Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-27, 15:24   #4861
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Nasze mieszkanie

1, 2 - sypialnia
3, 4 - salon
5, 6 - przedpokój
7, 8 - kuchnia
9, 10 - łazienka
Cytat:
Nasze mieszkanie 2

11, 12 - widok z balkonu
super! teraz pewnie fokus na łazienkę będzie... ale przy tempie twojego męża to pójdzie raz dwa. widzę, że nawet widok z balkonu "wyremontowaliście"
Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
(...)tż napisał jej że została babcią, to odpisała tylko "że to nasza sprawa i nie wie czy sobie poradzimy"
(...) jeszcze dziś do tż zadzwoniła i spytała czy napewno tą szałwię piję
bosz, co za kobieta... powiedz, że piłaś szałwię za jej radą, po czym pokarm ci zniknął i masz teraz do niej żal do końca życia i z nią już nie gadasz
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
a ja się dziwnie czuję. Brzuch się stawia ,ale nie ma regularności póki co. Krzyż i pachwiny mulą troszke jak na @ i wogóle dziwnie mi
o-ooo...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 15:27   #4862
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
super! teraz pewnie fokus na łazienkę będzie... ale przy tempie twojego męża to pójdzie raz dwa. widzę, że nawet widok z balkonu "wyremontowaliście"

Z tego co wiem to dzisiaj ma/mają robić kafle w łazience i zobaczymy co jeszcze

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 15:29   #4863
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Pisze z tel i nie widze zalacznikow Jenny, musze oblukac wieczorem na kompie.

Przespalam sie troszke (30min bo mala sie obudzila po 1h ) i jestem do niczego... Chyba pojde dalej spac... Na spacerek i tak sie nie wybierzemy bo leje...

Kinga, octanisept stosowalismy od samego poczatku, ale polozna stwierdzila,ze u nas jest za slaby i kazala zmienic na spirytus. No i stosujemy od tygodnia ale wciaz jest ten kikucik... Motylek zapytam jutro u lekarza o ten Wasz specyfik. Mi sie wydaje,ze u nas to tak dlugo trwa przez to,ze jest bardzo gleboko ten pepuszek...
oczko Sofii juz lepiej ale jeszcze jest troche ropy wiec pojdziemy jutro na kontrole. Podpytam przy okazji o alergie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 15:29   #4864
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
bosz, co za kobieta... powiedz, że piłaś szałwię za jej radą, po czym pokarm ci zniknął i masz teraz do niej żal do końca życia i z nią już nie gadasz
Dobry pomysł

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 15:31   #4865
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ale durna teściowa Ja w ogóle nie rozumiem żadnej z tych teściowych co to w wielką krytykę jadą...i co z tego, że one
30 lat temu karmiły, przewijały i w ogóle były naj...kurka, każda z nas jest inna i czasami problemy są niezależne od nas. Nie ma to jak kopać leżącego.
Ja bym jej po tym telefonie do laptopa odpowiedziała " że to jej sprawa, że się zepsuł i nie wiesz czy sobie poradzi, ale TŻ jechać nie może obecnie"
oo, szkoda że takie fajne teksty przychodzą do głowy po fakcie

a właśnie jak mi ktoś będzie mówił, że dzieści lat temu to i tamto było i jak to super sobie radził, to ja się zapytam o dowody, bo takie gadki to se każdy może strzelać
Stary 2013-05-27, 15:35   #4866
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ją już w tym szpitalu zostanę do porodu moja wizja porodu legła w gruzach a miało być tak pięknie mualy odejść wody pojawić się skurcze miałam przyjechać na IP szybko urodzić i wyjść po 3 dniach nawet kosmetyki przygotowakam na te 3 dni a tu lipa siedzę od soboty i jeszcze będę dzisiaj mają zakładać mi cewnik z balonikiem i ogolnie będą przygotowywać do porodu z nie wiecie czy jak zakładają ten balonik to nie trzeba już sikac ?
i jeszcze jedną ciekawostką mój termin to jednak 30 maja no jakiś koszmar z tymi terminami ją to w książeczce ciąży mam trzy zapisane
no to trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Za nami pierwsza noc w domu. Byłoby idealnie, gdyby nie infekcja, która mnie dopadła. Katar, ból gardła, kaszel - po cc koszmar! Walczę też z nawałem pokarmu. Nela nie współpracuje i ciągle śpi, więc ratuje mnie laktator. Rodzina pomaga. Jak wrócę do świata żywych, włączę kompa.
diabli zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
jeszcze wam nie powiedziałam że dzisiaj na usg moje dziecko waży 4030 sporo
no piękna waga
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 15:51   #4867
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki za oklaski, przekażę mężowi
to jeszcze więcej oklasków ale się mężu sprężył, super efekt
Stary 2013-05-27, 15:53   #4868
antoinettee
Zadomowienie

Hej mamuśki Ja po wizycie u ginekologa
KTG wyszło podobno bardzo ładnie. Tętno małej 140, jak się ruszała skakało do 150, 160 i nawet zapisały się skurczyki Myślałam, że na KTG nie będzie widać tych twardnień brzucha. To te skurcze Braxtona Hicksa a tu na początku zero, zero, potem 30 a najwięcej 70%. Chyba dobrze to interpretuje bo położna mówiła, że piszą się skurcze a gin tylko powiedział, że wszystko ładnie.
Naciągnęłam go na USG bo już nie chciał robić, ale poprosiłam, żeby mi powiedział ile Julia waży. No więc waży 2500 i do porodu ze 3 kg będzie ważyła. Pytałam się czy na twardnienia brzucha brać nospę czy olać to stwierdził, że po co, już może się rodzić i pewnie by w szpitalu w razie porodu już nie wstrzymywali W 2 tygodnie przytyłam 0,5 kg czyli 12 kg na plusie Ciśnienie spoko 115/80. Teraz po KTG widzę, że jak mam ten skurcz to i małej tętno delikatnie skacze. Jak skurcz osiągał 70% to mała miała tętno 160 ale to chyba normalne co?

Następna wizyta 03.06.2013 Jenny dopisz proszę. Dzięki z góry

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-05-27 o 15:54
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 16:06   #4869
cloche
Zakorzenienie

antoinette, mi się raz też zapisały dwa takie spięcia brzucha i młodemu znacznie podskoczyło tętno, chociaż akurat w danym momencie się nie wiercił. to jest podobno prawidłowa reakcja
Stary 2013-05-27, 16:14   #4870
sharpnowaja
Zakorzenienie

znów jestem, chyba mój post się nie pojawił. Eh dlatego nie lubię pisać z telefonu.

Veronic jestem w szoku że tak wcześniej obcinałaś małemu paznokcie, przecież niby to 3 tyg nie można. U nas już na to najwyższy czas, ale jakoś nie ma chętnego/odważnego.

Iwona pytałaś o parę rzeczy. U mnie wkładki laktacyjnie się nie przydały, miałam mało pokarmu i nie miało co cieknąć. A podkłady bardzo się przydają. Przewijak mam w łazience i w sumie używany tylko po kąpieli. A małą przeważnie przewijam na tych podkładach, zwłaszcza w nocy bo robię to na naszym łóżku.

Aaś jesteś pewna że to wymioty? bo to nie zależy od ilości. Jeśli nie czuć normalnymi rzygami tzn że to ulewanie a nie wymioty.
Stary 2013-05-27, 16:20   #4871
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Hej mamuśki Ja po wizycie u ginekologa
KTG wyszło podobno bardzo ładnie. Tętno małej 140, jak się ruszała skakało do 150, 160 i nawet zapisały się skurczyki Myślałam, że na KTG nie będzie widać tych twardnień brzucha. To te skurcze Braxtona Hicksa a tu na początku zero, zero, potem 30 a najwięcej 70%. Chyba dobrze to interpretuje bo położna mówiła, że piszą się skurcze a gin tylko powiedział, że wszystko ładnie.
Naciągnęłam go na USG bo już nie chciał robić, ale poprosiłam, żeby mi powiedział ile Julia waży. No więc waży 2500 i do porodu ze 3 kg będzie ważyła. Pytałam się czy na twardnienia brzucha brać nospę czy olać to stwierdził, że po co, już może się rodzić i pewnie by w szpitalu w razie porodu już nie wstrzymywali W 2 tygodnie przytyłam 0,5 kg czyli 12 kg na plusie Ciśnienie spoko 115/80. Teraz po KTG widzę, że jak mam ten skurcz to i małej tętno delikatnie skacze. Jak skurcz osiągał 70% to mała miała tętno 160 ale to chyba normalne co?

Następna wizyta 03.06.2013 Jenny dopisz proszę. Dzięki z góry
KTG jest baardzo wrażliwe. Tak na prawdę wszystko co nie jest skurczem też zapisze np. ruchy dziecka w czasie jednego zapisu takiego 30minutowego muszą wyjść dwie akceleracje (czasowe przyspieszenie akcji serca) mogło to sie stać na skurczy ale nie musiało. Też w czasie skurczu może nastąpić deceleracja (zwolnienie akcji serca) ale to sie musi zadziać na szczycie skurczu i po szczycie. Bo jak jest jak narasta skurcz to to jest nie prawidłowe.

Tak mówicie o skurczach BH to raczej wiekoszość z Was już jest po ich etapie skurcze BH są od 26 tygodnia ciąży do 37. Od 37 zaczynają sie skurcze przepowiadające.
Stary 2013-05-27, 16:30   #4872
sharpnowaja
Zakorzenienie

axella przerażasz mnie z tymi kolkami, ciekawe kiedy u nas się zaczną co do mleka to ponoć bebilon comfort jest najlepsze na kolki. Kupiliśmy je ale jeszcze nie podawaliśmy. U ans jest ten problem że mała je ma pełny brzuszek ale się nie najada, dlatego szukaliśmy mleka bardziej kalorycznego i ponoć te najlepsze. Chociaż drogie jest.

pawie oczko co do tych szczepionek to te skojarzone zmniejszają liczbę zastrzyków z 3 do 1, dodatkowo nie ma potrzeby szczepienia w 7 m.ż dziecka w celu szczepienia przeciw WZW typu B. Szczepionki te są bardziej tolerowane i rzadziej wywołują działania niepożądane niż te szczepionki bezpłatne. Stanowią mniejsze obciążenie dla organizmy dziecka, zawierają ok 300 razy mniej antygenów. No dziecko otrzymuje mniej substancji pomocniczych (konserwantów).
Rotawirusy- lekarz mówił że nasza decyzja, ale szczepionka nie chroni dziecka przed zachorowanie. Różnica jest tylko w tym że szczepione dziecko ma mniejszą biegunkę.
Meningokoki mówił że nie warto szczepić bo są różne odmiany czy różne wirusy- nie wiem jak to nazwać a szczepionka chroni tylko przed niektórymi.
Pneumokoki- mówił żeby szczepić.

Moja mała mało dziś śpi, a jak śpi to strasznie jest niespokojna, popłakuje przez sen, zrywa się, wierci. Nie wiem co jej jest.

Kurcze próbuję odciągnąć z piersi pokarm i przez pół godz poleciało mi może z 5 kropelek;/
Stary 2013-05-27, 16:35   #4873
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za oklaski, przekażę mężowi

Z tego co wiem to zostało do zrobienia:
W sypialni: szafa do zabudowy, pomalować ściany i sufit, przykręcić listwy z paneli i karnisz, wstawić meble
W kuchni: pomalować sufit i ścianę z oknem, pomalować czymś (?? ), żeby utrwalić tynk na ścianie, zafugować kafle na podłodze i ścianie, wstawić meble
W przedpokoju: zrobić szafę, wyszlifować gładzie, pomalować ściany i sufit, dokończyć kafle, zafugować
W łazience i salonie zostało najwięcej... Ale to prawda, koniec już coraz bliżej
Super szybko wam idzie!!
A Wy kupiliście to mieszkanie, dostaliście czy wynajmujecie bo nie pamiętam?
Pewnie jak takie remonty robicie to już wasze jest.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ale durna teściowa Ja w ogóle nie rozumiem żadnej z tych teściowych co to w wielką krytykę jadą...i co z tego, że one
30 lat temu karmiły, przewijały i w ogóle były naj...kurka, każda z nas jest inna i czasami problemy są niezależne od nas. Nie ma to jak kopać leżącego.
Ja bym jej po tym telefonie do laptopa odpowiedziała " że to jej sprawa, że się zepsuł i nie wiesz czy sobie poradzi, ale TŻ jechać nie może obecnie"
Moja matka ostatnio mi powiedziała, że pampersy są niezdrowe. Nosz kurde. Bez przesady. A jak jej mówiłam że mam 30 pieluch tetrowych to mówiła, że dużo wiec nie wiem jak ona sobie to wyobrażała, że co ja bede codziennie prać te pieluchy? Przecież nie nadążyłabym z suszeniem. A co najśmieszniejsze mój brat miał już pampersy i z tego co pamiętam to troche ich szło bo mama nawet za wysłanie kodów z opakowań wygrała fotelik. Ale noremnie teraz pampersy to zło...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 16:38   #4874
banka26
Zakorzenienie

helo ja na chwile .... czy wasze dzieci tez jedza , spia i rycza no moj tylko to nie moze spokojnie polezec jak nie spi... tylko drze sie ... a i za kazdym razem sie zanosi i robi sie bezdzwiczny.... i wtedy dmuchanie w twarz albo scisniecie zeby oddech przywrocic masakra jakas, minionej nocy spalismy 2,5 godziny w dzien nic jestem jak zombii aaaaa
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 16:41   #4875
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Moja teściowa taka przewrażliwiona na temat mleka, bo siostra TŻ piła litrami podczas karmienia i jej syn ma mega alergie teraz.... Kefirek i jogurty naturalne będę popijać na pewno.

My jutro miałyśmy iść do ortopedy i na usg bioderek, ale pogoda beznadziejna i przeniosę wizytę na za tydzień, mamy jeszcze czas przecież. Młoda ma dopiero 10 dni
a bioderka to podobno miedzy 4 a 6 tyg zycia dziecka sie robi
mi tak powiedzieli...

mała spi,tż wrócił,jutro ma wolne..
oby było bez kolek dziś..w ogóle...

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
helo ja na chwile .... czy wasze dzieci tez jedza , spia i rycza no moj tylko to nie moze spokojnie polezec jak nie spi... tylko drze sie ... a i za kazdym razem sie zanosi i robi sie bezdzwiczny.... i wtedy dmuchanie w twarz albo scisniecie zeby oddech przywrocic masakra jakas, minionej nocy spalismy 2,5 godziny w dzien nic jestem jak zombii aaaaa
mja Zu je,spi i płacze... czasem polezy i tylko patrzy ale częściej płacz żeby ją nosić,lulć,śpiewać..

ale sie nie zapowietrza...

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 16:41   #4876
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
znów jestem, chyba mój post się nie pojawił. Eh dlatego nie lubię pisać z telefonu.

Veronic jestem w szoku że tak wcześniej obcinałaś małemu paznokcie, przecież niby to 3 tyg nie można. U nas już na to najwyższy czas, ale jakoś nie ma chętnego/odważnego.

Iwona pytałaś o parę rzeczy. U mnie wkładki laktacyjnie się nie przydały, miałam mało pokarmu i nie miało co cieknąć. A podkłady bardzo się przydają. Przewijak mam w łazience i w sumie używany tylko po kąpieli. A małą przeważnie przewijam na tych podkładach, zwłaszcza w nocy bo robię to na naszym łóżku.

Aaś jesteś pewna że to wymioty? bo to nie zależy od ilości. Jeśli nie czuć normalnymi rzygami tzn że to ulewanie a nie wymioty.
a jaki jest powód tego, że nie można obcinać paznokci przez 3 tygodnie
bo ja nie widzę żadnego
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 16:44   #4877
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
axella przerażasz mnie z tymi kolkami, ciekawe kiedy u nas się zaczną co do mleka to ponoć bebilon comfort jest najlepsze na kolki. Kupiliśmy je ale jeszcze nie podawaliśmy. U ans jest ten problem że mała je ma pełny brzuszek ale się nie najada, dlatego szukaliśmy mleka bardziej kalorycznego i ponoć te najlepsze. Chociaż drogie jest.

pawie oczko co do tych szczepionek to te skojarzone zmniejszają liczbę zastrzyków z 3 do 1, dodatkowo nie ma potrzeby szczepienia w 7 m.ż dziecka w celu szczepienia przeciw WZW typu B. Szczepionki te są bardziej tolerowane i rzadziej wywołują działania niepożądane niż te szczepionki bezpłatne. Stanowią mniejsze obciążenie dla organizmy dziecka, zawierają ok 300 razy mniej antygenów. No dziecko otrzymuje mniej substancji pomocniczych (konserwantów).
Rotawirusy- lekarz mówił że nasza decyzja, ale szczepionka nie chroni dziecka przed zachorowanie. Różnica jest tylko w tym że szczepione dziecko ma mniejszą biegunkę.
Meningokoki mówił że nie warto szczepić bo są różne odmiany czy różne wirusy- nie wiem jak to nazwać a szczepionka chroni tylko przed niektórymi.
Pneumokoki- mówił żeby szczepić.

Moja mała mało dziś śpi, a jak śpi to strasznie jest niespokojna, popłakuje przez sen, zrywa się, wierci. Nie wiem co jej jest.

Kurcze próbuję odciągnąć z piersi pokarm i przez pół godz poleciało mi może z 5 kropelek;/

no wlasnie to mleko dostaje i g.. daje.. jest jakies malo wydajne to mleko.. albo Z ma duuuze potrzeby

o kolki sie nie martw, kolo 3mca mijają a kiedys procz herbatki z kopru nie bylo nic... moja sistra 2mce dzien w dzien miala kolki i nic nie mozna bylo zrobic,tylko nosic i preczekac...

najgorzej z psychiką,dziecko cierpi a Ty patrzysz

ja zalalam bluzk znow a odciagnelam 10ml... 7min nie dam rady cycow katowac 7pociagniec i juz pusto

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-27, 16:45   #4878
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
a bioderka to podobno miedzy 4 a 6 tyg zycia dziecka sie robi
mi tak powiedzieli...

mała spi,tż wrócił,jutro ma wolne..
oby było bez kolek dziś..w ogóle...

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

mja Zu je,spi i płacze... czasem polezy i tylko patrzy ale częściej płacz żeby ją nosić,lulć,śpiewać..

ale sie nie zapowietrza...
no to jak u mnie .... tylko ja mam zapowietrzajace sie... achh mam nadzieje ze sie to skonczyy.. tak milo patrzec jak spi, nic go nie boli twarz bialutka a jak tylko zaczyna sie prezyc , ryczec to czerwony jak burak .....
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 16:46   #4879
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
no to jak u mnie .... tylko ja mam zapowietrzajace sie... achh mam nadzieje ze sie to skonczyy.. tak milo patrzec jak spi, nic go nie boli twarz bialutka a jak tylko zaczyna sie prezyc , ryczec to czerwony jak burak .....
no wlasnie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-27, 16:47   #4880
sharpnowaja
Zakorzenienie

axella a Twoja mała to mam non stop kolki? bo ja myślałam że kolki to zawsze są o tej samej porze i trwają max 4 godz.
My na wzdęcia dajemy herbatkę z kopru włoskiego i pomaga.

Któraś pisała o paragonach do becikowego to to chyba do tego z danego miasta jak np kraków a nie do tego państowego.
Stary 2013-05-27, 16:49   #4881
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
axella a Twoja mała to mam non stop kolki? bo ja myślałam że kolki to zawsze są o tej samej porze i trwają max 4 godz.
My na wzdęcia dajemy herbatkę z kopru włoskiego i pomaga.

Któraś pisała o paragonach do becikowego to to chyba do tego z danego miasta jak np kraków a nie do tego państowego.
nie,nie non stop..wieczooorem poznym i drugi raz zdazylo sie w dzien

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-27, 16:51   #4882
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Też mi sie tak wydaje bo nie słyszałam, zeby ktoś zbierał.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 16:55   #4883
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Tak mówicie o skurczach BH to raczej wiekoszość z Was już jest po ich etapie skurcze BH są od 26 tygodnia ciąży do 37. Od 37 zaczynają sie skurcze przepowiadające.
oo, a to spinanie macicy, taki twardy krzywy brzuch, to w takim razie też przepowiadacze już? jeszcze mnie nic nie boli... ale spinanie codziennie seryjkami leci.......
Stary 2013-05-27, 16:59   #4884
kalka
Zadomowienie

Dziewczyny? Czy przypadkiem dwa dni temu nie było pełni???? Co to za zastój????

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 17:00   #4885
nuna2
Zakorzenienie

JennyAniołek za postępy. Wielkie wow.

Elusiek co za babka

colorblue teraz to nas chyba czeka takie ciągłe pobolewanie. Bo coraz bliżej porody. Ciekawe, kiedy faktycznie nas chwyci

antoniette za wizytę.

Sharp jak gorączka??

W środę lecę badać GBS. Wiecie ile tu kosztuje?? 80 zł
Stary 2013-05-27, 17:04   #4886
gosiulka22
Wtajemniczenie

Ja dziś w końcu wyprałam pościel dla małej, pieluchy flanelowe i różowe ubranka 50-56 na dzisiaj tyle bo pogoda do i nic nie chce schnąć

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Dziewczyny? Czy przypadkiem dwa dni temu nie było pełni???? Co to za zastój????

No zastój, zastój okropny maluchy uparte na te brzuszki mamusine
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 17:05   #4887
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
oo, a to spinanie macicy, taki twardy krzywy brzuch, to w takim razie też przepowiadacze już? jeszcze mnie nic nie boli... ale spinanie codziennie seryjkami leci.......
mądre książki mówią, że one występuje do 6 razy na godzine. Wiec w sumie latwo pomylic z porodowymi. I to są własnie takie spięcia
Stary 2013-05-27, 17:08   #4888
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam głupie pytanie. Bo po karmieniu dziewczyny najczęściej zasypiaja i tyle ale zdarza im się że leżą i leżą i leżą...nie płaczą tylko rozglądają się itp. Przez godzinę albo i dłużej. Czasami jakiś dźwięk wydadzą ale nie płaczą. Ja sobie z nimi siedzę, zagaduje itp ale czy jest sens je na siłę usypiac? No nie wiem...
Przemek tak ma od niedawna wcześniej nie dawał rady sam leżeć, teraz od kilku dni jakoś mu się zdarza - teraz właśnie leży sobie w łóżeczku i macha łapkami. póki nie płacze to go zostawiam, albo zaśnie albo zacznie drzeć mordkę - jak na razie leży sobie pół godzinki i przysypia. w nocy też po 5 mi tak zrobił, ale gadał do tego więc nie spałam bo nie byłam pewna czy zaśnie czy będzie płakał - ale zasnął potem

Cytat:
I tak masz fajnie, u nas 8 miesięcy po ślubie i do dziś nie wiem jak teściowa sobie życzy żeby się do niej zwracać. Wisi mi to, gadam tak, żeby się nie zwracać.
u nas to samo ... myślałam że nie będę miała problemu, że po slubie zapytam wprost i tyle ... a mąż mi nagadał że mi "nie wypada" poruszać tego tematu i że teściowa ma coś powiedzieć o tym ... no i ona nic nie mówi a ja nie wiem jak się zwracać ale nie powiem "pani" bo jakoś głupio ...

Cytat:
Napisane przez kingsof Pokaż wiadomość
h mój szanowny teść powiedział przed ślubem :
I nie życzę sobie po ślubie żebyś mówiła do mnie TATA (nawet przez głowę by mi to nie przeszło bo typa szczerze nie znoszę), żadnych cyrków, jak już to TEŚCIU.

Cytat:
Jeśli chodzi o Justi, to myślę, że sama zainteresowana się nie pogniewa, jak Wam przekażę garść informacji od niej. W sobotę się okazało, że Bartoszek nabawił się zapalenia ucha, musi dostawać antybiotyk i czeka ich jeszcze tydzień w szpitalu. Dzisiaj jednak przyszły pozytywne wieści, że zapalenie nie doszło do ucha środkowego i może wyjdą szybciej.
oj biedny maluszek
mam nadzieję że szybciutko wyjdą do domku !!!

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A! I jeszcze mi sie przypomniało a propos upośledzenia facetów w kwestii znajdowania różnych rzeczy, nawet ich własnych. Mój TŻ jest jeszcze krok do produ w tej kategorii. Nie dość, że często pyta mnie gdzie jest coś, co leży bezpośrednio przed nim, to jeszcze nagminnie zdarza się wołać do mnie z łazienki po prysznicu z pytaniem, który ręcznik jest jego

ja mam wrażenie czasem że mieszkamy razem ale mieszkanie w wszystko jest "moje" - za każdym razem jak coś trzeba znaleźć co nie jest używane na co dzień to mąż przychodzi mnie pytać gdzie co jest ..... już kiedyś pisałam że mamy w garderobie pudełko z kosmetykami, do którego wkładam "nadwyżki" kupowane przy okazji - mydło, żel pod prysznic, płyn do kąpieli itp... za każdym razem słyszę "a gdzie jest ostatnio kupiony balsam po goleniu?"

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 17:11   #4889
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Nasze mieszkanie

1, 2 - sypialnia
3, 4 - salon
5, 6 - przedpokój
7, 8 - kuchnia
9, 10 - łazienka
kawał dobrej roboty odwaliliście

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Choć muszę się wyżalić na teściową. Przed moim porodem nie interesowała się wogóle jak żyjemy z tż, czy nam coś potrzeba dla małego, czy nawet nie było głupiego spytania o samopoczucie. Dobra ona trochę choruje i można jej to darować Ale przed narodzinami Adiego dostałam od niej "prezent" w postaci tabletek rzekomo dla kobiet w ciąży. Jak się potem okazało jakiś niemieckich kupionych za 10 zł na allegro, bez żadnej ulotki a jedyne co wyczytałam z opakowania to wielki napis ERROR wiadomo prezent od razu wylądował w koszu Gdy byłam w szpitalu nawet się nie odezwała, tż napisał jej że została babcią, to odpisała tylko "że to nasza sprawa i nie wie czy sobie poradzimy" i tyle z nią był kontakt aż do wczoraj, czyli miesiąc od narodzin Adiego. Odebrałam od niej telefon bo tż akurat małego lulał, no i oczywiście pierwsze co powiedziała że jej się w laptopie coś zepsuło i żeby tż już do niej jechał (mieszkają poza miastem, był wieczór a my bez samochodu superrrr) oczywiście powiedziałam z kultury że dla tż przekaże informację i jak skończy z małego karmić to oddzwoni. No i wreszcie teściowa się zainteresowała jednym słowem "karmić". Wielkie oburzenie w słuchawce że tż karmi małego butelką jakbym ja żałowała własnego mleka, którego kurde od tygodnia prawie nie ma i wielka śpiewka jak to ona trójkę dzieci wykarmiła itp. a ja po miesiącu wymiękam. Ja oczywiście powiedziałam przez telefon że piję herbatki, przystawiam małego ciągle (na to chyba nie zwróciła nawet uwagi), laktator, woda itp. Ale rozmowę szybko zakończyłam pod pretekstem płaczu Adiego i tak dobijam się tym że mleka nie mam a jeszcze po co słuchać kogoś kto zawsze wie najlepiej. Po godzinie tż pokazuje mi maila od niej, z wielkimi radami doświadczonej kobiety co robić a czego nie robić przy karmieniu, oczywiście krytyka była każdego mojego słowa które wypowiedziałam przez telefon. Więc olałam jej rady. Dziś rozmawiałam z położną i przypomniał mi się motyw z piciem szałwii na pobudzenie laktacji, to w tym mailu między innymi teściówka napisała. To od razu położną o to spytałam, a ta z wielkim wytrzeszczem na mnie spojrzała i powiedziała że szałwia to jest na przystopowanie laktacji a nie pobudzenie po jej wyjściu szybko internet, zaczerpnięcie informacji i byłam w szoku. Ta mi tu pisze jak szałwia pobudza mleko, dobry wpływ ma na organizm i zachwala, a okazuje się że to działa na odwrót sprawdziłam jeszcze kilka "jej super rad" no i nie muszę mówić że też nie były najlepsze już sama nie wiem co o tym myśleć, ja rozumiem że ona jest typem człowieka "ja wiem wszystko najlepiej a ty g**** co wiesz " ale już mnie zaczyna nosić jeszcze dziś do tż zadzwoniła i spytała czy napewno tą szałwię piję
masakra
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 17:12   #4890
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
mądre książki mówią, że one występuje do 6 razy na godzine. Wiec w sumie latwo pomylic z porodowymi. I to są własnie takie spięcia
a mi się chyba nawet brzuch nie spina ;/ może dosłownie kilka razy coś takiego czułam... Coś mi się wydaje że u mnie poród będzie sporo po terminie. Niby 2 tyg temu na wizycie było już lekkie rozwarcie i szyjka skrócona a tu dalej nic
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości