|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;41024927]Cześc dziewczyny!
Jutro wizyta u lekarza. Wg moich wyliczeń to dopiero 3t czyli lekarz mi za dużo nie powie teraz prawda? Strasznie męczą mnie wzdęcia. Cokolwiek zjem to brzuch jak balon i ciągle jestem zmęczona i senna. A co do l4 to chciałabym jak najszybciej. Pracuje w zapachach, na 3 zmiany i jeszcze czasem trzeba coś dźwigać. A najbardziej boję się jak dopadną mnie mdłości w pracy[/QUOTE] 3 tc to raczej niemożliwe Liczy sie od ostatniej miesiaczki, wiec obstawiam ze to 5 tc. Ale tak czy siak na usg za wcześnie o jakieś 2 tygodnie.
|
#1022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
super, niech maluszek rośnie
|
|
|
#1023 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze wy juz o wózkach myślicie ?
w sumie to ja sie zastanawiałam nad podwójnym zeby I tego starszego wsadzić na dłuższy wypad do miasta bo nie wiem czy tyle ujdzie na nóżkach, mąż twierdzi ze juz będzie na tyle duży ze wystarczy tylko kupić na nowego bobasa, ale jest jeszcze dużo czasu więc temat jeszcze do obgadania
|
#1024 |
|
Gang Iren
|
Maruda super,ze jestes juz w domu
Oby teraz juz bylo wsio OK Co do wozkow,to ja kupowalam dla Eryka 2w1. Tez mam takie zdanie,ze fotelik tylko do samochodu,a w wozeczku dziecku jest wygodniej i zdrowo dla kregoslupa. Poza tym foteliki w komplecie z wozkami,nie maja crash testow,a mi zalezalo na czyms dobrym,bezpiecznym.
|
#1025 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajny filmik o ciąży znalazłam na necie: https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_ci...l?galg_id=1612
Był balonik jest dzidziuś
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Maruda, fajnie, że już w domku
Uważaj na Was Witam nowe mamusie Dziewczyny, a czy usg genetyczne to to samo co prenatalne? Prenatalne u nas podobno 600zl ale ta koleżanka chyba słabo szukała ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#1027 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
to teraz lew, wypoczywaj i pozwól żeby wszyscy koło Ciebie skakali. ![]() Ale miałam do nadrabiania. A nie było mnie tylko przez chwilę. :p tesciowie z dziadkami kupili nam kuchenkę i musieliśmy jakoś ulokować ja w kuchni muszę przyznać, że co jak co ale teściów to mam idealnych ![]() Piszecie o wózkach a ja robię coraz większe oczy. Do tej pory wózek to był wózek. 4 pompowane koła i gondola :-D a Wy tutaj sypiecie takim fachowym nazewnictwem że nie wiem z wózkiem jeszcze się wstrzymam, ale po usg 7 czerwca zamierzam chociaż malutkie śpioszki kupić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1028 |
|
Gang Iren
|
Hej.
Która pozazdrościła mi ładnej pogody,hę? ![]() Już jest znów szaro,buro,deszczowo i zimno. Ale w sumie może to i lepiej,bo dużo do załatwiania i roboty w nowym domu,więc czasu na spacery brak.
|
#1029 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1030 |
|
Wtajemniczenie
|
U mne szaro buro i cholernie zimno.
|
|
|
|
#1031 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
O widzisz,moze bedziemy razem rodzic
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie leeeeeeeeeeeeeeeejeeeeee - masakra
|
|
#1033 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze nie mysle o wozkach ani nawet ubraniach ciazowych. Na szczescie moj ulubiony kroj sukienek to, jak to moj maz okresla: "firanki" czyli zwiewne i odcinane pod biustem, wiec stroje na lato juz mam Dalej sie zobaczy. Chyba jedynie stanik bede szybko kupowala, bo mi w dotychczasowych ciasno ![]() Trzymajcie sie dziewczyny. Milego dnia |
|
|
|
|
#1034 |
|
Przyczajenie
|
Dziubeczki, wytłumaczcie mi coś bo ja jestem chyba za głupia na tą ciążę...
Do teraz bylam spokojna, ale poczytałam trochę w necie i okazało się, że w 6 tygodniu norma CRL to ok. 5 mm... Ja mam 2... Do tego FHR na poziomie 158 a standard to ok. 120. Pęcherzyk ciążowy -18mm - wydaje mi się jakiś duży w porównaniu do CRL.. Pomóżcie, podpowiedzcie... Jak to jest? Jak to wygląda u Was? |
|
|
|
#1035 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej!
Wyspałam się wreszcie...budziłam się tylko 2 razy w nocy, więc sukces ale od rana mdłości takie, że nic mi się nie chce...![]() U mnie też pada i jest zimno...podobno jutro ma być trochę lepiej-poczekamy, zobaczymy ![]() Cytat:
jednak doświadczona mama ma te terminy w jednym paluszku ale właśnie o tym myślałam pisząc o bezpieczeństwie.Cytat:
![]() Na lato też mam takie kroje jak opisujesz ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
|
|
#1036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pomogę Ci ale też Ci poradzę- nie patrz w te normy bo to faktycznie zgłupieć można. Sama się zafiksowałam, bo wszystkie maja taką betę wysoką a ja tylko 270 tyle że w normach podanych na badaniu jest OK bo takie labolatorium- no ale ja już się zestresowałam oczywiście. Mi się wydaje, że każda kobieta jest inna, każdy organizm jest inny i każda ciąża jest inna więc nie można wszystkiego zamknąć w sztywnych normach. Jeśli bardzo Cię to niepokoi to zadzwoń do swojego gina aby rozwiał Twoje wątpilwości. No i nie stresuj się ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
|
|
|
#1037 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny co się dzieje z pogodą ? u mnie jest tak zimno, że az sobie sweter ubrałam, przecież to już prawie czerwiec
![]() mam całą szafe sukienek i tak sobie tam leżą a ja odgrzebuje zimowe sweterki ![]() mnie znowu rano zemdliło teraz już przeszło, dzisiaj pracuje sobie w domku więc o tyle dobrze, że wychodzić nie musze na tą zimnotedzisiaj zaczęłam 11 tc |
|
|
|
#1038 |
|
Raczkowanie
|
Hello dziewczyny
Ale mamy świetna pogodę.... deszcz leje od dwóch dni, typowo depresyjna aura... ![]() Ja też jestem na zwolnieniu L4 od trzech tygodni i ma tak pozostać do minimum 12 tc, choć nie pracuje fizycznie raczej w dużej korporacji 8 godzin przed kompem no i dojeżdżałam autkiem ok. 35 km w jedną stronę... droga trochę męcząca ale bardzo chętnie wrócę do pracy jak tylko ginek da mi zielone światło jak narazie nawet nie chce o tym słyszeć a ja dla swojej fasolinki zrobię wszystko em ma ja też już na duphaston patrzeć nie mogę.... Ty też masz takie mdłości po nim? okropieństwo.... selene85 problemy z infekcją na samym początku ciąży są bardzo częste mnie też to spotkało. Uczucie wciąż pełnego pęcherza i te, które opisujesz to faktycznie też objawy infekcji... ja przyjmowałam pimafucin globulki dopochwowe i już jest ok.... W ciaży trzeba pamietać o używaniu płynów do higieny intymnej z kwasem mlekowym... |
|
|
|
#1039 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, troszkę mnie nie było ale dopadły mnie straszne mdłości dzień i noc jestem wykończona. Synek też chyba wyczuwa że coś z mamą nie tak bo jest marudny i ma problemy ze snem.
Starałam się trochę nadrobić ale strasznie dużo napisałyście ![]() Witam nowe mamusie Widzę że pogodę macie tak piękną jak u mnie deszcz i wiatr. Fajnie poczytać jak zastanawiacie się kiedy zacznie rosnąć brzuszek od razu przypomina mi się pierwsza ciąża, ale wtedy mój brzuszek zaczął rosnąć po dwudziestym tygodniu w wtedy też wszystkich poinformowaliśmy o dzidziusiu mówiąc od razu że będzie chłopiec. Dopiero w dziewiątym miesiącu mogłam pomyśleć o zmianie garderoby choć i tak większość ciążowych była za duża. Dodam że nie jestem jakoś specjalnie szczupła 55kg 171 cm wzrost. Myślę że niestety w drugiej ciąży brzusio pojawi się wcześniej. Trzymam za was kciuki. ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- AnnaM23 mamy synków w podobnym wieku mój 21.09.2011
Edytowane przez usia198 Czas edycji: 2013-05-28 o 11:06 Powód: błąd w dacie |
|
|
|
#1040 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do mnie gin mówił, że u mnie brzuszek raczej pojawi się później z tego względu, że ja mam taką budowę Brzuch zawsze miałam płaski jak deska, węższe ramiona a za to biodra jak u typowej kobiety, zawsze jak tyłam to wszystko odkładało się w mojej pupie i udach a brzuch był płaski żeby nie wiem co ![]() jak stwierdził "dobry ze mnie inkubator" zobaczymy jak wyjdzie w praktyce, mam budowę po mojej mamie i też mi mówiła, że miała brzuszek takiej średniej wielkości raczej wszystko jej poszło w tył no i póżno było co kolwiek widać u mnie 11 tc i nic nie widać, waga stoi w miejscu brzuszek płaski |
|
|
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no prosze Cię nie grzesz- co ja bym dała żeby 55 kg ważyć
|
|
|
#1042 |
|
Raczkowanie
|
Messsuah u mnie odwrotnie szersze ramiona a biodra przeciętne ale brzuch zawsze płaski. Po porodzie jak wychodziłam ze szpitala to miałam wręcz zapadnięty ale teraz niestety troszkę sadełka mi się ma brzuszku zebrało jak nigdy ale synuś przestał lubić swój wózek i już nie chodzimy na 15 km spacerki codziennie
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- magnusia nie martw się zaraz będziemy wyglądać wszystkie tak samo |
|
|
|
#1043 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1044 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie Szczęśliwie Mamusie!
To mój pierwszy wpis na forum (choć podglądam je od lat) i to z jakiego powodu... Wczoraj całkiem z zaskoczenia zobaczyliśmy na teście dwie kreski. Pojawiły się błyskawicznie, więc mało co nie padliśmy. Na razie jestem w takim szoku, że nie dowierzam, ale jak przeczytałam Wasze objawy to coraz bardziej jestem skłonna uwierzyć, że to fakt. Jutro wizyta u gina! Mam nadzieje, że wszytko będzie ok i dołącze do Was na stałe. Wg. mnie to 6 tc, więc termin lutowy jak nic. Tymczasem trzymajcie się zdrowo!
|
|
|
|
#1045 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1046 | |
|
Raczkowanie
|
ja mam ok 170 cm i ważę 64 kg, chociaż wolałabym z 60 kg ale każdy mówił, że jestem szczupła i w sam raz, żebym więcej nie chudła - może ja mam po prostu ciężkie kości i waga jest taka duża (przynajmniej dla mnie), nawet nie mam ani jednej oponki
![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1047 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lubię tuniki, więc mam ich troszkę (takie obcisłe tez).Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#1048 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1049 |
|
Zadomowienie
|
Ja 3 idę na wizytę (właśnie w 11 tyg), to pewnie też będzie mi się kazał umówić na genetyczne.
A na kiedy masz termin?
|
#1050 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Muszę się zacząć trochę więcej ruszać jak będzie w końcu pogoda to mały da mi popalić na dworze ale póki co to najchętniej nie ruszam się poza podwórko bo wciąż mi słabo, mam mdłości, zgagę ciągle jestem głodna choć nic nie mogę przełknąć i bolą mnie stopy. Jakoś tą ciążę znoszę póki co o wiele intensywniej niż poprzednią. Choć mówią że duże mdłości są przy dziewczynce a mniejsze przy chłopcu ale kto to wie.A ja szczerze nie wiem co bym chciała. Dziewczynka fajna ale ten nasz synuś taki słodziak że może drugiego chłopca bym chciała sama nie wiem ma być zdrowe i już. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

i ciągle jestem zmęczona i senna.
Liczy sie od ostatniej miesiaczki, wiec obstawiam ze to 5 tc. Ale tak czy siak na usg za wcześnie o jakieś 2 tygodnie.

Dzisiaj byłam u lekarza. Serduszko bije prawidłowo, ale jest za mały jak na "swój wiek" licząc od ostatniej miesiączki. Dostałam luteinę, za dwa tygodnie mam się znów zgłosić na badania. Pocieszam się tym, że być może owulacje miałam parę dni później i tak na prawdę wszystko jest ok
16.06.2012
w sumie to ja sie zastanawiałam nad podwójnym zeby I tego starszego wsadzić na dłuższy wypad do miasta bo nie wiem czy tyle ujdzie na nóżkach, mąż twierdzi ze juz będzie na tyle duży ze wystarczy tylko kupić na nowego bobasa, ale jest jeszcze dużo czasu więc temat jeszcze do obgadania
ale ta koleżanka chyba słabo szukała