|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Ale jaja, pożyczyłam sąsiadce 200zł dwa tyg temu i zapomniałam o nich. Własnie mi przyniosła (czekolade dostałam tez) i tak sie ciesze jakbym je znalazla. Chociaz i tak sa moje
, ale ich nie liczylam, więc mam extra 200zł |
|
|
|
#2312 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
|
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
Kathe: fajny brzucholek
już porządnySammi: ooj to noc ciężka faktycznie.. ale ważne że szyjka się trzyma, więc wizyta jakieś dobre wieści przyniosła, Głowa do góry! [Idzia: przeczytałam twoje wypracowanie. Za to nie czytałam opisu porodu akurat tej Majówki.. podczytuje opisy z tamtego wątku od czasu do czasu, ale podchodzę z dystansem, bo wiem, że każdy poród jest inny i każda kobieta jest inna. I lekarze, położne i szpital.. raz się trafi tak, a innym inaczej. Co ma być to będzie. Wyjdzie w praktyce. A że poród boli - no cóż, byłam tego świadoma przed ciążą i nie widzę innego wyjścia, jak przez to przejść. Tyle babeczek daje radę, to co ja mam nie dać?:P
|
#2314 | ||
|
Zakorzenienie
|
idzia111
Ja przeczytałam całość ![]() Jaki śliczny Ładna suknia![]() Cytat:
![]() Cytat:
, więc będzie miała chyba tylko 1
|
||
|
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A i przyszedł mi biustonosz do karminia za cale 32 zł z wysyłką. Wygląda, jak nowy więc jestem bardzo zadowolona. Gigantyczny rozmiar 70J, ale zastanawiam się czy nie dokupić jeszcze 70 K albo L, jak mleczarnia się rozbuja
|
|
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie, że ktoś dał rade przeczytać
Wiecie jak to jest, czasami ludzie wyolbrzymiają a inni wrecz przeciwnie. Macie rację, ze u nas bedzie inaczej, trzeba sie nastawiac ze bedzie ok. to tak bedziesurka z bimbalami roznie jest, kolezanki mi mowia ze raz o rozmiar raz o dwa, czasami i wiecej sie powiekszają, trudno cos doradzic z biustonoszami
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-27 o 14:04 |
|
|
|
#2317 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i Clexane Trza słuchać dr Kasi Cytat:
![]() Cytat:
Norbert ma drugie, małej chciałam jedno dać, ale R. się uparł jak osioł... piękny!!! (btw: wysłałam Ci zaproszenie na FB dawno temu - nie chcesz się do nas dołączyć???) Cytat:
Więc jej grzecznie, ale dosadnie powiedziałam, że to raczej nie było ani miłe, ani kulturalne. Coś tam zaczęła, że ona chciała tak żartem itd. Więc jej powiedziałam, że następnym razem zanim zażartuje, to niech się zastanowi czy komuś nie robi przykrości. Nie będę się babie tłumaczyć, że nie przytyłam, a schudłam, że tylko brzuch mi rośnie, bo g*wno jej do tego, ale po prostu oburzyło mnie chamstwo i już. Pewnie wyjdę na przewrażliwioną, cóż... Nie mieszkam z nią, nie musi mnie kochać, nie? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja w aptece podobnie jak Neni zamówiłam: * linomag (pupa) * Alantan plus maść (pupa) * Paracetamol czopki dla niemowląt (najmniejsza dostępna dawka) * bobotic * malutką gruszkę (do wyciągania śpików kalibru "szkoda włączać odkurzacz" )* czopki glicerolowe mini * woda morska do higieny nosa i od razu zamówiłam swoje: * podkłady do szpitala * lewatywę * podpaski jeszcze muszę dokupić Katarek, alepóki co czekam na łaskę ZUSu ![]() No i jeszcze sobie pomiałczę... * boli mnie krocze (nadal) * boli mnie gardło (znowu * bolą mnie cycki (mleczarnia boleśnie pracje - mrówki, kłucia itp.) * zimno mi - łążę naubierana jak w grudniu ![]() Oliath kupiliśmy tą lakierobejcę takie cudo: http://www.altax.pl/wp-content/uploa...ca_750ml_P.jpg Nawet ma jakąś homologację do zabawek i mebli dziecięcych, myślę, że jest ok, kolor venge - idziemy do piwnicy działać |
|||||||
|
|
|
#2318 |
|
Zadomowienie
|
Jednak poczytalam opis porodu Marchewki
i mam mieszane uczucia. Z jednej strony rozumiem jej frustracje zwiazana z dlugim oczekiwaniem, zmeczeniem fizycznym, niepewnoscia i byc moze rzeczywiscie nachalnym podejsciem personelu. Z drugiej jednak - mialam wrazenie, ze czytam opis panikary, ktora myslala, ze porod wyglada tak jak w filmach - troche sztucznego potu, krzyk i po wszystkim Nie chce jej osadzac, bo nie wiem co czeka mnie i jakie bede miala przemyslenia i osobiste przezycia, ale wyraznie mialam wrazenie, ze w jej opisie przewaza duza przesada
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry..melduję, że żyję tylko słabo z czasem u mnie
Teraz robię obiad (pizzę wg przepisu enlevee), później szkoła rodzenia.Buziaki dla Was |
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
ślicznie
czemu buzię schowałaś???I promese!!! Nigdy więcej nie poskarżę się, że mam big cyca (ok. 85E/F) i w sumie to współczuję... dźwigania jak dźwigania, ale trudności z zakupem cyckonosza na pewno. A tak nawiasem ani w tamtej ciąży ani w tej cycki mi nie urosły NIC, po porodzie miałam mleka tyle, że sikało małemu po całej buzi zanim chwycił i nawet w nawale mlecznym nie musiałam kupować większego stanika, więc to nie reguła, że trzeba kupować z zapasem |
|
|
|
#2322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jezeli czujesz sie dobrze sama ze soba, to olej takie "zarty" ![]() Ja zawsze uwazalam, ze jestem osoba szczupla (nie chuda), ale tez nasluchajam sie w pracy jaka to ja juz gruba jestem i slysze to w UK, gdzie jest znacznie wiekszy odsetek osob z nadwaga, niz w PL. No koszmar, ludzie nie wiedza do czego sie doczepic! Kathe - super brzusio I jak dyskretnie zaslonilas twarz
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... nie byłam w stanie nawet calego przeczytac, nie ze strachu tylko z tego wrazenia, ze pisała go osoba, która myslala, ze poród łaskoczeNawet zebym miała zwijac sie i 5 dni w bólach to napiszę delikatniej o tym, bo to tez w sumie nie potrzebnie panikę sieje. |
|
|
|
|
#2324 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się ze wszytskimi oficjalnie na l4
mam trochę teraz do pozałatwiania w związku z tym zwolnieniem ale mam nadzieje ze trochę oddychne w końcu \
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpoczywaj ile sie da |
|
|
|
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2328 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Zgrabniutki ![]() u mnie też leje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2329 |
|
Wtajemniczenie
|
Kathe i Elain po prostu testem chora i nie może u mnie dojść do samoistnego porodu (przez moją chorobę nie jest to wskazane) , tylko cc. Dlatego będę w szpitalu i będą decydować o wcześniejszej cesarce
![]() Damciotko jak na razie z Tżetem nie dajemy drugiego imienia, ale co to wyjdzie i czy czasem się ktoś nie wtrąci i nie będzie chciał to zostaniemy na nie... Neni gratulacje za tydzień ![]() Fiazo to teraz oficjalnie odpoczywasz ![]() Dajcie mi linka do tego porodu Marchewki, bo też bym chciała zobaczyć.
Życie nabrało sensu! 09.07.2011 Żona Edytowane przez Agrafka86 Czas edycji: 2013-05-27 o 14:31 |
|
|
|
#2330 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
W Rossmannie jest promocja -40% bodajże do 29.05 na KOLORÓWKĘ I PIELĘGNACJĘ TWARZY (DAMSKĄ).
Co do drugiego imienia - jeszcze się wahamy, ale sądzę, że Artuś będzie nosił na drugie imię imię swojego braciszka-Aniołka, który od początku nad nami czuwa. Cytat:
Po 1 i najważniejsze i to samo nam mówiła położna w SR - poród to jest jedyny ból na świecie, który ma sens. Po 2 - niestety ale niektóre sprawy lubimy sobie wyolbrzymiać. Ja też miałam jedną dentystyczną sprawę, która nie dawała mi spać po nocach ze strachu, a jak poszłam już z tym do mojego dentysty, znieczulił mnie, to nawet nie wiedziałam, kiedy to zrobił (usunął, co miał usunąć). I potem już nic nie bolało. Po 3 - no niestety, poród boli. Dziewczyna miała "pecha", że u niej ta pierwsza faza po prostu tak długo trwała... Ale 30-godzinne porody chyba należą do rzadkości, z tego, co pamiętam, u moich poprzednich mamuś nie było wielu takich akcji... Ale to jest wszystko do przeżycia, naprawdę. Ten ból jest męczący, jest denerwujący, ale do przeżycia. A jak się jeszcze ma przed sobą taki cel, jak danie życia małemu człowiekowi, to.. ja nie wiem, może jestem dziwna, ale ja się nie mogę doczekać porodu. I pisałam to już, ale 100000 razy bardziej boję się bólu przy kp, bo poród trwa kilka-kilkanaście godzin i potem już nic nie boli, a jednak przy kp mogą być dłuższe problemy. Reasumując - przykre, że czasami porody się tak przedłużają i pozostawiają taką traumę, ale mimo wszystko ja mam wielką nadzieję, że nie będzie tak źle Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- zbieram się do teściowej po dług, a potem wykład w SR - będę wieczorem |
|
|
|
|
#2332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ze swojego doswiadczenie wiem, ze jak stracilam swoje pierwsze dziecko ( a dzialo sie to akurat w szpitalu), to tez bylam badana przez kilka osob, ale bylam w tak wielkim szoku, odczuwalam bol zarowno fizyczny jak i psychiczny, ze jedynie o czym myslalam to aby jak najszybciej to wszystko sie skonczylo i po prostu "podazalam" za lekarzami i pielegniarkami. Nie myslalam o takich blahostkach typu leze gola, oglada mnie wielu, ociekam krwia itp. Po prostu mialam to wszystko gdzies. Pamietam tylko, ze rozwalilo mnie pytanie czy placze przez bol czy tez przez to, ze stracilam dziecko Ita - bardzo sie ciesze za Ciebie
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
No i zaczęło padać. Powiesiłam trzecie pranie i zaczęło kropić!
Zmęczyłam się, chyba się zdrzemnę.
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczesniej pisałam o czytaniu opisow porodow itd. i zeby nie było... mam ze strachu sraczke ale nie czytam, tylko sobie tlumacze, ze kazda kobieta jest inna, inaczej odbiera ból... czy łasakotanie ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Ita, no nareszcie... teraz odpoczywasz i zajmujesz sie soba Roxi, kupowalam sobie staniki ostatnio (triumph)i jeden wzielam 90 D... okazał sie za duzy to kupilam 90C... kurcze te 90 wzielam na wyrost bo nie mogą mnie staniki cisnąc na linii żołądka, no i mam wysoko brzuch co tez pod biustem daje mi cm, zawsze mogę pózniej je zebrać pod pachami i przeszyć, ale C jest na mnie jeszcze za dużo a jak mierzę (w staniku i bez) to mam 108 z cycach... ja juz nie wiem jaki rozmiar brac
Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-05-27 o 15:00 |
|
|
|
|
#2338 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4264 cz.2 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4265 cz.3 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4266 Byłam w rossmanie i kupiłam ten olejek do tego, błyszczyk, cień, odżywkę, lakier i batonika
|
|||
|
|
|
#2339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zgadzam sie ze wszystkim co napisalassurka poszla paczka
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
I przy okazji wzięłam kartę rossnę
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Dziękuję
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:03.

, ale ich nie liczylam, więc mam extra 200zł

już porządny

Więc jej grzecznie, ale dosadnie powiedziałam, że to raczej nie było ani miłe, ani kulturalne. Coś tam zaczęła, że ona chciała tak żartem itd. Więc jej powiedziałam, że następnym razem zanim zażartuje, to niech się zastanowi czy komuś nie robi przykrości. Nie będę się babie tłumaczyć, że nie przytyłam, a schudłam, że tylko brzuch mi rośnie, bo g*wno jej do tego, ale po prostu oburzyło mnie chamstwo i już. Pewnie wyjdę na przewrażliwioną, cóż... Nie mieszkam z nią, nie musi mnie kochać, nie? 

i mam mieszane uczucia. Z jednej strony rozumiem jej frustracje zwiazana z dlugim oczekiwaniem, zmeczeniem fizycznym, niepewnoscia i byc moze rzeczywiscie nachalnym podejsciem personelu. Z drugiej jednak - mialam wrazenie, ze czytam opis panikary, ktora myslala, ze porod wyglada tak jak w filmach - troche sztucznego potu, krzyk i po wszystkim
Nie chce jej osadzac, bo nie wiem co czeka mnie i jakie bede miala przemyslenia i osobiste przezycia, ale wyraznie mialam wrazenie, ze w jej opisie przewaza duza przesada 

... nie byłam w stanie nawet calego przeczytac, nie ze strachu tylko z tego wrazenia, ze pisała go osoba, która myslala, ze poród łaskocze

i wierzę już dziewczynom po porodach, które piszą, że tego nie da się z innymi bólami pomylić
12.06.2010