Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-27, 13:49   #3361
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Niestety ludzie są bardzo różni, ja na teściów nie mogę narzekać na szczęście, teściowa mnie rozpieszcza i dogadza, kupuje mi tuniki zawsze pyta czy napewno mi się podoba.
Ogólnie interesują się jak u lekarza, jak się czuję, jak bąbelek się rozwija.

A ja właśnie zjadłam paluszki rybne, chodziły za mną już od dłuższego czasu, może nie jest to jakieś super zdrowe ale co zrobić jak mama miała ochotę. A do tego ugotowałam sobie fasolkę szparagową pyyyyyyyyyycha. Co prawda droga w sklepie niemiłosiernie ale moje oczy jak zobaczyły to brzuch dał znać że muszę ją mieć. Wogóle sobie dogodziłam dzisiaj, kupiłam arbuza, czereśnie soczek pomarańczowy.

Kurcze zaczyna mnie łapać mega stres przed jutrzejszą wizytą. Tak bardzo chciałabym żeby maluch nie zrobił nam psikusa i pokazał co ma między nóżkami. Już się zastanawiam co zjeść albo co wypić żeby był aktywny a nie spał
fasooooooooooolka szparagowa

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Wizytę mam dopiero 15:25 dokładnie. Od kilku dni już nie myślę o niczym innym denerwuję się czy wszystko jest tak jak powinno być, czy dzidziuś urósł ładnie, no i nareszcie chciałabym zacząć mówić do brzuszka po imieniu
Jest dobrze!!! zobaczysz

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Moj TZ ma tak jakby 'blizniaka' mieszkanie z tesciami. Ale ja tam nie chce mieszkac i nie bede. Moi rodzice maja potezny dom, mam tam dwa duze pokoje do dyspozycji dla siebie.... i zdecydowalam ze tam bedziemy sie czuc najlepiej, cisza spokoj, mamy dom w lesie...

No ale mieszkamy w tej samaje miejscowosci co rodzice TZta. i mam dosc jak sąsiedzi mi mowia co, rodzice TZ gadaja na moj temat na tema ciazy. Oni nie zniesli presji ze powiedzialam DOSC i naopowiadali ludziom, ze slub chyba bedzie odwolany!

Boze ja juz nie moge... proboszcz do mnie dzownil co sie dzieje wogole to jedna maskara... ja juz niemoge na tej zapyziałej wsi mieszkac ;/
co za ludzie................... ........
Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Ja mam jutro na 18:20, to dopiero trudno od rana wysiedziec i sie doczekac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Normalnie mu to powiedz, słuchaj kochana, teraz najwazniejsza jesteś Ty i Wasze dziecko. Powiedz mu co myślisz, co czujesz - wszystko. Jak odbierasz jego matkę, jej wtrącanie się w życie. powiedz mu, że żyje teraz z Tobą a nie z mamą i to z Tobą będzie żył dalej.

To co ona wyprawia to czeski film. W skrócie - na początku, kilka lat temu obiecała, że przepisze na nas mieszkanie, ok. Po czym stwierdziła, że jednak nie, że jednak sprzeda nam tę połowe. Ok, rozumiem - kasa się jej przyda, to normalne że wolałaby sprzedać. Potem staraliśmy się o kredyt, ale nie dostaliśmy, bo za krótko .mięliśmy działalność, to stwierdziła, ż ete 100k możemy spłacac jej co miesiąc po ponad 1000zł, ale ja powiedziałam, że wolę kredyt bo to 700 zł i mi łatwiej, nawet nie zdążyalm jej tego powiedzieć, bo jej się odwidziało. Teraz znów staraliśmy się o kredyt, ale nei dostaliśmy bo nie zdążyliśmy donieść papierka jednego. I dobrze się stało, bo przyjechała szanowna lejdi di, stwierdziła, że bałagan w mieszkaniu i ona nam go nie sprzeda... Okazało się, że już wcześniej tak postanowiła, tylko szukała pretekstu. Oczywiście w międzyczasie chciała nam tę swoją połowę wcisnąć za 150k, ale powiedziałam, że więcej niż 100k jej nie dam w życiu, bo mieszkanie jest do kapitalnego remontu, łącznie z rurami. O czym my tu mówimy, wykladziny w domu mają 26 lat.... I w międzyczasie wojny o czynsz, ostatnio była nadpłata i nie płaciliśmy 2 msc, to się okazalo, że potem niedopłata 540 zł nie wiem skąd to się wzięlo, ale ok... ostatnio stwierdziła, że mamy jej płacić za to, że zajmujemy jej polowe meiszkania. Powiedziałam, że za to co wyprawia, jak mnie stresuje, denerwuje to w życiu nie zapłace jej ani funta, ale pomagamy caly czas tż tacie bo z nami mieszka, płacimy rachunki i wgl. Wszystko a ona nam powie, że jesteś,my niewdzięczni, że ona wyjdzie na drogę sądową w listopadzie o podział mieszkania, że tata bedzie meiszkał na małym pokoiku, a ona resztę pod klucz...A tz do niej, że do listopada to nas tu dawno nie będzie. No ja już nawet info od niej nie czytam, bo się tylko stresuje....

4000 to przeciez nie tak mało Ja mam tyle długów, że przez wakacje mam nadzieję nazbierac na kredyt na 7 miesiecy i na raty tak bym mogła w zimie jakoś funkcjonować

Dokładnie tak bym zrobiła na Twoim miejscu Budowniczka jak radzi magalska

Nie ide do tej gin co mówiłam.Znajoma do niej poszła bo coś się działo, a ta do niej, że ma jakieś dwa guzki i że to rak Poszła do jakiejś gin do Dziwnowa i okazało się, że jest w ciąży a teraz ma 3 miesięcznego maluszka
Więc chyba się wybiorę do tej gin do Dziwnowa
co za dziwni ludzie są na tym świecie.. kiedyś myślałam że tylko moja teśiowa ma nie równo pod sufitem, ale widzę że się myliłam ......
Tak samo uważam, że 4000 to fajna sumka, ja macierzyńsiego nie dostanę i będę miała może tysiac na utrzymanie dziecka, nas i mieszkania......

Też miałam taką gin, która na pierwszej wizycie powiedziała mi że trzeba wypalać nadżerkę, podała koszty i chciała od razu mnie zapisać na "zabieg" na szczęście poszłam na konsultacje do innego gin.
Stary 2013-05-27, 13:50   #3362
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olenka1304 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny nie odzywalam się bo jestem w szpitalu ale niestety mam zle wieści dzisiaj w nocy poronilam moja ciąży byłam w 13 tygodniu . Trzymajcie się i życzę wam powodzenia .
Strasznie mi przykro, dużo siły teraz życzę

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:51   #3363
nena1984
Zakorzenienie

olenka, mój Boże strasznie mi przykro

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:51   #3364
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny nie odzywalam się bo jestem w szpitalu ale niestety mam zle wieści dzisiaj w nocy poronilam moja ciąży byłam w 13 tygodniu . Trzymajcie się i życzę wam powodzenia .
Przykro mi, trzymam kciuki aby następnym razem się udało
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:54   #3365
maomami
Wtajemniczenie

My na utrzymanie dziecka będziemy mieli mój macierzyński, bodajże mniej niż 1000 zł, a zarobki męża no cóż w każdym miesiącu inne, nie do przewidzenia.
gdybym wiedziała że mam co miesiąc 4 tys to chyba spała bym o wiele spokojniej

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:55   #3366
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Haha oglądałam łóżeczka i pokazuję TŻ które mi się podoba, powiedział ze fajne ale dalej drąży temat "to my tak około września będziemy musieli już te rzeczy zacząć kupować?" powiedziałam ze chciałabym żeby do końca października maksymalnie cała wyprawka była skompletowana. TŻ pyta "a co to jest wyprawka?" wysłałam mu linka do przekładowej listy wyprawkowej i kazałam przeczytać. Po chwile pytanie: "pieluchy tetrowe i flanelowe? to jest konieczne? nie wystarczą pampersy?" biedny myślał, że będzie musiał prać pieluchy tetrowe
dobry
Cytat:
Ja pochodze z rodziny, gdzie mama, tata wzięliby od gęby i dziecku dali... Mój tata ciągle dzwoni i się pyta czy mam co jeść o czym my tu mówimy, my się zrzekliśmy na siostrę domu za 500k a ona mi tu wyskakuje z jakimś starym mieszkaniem i smęci. Tez od dziecka bym nie potrafiła brac za wynajem, opłaty to jeszcze rozumiem, czynsz, bo w końcu zarabiamy. Ale za wynajem... Teraz rozglądamy się za mieszkaniem do kupna, mamy na oku dwupoziomowe meiszkanie. Bardzo ładne. Zobaczymy co z tego wyjdzie. W tym tygodniu lecimy oglądac
ja też nie wzięłabym od dziecka kasy za wynajem czy coś :/ ale moja teściowa zaprosiła nas na święta, a chwile przed nimi kazala nam się składać na jedzenie po 100 haha. żal- nie pojechalismy.
Cytat:
Kochana trzymaj się tam!!!!!!!!!!!!!!!! lekarz powiedział co było przyczyna ? działo się coś wcześniej ?
Stary 2013-05-27, 13:55   #3367
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam poniedziałkowo
Ciągle zapominam co jeszcze miałam dopisać o mojej wczorajszej wizycie, bez kitu sklerozę mam w ciąży Z tego co pamiętam to wyniki tsh i ft4 mam super a się bałam, że będą się pogarszały...

A mnie w nocy prawa noga rwie...tzn. tak ciągnie przez całą długość nie wiem co to, ale przez to się przebudzam kilka razy i nie moge ułożyć tak, żeby nie bolało. Tylko na plecach pomaga leżenie, ale staram się tak jak najkrócej.

Rybko super, że się lepiej czujesz no i kciuki za rozmowę z szefem!

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41012371]Dziewczyny, spieszę z informacją!!

Wiecie jak ja panikuję ;p Więc wczoraj cały dzień się zadręczałam, myślałam tylko o tym, że chcę już poczuć ruchy dziecka żeby mieć pewność, że wszystko jest ok.

No więc... Drzemiemy sobie wczoraj po południu z mężem i z córcią i nagle się obudziłam i mówię do męża, że mam straszną ochotę na pizzę, z kurczakiem i ananasem. Nie miewam takich konkretnych zachcianek, ale akurat wtedy poczułam, że muszę to zjeść i już Mąż pojechał po pizzę, kupił największą, przepyszną Zjadłam i 20 minut później zaczęłam delikatnie drapać 1 miejsce na brzuchu- czuję jak coś mi do tego miejsca pod skórą podpływa... Więc podrapałam 2 miejsce, podpływa do tego 2... Bawiłam się tak dobre 10 minut, a w brzuchu odchodziło podpływanie do każdego wskazanego miejsca

Mam pewność, że to żadne gazy, jelita i inne sprawy żołądkowe Normalnie już mi się maleństwo ujawniło! Jestem taka szczęśliwa!

I wychodzi na to, że moje maleństwo chciało pizzy z kurczakiem

Aaa i zaczęliśmy wczoraj 15 tydzień [/QUOTE]

super!
też czekam na pierwsze ruchy, czasem jakieś bąbelki czuję, ale nie wiem czy to to

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Kopam, kopam Jakbym siebie przeczytałam, wszyscy mówią na czele z lekarzem, ze ok, a człowiek i tak ma w sobie taki niepokój, jak coś wyczyta i musi to sam przetrawić w każdym razie ja kolejna powtarzam- wszystko w porządku
już mi przeszło
Tu w irlandzkim szpitalu dostałam taki dzienniczek ciąży i wg niego wymiary są ok, porównałam sobie nawet wymiary z wcześniejszych usg i się zgadza!

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Witam poniedziałkowo!
Od rana jestem na nogach - zaliczony kardiolog i rodzinny. Mam L4 do końca tygodnia bo ciągle katar, kaszel i stan podgorączkowy. W pracy przeze mnie mają przekichane ale doszłam do wniosku, że bąbel jest najważniejszy. Wrócę do pracy na 2 dni i znowu się rozłożę to już lepiej wyleczyć raz a porządnie.
U kardio miałam echo serca i wyszło ok, za to ten holter co miałam wcześniej nie za bardzo...dużo epizodów tachykardii i teraz się martwię. Te gorsze wyniki akurat zbiegły się z dniem kiedy czułam się jak śmierć i miałam gorączkę, także w piątek powtarzam holtera, mam zrobić morfologię i potas i się zobaczy. W każdym razie zostaję pod kontrolą kardiologa już do końca ciąży.

Jest wszystko dobrze! Dzieciaczek jest zdrowy i rozwija się prawidłowo w swoim własnym tempie! A mamusia powinna być spokojna bo stres się udziela brzdącowi a tego nie chcemy!
Super, że z seduchem ok a ten holter to pewnie przez to złe samopoczucie tak pokazał...oby drugi był w porządku

Auć! ale mnie zlałaś już sie poprawiam aj promis

Budowniczko współczuję teściów...

Mya Twoja teściówka też niezła

Olenka1304 przykro mi bardzo, trzymaj się Kochana...

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-05-27 o 13:59
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:59   #3368
ryba91
Zakorzenienie

jaka tragedia w dzień matki
Stary 2013-05-27, 14:00   #3369
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Strasznie mi przykro

Dziewczyny podczytuję na bierząco co piszecie o swoich teściowych i nie mogę uwierzyć że ludzie potrafią być tacy chamscy , aż brak mi słów.

Pisałyście też o terminach porodu z OM i USG... No więc ja termin OM miałam 13.01.13 i termin porodu przypada mi na 20.10 (Chyba Magalska ma tak samo ). Ale z USG wyszło że termin wypada na 1.11
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 14:00   #3370
anulka2205
Wtajemniczenie

Oleńka bardzo mi przykro :tule:
Budowniczka no słów brak na ludzi faktycznie. Niestety takich nadgorliwych mamusiek pełno i tylko od podejścia TŻ wszystko zależy, jak umie stanąć po właściwej znaczy naszej stronie, to wszystko się poukłada, ale jak mamusia na pierwszym miejscu czy ma rację czy nie, to zawsze będzie konflikt w związku i to w najlepszym razie, bo często to i końcem związku grozi niestety. W każdym razie trzymam kciuki, zeby udało się Wam dogadać i najlepiej to wyrwac stamtąd

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Nie kazdy miekknie-niestety ale znam wiele malzenstw,ktore sie rozpadlo rok po urodzinach dziecka.
Nie sadze bym byla taka sama-nie umiem traktowac niesprawiedliwie-nawet moje koty musza dostac zawsze to samo a u nas bylo tak,ze najmlodsza ma wszystko a o nas sie zapomnialo.
Nigdy swoich dzieci nie zostawie,ale bede tak wychowywac,zeby byly samodzielne.I na pewno nie bede rozpieszczac jak moi rodzice moja siostre. Na moja pomoc zawsze beda mogly liczyc, ale musza tez wykazac wlasna intencje.

I tak właśnie powinno być

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 14:06   #3371
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Strasznie mi przykro

Dziewczyny podczytuję na bierząco co piszecie o swoich teściowych i nie mogę uwierzyć że ludzie potrafią być tacy chamscy , aż brak mi słów.

Pisałyście też o terminach porodu z OM i USG... No więc ja termin OM miałam 13.01.13 i termin porodu przypada mi na 20.10 (Chyba Magalska ma tak samo ). Ale z USG wyszło że termin wypada na 1.11
no to ja nie wiem jak to jest z tymi USG, mi prawie się pokrywa tylko tydzień różnicy,ale lekarz mówil ze z tego sie nie liczy bo dzieci róznie rosną..no nie wiem w końcu :P
Stary 2013-05-27, 14:14   #3372
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymaj się mocno i powodzenia na przyszłośc życzę

A miało już nie być smutnych wieści........
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 14:18   #3373
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Ja pochodze z rodziny, gdzie mama, tata wzięliby od gęby i dziecku dali... Mój tata ciągle dzwoni i się pyta czy mam co jeść o czym my tu mówimy, my się zrzekliśmy na siostrę domu za 500k a ona mi tu wyskakuje z jakimś starym mieszkaniem i smęci. Tez od dziecka bym nie potrafiła brac za wynajem, opłaty to jeszcze rozumiem, czynsz, bo w końcu zarabiamy. Ale za wynajem... Teraz rozglądamy się za mieszkaniem do kupna, mamy na oku dwupoziomowe meiszkanie. Bardzo ładne. Zobaczymy co z tego wyjdzie. W tym tygodniu lecimy oglądac
dwupoziomowes uuuper
Cytat:

Cytat:
Strasznie mi przykro

też miałam OM 13 stycznia i też termin z om na 20.10 ja jak już zgadzam się tylko na to żeby dzidziuś urodził się przed 20.10 a nie później a już całkiem nie 1.11 hihih ja sprawdzałam testami owulacyjnymi kiedy miałam owulkę a Ty? może dzidzia na razie jest mała ale podgoni, obyśmy urodziły najpóźniej 20stego

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 14:18   #3374
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Haha oglądałam łóżeczka i pokazuję TŻ które mi się podoba, powiedział ze fajne ale dalej drąży temat "to my tak około września będziemy musieli już te rzeczy zacząć kupować?" powiedziałam ze chciałabym żeby do końca października maksymalnie cała wyprawka była skompletowana. TŻ pyta "a co to jest wyprawka?" wysłałam mu linka do przekładowej listy wyprawkowej i kazałam przeczytać. Po chwile pytanie: "pieluchy tetrowe i flanelowe? to jest konieczne? nie wystarczą pampersy?" biedny myślał, że będzie musiał prać pieluchy tetrowe
Haha . Sprostuj mu zawczasu bo ucieknie

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 14:19   #3375
De28
Wtajemniczenie

olenka---przykro mi..serduszko przestalo bic czy dostalas krwawienia?Ehh wspolczuje..

Ja tez musialam placic rodzicom...wtedy 350 zl a to bylo hmm 12 lat temu Zaczelam tuz po maturze .A swoich synow to jak najszybciej usamodzielnie,nie lubie mamisynkow Maja uczyc sie gotowac i sprzatac.O! Potem synowe beda mialy klopot

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-05-27 o 14:22
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 14:22   #3376
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
O jejciu ;( co sie stalo ? Tak mi przykro , trzymam kciuki za Ciebie ;(

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 14:24   #3377
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Przykro mi bardzo ;(

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 14:24   #3378
magalska
Zadomowienie

teraz mi się przypomniało że mój tż to teoretycznie urodził się miesiąc po terminie hehe teściowa miała OM około początku lutego i termin jej wyznaczyli na początek listopada a tż urodził się 4 grudnia okazało się że miała cykl bezowulacyjny jeden i nie dostała miesiączki a później zaczął się drugi cykl i wtedy tak naprawdę zaszła... a kiedyś nie robili usg

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-27, 14:25   #3379
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
dwupoziomowes uuuper

też miałam OM 13 stycznia i też termin z om na 20.10 ja jak już zgadzam się tylko na to żeby dzidziuś urodził się przed 20.10 a nie później a już całkiem nie 1.11 hihih ja sprawdzałam testami owulacyjnymi kiedy miałam owulkę a Ty? może dzidzia na razie jest mała ale podgoni, obyśmy urodziły najpóźniej 20stego
Fajnie by było urodzić 20, ewentualnie kilka dni później bo ten 1.11 w ogóle mi nie pasuje jakoś na Wszystkich Świętych chciałabym już dziecko mieć przy sobie .
Co do owulacji to miałam w telefonie kalendarz menstruacyjny czy jak to się nazywa i on mi obliczał kiedy mam owulkę, nawet pani doktor jak u niej byłam to mi powiedziała że do zapłodnienia doszło coś koło końca stycznia tak jak mi kalendarz pokazywał (mam nawet mniej więcej w kalendarzu zapisane kiedy mogło do tego dojść z tego co sama zapisywałam po "przytulankach" )
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 14:31   #3380
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Fajnie by było urodzić 20, ewentualnie kilka dni później bo ten 1.11 w ogóle mi nie pasuje jakoś na Wszystkich Świętych chciałabym już dziecko mieć przy sobie .
Co do owulacji to miałam w telefonie kalendarz menstruacyjny czy jak to się nazywa i on mi obliczał kiedy mam owulkę, nawet pani doktor jak u niej byłam to mi powiedziała że do zapłodnienia doszło coś koło końca stycznia tak jak mi kalendarz pokazywał (mam nawet mniej więcej w kalendarzu zapisane kiedy mogło do tego dojść z tego co sama zapisywałam po "przytulankach" )
no właśnie ja miałam owulkę dokładnie 26 stycznia więc myślę że nie ma się co sugerować datą porodu wg usg, zresztą chyba u mnie jest tak że jak jesteś 7 dni po terminie to się zgłaszasz na porodówkę w celu wywołania, na razie moje daty porodu to 16.10 18.10 i 20.10 hehehe i myślę że policzę od 16.10 7 dni i jak do tej pory się nie urodzi to go sama zmuszę do przyjścia na świat a nie pewnie na złość urodziłby się 1.11

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-27, 14:31   #3381
nemosek
Zakorzenienie

Przeczytałam po łepekach,mam zły dzień,brzuch boli :///,może to wiązadła.Tak ciągnie od czasu do czasu i jakby skurcz mnie łapał.Poleżałam chwile i jest trochę lepiej,ale boje się żeby to nie była cisza przed burzą

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Wogole to rozgladalam sie za wozkami wczoraj I znalazlam kolejny o zabojczej cenie - ale jaki ktoras widziala na zywca albo miala w rece Stokke ?

A mi się jakoś nie podoba Wydaje sie chyba mało praktyczny.
Za bardzo udziwniony,a poza tym mało chyba kogo stać na taki wózek

Budowniczka
co za baba!!!
Dziewczyno spadaj stamtąd jak najszybciej,bo psycha Ci siądzie już totalnie.
Nie rozumiem takiego zachowania,nie rozumiem.Dla mnie to jakiś scenariusz z filmu,totalna abstrakcja.
Jeśli Cie to pocieszy to ja w ogóle nie będę mieć macierzyńskiego,ale wierzę że sobie damy radę,nie ma innej opcji.Nie poddam się

Dzięki Bogu ja mam normalnych teściów,doradzą,nie wtrącają się,pomogą.Tak powinno być zawsze!

Ja póki co mam taki sam termin TP z OM i USG

Olenka Przykro mi....nie wiem co ci jeszcze napisać.Nie powinno tak być.Trzymaj się mocnoJeśli mogę zapytać i masz ochotę odpowiedzieć to co się stało?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 14:31   #3382
budowniczka
Rozeznanie

To jest dramat, faktycznie nigdy nie pomyslałam, ze mnie to spotka.

Teść śmiał mi powiedzieć, ze nie nadarmo byłam leczona i powinnam sie leczyć na głowe a nie nowotwor, bo TŻ bedzie placil mi na dziecko, dopiero po slubie, bo wtedy bedzie OJCEM!

Własnie zrozumiałam po tej rozmowie z Wami, że to, iż sie kłócimy z TŻ nie jest miedzy nami, a przez aure nas otaczającą. Bo przecież sami nie możemy zdecydować kiedy jesteśmy rodzinami

Dzisiaj z TŻ pogadam, bo juz od ponad 2 tygodni nie moge, poprostu nie moge, tak cierpie...

Przy tym jeszcze jestem w ciazy i taki stres.
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 14:42   #3383
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Haha . Sprostuj mu zawczasu bo ucieknie

Już mu wyjaśniłam do czego teraz używa się pieluszek tetrowych hehe odnoszę wrażenie ze odetchnął z ulgą hehe
Stary 2013-05-27, 14:43   #3384
kasias_84
Raczkowanie

Cytat:

Strasznie mi przykro
trzymaj sie ciepło - będzie dobrze...
kasias_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 14:45   #3385
ryba91
Zakorzenienie

budowniczko- pogadaj, to na pewno więcej da niż omijanie tematu żeby rozmowa doszła do pozytywnych relacji między Wami!!

a ja się czasem zastanawiam skąd mój mąż wie tyle na temat ciaży i dzieci itd..
Stary 2013-05-27, 14:50   #3386
magalska
Zadomowienie

Cytat:

Teść śmiał mi powiedzieć, ze nie nadarmo byłam leczona i powinnam sie leczyć na głowe a nie nowotwor, bo TŻ bedzie placil mi na dziecko, dopiero po slubie, bo wtedy bedzie OJCEM!

Własnie zrozumiałam po tej rozmowie z Wami, że to, iż sie kłócimy z TŻ nie jest miedzy nami, a przez aure nas otaczającą. Bo przecież sami nie możemy zdecydować kiedy jesteśmy rodzinami

Dzisiaj z TŻ pogadam, bo juz od ponad 2 tygodni nie moge, poprostu nie moge, tak cierpie...

podaj mi ich adres to jedno i drugie zresztą nie powinnaś się teraz denerwować! a może jakieś wakacje by Wam pomogły? byście odpoczęli troszkę?

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
budowniczko- pogadaj, to na pewno więcej da niż omijanie tematu żeby rozmowa doszła do pozytywnych relacji między Wami!!

a ja się czasem zastanawiam skąd mój mąż wie tyle na temat ciaży i dzieci itd..
heheh a młodszego rodzeństwa nie ma? mój ma młodszego 12 lat brata to pieluchy już przewijał, karmił więc ma więcej doświadczenia niż ja

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-27, 14:51   #3387
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
olenka---przykro mi..serduszko przestalo bic czy dostalas krwawienia?Ehh wspolczuje..

Ja tez musialam placic rodzicom...wtedy 350 zl a to bylo hmm 12 lat temu Zaczelam tuz po maturze .A swoich synow to jak najszybciej usamodzielnie,nie lubie mamisynkow Maja uczyc sie gotowac i sprzatac.O! Potem synowe beda mialy klopot
Będziesz najlepszą teściową pod słońcem

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Przeczytałam po łepekach,mam zły dzień,brzuch boli :///,może to wiązadła.Tak ciągnie od czasu do czasu i jakby skurcz mnie łapał.Poleżałam chwile i jest trochę lepiej,ale boje się żeby to nie była cisza przed burzą

A mi się jakoś nie podoba Wydaje sie chyba mało praktyczny.
Za bardzo udziwniony,a poza tym mało chyba kogo stać na taki wózek

Budowniczka
co za baba!!!
Dziewczyno spadaj stamtąd jak najszybciej,bo psycha Ci siądzie już totalnie.
Nie rozumiem takiego zachowania,nie rozumiem.Dla mnie to jakiś scenariusz z filmu,totalna abstrakcja.
Jeśli Cie to pocieszy to ja w ogóle nie będę mieć macierzyńskiego,ale wierzę że sobie damy radę,nie ma innej opcji.Nie poddam się

Dzięki Bogu ja mam normalnych teściów,doradzą,nie wtrącają się,pomogą.Tak powinno być zawsze!

Ja póki co mam taki sam termin TP z OM i USG

Olenka Przykro mi....nie wiem co ci jeszcze napisać.Nie powinno tak być.Trzymaj się mocnoJeśli mogę zapytać i masz ochotę odpowiedzieć to co się stało?
Oby szybko bóle minęły, bo widzę, ze psychicznie męczą dużo bardziej niż fizycznie

Cytat:

ja rozumiem, ze można się do kogoś uprzedzić, nawet kogos po prostu nie lubić, ale kurna deko kultury to każdy powienien posiadać i uważać co chlapie ozorem TŻ nie reaguje na tego typu słowa wypowiadane w Twoim kierunku?

Cytat:
Już mu wyjaśniłam do czego teraz używa się pieluszek tetrowych hehe odnoszę wrażenie ze odetchnął z ulgą hehe
Trzeba było jeszcze chwilę potrzymac w nieświadomości i utwierdzić w przekonaniu, że się pierze i prasuje po obu stronach najlepiej

Zamówiłam sobie na obiadek kebaba, mąż ma zajechac po pracy i przywieźć, już dawno tak nie czekałam na osobistego

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 14:59   #3388
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Współczuję Ci z całego serca.Porozmawiaj z Tżtem tak szczerze,musicie wyjaśnić sobie bo im dalej tym bardziej brniecie w nakręcająca się machinę.Trzeba z tym coś zrobić!
Nie bądźcie współuzależnieni,musicie się odciąć.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 15:00   #3389
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Trzeba było jeszcze chwilę potrzymac w nieświadomości i utwierdzić w przekonaniu, że się pierze i prasuje po obu stronach najlepiej :
Wiem jak go przeraża nawet przewijanie a co dopiero co takiego hehe nie chciałam być okrutna
Stary 2013-05-27, 15:03   #3390
Azealia
Raczkowanie

Niby "uciekłam" na styczniówy, ale staram się być na bieżąco, więc Oleńko tak mi strasznie przykro Wiem że miałas wcześniej problemy z krwawieniem, czy ono nie ustało czy powróciło z powrotem?

Jednak 12 magiczny tydzień wcale nie daje takiej ulgi jak myślałam wcześniej, niby 12 tydzień już jest a ja i tak truchleję na każde kłucie, ciągnięcie itp

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości