Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają 28 50,91%
Zbudyniałe matki 0 0%
Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki 6 10,91%
Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa 5 9,09%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 10 18,18%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 6 10,91%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-26, 10:33   #3901
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzusz

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Pewności nigdy nie masz, natomiast rozbijając jajko zawsze się może przenieść. Pewnie,że najczęściej to wszystko to przesada i trzeba mieć niezłego pecha, ale moja koleżanka ma toxo właśnie od warzyw czy owoców i jakoś ją niestety ten pech spotkał...
dlatego je wyparzam przed uzyciem. poza tym toxoplazmoza w jajkach nie wystepuje.
a co do toxo to pisalam juz o tabletkach z wloch i sodzie oczyszczonej. tez jestem za ostroznoscia. czasem przesadzam. nie jadan surowych warzyw i owocow w knajpach, jesli juz to jak sama je wymyje w tych tabletach, jajka wyparzone do uzywania przy czym surowych w ogole nie jem. poza tym jestem uczulona na gluten i nie jem zadnych pochodnych maki wiec jakbym zrezygnowala jeszcze z warzyw owocow i jajek to by mi nic do jedzenia nie zostalo.
wiec ja mysle ze i tak juz jestem zwariowana na tym punkcie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 10:36   #3902
passion80
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Vea, tak tak makadamia do ciała, arganowy do włosów, dzięki za polecenie stron
Stary 2013-05-26, 10:37   #3903
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Vea, tak tak makadamia do ciała, arganowy do włosów, dzięki za polecenie stron
Makadamia do włosów też może być, a argan do ciała
W ogóle fajnie działają mieszanki różnych olejów - i na włosy, i na ciało

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 10:38   #3904
butterfly20
Zakorzenienie

Tassia i dlatego pisałam,że to jest każdego wybór. Nadal są spory w jakiej właściwie temperaturze to jajko staje się "bezpieczne". Skoro ja nie mam pewności, to nie jem i tyle. Wolę sobie czegoś odmówić niż potem ewentualnie pluć sobie w brodę.
A o toxo pisałam jako o najbliższym przykładzie tego,że taki pech może spotkać każdego. Ja przez to jestem o wiele ostrożniejsza.

A tego uczulenia na gluten współczuję.To jest celiakia?

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Makadamia do włosów też może być, a argan do ciała
W ogóle fajnie działają mieszanki różnych olejów - i na włosy, i na ciało
Ja miałam olejek arganowy i używałam do twarzy i ciała
A teraz kupiłam ten ze słodkich migdałów

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 10:40   #3905
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
o matko

jak to uczelenie ? Dali Ci coś innego czy w ogóle nie bierzesz i tylko dieta?
bylam tydzien temu u diabetologa z tym uczuleniem i zamiast humulinu n ktory mialam dostalam analoga lewemir, mialo byc lepiej a jest gorzej, no ale biore. dieta nadal jest bo ja insulina zbijam tylko cukier na czczo. w srode ide na kontrole to beda myslec co dalej. mam tylko nadzieje ze mnie do szpitala nie poloza

Cytat:
Ale chyba słyszałaś o salmonelli?
ja slyszalam i nawet mialam jako 8 latka oj nikomu nie zycze.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ojej i co teraz, leczą ją? dzidzia bezpieczna?
moja kolezanka tez sie w 2 trymestrze toxo zarazila, byla pod ciagla kontrola, oczywiscie leki, mloda urodzila sie zdrowa

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
tyle ze paleczki salmonelli gina w 60 stopniach. przeciez nie jadlam kogla mogla tylko jajko na miekko ktorego zoltko ogrzewa sie do 80 stopni. sorki ale dla mnie taka panika jest smieszna. moznaby w takim razie nie jesc ciastek z cukierni bo do wiekszosci kremow uzywa sie surowych jaj a marna szansa ze zawsze sa odpowiednio sterylizowane. zreszta ja jajka zawsze wypatzam przed uzyciem obojetnie w jakiej formie je robie, chyba ze gotuje na twardo to sie same wyparzaja. a z tego co mi wiadomo salmonella jest na skorupce a nie w jajku

tu sie zgadzam.

vea, ja miesni kegla nie cwicze, bo zapominam
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 10:43   #3906
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, ma

Cytat:
ojej, ale się starał pewnie
Dlatego podziękowałam i tylko spytałam, ile posolil i jak dałam mu spróbowac, to sam powiedział, żebyśmy tego nie jedli.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 10:44   #3907
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Tassia i dlatego pisałam,że to jest każdego wybór. Nadal są spory w jakiej właściwie temperaturze to jajko staje się "bezpieczne". Skoro ja nie mam pewności, to nie jem i tyle. Wolę sobie czegoś odmówić niż potem ewentualnie pluć sobie w brodę.
A o toxo pisałam jako o najbliższym przykładzie tego,że taki pech może spotkać każdego. Ja przez to jestem o wiele ostrożniejsza.

A tego uczulenia na gluten współczuję.To jest celiakia?

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Ja miałam olejek arganowy i używałam do twarzy i ciała
A teraz kupiłam ten ze słodkich migdałów
to jest jak celiakia, tzn sa rozne rodzaje, jest alergia, nietolerancja i celiakia, przez 2 lata mialam diagnoze ze celiakia a od roku ze nietolerancja wiec jest troszke lzej
w sensie nie panikuje ze do smietany mogli troche skrobii dodac

tez mysle ze kazdy wybiera dlatego dziwie sie ze tak ktos zareagowal ze jem jajka na miekko bo to moj wybor, ktory wg mnie jest racjonalny i robie jak najlepiej potrafie. nie namawiam nikogo na jedzenie jajek ale nie chce zeby ktos mnie za to krytykowal

[/RIGHT]
Stary 2013-05-26, 10:44   #3908
Sylwia cypr
Raczkowanie

dzien doberek

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja wreszcie wróciłam. Udało nam się niespodziewanie dużo załatwić Dobilismy dobrej tranzakcji i auto już stoi na naszym parkingu Do tego całkiem niespodziewanie znaleźliśmy fajny kompleks z mieszkaniami na wynajem blisko pracy - TZ bedzie mógł na rowerze spokojnie śmigać, kiedy ja już będę w domu siedzieć na miesiąc przed porodem. A autem teraz będzie też jakieś 5min, a nie jak z aktualnego mieszkania 40min. W dodatku ładnie i zielono i jakieś 30% taniej niż w okolicy Także mieszkanie zarezerwowane i po wakacjach w PL się przeprowadzamy
No i najważniejsze - obkupiłam moją córeczkę Jak tylko odpocznę to wstawięc ciuszki Poli.
woooow intensywny dzien i tyle duzych spraw pozalatwialas nono a ciuszki sliczne

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

eh dołączam do grona leżących.. ( mam nadzieje szybko opuścić to zacne grono)
W takim towarzystwie to sama przyjemnosc

A dla wszystkich lezakujacych i oczywiscie za was i dzieciaczki

Cytat:
Napisane przez Roguufkaaa Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
Postanowiłam do Was dołaczyc Moj maluszek pojawi sie we Wrzesniu I mam do Was pytanie. Na kolejna wizyte musze zrobic "test obciazenia glukoza" i lekarz na wstepie mi powiedział ze jest to dosc nieprzyjemny smak ;/ jesli ktoras z Was juz to badanie miala to powiedzcie jak sobie z tym poradzilyscie?? bo ja sie strasznie tego obawiam
witaj
to badanie ja mam teraz w piatek i ide z cytryna, sama babka z laba podpowiedziala jak dzwonilam, mam nadzieje ze dam rade

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
jeszcze mam prośbę
jakbyście widziały gdzieś jakieś sukienki (w sklepach, na all) to dajcie znać za miesiąc idziemy na wesele a ja nic nie mam
i totalnie nie mam głowy do zakupów
ta mi się podoba ale jak w rzeczywistości będzie leżeć
http://allegro.pl/urocza-sukienka-ci...205433404.html
nawet mi nie mow, ja w czwartek lece do PL na chrzest i nic nie mam , jesli na miejscu nic nie kupie to chyba sie na imprezie nie pokaze
a ta sukienusia sliczna - tylko ja juz za stara na takie dlugosci buuu

Cytat:
Załącznik 5263509

musze sie pochwalic sniadaniem. pychotka, Macius szczesliwy

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
glaszam, ze na 98 % zdecydowalam sie na mure
Mure 3 czy 4??
mnie podobaja sie
http://allegro.pl/wozek-danny-presti...217143954.html
albo bardzo podobny
http://www.dorjan.com.pl/produkty/pr...kolory&lang=pl
ale ostatnio widzialam mure i jakos mi siedzi w glowie....

a tak ogolnie to chyba jakiegos dola zalapalam... maz od tygodnia w delegacji, zobaczymy sie dopiero w Polandi na chrzcinach za tydzien- mam nadzieje ze zdazy doleciec bo jest chrzestnym - dzisiaj dla mnie pierwszy dzien matki, a mala spokojniutka i jakos malo ruchliwa... i w ogole jakos tak do doopy
Sylwia cypr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 10:45   #3909
kaska87
Zakorzenienie

a ja właśnie zjadłam śniadanko podane do łóżka mąż mówił, że to Miki mu kazał zrobić dla mamy i czekoladę dostałam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 10:47   #3910
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
a ja właśnie zjadłam śniadanko podane do łóżka mąż mówił, że to Miki mu kazał zrobić dla mamy i czekoladę dostałam
zazdroszcze, moj wie ze dzis moj pierwszy dzien matki ale nawet buziakow od meza nie dostalam. wiec dam mu popalic w dzien ojca

[/RIGHT]
Stary 2013-05-26, 10:48   #3911
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX

Cytat:
to jest jak celiakia, tzn sa rozne rodzaje, jest alergia, nietolerancja i celiakia, przez 2 lata mialam diagnoze ze celiakia a od roku ze nietolerancja wiec jest troszke lzej
w sensie nie panikuje ze do smietany mogli troche skrobii dodac

tez mysle ze kazdy wybiera dlatego dziwie sie ze tak ktos zareagowal ze jem jajka na miekko bo to moj wybor, ktory wg mnie jest racjonalny i robie jak najlepiej potrafie. nie namawiam nikogo na jedzenie jajek ale nie chce zeby ktos mnie za to krytykowal

Ale nikt nie krytykuje, przecież napisałam, ze nie chce moralizować, bo każdy sam decyduje
Napisałam, bo myślałam, ze może nie slyszalas o zagrożeniach z tym związanych, ja w pierwszej ciąży o wielu rzeczach nie wiedziałam...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-26, 10:50   #3912
zmienniczka
Zadomowienie

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, MAMUSKI

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 10:54   #3913
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ci fajnie

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, MAMUSKI
i nawzajem

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-26, 10:54   #3914
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Coś się słabo ostatnio odzywałam, nie miałam jakoś weny, wybaczcie.
W piątek byłam na kursie pierwszej pomocy dla noworodka i małego dziecka, jutro mam wykład z zawiązywania chusty i dentystę
Mały zmienił swój styl poruszania.Były takie punktowe kopnięcia, a teraz faluje cały brzuch, wczoraj to chyba nawet odbił rączkę albo nóżlę wzdłuż, bo poczułam coś cieńkiego i dłuższego.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 11:04   #3915
inwersja
dryfuję słowami

Boziu, ja oszaleje tutaj, zwariuje, skocze zaraz z 3 piętra, bo nie wytrzymam
znów dzwoni do mnie mąż, bo tatuś stwierdził, że płytki są (zarówno w kuchni na podłodze, są są już położone i w łazience co kupiliśmy tylko 2szt. na próbę) do dupy, bo umyli podłgę i przemakają im i tatuś stwierdził, że dlatego, że są matowe i że błyszczące muszą być. sam ☠☠☠☠a niech sobie wstawi na podłogę błyszczące płytki i niech się na nie wy☠☠☠ie to może mu rozum wróci jak się ostro w dyńkę ☠☠☠☠☠☠☠nie! do łazienki też chcę matowe! więc mówie mu, że nie mam mowy, że chcę matowe i mają być matowe! to się na mnie wściekł, a ja bym go chyba rozszarpała gdyby to nie była rozmowa telefoniczna. kur... mać! tyle ludzie zakłada teraz matowe płytki i nikt nie ma z tym problemów, wszystkim pasują, a oni tylko robią problemy i jak zwykle u nich się nie da. kuzynka moja dużo większą łazienkę w matowych płytkach położyła i nic jej nie przemakało.
mój ojciec zadzwonił do niego (męża mojego), że wiecznie mają z czymś problem, to on mu powiedział, że to ja robię wiecznie problemy! JA!

na prawdę mam ochotę spakować walizkę i wyprowadzić się stąd, ale tak na dobre już. nie wiem co mam zrobić nie wiem co ma z sobą zrobić, jestem już na skraju załamania...

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-05-26 o 11:11
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 11:05   #3916
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Jeszcze czekam na kopa od Elenki [COLOR="Silver"]
Ja już od rana dostaję.
Stary 2013-05-26, 11:08   #3917
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Boziu, ja oszaleje tutaj, zwariuje, skocze zaraz z 3 piętra, bo nie wytrzymam
znów dzwoni do mnie mąż, bo tatuś stwierdził, że płytki do łazienki są do dupy, bo coś tam zrobił i przemakają (kupiliśmy 2 szt. na próbę) i tatuś stwierdził, że dlatego, że są matowe i że błyszczące muszą być. więc mówie mu, że nie mam mowy, że chcę matowe i mają być matowe! to się na mnie wściekł, a ja bym go chyba rozszarpała gdyby to nie była rozmowa telefoniczna. kur... mać! tyle ludzie zakłada teraz matowe płytki i nikt nie ma z tym problemów, wszystkim pasują, a oni tylko robią problemy i jak zwykle u nich się nie da. kuzynka moja dużo większą łazienkę w matowych płytkach położyła i nic jej nie przemakało.
mój ojciec zadzwonił do niego (męża mojego), że wiecznie mają z czymś problem, to on mu powiedział, że to ja robię wiecznie problemy! JA!

na prawdę mam ochotę spakować walizkę i wyprowadzić się stąd, ale tak na dobre już. nie wiem co mam zrobić nie wiem co ma z sobą zrobić, jestem już na skraju załamania...
x10000 matko co z niego za fachowiec co za różnica, czy kafle są świecące czy matowe podziwiam Cię kochana bo ja na Twoim miejscu już bym się wyniosła z tego wariatkowa może pojedz do mamy na tydzień i odpocznij bo dla dziecka Twój ciągły stres nie jest dobry

Stary 2013-05-26, 11:09   #3918
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
a co się dzieje z maharet? długo jej nie było, mam nadzieję że wszystko w porządku!
Jestem, jestem.Sorry, że wystraszyłam.
Stary 2013-05-26, 11:09   #3919
Sophia_1
Zadomowienie

[QUOTE=matallewar;40984824]To wpisujemy corke?/[\QUOTE]
Chyba mozemy, jak sie cos zmieni to poprawimy. Poprosze o wpisanie corki, wybralismy imie Agata.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Ale miałam rajd w nocy. Wspomniałam, że wspaniałomyślnie pozwoliłam teżetowi jechać z kolegą na koncert plenerowy. Chłop bardzo prosił Grała jego ukochana kapela, on sporadycznie ostatnio gdziekolwiek wychodził więc pozwoliłam mu zatęsknić Następnego dnia miał dwunastogodzinną pracę od 6 (pobudka 4:45) więc też oczywiste, że nie będzie wracał po nocy.

Wykruszył im się kolega, nie mieli auta więc genialnie pojechali pociągiem. A powtarzałam im, że ostatni jest o 23 a potem dopiero o 4. Ale przecież co ja tam wiem, oni to ogarną i będzie super

Nie chciałam już mamusiować, ale zadzwoniłam o północy sprawdzić czy ojciec mojego dziecka przypadkiem żyje, bo by wychodziło na to, że za moment ma stanąć w drzwiach. A oni oboje rozdzieleni, zmoknięci jak kury (ulewa była totalna), w środku miasta i nie ogarniający co się w ogóle dzieje i tego, że mają już po tym swoim pociągu

Ja zrobiłam prawko 3 lata temu, ale bardzo mało jeździłam autem (więcej na motocyklu, na który mam prawko od 4 lat), ostatnio 2-3 miesiące temu po parę kilometrów. A kluczyk do pięknej Skody sobie spokojnie leży na biurku Teżet uderzył w błaganie, sam nawet nie wierząc, że po nich przyjadę. Nigdy nie jechałam zupełnie sama (bez nikogo obok, kto ewentualnie coś podpowie) - i nigdy aż w sumie 70km. No i nigdy nie byłam przy tym w ciąży

No i leżę w sobie w wyrze i myślę "a może spróbować? ". Misia zasuwa w ciąży jak szatan po całej Europie, ja przecież też jestem ogarnięta baba W taką godzinę i pogodę jest zupełnie pusto. Ubrałam się i ruszyłam Słuchajcie, jestem z siebie dumna jak świnia w błocie Jechałam nawet dość szybko, nic mi nie zgasło, nie pomyliłam drogi. W godzinkę obróciłam tam i z powrotem.

Zobaczenie ich głupich min i słuchanie przez całą drogę peanów na swój temat było bezcenne Tak mogliby wyglądać Robinsonowie Kruzoe po cudownym ocaleniu No i oczywiście przyznali mi rację, że ich eskapada była najdurniejszym pomysłem świata. Teraz do 19 (powrotu głupiego teżeta) mam pole do popisu co mu powiedzieć o jego zachowaniu i jakie będą jego konsekwencje <sroga matka mode on>

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Boje i to bardzo...ostatnio Pan sobie wisiał...wiec wiecie... chyba ubiore botki bo w balerinkach w te pogode nie za bardzo..Ale dziekuje za dobre checi dziewuszki
No za cholere bym tam sama nie zeszla.

Cytat:
ja widziałam
ale jak to mój mąż mówi, ja czasem w ciąży coś pomyślę i wydaje mi się, że to powiedziałam, ale jednak nie budyń
Ja tez tak mam. Albo opznione reakcje

Dziewczyny dziekuje pieknie za gratulacje
Ja ze swojej strony gratuluje kolejnych tygodni

Reszte nadrobie jutro, bo zbieramy sie do mam, a tz nawt jeszcze nie kupil prezentu dla swojej wiedzialam, ze jak mu to zostawie to on zorienttuje sie ostatniego dnia. Moze bedzie mial nauczke.

Si jaaa!!!

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 11:10   #3920
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz

A mnie dalej boli brzuch
Aaaa, wzięłam no-spa i czekam aż się wyciszy...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-26, 11:10   #3921
bajka1807
Zakorzenienie

inwersja, wspolczuje. dla mnie to chore zachowania. a za matowe plytki podziwiam, bo strasznie zacieki na nich widac
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-05-26, 11:11   #3922
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze łowy Kilka ciuszków jest na ciut starsze dziecko, ale były takie słodkie, że nie mogłam się oprzeć..
Moje ulubione to skarpetki ze słonikami i do nich słonikowa grzechocząca opaska na rączkę
Śliczne ciuszki.
Do mnie dzisiaj ma przyjść kuzynka tżta ze swoimi, zobaczę co sie da wybrać.A ma 2 chłopców, więc pewnie fajne.
Stary 2013-05-26, 11:12   #3923
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
inwersja, wspolczuje. dla mnie to chore zachowania. a za matowe plytki podziwiam, bo strasznie zacieki na nich widac
Ja mam matowe w łazience, ale nie zauważyłam, żeby jakoś bardzo było widać

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-26, 11:12   #3924
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzusz

Cytat:
Napisane przez Roguufkaaa Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
Postanowiłam do Was dołaczyc Moj maluszek pojawi sie we Wrzesniu I mam do Was pytanie. Na kolejna wizyte musze zrobic "test obciazenia glukoza" i lekarz na wstepie mi powiedział ze jest to dosc nieprzyjemny smak ;/ jesli ktoras z Was juz to badanie miala to powiedzcie jak sobie z tym poradzilyscie?? bo ja sie strasznie tego obawiam
Miałam i było ok, ale nie byłam wtedy w ciąży.Ponoć można cytrynę.
Dla mnie najgorsze chyba to, że trzeba tyle na czczo siedzieć.
Stary 2013-05-26, 11:16   #3925
bajka1807
Zakorzenienie

ja mialam i nigdy wiecej mozna sie bylo zajezdzic na szmacie na smierc.

noo moje dziecie sie obrocilo z pozycji miednicowej, bo dzis znow mnie pieknie napitala, przeszedl jej len wczoraj juz kombinowala bo raz mi sie wypinala dupa z lewej a godzine pozniej juz z prawej. wiec serio to co lekarz karolson powiedzial jest dla mnie mega niezrozumiale

Blanka powala mnie na kolana bawi sie bobasami, wlasnie kladzie je spac, a teksty przy tym sypie jak ja a jak sie wkurza ze jej sie kocyk zwija na podlodze no bo przeciez "dopiero go ulozylam" "prosze pieluszki do przytulania, spijcie dobrze" mam nadzieje ze bedzie fajna starsza siostra
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-05-26 o 11:19
Stary 2013-05-26, 11:17   #3926
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
ja mialam i nigdy wiecej mozna sie bylo zajezdzic na szmacie na smierc.

noo moje dziecie sie obrocilo z pozycji miednicowej, bo dzis znow mnie pieknie napitala, przeszedl jej len wczoraj juz kombinowala bo raz mi sie wypinala dupa z lewej a godzine pozniej juz z prawej. wiec serio to co lekarz karolson powiedzial jest dla mnie mega niezrozumiale
To z okazji dnia matki, żebyś się nie stresowała, że się nie rusza

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-26, 11:17   #3927
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
ja teraz w wynajmowanym mam błyszczące i to jest TRAGEDIA. tam właśnie widać wszystkie zacieki, mało tego za cholere nie da się tego umyć, bo jak myję, to wysycha to są całe w smugach. wyglądają wręcz gorzej niż po umyciu, całe pomazane są. musiałabym każdą płyteczkę szorować osobno na mokro, na sucho pod światło, zmachałabym się przy tym jak dzika świnia.

u mnie w domu rodzinnym są matowe od lat i żadnych zacieków, smug ani nic nie ma. dużo łatwiej utrzymać na nich czystość i nie zmacha się tak człowiek po sprzątaniu.
Stary 2013-05-26, 11:17   #3928
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Sama bym zjadła, ale czekam na truskawki świeże
Moje ulubione danie z dzieciństwa
U mnie są w Tesco hiszpańskie a na targu ponoć polskie już.W piątek chciałam kupić, ale miałam coś do załatwienia i powiedziałam sobie, ze jak będę wracać no i skleroza i zapomniałam.Wczoraj pojechałam do Tesco o 19 i już wykupili.Ale kupiłam borówki.
Stary 2013-05-26, 11:18   #3929
kaska87
Zakorzenienie

mój na ostatnim usg był główką w dół, ale teraz mi się wydaje, że jest w poprzek, bo raz wali z prawej raz z lewej strony

Stary 2013-05-26, 11:19   #3930
inwersja
dryfuję słowami

ja już powiedziałam do męża, niech sobie na podłodze w kuchni założą błyszczące płytki, akurat po to żeby się wy☠☠☠☠☠☠☠ić na nich. może ostro ☠☠☠ną się w czerepy i w końcu im rozum wróci...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości