|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Cytat:
Jest dobrze!!! zobaczysz Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tak samo uważam, że 4000 to fajna sumka, ja macierzyńsiego nie dostanę i będę miała może tysiac na utrzymanie dziecka, nas i mieszkania...... Też miałam taką gin, która na pierwszej wizycie powiedziała mi że trzeba wypalać nadżerkę, podała koszty i chciała od razu mnie zapisać na "zabieg" na szczęście poszłam na konsultacje do innego gin.
|
|
#3362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3365 |
|
Wtajemniczenie
|
My na utrzymanie dziecka będziemy mieli mój macierzyński, bodajże mniej niż 1000 zł, a zarobki męża no cóż w każdym miesiącu inne, nie do przewidzenia.
gdybym wiedziała że mam co miesiąc 4 tys to chyba spała bym o wiele spokojniej
|
#3366 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam poniedziałkowo
Ciągle zapominam co jeszcze miałam dopisać o mojej wczorajszej wizycie, bez kitu sklerozę mam w ciąży Z tego co pamiętam to wyniki tsh i ft4 mam super A mnie w nocy prawa noga rwie...tzn. tak ciągnie przez całą długość Rybko super, że się lepiej czujesz [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41012371]Dziewczyny, spieszę z informacją!! Wiecie jak ja panikuję ;p Więc wczoraj cały dzień się zadręczałam, myślałam tylko o tym, że chcę już poczuć ruchy dziecka żeby mieć pewność, że wszystko jest ok. No więc... Drzemiemy sobie wczoraj po południu z mężem i z córcią i nagle się obudziłam i mówię do męża, że mam straszną ochotę na pizzę, z kurczakiem i ananasem. Nie miewam takich konkretnych zachcianek, ale akurat wtedy poczułam, że muszę to zjeść i już Mąż pojechał po pizzę, kupił największą, przepyszną Zjadłam i 20 minut później zaczęłam delikatnie drapać 1 miejsce na brzuchu- czuję jak coś mi do tego miejsca pod skórą podpływa... Więc podrapałam 2 miejsce, podpływa do tego 2... Bawiłam się tak dobre 10 minut, a w brzuchu odchodziło podpływanie do każdego wskazanego miejsca Mam pewność, że to żadne gazy, jelita i inne sprawy żołądkowe Normalnie już mi się maleństwo ujawniło! Jestem taka szczęśliwa!I wychodzi na to, że moje maleństwo chciało pizzy z kurczakiem ![]() Aaa i zaczęliśmy wczoraj 15 tydzień [/QUOTE] super! też czekam na pierwsze ruchy, czasem jakieś bąbelki czuję, ale nie wiem czy to to ![]() Cytat:
Tu w irlandzkim szpitalu dostałam taki dzienniczek ciąży i wg niego wymiary są ok, porównałam sobie nawet wymiary z wcześniejszych usg i się zgadza! Cytat:
![]() Auć! ale mnie zlałaś ![]() Budowniczko Mya Twoja teściówka też niezła ![]() Olenka1304 Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-05-27 o 13:59 |
||
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
jaka tragedia w dzień matki
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny podczytuję na bierząco co piszecie o swoich teściowych i nie mogę uwierzyć że ludzie potrafią być tacy chamscy , aż brak mi słów.Pisałyście też o terminach porodu z OM i USG... No więc ja termin OM miałam 13.01.13 i termin porodu przypada mi na 20.10 (Chyba Magalska ma tak samo ). Ale z USG wyszło że termin wypada na 1.11
|
|
|
|
|
#3370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Oleńka bardzo mi przykro :tule:
Budowniczka no słów brak na ludzi faktycznie. Niestety takich nadgorliwych mamusiek pełno i tylko od podejścia TŻ wszystko zależy, jak umie stanąć po właściwej znaczy naszej stronie, to wszystko się poukłada, ale jak mamusia na pierwszym miejscu czy ma rację czy nie, to zawsze będzie konflikt w związku i to w najlepszym razie, bo często to i końcem związku grozi niestety. W każdym razie trzymam kciuki, zeby udało się Wam dogadać i najlepiej to wyrwac stamtąd Cytat:
|
|
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A miało już nie być smutnych wieści........
|
|
|
|
|
#3373 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|||
|
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3375 |
|
Wtajemniczenie
|
olenka---przykro mi..serduszko przestalo bic czy dostalas krwawienia?Ehh wspolczuje..
Ja tez musialam placic rodzicom...wtedy 350 zl a to bylo hmm 12 lat temu Zaczelam tuz po maturze .A swoich synow to jak najszybciej usamodzielnie,nie lubie mamisynkow Maja uczyc sie gotowac i sprzatac.O! Potem synowe beda mialy klopot
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-05-27 o 14:22 |
|
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Przykro mi bardzo ;(
|
|
|
|
#3378 |
|
Zadomowienie
|
teraz mi się przypomniało że mój tż to teoretycznie urodził się miesiąc po terminie
i nie dostała miesiączki a później zaczął się drugi cykl i wtedy tak naprawdę zaszła... a kiedyś nie robili usg
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na Wszystkich Świętych chciałabym już dziecko mieć przy sobie .Co do owulacji to miałam w telefonie kalendarz menstruacyjny czy jak to się nazywa i on mi obliczał kiedy mam owulkę, nawet pani doktor jak u niej byłam to mi powiedziała że do zapłodnienia doszło coś koło końca stycznia tak jak mi kalendarz pokazywał (mam nawet mniej więcej w kalendarzu zapisane kiedy mogło do tego dojść z tego co sama zapisywałam po "przytulankach" )
|
|
|
|
|
#3380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam po łepekach,mam zły dzień,brzuch boli :///,może to wiązadła.Tak ciągnie od czasu do czasu i jakby skurcz mnie łapał.Poleżałam chwile i jest trochę lepiej,ale boje się żeby to nie była cisza przed burzą
![]() Cytat:
Wydaje sie chyba mało praktyczny.Za bardzo udziwniony,a poza tym mało chyba kogo stać na taki wózek ![]() Budowniczka co za baba!!!Dziewczyno spadaj stamtąd jak najszybciej,bo psycha Ci siądzie już totalnie. Nie rozumiem takiego zachowania,nie rozumiem.Dla mnie to jakiś scenariusz z filmu,totalna abstrakcja. Jeśli Cie to pocieszy to ja w ogóle nie będę mieć macierzyńskiego,ale wierzę że sobie damy radę,nie ma innej opcji.Nie poddam się ![]() Dzięki Bogu ja mam normalnych teściów,doradzą,nie wtrącają się,pomogą.Tak powinno być zawsze! Ja póki co mam taki sam termin TP z OM i USG Olenka Przykro mi....nie wiem co ci jeszcze napisać.Nie powinno tak być.Trzymaj się mocno |
|
|
|
|
#3382 |
|
Rozeznanie
|
To jest dramat, faktycznie nigdy nie pomyslałam, ze mnie to spotka.
Teść śmiał mi powiedzieć, ze nie nadarmo byłam leczona i powinnam sie leczyć na głowe a nie nowotwor, bo TŻ bedzie placil mi na dziecko, dopiero po slubie, bo wtedy bedzie OJCEM! Własnie zrozumiałam po tej rozmowie z Wami, że to, iż sie kłócimy z TŻ nie jest miedzy nami, a przez aure nas otaczającą. Bo przecież sami nie możemy zdecydować kiedy jesteśmy rodzinami Dzisiaj z TŻ pogadam, bo juz od ponad 2 tygodni nie moge, poprostu nie moge, tak cierpie... Przy tym jeszcze jestem w ciazy i taki stres. |
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3384 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Strasznie mi przykro trzymaj sie ciepło - będzie dobrze...
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
budowniczko- pogadaj, to na pewno więcej da niż omijanie tematu
żeby rozmowa doszła do pozytywnych relacji między Wami!! a ja się czasem zastanawiam skąd mój mąż wie tyle na temat ciaży i dzieci itd..
|
#3386 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
![]()
||
|
|
|
#3387 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja rozumiem, ze można się do kogoś uprzedzić, nawet kogos po prostu nie lubić, ale kurna deko kultury to każdy powienien posiadać i uważać co chlapie ozorem ![]() Cytat:
Zamówiłam sobie na obiadek kebaba, mąż ma zajechac po pracy i przywieźć, już dawno tak nie czekałam na osobistego ![]() |
||||
|
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bądźcie współuzależnieni,musicie się odciąć. |
|
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3390 |
|
Raczkowanie
|
Niby "uciekłam" na styczniówy, ale staram się być na bieżąco, więc Oleńko tak mi strasznie przykro
Wiem że miałas wcześniej problemy z krwawieniem, czy ono nie ustało czy powróciło z powrotem?Jednak 12 magiczny tydzień wcale nie daje takiej ulgi jak myślałam wcześniej, niby 12 tydzień już jest a ja i tak truchleję na każde kłucie, ciągnięcie itp
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

zawsze pyta czy napewno mi się podoba.
Jest dobrze!!! zobaczysz
nie wiem skąd to się wzięlo, ale ok... ostatnio stwierdziła, że mamy jej płacić za to, że zajmujemy jej polowe meiszkania. Powiedziałam, że za to co wyprawia, jak mnie stresuje, denerwuje to w życiu nie zapłace jej ani funta, ale pomagamy caly czas tż tacie
a ona nam powie, że jesteś,my niewdzięczni, że ona wyjdzie na drogę sądową w listopadzie o podział mieszkania, że tata bedzie meiszkał na małym pokoiku, a ona resztę pod klucz...A tz do niej, że do listopada to nas tu dawno nie będzie. No ja już nawet info od niej nie czytam, bo się tylko stresuje....
a teraz ma 3 miesięcznego maluszka
Mąż pojechał po pizzę, kupił największą, przepyszną
super! 
Jest wszystko dobrze! Dzieciaczek jest zdrowy i rozwija się prawidłowo w swoim własnym tempie! A mamusia powinna być spokojna bo stres się udziela brzdącowi a tego nie chcemy!

Ślub 25.08.2012 

Wydaje sie chyba mało praktyczny.