Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-27, 15:02   #2341
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dotka ja sobie juz te liscie malin kupilam, ale nie probowalam jeszcze.
poczekam tak do 35 tygodnia)
ja wlasnie musze do jakiegos zielarskiego podjechac bo wsumie w aptece pytalam i nie ma... i zapytam gina o to wszystko i dam wam znac

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Kocham moją mamę, ale ostatnio jakoś ciężko mi się z nią dogadać...
Efekt opuszczanego gniazda chyba ją dopada...
Ze względu na remont mieszkamy u moich rodziców i tylko słyszę:
Po porodzie to do nas przyjedziecie mieszkać, żeby nie śmierdziało farbą, bo dziecka truć farbą nie będziecie (pomijam fakt, że remont kończymy ok. miesiąca przed porodem).
Albo gadamy coś o zachowaniach dzieci i znów: dacie mi go na wychowanie, to dobrze będzie...

Oczywiście jak powiedziałam, że będziemy mieszkać po porodzie w domu, to było "ale z ciebie uparciuch". Podkreślam, że u rodziców nie zmieściłoby się łóżeczko w pokoju, gdzie śpimy.

No i nie wiem, mama obiecała, że przyjedzie do mnie po porodzie na pierwsze dni,bo wiem, że mogę sama nie dać rady z ogarnięciem wszystkiego. A z drugiej strony teraz zaczynam się obawiać wtrąceń. Nigdy wcześniej taka nie była... teraz jej się zmieniło w nadopiekuńczość, jak zaszłam w ciążę...
bez komentarza..
Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Mam pytanie dziewuszki
Co z apteki dla maluszka oprócz katarku do noska i octeniseptu??
Przyszła moja karta z PZU do apteki na 200 zł i tak się zastanawiam co ja jeszcze potrzebuje z apteki ale mam dzisiaj pusto w głowie
ja wogole niewiem po co Wam katarek jak dziecko katarku nie ma ? tzn to do odciagania itp? czy jak oświećcie mnie...?
I octeniseptem bedziecie przemywac pepuszki?
Cytat:
Rocky no właśnie haha

dajecie drugie imię swojemu dziecku??
hm.. ja niewiem wsumie nie gadalam jeszcze z tz o tym.. chodziaz Tz mowi do mnie ze imie po jego mamie,ale tego nie zrobie bo wtedy mi bedzie glupio do mojej mamie wiec albo wymyslimy jakies albo (co wlasnie siedowiedzialam:p od was) damy jedno,nie wiedzialam ze tak mozna :P

Fajny ten soraya olejek-jutro tez do ros jade wiec kupię go.. i pare innych rzeczy.
Ja jak ktoś chce miec buzke lekko zarumieniona bez smog i odciec na twarzy i szyji polecam chusteczki samoopalajace z vichy.. sa super.. ( smaruje sie nimi mniej wiecej raz na tydz,1,5 tygodnia...)

Lecę niewiem za co mam sie wziąsc.. moze pozniej zrobie liste kosmetykow co kupic dla malej a tak to ogarne szafe i zaczne miejsce robic ... ale nie dokonca bo w weekend moze jednak wymalujemy eh..

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 15:06   #2342
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
witam się ze wszytskimi oficjalnie na l4 na razie na 2 tyg ale lekarka mi powiedziała ze to tylko od mojej decyzji będzie zlezalo czy wroce do pracy czy dociagne chorobowe do macierzyńskiego.....
mam trochę teraz do pozałatwiania w związku z tym zwolnieniem ale mam nadzieje ze trochę oddychne w końcu\
wreszcie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Super są takie niespodzianki

A i przyszedł mi biustonosz do karminia za cale 32 zł z wysyłką. Wygląda, jak nowy więc jestem bardzo zadowolona. Gigantyczny rozmiar 70J, ale zastanawiam się czy nie dokupić jeszcze 70 K albo L, jak mleczarnia się rozbuja
zapodaj plis linkiem gdzie kupiłaś

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
moj z 33 tc
Super wyglądasz z brzusiem
bardzo fajowa sukienka!!!!
I kolor włosków

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Witam
Wiecie jak się strachu dzisiaj najadłam...o 4.00 rano do 4.45 miała skurcze i wierzę już dziewczynom po porodach, które piszą, że tego nie da się z innymi bólami pomylić nachodziły mnie co 7, 10 min, trwały krótko ale czułam jak przychodzą i odchodzą, promieniowało mi na nerki i krzyż albo od krzyża, już nie wiem sama. Brzuch w międzyczasie twardy jak skała. Wstałam, żeby sie powyginać, zmienić pozycje, bo jakoś zapamiętałam, że te "oszukane" skurcze, zapowiadacze przestają boleć przy zmianie pozycji, a tu ni cholery Obudziłam Tż po 30 minutach i mówię, że pakujemy się na IP. Ale po kolejnych 10 min przeszło. A że dzisiaj miałam wizytę u swojej gin z samego rana stwierdziłam, że może dobije do niej jak już jest w miarę. Spłakałam się Tż jak głupia, bo byłam pewna, że znowu szpital, zwłaszcza że lekarka mi zapowiedziała, że jeśli brzuch będzie tak twardniał (a tu jeszcze takie skurcze) jak ostatnimi czasy to szpital i leki na załagodzenie. Zbadała mnie na fotelu, pow że szyjka zamknięta, trzyma ładnie ale główka balotuje nizutko już. Jestem zapisana na jutro na KTG i kazała przyjść na wizytę szybciej 10.06, a jeśli wcześniej znowu dostanę takich skurczy jak dzisiaj to pędzić na IP Aha, no i leżeć cały czas. A poza tym łykane żelazo mi się nie wchłania i dooopa także dzień średni...
bidulka...
MAcica świruje i ćwiczy...

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Witam się oficjalnie na l4
wreszcie

Cytat:
Rocky no właśnie haha

dajecie drugie imię swojemu dziecku??
tak

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 15:12   #2343
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
fajnie, że ktoś dał rade przeczytać Wiecie jak to jest, czasami ludzie wyolbrzymiają a inni wrecz przeciwnie. Macie rację, ze u nas bedzie inaczej, trzeba sie nastawiac ze bedzie ok. to tak bedzie
No ja miałam takie wrażenie, że ona wyolbrzymia trochę... Ale nie oceniam, bo nie wiem jak ja będę odbierać to, co się dzieje ze mną.

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
co do tycia... jak wiecie ja ogólnie mam problem (czyli mega 30-40kg nadwagę ), ale ciąża sprzyja i obecnie w 30tc mam na minusie 3,5 kg. No i wczoraj stoję w sklepie w kolejce, podchodzi do mnie baba (taka po 60-tce, znam ją z osiedla i jako naszą klientkę) i wali do mnie tekstem: "no Kasieńka, ale już się grubas zrobiłas!". Normalnie opadła mi szczenka Więc jej grzecznie, ale dosadnie powiedziałam, że to raczej nie było ani miłe, ani kulturalne. Coś tam zaczęła, że ona chciała tak żartem itd. Więc jej powiedziałam, że następnym razem zanim zażartuje, to niech się zastanowi czy komuś nie robi przykrości. Nie będę się babie tłumaczyć, że nie przytyłam, a schudłam, że tylko brzuch mi rośnie, bo g*wno jej do tego, ale po prostu oburzyło mnie chamstwo i już. Pewnie wyjdę na przewrażliwioną, cóż... Nie mieszkam z nią, nie musi mnie kochać, nie?
Wredne babsko... Ludzie naprawdę nie myślą, zanim coś powiedzą. Moja teściowa dzisiaj przez tel do mnie "Duża już pewnie jesteś"... Ma szczęście, że nie widziała mojego wku..enia w oczach.

Cytat:
witam się ze wszytskimi oficjalnie na l4 na razie na 2 tyg ale lekarka mi powiedziała ze to tylko od mojej decyzji będzie zlezalo czy wroce do pracy czy dociagne chorobowe do macierzyńskiego.....
mam trochę teraz do pozałatwiania w związku z tym zwolnieniem ale mam nadzieje ze trochę oddychne w końcu\
No w końcu. Korzystaj i odpoczywaj.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 15:21   #2344
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
zapodaj plis linkiem gdzie kupiłaś
Kupiłam na tablica.pl i to była jednorazowa aukcja, bo on był przez nią używany niby 2 razy. Jak dlam nie wygląda jak nowy
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 15:22   #2345
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
No ja miałam takie wrażenie, że ona wyolbrzymia trochę... Ale nie oceniam, bo nie wiem jak ja będę odbierać to, co się dzieje ze mną.
Każdy ma inny próg bólu. Ona mogła to tak odczuwać. Na 100% 30 h bóli to nic przyjemnego.
Modlę się o szybki poród.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 15:24   #2346
Oliath
Zakorzenienie

SAMMI, wspolczuje nocki stresowej
ROXI, daj znac jak Wam wyszlo

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Jednak poczytalam opis porodu Marchewki i mam mieszane uczucia. Z jednej strony rozumiem jej frustracje zwiazana z dlugim oczekiwaniem, zmeczeniem fizycznym, niepewnoscia i byc moze rzeczywiscie nachalnym podejsciem personelu. Z drugiej jednak - mialam wrazenie, ze czytam opis panikary, ktora myslala, ze porod wyglada tak jak w filmach - troche sztucznego potu, krzyk i po wszystkim Nie chce jej osadzac, bo nie wiem co czeka mnie i jakie bede miala przemyslenia i osobiste przezycia, ale wyraznie mialam wrazenie, ze w jej opisie przewaza duza przesada
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Też momentami miałam takie wrażenie, ale bardziej uderzyły mnie niektóre stwierdzenia. Wiadomo, że badanie ginekologiczne to nie jest jakaś mega komfortowa sprawa. No nie wiem czy dla jakiejkolwiek pacjentki jest ono sprawą obojętną. Trzeba to przeżyć i koniec, a ona o badaniu w trakcie porodu pisała jakby była zwierzęciem, o wkładaniu rąk itd. No takie kurka życie. Tak to wygląda i to nie kwestia tego, że ona trafiła do rzeźni na położną-demona gdzie potraktowana ją jak świnię, tylko jakoś nas badać po prostu trzeba.
Cytat:
mam takie samo wrazenie czytałas moje wypociny strone wczesniej o tym opisie ... nie byłam w stanie nawet calego przeczytac, nie ze strachu tylko z tego wrazenia, ze pisała go osoba, która myslala, ze poród łaskocze

Nawet zebym miała zwijac sie i 5 dni w bólach to napiszę delikatniej o tym, bo to tez w sumie nie potrzebnie panikę sieje.
A ja sie z Wami absolutnie NIE zgadzam.
Po dwoch porodach w milych warunkach (przyjemny personel ), oba bez nikogo bliskiego i oba bez znieczulenia, swietnie rozumiem Marchewke i jej dosadne slownictwo - pomimo, ze ja akurat mialam chyba lekkie porody... w miare.
I jestem jak najdalsza od wyszydzania dziewczyny wyobrazen o calej akcji, choc - relatywnie - moze mialabym "wieksze" prawo do tego niz kazda jedna pierworodka.
Zycze Wam najpiekniejszych, najlzejszych porodow swiata i mam nadzieje nigdy nie czytac tu u nas podobnego opisu, jak Marchewkowy, ale prosze, nie nakrecajcie sie wzajemnie do takich wrednych komentarzy - najlepiej w ogole, a przynajmniej do czasu, az same urodzimy i bedzie dokladnie wiadomo, o czym mowa
Odnosnie wrazen - bywaja mylace... moje w tej chwili jest np. takie, ze niektore z nas maja zal i za zle Marchewce zamieszczenie tego opisu, bo - nie wiem? - uswiadamia nam, ze i tak moze przebiegac porod?...
Z tego co zapamietalam, jej bole trwaly 29 godzin.
Mi by bylo wstyd oskarzac ja, ze przesadza, bo mozliwe, ze po 29 h meki dzielna, rozsadna Oliath sama podrgyzlaby sobie gardlo, zeby to sie tylko skonczylo.
A bywa i tak, ze bol wreszcie sprowadza ludzkie dzialania do poziomu czystego instynktu, kiedy to metafizyczna wizja rozowego malenstwa w ramionach na koncu tej drogi jakos przestaje przynosic ulge, bo wydaje sie, ze ten moment po prostu nigdy nie nadejdzie....
Szacun i duzo cieplych zyczen dla Marchewki i innych kobiet, ktorych porody bardziej przypominaly horror niz piekny kamien milowy na sciezce zycia.

Cytat:
CUDOWNA WIADOMOSC, Ita!!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41018176]
A jak się jeszcze ma przed sobą taki cel, jak danie życia małemu człowiekowi, to.. ja nie wiem, może jestem dziwna, ale ja się nie mogę doczekać porodu. I pisałam to już, ale 100000 razy bardziej boję się bólu przy kp, bo poród trwa kilka-kilkanaście godzin i potem już nic nie boli, a jednak przy kp mogą być dłuższe problemy.
[/QUOTE]

Kocham Lilo cala soba, ale gdyby to bylo mozliwe, odwlekalabym sam porod w nieskonczonosc Albo niech mnie ktos obudzi, ze tak powiem, na koncowych napisach z tego filmu
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 15:25   #2347
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Ja jak ktoś chce miec buzke lekko zarumieniona bez smog i odciec na twarzy i szyji polecam chusteczki samoopalajace z vichy.. sa super.. ( smaruje sie nimi mniej wiecej raz na tydz,1,5 tygodnia...)
lubię te chusteczki i często je zabieram ze sobą na jakieś wyjazdy
Stary 2013-05-27, 15:27   #2348
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Nie daje mi spokoju jedna sprawa. Dziś zobaczyłam u tesciowej, że ma do połowy zrośnięty drugi i trzeci palec u stopy. Występuje to w obu nogach, ale w jednej jest szczególnie widoczne. Znam ją duzo lat ale jakoś do dziś tego nie widziałam. Boje się teraz, że nasze maleństwo może odziedziczyć taką wadę (sama nie wiem jak to się nazywa???). Podobno najczęściej takie rzeczy ujawniają się co drugie pokolenie właśnie. Wiem, że nie powinnam martwić się na zapas i w sumie nie jestem jakoś bardzo przerażona, bo wiem, że jest możliwość operacji (gdyby okazało się, że w znacznym stopniu są zrośnięte i utrudniają np. chodzenie), no ale jednak jakiś niepokój jest już we mnie zasiany. Kurcze, chce żeby już był lipiec ...
Idzia nie martw się na zapas. Na pewno wszystko będzie dobrze
Ja też mam zmartwienie bo rodzice mojego tż są głuchoniemi i martwię się czy mała będzie słyszeć Ale jak na razie daje mi znaki, że chyba jednak słyszy bo jak kiedyś oglądałam film i nagle rozległ się strzał w tv to mała strasznie gwałtownie podskoczyła albo jak mieszałam kiedyś herbate dość głośno to mała mnie kopała więc jestem dobrej myśli i mam nadzieję że będzie wszystko ok

Hej Mamusie
Przyznam, że zaczęłam Was nadrabiać, ale nie dałam rady do końca bo za chwilę muszę się iść szykować do ginki na wizytę.
Coś mnie ostatnio codziennie w szyjce pokuwa, a dzisiaj jeszcze dodatkowo w pachwinach. Może się coś zaczyna ruszać w stronę porodu

A i jeszcze chciałam się pochwalić, że kupiłam dziś octenisept i sól fiziologiczną do oczek. Brakuje mi tylko pampersów i chusteczek nawilżanych

Milenka

Edytowane przez malinka0525
Czas edycji: 2013-05-27 o 15:29
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 15:28   #2349
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Po dwoch porodach w milych warunkach (przyjemny personel ), oba bez nikogo bliskiego i oba bez znieczulenia, swietnie rozumiem Marchewke i jej dosadne slownictwo - pomimo, ze ja akurat mialam chyba lekkie porody... w miare.
I jestem jak najdalsza od wyszydzania dziewczyny wyobrazen o calej akcji, choc - relatywnie - moze mialabym "wieksze" prawo do tego niz kazda jedna pierworodka.
Zycze Wam najpiekniejszych, najlzejszych porodow swiata i mam nadzieje nigdy nie czytac tu u nas podobnego opisu, jak Marchewkowy, ale prosze, nie nakrecajcie sie wzajemnie do takich wrednych komentarzy - najlepiej w ogole, a przynajmniej do czasu, az same urodzimy i bedzie dokladnie wiadomo, o czym mowa
Odnosnie wrazen - bywaja mylace... moje w tej chwili jest np. takie, ze niektore z nas maja zal i za zle Marchewce zamieszczenie tego opisu, bo - nie wiem? - uswiadamia nam, ze i tak moze przebiegac porod?...
Mi by bylo wstyd oskarzac ja, ze przesadza, bo mozliwe, ze po 29 h meki dzielna, rozsadna Oliath sama podrgyzlaby sobie gardlo, zeby to sie tylko skonczylo.
A bywa i tak, ze bol wreszcie sprowadza ludzkie dzialania do poziomu czystego instynktu, kiedy to metafizyczna wizja rozowego malenstwa w ramionach na koncu tej drogi jakos przestaje przynosic ulge, bo wydaje sie, ze ten moment po prostu nigdy nie nadejdzie....
Szacun i duzo cieplych zyczen dla Marchewki i innych kobiet, ktorych porody bardziej przypominaly horror niz piekny kamien milowy na sciezce zycia.
zgadzam się w 100%
Stary 2013-05-27, 15:33   #2350
czarownica1
Zakorzenienie

Idzia, dzięki Tobie kupiłam flanelki taniej, we wzorek nad który polowałam jakiśczas licząc, że kupię taniej
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 15:35   #2351
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jaja, pożyczyłam sąsiadce 200zł dwa tyg temu i zapomniałam o nich. Własnie mi przyniosła (czekolade dostałam tez) i tak sie ciesze jakbym je znalazla. Chociaz i tak sa moje, ale ich nie liczylam, więc mam extra 200zł

Szybko zapominasz
PS. Nie masz pożyczyć 500 zł?
Cytat:

na początek zaznaczę, że z koperkiem trzeba uważać - dużo osób szczególnie "starej daty" uważa, że to doskonałe panaceum na kolki, ale... jak dziecko ma duże wzdęcia, to wiatropędny koperek może spowodować jeszcze gorsze bóle, bo owszem gazy będą odchodzić, ale ta kumulacja, która się robi w małych, wrażliwych jelitkach, może być nie do zniesienia (niestety poznałam to przy Norbercie, który był mega kolkowo-ulewającym dzieckiem - praktycznie pełne 6 miesięcy się męczył, a my z nim). Lepsze efekty były przy podawaniu kropelek (espumisan, esputicon, bobotic), ew. herbatka rumiankowa + delikatny masaż i ciepłe okłady na brzuszek
Dobrze, że o tym piszesz, bo jestem "namawiana" na koperek. Już wiem, że nie kupię

A co do babeczki z osiedla to bez wyczucia - jak większość społeczeństwa niestety...
Cytat:
A tak nawiasem ani w tamtej ciąży ani w tej cycki mi nie urosły NIC, po porodzie miałam mleka tyle, że sikało małemu po całej buzi zanim chwycił i nawet w nawale mlecznym nie musiałam kupować większego stanika, więc to nie reguła, że trzeba kupować z zapasem
Zazdroszczę szczerze
Cytat:

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Byłam w rossmanie i kupiłam ten olejek do tego, błyszczyk, cień, odżywkę, lakier i batonika
Mnie tak naszło na niego z nienacka
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
ja wogole niewiem po co Wam katarek jak dziecko katarku nie ma ? tzn to do odciagania itp? czy jak oświećcie mnie...?
I octeniseptem bedziecie przemywac pepuszki?
Octenispet kupiłam dla siebie, bo ładnie leczy moją dziwną wysypkę na dłoni, a przy okazji jest polecany przez położne z mojego szpitala do pielęgnacji pępka.

A Katarek kupię już teraz, bo chcę zamówić na allegro. Czytałam, że u tak małego dziecka katar szybko schodzi w dół i atakuje oskrzela. Nie jestem aż taką optymistką żeby liczyć na to, że Mały nie będzie miał katarku przez pierwszych kilka lat A nie chcę czekać na przesyłkę z allegro kilka dni w momencie, gdy on już będzie miał katar.
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 15:38   #2352
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry!!

Od rana dzielnie nadrabiam z przerwami, więc dopiero skończyłam. ale jestem szczęśliwa bo nareszcie dotarłam do końca i wszystko wiem co u Was

Gratulujemy z Tymusiem wszystkich noworozpoczętych tygodni i trzymamy mocno kciuki za wizytacje

Jeśli chodzi o spanie na konkretnym boku to ja się naczytałam w książkach, że należy spać na lewym bo podobno lepsze krążenie, dotlenienie i trawienie jeśli coś nam jeszcze zalega na żołądku podczas snu. Tymczasem w szpitalu nikt mi nie zwracał uwagi jak powinnam spać, miałam robione ktg 3 razy dziennie po 30-40 minut i wtedy mi zawsze kazali leżeć na plecach, jakoś dałam radę i dzielnie leżałam. Podczas każdego ktg miałam zadanie liczyć również ruchy Tymusia, i podczas tego leżenia na plecach nie robiło mi się słabo ani niedobrze, tymczasem teraz jak jestem w domu to jak położę się na chwilę na plecach to zaczyna mi brakować powietrza, dziwne uczucie ale brzuszek ciąży i chyba coś naciska. Zazwyczaj śpię przez większość czasu na lewym boku, nad ranem przewracam się na prawy bo zazwyczaj czuje drętwienie i lekki ból w biodrze i w kręgosłupie.

My będziemy nadawać naszemu skarbowi dwa imiona i będzie Tymoteusz Bożydar. Drugie imię wybieraliśmy jak byłam w szpitalu, niestety niezbyt wiele pamiętam z tej rozmowy bo jeszcze byłam pod działaniem leków i kroplówek, jednak TŻ bardzo oponował za Bożydarem i się zgodziłam bo w naszej sytuacji to nawet można uznać że imię bardzo pasujące do okoliczności.

Z moich dolegliwości to dziś znów boli mnie głowa, błędnik i oczy nadal się nie naprawiły więc praktycznie bez zmian. Powoli zaczynam tracić nadzieję, że coś się poprawi do rozwiązania, mam jeszcze ok 3 tygodnie na regenerację Mam nadzieję, że upłyną spokojnie i Tymoteuszek będzie grzecznie siedział w brzuszku i czekał na CC. Póki co cieszę się bo skurcze żadne mnie nie nawiedzają

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 15:41   #2353
Neni1984
Zakorzenienie

A co do Marchewki i jej opisu porodu- ja nie uważam by wyolbrzymiała czy panikowała. Każdy ma inne wyobrażenia i psychikę, a jej trafił się ciężki, długi poród i po prostu napisała co wtedy czuła. Niesprawiedliwie jest ją oceniać. Wiem jak bardzo człowiek może być oszołomiony przez ból i szpitalną atmosferę.

Nie jestem też "nakręcona" po przeczytaniu jej opisu-jestem mądrzejsza i bardziej świadoma, tego co może mnie spotkać na porodówce. U mnie w najbliżej rodzinie były same cesarki, więc nie mam skąd czerpać wiedzy...
Stary 2013-05-27, 15:41   #2354
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Siostro

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
Przyznam, że zaczęłam Was nadrabiać, ale nie dałam rady do końca bo za chwilę muszę się iść szykować do ginki na wizytę.
Coś mnie ostatnio codziennie w szyjce pokuwa, a dzisiaj jeszcze dodatkowo w pachwinach. Może się coś zaczyna ruszać w stronę porodu
Do boju!
Stary 2013-05-27, 15:43   #2355
sammi24
Zadomowienie

Żeby nie było ładnie poczytałam i co nie co ponadrabiałam
Gratuluję nowych tygodni, widzę, że sporo ich dzisiaj i trzymam kciuki za wizyty

Charlize ale masz psiaczka słodziaczka moi dziadkowie mają tę samą rasę i też perełkę ale ona jest taka wściekła jakaś, wcielone adhd

Cytat:

Szkoda, że nie widziałyście jego miny jak powiedziałam, że Emila przecież urodziła się w styczniu, a Damian w lutym, więc sobie nie odmawiała truskawek wtedy, bo ich zwyczajnie nie było.
wygodniej

Cytat:
no a jak będę kropić, bo wody mi będą ciekły to tak mam chodzić i chlapać bez majtek i podpaski??

Humor mi się poprawił dzięki Wam

Co do relacji Marchewki - ja uwielbiam kryminały i horrory i jakoś bardzo mnie jej opis nie przeraził Tzn widać, że było nieprzyjemnie, momentami strasznie ale ja tam tego nie przekładam zaraz na siebie, że u mnie tak będzie. Zresztą jakoś się spokojniej czuję po pobycie na oddziale patologii ciąży, tam też się zdarzały położne-demony ja tam zamierzam rodzić 2 h zresztą

Co do imion - my nie mamy pierwszego ale drugie tak i będzie to imię Tżta czyli Kamil mój Tż ma drugie imię po ojcu, więc to taka trochę tradycja jeśli będziemy mieli w przyszłości córę to drugie imię będzie miała po mnie, Katarzyna

krysia czadowe zdjęcie i piękni Wy, ładnie razem wyglądacie
fiazo wreszcie l4
ita wreszcie l4
surka gratisowy lakier, fajnie
idzia ja przeczytałam wypracowanie i całkowicie się zgadzam co do oddanych 200 zł, ja zauważyłam że pożyczanie komuś pieniędzy (komuś kto odda of kors ) to dobry patent na oszczędzanie bo się właśnie nadbija takie moje zbudyniałe rozumowanie
kathe pokaźny już brzuszek
roxi dobrze babie powiedziałaś
malinka matko już prawie koniec wyprawkowania, godzina zero coraz bliżej

jakierka, lachryma, surka, fiazo, idzia, magdalenne, neni, anulka, elaine, magolinka, eveewe, madi, oliath dzięki za wsparcie

Ja chyba też idę pobzibziać

AAA i jeszcze Wam chciałam napisać!!! dzisiaj gdy czekałam w kolejce na wizytę dwie dziewczyny (widać dobre koleżanki) rozmawiały o forum na Wizażu, jedna już urodziła i mówiła, że jest na kwietniówkach (chodziła do mojej gin bo ją kojarzę, teraz do gabinetu obok do endo szła) a druga na majowo-czerwcowych WIZAŻ JEST WSZĘDZIE
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 15:43   #2356
Agrafka86
Wtajemniczenie

Brzusie.
Przeczytałam opis tego porodu Marchewki i powiem Wam, że no co? Urodzić musiała. Nie możemy liczyć na to, że każda położna to anioł, bo zdarzają się "demony". Ogólnie też nie podobają mi się niektóre teksty. Jeżeli bym rodziła przed nią to nie chciałabym aby nazywała mnie "świnią". Jej poród jest po prostu porównany do masarni.
My jesteśmy silne i nikt nas nie doprowadzi do rozpaczy

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 15:44   #2357
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Z moich dolegliwości to dziś znów boli mnie głowa, błędnik i oczy nadal się nie naprawiły więc praktycznie bez zmian. Powoli zaczynam tracić nadzieję, że coś się poprawi do rozwiązania, mam jeszcze ok 3 tygodnie na regenerację Mam nadzieję, że upłyną spokojnie i Tymoteuszek będzie grzecznie siedział w brzuszku i czekał na CC. Póki co cieszę się bo skurcze żadne mnie nie nawiedzają
Podejrzewam, że po porodzie migiem wrócisz do zdrowia.
Stary 2013-05-27, 15:44   #2358
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Każdy ma inny próg bólu. Ona mogła to tak odczuwać. Na 100% 30 h bóli to nic przyjemnego.
Modlę się o szybki poród.
Wierzę Dlatego napisałam, że jej nie oceniam I chyba po prostu chcę wierzyć, że nie będzie tak strasznie. Nie chcę się nastawiać na najgorsze.
Oli, a że długie i straszne porody się zdarzają to wiemy chyba wszystkie. Każda z nas oceni swój poród, a potem także ten opis jak będzie miała porównanie. Ja tak jak napisałam, chcę wierzyć, że mnie to nie czeka Ty masz, my jeszcze nie, więc zobaczymy co los przyniesie.

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość

A i jeszcze chciałam się pochwalić, że kupiłam dziś octenisept i sól fiziologiczną do oczek. Brakuje mi tylko pampersów i chusteczek nawilżanych
I pięknie
Stary 2013-05-27, 15:48   #2359
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość

My będziemy nadawać naszemu skarbowi dwa imiona i będzie Tymoteusz Bożydar. Drugie imię wybieraliśmy jak byłam w szpitalu, niestety niezbyt wiele pamiętam z tej rozmowy bo jeszcze byłam pod działaniem leków i kroplówek, jednak TŻ bardzo oponował za Bożydarem i się zgodziłam bo w naszej sytuacji to nawet można uznać że imię bardzo pasujące do okoliczności.
Bardzo fajne imię
Mój gin ma tak na drugie i wg mnie jest bardzo "wymowne" w pozytywnym znaczeniu

A Tymuś na pewno grzecznie poczeka
Stary 2013-05-27, 15:52   #2360
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Oliath, chyba zadna z nas nie miala na mysli obrazac Marchewki, ani wrednie sie wypowiadac o niej samej. Mi osobiscie raczej chodzilo o dobor slownictwa i sam opis jej wrazen. Wiadomo, ze sa to wrazenia czysto subiektywne i nie nam to oceniac, tym bardziej, ze my nie rodzilysmy jeszcze. Jednak inne opisy porodow nie brzmia tak dosadnie, co nie oznacza, ze dziewczyny nie przechodzily meczarni, nie natrafialy na zly personel, nie czuly bolu. Ma sie wrazenie, ze Marchewka nastawiala sie na idylle, a chyba kazda z nas w glebi duszy przygotowuje sie na hardcore .
W kazdym razie jezeli moj osobisty opis zabrzmial jak proba wysmiania sie z Marchewki, to przepraszam, na pewno nie to bylo moim celem
Stary 2013-05-27, 15:55   #2361
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
AAA i jeszcze Wam chciałam napisać!!! dzisiaj gdy czekałam w kolejce na wizytę dwie dziewczyny (widać dobre koleżanki) rozmawiały o forum na Wizażu, jedna już urodziła i mówiła, że jest na kwietniówkach (chodziła do mojej gin bo ją kojarzę, teraz do gabinetu obok do endo szła) a druga na majowo-czerwcowych WIZAŻ JEST WSZĘDZIE
Ja zawsze jak widzę kobietę w ciąży to zastanawiam się, czy udziela się na wizażu

A co do drugiego imienia - nie dajemy.
Ostatnio mam w ogóle zwątpienie co do pierwszego imienia ... Od 18 tc mówimy do brzucha i o brzuchu "Kubuś" i trochę już mi się znudziło to imię Poza tym zawsze chciałam mieć syna Tomka
Póki co TŻ mnie "wspiera" i tak oto staram się ten kryzys zażegnać
Stary 2013-05-27, 15:55   #2362
idzia111
Zakorzenienie

Słuchajcie, muszę ,a włąsciwie chce cos wytlumaczyc, zeby nie bylo ze jestem jakas znieczulona babką. Chodzi o ten opis porodu. Mnie chodzi o to, że kazdy inaczej odbiera pewnte sprawy, kazdy ma inny próg bólu (tu zgadzamy sie wszytskie). Niemniej jednak teksty porównujące ludzi do zwierząt itp. jakoś mnie oburzyły. To, że słyszymy jak inna kobieta krzyczy nie upoważnia nas do porównywania jej do świni. Jedna krzyczy, druga nie. Jeden poród trwa 2 godz., a inny 20 godz. Szkoda mi kobiet, które rodzą 20 i wiecej godzin, nie raz na koniec mając cc, niemniej jednak ten konkretny opis jest zbyt dosadny, mocny (no nie wiem jak to okreslić). Najlepszym dowodem na to jest to, że na naszym wątku na jego temat toczy sie żywa dyskusja. Przeciez czytałysmy i opisy wczesniejszych mam na majowych, marcowych i styczniowych. Różnie to się odbywało (jedne lżej drugie ciężej rodziły), ale taki opis (jak u majówek) daje poczucie (szczególnie kobietom ktore nigdy nie rodziły), że nie mają co liczyć na to, że ktoś potraktuje je jak człowieka.

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Idzia, dzięki Tobie kupiłam flanelki taniej, we wzorek nad który polowałam jakiśczas licząc, że kupię taniej
ciesze się
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 15:55   #2363
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Oliath, chyba zadna z nas nie miala na mysli obrazac Marchewki, ani wrednie sie wypowiadac o niej samej. Mi osobiscie raczej chodzilo o dobor slownictwa i sam opis jej wrazen. Wiadomo, ze sa to wrazenia czysto subiektywne i nie nam to oceniac, tym bardziej, ze my nie rodzilysmy jeszcze. Jednak inne opisy porodow nie brzmia tak dosadnie, co nie oznacza, ze dziewczyny nie przechodzily meczarni, nie natrafialy na zly personel, nie czuly bolu. Ma sie wrazenie, ze Marchewka nastawiala sie na idylle, a chyba kazda z nas w glebi duszy przygotowuje sie na hardcore .
W kazdym razie jezeli moj osobisty opis zabrzmial jak proba wysmiania sie z Marchewki, to przepraszam, na pewno nie to bylo moim celem
Zgadzam się z Tobą Chyba żadna nie chciała jej obrażać, zwłaszcza, że same nie rodziłyśmy.
Stary 2013-05-27, 15:57   #2364
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 15:59   #2365
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Może i nie, ale gdyby tu weszła i poczytała - pomyślcie czy nie zrobiłoby jej się przykro Napisała o wszystkim mocno i dosadnie, bo takie były jej odczucia, chciała się nimi podzielić. Może nawet taki naturalizm opisu pozwolił jej zrzucić z siebie trochę tej traumy
Stary 2013-05-27, 16:07   #2366
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Może i nie, ale gdyby tu weszła i poczytała - pomyślcie czy nie zrobiłoby jej się przykro Napisała o wszystkim mocno i dosadnie, bo takie były jej odczucia, chciała się nimi podzielić. Może nawet taki naturalizm opisu pozwolił jej zrzucić z siebie trochę tej traumy
Rownie dobrze moglaby sie obrazic "pielegniarka-demon", ktora ja obslugiwala oraz "kobiety-swinie", ktore krzyczaly na sali gdyby mialy o sobie poczytac.... No juz, ja koncze temat Marchewki, zycze Jej jak najlepiej naprawde. Przynajmniej Ona ma porod juz za soba, jakikolwiek by nie byl
Stary 2013-05-27, 16:07   #2367
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Ja zawsze jak widzę kobietę w ciąży to zastanawiam się, czy udziela się na wizażu

A co do drugiego imienia - nie dajemy.
Ostatnio mam w ogóle zwątpienie co do pierwszego imienia ... Od 18 tc mówimy do brzucha i o brzuchu "Kubuś" i trochę już mi się znudziło to imię Poza tym zawsze chciałam mieć syna Tomka
Póki co TŻ mnie "wspiera" i tak oto staram się ten kryzys zażegnać
No to ja mam podobnie - też czasem się zastanawiam, czy ta dziewczyna przede mną na wizaż wchodzi
Mnie koleżanka chciała zwerbować na lokalne, łódzkie forum ale tam taaakie nudy

Hm, fajnie że macie w ogóle opcje imion ja tak sobie dzisiaj między skurczami o tej 4.00 rano pomyślałam, że jak dzisiaj się urodzi to nawet imienia nie będzie miał biedulek
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 16:08   #2368
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Podejrzewam, że po porodzie migiem wrócisz do zdrowia.
Dziękuję za optymistyczny komentarz, podtrzymuje nadzieję, że jeszcze kiedyś będę normalnie funkcjonować

Cytat:
Bardzo fajne imię
Mój gin ma tak na drugie i wg mnie jest bardzo "wymowne" w pozytywnym znaczeniu

A Tymuś na pewno grzecznie poczeka
Dziękujemy z Tymusiem, cieszę się, że nie tylko nam wybrane imię przypadło do gustu

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 16:12   #2369
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
fajne, a ja w zwiazku z tym, ze w ogole nie lubie szlafroków, ani koszul, to wziełam sobie to http://allegro.pl/komplet-szlafrok-k...179500964.html, mysle, ze nawet koszula na poród bedzie w sam raz, zwazywszy rowniez, ze Tż nie ma zadnych długich koszulek.
Bardzo fajny komplet-szkoda, że już wszystko mam (oczywiście za większą kasę)
Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
ciekawy temat poruszałyscie, ja też właśnie zamówie sobie któryś z tych kompletów czyli koszula + szlafrok , ale powiedzcie mi ile koszul planujecie wziąc ze soba do szpitala? Ja słyszałam ze powinno się mieć z 3 co najmniej
Ja mam 4 koszule, w tym jedną czerwoną i chyba ją ubiorę do porodu, a 3 będę miała na potem. Jakoś niekomfortowo czułabym się w T-shircie TŻ.
Pod spód na pewno ubiorę stanik sportowy - taki malutki topik, bo obecnie nie lubię bardzo mieć cycków na wolności
Cytat:
Też to wczoraj przeżyłam. Mówiłam, że muszę najeść się truskawek i pestkowych owoców, bo przy karmieniu nie będzie mi wolno jeść i się zaczęło... że co to za wymysły, że kiedyś to było inaczej. Teść oczywiście najmądrzejszy, który w trakcie ostatniej ciąży teściowej nie był przy niej tylko gdzieś za granicą, wiedział o jej ciąży i karmieniu najwięcej. Ciągle tylko mówił- Mama jadła wszystko jak karmiła i nie odmawiała sobie truskawek i widzisz, że wszyscy zdrowi...
Szkoda, że nie widziałyście jego miny jak powiedziałam, że Emila przecież urodziła się w styczniu, a Damian w lutym, więc sobie nie odmawiała truskawek wtedy, bo ich zwyczajnie nie było.

Gratuluję pomyślunku i zazdroszczę tych min
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Albo gadamy coś o zachowaniach dzieci i znów: dacie mi go na wychowanie, to dobrze będzie...
Jakoś mnie ten tekst "przeraził". Mojej koleżanki teściowa też zaproponowała jej, że weźmie sobie małego i go sobie wychowa

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-05-27 o 16:14
Stary 2013-05-27, 16:12   #2370
Oliath
Zakorzenienie

Kochane, ja rozumiem, ze nie mialyscie na celu jej obrazic czy urazic, ale jednak z cala pewnoscia obrazilyscie ja i urazilyscie jej uczucia, niestety... dlatego bardzo trzeba uwazac czasem, co sie komentuje i jak... ona tak samo jak my zyje w XXI wieku, jest swiadoma, pisze na Wizazu z innymi brzuchatkami... wiec skad niemadre podejrzenia, ze nastawiala sie na ptaszki, motylki i opere mydlana? Nastawiala sie tak samo jak my - na ogromny bol do zniesienia, szczesliwy final, maluszka na brzuszku. Ale ja przeroslo - tak samo, jak moze przerosnac kazda z nas, mnie rowniez. Tu nie ma regul ani zelaznych odnosnikow - a tym samym nie ma miejsca na jakikolwiek cien oceny, czy ktos przesadza czy nie.
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości