Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-27, 12:29   #4801
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez axella
matko..ile tka suszarka moze byc wlaczona? godzine? pół?
nie wiem czy są jakieś ograniczenia - chyba nie ale jak coś to możesz zrobić przerwę i od czasu do czasu położyć nagrzaną pieluszkę lub coś
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:35   #4802
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A! I jeszcze mi sie przypomniało a propos upośledzenia facetów w kwestii znajdowania różnych rzeczy, nawet ich własnych. Mój TŻ jest jeszcze krok do produ w tej kategorii. Nie dość, że często pyta mnie gdzie jest coś, co leży bezpośrednio przed nim, to jeszcze nagminnie zdarza się wołać do mnie z łazienki po prysznicu z pytaniem, który ręcznik jest jego
Faceci są udani. Ja czasem się zastanawiam czy oni w ogóle świadomie mieszkają w tym naszym mieszkaniu. Tż mojej mamy po 8 latach mieszkania razem czasem potrafił spytać w której półce są ręczniki. Rozumiem jakby spytał gdzie są firany, ale ręczniki? Oni tylko udają takich nieporadnych, czy faktycznie nie wiedzą.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
o ile da radę sobie konto założyć i potwierdzicie, że jesteście friends
Hej, hej, hola, hola! Konto na fejsie już ma, także jest szpan. Tylko ja jeszcze nie potwierdziłam zaproszenia od niej.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:35   #4803
becik_4
Zadomowienie

hej dziewczyny ją już w tym szpitalu zostanę do porodu moja wizja porodu legła w gruzach a miało być tak pięknie mualy odejść wody pojawić się skurcze miałam przyjechać na IP szybko urodzić i wyjść po 3 dniach nawet kosmetyki przygotowakam na te 3 dni a tu lipa siedzę od soboty i jeszcze będę dzisiaj mają zakładać mi cewnik z balonikiem i ogolnie będą przygotowywać do porodu z nie wiecie czy jak zakładają ten balonik to nie trzeba już sikac ?
i jeszcze jedną ciekawostką mój termin to jednak 30 maja no jakiś koszmar z tymi terminami ją to w książeczce ciąży mam trzy zapisane
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:40   #4804
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Hej, witam sie po weekendzie. Wczoraj wylądowałam na pogotowiu bo dostałam zapalenia piersi. Miałam gorączkę 39,7. Dostałam antybiotyk i mam leżeć w łóżku bo za dużo chodze i mi się wszystko rozchodzi. Ale dziś już lepiej bo wczoraj to kiepsko ze mną było. Tylko szkoda mi TZta bo wszystko spadło na jego barki a jeszcze musi rano wstawać do pracy.
Któraś pisała o ktg- ja pierwszy raz miałam podczas porodu, nie było by szans że ktoś mi zrobi wcześniej no chyba zebym za to zapłaciła.
o kochana trzymaj się, a z czego to zapalenie? dziecko za mało ściągało mleczka?

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ostatnio już jestem taka wściekła tymi atrakcjami urodowymi przed samym finishem że zaczęłam mieć wyj*bane i przestałam liczyć kg i oglądać wnikliwie brzuch w lustrze...
dziś patrze a tam moje rozstępy się powiększyły no i takie 3 czerwone ranki mi się zrobiły.. wcześniej były słabo widoczne (lekko fioletowe)
SYNUŚŚŚŚ WYCHODŹ Z BRZUSZKA !!!!
ja mam cały brzuch zaorany i uda i cycki.. ale myśle, ze jak na brzuchu będą ładne mięsnie to te rozstępy nie będą nikogo razić..

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
[B]Justi GRATULACJE dopiero teraz zobaczyłam [/B]

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Melduję, że odpadł nam pępuszek Mała wczoraj marudna cały dzień była, chyba dlatego, że nażarłam się pomidorów Chyba jednak dieta dla królika to dieta dla mnie - przynajmniej przez najbliższe 2,5 tyg... Myślicie, że kawa Inka z kapką mleka jest ok? No i chyba kefir też będzie spoko - boję się o zęby swoje, kupiłam preparat Calparos i biorę tabletkę dziennie w razie co. Z rana muszę odciągać pokarm, bo normalnie leje się z piersi i mała nie może spokojnie jeść, a dzisiaj po takim jedzonku ulała sporo teraz śpi biedactwo.

No dziewczyny z maja - brać się do roboty i rodzić, bo już zaraz czerwiec
za pępuszekklaski :

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
hej

Ja wpadłam tylko napisać, że podziwiam mamy, które znajduja czas na wizaż. Ja mogłabym pisać z tel ale strasznie nie wygodnie, Podczytuje was czasem ale żeby coś napisać to muszę odpalić kompa, a Nina to doskonale wyczuwa
U nas OK, z niecierpliwością czekamy na lepszą pogodę, Nina zaliczyła już spacer w naszym ogrodzie, większość dnia spędza przy cycu a jak zasypia to ogarniam dom, jem, i jakoś czas mija.
no właśnie karmienie to idealna pora na wizaż Małego przysysam do cyca, on sobie leży i ciumka a ja sobie czytam co u WAs

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie przejmujcie się wagą. Najlepszym lekarstwem na wszystkie dolegliwości ciążowe jest...poród. Przechodzi jak ręką odjął a popatrzyc na wagę i zobaczyć 10kg mniej niż dzień wcześniej - bezcenne

Ash my wczoraj obejrzeliśmy 3 filmy! 3! W kawałkach ale zawsze
W ogóle stwierdziłam że te moje dziolchy są bardzo ugodowe i sympatyczne. Jak rodzice sobie poszli do znajomych w sobotę to po powrocie okazało się że jedynym problemen była...czkawka polecam wszystkim wyjścia do znajomych. 3h nas nie było następnym razem idziemy razem z dziewczynami niech też się trochę posocjalizuja z wujostwem

Dziewczyny mam głupie pytanie. Bo po karmieniu dziewczyny najczęściej zasypiaja i tyle ale zdarza im się że leżą i leżą i leżą...nie płaczą tylko rozglądają się itp. Przez godzinę albo i dłużej. Czasami jakiś dźwięk wydadzą ale nie płaczą. Ja sobie z nimi siedzę, zagaduje itp ale czy jest sens je na siłę usypiac? No nie wiem...
no to chyba idealnie jak tak jest.., niby według książky jezyk niemowlaka to powinno być jedzenie, aktywność spanie.. Wiec jak nie ryczą tylko chcą sobie oglądać swiat to fajtastycznie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
aaaaa no i zapomniałam o jeszcze jednej ważnej rzeczy - oczywiście życzeń z okazji dnia matki jej nie złożyłam, ponieważ zaraz po ślubie, kiedy była rozmowa o tym, jak mam sie do niej zwracać, to mi powiedziała, że mamę ma się tylko jedną i dla niej, to mogę do niej mówić per "ty" albo "pani"
o matko... U mnie o tyle problem miałam z głowy, że robiłam tak jak rodzenstwo.. TZ jest 4 z kolei, wszystkie synowe do teściów mówią tato, mamo także ja się nie wybijam, to samo u mnie ja jestem 3 z kolei więc także tato, mamo.. Ciężko przez gardło przechodziło ale przeszło.. Tylko u mnie to jest taka forma mamo/Pani.. Czy mama podałaby mi szklankę.. do swojeje bym powiedziała Mamo podaj mi szklankę..

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Rewelacja!

Jeśli chodzi o Justi, to myślę, że sama zainteresowana się nie pogniewa, jak Wam przekażę garść informacji od niej. W sobotę się okazało, że Bartoszek nabawił się zapalenia ucha, musi dostawać antybiotyk i czeka ich jeszcze tydzień w szpitalu. Dzisiaj jednak przyszły pozytywne wieści, że zapalenie nie doszło do ucha środkowego i może wyjdą szybciej.

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:46   #4805
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
cloche, o mało przez Ciebie nie musiałam sprzątać, bo bym się posikała ze śmiechu... na szczęście zdążyłam do kibelka...
uff, całe szczęście... bo jeszcze byś mi kazała sprzątać za ciebie - a mnie się akurat nic nie chce
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Dzisiaj wychodzimy do domku
no i brawo dla Wojtka, że taki przykładny noworodek
Cytat:
Napisane przez kingsof Pokaż wiadomość
hahaha to była w miarę delikatna mój szanowny teść powiedział przed ślubem :
I nie życzę sobie po ślubie żebyś mówiła do mnie TATA (nawet przez głowę by mi to nie przeszło bo typa szczerze nie znoszę), żadnych cyrków, jak już to TEŚCIU.
oo, tak by mi się podobało! wszystko jasne i bez emocji
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
dzieciak sie meczy w chu a ja nic nie moge zrobic, lekarze frajerzy zajmuja sie gownianymi rzeczami zamiast znalezc w koncu pomysl na kolke

ja juz nie moge sluchac jak ona placze,jak ja boli.. ile mozna patrzec na cierpiace dziecko?!!
a byłaś z tym u lekarza? coś chyba byłaś... ale może trzeba mleko zmienić? podobno daje się jakieś specjalne i jak się poprawia, to wiadomo co może być przyczyną - jeśli się karmi piersią, to wtedy dieta odpowiednia dla mamy i jest gicior.
Cytat:
Jeśli chodzi o Justi, to myślę, że sama zainteresowana się nie pogniewa, jak Wam przekażę garść informacji od niej. W sobotę się okazało, że Bartoszek nabawił się zapalenia ucha, musi dostawać antybiotyk i czeka ich jeszcze tydzień w szpitalu. Dzisiaj jednak przyszły pozytywne wieści, że zapalenie nie doszło do ucha środkowego i może wyjdą szybciej.
noo!!! uff... dobre chociaż to - niech się upora maluch szybko i leci do domciu
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Clo, jak będę rodziła i będę wku.rzona i zła i ogólnie będzie do bani, to masz nakaz pisania do mnie, coby mnie wesprzeć na duchu swoimi tekstami
----

Łazienka wyszorowana, część kwiatów pomyta. Muszę odpocząć, bo we łbie mi się kręci...
jak się nie wbijesz w mój termin rodzenia, to nie ma sprawy

wczoraj po szorowaniu kuchni na starym mieszkaniu też mi się coś kołysało we łbie. dzisiaj dlatego pełny relaks! ewentualnie wyprasuję 3 rzeczy
Cytat:
Czy ktos wie jak sprawdzić czy dziecko ma skazę białkową? Jakieś testy się robi czy cuś? Bo jak nie ma jednoznacznych sygnałów ze strony dziecka to jak to ustalić. Juz mam dość życia w niewiedzy czy to co jem szkodzi mojemu dziecku
a więc z tego co wiem, to jeśli są niepokojące objawy (typowa wysypka, albo ewentualnie niewyjaśnione problemy z brzuszkiem), to trzeba po prostu metodą prób i błędów. w twoim przypadku (karmienie piersią) to parę dni twojej abstynencji i obserwacja, niestety... chyba że są już jakieś nowe metody - spytaj lekarza
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:47   #4806
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

a byłaś z tym u lekarza? coś chyba byłaś... ale może trzeba mleko zmienić? podobno daje się jakieś specjalne i jak się poprawia, to wiadomo co może być przyczyną - jeśli się karmi piersią, to wtedy dieta odpowiednia dla mamy i jest gicior.
bylam..zapisala colinox.. i co? doopa.
mleko zmienione,cyca odstawlam bo balam sie ze to ja jej szkodze..

no coz..do 3 mcy chyba bywaja kolki..przeczekam

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:47   #4807
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
głowa do góry ja przytyłam 16 kg ale watpie by w tym woda była, bo nic nie puchnę, obraczke nadal noszę a zawsze trochę ciasna była, po porodzie schudniemy raz dwa, tym bardziej że lato będzie i długie spacery
A u mnie z kg póki co tak jak u Marchewki. Miałam +16kg na plusie, później mi się zatrzymało, a teraz obserwuje delikatny spadek. Bardzo bym się cieszyła jakby już tak spadało do dnia porodu jak miała Marchewka

Cytat:
Hej, witam sie po weekendzie. Wczoraj wylądowałam na pogotowiu bo dostałam zapalenia piersi. Miałam gorączkę 39,7. Dostałam antybiotyk i mam leżeć w łóżku bo za dużo chodze i mi się wszystko rozchodzi. Ale dziś już lepiej bo wczoraj to kiepsko ze mną było. Tylko szkoda mi TZta bo wszystko spadło na jego barki a jeszcze musi rano wstawać do pracy.
Któraś pisała o ktg- ja pierwszy raz miałam podczas porodu, nie było by szans że ktoś mi zrobi wcześniej no chyba zebym za to zapłaciła.
O kurcze, to trzymaj się w tym szpitalu Dobrze, że w porę zareagowaliście i pojechaliście.

Cytat:

O właśnie, chyba dzisiaj też wysterylizuję laktator i butlę. Tylko nie wiem jeszcze jak. Smoka gotowałam przez 4 minuty. A wieczorem go jeszcze zalałam wrzątkiem na 5 min i spakowałam już do torby.
Odnośnie tej sterylizacji to na ile ona w sumie jest hm...aktualna? Chodzi mi o to, że jakbym wysterylizowała gotując w gorącej wodzie laktator dziś i oczywiście nie używałabym go, bo nie ma po co to ile czasu on będzie niby wysterylizowany?

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ją już w tym szpitalu zostanę do porodu moja wizja porodu legła w gruzach a miało być tak pięknie mualy odejść wody pojawić się skurcze miałam przyjechać na IP szybko urodzić i wyjść po 3 dniach nawet kosmetyki przygotowakam na te 3 dni a tu lipa siedzę od soboty i jeszcze będę dzisiaj mają zakładać mi cewnik z balonikiem i ogolnie będą przygotowywać do porodu z nie wiecie czy jak zakładają ten balonik to nie trzeba już sikac ?
i jeszcze jedną ciekawostką mój termin to jednak 30 maja no jakiś koszmar z tymi terminami ją to w książeczce ciąży mam trzy zapisane
Trzymaj się dobre jest to , że Twój tp to już za 3 dni, więc lada chwila.

Ja wczoraj teściowej też nie złożyłam życzeń, ale nie dlatego, że jej nie lubię czy coś, po prostu jakoś tak jest, że mój TŻ zwykle rozmawia z rodzicami przez telefon ( bo oni 300 km od nas) i ja tej słuchawki nie biorę i on wszystkie życzenia czy coś składa za naszą dwójkę

Ja dziś również lecę na ktg i na zerknięcie co tam u mnie, ale Maluszka nie będziemy oglądali, to najwyżej za 2 tygodnie.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:49   #4808
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dokańczam nadrabianie

Hemoglobina: Na początku ciąży (na 1 czy 2 wizycie) miałam 13.9, potem mi spadła, a po ostatniej mam 13.1

Szczepienia: Mieliśmy z mężem obgadać temat, ale nie ma kiedy. Raczej nie będziemy brać skojarzonych tylko z nfz. A na pewno na żadne pneumokoki i inne podobne szczepić póki co nie zamierzamy.

* Osłonek na sutki nie kupowałam
* Podkłady do szpitala mam Seni 10 szt ( http://allegro.pl/seni-podklady-podk...260084782.html ), bo tak mam napisane na kartce z SR; a dla maluszka na przewijak kupiłam podkłady Panda => http://allegro.pl/podklad-podklady-d...261986173.html
* Mam tylko nożyczki, cążków nie kupowałam

* Czy któraś z Was używała maści Medela Purelan ??

Cytat:
relacja z wizyty:
najpierw było KTG (...) i dzisiaj pani dr podała 2800-2900.
Florek ma jeszcze trochę czasu, więc może dobije do 3 kg

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
ja mam plan na ten weekend zobaczymy czy sie uda haha
Paulina i jak tam ??

Cytat:
Ciągle zapominam napisać Wam o tym co mi się przydaje w domu przy dziecku To teraz mała recenzja niezbędnikowa:

(...)

7. Mąż Szczególnie przydatny kiedy karmię i potrzebuję, żeby podał mi: pieluchę, herbatę, wodę czy telefon Używam również do odbijania, czasem do przewijania, zawsze do kąpieli. Przydaje się jednym słowem. I przytuli, co też ma znaczenie
Dzięki za rady
A 7 pkt najlepszy

Cytat:
Byliśmy na szybko z Sofią u lekarza bo ropieje jej oczko... Dostała kropelki i maść ale jak w ciagu 5-ciu dni nie przejdzie to do okulisty.... Mam nadzieję, że przejdzie...

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
U mnie na wizycie w miare ok. Z lepszych wieści to ''palec/opuszek'' się mieści. Raz powiedziała palec,raz opuszek to już sama nie wiem. Ale stwierdziła że to jeszcze nie to. Tyle to ja jeszcze wiem
Waga nadal stoi na 12 na plusie. Serduszko bije pięknie więc ok.

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Ja dziś po nauce chustowania i jestem baaardzo zadowolona. Nosze małego i on też szczęśliwy.
No to super!

Cytat:
My juz po wizycie u gina. Dostałam zwolnienie do końca maja.
Młody waży 3,5kg
Rozwarcie troszke lepsze niż ostatnio, ale nie wiem jakie. Mamy dalej czekać a we wtorek jeśli akcji nie będzie przyjechać do szpitala

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Moze jutrzejsza pełnia nam pomoże
Pełnia miała pomóc, a tu wyszła - na żadnego maluszka nie zadziałało

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
złożyliśmy papiery do becikowego ciekawe kiedy przyjdzie kasiora
Oby jak najszybciej

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:50   #4809
Paulina 87
Wtajemniczenie

witam w 40tc
qrcze dziewczyny poczytałam pare ostatnich stron i normalnie jakbym o sobie czytała.. - czekanie kiedy się rozkręci (u nas 5 dni do tp ale chciałabym JUŻ), szamańskie metody wywoływania..rozstępy, problemy z teściową heh idento

szkoda, że nie ma kolejnych maluszków .. buziaki
Stary 2013-05-27, 12:50   #4810
joooasia
Raczkowanie

Cytat:

A i pociesze wszystkie przenoszone ciąże.. Dzisiaj studenci mieli zajęcia na naszym oddziale i porzyszła pani doktor i na moim Wojtusiu się uczyły.. I powiedziała, że ma już dojrzałe odruchy noworodka, że pięknie ssie i jest spora różnica pomiędzy nim a innymi dzieciakami.. Także nie martwić się jak chce siedzieć dłużej w brzuchu to znaczy ze woli sobie bezpiecznie podrosnąc.. Tylko miejcie wszystkie badania robione co by się nie denerwować!!!

Cytat:
Napisane przez kingsof Pokaż wiadomość
hahaha to była w miarę delikatna mój szanowny teść powiedział przed ślubem :
I nie życzę sobie po ślubie żebyś mówiła do mnie TATA (nawet przez głowę by mi to nie przeszło bo typa szczerze nie znoszę), żadnych cyrków, jak już to TEŚCIU.
sympatyczny czlowiek...

Cytat:
Rewelacja!

biedactwo... ale ważne, że jest możliwość, że nie jest tak źle...

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
o to mój teść podobnie (tyle że już po ślubie), no i nie dodał tej drugiej części i jeszcze dostałam wykład o tym że tatę ma się tylko jednego
a potem do dyskusji włączyła się teściowa, że ona nie jest żadną teściową i nie życzy sobie żeby tak do niej mówić. ja zgłupiałam, szwagier się zapytał że jak to nie jest teściową, i dowiedziałam się że to obraźliwe określenie dla niej
no nie dogodzisz

Cytat:
o ile da radę sobie konto założyć i potwierdzicie, że jesteście friends

Cytat:
o matko... U mnie o tyle problem miałam z głowy, że robiłam tak jak rodzenstwo.. TZ jest 4 z kolei, wszystkie synowe do teściów mówią tato, mamo także ja się nie wybijam, to samo u mnie ja jestem 3 z kolei więc także tato, mamo.. Ciężko przez gardło przechodziło ale przeszło.. Tylko u mnie to jest taka forma mamo/Pani.. Czy mama podałaby mi szklankę.. do swojeje bym powiedziała Mamo podaj mi szklankę..
dokładnie tak też do niej mówię, do mojej mamy bym powiedziała: "mamuśka, a dejże tam szklanki, bo bliżej masz", ale z moją mamą mamy bardzo luźne relacje

sharp, współczuję zapalenia piersi... żeby jak najszybciej przeszło

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:52   #4811
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, hej, hola, hola! Konto na fejsie już ma, także jest szpan. Tylko ja jeszcze nie potwierdziłam zaproszenia od niej.
łee no to szacun za konto! a co do drugiego...
Stary 2013-05-27, 12:58   #4812
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Odnośnie tej sterylizacji to na ile ona w sumie jest hm...aktualna? Chodzi mi o to, że jakbym wysterylizowała gotując w gorącej wodzie laktator dziś i oczywiście nie używałabym go, bo nie ma po co to ile czasu on będzie niby wysterylizowany?
na moje oko, musiałabyś go wsadzić do próżniowego woreczka, żeby był wysterylizowany, dlatego ja na razie nie gotuję i nie sterylizuję, doszliśmy z mężem do wniosku, że jak urodzę, to on się zajmie w domu "sterylizacją" i przywiezie butlę, laktator i smoczek do szpitala

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Tylko ja jeszcze nie potwierdziłam zaproszenia od niej.
bierzesz ją na przetrzymanie? spryciula!

Jaś
Stary 2013-05-27, 13:00   #4813
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
płyn do mycia butelek jest potrzebny??

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
http://www.amal2.pl/index.php?ids=41
wzięliśmy w końcu to
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
że nam wenge nie pasuje do niczego i wzieliśmy to http://www.amal2.pl/index.php?ids=29 tylko z szufladą.
Ładne łóżeczka

Cytat:
My dzisiaj zaczynamy 38 tydzień

Też już jesteśmy po wizycie. Jaś waży ok. 3 kg.

Cytat:
ja dzisiaj nie idę na schody, ostatnio nic mi to chyba nie dało.. tyle tylko że już drugi dzień mm zakwasy na nogach
Ale dzisiaj robiłam przysiady ( w rozkroku, z kolanami na zewnątrz) położna mi poradziła to ćwiczenie + kołysanie, zataczanie kółek biodrami.
Tak jakbyśmy kręciły hula hop
zaraz może jeszcze troszkę pokręcę, ale wątpię żebym coś przyśpieszyła tymi zabiegami
trzeba chyba cierpliwie czekać
Na mnie schody nie działają , może spróbuję Twoich propozycji z ćwiczeniami ?

Cytat:
O kurna idziecie jak burza po prostu. jesteście takze moim guru remontowym!!!

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Dziewczyny byłam wczoraj na usg i od tego momentu co chwila poplakuje:'( podobno Mały jest bardzo mały, 36tc a waży tylko 2200. Po weekendzie ide na wizytę, może mi wtedy coś więcej powie:-( ja coprawda tez się malutka urodziłam, ale potwornie się martwię
Nie martw się
Na pewno wszystko będzie ok; maluszek ma jeszcze trochę czasu to pewnie waga mu podskoczy

Cytat:
Także dziewczyny już lepiej urodzic na chomiku niż męczyc się w szpitalu, bo szynka się nie gładzi.. O tak i niech to będzie hasło przewodnie!!
Wow! Jaki długi i szczegółowy opis A hasło przewodnie mega

Współczuję długiego porodu i tego co przeszłaś , byłaś dzielna Może za niedługo zapomnisz o złych chwilach, ale najważniejsze, że masz już Wojtusia przy sobie

Cytat:
zmieściłam się w spodnie ,w które jeszcze 2 tyg temu nie wepchałam moich ud czyli chudnę

Cytat:
oj, nie nerwuj się na męża... jest naszym remontowym guru
Czasami muszę, bo przesadza

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-05-27, 13:02   #4814
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

a to mleko to jakieś specjalne? ja bym jeszcze spróbowała pokombinować... i kropelki jeszcze inne popróbowała - wiem, że wiele rodziców przechodzi cały asortyment antykolkowy i dopiero po czasie się udaje... a może u Zu to kwestia czasu i się niedługo unormuje...
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Hemoglobina: Na początku ciąży (na 1 czy 2 wizycie) miałam 13.9, potem mi spadła, a po ostatniej mam 13.1

* Czy któraś z Was używała maści Medela Purelan ??

Florek ma jeszcze trochę czasu, więc może dobije do 3 kg
bardzo ładna hemoglobina tak trzymaj!

medela purelan - nie wiem co ma za skład, ale jeśli wierzyć nazwie, to byłaby to czysta lanolina - dobra rzecz na sutki jeśli nie kosztuje dużo, to będzie ok. a jeśli jest droższa niż np. babydream, który też ma lanolinę i dodatek bezpiecznych i pielęgnacyjnych olejów, to lepiej brać babydream.

no, właśnie mówili mi, że przy porodzie to te 3 kg będą osiągnięte i że to bardzo ładna waga - jestem spokojna i szczęśliwa i w ogóle odprężona a zatem poród może nadchodzić!

idę coś na obiad wymyślić... dzieciak mi gmera tam na dole, pewnie próbuje mnie zmusić do gotowania, bo głodny
Stary 2013-05-27, 13:04   #4815
JennyAniolek
Zakorzenienie

Tity trzymam za obronę

Cytat:
Wczoraj wypadła mi kolejna porcja czopa (taki kemowy glut)
Mi czop jeszcze nie wypadł, a bynajmniej nie zauważyłam

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
A co do Dady to u nas też wczoraj już tylko pusta paleta w Biedronce została i cena nad nią
U mnie w Biedronce też tak było

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Kilka fotek Michasia
Śliczny!

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ale dziś już jest lepiej. Dupa podleczona, kup mniej

Cytat:
2. My też byliśmy w biedronce, pieluszek nie kupiłam. Ale wzieliśmy naklejki sowy fajne są
Też mam naklejki z sowami

Cytat:

A z newsów moje nogi już 2 dnia po porodzie przestały przypominać nogi shreka

Cytat:
ja już dzisiaj z rana dostałam swój prezent:
kilka świadomych uśmiechów podczas przytulania od mojego synka

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mąż już też zaczyna wariowac - co tylko się rusze z łóżka to pyta czy mam skurcze ... albo maca mnie po tylku żeby sprawdzić czy może wody mi nie odeszły ... taa na pewno bym nie poczuła

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-05-27, 13:05   #4816
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:

A tym Twoim mleczkiem to się najadała? Może szkoda, że odstawiłaś cyca z powodu kolki, może wystarczyło zmienić dietę... może, może, może... Może qrka woda. Skomplikowany taki mały człowiek.

Cytat:
Dobre pytanie, no to która nam powie ile?

Cytat:
łee no to szacun za konto! a co do drugiego...
No co, jakoś mi umknęło.

To teraz przekazuję informacje od diabli.

Za nami pierwsza noc w domu. Byłoby idealnie, gdyby nie infekcja, która mnie dopadła. Katar, ból gardła, kaszel - po cc koszmar! Walczę też z nawałem pokarmu. Nela nie współpracuje i ciągle śpi, więc ratuje mnie laktator. Rodzina pomaga. Jak wrócę do świata żywych, włączę kompa.

Leon
Stary 2013-05-27, 13:05   #4817
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Pawie oczko my na szczepienie idziemy 20 czerwca, konsultowalam die ze znajomym lekarzem i on mówił że lepiej zapłacic żeby mniej kłuć dzieciaczka. Z tych dodatkowych to na jedno warto szczepić, ale na co i dlaczego to wam później napisze jak sie dorwę do kompa bo na tel to bym fo jutra pisała
To nie dostałaś tabletek na zatrzymanie laktacji ?
Cytat:
[B]Justi GRATULACJE dopiero teraz zobaczyłam [/B]

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Melduję, że odpadł nam pępuszek Mała wczoraj marudna cały dzień była, chyba dlatego, że nażarłam się pomidorów Chyba jednak dieta dla królika to dieta dla mnie - przynajmniej przez najbliższe 2,5 tyg... Myślicie, że kawa Inka z kapką mleka jest ok? No i chyba kefir też będzie spoko - boję się o zęby swoje, kupiłam preparat Calparos i biorę tabletkę dziennie w razie co. Z rana muszę odciągać pokarm, bo normalnie leje się z piersi i mała nie może spokojnie jeść, a dzisiaj po takim jedzonku ulała sporo teraz śpi biedactwo.

No dziewczyny z maja - brać się do roboty i rodzić, bo już zaraz czerwiec
Nam też wczoraj odpadł

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mój po ostatnim bolesnym razie chyba się przestraszył

Moje na udzie też się powiększyły... wyglądam jak zebra z paskami

U mnie jest identycznie

Podziwiajcie moje kreseczki (to tylko UDO, nie przestraszcie się )
Nie ma tragedii zbledną i nie będzie tak źle

Cytat:
a w aptekach to jest?

znow mam wrzask,znow ma kolke..
to ch**a to wszystko!te herbaty,krople,gowniane noszenie
dzieciak sie meczy w chu a ja nic nie moge zrobic, lekarze frajerzy zajmuja sie gownianymi rzeczami zamiast znalezc w koncu pomysl na kolke

ja juz nie moge sluchac jak ona placze,jak ja boli.. ile mozna patrzec na cierpiace dziecko?!!
Biedna Zuzinka

Cytat:
i Lilka młodsza od Sofii 10 dni, a my wciąż się bujamy z kikutem Ona ma ten pępek mega głęboko osadzony i mimo, że dłubię w nim 5 razy dziennie patyczkami higienicznymi nasączonymi spirytusem to dalej się trzyma mocno! Ale przynajmniej nic złego się z nim nie dzieje...

Ja nabiał jem w ilości ogromnej. tylko mleko jako takie ograniczam. Inkę piję ze śmietanką 30%
Czy ktos wie jak sprawdzić czy dziecko ma skazę białkową? Jakieś testy się robi czy cuś? Bo jak nie ma jednoznacznych sygnałów ze strony dziecka to jak to ustalić. Juz mam dość życia w niewiedzy czy to co jem szkodzi mojemu dziecku

Polecam Ci coś takiego:
http://www.toysrus.com/product/index...uctId=12403488
Nie wiem jak to na polskich stronach wyszukać bo nie wiem jak to po polsku nazwać
W każdym razie byli u nas wczoraj znajomi, ja założyłam swoją narzutkę i w spokoju, bez wychodzenia z pokoju Sofcia sobie zjadła i nikt sie nie czuł skrępowany

U nas jest podobnie. Tylko ja Sofcię zostawiam zanim zaśnie i idę robić różne rzeczy. Czasem sobie tak leży 5 min i zasypia, a czasem pół godziny. Ale skoro nie marudzi to znaczy, że jej dobrze sobie tak poleżeć, więc nie mam wyrzutów sumienia. Szkoda tylko, że w nocy tak nie potrafi

Ja tam składam życzenia każdej mamie z którą mam kontakt w tym dniu A teściowej tym bardziej. I mój TŻ składa życzenia mojej mamie też.

Anoxee, nie zacyutowało mi Cię wcześniej I tak musiałam lecieć na pocztę z samego rana, więc Twoja paczka na dobry moment trafiła
A my z Matyldą na poprzedniej wizycie dostaliśmy krople Gentamycynę czy jakoś tak na pępek. I wczoraj odpadł. Swoją drogą jest okropnie zawiązany

A co do badań, moja lekarka ma opinię bardzo szczegółowej i tylko ona zleca badania. Ale tak samo mi powiedziała, że NFZ od 5 lat nie daje nawet 1 zł na USG bioderek (jutro idziemy prywatnie) i że jedynym argumentem, że ona może wypisać jest stwierdzona dysplazja przy urodzeniu.

Byliśmy oddać mocz do powtórki. Weszliśmy do Pani doktor. Krew jednak całkiem nieźle, ale jeśli okaze się, że wyniki moczu są takie jak te co mamy to jak to określiła Pani doktor jest "bardzo źle" Mamy jutro znów oddać mocz ale tym razem na posiew. I wyniki dopiero za tydzień. mam nadzieję, że te co odbierzemy jutro będą dużo lepsze.

No i z ilości kup osiągającej niebotyczne ilości od wczoraj była tylko jedna ;/ I młoda chyba ma zaparcie, bo pręży się, czerwienieje, pryka a kupy nie ma. Ale nie jest marudna, śpi ładnie, chyba, że przez sen się pręży. Czy ktoś wie cóż to ?

I najlepsze. Mam prawdopodobnie uczulenie na oksycotynę, która uwalnia się podczas karmienia. Byłam pewna, że to uczulenie od słońca, ale ta pokrzywka nie znika i rozprzestrzenia się i okropnie swędzi. Wyglądam jak człowiek krosta. Pani doktor mnie pocieszyła, że jedynym lekarstwem jest odstawienie dziecka...

A co do ulewania, od wczoraj ulewamy po kazdym posiłku, więc jak nie urok to sraczka. Jak będzie się to utrzymywać, to za 2 tygodnie USG brzuszka z podejrzeniem reflusku bądź zwężenia sama już nie wiem czego.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:05   #4818
becik_4
Zadomowienie

jeszcze wam nie powiedziałam że dzisiaj na usg moje dziecko waży 4030 sporo
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:09   #4819
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
medela purelan - nie wiem co ma za skład, ale jeśli wierzyć nazwie, to byłaby to czysta lanolina - dobra rzecz na sutki jeśli nie kosztuje dużo, to będzie ok. a jeśli jest droższa niż np. babydream, który też ma lanolinę i dodatek bezpiecznych i pielęgnacyjnych olejów, to lepiej brać babydream.
Stop! Przegapiłam jakieś ważne informacje. Mówisz o maści na sutki? Z babydream? Pokazuj no tu jaka, bo jeszcze takowej nie posiadam. O takiej na sutki to jedynie słyszałam o bepanthenie, a coś czuję, że ciocia cloche zaraz mnie przekona, że lepiej iść do rossmanna, niż do apteki.

Leon
Stary 2013-05-27, 13:10   #4820
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
waga bardzo porządna...

Jaś
Stary 2013-05-27, 13:10   #4821
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
wow...n o naprawdę niezła waga

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-05-27, 13:11   #4822
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
No i wypuszcza nas do domu teraz jeszcze leze pod ktg, ale maja mnie do południa wypisać. Pani dr powiedziała, ze liczy na to, ze resztę zrobi natura:P czyli naturalna prostaglandyna ze spermy a nie ta sztuczna
Biedny mój maz dzisiaj bedzie
i oby okłady z męża pomogły

Cytat:
O nieeeee !!! Juz sonda ?
Protestuje !!!
Miałam sie rozpakowac w tym wątku
Jeszcze niecałe 200 postów do końca to może zdążysz

Cytat:
Ai dowiedziałam się co mi tam zrobili.. Miałam pęknięcie I stopnia to chyba nieźle nie? może ten masaż krocza

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
A my po pierwszym spacerze!
Dziewczyny zostały opatulone i chyba trochę za długo z nimi chodziliśmy bo po powrocie okazało się że nie było nas godzinę

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Witajcie!!! W życiu Was nie nadrobię Zaraz opiszę co i jak u mnie!!!! Ja i Jurek już w domu. W szpitalu byłam jakoś 2 tygodnie...
Cześć
Super, że już jesteście w domu!

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a ja jutro musze pamietac ze o 9 musze do kardiologa malego umawiac,,.. trzymajcie kciukii

Cytat:
nam dzisiaj wskoczyła jedynka z przodu i mamy 19 dni do porodu

Cytat:
tak, jak pisałam Wam w piątek, wczoraj pojechaliśmy do teściów... no oczywiśćie nie obyło się bez zgrzytów, a jakże. Na dzień dobry mąż pochwalił się mamusi, że Młody waży już 3 kg, na co ona do mnie:
Teściowa: noooo, bo jesteś już gruba!
Ja: no jestem w 9 miesiącu ciąży, to jak mam wyglądać?????? (nerwy mi puściły )
Teściowa: no tak, ale moja córka w 9 miesiącu ciąży nie miała takiego dużego brzucha!
Ja: no tak, ale ona ma połowę mojej postury!!!! (różnica między nami była przed moją ciążą ok. 10-13 kg).
Oczywiście już byłam wściekła.... Zaprosiła nas na herbatkę i ciasteczko. Przyniosła ciasto i tekst do mojego męża: "Lubisz, Kochanie, ciasto z kakao, prawda? Specjalnie dla Ciebie kupiłam!! Częstuj się!!". Po czym spojrzała na mnie i stwierdziła: "no, ty tez się częstuj". No to już byłam wku.wiona...
Ale apogeum moje nerwy osiągnęły jak małż pochwalił się, że był na zajęciach z kąpieli i pielęgnacji noworodka, na co ona zapytała:
T: no właśnie, a kto będzie kąpał Jasia jak się urodzi?
Ja: ja, a jeśli nie będę w stanie, bo np. będę po cesarce, to mąż.
T: ale jak to?? To twoja mama nie będzie kąpać?? Nie zaangażuje się????
Ja: jeśli mąż będzie w pracy, to będę kąpać ja albo moja mama, ale Jasiek PRZEDE WSZYSTKIM ma ojca i to ON będzie się nim zajmował jeśli ja nie dam rady!!! (no i tu już podniosłam głos, bo już nie dałam rady wytrzymać... )

Nie mam siły już czasem do tej kobiety...

Na szczęście gadka się nie kleiła, więc mąż powiedział, że jedziemy do domu...
OMG!
Co za baba!

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Miałam nie dotrwać do wtorkowej wizyty, a tu chyba nici z tego... No, chyba, że mój syn, tak jak Zuzia axelli czeka na pełną gotowość Mężu wczoraj przyniósł łóżeczko, dzisiaj ma je złożyć i kto wie, może Młody się na to połasi
Może Kubuś czeka na złożenie łóżeczka i wtedy wyskoczy ?

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-05-27, 13:12   #4823
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Stop! Przegapiłam jakieś ważne informacje. Mówisz o maści na sutki? Z babydream? Pokazuj no tu jaka, bo jeszcze takowej nie posiadam. O takiej na sutki to jedynie słyszałam o bepanthenie, a coś czuję, że ciocia cloche zaraz mnie przekona, że lepiej iść do rossmanna, niż do apteki.
Ten bephanten to podobno naprawdę jest niezły, ale ja coraz więcej i coraz częściej jednak słyszę, że naj naj lepsze jest posmarowanie własnym mleczkiem

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-05-27, 13:15   #4824
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
o taka: http://www.rossmann.de/qualitaetspro...rzensalbe.html
skład to lanolina, oleje roślinne (o ile dobrze pamiętam to słonecznik, migdał i jojoba) i witamina E. świetna też na spękane usta
Stary 2013-05-27, 13:17   #4825
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Oj
Oby szybko przeszło

Cytat:
ostatnio już jestem taka wściekła tymi atrakcjami urodowymi przed samym finishem że zaczęłam mieć wyj*bane i przestałam liczyć kg i oglądać wnikliwie brzuch w lustrze...
dziś patrze a tam moje rozstępy się powiększyły no i takie 3 czerwone ranki mi się zrobiły.. wcześniej były słabo widoczne (lekko fioletowe)
SYNUŚŚŚŚ WYCHODŹ Z BRZUSZKA !!!!

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
od rana już 3 tel i 1 sms, sms że komuś tam się śniło że urodziłam i czy to prawda

Wyłącz telefon

Cytat:
to tak w temacie:

Cytat:

Melduję, że odpadł nam pępuszek

Cytat:
Super wiadomość!

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Zaczynamy dziś 39tc.

A u nas dzisiaj już 1 cyferka z przodu
Zostało 9 dni do tp

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-05-27, 13:17   #4826
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Ten bephanten to podobno naprawdę jest niezły, ale ja coraz więcej i coraz częściej jednak słyszę, że naj naj lepsze jest posmarowanie własnym mleczkiem
tylko bepanthena trzeba zmyć przed przystawieniem. ale fakt, podobno dobry...
metoda z mleczkiem własnej produkcji jak najbardziej! za każdym razem!
Stary 2013-05-27, 13:19   #4827
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Moje koleżanki też ratował bepanthen.

Cytat:
o taka: http://www.rossmann.de/qualitaetspro...rzensalbe.html
skład to lanolina, oleje roślinne (o ile dobrze pamiętam to słonecznik, migdał i jojoba) i witamina E. świetna też na spękane usta
Jak będę w ross, to się rozejrzę. Tylko jak tą nazwę zapamiętać... brust... od chrust iii... warzen... od warzynio (po naszymu; po polsku - od gotowania ). To ostatnie słowo też jest ważne? Dziękuję.

Leon
Stary 2013-05-27, 13:19   #4828
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Biedny Bartuś
Oby zapalenie szybko minęło i wypuścili ich szybciej

Cytat:

Cytat:

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-05-27, 13:21   #4829
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
i Lilka młodsza od Sofii 10 dni, a my wciąż się bujamy z kikutem Ona ma ten pępek mega głęboko osadzony i mimo, że dłubię w nim 5 razy dziennie patyczkami higienicznymi nasączonymi spirytusem to dalej się trzyma mocno! Ale przynajmniej nic złego się z nim nie dzieje...

Ja nabiał jem w ilości ogromnej. tylko mleko jako takie ograniczam. Inkę piję ze śmietanką 30%
Z tą skazą białkową to chyba do dermatologa trzeba by było, myślę, że są jakieś testy, żeby to sprawdzić. Mnie tu teściowa nastraszyła z tym nabiałem, żebym nie jadła, no ale kurde to co mam się osteoporozy nabawić i żeby zęby mi wypadły..... Co do kikuta to może zakup Octanisept, ja smarowałam ze 4 razy dziennie i w sumie w 10 dni odpadł.

Cytat:

Cytat:
No to pijemy pępkowe

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:24   #4830
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Z tą skazą białkową to chyba do dermatologa trzeba by było, myślę, że są jakieś testy, żeby to sprawdzić. Mnie tu teściowa nastraszyła z tym nabiałem, żebym nie jadła, no ale kurde to co mam się osteoporozy nabawić i żeby zęby mi wypadły.....
No ja w tej kwestii mam to samo podejście i te same obawy

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości