|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
I jak zwykle - dziękuję Wam za słowa otuchy
![]() Im bliżej, tym bardziej się cieszę, ale i boję - same wiecie, jak to jest... Ale to szczęśliwy wątek, właśnie ![]() Cytat:
Mój reaguje więcej na picie niż na jedzenie. On po jedzeniu chyba zasypia :P A jak się napiję wody, to owszem, rusza się Generalnie nie mam wielkich problemów z ruchliwością jego, bo się rusza, tylko właśnie to, o czym pisałyśmy - te ruchy są inne niż przykładowo miesiąc temu, ale tak chyba musi być W końcu brzuch nie jest z gumy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2432 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
kurcze dzień zleciał a ja w ogole nie bylam w stanie poczytać co się dzialo u nas
mam nadzieje ze jutro trochę nadrobie
|
#2433 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Persephone cieszę się, że się nie niepokoisz z tego powodu
ja niby jakoś też nie ale mój maluch to straszny leniwiec- potrafi się wyginać 2 razy dziennie i tyle.
|
|
|
|
#2434 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
A to nie, mojego czuję często, tylko właśnie inaczej jakoś.
Ale widzę, że dzieci są różne, są leniuszki i bardziej aktywne. Nie ma co porównywać. Zresztą mój też ma takie dni, że siwieję... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2435 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale na przykładzie siwego/grafitowego podejrzewam, że tez może być realnie jaśniejszy o ton ale też mnie ten jasny trochę odstrasza, bo bedzie mniej praktyczny...Poka Cytat:
o kurka, 36 tc???jak ja bym chciała móc napisać, że jestem już w tym tc...gratulacje i odliczamy ![]() Cytat:
No ładniutki jest ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mela, deklaruj sie, i nie miej skrupulow, jesli wszystko chcesz zgarnac, bo ja to juz tylko z lakomstwa ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41022511] Natomiast z mojego punktu widzenia i z mojego doświadczenia napiszę tyle: mogę rodzić i 30 godzin, ważne, żeby potem usłyszeć płacz dziecka. Ja Dawidka urodziłam bardzo szybko i sprawnie, ale oddałabym wszystko, co mam na tym świecie, żeby ten poród wyglądał jednak inaczej. Dlatego na poród z Artusiem się nie nastawiam nijak - nie zmienię tego, co będzie swoim strachem, jedynie marzę o szczęśliwym zakończeniu. Nie wiem, jak to wyjaśnić, jestem po prostu tak zdeterminowana, żeby mieć Małego przy sobie, że nie jest mi straszna nawet taka wizja. Być może życie zweryfikuje mój punkt widzenia i w czasie porodu będę płakać o znieczulenie, ale po prostu - nie nastawiam się źle. [/QUOTE] Wierze Ci w 100%. Niesamowita jestes
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
Już pisałam na PW En, że miałam jej dać znać, że dla mnie teraz to tylko bodziaki i pajace bo sukienek mam już dużo. Ale jeżeli ty nie weźmiesz to wezmę. Skoro chcesz to droga wolna!
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam (w SR ponad 2,5 godz.
), zjadłam i zasiadam do nadrabiania...
|
|
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja chce czapulke i tuniczke, moge?
|
|
#2441 |
|
Zadomowienie
|
En super zakupy
Perse, Magolina dla mnie też jesteście mega...zgadza się, to jest szczęśliwy wątek, jeszcze tylko ociupinka czasu została Co do ruchów - ja tez przestałam panikować jeśli chodzi o typ czy natężenie ruchów, bo nasz mały jest totalnie nieprzewidywalny pod tym względem potrafi pokopać 5 minut, czasem wręcz jakby się szamotał, potem nic, potem się poprzeciąga i znowu cisza... Sofina Twoje słowa dodatkowo mnie uspokoiły, bo nasz synek jest leniwcem, nawet nie na każdą słodkość reaguje po czasie Ja zmykam, jestem strasznie osowiała, miałam się po południu położyć ale jak uda mi się zasnąć w dzień to święto to chyba przez pogodę, bo u mnie szaro buro i pada deszcz.Do juterka brzuszki, odezwę się po KTG
|
|
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
Wygralam bluzeczke na All - NIE ciazowa
za dyszke ![]() Za chwile wygram tez czolenka dla dziecka starszego i jak wroci z wycieczki bede miec niezly ubaw patrzac, jak sie chwieje na obcasie 14,5 cm
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jesteś wylewna ![]()
|
|
|
|
#2444 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ich mina jak usłyszeli mój tekst bezcenna Fiazo - gratulacje zwolnienia !!!! nie nadgonię dzisiejszych stron, sorki tak tylko przejrzałam po łepkach i widzę, że rozpoczęła się żywa dyskusja o porodach ![]() ja opisów innych porodów staram się nie czytać (I PORODU MARCHEWKI TEŻ NIE BĘDĘ)... i w sumie nie wiem dlaczego same czytacie i się nakręcacie... każda ma inne podejście, każda czegoś innego się spodziewa, ma inny próg bólu, operuje innym słownictwem, jedna powie wprost jak było naprawdę, inna będzie kolorować całą sytuację i poród.. nie ma reguły, każdy poród i odczucia związane z nim są inne... dosadny język i odczucia rodem z rzeźni są jednymi w wielu.. podobnie jest zresztą potem, juz po urodzeniu malucha, naprawdę rzadko się zdarza że kobiety powiedzą prawdę jak się czują... że czasami im cholernie ciężko i chętnie oddałyby dziecko... a takie odczucie są też ludzkie i się zdarzają... ja po swoim porodzie na początku opowiadałam, że nie były tak źle, że było nawet ok, że dałam radę, zbytnio nie krzyczałam, że był ze mną kontakt, że nie ma co demonizować i gdyby nie bóle krzyżowe które atakowały mnie przez 15 godzin byłoby całkiem całkiem... ale potem w miarę upływu czasu przypominałam sobie fragmenty, zaczynało wszystko do mnie docierać, hormony schodziły i zdawałam sobie sprawę że wcale nie było tak różowo... a momentami wręcz koszmarnie i też porównałabym je z rzeźnią... nie oceniajcie nikogo póki co, porozmawiamy sobie o naszych odczuciach już po wszystkim ![]() GRATULACJE wszystkim mamuśkom za udane wizyty i kolejne ukończone tygodnie byłam dziś na konsultacjach u mojego gin, szyjka ok, badania ok, facet jest mega wyluzowany i kazał się niczym nie przejmować, odpuścić normy, w ciąży się zdarza i tyle następna wizyta za tydzień po echo serduszka i podejmujemy decyzję co dalej
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-05-27 o 19:41 |
|
|
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Izi już w takich szpiluniach śmiga
|
|
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie nie
mowie, ze bedzie ubaw po pachy dopiero zaczyna fisiowac w te strone
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze ostatnio spotkałam się z koleżanką, która dobrze mnie zna i wie jak przed ciążą wyglądałam, a z nią była jakaś laska (nie mam pojęcia kto to był) i tak od słowa do słowa, koleżanka mi się zapytała czy znamy płeć. No to jej mówię, że prawdopodobnie dziewczynka. A tamta nieznajoma mi powiedziała, że tak własnie myślała, bo strasznie utyłam Bez komentarza. Pewnie Monia jej później powiedziała jak bardzo się myli... |
|
|
|
|
#2448 |
|
Zadomowienie
|
AAAAaaaa do mnie dotarło, że ja dziś dzie...dziew...dziewiąąąty miesiąc zaczęłam
Łoooo mamoooo ![]() Perse mam dokładnie takie same odczucia co do ruchów jak Ty. Też są inne niż np miesiąc temu. Wtedy to kopniaki teraz przeciąganie wypychanie gmeranie o takie bardziej. Też na szczęście regularnie i często. Oliath jesteś bezbłędna na tym allegro ![]() Ale u mnie leje cały dzień wstrętnie jest. Sierść trzeba na siłe na siku wyciągać
|
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz wziąć wszystko bo jednej rzeczy tym bardziej nie opłaca brać. Ja poczekam na pajace.
Mąż wrócił. Na dużym płaskim talerzu nałożył sobie kopę ziemniaków, na drugim udka kurczaka i warzywa! To znaczy być głodnym.
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za Twoją córę, niech się mamuśka zdziwi |
|
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2452 | ||
|
Zakorzenienie
|
I po zajęciach, bez szału dziś było - oglądaliśmy film o pierwszych dniach noworodka
![]() Cytat:
Śliczne łupy ![]() Toś się rozpisała Rzuć jakimś szczegółem ![]() Taki jak na zdjęciu poniżej, tylko mój ma wnętrze jaśniutkie-kremowe. O rety - co robiliście tyle czasu? ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41024278] byłam dziś na konsultacjach u mojego gin, szyjka ok, badania ok, facet jest mega wyluzowany i kazał się niczym nie przejmować, odpuścić normy, w ciąży się zdarza i tyle następna wizyta za tydzień po echo serduszka i podejmujemy decyzję co dalej [/QUOTE]Trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak mi się teraz przypomniało, że to tato kupił mi pierwsze obcasy i kazał uczyć się w nich chodzić
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-05-27 o 19:56 |
||
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2455 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w moim przypadku lekko się skróciłaCytat:
)Cytat:
brawa za tygodnie! bawa za tygodnie! Melduję po wizycie, że wszystko ok. Za 2 tyg następna. Igorek waży prawie 2600g w 35tc (34tc 3d). Szyjka skrócona, ale generalnie zamknięta. Mały już nisko i widać że schodzi w dół przez te ostatnie tygodnie. Także podobno następna wizyta może być już ostatnią. We'll see. Miłego wieczoru, zmykam pocwiczyc oddechy.
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
witam!!
czy Wam też chce sie tak spać dzisiaj jak mi??
|
|
|
|
#2457 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2458 |
|
Wtajemniczenie
|
Laseczki witam się wieczorową porą, ale dzisiaj trzeba było zrobic porządek w ogródku, bo pod naszą nieobecność chwast i trawa puściły się bujnie
![]() za wizyty i nowe tygodnie. Boże jak tak czytam to dociera do mnie że zaraz się sypniemy hurtowo ![]() Trzymajcie jutro cały dzień kciuki mocno za mojego tż. Po wypadnięciu barku ma niedowład w prawej ręce i jutro się wyjaśni czy i jeśli tak to jak bardzo ma uszkodzony nerw pachowy.
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-05-27 o 20:06 |
|
|
|
#2459 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba, że sukienki nie chcesz ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41024278] byłam dziś na konsultacjach u mojego gin, szyjka ok, badania ok, facet jest mega wyluzowany i kazał się niczym nie przejmować, odpuścić normy, w ciąży się zdarza i tyle następna wizyta za tydzień po echo serduszka i podejmujemy decyzję co dalej [/QUOTE]Brawa za szyjkę i badania ![]() I teraz czekamy i trzymamy mocno za echo serduszka!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() UHT na koszulce
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||
|
|
|
#2460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
imponująca waga ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

mam nadzieje ze jutro trochę nadrobie
ale na przykładzie siwego/grafitowego podejrzewam, że tez może być realnie jaśniejszy o ton
ale też mnie ten jasny trochę odstrasza, bo bedzie mniej praktyczny...
o kurka, 36 tc???jak ja bym chciała móc napisać, że jestem już w tym tc...gratulacje i odliczamy 

), zjadłam i zasiadam do nadrabiania...
potrafi pokopać 5 minut, czasem wręcz jakby się szamotał, potem nic, potem się poprzeciąga i znowu cisza... 

Ale jesteś wylewna 
mowie, ze bedzie ubaw po pachy 
Łoooo mamoooo
wstrętnie jest. Sierść trzeba na siłe na siku wyciągać
za Twoją córę, niech się mamuśka zdziwi