Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal cz 11 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-27, 22:18   #3241
meeedzik
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal

Zelus no cześć kochana mam nadzieję, że już nas nie opuścisz
Stary 2013-05-27, 22:21   #3242
patiuszka
Zadomowienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
No właśnie na internecie straszą, że ta pierwsza jest najważniejsza i można zajść w ciąże. Tym bardziej, że grzeczna wczoraj nie byłam
Nic ci nie będzie, to tylko niecała doba, organizm to nie zegarek, uzupełniłaś poziom hormonów drugim tabsem, i teraz masz nawet więcej, ja bym nie świrowała Ale jeśli masz się zamartwiać to też nie ma co, jeśli czujesz taką potrzebę i wiesz, że nie dasz rady tego zignorować to znajdź czas na gina Tylko Ci powiem, że co on Ci da..., .... tabletki "po", a one sto razy bardziej zaburzają cykl i rozregulowują wszystko i to na długo...
A w Internecie to głupoty piszą :ha ha ha:
Jaki to byłby cud, żeby wyjałowiony organizm na samym początku pierwszego dnia zareagował owulacją na "pustyni" , że tak powiem a późniejsze branie tabletek zapobiega tworzeniu się endometrium i zagnieżdżaniu nawet jak coś pójdzie nie tak, dlatego w ulotkach piszą, że jeden dzień jest dopuszczalny.

Inna sytuacja, gdy ktoś nigdy nie brał, albo dopiero co zaczyna i zapomniał pierwszej tabletki, ale to Ciebie nie dotyczy

Edytowane przez patiuszka
Czas edycji: 2013-05-27 o 22:26
patiuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 22:28   #3243
Japanication
Zadomowienie

A ośmielę się zapytać:

Cytat:
166cm
było 65 kg
jest 48 kg

nie uważasz, że to zbyt mało?
Możliwe, że jestem tak trochę konserwatystą ( a także często tzw. "outsiderem" ), ale kobieta mimo wszystko, powinna też mieć trochę tego ciała.
Jak żebra wystają to jest IMO jedna wielka - lipa.
Stary 2013-05-27, 22:30   #3244
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Japanication Pokaż wiadomość
A ośmielę się zapytać:

Możliwe, że jestem tak trochę konserwatystą ( a także często tzw. "outsiderem" ), ale kobieta mimo wszystko, powinna też mieć trochę tego ciała.
Ale nasza meeedzik jest na swoim avatarku, przecież żebra jej nie wystają i jest seksi laska
Stary 2013-05-27, 22:34   #3245
Japanication
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Ale nasza meeedzik jest na swoim avatarku, przecież żebra jej nie wystają i jest seksi laska
Ale ja nie wiem czy to aktualny avek.

Na avku wygląda bardzo dobrze ale nadal odnoszę wrażenie, że coś mała ta waga ( jak się weźmie pod uwagę wzrost ).
Stary 2013-05-27, 22:41   #3246
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:

Na avku wygląda bardzo dobrze ale nadal odnoszę wrażenie, że coś mała ta waga ( jak się weźmie pod uwagę wzrost ).
Jeden z najbardziej aktualnych , my się tu niektóre oglądamy w albumach

Może to też tak być, że wiele dziewczyn to takie chude grubaski, mięśni mało to i waga mała, a tłuszczyku gdzie niegdzie za dużo Ale nie wszystkich to dotyczy, meeedzikowej nie

Japanication ja czekam na porady od Ciebie
Stary 2013-05-27, 22:48   #3247
zelka9o
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Zelus no cześć kochana mam nadzieję, że już nas nie opuścisz
jestem jestem i chce zostać już z Wami będę odzywać sie na miare moich możliwości :brzy dal:
zelka9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 22:52   #3248
Japanication
Zadomowienie

Cytat:
Japanication ja czekam na porady od Ciebie
Ostatni post na poprzedniej stronie, którego chyba nikt nie zauważył.
Stary 2013-05-27, 23:00   #3249
patiuszka
Zadomowienie

O dziękuję Widzisz, tak się przejęlam i szukam na forum, że właśnie nie zauważyłam tego co trzeba
A sobie obliczę sama, ja jestem wyższa, ale nie odchudzam się, no i na odwrót, właśnie bez pracy fizycznej, w sensie pracuję w szkole
A posiłki fajne, bardzo mi się spodobał pomysł na omlet, no i przypomniałeś mi o dobroczynnych właściwościach kakao, dawno nie piłam, a mam gdzieś deco moreno takie sypkie w szafce
Stary 2013-05-27, 23:06   #3250
sanderaM
Rozeznanie

Hej
Ja znowu w weekend byłam w domku i miałam średnio czas na internet . W dodatku w niedzielę miałam komunię i urodziny Tż i troszkę pofolgowałam z dietą. Ale dzisiaj już w miarę Muszę się troszkę ogarnąć wreszcie
Witam Pana na naszym forum
A teraz lecę spać muszę odespać weekend a jutro odezwę się i pochwalę mam nadzieję dietetycznym jadłospisem i ćwiczeniami bo dzisiaj niestety wielkie 0
Słodkich snów
Stary 2013-05-27, 23:22   #3251
patiuszka
Zadomowienie

Ten twaróg w rozpisce mi się nie zgadza. Jest go tam 50 g , czyli takiej normalnej kostki to najwyżej 1/4 a nie pół.
A szkoda, bo lubię, chętnie bym te pół kostki, albo całą zjadła
Stary 2013-05-27, 23:24   #3252
Japanication
Zadomowienie

Cytat:
Ten twaróg w rozpisce mi się nie zgadza. Jest go tam 50 g , czyli takiej normalnej kostki to najwyżej 1/4 a nie pół.
A szkoda, bo lubię, chętnie bym te pół kostki, albo całą zjadła
Tzw. w ogóle inaczej - domyślnie miało być 100g.
Omyliłem się.

Edytowane przez Japanication
Czas edycji: 2013-05-28 o 11:22
Japanication jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 23:29   #3253
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Omg sry mój błąd, ja jem pół kostki.
Już poprawiłem.

Tzn. wracając - myślę, że pół kostki spokojnie możesz dobić, to jakieś 50 kcal i 10g białka więcej, w sumie nawet lepiej 100g niż 50g.
Nie ma żadnych przeciwwskazań.
To super dzięki.

Dobranoc wszystkim
Stary 2013-05-28, 01:11   #3254
Margot85
Wtajemniczenie

Dziś na obiad "chińczyk" tzn cielęcina z sezamem -pół porcji zjadłam ( bo poczułam się najedzona ale łakomie jadłbym dalej - tylko zdrowy rozsądek kazał zostawić resztę i Tż zjadł ). Jednak za zdrowe to nie było, choć to pierwszy raz w tym roku i jak nie będę powtarzać codziennie to może cholesterol mnie nie zabije
Szczęśliwa jestem bo miałam chęć na to jedzonko a ciut zła bo jednak jak dla mnie chinol pod fast food podchodzi
Reszta menu ok, liczę z chinolem ok 1600kcal.
Na jutro mam pstrąga to sobie z sałatą i innymi warzywami skonsumuje
kupiłam dziś jeszcze jedną rzecz w Ros...ale w sumie jeszcze nie czerwiec
Dziś moja silna wola została w domu i sama w deszczu mokłam i grzeszyłam

Cocktail zarówno ulotka jak i zdrowy rozsądek mówią, że jesteś zabezpieczona i bez obaw Gin nic więcej nie doradzi mądrego, dla komfortu psychicznego można na ten miesiąc dodać drugie zabezpieczenie ewentualnie i pewność mur beton
Bardzo wiosenne pazurkinie to co jesienne pogoda za oknem

Paula jedząc (zupełnie przypadkowo akurat) produkty o niskim IG tak jak pisałaś, czułam się faktycznie dużo dłużej syta i mniejszą ochotę na podjadanie miałam. Muszę poczytać więcej na ten temat bo szczerze mówiąc mam szczątkowo wiedzę na ten temat

monia Jeszcze dwa zdanie na temat mojej koleżanki. Jako młoda dziewczyna (LO i szkoła podstawowa) miała mega kompleksy, nazywano ja "szkieletorem" (kreskówka Himen) czy "chuda jak siki pająka"... dzieci/młodzież są okrutne dla wszelkich odmienności, czy człowiek gruby czy chudy zawsze może dostać "kamieniem".
A kot duży to czuje, że ma władzę to sobie leży i wszyscy muszą króla mijać a, że piękny i uroczy to i tak nikt go z chaty nie wyrzuci

alexis nie płacz tylko działaj !!! Jeszcze do 60kg nie wróciłaś i nie wrócisz pięknie Ci szło, czyli wiesz co robić, a to już bardzo dużo

meeedzik jak przejrzałam dziś Twoje fotki (niektóre z 2011 roku ) to włosy masz 3xdłuże i piękniejsze, mi się w takich naturalnych, gładkich i lśniących podobasz dużo bardziej niż w wycieniowanej fryzurce, teraz jakoś tak bardziej dziewczęco wyglądasz

paulownia kociara urocze kotki
Stary 2013-05-28, 08:35   #3255
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
paulownia ja nie wiedziałam, że Ty też masz kociaki. Jakie one śliczne,uwielbiam
(...)
meeedzik no Twoje zapasy są imponujące Podpowiedz mi co to znaczy, że odżywki są emolientowe, bo mnie to ciekawi, a nie wiem
Dziekuje.
Odzywki i maski emolientowe, to te, ktore maja duzo emolientow - substancji natluszczajacych, utrzymujacych wilgoc. Emolienty to przede wszystkim oleje, masla, takze alkohole tluszczowe (cetyl alkohol, cetearyl alkohol), a takze wazelina, lanolina. itp. Do emolientow zalicza sie tez silikony.
Slynny Garnier AiK jest mocno emolientowy z uwagi na oliwe z oliwek, maslo shea, olej z awokado.

Cytat:
Najlepsza forma aerobów, ale...i tak wolę jeździć na rowerze. :P
Ja zdecydowanie jestem fanka mojego wioslarza.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:13   #3256
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
czyli za 6 tygodni dziewczynki wrócą do Ciebie?? czy rodzice już z niemiec przyjadą?

Ja miałam już spiralę..... wydałam kupę kasy na założenie jej a po niecałym roku musiałam ją usunąć. Miałam tą miedzianą bez hormonów. Strasznie mnie podbrzusze od niej bolało, ciągle miałam brzuch jak balon nadęty i twardy. Mój organizm jej kompletnie nie tolerował. Nie wiem jak ja rok z nią wytrzymałam.... szkoda mi było ją usunąć bo kupe kasy mnie kosztowała no ale w końcu nie wytrzymałam. Niemal po dwóch dniach od jej wyciągnięcia wszystko wróciło do normy i brzuch kompletnie przestał boleć Aaaaa i często też różne infekcje łapałam a okres wyglądał jak ogromny krwotok który trwał nawet 10 dni. Nie polecam spirali :/ lepiej wypróbuj sobie krążek Nuva Ring. U mnie się super spisywał ale po dłuższym czasie też mnie brzuch zaczął boleć i musiałam zrezygnować z niego. Mój organizm po prostu nie akceptuje ciał obcych :/ nawet kolczyków nie mogę mieć

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Rodzice dziewczynek są w Anglii,wracają dopiero w wrześniu.Chyba babcia w tym czasie będzie się nimi zajmować,nie pojedzie do Niemiec.Ja na pewno nie.
Kurcze ja już byłam prawie przekonana do spirali,ale skutecznie mnie zniechęciłaś.Chyba zostanę przy moich tabsach,w końcu nie mam z nimi problemu.Tylko z pamiętaniem o nich,czasem zdarzy mi się zapomnieć i potem jest panika

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
No i tu się kolego niestety mylisz.Myślisz stereotypem,że jak kobiecie wystają żebra to niby jest niekobieca?Mam wystające żebra i obojczyki,a pomimo to mam krągły,wystajacy tyłek i jakoś nie wydaje mi się,abym była wychudzona...

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez alexis77 Pokaż wiadomość
koniecznie daj znać jak się sprawdziła

Szału nie ma,niestety.Być może dlatego,ze moje włoski lubią silikon,a tam go prawie nie ma
Co do Twojej wagi,to spokojnie.Nie myśl tak ze za chwilę zobaczysz 60,bo sobie to wygadasz.Spinaj tyłek

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Otwarli u Nas sklep Centro i oczywiście mnie pokusiło i kupiłam klapki.Śliczne są i w sumie majątku nie kosztowały-29,99
Stary 2013-05-28, 09:35   #3257
sanderaM
Rozeznanie

Hej laseczki
Ja dzisiaj pospałam wreszcie całe 9 godzin Jak na mnie to sporo bo ostatnio po 5 godzin sypiałam a od dzisiaj zaczynam przygotowania do sesji . A u dziewczyn studiujących jak wygląda sytuacja na froncie ? Bo mi się tak okropnie nie chce A 3 czerwca już pierwszy mega egzamin
No Margot i Like kończcie te zakupki bo czerwiec tuż tuż
A Heroine czemu się nie odzywa? To w tę sobotę miała to wesele?
Dobra ja już po śniadanku idę się uczyć a na 14 na uczelnie .
Stary 2013-05-28, 09:39   #3258
mielnus
Wtajemniczenie

ratunku!!!! Mam dziury w bluzkach... chyba mi się mole zalęgły(((((( W zeszłym roku miałam to samo. Az się zatrułam bo powkłądałam z 5 kul do szafy... pojechałam na tydzien i jak wróciłam to u mnie smród w pokoju że aż głowa bolała, ale mole wytępione
Stary 2013-05-28, 09:53   #3259
meeedzik
Zakorzenienie

Cytat:
A ośmielę się zapytać:

Nie uważam nie ma co sugerować się wagą, a wyglądem. Nie jestem wychudzona i nie mam wystających żeber, spokojnie nie raz wrzucałam fotki na forum, parę stron wcześniej też chyba są, więc jeżeli chcesz zaspokoić swoją ciekawość - poszukaj sobie załączników wątku

Cytat:
Dziękuję kochana zawsze mogę liczyć na Waszą obronę z reszta widcie jak wyglądam i do wychudzenia mi duużo brakuję myślę, że jest ok
Cytat:

Dziękuję zdjęcie w avku z zeszłorocznych wakacji, a taką samą wagę mam już od ponad 2 lat jakoś. dlatego jeszcze raz mówię, że nie ma co się sugerować cyferkami, to są tylko liczby, a to jak się wygląda to drugie
Cytat:
Jeden z najbardziej aktualnych , my się tu niektóre oglądamy w albumach

Może to też tak być, że wiele dziewczyn to takie chude grubaski, mięśni mało to i waga mała, a tłuszczyku gdzie niegdzie za dużo Ale nie wszystkich to dotyczy, meeedzikowej nie
No i tu masz rację, jestem szczupła ale nie umięśniona może dlatego tak wyglądają te cyferki gdybym miała więcej mięśni to pewnie i waga byłaby większa, z resztą jak więcej ćwiczyłam to wagę miałam wyższą o jakieś 1,5-2 kg a zawsze mnie to demotywowało, że ćwiczę jem ok a waga rośnie, a to pewnie mięśnie się ożywiały
Stary 2013-05-28, 09:53   #3260
meeedzik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zelka9o Pokaż wiadomość
jestem jestem i chce zostać już z Wami będę odzywać sie na miare moich możliwości :brzy dal:
No ja myślę pisz co tam u Ciebie
Cytat:
Napisane przez Margot85 Pokaż wiadomość
Dziś na obiad "chińczyk" tzn cielęcina z sezamem -pół porcji zjadłam ( bo poczułam się najedzona ale łakomie jadłbym dalej - tylko zdrowy rozsądek kazał zostawić resztę i Tż zjadł ). Jednak za zdrowe to nie było, choć to pierwszy raz w tym roku i jak nie będę powtarzać codziennie to może cholesterol mnie nie zabije
Szczęśliwa jestem bo miałam chęć na to jedzonko a ciut zła bo jednak jak dla mnie chinol pod fast food podchodzi
Reszta menu ok, liczę z chinolem ok 1600kcal.
Na jutro mam pstrąga to sobie z sałatą i innymi warzywami skonsumuje
kupiłam dziś jeszcze jedną rzecz w Ros...ale w sumie jeszcze nie czerwiec
Dziś moja silna wola została w domu i sama w deszczu mokłam i grzeszyłam

meeedzik jak przejrzałam dziś Twoje fotki (niektóre z 2011 roku ) to włosy masz 3xdłuże i piękniejsze, mi się w takich naturalnych, gładkich i lśniących podobasz dużo bardziej niż w wycieniowanej fryzurce, teraz jakoś tak bardziej dziewczęco wyglądasz
nie przejmuj się tym jedzenie, cały czas zdrowo się odżywiasz i ładnie trzymasz diety, więc jeden taki wyskok nic nie zaszkodzi spokojnie

No i dziękuję chyba 3 razy to troszkę przesadziłaś choć i tak coraz bardziej jestem zadowolona z ich długości
No i w kolorku też dobrze się czuję
Cytat:
Napisane przez Like_a_women Pokaż wiadomość
Otwarli u Nas sklep Centro i oczywiście mnie pokusiło i kupiłam klapki.Śliczne są i w sumie majątku nie kosztowały-29,99
pokazuj klapeczki
Stary 2013-05-28, 10:14   #3261
mielnus
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie żeby było specjalnie co zrzucać, jak Ci przeszkadza brzuch to możliwe, że za duży % z tej wagi to tłuszcz, chociaż coś ciężko mi w to uwierzyć – podobno kobiety lubią przesadzać ze swoją wagą.
Serio... brzuch akurat mam w miarę płaski. Wszystko leży mi w pupie i udach. Jak wiesz to faceci doprowadzili do tego że kobiety muszą tak kominować z wagą. Ja niechce chudnąć 10 kg... tylko na początku 3, a poźniej kolejne 3 i tyle. Wtedy bym się już czuła komfortowo.

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:

Bilans Białko/Węgle/Tłuszcz/Kalorie: 112g/118g/52g/1400kcal
Czyli: 33%/34%/33%
1500-1400 = -100 kcal ( ujemny bilans )
ile się chudnie na takim bilansie?? 1 kg w ciągu tygodnia? Czy mniej?? A jeśli wogóle nie będę ćwiczyć to pewnie wogóle nic nie zrzuce. Wychodzi na to że jeśli nie ćwiczymi to idealna dieta na pozbycie tłuszczu to ok 1000-1200 kcal.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

u mnie dziś:
1.
-mleko 90kcal
-jabłko 80kcal
-rodzynki, cynamon 80kcal
-pł. Owsiane 4ł. 140kcal

2.
- pieczywo chrupkie 3szt 80kcal
-3 plasterki wędliny 50kcal
-ogórek
-przyprawy

3.
-warzywa na patelnie 1/2p 150kcal
-jajko sadzone 120kcal
-ryż brązowy 1/2p 170kcal

4.
-jogurt naturalny 120kcal
-łyżeczka dżemu 40kcal

5.
-twaróg chudy 100kcal
-pomidor
-chleb pełnoziarnisty kromka 100kcal

ćwiczenia-> killer 45 min
Stary 2013-05-28, 10:15   #3262
paulownia
Zakorzenienie

Zrobilam sobie tego omleta z platkami, bananem i jogurtem, ten co Japanication proponowal - pycha, mowie wam! Swietne na sniadanie. Posypalam odrobina cynamonu no bomba. Musze poszperac na tym forum, o ktorym on pisal, wykopac wiecej takich fajnych przepisow.
Stary 2013-05-28, 11:07   #3263
heroine86
Zakorzenienie

Czeeeeść

Jestem wreszcie Kochane! w zeszłym tygodniu miałam nieły maraton sklepowy, wydałam tyyyyyyyle kasy, że szkoda gadać ale raz się żyje TŻ mnie rozpieszczał po 2-miesięcznej przerwie jeszcze ten Rossman i jego -40% obniżka dobiły mój portfel nie to, że robiłam Bóg wie jakie zapasy, bo nieeee z Anglii wróciłam do pustej łazienki i trzeba było uzupełnić półki

A wczoraj nie miałam internetu i nie mogłam Was poczytać ale dziś już mam i już zdążyłam Was nadrobić i jestem na bieżąco postaram się odpisać co nieco
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:08   #3264
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
BOŻĘĘEĘĘĘeee jedyny! KOGO JA WIDZĘ!!!!

NO W KOŃCU JESTEŚ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

Jak mi Ciebie kobieto brakowało!!!!! strasznie się cieszę że wróciłaś i nigdzie się już nie wybierasz !!!!

Nadrobiłam Twoje posty także wszystko wiem co u Ciebie
Opowiedz tylko co tam porabiałaś dokładnie w tej Anglii, gdzie pracowałaś, mieszkałaś itd
No czeeeeeeeeeeeeśśśśććććć Kochana!!!!! mi też Ciebie brakowało! wszystkich dziewuszek tu z wątku także już jestem będę spamować buziaczki Kochana
A w Anglii pracowałam w fabryce żywności najwięcej na dziale kiełbasek- stałam na linii i pakowałam do pojemniczków różnych byłam też na dziale bekonu, sera itp. a mieszkałam z siostrą, tzn. miałam swój pokój w wynajmowanym domu

A Ty widzę, że masz przeboje z okresem znowu... biedna oby się to w końcu uspokoiło, bo ileż można
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2013-05-28, 11:29   #3265
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kolekcjonuje wysokie buty do oglądania, bo w nich nie chodze jakoś nie mam okazji Juz zapowiedziałam mamie że ma mnie gdzieś zabrać żebym mogła sie ładni ubrać i założyć nowe buciki
Takie o kupiłam
Śliczne! u kogoś na nodze mi się podobają, ale u siebie już nie bardzo a na półce sklepowej to już najbardziej mi się podobają ja jestem niska i taki gruby obcas mnie przytłacza ja sobie kupiłam na wesele czarne klasyczne szpilki :P i wytrzymałam w nich aż do północy! ale są piękne

Cytat:
Ja mogę łazić i łazić, uwielbiam zakupy a jak jeszcze są udane to już całkiem
Farbowanie wcale nie jest takie złe jak się dba o włoski i tak dumna jestem z Ciebie, że tyle czasu nie prostowałaś bądź dalej twardka i się nie daj
Ja jak w ciągu 1,5 godziny nic nie mogę znaleźć (czyt. bo nic mi się nie podoba ) to mam dość zakupów ja nie lubię setki razy przymierzać, rozbierać się, ubierać doprowadza mnie do do szału za to kosmetyczne zakupy bardzo lubię chyba aż za bardzo mogę siedzieć i cały dzień w Rossmanie, Naturze czy SuperPharm o Douglasie i Sephorze nie wspomnę (ale tam to z reguły tylko wszystko oglądam )

Dziękuję no i nie zamierzam prostować na co dzień tylko na jakieś wyjścia myślę, że to dobre rozwiązanie
Stary 2013-05-28, 11:30   #3266
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
heroine cieszę się z tych spodni jak głupek
Osobiście dziś 2 Rosmany odwiedziłam ale dzielna byłam i tylko pielęgnacja wpadła w moje łapki: 2 kremy pod oczy, 1 do twarzy, 2x płatki żelowe pod oczy, 2x kapsułki-rybki z rival de coś i bibułki matujące i wsio choć nie powiem pomadki kusiły ale mam tyle kolorówki, że do końca życia nie zużyje zwłaszcza, że nie często się maluje tak kompleksowo
Jest powód to trzeba zacieszać
Ja byłam w 3 Rossmanach, a ile wydałam to wie tylko moja karta nawet TŻ chyba się nie połapał tyle co Ty kupiłaś to nic w porównaniu z moimi zakupami ale ja się usprawiedliwiam tym, że praktycznie nic nie mam i muszę mieć te podstawowe rzeczy, nie? promocja do jutra włącznie, jeszcze zamierzam nawiedzić Ross'a

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
Dobra laski, robię come backa Podczytywałam was, także na bieżąco jestem co tam u was, ale odpisać....ooooch hell no ^^'
Szybko co u mnie- świat się wali. Koniec, dziękuję za uwagę Nie ma ani jednej rzeczy w teraźniejszym moim życiu, o której mogłabym powiedzieć, że wychodzi, jest dobra i mogę się w niej zatracić.
Także jakoś żyję, walczę z nadchodzącą depresją, kompulsami, starając się do niczego nie dopuścić no i staram się nikogo nie zabić
No nareszcie! Kochana, przytulam Cię mocno niech troski i kłopoty idą w siną dal trzymam za Ciebie kciuki, by wszystko Ci się w życiu unormowało

Cytat:
Napisane przez Like_a_women Pokaż wiadomość
Coctail Pozazdrościłam Ci czarnych sandałków i kupiłam takie
Ooooo, superanckie! powiedzcie mi, czy Wam też się nie wyświetla emotka love? wkurza mnie to...

Cytat:
Paula jejku ja mam tyle kosmetyków, że powinnam się schować wczoraj stanęłam w łazience i zapisywałam ile czego mam i sama jestem w głębokim szoku skąd tego tyle się nazbierało
Też kiedyś byłam w takim szoku teraz kolekcjonuję od nowa

Cytat:
Pogode to w ogóle popierdzieliło.... u mnie jest ciągle max.15 stopni! a w nocy nawet i 4 stopnie! Musimy kaloryfery właczać bo tak zimno. W Belgii, Holandii, Hiszpanii, Anglii i we Francji ponoć śnieg spadł! Hiszpania najbardziej zasypana gdzie o tej porze roku normalnie są tam upały po 30 stopni. Tu gdzie ja mieszkam przeciętnie w maju jest średnio 24-26 stopni. Otwarcie basenów niekrytych co roku jest tu 11 maja bo tak gorąco jest już a w tym roku cały czas są zamknięte bo taka zimnica.
A daj spokój! U nas też zimno któryś z kolei dzień pada niemiłosiernie, że depresję można złapać a w mieszkaniu mamy taki wyp.izd, że masakra aktualnie siedzę opatulona w 2 bluzki i polara i dwie pary skarpetek a ręce mam skostniałe no porażka, a tu już czerwiec prawie
Stary 2013-05-28, 11:39   #3267
Japanication
Zadomowienie

Cytat:
ile się chudnie na takim bilansie?? 1 kg w ciągu tygodnia? Czy mniej?? A jeśli wogóle nie będę ćwiczyć to pewnie wogóle nic nie zrzuce. Wychodzi na to że jeśli nie ćwiczymi to idealna dieta na pozbycie tłuszczu to ok 1000-1200 kcal.
Nie wiem jak to się ma, do takiej wagi, ale ja na bilansie -150 kcal tygodniowo zrzucałem ~1,5 kg przez długi okres czasu, potem jak zaczęło powoli schodzić to przyciąłem węglowodany oraz kcale znacznie i schodziło ~1 kg, generalnie przy 172 cm, 95 > 72 kg zajęło mi jakoś 6 miesiący, z tym że na wagę nie było co zwracać uwagę - w lustrze było dobrze.
Inna sprawa, że miałem dużą nadwagę i dużo ćwiczyłem na siłowni i rowerze.
Kolejna strona medalu - to był w prawie 100% brzuch i uda ( które miałem bardzo grube ), po pierwszych 6-7 kg brzuch przestawał wystawać o połowę, generalnie po zrzuceniu 15-16 kg, według BMI miałem nadwagę o jakieś 9 kg, a brzuch miałem mniejszy niż niejeden chudzielec.

Cytat:
Wszystko leży mi w pupie i udach
Bo tam się u kobiet odkłada najwięcej tłuszczu, widocznie złe odżywianie tam go umieściło, tutaj jedyne co Ci coś da - to dieta typu -150 kcal ( czyli jakoś ~1400 kcal ) i intensywne ćwiczenia siłownia + aeroby.
Nie zrzucisz bez tego nic, z góry Cię mogę zapewnić - poczytaj o tym jak z fizycznego punktu widzenia działa energia.
Ponadto dając tyle ćwiczeń ile mówiłem - zapotrzebowanie na kcale wzrasta Ci do ~1650 kcal, więc możesz jechać na diecie 1450-1500 kcal, co daje około -200 kcal + ćwiczenia...powinien ten tłuszcz schodzić.

Dalej nie będę oceniał - nie chcesz ćwiczyć to nie spadniesz, nawet na diecie 500 kcal, zejdzie z Ciebie wszystko - nawet kawałek serca, a tłuszcz zostanie, niestety.

Cytat:
nie przejmuj się tym jedzenie, cały czas zdrowo się odżywiasz i ładnie trzymasz diety, więc jeden taki wyskok nic nie zaszkodzi spokojnie
Zawsze można sobie zrobić tzw. "cheat day", czyli raz w tygodniu pozwalasz sobie na niezdrowe jedzenie.
Jest to nawet korzystne - jesz więcej kcal, więc podbijasz metabolizm, który i tak nieco zwalnia bo się odchudzasz.
Ja stosowałem to przez pół roku i było okej, zazwyczaj w sobotę lub niedziele obżerałem się pizzą i krówkami.
Chociaż ogółem to polecam ciasteczka owsiane - mają mniej kcal i więcej cukrów złożonych zamiast prostych, a w smaku są bomba, szczególnie te firmy "Sante" ( smak kakaowy ).

Cytat:
No i tu się kolego niestety mylisz.Myślisz stereotypem,że jak kobiecie wystają żebra to niby jest niekobieca?Mam wystające żebra i obojczyki,a pomimo to mam krągły,wystajacy tyłek i jakoś nie wydaje mi się,abym była wychudzona...
Hmm stereotypem?
Wystające żebra są po prostu IMO bardzo nieestetyczne, poza tym jak mówiłem - kobieta powinna mieć więcej tego ciała...żeby było za co złapać. :P

Edytowane przez Japanication
Czas edycji: 2013-05-28 o 11:41
Japanication jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:41   #3268
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Tż mi wczoraj powiedział, że czuć, że ćwiczę bo nie tak łatwo mnie w łóżku obrócić że niby lżejsza jestem ale więcej siły mam i jestem trudniejszym przeciwnikiem w bitwie na poduszki
buahahahaha ale się uśmiałam niezły agent z tego Twojego TŻ-ta

Cytat:
Ja dzisiaj też poleciałam w rosmannie zapasy jakby sklepy mieli zamykać To co z tego że mam po kilka szamponów odżywek masek zawsze coś przygarne A i kolejne masełko do ust w kolekcji
W ogole przypał zrobiłam hahah kupiłam sobie tusz do rzęś z max factora ten co zawsze używam wiec wzięłam bez zastanowienia... ja otwieram go w aucie a to niebieski szkoda, że nie widziałyście mojej miny dobrze że Tż zajechał na myjnie to mnie wzięło na ogladanie zakupów. W tył zwrot i do sklepu wymienić na szczęście wymienili bez problemu Nawet nie wiedziłam że oni produkują niebieskie tusz kto tego używa w ogóle
Widzę, że szaleństwo zakupów kosmetycznych nie tylko mnie pogrążyło minę musiałaś mieć bezcenną a niebieskiego tuszu używa... moja mama ale jej naprawdę pasuje! A w czarnym wygląda paskudnie

Cytat:
Napisane przez lena161 Pokaż wiadomość
dziewczęta, pamiętacie mnie jeszcze?
maturalne szaleństwo już za mną, więc mam nadzieję, że od jutra już wrócę do ćwiczeń bo zapuściłam się znów strasznie a lato coraz bliżej...

Mam spoooooro Waszych postów do nadrabiania, ale mam nadzieję, że połapię się w tym szybko
No cześć! witamy ponownie
Stary 2013-05-28, 11:47   #3269
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś zrobiłam fotkę mojemu kociakowi wrzucę Wam

Załącznik 5262657
O jesuuuu w pierwszej chwili nie mogłam załapać gdzie on się umiejscowił dopiero po czasie dotarło do mnie, że to umywalka matko boska, jaki on duży no ale jaki królewicz piękny jest!

Cytat:
Margot haha no właśnie nikt mnie nie powstrzymuje przed kupnem kolejnego lakieru gdy jakiś oglądam to Tż jeszcze mi mówi, żebym sobie kupiła no i jak tu być twardkim
Się ciesz z tego faktu ja mojemu to nawet nie mówię kiedy kupuję kolejny a później zauważa w łazience i mówi: skąd Ty masz tyle lakierów? przecież tu niedługo nie będzie miejsca a ja: no przecież to już dawno kupione!

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Wrzuce Wam moja najmlodsza - Maja.
Śliczne te Wasze kocięta

Cytat:
Margot zrobiłam fotki moich włosowych zbiorów, nie jest źle, myślę że więcej do szczęścia mi nie jest potrzebne większość mi służy i jestem zadowolona
1 oleje
2 szampony
3 maski
4 odżywki/sera/jedwabie
O jaaaaaaaaaa akurat pod względem kosmetyków włosowych to muszę się schować chociaż ostatnio kupiłam Waxa muszę bardziej zadbać o te moje kudły

Cytat:
w ogóle mieliśmy wczoraj 7 rocznicę
Gratuluję Kochana! szczęśliwa siódemka
Stary 2013-05-28, 11:54   #3270
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze można sobie zrobić tzw. "cheat day", czyli raz w tygodniu pozwalasz sobie na niezdrowe jedzenie.
Jest to nawet korzystne - jesz więcej kcal, więc podbijasz metabolizm, który i tak nieco zwalnia bo się odchudzasz.
Ja stosowałem to przez pół roku i było okej, zazwyczaj w sobotę lub niedziele obżerałem się pizzą i krówkami.
Chociaż ogółem to polecam ciasteczka owsiane - mają mniej kcal i więcej cukrów złożonych zamiast prostych, a w smaku są bomba, szczególnie te firmy "Sante" ( smak kakaowy ).
Hmm stereotypem?
Wystające żebra są po prostu IMO bardzo nieestetyczne, poza tym jak mówiłem - kobieta powinna mieć więcej tego ciała...żeby było za co złapać. :P
Ja to akurat w weekendy smaze antrykoty wolowe na maselku, i ziemniaczki pieczone do tego z TZ sobie nieco folgujemy. I czasem nieco czekolady.
Ja mysle, ze my, kobiety tak jestesmy uwarunkowane przez wizerunki medialne (chude modelki itp), ze juz dawno przestalysmy sluchac naszych facetow, jak nam mowia, co im sie podoba. Tylko gonimy za ta, czesto przesadna, szczuploscia. Ja osobiscie wystajacych zeber nie chcialabym miec a za to troche wiecej miesni zlapac.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości