|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
ja sie nie odzywam-Tz odpowiada na głupie gadki bo mu obiecałam ze nie bd sie w jego rodzinie awanturowac ale kiedys wybuchne
|
|
#2102 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
Najbardziej mnie śmieszy jak próbuje wejść do pokoju. Najpierw lekko otwiera łapką uchylone drzwi, wsadza mordkę między drzwi, patrzy w prawo-lewo. Jak TŻ nie ma w pokoju to dziarsko do niego wchodzi.
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać dziewczątka, chciałam coś jeszcze porobić, ale sił mi brak - mała się wypycha, nie daje mi siedzieć - wypiłam kilka łyków coli, chyba cukru dostała i szaleje
Rano wcześnie pobudka, przedszkole, trochę domowych spraw, bo mąż ma dzień wolnego - łóżeczko będziemy "robić" bo trzeba wyczyścić papierem dwie deski i skoczyć o bejcę do Casto (Oliath ty mówiłaś o lakierobejcy - jakaś konkretna jest bezpieczna do sprzętów dziecięcych, czy nie mato znaczenia?). Mąż się przejął jak mu powiedziałam, że 30-ty tydz. to już czas najwyższy COŚ konkretnego przyszykować. Jeszcze jakieś pierdółki po wypłacie czerwcowej dokupimy i laba - czekamy na malutką (która znów wróciła do wersji Bezowej (tudzeż Bazowej) czyli imię nam się odwidziało )Dobranoc! Wpadnę tu jutro, nie piszcie zbyt wiele. |
|
|
|
#2105 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie!!!
nie bylo mnie tutaj od kilku dni... dzis mialam zajecia na uczelni- dwa zaliczenia, mysle ze spoko folozofie zdalam wiec tez do przwdu. zostaly mi egzaminy8, 23 i 29 czerwca :P ciekawe czy Misiek sie pospieszy i bede musiala jakis przekladac :P wczoraj bylam u mamy na Dni uMamy, kupilam jej kolorowke w rossie ( skorzystalam z okazji) mama sie cieszyla bo ona jest zielona w tych wszystkich formach- ja za to uwielbiam blogi kosmetyczne itp ![]() dzis jak przyjechałam to mialam mega spuchniete nogi ;/ w ogole ta opuchlizna na lewej stopie utrzymuje juz sie chyba z 4 tygodnie, no ale wyniki ok. Dziś moj Misiek mega na uczelni kopal mamusie czasem nawet czulam jak uderza o biodro w ogole czujecie juz raczki i nozki gdzie sie przesuwaja? to jest takie super uczucie!! uwielbiam, bedzie mim tego brakowalo czasem zaluje ze okres ciazy trwa tylko 9 miesiecy, pomimo nirktorych dolegliwosci te kopniaki chyba rekompensuja wszystko!! nosze w sobie Skarb, czuje ze nic mu nie jest, jest zawsze przy mnie i jest bezpieczny, kocham go!!
|
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem od paru dni skopana ,niektóre kopy naprawde bolą...ale...
Laura robi to z milosci ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Ok ide sie kąpać i nyny.Tz juz spi :/ nuuudaaaaaaaa. Do jutra żabki
|
#2107 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc świętująCytat:
Cytat:
nawet znośne oglądadło Poza tym jak nie widziałaś Hansel nad Gretel witch hunters fajne. Oblivion i Jack Reacher z Tomem Cruise - porażka jak dla mnie choć chyba Oblivion gorszy. Tyle mi się przypomina.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fiazo, Oliath, Mela współczuję straty mam i taty. Ja też półsierota mimo, że mój ojciec żyje choć właściwie nie wiem nawet czy żyje. Widziałam go raz w życiu. Ale tak chyba lepiej niż gdyby był, był mi bliski a potem odszedł. Choć wiele razy brakowało mi ojca i mimo, że jestem już dorosła nadal zdarza się, że brakuje. Ale cóż nie można mieć wszystkiego. |
|||||||
|
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O, Ty tez...
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki jaki reczniczek/okrycie kapielowe jest miekkie, dobrze chlonie wodę i dobrze sie pierze? Bo chciałabym kupić ale nie wiem jakiej firmy. Słyszałam, że Babyono źle sie pierze i nawet któraś z Was coś pisała na ten temat.
|
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczynki
u nas dzien byl wesoly, a przed chwila moj TZ poklocil sie ze swoja siostra i znow bedzie wesolo na podworku, u tesciowej i takie tam... ehhh Mam nadzieje tylko ze szwagierka nie zabroni dziecku bawic sie z Marysia, bo juz wtedy bedzie mega niewesolo ( a znajac ja wszystko jest mozliwe)
|
#2111 |
|
Zadomowienie
|
En, Rockyy ja tak samo jestem uczulona jak ktoś mi się głupio pyta a co z psem jak się Tosiek urodzi
![]() Charlie co za słodki mordziak taki do buziakowania w sam raz
|
|
|
|
#2112 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ogółem jak któraś będzie miała okazję, by uczestniczyć w takiej mini-sesji to polecam, bo pamiątka super moim zdaniem! Chociaż 300-400 złotych bym nie dała, a" tyle sobie fotografowie życzą za "profesjonalne sesje z brzuszkiem"... Jedno gratisowe foto nam wystarczy ![]() Co do psa i dziecka, to też słyszę nieraz komentarze typu "jak oni sobie to wyobrażają?" a ja nie wiem za bardzo co tu jest do wyobrażania - jest pies, będzie dziecko i nie widzę w tym nic dziwnego... Pamiętam, że jak poszliśmy powiedzieć mojej teściowej o ciąży to jej pierwsza reakcja to było: "pies w domu, dziecko w domu - już to widzę..." MEGA sie wtedy poryczałam
|
|
#2114 |
|
Raczkowanie
|
dobrej nocy
|
#2115 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
super sprawa, my chodziliśmy jak mały miał ok 5 miesięcy, Ignackowi bardzo sie podobało, maluchy luzują w wodzie, a pod nią pływają jak rybki, z otwartymi oczami ja padam na twarz, nogi wchodzą mi w tyłek i boli kręgosłup ;( zarobiliśmy się z TZ po uszy, dzisiaj działaliśmy na strychu, Tz montował szafe a ja przerzucałam i segregowałam rzeczy których mamy kuźwa multum!!! nie wiem w sumie dlaczego bo ja wywalam co jakiś czas rzeczy i robię czystki ![]() szafa niestety nie skończona, bo mamy skos i TZ się nagimnastykować żeby ją złożyć i jakoś wepchnąć...udało się, ale półki i drzwi może jutro... Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-05-26 o 22:38 |
|
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Nie daje mi spokoju jedna sprawa. Dziś zobaczyłam u tesciowej, że ma do połowy zrośnięty drugi i trzeci palec u stopy. Występuje to w obu nogach, ale w jednej jest szczególnie widoczne. Znam ją duzo lat ale jakoś do dziś tego nie widziałam. Boje się teraz, że nasze maleństwo może odziedziczyć taką wadę (sama nie wiem jak to się nazywa???). Podobno najczęściej takie rzeczy ujawniają się co drugie pokolenie właśnie. Wiem, że nie powinnam martwić się na zapas i w sumie nie jestem jakoś bardzo przerażona, bo wiem, że jest możliwość operacji (gdyby okazało się, że w znacznym stopniu są zrośnięte i utrudniają np. chodzenie), no ale jednak jakiś niepokój jest już we mnie zasiany. Kurcze, chce żeby już był lipiec ...
Dobranoc mamcie
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-26 o 23:01 |
|
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec bez paniki. Poczytaj o syndaktylii jesli sie niepokoisz, na ogol nie operuje sie tego w dziecinstwie, wiekszosc rodzicow zostawia te decyzje swoim dzieciom do czasu, az same sa w stanie ja podjac.Naprawde jest milion gorszych rzeczy, tutaj - tylko kosmetyka. Nie masz czym sie martwic, Kochana, a martwic sie na wyrost to juz w ogole nie ma sensu
|
|
#2118 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadłam się przywitać. Więc mówię DZIEŃ DOBRY
![]() Dzisiaj wizyta Trzymam też za wszystkie pozostałe wizytujące I gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Dzień dobry! ja już od godziny nie śpię... Filip nawala mnie w szyjke, nie wiem, czy się obrócił, czy lapkami tak, ale masakrycznie mnie męczy...
Dziś jedziemy z mężem na wernisaż zdjęć w teatrze narodowym i może Wy jesteście bardziej kulturalne - jak mam się ubrać na to? :-\ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2120 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 20
Hej!
Ja wstałam i od rana mi się poplątały plany - i na dzień i finansowe Strasznie krucho, strasznie... A jeszcze ZUS nie płaci i wchodzę na konto z duszą na ramieniu... Dziewczyny, gdyby któraś z Was nie spała o 23.10, to polecam na Jedynce film dokumentalny Kiedyś będziemy szczęśliwi - to historia dzieciaków z mojej okolicy, naprawdę świetny dokument. POLECAM!! Muszę tak, bo nie umiem w aplikacji pogrubić Twojego nicku - chciałam się poradzić Chcemy pomalować fronty mebli, kupiliśmy farbę akrylową Dekoral (kolor krem orzechowy), tak nam poradził pan w Castoramie (bo były jeszcze jakieś Jedynki alkidowe, ale pan powiedział, że długo schną i śmierdzą). Planuję teraz, żeby mój tata (bo on to będzie robił) delikatnym papierem ściernym przetarł te fronty i potem 2 razy pomalował w odstępie przynajmniej jednego dnia. Dobrze myślę??? Ile to potem trzeba wietrzyć??Oprócz tego będziemy malować jedną ścianę na zielono Mój TŻ się nie chciał zgodzić, ale go przekonałam, że pokój dziecka ma być kolorowy.Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Witam się w 34 tygodniu Jeszcze tylko 2-3tygodnie ![]() Dziś sie ciesze, ale wczorajszy dzień był dla mnie straszny. Niby do południa było ok, ale potem zrobiło się tak ładnie, ciepło i próbowałam wyciągnąć męża na spacer, a on był taki nieugięty I choć wiem, że nie mogę, to zrobiło mi się strasznie przykro i miałam już dość, poryczałam sobie. Chyba szukałam jakiegoś pozwolenia, że jak sie zgodzi to wyjdziemy i w razie czego, to pozwolenie dostałam.. Coraz ciężej mi sie robi, teraz tylko czekam aż będzie kolejny weekend i rozpocznie sie kolejny tydzień.I niby tak niewiele już zostało a jednak tak dużo. I jeszcze to, że nie mogę nic zrobić, a tyle bym chciała ![]() Troszkę spóźnione, ale mam nadzieje, że przyjmiecie ![]() eveewe wszystkiego Najlepszego z okazji imienin Malinko szczęścia i spełnienia marzeń i lekkiego porodu |
|
|
|
#2122 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Witam Ja dziś kończę chyba 31 tydzień! Zaraz lecę powiesić pierwsze pranie, wstawię drugie, wypiorę zaraz wykładzinę też (ręcznie oczywiście) bo mi pies kiedyś nasikał i nie mogę się tego smrodu pozbyć. Potem w planach jeszcze prasowanie ciuszków! Także za dużo nie będę dziś się z wami udzielała. Małgosia coś niechętna dziś do przedszkola. Nie chciała mnie puścić, a wycieczkę do straży pożarnej dziś mają!
|
|
#2123 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Gratki rozpoczętych tygodni i kciuki za wizyty ![]() My też dziś wizytujemy ale dopiero o 20.50 Kiedy Ci lekarze śpią??Kurcze od wczoraj coś mi się zrobiło w prawy pośladek i biodro i normalnie ledwo łażę, nawet w nocy czułam takie kłucie, i teraz to nie bardzo mogę na ta nogę nadeptać ![]() Kejt co do ubioru zgadzam się z Perse
|
#2124 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Hello!
Witam się w 36 tygodniu! ! ![]() ![]() Jeszcze dwa i Hanka ma wychodzić Uciekam z futrem do weta, bo chyba zrypali nam zabieg ![]() Gratuluję wszystkim nowych tygodni
|
|
#2125 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
Ale tu dzisiaj cisza o tej godzinie ![]() za tygodnie i za wizytujące dzisiaj! Ja po południu też idę, mam nadzieję, że mnie przyjmie, bo miałam iść 6 czerwca, ale ginka idzie na jakiś urlop czy coś, więc mam przyjść pod koniec przyjmowania pacjentek - mam nadzieję, że znajdzie się dla mnie miejsce ![]() Wczorajsza zgaga jaka mnie męczyła to była tragedia... ![]() Jeszcze zapomniałam - na tych warsztatach dostaliśmy katalog ze sklepu z bielizną - zakochałam się http://sklep.alles.pl/
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Aha tym którym wczoraj nie złożyłam życzeń składam dzisiaj! Wszystkiego naj
Przepraszam, że spóźnione, ale wczoraj miałam koszmarny dzień!
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() przelecialam zaleglosci. 2 dni nie wchodzilam na net bo ... w sobote to ja juz umierałam. caly tydzien okropny a sobota to juz wogole. wszystkie dolegliwości na raz z huiem na mnie a do tego zgaga już taka, że w piersiach czułam ból zawałowy. płakałam, zasypiałam na siedząco ze zmęczenia... mój refluks przedciążowy z racji powiększającego się brzucha (wysokiego) dał mi popalić... echhh szkoda gadać, ważne że żyję wczoraj już lepiej, aczkolwiek najlepiej to pewnie bedzie pare tyg po porodziwe ![]() od wczroaj jeszcze oprocz skurczy mam bolesne wyginanie paluszków u nog... az musialam oddac kierownice Tz jak wrcalismy od tesciowej... Surka, usmialam sie ze snu TWOJEGO. zebym to ja taka rzadzaca była to by dobrze było... owszem staram sie walczyc o swoje, ale rozstawiac wszystkich po katach... ehhhh czasem bym chciala posiadac taka umiejetnosc ![]() Dziewczynki wszystkiego najlepszego z okazji Waszych świat, z okazji Dnia Matki. Grabcze witaj! wspolczuje przejsc, teraz to juz musi byc tylko lepiej ![]() a tak wogole, podziwiam Wasze silne nerwy... czytacie o ciezkich porodach, nakrecacie sie, a przecież kazdy poród jest inny, inny próg bólu, inne podejście lekarzy itd. Nie zamartwiajcie się. To nam dobrze na psychikę nie wpływa. Idę na zasadzie.... pomyślę o tym, jak będzie później, choć nie powiem różne scenariusze czasem roją się w główce, ale nie wspomagam ich czytaniem czyichś opowieści i to na dodatek "mocnych" zaznaczam, że też się bardzo boje no i witam się w 34 tyg. (dziś go zaczynam) |
|
|
|
#2128 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry brzuszki u nas od rana leje a ja sie araz zbieram do lekarza zagladne potem i zdam relacje
|
#2129 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wrzucam 'ciekawostke' kto chce niech próbuje
|
|||
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
do tej pory jak sie klocila z moim TZ do mnie tez sie nie odzywala, wiec przypuszczam ze tak moze byc. okaze sie niedlugo, czy dobrze mysle czy nie. Mnie tam szkoda dzieciakow jakby co, bo lubia sie razem bawic i juz.
Witam sie zjadlam sniadanko wlasnie i pije Inke. Zaraz przelece odkurzaczem chalupke i ide do tesciowej bo chciala po jakies kwiatki jechac. A pozniej skocze do Rossa kupie te kosmetyki, bo wczoraj dostalam od tesciowej i TZ babci kasiorke na imieniny, wiec jak znalazl. Ponadto wszyscy poza moja mama i siostra o nich zapomnieli, TZ zadzwonil wieczorem do tesciowej, ze jak zwykle miala pamietac i nie pamieta. Kuzynka TZ tez dzwonila wieczorem maja dzis pod wieczor wpasc. Wiec jeszcze upieke placka z jablkami i kupie cos do chleba, jakby sie chcieli napic i juz.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

Rano wcześnie pobudka, przedszkole, trochę domowych spraw, bo mąż ma dzień wolnego - łóżeczko będziemy "robić" bo trzeba wyczyścić papierem dwie deski i skoczyć o bejcę do Casto (Oliath ty mówiłaś o lakierobejcy - jakaś konkretna jest bezpieczna do sprzętów dziecięcych, czy nie mato znaczenia?). Mąż się przejął jak mu powiedziałam, że 30-ty tydz. to już czas najwyższy COŚ konkretnego przyszykować. Jeszcze jakieś pierdółki po wypłacie czerwcowej dokupimy i laba - czekamy na malutką (która znów wróciła do wersji Bezowej (tudzeż Bazowej) czyli imię nam się odwidziało
)
czasem zaluje ze okres ciazy trwa tylko 9 miesiecy, pomimo nirktorych dolegliwosci te kopniaki chyba rekompensuja wszystko!! nosze w sobie Skarb, czuje ze nic mu nie jest, jest zawsze przy mnie i jest bezpieczny, kocham go!!

Dobranoc Brzuchatki

za wszystkie pozostałe wizytujące