Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-27, 20:47   #1021
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;41024927]Cześc dziewczyny!
Jutro wizyta u lekarza. Wg moich wyliczeń to dopiero 3t czyli lekarz mi za dużo nie powie teraz prawda?
Strasznie męczą mnie wzdęcia. Cokolwiek zjem to brzuch jak balon i ciągle jestem zmęczona i senna.

A co do l4 to chciałabym jak najszybciej. Pracuje w zapachach, na 3 zmiany i jeszcze czasem trzeba coś dźwigać. A najbardziej boję się jak dopadną mnie mdłości w pracy[/QUOTE]

3 tc to raczej niemożliwe Liczy sie od ostatniej miesiaczki, wiec obstawiam ze to 5 tc. Ale tak czy siak na usg za wcześnie o jakieś 2 tygodnie.
Stary 2013-05-27, 20:51   #1022
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Magnusia - mi czasami zakręci się w głowie, ale czasami normalnie też tak miałam
a ty masz plamisz krwią czy raczej to takie brudzenie?
!
takie brudzenie- ciężko to określić, takie brązowane rozwodnione. Teraz już prawie nie ma ale biorę te proszki więc to może po tym przestało

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Buka20 Pokaż wiadomość
Cześć! Ciężko Was nadrobić w czytaniu Dzisiaj byłam u lekarza. Serduszko bije prawidłowo, ale jest za mały jak na "swój wiek" licząc od ostatniej miesiączki. Dostałam luteinę, za dwa tygodnie mam się znów zgłosić na badania. Pocieszam się tym, że być może owulacje miałam parę dni później i tak na prawdę wszystko jest ok Ważne, że Serduszko bije

super, niech maluszek rośnie
Stary 2013-05-27, 20:52   #1023
AnnaM23
Raczkowanie

Kurcze wy juz o wózkach myślicie ? w sumie to ja sie zastanawiałam nad podwójnym zeby I tego starszego wsadzić na dłuższy wypad do miasta bo nie wiem czy tyle ujdzie na nóżkach, mąż twierdzi ze juz będzie na tyle duży ze wystarczy tylko kupić na nowego bobasa, ale jest jeszcze dużo czasu więc temat jeszcze do obgadania
Stary 2013-05-27, 21:16   #1024
gosia261282
Gang Iren

Maruda super,ze jestes juz w domu
Oby teraz juz bylo wsio OK

Co do wozkow,to ja kupowalam dla Eryka 2w1. Tez mam takie zdanie,ze fotelik tylko do samochodu,a w wozeczku dziecku jest wygodniej i zdrowo dla kregoslupa. Poza tym foteliki w komplecie z wozkami,nie maja crash testow,a mi zalezalo na czyms dobrym,bezpiecznym.
Stary 2013-05-27, 21:49   #1025
selena85
Wtajemniczenie

Fajny filmik o ciąży znalazłam na necie: https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_ci...l?galg_id=1612

Był balonik jest dzidziuś
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 21:52   #1026
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Maruda, fajnie, że już w domku
Uważaj na Was

Witam nowe mamusie

Dziewczyny, a czy usg genetyczne to to samo co prenatalne? Prenatalne u nas podobno 600zl ale ta koleżanka chyba słabo szukała

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 23:14   #1027
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Wypuścili mnie dziś popołudniu ze szpitala po tyg. pobycie
Ryzyko poronienia dalej jest, bo niestety beta rośnie za mało do norm, ale na usg dzisiejszym wszystko ok - czyli serce bije i zarodek rośnie
Dostałam leki na podtrzymanie (duphaston i no spe ) i nakaz leżenia.
Dalej mam nadzieję że będzie ok, mimo iż dzisiaj od rana lekko krwawię niestety... Lekarze wiedzieli, puścili mnie do domu bo jak do czegoś będzie miało dojść to i tak dojdzie jak to stwierdzili.
Zresztą dla mnie lepiej leżeć w domu niż w szpitalu który tylko dołuje...
Pewnie, że lepiej w domu to teraz lew, wypoczywaj i pozwól żeby wszyscy koło Ciebie skakali.

Ale miałam do nadrabiania. A nie było mnie tylko przez chwilę. :p tesciowie z dziadkami kupili nam kuchenkę i musieliśmy jakoś ulokować ja w kuchni muszę przyznać, że co jak co ale teściów to mam idealnych

Piszecie o wózkach a ja robię coraz większe oczy. Do tej pory wózek to był wózek. 4 pompowane koła i gondola :-D a Wy tutaj sypiecie takim fachowym nazewnictwem że nie wiem z wózkiem jeszcze się wstrzymam, ale po usg 7 czerwca zamierzam chociaż malutkie śpioszki kupić chociaż jako dobrą monetę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-28, 07:43   #1028
gosia261282
Gang Iren

Hej.

Która pozazdrościła mi ładnej pogody,hę?
Już jest znów szaro,buro,deszczowo i zimno.

Ale w sumie może to i lepiej,bo dużo do załatwiania i roboty w nowym domu,więc czasu na spacery brak.
Stary 2013-05-28, 07:55   #1029
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hej.

Która pozazdrościła mi ładnej pogody,hę?
Już jest znów szaro,buro,deszczowo i zimno.

Ale w sumie może to i lepiej,bo dużo do załatwiania i roboty w nowym domu,więc czasu na spacery brak.

U mnie też pada szaro buro
gosia wiesz, że Twoja OM była 2 dni po mojej
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:30   #1030
kefii
Wtajemniczenie

U mne szaro buro i cholernie zimno.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:35   #1031
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
U mnie też pada szaro buro
gosia wiesz, że Twoja OM była 2 dni po mojej

O widzisz,moze bedziemy razem rodzic
Stary 2013-05-28, 08:43   #1032
magnusia
Zakorzenienie

U mnie leeeeeeeeeeeeeeeejeeeeee - masakra
Stary 2013-05-28, 09:37   #1033
Switezianka_23
Rozeznanie

Cytat:
Ja pracuje w laboratorium, ale po prostu robię te rzeczy, które mi wolno.

Gdy jestem w domu baaardzo cieżko mi sie zmotywowac do czegokolwiek, gnije na kanapie caly dzień podsypiajac co chwile. Praca pomaga mi sie zebrać w sobie.
Perfuzja, doskonale Cie rozumiem bo mam podobnie. Poza tym kocham swoja robote i chyba jestem troche control-freak, bo lubie miec bezposredni wglad w to, jak "moj" lab dziala. Polozyc sie do lozka na pol roku? Brr... przeraza :P

Jeszcze nie mysle o wozkach ani nawet ubraniach ciazowych. Na szczescie moj ulubiony kroj sukienek to, jak to moj maz okresla: "firanki" czyli zwiewne i odcinane pod biustem, wiec stroje na lato juz mam Dalej sie zobaczy. Chyba jedynie stanik bede szybko kupowala, bo mi w dotychczasowych ciasno

Trzymajcie sie dziewczyny. Milego dnia
Switezianka_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:43   #1034
angeliqe
Przyczajenie

Dziubeczki, wytłumaczcie mi coś bo ja jestem chyba za głupia na tą ciążę...
Do teraz bylam spokojna, ale poczytałam trochę w necie i okazało się, że w 6 tygodniu norma CRL to ok. 5 mm... Ja mam 2... Do tego FHR na poziomie 158 a standard to ok. 120. Pęcherzyk ciążowy -18mm - wydaje mi się jakiś duży w porównaniu do CRL..
Pomóżcie, podpowiedzcie... Jak to jest? Jak to wygląda u Was?
angeliqe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:58   #1035
em ma
Zadomowienie

Hej!
Wyspałam się wreszcie...budziłam się tylko 2 razy w nocy, więc sukces ale od rana mdłości takie, że nic mi się nie chce...
U mnie też pada i jest zimno...podobno jutro ma być trochę lepiej-poczekamy, zobaczymy
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Co do wozkow,to ja kupowalam dla Eryka 2w1. Tez mam takie zdanie,ze fotelik tylko do samochodu,a w wozeczku dziecku jest wygodniej i zdrowo dla kregoslupa. Poza tym foteliki w komplecie z wozkami,nie maja crash testow,a mi zalezalo na czyms dobrym,bezpiecznym.
Właśnie zapomniałam jak to się nazywa jednak doświadczona mama ma te terminy w jednym paluszku ale właśnie o tym myślałam pisząc o bezpieczeństwie.

Cytat:
Napisane przez Switezianka_23 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie mysle o wozkach ani nawet ubraniach ciazowych. Na szczescie moj ulubiony kroj sukienek to, jak to moj maz okresla: "firanki" czyli zwiewne i odcinane pod biustem, wiec stroje na lato juz mam Dalej sie zobaczy. Chyba jedynie stanik bede szybko kupowala, bo mi w dotychczasowych ciasno
Ja niby wszystkie spodnie mam biodrówki, ale mnie wkurzają po prostu...mieszczę się, zapinam jednak wolałabym coś co w ogóle nie będzie w żaden sposób obciskać..Myślałam żeby sobie kupić jakieś fajne leginsy, do tego tuniki i tak pomykać w okresie największego balonika
Na lato też mam takie kroje jak opisujesz

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez angeliqe Pokaż wiadomość
Do teraz bylam spokojna, ale poczytałam trochę w necie i okazało się, że w 6 tygodniu norma CRL to ok. 5 mm... Ja mam 2... Do tego FHR na poziomie 158 a standard to ok. 120. Pęcherzyk ciążowy -18mm - wydaje mi się jakiś duży w porównaniu do CRL..
Kochana ja nie pomogę, bo po prostu nie zaglądam na te normy rozwój zarodka jest bardzo indywidualny i najlepiej w określeniu czy wszystko jest pomoże lekarz prowadzący ciążę. Skoro lekarz mi powiedział, że wszystko jest ok to mu wierzę. Twój mówił, że coś jest nie tak?
Stary 2013-05-28, 10:20   #1036
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angeliqe Pokaż wiadomość

nie pomogę Ci ale też Ci poradzę- nie patrz w te normy bo to faktycznie zgłupieć można. Sama się zafiksowałam, bo wszystkie maja taką betę wysoką a ja tylko 270 tyle że w normach podanych na badaniu jest OK bo takie labolatorium- no ale ja już się zestresowałam oczywiście.
Mi się wydaje, że każda kobieta jest inna, każdy organizm jest inny i każda ciąża jest inna więc nie można wszystkiego zamknąć w sztywnych normach.
Jeśli bardzo Cię to niepokoi to zadzwoń do swojego gina aby rozwiał Twoje wątpilwości. No i nie stresuj się

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość

Ja niby wszystkie spodnie mam biodrówki, ale mnie wkurzają po prostu...mieszczę się, zapinam jednak wolałabym coś co w ogóle nie będzie w żaden sposób obciskać..Myślałam żeby sobie kupić jakieś fajne leginsy, do tego tuniki i tak pomykać w okresie największego balonika
Na lato też mam takie kroje jak opisujesz
?
ja kompletnie nie wiem w co ja się będę ubierać w lato- pewnie będę musiała wszystko kupić bo ciuchy noszę takie, że do brzucha nijak nie pasują
Stary 2013-05-28, 10:25   #1037
Messsuah
Raczkowanie

Dziewczyny co się dzieje z pogodą ? u mnie jest tak zimno, że az sobie sweter ubrałam, przecież to już prawie czerwiec
mam całą szafe sukienek i tak sobie tam leżą a ja odgrzebuje zimowe sweterki

mnie znowu rano zemdliło teraz już przeszło, dzisiaj pracuje sobie w domku więc o tyle dobrze, że wychodzić nie musze na tą zimnote

dzisiaj zaczęłam 11 tc ciekawa jestem co tam u maleństwa, dopiero za 2 tyg go zobaczę....
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 10:41   #1038
freedom19
Raczkowanie

Hello dziewczyny
Ale mamy świetna pogodę.... deszcz leje od dwóch dni, typowo depresyjna aura...
Ja też jestem na zwolnieniu L4 od trzech tygodni i ma tak pozostać do minimum 12 tc, choć nie pracuje fizycznie raczej w dużej korporacji 8 godzin przed kompem no i dojeżdżałam autkiem ok. 35 km w jedną stronę... droga trochę męcząca ale bardzo chętnie wrócę do pracy jak tylko ginek da mi zielone światło jak narazie nawet nie chce o tym słyszeć a ja dla swojej fasolinki zrobię wszystko
em ma ja też już na duphaston patrzeć nie mogę.... Ty też masz takie mdłości po nim? okropieństwo....
selene85 problemy z infekcją na samym początku ciąży są bardzo częste mnie też to spotkało. Uczucie wciąż pełnego pęcherza i te, które opisujesz to faktycznie też objawy infekcji... ja przyjmowałam pimafucin globulki dopochwowe i już jest ok.... W ciaży trzeba pamietać o używaniu płynów do higieny intymnej z kwasem mlekowym...
freedom19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:05   #1039
usia198
Raczkowanie

Hej dziewczyny, troszkę mnie nie było ale dopadły mnie straszne mdłości dzień i noc jestem wykończona. Synek też chyba wyczuwa że coś z mamą nie tak bo jest marudny i ma problemy ze snem.
Starałam się trochę nadrobić ale strasznie dużo napisałyście
Witam nowe mamusie
Widzę że pogodę macie tak piękną jak u mnie deszcz i wiatr.

Fajnie poczytać jak zastanawiacie się kiedy zacznie rosnąć brzuszek od razu przypomina mi się pierwsza ciąża, ale wtedy mój brzuszek zaczął rosnąć po dwudziestym tygodniu w wtedy też wszystkich poinformowaliśmy o dzidziusiu mówiąc od razu że będzie chłopiec. Dopiero w dziewiątym miesiącu mogłam pomyśleć o zmianie garderoby choć i tak większość ciążowych była za duża. Dodam że nie jestem jakoś specjalnie szczupła 55kg 171 cm wzrost.
Myślę że niestety w drugiej ciąży brzusio pojawi się wcześniej.

Trzymam za was kciuki.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

AnnaM23 mamy synków w podobnym wieku mój 21.09.2011

Edytowane przez usia198
Czas edycji: 2013-05-28 o 11:06 Powód: błąd w dacie
usia198 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:09   #1040
Messsuah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez usia198 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, troszkę mnie nie było ale dopadły mnie straszne mdłości dzień i noc jestem wykończona. Synek też chyba wyczuwa że coś z mamą nie tak bo jest marudny i ma problemy ze snem.
Starałam się trochę nadrobić ale strasznie dużo napisałyście
Witam nowe mamusie
Widzę że pogodę macie tak piękną jak u mnie deszcz i wiatr.

Fajnie poczytać jak zastanawiacie się kiedy zacznie rosnąć brzuszek od razu przypomina mi się pierwsza ciąża, ale wtedy mój brzuszek zaczął rosnąć po dwudziestym tygodniu w wtedy też wszystkich poinformowaliśmy o dzidziusiu mówiąc od razu że będzie chłopiec. Dopiero w dziewiątym miesiącu mogłam pomyśleć o zmianie garderoby choć i tak większość ciążowych była za duża. Dodam że nie jestem jakoś specjalnie szczupła 55kg 171 cm wzrost.

Trzymam za was kciuki.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

AnnaM23 mamy synków w podobnym wieku mój 21.02.2011

do mnie gin mówił, że u mnie brzuszek raczej pojawi się później z tego względu, że ja mam taką budowę
Brzuch zawsze miałam płaski jak deska, węższe ramiona a za to biodra jak u typowej kobiety, zawsze jak tyłam to wszystko odkładało się w mojej pupie i udach a brzuch był płaski żeby nie wiem co
jak stwierdził "dobry ze mnie inkubator"
zobaczymy jak wyjdzie w praktyce, mam budowę po mojej mamie i też mi mówiła, że miała brzuszek takiej średniej wielkości raczej wszystko jej poszło w tył no i póżno było co kolwiek widać

u mnie 11 tc i nic nie widać, waga stoi w miejscu brzuszek płaski
Stary 2013-05-28, 11:13   #1041
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
.

. Dopiero w dziewiątym miesiącu mogłam pomyśleć o zmianie garderoby choć i tak większość ciążowych była za duża. Dodam że nie jestem jakoś specjalnie szczupła 55kg 171 cm wzrost.

no prosze Cię nie grzesz- co ja bym dała żeby 55 kg ważyć
Stary 2013-05-28, 11:23   #1042
usia198
Raczkowanie

Messsuah u mnie odwrotnie szersze ramiona a biodra przeciętne ale brzuch zawsze płaski. Po porodzie jak wychodziłam ze szpitala to miałam wręcz zapadnięty ale teraz niestety troszkę sadełka mi się ma brzuszku zebrało jak nigdy ale synuś przestał lubić swój wózek i już nie chodzimy na 15 km spacerki codziennie

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

magnusia nie martw się zaraz będziemy wyglądać wszystkie tak samo
Stary 2013-05-28, 11:29   #1043
Switezianka_23
Rozeznanie

Cytat:
Dodam że nie jestem jakoś specjalnie szczupła 55kg 171 cm wzrost.
Serio? Jak Ty nie jestes szczupla przy takim wzroscie to ja jestem wielorybem Wiec z uwagi na moje zdrowie psychiczne uznajmy, ze jednak jestes szczupla
Switezianka_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:35   #1044
forester
Zadomowienie

Witam wszystkie Szczęśliwie Mamusie!
To mój pierwszy wpis na forum (choć podglądam je od lat) i to z jakiego powodu... Wczoraj całkiem z zaskoczenia zobaczyliśmy na teście dwie kreski. Pojawiły się błyskawicznie, więc mało co nie padliśmy.
Na razie jestem w takim szoku, że nie dowierzam, ale jak przeczytałam Wasze objawy to coraz bardziej jestem skłonna uwierzyć, że to fakt. Jutro wizyta u gina! Mam nadzieje, że wszytko będzie ok i dołącze do Was na stałe. Wg. mnie to 6 tc, więc termin lutowy jak nic.
Tymczasem trzymajcie się zdrowo!
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:42   #1045
usia198
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Switezianka_23 Pokaż wiadomość
Serio? Jak Ty nie jestes szczupla przy takim wzroscie to ja jestem wielorybem Wiec z uwagi na moje zdrowie psychiczne uznajmy, ze jednak jestes szczupla
Wiesz kiedyś przy tej wadze miałam 60 cm w pasie a teraz 70.Waga się nie zmienia (od 8 klasy podstawówki) a mój wygląd tak ale tłumaczę sobie że teraz jestem bardziej kobieca. A tutaj jak doczytałam jest kilka chudzielców po czterdzieści parę kilo.

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
To mój pierwszy wpis na forum (choć podglądam je od lat) i to z jakiego powodu... Wczoraj całkiem z zaskoczenia zobaczyliśmy na teście dwie kreski. Pojawiły się błyskawicznie, więc mało co nie padliśmy.
Na razie jestem w takim szoku, że nie dowierzam, ale jak przeczytałam Wasze objawy to coraz bardziej jestem skłonna uwierzyć, że to fakt. Jutro wizyta u gina! Mam nadzieje, że wszytko będzie ok i dołącze do Was na stałe. Wg. mnie to 6 tc, więc termin lutowy jak nic.
Gratulacje
Stary 2013-05-28, 11:45   #1046
Messsuah
Raczkowanie

ja mam ok 170 cm i ważę 64 kg, chociaż wolałabym z 60 kg ale każdy mówił, że jestem szczupła i w sam raz, żebym więcej nie chudła - może ja mam po prostu ciężkie kości i waga jest taka duża (przynajmniej dla mnie), nawet nie mam ani jednej oponki

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Hello
Stary 2013-05-28, 11:48   #1047
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ja kompletnie nie wiem w co ja się będę ubierać w lato- pewnie będę musiała wszystko kupić bo ciuchy noszę takie, że do brzucha nijak nie pasują
Ja liczę, że w lecie zmieszczę się w to co mam lubię tuniki, więc mam ich troszkę (takie obcisłe tez).

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość

dzisiaj zaczęłam 11 tc ciekawa jestem co tam u maleństwa, dopiero za 2 tyg go zobaczę....
To między nami tylko tydzień różnicy. Za 2 tyg masz usg genetyczne?
Cytat:
Napisane przez freedom19 Pokaż wiadomość
em ma ja też już na duphaston patrzeć nie mogę.... Ty też masz takie mdłości po nim? okropieństwo....
Ja już nie wiem czy te mdłości to od duphastonu bo nie mam ich za każdym razem jak go wezmę
Cytat:
Witaj
Stary 2013-05-28, 11:50   #1048
Messsuah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość

To między nami tylko tydzień różnicy. Za 2 tyg masz usg genetyczne?
tak
Stary 2013-05-28, 11:52   #1049
em ma
Zadomowienie

Cytat:
tak
Ja 3 idę na wizytę (właśnie w 11 tyg), to pewnie też będzie mi się kazał umówić na genetyczne.
A na kiedy masz termin?
Stary 2013-05-28, 11:53   #1050
usia198
Raczkowanie

Cytat:
ja mam ok 170 cm i ważę 64 kg, chociaż wolałabym z 60 kg ale każdy mówił, że jestem szczupła i w sam raz, żebym więcej nie chudła - może ja mam po prostu ciężkie kości i waga jest taka duża (przynajmniej dla mnie), nawet nie mam ani jednej oponki
A u mnie na brzuszku troszkę sadełka się zebrało więc chyba waga nie do końca mówi o wyglądzie.
Muszę się zacząć trochę więcej ruszać jak będzie w końcu pogoda to mały da mi popalić na dworze ale póki co to najchętniej nie ruszam się poza podwórko bo wciąż mi słabo, mam mdłości, zgagę ciągle jestem głodna choć nic nie mogę przełknąć i bolą mnie stopy. Jakoś tą ciążę znoszę póki co o wiele intensywniej niż poprzednią. Choć mówią że duże mdłości są przy dziewczynce a mniejsze przy chłopcu ale kto to wie.A ja szczerze nie wiem co bym chciała. Dziewczynka fajna ale ten nasz synuś taki słodziak że może drugiego chłopca bym chciała sama nie wiem ma być zdrowe i już.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości