![]() |
#1591 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Dobranoc, baby
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41009182]
Magda, wiesz co, tak sobie czytam - to, co on robi to najzwyczajniej w świecie przemoc psychiczna. Podziwiam, że wytrzymujesz, mnie by się chyba nie chciało.[/QUOTE] a wiesz, ze czasem tak to wlasnie odbieralam .. ale pozniej tlumaczylam sama sobie, ze chyba mnie ponosi
#1593 |
Konto usunięte
|
Blogerko, tak, ja.
W sensie - że skoro cały dzień np. razem jesteśmy, spacer z dziećmi, obiad u teściowej czy co tam - to wieczór każdy dla siebie woli, niż np. wspólnie film obejrzeć. Chcemy mieć czas na swoje prywatne zainteresowania - ja sobie z wami, szydełko, druty, czytam, film jakiś - on aktualnie gra w pokera ![]() Pewnie, że wychodzimy razem, zagramy w coś razem też, rozmawiamy (tu akurat siedzenie przy 2 kompach nam nie przeszkadza), ale ogólnie musimy dużo mieć swojego czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1594 |
Zadomowienie
|
Przypomniało mi się że któraś (chyba Pstrynio) pytała o Tetrisal, nie zacytowałam sobie bo byłam pewna że ktoś odpisze ale chyba nie było odpowiedzi albo mi umknęło. On nie jest na receptę bo to zwykła sól morska tylko w takiej małej buteleczce, ma fajny dozownik, dziecku nie leci do noska wielki strumień tylko faktycznie porcyjka. Cenowo wychodzi chyba drożej niż te wszystkie Marimery bo butelka dużo mniejsza od tych pojemników, nie podają chyba ile dawek ale jest tego tylko 20 ml i płaciłam niecałe 14 zł. Berodual jest na receptę, to drugie do inhalacji chyba też
---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41009401]Dokładnie: -do sprzątania -do gotowania -do dziecka ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Kija, postów jak postów, trzeba chyba było się na listę kolejkową wpisać ![]() No to posprzątane, trzeba będzie dalej bez gosposi zasuwać... |
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41009530]Blogerko, tak, ja.
W sensie - że skoro cały dzień np. razem jesteśmy, spacer z dziećmi, obiad u teściowej czy co tam - to wieczór każdy dla siebie woli, niż np. wspólnie film obejrzeć. Chcemy mieć czas na swoje prywatne zainteresowania - ja sobie z wami, szydełko, druty, czytam, film jakiś - on aktualnie gra w pokera ![]() Pewnie, że wychodzimy razem, zagramy w coś razem też, rozmawiamy (tu akurat siedzenie przy 2 kompach nam nie przeszkadza), ale ogólnie musimy dużo mieć swojego czasu ![]() Ale to chyba każdy tak ma ? U nas tak samo, jak cały dzień razem to wieczorkiem chce sobie usiąść przed kompem i coś poczytać, choćby was itp. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Zakorzenienie
|
Byłam skorzystać z przyjemności/odpoczynku
![]() ![]() ![]() Czuje że przez najbliższy tydzień już więcej przyjemności nie potrzebuje ![]() ![]() ![]() Ahh nie posiąde się ze szczęścia ![]() Jak tak się myłam to naszła mnie myśl czemu mój tż uważa że zajmowanie się dzieckiem to czysta przyjemność. Bo dla niego tak właśnie jest. Co innego zajmować się dzieckiem z doskoku a co innego 24 na dobę. Stąd to nieporozumienie między nami. Ale ogólnie nie mam co narzekać ![]() ![]() Chwilę mnie nie było a już tyle nabazgrane ![]() A ty Illusion się tak nie mądruj i przyznaj się że też masz nianie. Co więcej... Odkryłam że dziś twoja niania nie miała wolnego w przeciwieństwie do niani silver ![]()
#1597 |
Wtajemniczenie
|
witam się dziewczynki
![]() przeleciałam was na szybko - aleee było przyjemnie ![]() CHCIAŁAM WAM ŻYCZYĆ WSZYYYSTKIEGO CO NAJLEPSZE! OBYŚMY ZA ROK MOGŁY USŁYSZEĆ TO MAGICZNE SŁOWO: MAMA ![]() ![]() mam nadzieję, że miło spędziełyście ten dzień. Powiem wam, że mój mąż mi zrobił taaaką niespodzianką, nawet w snach nie miałam takiego pięknego pierwszego mojego dnia matki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Więc chyba dobrze, że nie zamawiałam rumuna, bo po co mi on przy takim moim rycerzu ![]() ![]() A więc zmykam, do jutra się poprawiam i spędzam z wami więcej czasu, obiecuję! słodkich snów!
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1598 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Aga, nie wiem, tzn. ja nawet tu nieraz czytam że idziecie coś tam z tżtem obejrzeć czy co tam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41009401]Dokładnie:
-do sprzątania -do gotowania -do dziecka ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Kija, postów jak postów, trzeba chyba było się na listę kolejkową wpisać ![]() oooo szaja, dobrze prawisz ![]() ![]() jakie tu rzeczy na jaw wychodzą to ja pierdu ![]() ![]() dziewczyny, jesteście niezastąpione!! ![]() moja Julka już w łóżeczku i o dziwo narazie nie podjeżdza pod ochraniacz ![]()
![]() |
#1600 | |||||||
Rozeznanie
|
Uff.... Co za baby.
![]() Jadę jutro na zrobienie pomiarów do uszycia sukni. ![]() ![]() I w piątek dzwoniła kobita, i są już nasze obrączki. Jak tż wróci z delegacji, to w piątek jedziemy przymierzać i robić grawer. ![]() I dziś Pola pierwszy raz (przynajmniej na moich oczach ![]() ![]() Cytat:
![]() Oho, Cała znalazła nową ofiarę. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41004089] PYTANIE MAM czy wasze dzieci ssą swoje gorne wargi?[/QUOTE] Górną rzadziej, za to dolną namiętnie, a przy okazji wystawia język i go sobie zaciska dziąsłami. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fryzura fajna, oj, musisz przemycić nam do klubu jakąś jego fotę, jak już będzie po obcięciu. ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak czytam i czytam to, co piszesz o tż... Nie mam słów. ![]() Cytat:
![]() ------------------------- Gocha, zdrówka dla małej i siły dla Ciebie. ![]() Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-05-26 o 21:37 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a ja dostałam od tż (tzn od Hani:P) dwa ciastka z truskawkami ![]() ![]() ![]() CHyba mu sie mnie wczoraj żal zrobiło że se upaćkałam całą kuchnie i chciałam mieszać ciasto trzepaczką do jajek ![]() A tutaj Hania ![]()
![]() |
#1602 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() silver w koncu dała niani chwile wytchnienia, przecież kobieta ostatnio napitalała jak robot 24/7. dzisiaj sie silver przekonała co to znaczy, bo postów lichutko ![]() ![]() Cytat:
ahhhhhhhh jak miło... ![]() ![]() ![]() ![]() patrz, nawet znalazłam wierszyk na tę okazję Eh Tygrysie nudzi mi się, Przyjdź tu do mnie, Zamrucz skromnie, Wejdź pod kocyk dzisiaj w nocy Zrób TO co w Twojej mocy.. ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ps. prosze mnie nie oskarżać, to nie ja wymyśliłam rumunów i że silver nianie ma ![]() ![]() ![]()
![]() Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-05-26 o 21:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1603 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
![]()
![]() |
#1604 |
Raczkowanie
|
cholercia pozjadało mi cytaty
![]() Pół dnia mnie nie było a tu tyle do nadrobienia silver pytałaś się co mój mąż robi jak ma wolny czas, hmm siedzi przy komputerze i namiętnie ogląda filmiki o spawaniu albo o jakiś maszynach, spawarkach, albo w książkach robi teraz ciężki kurs ze spawalnictwa i musi się uczyć :/ Sylwietta mówisz, ze to może być na zęby?? teraz zasnął po 21 i już 4 razy się budził ![]() Blogerko bardzo przykre jest to co piszesz ![]() Ellmi to wszystkiego naj ![]() A Filipa jest jeszcze 11 maja, obchodzimy razem ten dzień, ja mam wtedy urodziny a on imieniny ![]() Niałam jeszcze coś napisać, alee już tak mi się spać chce ![]() Miłych snów
#1605 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1606 |
Raczkowanie
|
#1607 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i ja... ![]() ja już się odmeldowuje. dobrej, przespanej nocy życzę i spokojnych maluszków.. a tym które jeszcze bunga bunga planują to owocnych doznań ![]() ![]() do jutra gaduły moje ![]() aha, we wtorek idziemy na szczepienie i już sram po gaciach... ![]()
![]() Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-05-26 o 21:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój po pierwszym dzniu opieki nad Olą jak byłam na uczelni to samo matce powiedział. ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Ja już dawno wyjęłam i tylko pasy reguluję w zależności od tego jak Ola ubrana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1609 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też swojej jutro wyjmę, dobrze, że przypomniałyście ![]() siuuuuuuuup... ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1610 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i kolejne śliczności ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41004089]. PYTANIE MAM czy wasze dzieci ssą swoje gorne wargi?[/QUOTE] wargi nie, ale strasznie i nagminnie palce, wcześniej maltretował kciuka a teraz 2 palce, wskazujący i ten obok ![]() w nocy nie budzi mnie płaczem tylko ciumkaniem paluszków ![]() i nie wiem czy powstrzymywać za wszelką cenę czy olać ![]() Cytat:
![]() no i brawa za wagę ![]() ja nie wiem jak się zmobilizować, żeby się porządnie wziąć za siebie ![]() Primark zaliczony, zakupy udane, kupa kasy wydana ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1611 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40980745]ale te zupki słoiczkowe/obiadki przeważnie mają już tłuszcz ![]() Dorotka jadła dzisiaj jarzynową :d bobovity, tam jest marchew, ziemniak i por + olej rzepakowy ![]() ![]() ![]() bardzo ładny synek ![]() genialna mina pt.: no to i ja się chwalę obalem ![]() nie ma noooo pyszności ![]() Dla mnie najbardziej capię zupki z rybą a z łososiem zwłaszcza. Jest taka z bobovity z łososiem i cukinią jak jej to daję to rzygać mi się chce. Cóż się nie robi dla dziecka. Nadrobiłam Was, ale już padam z nóg. Młoda dziś mi dzien matki o 4.10 zrobiła. Jutro rano coś od siebie napiszę. Już mam wyrzuty sumienia, że do was ostatnio mało się odzywam, ale ostatnio dużo się na mnie zwaliło. Jutro na ten temat więcej napiszę. Dobranoc Wam !!! Dob |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1613 |
Zadomowienie
|
Hej, ja tak na szybko, mam nadzieje, ze w ten dla wielu z nas po raz pierwszy w życiu obchodzony dzień matki w nowej roli czułością się wyjątkowe i szczęśliwe. Oby nasze dzieci dostarczyły nam wiele powodów do dumy i przynosiły mnóstwo radości w naszym życiu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1614 |
Zakorzenienie
|
![]() Ważne że mamy siebie. Tu można pogadać,wyżalić się a nawet pośmiać (komedie nieźle tu odchodzą). A niektóre z dziewczyn mogą się nawet spotkać-żałuję że mieszkam w czarnej dupie i nie mam możliwości. Ale mamy tu liczną grupę wsparcia więc damy radę ![]() Ja też już zwijam manele. Do jutra łaski ![]()
#1615 |
Zakorzenienie
|
Blogerko, nie wiem, co Ci poradzic... Dla mnie Twoj TZ zachowuje sie (nie obraz sie), jakby dziecko bylo dla niego wielkim ciezarem... I mocno go ograniczalo.
Jak opisujesz Wasze relacje to mam wrazenie, ze jestescie dla siebie obcymi ludzmi (ktoras z dziewczyn o tym pisala). Ty na gorze, on na dole. Spedzacie w ogole czas razem? Ale z drugiej strony nie dziwie Ci sie, ze nie chcesz sie do niego przytulac. Tez bym nie chciala, bo wiecznie mialabym zal o takie zachowanie. Ciekawe tylko kiedy Twoj TZ sie opamieta... Ktoras pisala, ze jej TZ jest dumny, kiedy moze zostac sam z dzieckiem. Moj ma to samo. W marcu i kwietniu mialam uczelnie 2x w tygodniu i za kazdym razem sam zostawal z malym. Co wiecej - chcial mi chyba udowodnic, ze tak super sobie daje rade, ze czesto sprzatal jeszcze mieszkanie, wstawial pranie, zmywarke, itp ![]() A od jutra TZ wraca do pracy po urlopie ![]() Ostatnie 16 dni byl w domu, wczesniej byli u mnie rodzice, jeszcze wczesniej siostra, takze z miesiac nie bylam sama. Zapomnialam chyba jak to jest, cholera poradze sobie z tym moim diablatkiem? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- To, co mi sie rzucilo w oczy to to, ze sporo z Was pisze o tym, ze czuja sie samotne, nie maja blizszej przyjaciolki, itp. Ja w sumie mam podobnie. Mieszkam tu od 6 lat, mam znajomych ze studiow, ale w sumie nikogo blizszego... A ci znajomi sa mlodsi ode mnie i raczej niewiele spraw nas ze soba laczy ![]() Znam tez sporo osob, z ktorymi wczesniej wynajmowalam mieszkania. Ale wiecie jak to jest - jak mieszkalismy razem to niejedna noc przegadalismy w kuchni, a po wyprowadzce kazde poszlo w swoja strone i kontakt sie rozluznil. Byli raz, zobaczyc Kube i tyle... Moja jedyna przyjaciolka (w pelnym tego slowa znaczeniu mieszka 450km stad). Do tej pory regularnie sie odwiedzalysmy, ale teraz jest Kuba, ona tez jest w ciazy (TP na wrzesien), takze na pewno bedziemy sie rzadziej widywac... Szkoda, ze ten problem dotyka wielu z nas. |
![]() ![]() |
![]() |
#1616 |
Zadomowienie
|
Wisienko wchodzisz u góry na odchowalnię, szukasz na liście naszego tematu i klikasz przy nim cyferki przy aktualnej liczbie postów. Też nie mogłam znaleźć ale mnie dziewczyny nauczyły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie mój tż nie ogarnia ubranek Małej. Wie jak ubrać i robi to, ale woli mieć ubrania wcześniej przygotowane. Z tym, że jak siedzi z Ewcią, a ja odsypiam czy mnie nie ma i trzeba Ją przebrać to zawsze sobie poradzi. Mało tego - dzisiaj nawet kolorystycznie ubranka dobrał, myślałam, że padnę jak to zobaczyłam ![]() Cytat:
![]() ![]() Wszystkiego dobrego z okazji imienin, dla Ciebie i Małego ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1618 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
1. sprzatanie 2. gotowanie 3. dzidziolek 4. masazysta, stylista, fryzjer w jednym niech, jakis zdolny rumun 5. do ogródka bo przydalyby sie warzywka dla dzidziolka czyli ja chciałabym 5 rumunów Gochaaa mam nadzieje ze juz Ewulka bedzie zdrowa i zero szpitali dalam dzidziolkowi 3 dni marchewka z woda sama, najpierw sie krzywila pierwszy dzien co widac na fb a kolejne dwa sie zajadala, pozniej 3 dni jabluszkoa krzywila sie ale jadla, pozniej banan ale tylko 2 dni bo plula, a dzis ziemniaczek z odrobinka maselka i pozniej jej sie ulewalo ciagle myslicie ze to przez ziemniaczka??/ troszke tylko zjadla ![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- szklanka to tak jak u mnie mam bliskie kolezanki zpracy i praktycznie ty;lko praca telefon szkolenia i spotkania pracowe sie wudywalysmy ale zawsze szczerze ze soba gdalysmy jedna ma do mnie 12km a druga 25km od drugiego tygodnia wrzesnia bylam na zwolniueniu to i jedn aprzyjechala i druga a jak niunka sie urodzila to jeszcze nie byly, niby ze na poczatku snieg i w ogole no dobra dlugo zima byla ale teraz juz sniegu nie ma to ze ja wyjezdzam no ale kurcze wyjezdzalm 4 razy dwa razy po tygodniu raz 3 dni i raz 4 dni, nawet juz do nich nie wysylam maili. a niunka skonczy zaraz zacznie piaty miesiac tez mi przykro |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1619 | ||||||||
Zakorzenienie
|
młody się przebudził z takim wrzaskiem, że masakra; brzuszek go bolał i nosiłam prawie godzine
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41009401] Kija, postów jak postów, trzeba chyba było się na listę kolejkową wpisać ![]() a że nas tutaj było mało jak bijkora ofertę składała, to tylko żałujcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a nie 11 kwietnia czasem? bo ja wtedy widziałam w kalendarzu Cytat:
---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Cytat:
![]() i dziękujemy ![]() ja mam tutaj pracę, także szkoda mi było z niej rezygnować (chociaż taka dupna), bo nie miałabym do czego wracać; ale teraz jak jest w Austrii to jest dużo lepiej niż wcześniej, bo widzimy się praktycznie co weekend, czasem co dwa tygodnie (ale rzadko); także nie narzekam; spadam do łóżka, bo coś czuję, że ciężka noc przed nami będzie dobranocki ![]()
![]() |
#1620 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
![]() Cytat:
a może właśnie wjedź Mu na ambicje? Ego? Powiedz że inni pracują a zajmują się dzieckiem i to z wielką przyjemnością. Skoro On Cię porównuje do innych matek to potraktuj Go jego bronią. Cytat:
o tak tak. Schodzimy z fewci bałaganiary ![]() Cytat:
![]() A jaki grawer na obrączkach? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Kochane dziewczynki! Moja Cora Budzila się dzisiaj z zegarkiem w dupce co dwie godziny na jedzenie. Kiedy Ona pospi troszkę dłużej na raz? ![]() ![]() Aaa.. Gocha dużo zdrówka dla Ewci ![]() Bokeh super Hania! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.