|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal
Zelus no cześć kochana
mam nadzieję, że już nas nie opuścisz
|
#3242 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal
Cytat:
A w Internecie to głupoty piszą :ha ha ha:Jaki to byłby cud, żeby wyjałowiony organizm na samym początku pierwszego dnia zareagował owulacją na "pustyni" , że tak powiem a późniejsze branie tabletek zapobiega tworzeniu się endometrium i zagnieżdżaniu nawet jak coś pójdzie nie tak, dlatego w ulotkach piszą, że jeden dzień jest dopuszczalny.Inna sytuacja, gdy ktoś nigdy nie brał, albo dopiero co zaczyna i zapomniał pierwszej tabletki, ale to Ciebie nie dotyczy
"Nawet najmniejsza osoba może zmienić bieg przeznaczenia" http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqdqk3ct8jh1u6.png Edytowane przez patiuszka Czas edycji: 2013-05-27 o 22:26 |
|
|
|
|
#3243 | |
|
Zadomowienie
|
A ośmielę się zapytać:
Cytat:
nie uważasz, że to zbyt mało? Możliwe, że jestem tak trochę konserwatystą ( a także często tzw. "outsiderem" ), ale kobieta mimo wszystko, powinna też mieć trochę tego ciała. Jak żebra wystają to jest IMO jedna wielka - lipa.
|
|
#3244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na avku wygląda bardzo dobrze ale nadal odnoszę wrażenie, że coś mała ta waga ( jak się weźmie pod uwagę wzrost ).
|
|
#3246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może to też tak być, że wiele dziewczyn to takie chude grubaski, mięśni mało to i waga mała, a tłuszczyku gdzie niegdzie za dużo Ale nie wszystkich to dotyczy, meeedzikowej nie ![]() Japanication ja czekam na porady od Ciebie
|
|
#3247 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
O dziękuję
A sobie obliczę sama, ja jestem wyższa, ale nie odchudzam się, no i na odwrót, właśnie bez pracy fizycznej, w sensie pracuję w szkole ![]() A posiłki fajne, bardzo mi się spodobał pomysł na omlet, no i przypomniałeś mi o dobroczynnych właściwościach kakao, dawno nie piłam, a mam gdzieś deco moreno takie sypkie w szafce
|
#3250 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Ja znowu w weekend byłam w domku i miałam średnio czas na internet . W dodatku w niedzielę miałam komunię i urodziny Tż i troszkę pofolgowałam z dietą. Ale dzisiaj już w miarę Muszę się troszkę ogarnąć wreszcie Witam Pana na naszym forum A teraz lecę spać muszę odespać weekend a jutro odezwę się i pochwalę mam nadzieję dietetycznym jadłospisem i ćwiczeniami bo dzisiaj niestety wielkie 0 ![]() Słodkich snów
|
#3251 |
|
Zadomowienie
|
Ten twaróg w rozpisce mi się nie zgadza. Jest go tam 50 g , czyli takiej normalnej kostki to najwyżej 1/4 a nie pół.
![]() A szkoda, bo lubię, chętnie bym te pół kostki, albo całą zjadła
|
#3252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Omyliłem się.
Początkujący specjalista ds. bazodanowych, aczkolwiek porad w tym zakresie udzielam tylko na forach tematycznych pod innym nickiem, ew. na pw. Edytowane przez Japanication Czas edycji: 2013-05-28 o 11:22 |
|
|
|
|
#3253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobranoc wszystkim
|
|
#3254 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś na obiad "chińczyk" tzn cielęcina z sezamem -pół porcji zjadłam ( bo poczułam się najedzona ale łakomie jadłbym dalej - tylko zdrowy rozsądek kazał zostawić resztę
i Tż zjadł ). Jednak za zdrowe to nie było, choć to pierwszy raz w tym roku i jak nie będę powtarzać codziennie to może cholesterol mnie nie zabije Szczęśliwa jestem bo miałam chęć na to jedzonko a ciut zła bo jednak jak dla mnie chinol pod fast food podchodzi ![]() Reszta menu ok, liczę z chinolem ok 1600kcal. Na jutro mam pstrąga to sobie z sałatą i innymi warzywami skonsumuje ![]() kupiłam dziś jeszcze jedną rzecz w Ros...ale w sumie jeszcze nie czerwiec Dziś moja silna wola została w domu i sama w deszczu mokłam i grzeszyłam Cocktail zarówno ulotka jak i zdrowy rozsądek mówią, że jesteś zabezpieczona i bez obaw ![]() Bardzo wiosenne pazurki nie to co jesienne pogoda za oknem![]() Paula jedząc (zupełnie przypadkowo akurat ) produkty o niskim IG tak jak pisałaś, czułam się faktycznie dużo dłużej syta i mniejszą ochotę na podjadanie miałam. Muszę poczytać więcej na ten temat bo szczerze mówiąc mam szczątkowo wiedzę na ten temat![]() monia Jeszcze dwa zdanie na temat mojej koleżanki. Jako młoda dziewczyna (LO i szkoła podstawowa) miała mega kompleksy, nazywano ja "szkieletorem" (kreskówka Himen) czy "chuda jak siki pająka"... dzieci/młodzież są okrutne dla wszelkich odmienności, czy człowiek gruby czy chudy zawsze może dostać "kamieniem". A kot duży to czuje, że ma władzę to sobie leży i wszyscy muszą króla mijać a, że piękny i uroczy to i tak nikt go z chaty nie wyrzucialexis nie płacz tylko działaj !!! Jeszcze do 60kg nie wróciłaś i nie wrócisz meeedzik jak przejrzałam dziś Twoje fotki (niektóre z 2011 roku ) to włosy masz 3xdłuże i piękniejsze, mi się w takich naturalnych, gładkich i lśniących podobasz dużo bardziej niż w wycieniowanej fryzurce, teraz jakoś tak bardziej dziewczęco wyglądasz![]() paulownia kociara urocze kotki
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Odzywki i maski emolientowe, to te, ktore maja duzo emolientow - substancji natluszczajacych, utrzymujacych wilgoc. Emolienty to przede wszystkim oleje, masla, takze alkohole tluszczowe (cetyl alkohol, cetearyl alkohol), a takze wazelina, lanolina. itp. Do emolientow zalicza sie tez silikony. Slynny Garnier AiK jest mocno emolientowy z uwagi na oliwe z oliwek, maslo shea, olej z awokado. Ja zdecydowanie jestem fanka mojego wioslarza .
|
|
|
|
|
#3256 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze ja już byłam prawie przekonana do spirali,ale skutecznie mnie zniechęciłaś.Chyba zostanę przy moich tabsach,w końcu nie mam z nimi problemu.Tylko z pamiętaniem o nich,czasem zdarzy mi się zapomnieć i potem jest panika ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Szału nie ma,niestety.Być może dlatego,ze moje włoski lubią silikon,a tam go prawie nie ma ![]() Co do Twojej wagi,to spokojnie.Nie myśl tak ze za chwilę zobaczysz 60,bo sobie to wygadasz.Spinaj tyłek ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Otwarli u Nas sklep Centro i oczywiście mnie pokusiło i kupiłam klapki.Śliczne są i w sumie majątku nie kosztowały-29,99
|
|
|
#3257 |
|
Rozeznanie
|
Hej laseczki
![]() Ja dzisiaj pospałam wreszcie całe 9 godzin Jak na mnie to sporo bo ostatnio po 5 godzin sypiałam a od dzisiaj zaczynam przygotowania do sesji . A u dziewczyn studiujących jak wygląda sytuacja na froncie ? Bo mi się tak okropnie nie chce A 3 czerwca już pierwszy mega egzamin ![]() No Margot i Like kończcie te zakupki bo czerwiec tuż tuż ![]() A Heroine czemu się nie odzywa? To w tę sobotę miała to wesele? Dobra ja już po śniadanku idę się uczyć a na 14 na uczelnie .
|
#3258 |
|
Wtajemniczenie
|
ratunku!!!! Mam dziury w bluzkach... chyba mi się mole zalęgły
(((((( W zeszłym roku miałam to samo. Az się zatrułam bo powkłądałam z 5 kul do szafy... pojechałam na tydzien i jak wróciłam to u mnie smród w pokoju że aż głowa bolała, ale mole wytępione
|
#3259 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma co sugerować się wagą, a wyglądem. Nie jestem wychudzona i nie mam wystających żeber, spokojnie nie raz wrzucałam fotki na forum, parę stron wcześniej też chyba są, więc jeżeli chcesz zaspokoić swoją ciekawość - poszukaj sobie załączników wątku Cytat:
zawsze mogę liczyć na Waszą obronę z reszta widcie jak wyglądam i do wychudzenia mi duużo brakuję myślę, że jest okCytat:
zdjęcie w avku z zeszłorocznych wakacji, a taką samą wagę mam już od ponad 2 lat jakoś. dlatego jeszcze raz mówię, że nie ma co się sugerować cyferkami, to są tylko liczby, a to jak się wygląda to drugie ![]() Cytat:
gdybym miała więcej mięśni to pewnie i waga byłaby większa, z resztą jak więcej ćwiczyłam to wagę miałam wyższą o jakieś 1,5-2 kg
|
|
#3260 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisz co tam u Ciebie ![]() Cytat:
spokojnie ![]() No i dziękuję chyba 3 razy to troszkę przesadziłaś choć i tak coraz bardziej jestem zadowolona z ich długości ![]() No i w kolorku też dobrze się czuję Cytat:
|
|
#3261 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- u mnie dziś: 1. -mleko 90kcal -jabłko 80kcal -rodzynki, cynamon 80kcal -pł. Owsiane 4ł. 140kcal 2. - pieczywo chrupkie 3szt 80kcal -3 plasterki wędliny 50kcal -ogórek -przyprawy 3. -warzywa na patelnie 1/2p 150kcal -jajko sadzone 120kcal -ryż brązowy 1/2p 170kcal 4. -jogurt naturalny 120kcal -łyżeczka dżemu 40kcal 5. -twaróg chudy 100kcal -pomidor -chleb pełnoziarnisty kromka 100kcal ćwiczenia-> killer 45 min
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobilam sobie tego omleta z platkami, bananem i jogurtem, ten co Japanication proponowal - pycha, mowie wam! Swietne na sniadanie. Posypalam odrobina cynamonu
no bomba. Musze poszperac na tym forum, o ktorym on pisal, wykopac wiecej takich fajnych przepisow.
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeść
![]() Jestem wreszcie Kochane! w zeszłym tygodniu miałam nieły maraton sklepowy, wydałam tyyyyyyyle kasy, że szkoda gadać ale raz się żyje TŻ mnie rozpieszczał po 2-miesięcznej przerwie jeszcze ten Rossman i jego -40% obniżka dobiły mój portfel nie to, że robiłam Bóg wie jakie zapasy, bo nieeee A wczoraj nie miałam internetu i nie mogłam Was poczytać postaram się odpisać co nieco
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mi też Ciebie brakowało! wszystkich dziewuszek tu z wątku także już jestem będę spamować ![]() buziaczki Kochana ![]() A w Anglii pracowałam w fabryce żywności byłam też na dziale bekonu, sera itp. a mieszkałam z siostrą, tzn. miałam swój pokój w wynajmowanym domu A Ty widzę, że masz przeboje z okresem znowu... biedna
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
#3265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u kogoś na nodze mi się podobają, ale u siebie już nie bardzo ja sobie kupiłam na wesele czarne klasyczne szpilki :P i wytrzymałam w nich aż do północy! ale są piękne ![]() Cytat:
chyba aż za bardzo (ale tam to z reguły tylko wszystko oglądam Dziękuję no i nie zamierzam prostować na co dzień
|
||
|
|
|
#3266 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja byłam w 3 Rossmanach, a ile wydałam to wie tylko moja karta nawet TŻ chyba się nie połapał ale ja się usprawiedliwiam tym, że praktycznie nic nie mam i muszę mieć te podstawowe rzeczy, nie? promocja do jutra włącznie, jeszcze zamierzam nawiedzić Ross'a ![]() Cytat:
niech troski i kłopoty idą w siną dal trzymam za Ciebie kciuki, by wszystko Ci się w życiu unormowało Ooooo, superanckie! wkurza mnie to... Cytat:
![]() Cytat:
któryś z kolei dzień pada niemiłosiernie, że depresję można złapać a w mieszkaniu mamy taki wyp.izd, że masakra aktualnie siedzę opatulona w 2 bluzki i polara i dwie pary skarpetek no porażka, a tu już czerwiec prawie
|
||||
|
|
|
#3267 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Inna sprawa, że miałem dużą nadwagę i dużo ćwiczyłem na siłowni i rowerze. Kolejna strona medalu - to był w prawie 100% brzuch i uda ( które miałem bardzo grube ), po pierwszych 6-7 kg brzuch przestawał wystawać o połowę, generalnie po zrzuceniu 15-16 kg, według BMI miałem nadwagę o jakieś 9 kg, a brzuch miałem mniejszy niż niejeden chudzielec. ![]() Cytat:
Nie zrzucisz bez tego nic, z góry Cię mogę zapewnić - poczytaj o tym jak z fizycznego punktu widzenia działa energia. Ponadto dając tyle ćwiczeń ile mówiłem - zapotrzebowanie na kcale wzrasta Ci do ~1650 kcal, więc możesz jechać na diecie 1450-1500 kcal, co daje około -200 kcal + ćwiczenia...powinien ten tłuszcz schodzić. ![]() Dalej nie będę oceniał - nie chcesz ćwiczyć to nie spadniesz, nawet na diecie 500 kcal, zejdzie z Ciebie wszystko - nawet kawałek serca, a tłuszcz zostanie, niestety. Cytat:
Jest to nawet korzystne - jesz więcej kcal, więc podbijasz metabolizm, który i tak nieco zwalnia bo się odchudzasz. Ja stosowałem to przez pół roku i było okej, zazwyczaj w sobotę lub niedziele obżerałem się pizzą i krówkami. Chociaż ogółem to polecam ciasteczka owsiane - mają mniej kcal i więcej cukrów złożonych zamiast prostych, a w smaku są bomba, szczególnie te firmy "Sante" ( smak kakaowy ). ![]() Cytat:
Wystające żebra są po prostu IMO bardzo nieestetyczne, poza tym jak mówiłem - kobieta powinna mieć więcej tego ciała...żeby było za co złapać. :P
Początkujący specjalista ds. bazodanowych, aczkolwiek porad w tym zakresie udzielam tylko na forach tematycznych pod innym nickiem, ew. na pw. Edytowane przez Japanication Czas edycji: 2013-05-28 o 11:41 |
||||
|
|
|
#3268 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
minę musiałaś mieć bezcenną ale jej naprawdę pasuje! A w czarnym wygląda paskudnie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale jaki królewicz piękny jest! ![]() Cytat:
ja mojemu to nawet nie mówię kiedy kupuję kolejny Śliczne te Wasze kocięta ![]() Cytat:
akurat pod względem kosmetyków włosowych to muszę się schować chociaż ostatnio kupiłam Waxa muszę bardziej zadbać o te moje kudły ![]() Gratuluję Kochana!
|
|||
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z TZ sobie nieco folgujemy. I czasem nieco czekolady.Ja mysle, ze my, kobiety tak jestesmy uwarunkowane przez wizerunki medialne (chude modelki itp), ze juz dawno przestalysmy sluchac naszych facetow, jak nam mowia, co im sie podoba. Tylko gonimy za ta, czesto przesadna, szczuploscia. Ja osobiscie wystajacych zeber nie chcialabym miec a za to troche wiecej miesni zlapac.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

mam nadzieję, że już nas nie opuścisz

:ha ha ha:
a późniejsze branie tabletek zapobiega tworzeniu się endometrium i zagnieżdżaniu nawet jak coś pójdzie nie tak, dlatego w ulotkach piszą, że jeden dzień jest dopuszczalny.

kupiłam dziś jeszcze jedną rzecz w Ros...ale w sumie jeszcze nie czerwiec
nie to co jesienne pogoda za oknem
no ale w końcu nie wytrzymałam. Niemal po dwóch dniach od jej wyciągnięcia wszystko wróciło do normy i brzuch kompletnie przestał boleć 
Kochane!
cieszę się z tych spodni jak głupek
^^'
niech troski i kłopoty idą w siną dal