|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MARSZ SZMAT. Czy na gwałt można sobie zasłużyć?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypomniało mi się, jak w Holandii w metrze typ zgwałcił 17-latkę. Wagon pełen ludzi, nikt dziewczynie nie pomógł. To się nazywa rozmycie odpowiedzialności, nie mam pytań. |
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Btw dziewczyny już wcześniej opisały przypadki prawdziwych gwałtów dokonanych przez kobiety.
|
|
|
#94 |
|
Konto usunięte
|
Odp: MARSZ SZMAT. Czy na gwałt można sobie zasłużyć?
Ja wlasnie mieszkam kolo takiej petli - na sporym uboczu. Jadac wieczorem tramwajem nigdy nie wsiadam do drugiego wagonu. Nie wszedzie sa kamery.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- A tak w ogole, to jest niewiele miejsc, gdzie mozna uzyskac pomoc/wsparcie bedac ofiara przemocy seksualnej. Lekarze tez sa nieprzygotowani na takie przypadki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#95 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale sporo jest przypadków gwałcenia mężczyzn przez innych mężczyzn. Z tym, że w tym przypadku nie ma to często podtekstu typowo seksualnego jak w przypadku gwałtów na kobietach- prędzej jakaś taka potrzeba zdominowania? upokorzenia? choćby gwałty w więzieniach, gwałty podczas wojny (tu też jeśli chodzi o gwałty na kobietach). Ponoć Amerykanie w Wietnamie gwałcili małe dzieci i robi zdjęcia tych czynności. Nie wiem ile w tym prawdy bo raczej mówi się o wojnie w Wietnamie w inny sposób.
|
|
|
#96 |
|
Wredny kotecek
|
Dot.: Odp: Dot.: MARSZ SZMAT. Czy na gwałt można sobie zasłużyć?
To akurat nie jest aż tak dziwne jak się głębiej nad tym zastanowić... Kobieta mimo że nie byłaby winna to dla jej partnera to może stanowić problem i pewną barierę bo jednak KTOŚ jej dotykał a nawet coś więcej... To siedzi głęboko w psychice. Tak mi się wydaje..
|
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Jeju, jesteśmy ludźmi,nie zwierzętami-tak samo faceci,nad swoimi instynktami normalny człowiek panuje.Inną sprawą jest też to ,że polskie prawo do tego nawet zachęca
w normalnym kraju gwałciciel by zdychał za kratami,a u nas są takie niskie wyroki. bosz...
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#99 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co Ty w ogóle wygadujesz... gwałty są w każdym kraju i akurat prawo ma tu mało do "gadania". A już na pewno nie zachęca, nikt nagrody nie dostanie za udowodnione zgwałcenie. popatrz choćby za te ostatnio mocno nagłasnianie sprawy gwałtów w Indiach. To jest dramat, wątpię żeby u nas na taką skalę dochodziło do zbiorowych gwałtów np. na dziewczynie która sobie jedzie po prostu autobusem.
Edytowane przez _Marta_M_ Czas edycji: 2013-05-26 o 00:11 |
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A potem przyszlo mi do glowy to, co wyczytalam w necie gdy po swojej sytuacji szukalam informacji. Ze niektorzy uwazaja ze 'gwalt to niespodziewana przyjemnosc' dla kobiety. Moze tacy licza, ze sprawa nie zostanie zgloszona, albo groza ofierze?
|
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do motorniczych/kierowców itp. Wydaje mi się, że oni po prostu nie myślą o konsekwencjach, nie zastanawiają się nad tym czy ktoś ich złapie czy nie. Poza tym, jak widzą, że kobieta to taka cicha, szara myszka, to wydaje im się, że łatwo będzie ją zastraszyć.
"-Widzisz naszą kuchnię? Pod kuchnią wygasło. Zapomniałeś dołożyć drewna. Myślałeś, że tylko ja od tego jestem". Edytowane przez giselle2504 Czas edycji: 2013-05-26 o 11:14 |
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Z drugiej strony kolega wzmiankowany na poprzedniej stronie (ten od gwałtów na facetach) stwierdził, że gdyby ktoś zrobił to jego siostrze albo dziewczynie, to najprawdopodobniej stałby się nieprzewidywalny i sam wylądowałby za kratkami. Podejście, jakie przytaczasz, świadczy o przedmiotowym traktowaniu kobiety również przez partnera - jak rzecz; ktoś się już nią bawił, to ja nie chcę. A gdzie w tym wszystkim krzywda ofiary i empatia ze strony najbliższych?
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślałam, że normalny facet ma odruch "o boże o boże! ktoś skrzywdził moją kobietę, ktoś dotykał to co moje, zabiję go!", a nie "inny widział cię nago. uprawiał z tobą seks. ja cierpię. to koniec między nami".
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: MARSZ SZMAT. Czy na gwałt można sobie zasłużyć?
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#106 |
|
Konto usunięte
|
Ja pamiętam, jak 2,5 roku temu wracałam sama o 1 w nocy z festiwalu. To było w Katowicach, w okolicach bodajże Francuskiej (wzdłuż parku) - z 2 km. Nigdy wcześniej się tak nie bałam (kilka osób sobie spacerowało, także z psami). Miałam ze sobą gaz pieprzowy, ale sobie uświadomiłam, że w tamtych warunkach nawet z gazem niewiele sama zrobię. Odtąd wolę jechać autobusem z 8 przesiadkami albo wziąć taksówkę, niż iść nocą samodzielnie po obcym mieście
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Ucinać penisy gwałcicielom! Zawsze byłam tego zdania.
|
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
I myslisz ze to by rozwiazalo problem? ![]() Jest masa popaprańców którzy gwałcą PRZEDMIOTAMI. No chyba że w ogóle im amputować wszystkie kończyny i penisy. Ah tak, ale co z prawami człowieka
|
|
#109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdybym była przywódcą państwa,wprowadziłabym takie porządki,że ludziom od razu przechodziłaby ochota na połowę rzeczy,które normalnie robią.Kodeks Hammurabiego był chyba najlepszym rozwiązaniem,ale należałoby go tylko troszkę odświeżyć i zaadaptować do nowoczesności. |
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
Gdyby to było takie proste jak Ci się wydaje to w każdym państwie byłaby kara śmierci
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
Akurat w więzieniach z gwałcicielami czy pedofilami się nie cackają, więc nie wiem czy zakład karny to nie jest dla tych zwyrodnialców gorsze wyjście. Tylko żeby kary były surowsze, a nie rok w zawieszeniu na dwa lata z warunkowym zwolnieniem po dwóch tygodniach czy inne śmieszne wyroki.
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Prosze Cie.... przeciez nie zamykaja pedofilów z najgorszymi oprychami. Wychodzi taki potem na wolność i gwałci jeszcze więcej. Co do kary smierci- ponoc przeprowadzono badania i okazało się że w stanach w których zniesiono kare smierci spadl odsetek przestepczosci
|
|
|
#115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to już inna kwestia, dla mnie też takie wydawanie pieniędzy i fundowanie ciepłej wodzy oraz jedzenia gwałcicielowi to chora sprawa. Ale nie ma się co łudzić, że w którymkolwiek państwie UE zgodzą się na wykonywanie kary śmierci, bo prawa człowieka itd... W takiej np. Norwegii bardzo dobrze działa system resocjalizacyjny i faktycznie niewielu przestępców wraca potem na kryminalną drogę, u nas ci co raz poszli do więzienia i odbyli karę w przerażającej większości szybko znowu do niego trafiają. |
|
|
|
|
|
#116 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Prawa człowieka powinny być dla ludzi,a nie dla potworów w ciele ludzkim. |
||
|
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
Tak w odniesieniu do pedofilów w więzieniach:
http://www.youtube.com/watch?v=y6HUSxnjMe8 |
|
|
|
|
#118 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wiesz co robią tacy faceci po przecweleniu i wyjsciu na wolnosc? Cytat:
Dopóki zdarzaja sie przypadki nieslusznego skazania ciezko bedzie kogokolwiek przekonac do wprowadzenia kary smierci. To nie jest zadne manipulowanie faktami. Byla kara smierci i to wcale nie zmniejszalo przestepczosci. Warto sie zastanowic dlaczego Nie ma zadnego slusznego rozwiazania niestety
|
|
|
#119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na samym wizażu naczytałam się wątków, jak to biedny facet nie może sobie poradzić, bo jego dziewczyna ma za sobą doświadczenia seksualne, a przecież powinna być dziewicą i to z nim dopiero mieć ten pierwszy raz! I mam wrażenie, że to się przekłada na takie sytuacje jak gwałt. Tak jak napisałaś "ktoś się nią już bawił, to ja nie chcę".
|
|
|
#120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mogę też zestawić ze sobą dane w rodzaju:w tym roku padało mniej deszczu i urodziło się mniej dzieci.To znaczy,że deszcz wpływa na przyrost naturalny?No chyba nie.Wątpię,żeby to było powiązane,wygląda mi bardziej na zbieg okoliczności. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

Btw dziewczyny już wcześniej opisały przypadki prawdziwych gwałtów dokonanych przez kobiety.
w normalnym kraju gwałciciel by zdychał za kratami,a u nas są takie niskie wyroki. bosz...