|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
to już naprawdę nie dużo Ci zostało, szybko zrzucisz, teraz więcej będziesz chodziła z Małą na spacerki to zleci wszystko
|
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Choinka... łapią mnie skurcze....Od jakiś 4 h. Zażyłam nospę, rozjechały się, a teraz z powrotem... Są nieregularne, ale jednak. Nie wiem, czy jakbym teraz(36t+2 dni) Wylądowała w szpitalu, to by hamowali poród??
|
#4593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z przygotowań: 1. pokoiku specjalnie nie przygotowujemy, remont był 2 lata temu, a młody jak wda się w mamusię to będzie się wyładowywał artystycznie na ścianach, więc nie ma sensu. tym samym pokoik gotowy ![]() 2. łóżeczko swojego czasu załatwiła moja mama z pościelą i materacem, kiedyś mają go odebrać i nam przywieźć. także młody nawet nie będzie musiał spać w szufladzie, bo łoże jakieś będzie miał. 3. ostatnio zamawiałam pieluchy w necie, więc młody będzie miał co zasikać, popluć, upaprać 4. przy okazji zamawiania wiesiołka zamówiłam jakieś gaziki, sól fizjologiczną itp., z rzeczy kąpielowo-higienicznych brakuje oliwki/mydełka (ale to kwestia wizyty w rosmanie), z grubszych rzeczy wanienki/przewijaka (ale na to mam czas) 5. ubranka też jakieś mam - głównie dzięki pomocy happy, koleżanki z pracy i mojej mamie. także księciunio goły chodzić nie będzie ![]() 6. rzeczy do szpitala - kupuję już 2 tydzień, ale coś mi nie bardzo to idzie. muszę się zebrać pewnego pięknego dnia, podjechać do sklepu i załatwić tą część. także powolutku wychodzę z lasu, ale ogólnie las bardzo ładny więc mi się nie spieszy jeszcze planuję trochę w lesie zabawić ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- to bardzo ładny wynik a te 8 też wkrótce zniknieCytat:
co do hamowania porodu to najpierw by cię zbadali i w zależności czy Julcia jest gotowa to by hamowali poród albo pozwolili rodzić. i jeszcze jedno: na ostatniej wizycie gin powiedział że spokojnie mogę rodzić już na początku czerwca, bylebym jeszcze w maju ponosiła małego w brzuchu-a 1.06 to u mnie jakoś 36+6 więc podobnie do ciebie. tyle że mi się wcale nie spieszy
|
|
#4594 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dalej jestem w 2-paku. Mały wczoraj wieczorem i w nocy chciał mi brzuch rozerwać a dziś cały dzień spokój nic sie nie zapowiada żebym zaczeła rodzić.Czasem sie przeciągnie i pokopie ale skurczy nie mam i już trace nadzieje na to ze sie samo zacznie. Mysle ze jak pójde we wtorek na to KTG to juz mnie zostawia w szpitalu.To moze nawet lepiej bo bede spokojniejsza o maluszka. No i chyba czeka mnie oxy...I pomyśleć że do 37 tyg brałam nospe bo groził mi przedwczesny poród Marchewka przeczytałam to na szaro. Boże ...tak bym chciała żeby już było u Ciebie wszystko dobrze...już tyle sie nacierpiałaś |
|
|
|
|
#4595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
meliske wypij,zrelaksuj sie... jak nie minie to smigaj na ip
|
||
|
|
|
#4596 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze będzie opowiadał, jak się nasprzątałgold za opis porodu![]() Cytat:
Szkoda, że Jureczek tak się męczy, ale potem będzie zdrowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do skurczy to nie nie. Póki nie będą regularne, to nikaj nie jadę Mała miała w środę 3 kg, i termin wychodził z USG na 11 czerwca, więc myślę, że spoko...
|
|
#4597 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.garnek.pl/annetka oto sowa jaką mała dostała od babci
![]() ręcznie robiona.. no,i moje młode już "widzi" i wodzi oczkami za sową |
|
|
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
e jak ci termin wychodzi na 11.06 to luz Juleczka jest już prawie gotowa do przyjścia
|
|
#4600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja już się nie łudzę że urodzę do piątku, też wciągałam no spe i tonę magnezu do 37 tc i chyba na nic, bo porodu ani widu ani słychu
|
|
|
|
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czego bardzo z Tz żałujemy no ale cóż lepiej chyba nie ryzykować
|
|
|
|
|
#4603 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)szybko zgubiszz Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję :P
Cytat:
|
|
|
|
|
#4605 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#4606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale pewnie by były telefony co 5 minut![]() Idę się położyć, bo boli
|
|
#4607 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4608 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
A to moj prezent od Dawcia
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4611 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba taki dość uniwersalny i popularny rozmiar Cytat:
![]() Cytat:
![]() A to co zacytowałam powyżej jest piękną puentą i mam nadzieję, że i mój poród taki będzie ![]() Cytat:
![]() gold-fish synuś uroczy |
||||
|
|
|
#4612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się ma poród rozkręcić, to się rozkręci. na początku pewnie to i tak będą przepowiadacze tylko, ale one też cię przygotowują, więc nie ma sensu ich hamować.ku przestrodze: moja przyjaciółka urodziła jakoś tak jak ty daleko teraz jesteś. okazało się, że zielone wody miała - pewnie rezultat jakiegoś zakażenia wcześniejszego. organizm zatem wiedział co robi - po prostu było to najlepsze wyjście. dzieciaczek jest już bezpieczny. po prostu bądź gotowa teraz w każdym momencie Cytat:
nie pocieszyłaś mnie... ![]() ja nie mam jeszcze łóżeczka (ale przystawkę do naszego łoża przynajmniej...), kosmetyków też na razie nie, ale to jak mówisz raz dwa i po sprawie... kurna chata, ja nawet szafy dla siebie nie mam, a co dopiero jakiś przewijak
|
|
#4613 | |
|
Wtajemniczenie
|
śliczne
mały zdolniacha rośnie---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4614 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4615 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
na torbę
nie no, nie mam torby. walizkę mam... ale co ja tam mam wrzucić? mi wszystko zapewnia szpital. rzeczy na wyjście maluszka można dowieźć. mam spakować ciuchy jakieś wygodne, żebym mogła łazić sobie po szpitalu i wyjść na świeże powietrze jak będę miała ochotę, no i do tego moje kosmetyki. that's all... problem w tym, że w tych wygodnych ciuchach to ja aktualnie chodzę, a mam ich tylko parę sztuk, więc jak spakuję, to będę nago biegać do porodu. a kosmetyki też używam normalnie - wrzucę na szybciora i już no i jak tu spakować torbę, no jak?!
|
#4617 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Podejrzewam, że jakbyś wylądowała na IP to faktycznie zbadają Cię i sprawdzą czy dzieciaczek już na pewno ma odpowiedni rozmiar i wszystko ok i jeśli tak to pozwolą Ci rodzić. Ale dla Twojego spokoju życzę Ci by jeszcze przeszły Ci te skurcze i wróciły nie wcześniej niż za 2 tygodnie.Dziewczyny, ja jestem z innej planety niż Wy chyba. Ja im więcej czytam o przebojach w trakcie porodu i o przygodach, niewygodach etc. po porodzie, tym bardziej jestem przerażona i czasami wręcz myślę " w co ja się wpakowałam, jak nic nie dam rady". Kurka, mam ogromną nadzieję, że jak już w końcu urodzę to naprawdę zawładną mną uczucia macierzyńskie i sprawią, że wszelkie niedogodności będą dla mnie nieważne. Póki co raczej bardziej się boję. Byliśmy dziś u moich rodziców, więc oczywiście objadłam się jak mops- obiadek, ciasteczko i nic tylko siedzenie na tyłku.
|
|
#4618 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak sobie myśle że moze jakbym nie brała tej nospy to bym urodziła w terminie
|
|
|
|
|
#4619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- no spa nie ma działania długoterminowego, poprostu dzieciaczek się nie spieszy, bo to on inicjuje zaczęcie się porodu, mnie w piątek czeka wywoływanie, pewnie od razu z grubej rury, bo gin akurat ma dyżur i powiedział że się mną zajmie |
|
|
|
|
#4620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedna ogromną dla mnie drugą duzą dla maluszka i trzecia średnią na poród i mam tam tyle rzeczy ze nie jestem w stanie wymienić Łatwiej chyba napisa czego nie mam Jak to mówią przezorny zawsze ubezpieczony
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

jak tam przygotowania? pociesz starą ciocię cloche i powiedz, że jeszcze jesteś "w lesie" 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
jeszcze planuję trochę w lesie zabawić
a te 8 też wkrótce zniknie

meliske wypij,zrelaksuj sie... jak nie minie to smigaj na ip

Okropne było przyciskać tego malucha gdy płakał i krzyczał 

ważył 4020 g. Włoski ciemny blond, rysy twarzy idealne 
07.07.2012