Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-27, 20:57   #2491
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Magdalene nie martw sie, może jeszcze sie odwróci jeszcze ma sporo czasu do wyjścia, a jak coś to cc nie jest takie straszne, tylko mniej sie o nim mówi bo większosc z nas chce rodzic sn i w tym temacie jestesmy bardziej obeznane, wiec głowa do góry, nieługo przytulisz swoje dziecko
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 21:08   #2492
kubus puchatek
Rozeznanie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty Pierwszy raz wróciłam zmartwiona Otóż moje dziecię od 20tyg ułożone główką w dół, właśnie teraz w 34tyg postanowiło się obrócić I tak oto mamy ułożenie miednicowe i jeśli w ciągu 2 tygodni się nie zmieni, to czeka mnie cc Wiem, że to nic strasznego w gruncie rzeczy, ale jakoś pogodzona byłam z sn i ta cesarka spadła na mnie jak grom z jasnego nieba. Muszę się z tą myślą oswoić po prostu.
Na szczęście szyjka zamknięta, a mały przybrał znowu 350g i waży już 2400.

Ma jeszcze mnóstwo czasu,żeby się przekrecić i tego Ci życzę Nie martw się na zapas.
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 21:09   #2493
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Laseczki witam się wieczorową porą, ale dzisiaj trzeba było zrobic porządek w ogródku, bo pod naszą nieobecność chwast i trawa puściły się bujnie

za wizyty i nowe tygodnie. Boże jak tak czytam to dociera do mnie że zaraz się sypniemy hurtowo

Trzymajcie jutro cały dzień kciuki mocno za mojego tż. Po wypadnięciu barku ma niedowład w prawej ręce i jutro się wyjaśni czy i jeśli tak to jak bardzo ma uszkodzony nerw pachowy.
oki już trzymam tylko cholercia kulawo się na klawiaturze bez kciuków pisze
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
czy któras z Was wie coś nt kremu Alantan plus?? czy mozna go zapodać niemowleciu przeciw odparzeniom a nie na same odparzenia??
teraz jest tyle wszystkiego ze ogarnąc to jest mi ciężko
kupiłam mydło bambino czy ono bedzie dobre na "dzien dobry" dla maluszka do kapieli?? ja go swego czasu używałam i nie widziałam na sobie zadnych negatwnych skutkó ale niemowle to co innego
Ja akurat to jestem uczulona jedną jedyną rzecz na świecie i jest to właśnie ten krem smarowałam nim tatuaże bo jest zalecany do gojenia i mnie akurat tak zbąbliło po nim że szok. Uczulająca jak dla mnie była alantoina czy jak to sie tam zwie w tym kremie. Nie wiem jak się to może mieć do Twojego maluszka, ale może sprawdź czy nic się nie będzie działo po nim. Może tylko ja taki ewenement jestem
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Sky- kciuki mocno trzymam
Ja jutro wizytuje na nfz i znowu niczego sie nie dowiem

I muszę się pożalić- tż mi sprawił przykrość. .
W sobotę mam urodziny, moi rodzice we wtorek wyjeżdżają na tydzień w góry więc ich nie będzie. Pytam go czy w sobotę pracuje, bo skoro kibluje w domu non stop to myslalam, że chociaż w urodziny spędzimy trochę czasu razem. Okazuje się, że pracuje i jeszcze stwierdził że dzień jak co dzień i o co mi chodzi. Ze od kiedy przywiązuje taką wagę do urodzin. Nie chce żadnej imprezy, myslalam o głupim wyjściu na lody, ale przecież i tak nie dam rady skoro 300m do parku już nie umiem przejść. ..
nie smutkaj. Faceci czasem takie gruboskórne łosie są i już ale pewnie jakby to jego urodziny były to by już nie mówił, że dzień jak co dzień
Cytat:
Wróciłam z wizyty Pierwszy raz wróciłam zmartwiona Otóż moje dziecię od 20tyg ułożone główką w dół, właśnie teraz w 34tyg postanowiło się obrócić I tak oto mamy ułożenie miednicowe i jeśli w ciągu 2 tygodni się nie zmieni, to czeka mnie cc Wiem, że to nic strasznego w gruncie rzeczy, ale jakoś pogodzona byłam z sn i ta cesarka spadła na mnie jak grom z jasnego nieba. Muszę się z tą myślą oswoić po prostu.

Można rodzić Już tak niewiele zostało

Ja to mam dzisiaj dzień lenia. Nie zrobiłam dosłownie nic, nie mam weny.

Już teraz trzymamy

Ja mam ur w piątek i mój TŻ też pracuje. W ogóle mam dziwne wrażenie, że nie zamierza mi nawet kwiatka kupić... A może twój przygotowuje jakąś niespodziankę po prostu?
No to piona. Nie martw się ważne żeby malec był zdrowy damy radę. Ja też chciałam sn, ale już się pogodziłam z cc. I weź Ty się nie wygłupiaj jeszcze mam czas na poród nie dużo ale tyćkę jeszcze mam
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
sama nei wiem juz w co inwestować
1. hipp
2. bambino
3. oilatum
Oilatum Mogą być jeszcze emolienty z Iwostinu też dają radę
Stary 2013-05-27, 21:10   #2494
malinka0525
Zadomowienie

Nareszcie jestem po wizycie. Ginka pobrała mi dziś wymaz na paciorkowca. Wyniki będą w piątek. oby nie było tego czegoś Mała waży 2800g i według ginki to piękna waga jak na ten tydzień. Ja na szczęście też mało przytyłam Tylko kilogram więc póki co 16kg na plusie.

I z dobrych rzeczy to byłoby na tyle.
Mam za wysokie tętno 116 na minutę miałam i muszę się do kardiologa jak najszybciej udać. A następna wizyta już za tydzień 5.06

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 21:13   #2495
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja właśnie mam alantan plus maść i krem. Przy każdej zmianie pieluszki smarować dupkę
Uważam, że tak. Któraś dziewczyna tu pisała, że niczym nie smarować - dopiero jeśli się zrobi odparzenie - tylko po co czekać... Tak na logikę dzidzia leży cały czas więc niezleżenie od płci mocz za każdym razem (a nie zmieniamy pieluchy co SIK) cieknie po narządach zanim wsiąknie w pieluszkę, więc ta delikatna skórka jest kilka, kilkanaście razy dziennie narażona na jego działanie. Kremy o tłustej konsystencji (linomag, alantan plus maść, czy nawet Sudocrem) pokrywają skórę śliską "izolacją" niwelując wpływ moczu czy kupki i zapobiegając odparzeniom.

Cytat:
Kochana spokojnie. Mój misiek urodził się 10.01 (CC 38tc), 7.01 na usg (w dniu przyjęcia) był główkowo, tydzień wcześniej chyba w sylwestra u gina posladkowo, a przed świętami w szpitalu główkowo - mimo tego, że był duży zachowywał się jak chomik w karuzeli Dzieci potrafią.

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 21:16   #2496
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

W sobotę mam urodziny, moi rodzice we wtorek wyjeżdżają na tydzień w góry więc ich nie będzie. Pytam go czy w sobotę pracuje, bo skoro kibluje w domu non stop to myslalam, że chociaż w urodziny spędzimy trochę czasu razem. Okazuje się, że pracuje i jeszcze stwierdził że dzień jak co dzień i o co mi chodzi. Ze od kiedy przywiązuje taką wagę do urodzin. Nie chce żadnej imprezy, myslalam o głupim wyjściu na lody, ale przecież i tak nie dam rady skoro 300m do parku już nie umiem przejść. ..
dziewczyny juz pisały jak to jest z tymi facetami
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 21:19   #2497
dzoan
Zakorzenienie

To ja ponadrabiam troszkę:
ona, mela, karolajn, czarownica, Kathe, Neni, Ghia, kayka - za tygodnie
eveewe- wszystkiego najlepszego i ode mnie
Myszolka- zgrabny brzuszek a majty to kupiłam z tych fasonów jakie przed ciążą nosiłam, tylko o 1-2 rozm. większe.. te sprzed ciąży uciskały mnie za bardzo w brzuch czy pod.. strasznie mi to przeszkadzało
Kathe- słodki brzucholek
lachrymia- wspomniałaś o soli morksiej..dzisiaj na SR położna mówiła też o soli fizjologicznej w małych ampułkach, do nawilżania noska i można też oczka oczyszczać
ita, fiazo- za L4..nareszcie!
sammi- ale miałaś ciężki poranek bidulko mam nadzieję, że więcej się to nie powtórzy..no chyba że we właściwym terminie porodu
surka- śliczny stanik do karmienia..podasz linka?
roxi- przepis na pizzę en : 2 szkl. mąki, 1 jajko, 1 łyżka oleju z oliwek, 0,5 łyżeczki soli, 0,5 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka oregano, 75g drożdży, szklanka mleka. Drożdże rozpuścić w szklance ciepłego mleka, ugnieść z pozostałymi składnikami, pozostawić do wyrośnięcia. Na blachę, powrzucać co się tam chce, wedle uznania. Piec w 15-20min. w 200-220st.C. Ja dzisiaj piekłam na termoobiegu 200st.C przez 15min. i wyszła ok
Ewusia- Bożydar, jak redaktor sportowy z polsatu (Iwanow) Ładnie
Ghia- trzymam kciuki za Tżta i jego pracę
Niunia- za wizytę...dzidzia już tuż tuż....
krysiaa- bardzo dobre wieści
enlevee- piękne ciuszki upolowałaś
teso- za wizytę
Neni- jedna z położnych to straszna gaduła, do tego chaotyczna w mowie..zeszło jej trochę
elaine- za wizytę..oj zleci końcówka
skylie- kciuki za Tżta
magdalennne- piękna waga Maluszka rozumiem, że się zmartwiłaś.. sama często myślę, że mój Mały się nie przekręcił od ostatniej wizyty, a już też był główką w dół.. Trzymam kciuki by Twoje maleństwo znowu znalazło się w prawidłowym ułożeniu do porodu sn. A w razie czego i tak nic nie poradzisz.. najważniejsze by 'wyszło' z brzusia bezpiecznie

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 21:24   #2498
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Nareszcie jestem po wizycie. Ginka pobrała mi dziś wymaz na paciorkowca. Wyniki będą w piątek. oby nie było tego czegoś Mała waży 2800g i według ginki to piękna waga jak na ten tydzień. Ja na szczęście też mało przytyłam Tylko kilogram więc póki co 16kg na plusie.

Mam za wysokie tętno 116 na minutę miałam i muszę się do kardiologa jak najszybciej udać. A następna wizyta już za tydzień 5.06
brawo dla dzidzi
a tetno..hmmm moze byłas zestresowana wizyta?

Cytat:

spędzisz urodzny z nami

Cytat:

Trzymajcie jutro cały dzień kciuki mocno za mojego tż. Po wypadnięciu barku ma niedowład w prawej ręce i jutro się wyjaśni czy i jeśli tak to jak bardzo ma uszkodzony nerw pachowy.
ależ bidok się załatwił no...Trzymam mocno kciuki!!!!

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
n

Melduję po wizycie, że wszystko ok. Za 2 tyg następna. Igorek waży prawie 2600g w 35tc (34tc 3d). Szyjka skrócona, ale generalnie zamknięta. Mały już nisko i widać że schodzi w dół przez te ostatnie tygodnie. Także podobno następna wizyta może być już ostatnią. We'll see.

Miłego wieczoru, zmykam pocwiczyc oddechy.
jeju dziewczyny jak Wy już blisko macie!!!! Ja jeszcze 2 miechy...
ŁĄdna waga

brawa za wizytacje

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
AAAAaaaa do mnie dotarło, że ja dziś dzie...dziew...dziewiąąąty miesiąc zaczęłam Łoooo mamoooo
o mamusiu jak to brzmiii!!!!!

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41024278]he he jakbym słyszałam siebie 5 lat temu, jak wszyscy pytali co zrobimy z kotami ich mina jak usłyszeli mój tekst bezcenna

byłam dziś na konsultacjach u mojego gin, szyjka ok, badania ok, facet jest mega wyluzowany i kazał się niczym nie przejmować, odpuścić normy, w ciąży się zdarza i tyle
następna wizyta za tydzień po echo serduszka i podejmujemy decyzję co dalej [/QUOTE]

1)jakim tekstem przywaliłaś?
2) a co to za decyzje mają byc?

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Wygralam bluzeczke na All - NIE ciazowa za dyszke
Za chwile wygram tez czolenka dla dziecka starszego i jak wroci z wycieczki bede miec niezly ubaw patrzac, jak sie chwieje na obcasie 14,5 cm
ja bym się zabiła na takim obcasie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
No i właściwie to zaczynamy 32 tydzień, tzn. 8 miesiąc
gratulacje

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 21:25   #2499
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

Malinka waga Malutkiej piękna..łatwiej będzie urodzić Twoja też niczego sobie 116 to wysokie
No tak sprawdziłam aż w necie, taka tępota ze mnie.. Ale rzeczywiście tak jak madi napisała..mogłaś być zestresowana wizytą, zwłaszcza że to już ostatnie ..może kardiolog nic szczególnego nie stwierdzi i będzie ok..nie ma co się nerwować za wczasu

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-05-27 o 21:33
Stary 2013-05-27, 21:29   #2500
magolina
Wtajemniczenie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41024278]

byłam dziś na konsultacjach u mojego gin, szyjka ok, badania ok, facet jest mega wyluzowany i kazał się niczym nie przejmować, odpuścić normy, w ciąży się zdarza i tyle
następna wizyta za tydzień po echo serduszka i podejmujemy decyzję co dalej [/QUOTE]

za dzisiejszą konsultację i już trzymam kciuki za wizytę za tydzień
A jak starszy synek???? lepiej mu już???

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
c

Jeszcze ostatnio spotkałam się z koleżanką, która dobrze mnie zna i wie jak przed ciążą wyglądałam, a z nią była jakaś laska (nie mam pojęcia kto to był) i tak od słowa do słowa, koleżanka mi się zapytała czy znamy płeć. No to jej mówię, że prawdopodobnie dziewczynka. A tamta nieznajoma mi powiedziała, że tak własnie myślała, bo strasznie utyłam
o matko, w życiu bym tak nie powiedziała DO NIKOGO

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Melduję po wizycie, że wszystko ok. Za 2 tyg następna. Igorek waży prawie 2600g w 35tc (34tc 3d). Szyjka skrócona, ale generalnie zamknięta. Mały już nisko i widać że schodzi w dół przez te ostatnie tygodnie. Także podobno następna wizyta może być już ostatnią. We'll see.

Miłego wieczoru, zmykam pocwiczyc oddechy.
za wizytę. Igorek ładnie rośnie

Cytat:

Cytat:
A mi to ,,śmierdzi" jakąś niespodzianką
A jeżeli nie to

Cytat:
Najważniejsze, że synek zdrowy i ładnie przybiera na wadzę, a obrócić się może jeszcze nie raz także spokojnie

Cytat:

O kurcze, mam nadzieję, że z tym wysokim tętnem to nic poważnego trzymam kciuki
No ale pozostałe wiadomości super
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 21:32   #2501
madi82
Zakorzenienie

A oto ciuszynki jakie nabyłam...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0150.jpg (148,9 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0149.jpg (113,7 KB, 32 załadowań)

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 21:35   #2502
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

żeby paciora nie było

Noo waga faktycznie piękna

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne

Ja zmykam
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 21:38   #2503
magdalennne
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny Nic na to nie poradzę, jeśli nie obróci, dlatego tak jak napisałam, muszę się z tą myślą oswoić.
A mały waży teraz dokładnie tyle, ile ja ważyłam jak się urodziłam

Cytat:

Przypomniałaś mi, że moja też dzisiaj pobrała wymaz... Mam nadzieję, że tego dziadostwa nie mam.
A tętno może spowodowane stresem i wszystko się okaże w porządku. Nie miałaś problemów wcześniej żadnych?

Cytat:
Śliczne

Idę chyba się przespać z myślami moimi. Dobranoc brzuchatki.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 21:39   #2504
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
A jakie są w promocji teraz?
te realowskie, ich wlasna marka. jak sie kupi 2 paczki to wychodzi 3,75zl/ paczka. w paczce sa 63 sztuki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-27, 21:39   #2505
iwona335
Zakorzenienie

moja Zuzia odkryłą ze mozna przeciez nie tylko tyłeczek wypinać w zebra, a walic nogami z całej siły a co tam, mama wszystko zniesie
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 21:44   #2506
malinka0525
Zadomowienie

Mam nadzieję, że to tętno to tylko ze stresu bo jak przyjechałam do domu to miałam 111 na minutę więc trochę spadło. Jeszcze rano zmierzę i zobaczę czy nadal się utrzymuje.

Milenka
Stary 2013-05-27, 21:47   #2507
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
ja jeszcze na chwile w zwiazku z opisem tego porodu o ktorym tak debatujecie, zaczelam czytac i przestałam, nie ze strachu czy cos w tym stylu, ale zbulwersowaly mnie teksty typu, ze odglosy byly jakby jakas swinie zarzynali czy cos w tym stylu (Przyznam, ze nie chce mi sie nawet doslownie tego cytowac).

moje zdanie na ten temat jest takie, ze lepiej nie czytac takich rzeczy, bo kazdy inaczej znosi ból, ma inny poziom wrazliwosci. Są kobiety ktore mysla ze caly czas ktos przy nich bedzie, najlepiej lekarz, pod czas gdy to polozna odbiera porod. Są tez osoby, ktore ida rodzic do klinik, gdzie przy wejsciu albo podpiszesz zgode na ewentualne badanie/obserwowanie porodu przez studentow albo cie nie przyjma a inna rodzi w mniejszym szpitalu, ale w kameralnych warunkach.

Czasami w tym samym czasie jest i 5 porodów i logiczne ze nikt nie bedzie nas glaskal po glowie, co innego jak bedziemy mialy to szczescie rodzic jako jedna ew druga pacjentka.

Co najważniejsze, wiadomo, że poród nie łaskocze tylko boli, jednak przed nami kobiety rodziły, z nami kobiety będą rodzić i po nas też. Jestesmy silne babeczki i damy radę. Duzo zalezy od naszej psychiki, od tego co siedzi w glowie.

Ja z doswiadczenia wiem, ze roznie ludzie odbieraja pewne sprawy. Wiem, ze nie ma co porownywac usuwania ósemek do porodu, ale ile ja sie naśłuchałam jakie to jest straszne i w ogole. Moja kolezanka miala polamana szczenke przy usuwaniu osemki a potem dwie operacje. Ja miałam korzenie ósemki za korzen siodemki zachodzace. Robili mi w szpitalu na stole operacyjnym przyz nieczuleniu miejscowym. Pozbylam sie 4, oczywiscie nie na raz, tylko kazda oddzielnie i pomimo ze dwie byly dosyc trudne (okreslenie lekarza) nie bylo tak zle. Powiedzialabym, ze nie potrzebnie sobie poplakalam wczesniej. Jedyny plus ze wyplakalam extra buty od tz-ta na pocieszenie Spałam w nocy normalnie, pod czas gdy była dziewczyna co całą noc wyła. Dodam, że nie jestem jakos szczegolnie odporna na ból - bez znieczulenia zeba nie dam leczyc. Wole miec sztuczna szczeke gdyby cos
Będąc po operacji kregoslupa nie spałam z bólu trzy dni (serio!), nawet kroplówka z morfina nie pomagała, ale gdybym mogła cofnąć czas i znowu decydować się na operację to nic bym nie zmieniła, zdecydowałabym się.

Ależ wypracowanie napisałam ...
Na podumowanie dodam, że ból porodowy ma sens, w przeciwienstwie do bólu zeba czy głowy. On ma sens, ponieważ na końcu czeka nas wieeelka nagroda, w postaci naszego maleństwa. A po bólu głowy czy zęba, nic. No ewentualnie radość, że nic już nas nie boli

P.S> ciekawe czy któraś to przeczyta?
przeczytałam no tak-nagroda bedzie bezcenna
Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Witam
Wiecie jak się strachu dzisiaj najadłam...o 4.00 rano do 4.45 miała skurcze i wierzę już dziewczynom po porodach, które piszą, że tego nie da się z innymi bólami pomylić nachodziły mnie co 7, 10 min, trwały krótko ale czułam jak przychodzą i odchodzą, promieniowało mi na nerki i krzyż albo od krzyża, już nie wiem sama. Brzuch w międzyczasie twardy jak skała. Wstałam, żeby sie powyginać, zmienić pozycje, bo jakoś zapamiętałam, że te "oszukane" skurcze, zapowiadacze przestają boleć przy zmianie pozycji, a tu ni cholery Obudziłam Tż po 30 minutach i mówię, że pakujemy się na IP. Ale po kolejnych 10 min przeszło. A że dzisiaj miałam wizytę u swojej gin z samego rana stwierdziłam, że może dobije do niej jak już jest w miarę. Spłakałam się Tż jak głupia, bo byłam pewna, że znowu szpital, zwłaszcza że lekarka mi zapowiedziała, że jeśli brzuch będzie tak twardniał (a tu jeszcze takie skurcze) jak ostatnimi czasy to szpital i leki na załagodzenie. Zbadała mnie na fotelu, pow że szyjka zamknięta, trzyma ładnie ale główka balotuje nizutko już. Jestem zapisana na jutro na KTG i kazała przyjść na wizytę szybciej 10.06, a jeśli wcześniej znowu dostanę takich skurczy jak dzisiaj to pędzić na IP Aha, no i leżeć cały czas. A poza tym łykane żelazo mi się nie wchłania i dooopa także dzień średni...

A z dobrych wieści, to bylismy z TŻ wczoraj przejrzeć wózki i zostaje Jedo Fyn Memo. Dzisiaj będziemy zamawiać ale przez stronę www bo między dwoma kolorami się wahałam i nie mogłam zdecydować

Myszolka ładny brzuszek, a Ty jaka laska
Rocky chowasz techno-dziecko ?
OMG ale przezycia kurde poczekaj na swoją kolej i nie pchaj sie wczesniej
A tak na serio odpoczywaj kochana

techno dziecko czasem slucha tez Rammsteina i inne klimaty
Stary 2013-05-27, 21:47   #2508
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny Nic na to nie poradzę, jeśli nie obróci, dlatego tak jak napisałam, muszę się z tą myślą oswoić.
A mały waży teraz dokładnie tyle, ile ja ważyłam jak się urodziłam

Przypomniałaś mi, że moja też dzisiaj pobrała wymaz... Mam nadzieję, że tego dziadostwa nie mam.
A tętno może spowodowane stresem i wszystko się okaże w porządku. Nie miałaś problemów wcześniej żadnych?

Śliczne

Idę chyba się przespać z myślami moimi. Dobranoc brzuchatki.
Wcześniej nic na moje tętno nie mówili, więc pewnie było ok. A dzisiaj też jakoś specjalnie bardziej niż zwykle się nie stresowałam przed wizytą. Może to przez te tabletki które ostatnio brałam na twardnienie brzucha. Ginka kazała mi je odstawić.

Milenka
Stary 2013-05-27, 21:50   #2509
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję udanej wizytyZ taką waga małej to już możesz rodzić A tętno pewnie skoczyło przed wizytą

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
surka- śliczny stanik do karmienia..podasz linka?
Mogę podać, ale to była jednorazowa aukcja na tablica.pl

Cytat:
Śliczne, ale ten z misiami na stópkach
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 21:51   #2510
mela1234
Zakorzenienie

Laski szczupłe i powabne dobrej nocki
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 21:52   #2511
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:

A zakupy w lumpkach uzależniają, więc uważaj

Ja ciągle wierzę, że wszystko będzie dobrzeI trzymam , żeby tak było.

Można rodzić Już tak niewiele zostało

Ja to mam dzisiaj dzień lenia. Nie zrobiłam dosłownie nic, nie mam weny.

Już teraz trzymamy

Ja mam ur w piątek i mój TŻ też pracuje. W ogóle mam dziwne wrażenie, że nie zamierza mi nawet kwiatka kupić... A może twój przygotowuje jakąś niespodziankę po prostu?

Nie martw się na zapas:-* miałam pacjentkę, która przyjechala na cc z położeniem miednicowym w 38 tc, przy przyjęciu potwierdzili położenie na usg, następnego dnia nie mogli znaleźć tetna, więc znów usg i okazało się, że tetna nie mogli złapać w tym miejscu co wcześniej, bo dziecko główką w dół trzymam kciuki

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 21:54   #2512
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość

co do tycia... jak wiecie ja ogólnie mam problem (czyli mega 30-40kg nadwagę ), ale ciąża sprzyja i obecnie w 30tc mam na minusie 3,5 kg. No i wczoraj stoję w sklepie w kolejce, podchodzi do mnie baba (taka po 60-tce, znam ją z osiedla i jako naszą klientkę) i wali do mnie tekstem: "no Kasieńka, ale już się grubas zrobiłas!". Normalnie opadła mi szczenka Więc jej grzecznie, ale dosadnie powiedziałam, że to raczej nie było ani miłe, ani kulturalne. Coś tam zaczęła, że ona chciała tak żartem itd. Więc jej powiedziałam, że następnym razem zanim zażartuje, to niech się zastanowi czy komuś nie robi przykrości. Nie będę się babie tłumaczyć, że nie przytyłam, a schudłam, że tylko brzuch mi rośnie, bo g*wno jej do tego, ale po prostu oburzyło mnie chamstwo i już. Pewnie wyjdę na przewrażliwioną, cóż... Nie mieszkam z nią, nie musi mnie kochać, nie?

Ludzie sa podli i niektórzy nie mają wogóle wyczucia
Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
No dokladnie, a najbardziej rozwalily mnie opisy typu "kobieta-demon"; narzekanie na 4 osobowa sale i jedna wspolna toalete (w panstwowym szpitalu)

Ja ze swojego doswiadczenie wiem, ze jak stracilam swoje pierwsze dziecko ( a dzialo sie to akurat w szpitalu), to tez bylam badana przez kilka osob, ale bylam w tak wielkim szoku, odczuwalam bol zarowno fizyczny jak i psychiczny, ze jedynie o czym myslalam to aby jak najszybciej to wszystko sie skonczylo i po prostu "podazalam" za lekarzami i pielegniarkami. Nie myslalam o takich blahostkach typu leze gola, oglada mnie wielu, ociekam krwia itp. Po prostu mialam to wszystko gdzies. Pamietam tylko, ze rozwalilo mnie pytanie czy placze przez bol czy tez przez to, ze stracilam dziecko Myslalam, ze ich zatluke.... No ale juz koniec z tymi przykrymi wspomnieniami, czas na pozytywne odczucia

Ita - bardzo sie ciesze za Ciebie Przez te 2 tygodnie zdecydowanie dojdziesz do siebie, a dalej to juz czas pokaze
Mnie ten opis wydał sie niefajny i wógóle ale tak to dziewczyna odczuwala i nam napisała......
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
No i zaczęło padać. Powiesiłam trzecie pranie i zaczęło kropić!

Zmęczyłam się, chyba się zdrzemnę.
Ja kimałam dzis 2 h i dobrze sie stało bo miałam nieplanowaną wycieczke do Caerrfoura .........
Stary 2013-05-27, 22:00   #2513
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak pięknie Milenka rośnie a tętno może faktycznie z wrażenia?

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Oj to nieładnie się Tż zachował
Mam nadzieję, że się szybko zrehabilituje i przemyśli, że zrobił Ci przykrość, a w nagrodę wyprawi Ci najlepsze urodziny pod sloncem- nawet jeśli miałoby to oznaczać siedzenie w domu przed TV i wcinanie lodów
Mój Tż nie pamiętał, że mam imieniny- sama mu powiedziałam wieczorową porą :/

oj wątpię
Dla niego ostatnio chyba jest dziwne to, że chce gdziekolwiek wyjść, bo lezenie w domu mnie dobija. Nie widzi problemu i zwala na hormony. .

Cytat:

Jeszcze ma trochę czasu i może zrobi psikusa i znów fiknie?

U nas teraz cichy wieczór. .a prosto z mostu mu powiedzialam, ze wystarczyloby głupie wyjście na lody a wsiąść i wysiąść z auta jeszcze dam rade. .
I na dodatek się poryczalam w wannie, bo nie potrafilam się ogolic p
Stary 2013-05-27, 22:01   #2514
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
hej hej ja już po wizycie

mały cały i zdrowy waży 2060 w 32 i 5 dniu wiercił się niesamowicie niestety buźki jako takiej nie zobaczyłam bo mały leży już pod kością łonową i gin mi już po pit. smerał tym usg a tam już wcale wód nie ma i nie dało się 3 d zrobić mały na dodatek stopą i rękoma się zaslonił leży bardzo nisko gotowy do porodu niżej już mi brzuch nie spadnie... jutro zrobi mi usg szyjki itp no i fenoterol do 35 tyg a potem czekać na rozwiązanie tak gin szacuje że w 36 urodzę więc teraz leżeć
mały przytył 0,5 kg w 2 tyg

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
jesteśmy po wizycie - TZ urwał się z pracy i przyjechał do przychodni, więc oglądaliśmy Basiulkę razem
1) szyjka zamknięta, nie skrócona
2) mała jest już ułożona główką w dół
3) podglądaliśmy ją i jest CU-DO-WNA tak jak była dziewczynką, tak jest nią nadal - potwierdzone serduszko ok, inne narządy ok, ogólnie nie widać nic niepokojącego. Ginka zmierzyła jej główkę, brzuszek, kość udową - wszystko w normie, główkę ma o "tydzień większą", brzuszek i kość udową zgodną z aktualnym tygodniem, aż się zapytałam lekarki czy to wszystko dobrze, ale mnie uspokoiła, że jak najbardziej, że każde dziecko jest inne itp wody też ok. Chciała nam pokazać profil buźki, ale nasz mały uparciuszek ma twarzyczkę w stronę kręgosłupa, wiec nic nie szło zobaczyć ale za to widzieliśmy małe słodkie uszka Co do wagi - 1441 g (En, możesz wpisać na 30 tc tą wagę)

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A wiesz, że mam I to nie byle jakie - w panterkę Zakupiłam takie eleganckie do pracy w polu
Ja mam gumiaki wyglądające jak trampki-do kolan.Bajeranckie-ostatnia para jaką moj tz wynalazł
Stary 2013-05-27, 22:02   #2515
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

A Margoś nie poszła rodzic przypadkiem? Cos jej mało tu
Stary 2013-05-27, 22:07   #2516
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Dobra ja też uciekam laseczki
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 22:08   #2517
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

tez mykam, dobranoc

Stary 2013-05-27, 22:10   #2518
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

jakby ktoras nie miala jeszcze imiona dl adziecka polecam:

http://demotywatory.pl/4138959/Najpo...miona-w-Polsce

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 22:12   #2519
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Pajac we flagi boski reszta też fajna ale ten pajacyk bomba.

Idę spać za oknem strugi deszczu. Gołębica się schowała pod daszkiem, ale chyba jej mój poczęstunek nie smakuje bo jakoś nie ubywa z miseczki Za to sierść zadowolona nażarta sapie po kołdrą, taka cieplutka, że aż mi się jej nie chce do kojca wywalać
Paaaa
Stary 2013-05-27, 22:15   #2520
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
ładniusie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Mogę podać, ale to była jednorazowa aukcja na tablica.pl
A wiesz jakiej firmy ten staniczek?

Ja też uciekam..Dobranoc

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości