ciężko uwierzyć, że masz gorszy wzrok teraz, pęknie piszesz bez żadnych byków...no ja Cię podziwiam!!!
A chodzisz już sama czy jeszcze z pomocą...uważaj żebyś się nie wywróciła...

Buźka
Sama nie jestem w stanie stwierdzić co z tymi moimi oczami jest nie tak, ale jakoś tak źle widzę, jakby rozmazane i nie widzę szczegółów nawet z bliska, np maluję oczy tuszem na czuja bo niedowidzę, ale umiejętnośc pisania na klawiaturze mi została, więc się cieszę, że jako tako sobie radzę A forum też mi dużo daje bo przez długi czas byłam kompletnie odcięta od świata.

Niestety sama jeszcze nie chodzę, znaczy ja to wstaję i idę, ale teściowa i mąż mi nie pozwalają samej chodzić bo bardzo się boją, że się przewrócę jak mi się zakręci w głowie. A te zawroty głowy to mam straszne, np nie mogę głowy w bok obrócić bo momentalnie helikopter, tak samo jak próbuję głowę delikatnie odchylić do tyłu. Naprawdę nic przyjemnego, ale muszę jakoś z tym żyć, narazie nawet po mieszkaniu muszę się poruszać z eskortą, czyli idę ja i za mną ktoś, kto w razie potrzeby jest przygotowany żeby mnie łapać. Jest to dla mnie uciążliwe, ale nie mam innego wyjścia z tymi zawrotami głowy. Ogólnie to nawet zwykła kąpiel pod prysznicem to dla mnie tak męczące i wycięczające zajęcie, że mój mąz zawsze asystuje podaje potrzebne kosmetyki i mnie później z tego prysznica eskortuje.

Cytat:
A JA TO TYLKO CHCIAŁAM NAPISAĆ, ŻE NASZA MALINKA NAM SIĘ NIE POCHWALIŁA I OBCHODZI DZISIAJ URODZINY

a dodatkowo:

- Łatwego, szybkiego i bezbolesnego porodu, szybkiego dojścia do formy, słodziutkiej Milenki, która będzie różowiutka i będzie kwiliła od samego wyjścia z Twego łona

Malinko Kochana przyłączamy się razem z Tymusiem do tych wspaniałych życzeń i życzymy z całego serduszka wszystkiego co najlepsze i wszystkiego o czym marzysz.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Ewusia Twoja teściowa przewspaniała, tylko ją chwalić, że tak dobrze o Ciebie dba.
Cytat:

Ewusia: fajną masz teściową) to bardzo miłe że możesz liczyć na wsparcie teściów i tak ładnie się Tobą opiekują. A zakupy muszę powiedzieć że imponujące... dobrze że jest internet:P
Tak dziewczyny to prawda, mam wspaniałą teściową, i również teścia. Teściowa zaprosiła nas do swojego domu po wyjściu ze szpitala i powiedziała, że ona będzie się mną opiekować i teraz wstajemy codziennie śniadanie uszykowane, herbatkę podaje, obiady gotuje lekkostrawne z myślą o mnie, ciasta piecze. Jak TŻ nie ma to cały czas do mnie zagląda, pilnuje godzin posiłków i mi przygotowuje jedzenie podaje pod nos, zabiera na dwór, proponuje rózne rozrywki, abym sama nie siedziała. Przywozi mi smakołyki i colę z zakupów. Na prawdę kobieta wspaniała i tyle serca ile wkłada w kontakty ze mną i jak się troszczy to jest niesamowite i jestem bardzo wdzięczna.
Teściu tak samo świetny człowiek, sam zaproponował, że pomoże nam w malowaniu i teraz jeździ z TŻ i całymi dniami remontuje nam mieszkanie, wcześniej był z TŻ w ikei po mebelki i również dużo pomógł.
Napisałam elaborat, ale naprawdę to są wspaniali ludzie i jestem ogromnie wdzięczna, że w tak trudnej dla mnie sytuacji mam na kogo liczyć.

Cytat:

a właśnie co kupujecie swoim mamom?
Moja mama mieszka daleko więc wysłałam tradycyjnie kwiaty i czekoladki przez pocztę kwiatową i dziś rano do niej dotarły, dzwoniła podziękować bo bardzo Jej się spodobała niespodzianka.
Wysłałam taki zestaw:
http://www.pocztakwiatowa.pl/kwiaty-...-czekoladkami/

A dla Teściowej to TŻ musi coś dziś upolować w sklepie myślałam o czekoladkach, bo lubi słodycze.

Cytat:
Cudna modelka Gratulacje pięknej damy i sukienusia też świetna

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 15:52   #1767
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Roxi- jestem za tym tytułem jako następnym, jest zaj*bisty !
spoko, spoko - tylko sobie zapisz zawczasu, bo potem będziesz szukała

Cytat:
a'propos stabilność, to ostatnio mąż będąc w sklepie, zapytał pana sprzedawcę, czy może wejśc do łóżeczka, zeby sprawdzić jego wytrzymałość!/// zapadłam się oczywiście z małym pod ziemię!

Cytat:
Moja mama prowadzi własną firmę, dodatkowo jeszcze robi inne projekty, wyjeżdża non stop gdzieś, a do tego ma dom cały do ogarnięcia, bo z ojcem są po rozwodzie i do tego dwa koty i psa więc kochać to go będzie ogromnie, ale raczej nie będzie miała czasu na wychowywanie wnuczka tak jak typowa babcia
W dodatku znajduje czas prawie że codziennie żeby się ze mną widywać, mimo, że to drugi koniec Krk
fajna taka biznes-mama Podejrzewam, że jak znajduje czas na tyle spraw to i na Bezimierza znajdzie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Patrzcie jaki chill out
hahaha to jedno to jak eklama pisma "Playsuczki"

Cytat:

WIĘC ODE MNIE DOSTAJESZ:

- za siedzenie cicho i nie chwalenie się wszem i wobec !

- 2x dla Ciebie i dla Milenki osobnego

a dodatkowo:

Aleś sobie wejście zrobiła

Malinko - również dołączam do życzeń Kochana - nie będę oryginalna - szybkieo porodu, zdrowego maluszka i dużo radości na PO

Cytat:
Twoja suka to się w życiu nie przemęcza
tak jak mój samiec
Enleeve... o którym SAMCU mówisz??? Na 2 czy 4 łapach

Idę robić frytki pocieszające... Nie mam nic innego, co by mnie podniosło na duchu (nie, nie - nic się nie dzieje, po prostu jestem wykończona - mimo długiego spania - spać mi się chce, boli mnie lewa pachwina i krocze, wszystko mnie drażni... chyba w ciąży jestem )

aaaaaaa Oliath - Lala cudna!!! Ona ma typ urody jak moja przyjaciółka z podstawówki, tylko Monia ciut ciemniejsza (mega czarne brwi, rzęsy i ciemna karnacja)

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2013-05-25 o 15:56
roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 16:04   #1768
Niunia20
Rozeznanie

dzisiaj znajoma mojej siostry urodziła .... miała być dziewczynka a urodził się chłopiec!!!!!!!
rodzice w szoku dobrze że nic prawie nie kupowali dla dziecka zostawili to na po urodzeniu....
Stary 2013-05-25, 16:08   #1769
Neni1984
Zakorzenienie

Ewusia super masz teściów
Przeczytałam opis porodu Marchewki z majówek

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
dzisiaj znajoma mojej siostry urodziła .... miała być dziewczynka a urodził się chłopiec!!!!!!!
rodzice w szoku dobrze że nic prawie nie kupowali dla dziecka zostawili to na po urodzeniu....

Ale numer...
Stary 2013-05-25, 16:09   #1770
d0tkaaa
Zakorzenienie

a ja przrczytalam caly opis porodu dziewczyny z maj czerwiec i sram po gaciach...tyle bolu i wszystkiego eh..

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości