|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Magdalene nie martw sie, może jeszcze sie odwróci jeszcze ma sporo czasu do wyjścia, a jak coś to cc nie jest takie straszne, tylko mniej sie o nim mówi bo większosc z nas chce rodzic sn i w tym temacie jestesmy bardziej obeznane, wiec głowa do góry, nieługo przytulisz swoje dziecko
|
|
|
|
#2492 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
Nie martw się na zapas.
|
|
|
|
|
#2493 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko cholercia kulawo się na klawiaturze bez kciuków pisze Cytat:
smarowałam nim tatuaże bo jest zalecany do gojenia i mnie akurat tak zbąbliło po nim że szok. Uczulająca jak dla mnie była alantoina czy jak to sie tam zwie w tym kremie. Nie wiem jak się to może mieć do Twojego maluszka, ale może sprawdź czy nic się nie będzie działo po nim. Może tylko ja taki ewenement jestem ![]() Cytat:
nie smutkaj. Faceci czasem takie gruboskórne łosie są i już ![]() Cytat:
![]() Oilatum |
||||
|
|
|
#2494 |
|
Zadomowienie
|
Nareszcie jestem po wizycie. Ginka pobrała mi dziś wymaz na paciorkowca. Wyniki będą w piątek. oby nie było tego czegoś
Mała waży 2800g i według ginki to piękna waga jak na ten tydzień. Ja na szczęście też mało przytyłam I z dobrych rzeczy to byłoby na tyle. Mam za wysokie tętno 116 na minutę miałam i muszę się do kardiologa jak najszybciej udać. A następna wizyta już za tydzień 5.06
|
|
|
|
#2495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzieci potrafią.
|
||
|
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny juz pisały jak to jest z tymi facetami
|
|
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
To ja ponadrabiam troszkę:
ona, mela, karolajn, czarownica, Kathe, Neni, Ghia, kayka - za tygodnieeveewe- wszystkiego najlepszego i ode mnie Myszolka- zgrabny brzuszek Kathe- słodki brzucholek ![]() lachrymia- wspomniałaś o soli morksiej..dzisiaj na SR położna mówiła też o soli fizjologicznej w małych ampułkach, do nawilżania noska i można też oczka oczyszczać ita, fiazo- za L4..nareszcie! ![]() sammi- ale miałaś ciężki poranek bidulko mam nadzieję, że więcej się to nie powtórzy..no chyba że we właściwym terminie porodu surka- śliczny stanik do karmienia..podasz linka? ![]() roxi- przepis na pizzę en : 2 szkl. mąki, 1 jajko, 1 łyżka oleju z oliwek, 0,5 łyżeczki soli, 0,5 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka oregano, 75g drożdży, szklanka mleka. Drożdże rozpuścić w szklance ciepłego mleka, ugnieść z pozostałymi składnikami, pozostawić do wyrośnięcia. Na blachę, powrzucać co się tam chce, wedle uznania. Piec w 15-20min. w 200-220st.C. Ja dzisiaj piekłam na termoobiegu 200st.C przez 15min. i wyszła ok![]() Ewusia- Bożydar, jak redaktor sportowy z polsatu (Iwanow) Ładnie ![]() Ghia- trzymam kciuki za Tżta i jego pracę ![]() Niunia- za wizytę...dzidzia już tuż tuż....krysiaa- bardzo dobre wieści ![]() enlevee- piękne ciuszki upolowałaś ![]() teso- za wizytę ![]() Neni- jedna z położnych to straszna gaduła, do tego chaotyczna w mowie..zeszło jej trochę elaine- za wizytę..oj zleci końcówka ![]() skylie- kciuki za Tżta ![]() magdalennne- piękna waga Maluszka rozumiem, że się zmartwiłaś.. sama często myślę, że mój Mały się nie przekręcił od ostatniej wizyty, a już też był główką w dół.. Trzymam kciuki by Twoje maleństwo znowu znalazło się w prawidłowym ułożeniu do porodu sn. A w razie czego i tak nic nie poradzisz.. najważniejsze by 'wyszło' z brzusia bezpiecznie |
|
|
|
#2498 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo dla dzidzi![]() a tetno..hmmm moze byłas zestresowana wizyta? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ŁĄdna waga ![]() brawa za wizytacje ![]() Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41024278]he he jakbym słyszałam siebie 5 lat temu, jak wszyscy pytali co zrobimy z kotami ich mina jak usłyszeli mój tekst bezcenna byłam dziś na konsultacjach u mojego gin, szyjka ok, badania ok, facet jest mega wyluzowany i kazał się niczym nie przejmować, odpuścić normy, w ciąży się zdarza i tyle następna wizyta za tydzień po echo serduszka i podejmujemy decyzję co dalej [/QUOTE]1)jakim tekstem przywaliłaś? 2) a co to za decyzje mają byc? Cytat:
![]() gratulacje
|
||||||
|
|
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoja też niczego sobie 116 to wysokie![]() No tak sprawdziłam aż w necie, taka tępota ze mnie.. Ale rzeczywiście tak jak madi napisała..mogłaś być zestresowana wizytą, zwłaszcza że to już ostatnie ..może kardiolog nic szczególnego nie stwierdzi i będzie ok..nie ma co się nerwować za wczasu Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-05-27 o 21:33 |
|
|
|
|
#2500 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41024278]
byłam dziś na konsultacjach u mojego gin, szyjka ok, badania ok, facet jest mega wyluzowany i kazał się niczym nie przejmować, odpuścić normy, w ciąży się zdarza i tyle następna wizyta za tydzień po echo serduszka i podejmujemy decyzję co dalej [/QUOTE] za dzisiejszą konsultację i już trzymam kciuki za wizytę za tydzień![]() A jak starszy synek???? lepiej mu już??? Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę. Igorek ładnie rośnieCytat:
![]() Cytat:
![]() A jeżeli nie to ![]() Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki![]() No ale pozostałe wiadomości super
|
||||||
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
A oto ciuszynki jakie nabyłam...
|
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby paciora nie byłoNoo waga faktycznie piękna ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Bardzo ładne ![]() Ja zmykam |
|
|
|
|
#2503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
A mały waży teraz dokładnie tyle, ile ja ważyłam jak się urodziłam Cytat:
A tętno może spowodowane stresem i wszystko się okaże w porządku. Nie miałaś problemów wcześniej żadnych? Śliczne Idę chyba się przespać z myślami moimi. Dobranoc brzuchatki.
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
te realowskie, ich wlasna marka. jak sie kupi 2 paczki to wychodzi 3,75zl/ paczka. w paczce sa 63 sztuki.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
moja Zuzia odkryłą ze mozna przeciez nie tylko tyłeczek wypinać w zebra, a walic nogami z całej siły a co tam, mama wszystko zniesie
|
|
|
|
#2506 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że to tętno to tylko ze stresu bo jak przyjechałam do domu to miałam 111 na minutę więc trochę spadło. Jeszcze rano zmierzę i zobaczę czy nadal się utrzymuje.
|
|
|
|
#2507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kurde poczekaj na swoją kolej i nie pchaj sie wczesniej A tak na serio odpoczywaj kochana techno dziecko czasem slucha tez Rammsteina i inne klimaty
|
|
#2508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z taką waga małej to już możesz rodzić A tętno pewnie skoczyło przed wizytą ![]() Mogę podać, ale to była jednorazowa aukcja na tablica.pl Śliczne, ale ten z misiami na stópkach |
|
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
Laski szczupłe i powabne dobrej nocki
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Nie martw się na zapas:-* miałam pacjentkę, która przyjechala na cc z położeniem miednicowym w 38 tc, przy przyjęciu potwierdzili położenie na usg, następnego dnia nie mogli znaleźć tetna, więc znów usg i okazało się, że tetna nie mogli złapać w tym miejscu co wcześniej, bo dziecko główką w dół trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#2512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja kimałam dzis 2 h i dobrze sie stało bo miałam nieplanowaną wycieczke do Caerrfoura .........
|
|
#2513 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tętno może faktycznie z wrażenia? Cytat:
oj wątpię ![]() Dla niego ostatnio chyba jest dziwne to, że chce gdziekolwiek wyjść, bo lezenie w domu mnie dobija. Nie widzi problemu i zwala na hormony. . Cytat:
![]() U nas teraz cichy wieczór. .a prosto z mostu mu powiedzialam, ze wystarczyloby głupie wyjście na lody a wsiąść i wysiąść z auta jeszcze dam rade. . I na dodatek się poryczalam w wannie, bo nie potrafilam się ogolic
|
|
|
#2514 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2515 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
A Margoś nie poszła rodzic przypadkiem? Cos jej mało tu
![]() ![]()
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Dobra ja też uciekam laseczki
|
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
tez mykam, dobranoc
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
jakby ktoras nie miala jeszcze imiona dl adziecka polecam:
http://demotywatory.pl/4138959/Najpo...miona-w-Polsce |
|
|
|
#2519 |
|
Zadomowienie
|
Pajac we flagi boski
reszta też fajna ale ten pajacyk bomba.Idę spać za oknem strugi deszczu. Gołębica się schowała pod daszkiem, ale chyba jej mój poczęstunek nie smakuje bo jakoś nie ubywa z miseczki Za to sierść zadowolona nażarta sapie po kołdrą, taka cieplutka, że aż mi się jej nie chce do kojca wywalać ![]() Paaaa |
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
ładniusie
![]() A wiesz jakiej firmy ten staniczek? Ja też uciekam..Dobranoc |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

Pierwszy raz wróciłam zmartwiona
Wiem, że to nic strasznego w gruncie rzeczy, ale jakoś pogodzona byłam z sn i ta cesarka spadła na mnie jak grom z jasnego nieba. Muszę się z tą myślą oswoić po prostu.
Nie martw się na zapas.

za wizyty i nowe tygodnie. Boże jak tak czytam to dociera do mnie że zaraz się sypniemy hurtowo 
tylko cholercia kulawo się na klawiaturze bez kciuków pisze 
smarowałam nim tatuaże bo jest zalecany do gojenia i mnie akurat tak zbąbliło po nim że szok. Uczulająca jak dla mnie była alantoina czy jak to sie tam zwie w tym kremie. Nie wiem jak się to może mieć do Twojego maluszka, ale może sprawdź czy nic się nie będzie działo po nim. Może tylko ja taki ewenement jestem 
nie smutkaj. Faceci czasem takie gruboskórne łosie są i już 
Mała waży 2800g i według ginki to piękna waga jak na ten tydzień. Ja na szczęście też mało przytyłam
Dzieci potrafią.

[/QUOTE]

i wierzę już dziewczynom po porodach, które piszą, że tego nie da się z innymi bólami pomylić
kurde poczekaj na swoją kolej i nie pchaj sie wczesniej
za oknem strugi deszczu. Gołębica się schowała pod daszkiem, ale chyba jej mój poczęstunek nie smakuje bo jakoś nie ubywa z miseczki