|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() Dziewczyny, też tak często chodzicie siusiu? bo ja non stop... Moze to ma związek z tą moja infekcją? |
|
|
|
|
#3122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To prawda, strasznie mały wybór tych ciuchów, a w sklepach ceny jak z kosmosu za ubrania na kilka miesięcy
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Trele wrzucam swoj przepis na ciasto z rabarbarem (moze byc też z truskawkami)
Ciasto: 4 jajka 2szkl mąki pszennej + 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szkl cukru Kostka masla 2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza: 2 białka 1/2 szkl cukru Białka z ciasta ubić z cukrem, dodać żółtka, wymieszać z mąką, stopionym i przestudzonym masłem i proszkiem Wylać na formę (ja zawsze robilam takiej 40x25 jakos tak) na to pokrojony rabarbar i beza. Piec ok 20-25min w 180° Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3124 |
|
Rozeznanie
|
poczulam sie jak wezwana do tablicy
no nic,wyjscia juz nie ma,odezwac sie trzeba![]() faktycznie podczytuje Was juz jakis czas,ale nie odzywalam sie,bo raz,ze malo pasuje do watku jesli chodzi o tp.,a dwa...ze chyba za Wami nie zawsze nadazam,czasem naprawde pobieznie przegladam,ale moze nadgonie jak mnie przyjmiecie kilka slow o mnie: tp na 21.10.13, licze sobie od pon.18tc, narazie odpukac wszystko w najlepszym porzadku-pierwszy trymestr przebiegl jak marzenie-zero mdlosci,zero wymiotow,humor ok.Wyniki wszystko dobre,oby zostalo tak dalej... na usg genetycznym dzidzius konkursowy w sensie zdrowotnym(najwazniejsze) ...no i z fujarka mniedzy nozkami poszalalam nawet z zakupami troche pod katem chlopca,chociaz ostatnio zaczelam sie zastanawiac,bo czytalam tu gdzies na forach o pomylkach przy okreslaniu tak wczesnym plci ide 28.05 na kontrolna,wizyte i chyba poprosze lekarza o szybki rzut okiem czy moze potwierdzic,przeciez siusiak jak cos tez rosnie![]() co do ruchow...czasem sie zastanawiam nad tym,bo ze dwa dni ostatnie cos tam mi sie wydaje,ze czuje,ale pewnosci nie mam na ile to maluszek a ile z tych dziwnych pukniec,bulgniec to poprostu wszelkie moje trawienne wydarzenia wiec wlasciwie czekam dalej na wyrazniejsze znaki "z glebin" ![]() ufff...to tyle o mnie jak narazie |
|
|
|
#3125 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i skorzystam z przepisu ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3126 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi teraz tak smakują ziemniaki i frytki,ze mogłabym tylko to jesc ![]() Cytat:
mi często przed tym jak zaszłam w ciąże snilo mi się,ze miałam brzuszek i czułam kopniaczki jak się budziłam to az mi tego brakowalo Cytat:
ja dziś mam te leginsy na sobie, na razie zmechacenia nie widze... ale to trzeba pare dni ponosić chyba... Cytat:
chłopaczka![]() tak mnie zastanawia...często chyba wlasnie takie "zero objawów" zwiastuje chłopaczka ![]() moja siostra i kolezanka tak miały... ja liczę na dziewczynkę ![]() dlatego mnie to tak zastanowilo
|
||||
|
|
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszyscy pasują![]() No ja czasami też czytam po łebkach, nie mam siły nadrabiać wszystkiego
|
|
|
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Letę kończyć zmianę
|
||
|
|
|
#3130 | |||
|
Zakorzenienie
|
aaby- śliczny kombinezonik :p
Cytat:
Też mam problem z siusianiem... w nocy 4-5 razy idę. o 1/3/4/6 a potme to już wstaje do roboty, z tym że ja też przechodzę infekcje, znaczy wczoraj mi się skończyła Cytat:
Cytat:
Nie musisz się ukrywać, jak czasem czegoś nie nadrobisz czy cos to też się nic nie stanie :P nie każdy siedzi na wizażu tak często jak inni :P więc no stress! :P dziewczyny, potrzebuję przepis na coś dobrego, regionalnego ( ale nie sląskiego!!) i szybkiego dość :P może być z zagranicy. Coś nie słodkiego :P ) a co do tego chłopak czy dziewczynka, to jak nie miałam objawów w I trymestrze to chłop a jak w II mam bóle głowy non stop? :P a szczerze Wam powiem, że jak u nas będzie dziewczynka to będzie zdziwko wszystkich. Chyba padnę na zawał już mam w głowie od miesiaca chłopca i wszystko tak na 'on' nawet te body co wklejałam ostatnio jakoś to tak pod chłopca bardziej bo brązowe :P
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam Was nadrobić i jakoś ciągle brak czasu
Teraz wpadłam podczytać troszkę co by mniej zaległości mieć i uciekam bo u nas Dni Tarnobrzega i zespół KULT a jutro WEEKEND ![]() Tak w ogóle to witam wszystkie nowe mamusie |
|
|
|
#3132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dokładnie lepsze to niż NIC...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3135 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam ostatnio wrażenie, że żyję na kiblu ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Patty - w koncu sie zdecydowalas
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Trele ja ostatnim razem dodalam więcej cukru do kruchego, tylko wtedy bardziej się kruszy i trudniej wyrabia.
Ale ciesze się ze smakuje. Smacznego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3139 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tyle nas tu jest, że i strony się szybko produkują i nie martw się, bo mnie też zdarzy się czasem nie nadrobić. za synka, ciekawe czy się potwierdzi na kolejnym USG. A co do brzuszka to myślę, że to moga być pierwsze bejbikowe ruchy, to już ten czas
|
|
#3140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale może decydowała niska cena
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Taszanta ja mam obecnie figurę ciazowa. I mam ja od poltora roku. Zdarza się. Rozne sa choroby; różne poczucie własnej wartosci. Niektorzy pod odzieżą soe chowają, jak ja. Trzeba im to wybaczyć.
Dla puszystych też trudno o ladna i tania odzież Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3143 |
|
Raczkowanie
|
anulka2205
Dzastin08 też Cię kojarzę chyba też byłaś na bromku? ja zaszłam akurat pod koniec mojego ostatniego opakowania, jak już chciałam to w ch.olerkę rzucić ![]() ktosiula melduję, że nie ucieknę, fajnie tu z Wami ![]() a dziś byłam w Lidlu i dokupiłam jeszcze szare legginsy bo mi się wydawały fajne hm ciekawe, czy się wytrą. A było jeszcze trochę dżinsów granatowych i białych, aż się zdziwiłam.Smutnawo mi, bo dziś moi bracia są u rodziców, świętują już Dzień Matki a ja tak daleko( oni pod Wrocławiem, a ja w Radomiu....), w takich chwilach to mi się serce ściska z tęsknoty najbardziej. uwielbiam rabarbar więc upoluje po niedzieli i zrobię też, a co
|
#3144 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli coś mi nie zaczytało to witam się i gratuluje wszystkim, których niechcący przegapiłam. Ja dziś zakupowe polowanie mogę zaliczyć do udanych, mam materiał na sukienkę do ślubu i buty przy okazji kupiłam sobie balerinki i czarne spodnie z pasem, żeby mieć do pracy. Jeszcze mnie mama zaciągnęła do indyjskiego i kupiła mi na "Dzień Dziecka" sukienkę taką lekką.Dzisiaj się pierwszy dzień zdecydowałam cały dzień chodzić właśnie w tych spodniach z pasem, co ostatnio wylicytowałam i stwierdzam że to błogosławieństwo i super, że ktoś to wymyślił ![]() Po południu się wybraliśmy do mojej babci, bo mama chciała z okazji Dnia Matki. Akurat był festyn rodzinny a że moja babcia należy do Koła Gospodyń Wiejskich to była tam mocno zaangażowana w organizację. Ugotowały świetny żurek na poczęstunek zjadłam swoją porcję i dojadłam jeszcze pół porcji mojej mamy. Genialny był, Juniorowi chyba tez smakowało bo czujemy się dziś świetnie .
|
|||||||
|
|
|
#3146 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Coralady ![]() Issia88 Pewnie czekoladki i jakiś kwiatuszek. Peperrmint Witaj Aaby Świetny,te buciczki i rękawiczki słodkie Cytat:
nie gadaj nawet,bo wychodzi mi że chłopak.Równowaga musi być ,teraz czas na dziewczynki .Po cichutku liczę na to |
||||||
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Ano witam się wieczornie.Wróciłam od koleżanki,pojadłam ciasta z rabarbarem.Dostałam od niej leginsy i spodnie ciążowe czarne
Cytat:
![]() A jutro pewnie będzie więcej ludzi niż dzisiaj no bo Weekend Wszyscy będą śpiewać,ale oficjalnie nikt tekstu nie zna ![]() Anoula Ale się obkupiłaś A jaką sukienkę będziesz szyła,krótką czy długą?
|
|
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prosta,skromna,dziewczęca .Ciekawe jak wyjdzie? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

tym lasiom, co się tak rzuciły
Oczywiście, wszystko dla ludzi, Lidl nie będzie sprawdzał kart ciąży przy kasie. Ale trochę wkurzające - tak mało jest dla nas ciuchów i jak już jest okazja, to i tak inni nam wykupią 

Inni mają gorzej
chłopaczka

no ale może decydowała niska cena 
nie gadaj nawet,bo wychodzi mi że chłopak.