Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-28, 12:25   #2731
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Neni tu Ci odpisuje... 104 cm a Ty?
99 cm.
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:30   #2732
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Co to za ćwiczenia?

Przykro mi bardzo czytać takie rzeczy I już tyle lat się męczysz
Może teściu w końcu zmądrzeje...

.
ja nawet wczoraj wrzuciłam, takie ćwiczenia-próby, jako ciekawostkę, ale chyba tylko 1 osoba zauważyła

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:31   #2733
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

ja tez mam moj pepek jeszcze w srodku, chociaz jest troche ponaciagany i chyba mi kilka roztepow wyszlo w okolicy pepka ;/

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:31   #2734
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
U mnie w tym miesiącu to samo. Mamy na koncie 200 zł z czego dziś lub jutro stówka pójdzie na paliwo, bo się kończy, a do pracy mężulek dojeżdżać musi i zostaniemy ze 100 zł do 10 czerwca. Widziałam, że maj będzie ciężki, bo musieliśmy kupić prezent na komunię dla chrześnicy, wiadomo wyprawki ciąg dalszy, ale nie wiem jak wyżyjemy za 100 zł przez dwa tygodnie.
Ja mam NIESTETY o tyle łatwiej, że mam kasę na koncie oszczędnościowym ... I bardzo łatwo mi się tę kasę stamtąd podbiera
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Myśle też nad otulaczkiem, jakie on ma wymiary?
Co do bodźców to z tego co uczyłam sie na studiach moge powiedziec ze zdecydowanie gorsze dla dziecka jest za malo bodźców niż za duzo. Wiadomo to jest kwestia mocno indywidualna i trzeba ,,nauczyc sie" wlasnego dziecka. Niemniej jednak w łonie dzidzia ma bardzo duzo bodźców i po narodzinach zazwyczaj wieksza ich ilosc dziala kojaco.Po to tez ten otulaczek jest wymyslony.
Jest cos takiego jak przestymulowanie, jednak chyba trzeba byloby caly czas dziecko nosic, bujac. spiewac mu, pokazywac intensywne kolory i opatulac jednoczesnie.
Długość 55 cm, a szerokość regulowana jest na rzepy.

Otulaczek jest głównie po to, by stworzyć dziecku warunki podobne do tych w macicy pod względem przestrzennym. Noworodek nie ogarnia, że ma rączki i nóżki i machanie nimi go wkurza
A co do bodźców - zgadzam się, ale trzeba wiedzieć jakiego rodzaju bodźców należy dostarczać. Na pewno jest to kołysanie i jednostajne szumy.

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-05-28 o 12:34
Stary 2013-05-28, 12:32   #2735
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Uff Was nadrabiać to syzyfowa praca :P

Byłam na SR, tak jak pisałam, mało co się dowiedziałam, bo było o witaminach i była babka z Prenatala. Więcej dowiedziałam się od położnej po tej całej gadce promocyjnej, generalnie o jedzeniu przy karmieniu piersią, żeby jeść, a nie żyć na gotowanym kurczaku i rosole, bo nasze dzieci w ciągu roku potrajają wagę i z czegoś muszą czerpać te składniki. A kolki były, są i będą i nie ma na nie lekarstwa. Oczywiście jak dziecko ma duże problemy, to uważać, ale tak generalnie to próbować i nie bać się.

Mój pępek wklęsły i też chyba taki pozostanie, ewentualnie zrówna się z brzuchem :P

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki

Podczytuje od paru dni ale niestety nie mam weny zeby was pocytowac, poodpowiadac.... straszne dni sa dla mnie niestety.
Strasznie Ci współczuję sytuacji, nawet nie wiem, co Ci napisać.. Okropnego masz teścia, strasznego...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:36   #2736
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ja mam NIESTETY o tyle łatwiej, że mam kasę na koncie oszczędnościowym ... I bardzo łatwo mi się tę kasę stamtąd podbiera
My na oszczędnościowym mamy jeszcze, po wielkich remontowych zakupach, 300 zł, ale za Chiny Ludowe nie chcę tego ruszać. Mam nadzieję, że obejdzie się bez tego.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:37   #2737
Niunia20
Rozeznanie

Cytat:
Tak Was czytam i czytam i wychodzi, ze wiele z Was już ma obawy, że wkrótce urodzi, moja 3 rady są następujace:

1. Pakujcie się dziewczyny, nie znacie dnia ani godziny
2. Myjcie się dziewczyny, nie znacie dnia ani godziny
3. Golcie się dziewczyny, nie znacie dnia ani godziny

zastosowałam się do wszystkiego w dodatku śpię na podkładzie poporodowym mąż się boi że nasze nowe łóżko zabrudzę jak wody odejdą

a teraz kolejne pytanie któraś pisała o nożyczkach które są lepsze TT czy BabyOno??

i szczoteczki z grzebykami z naturalnego włosia czy te sztuczne??

chcę dzisiaj zakupy u gapa_kids zrobić i nie wiem co wybrać

kupujecie woreczki na zużyte pieluszki ??

dobra trzymajcie kciuki za moją szyjkę dzisiaj druga wizyta u gin....
Stary 2013-05-28, 12:37   #2738
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
My na oszczędnościowym mamy jeszcze, po wielkich remontowych zakupach, 300 zł, ale za Chiny Ludowe nie chcę tego ruszać. Mam nadzieję, że obejdzie się bez tego.
A to i ja nie chcę tego ruszać ... Ale co robić, co robić, co ...
Oczywiście notuję sobie w zeszyciku, że trzeba to oddać, ale to takie trudne ...

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-05-28 o 12:38
Stary 2013-05-28, 12:37   #2739
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

moje libido od dłuzszego czasu poworócilo, a ze nie mzoemy to tez snia mi sie rozne rzeczy, ostatnio np. ze miałam siusiaka i robilam to z dziewczyną

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
ja

Troche mnie zaniepokiłyście tymi wodami. Do szpitala mam 60km, a jak jeszcze Tż bedzie w pracy to już w ogole. A wszedzie gdzie bym nie czytała to, jesli wody sa ok to trzeba sie stawic w ciągu 6h. Chyba bede znowu meczyc swojego lekarza
przecież często się aż tak nie zdarza, że wody od razu odchodzą, często sie sączą albo wcale nie odchodzą w domu, wiec nie martw się na zapas
Cytat:
Eee to chyba nic nie znaczy. Ostatnio gdzie indziej czułam czkawkę a całkiem gdzie indziej była główka i to był ten sam dzień. I pytałam o to lekarza i mówił, że niekoniecznie gdzie czkawka - tam główka.

Ja mam płaski, ale miałam głęboki.

Rety, jakaś niedorobiona dziś jestem
Wszystko jest nie tak i nerwa mam jakiegoś

Na dodatek weszłam na konto po tygodniu nieobecności, zapłaciłam kredyt, rachunki, kartę kredytową spłaciłam i jestem prawie na zerooo Nie wiem co się dzieje ostatnio z moimi pieniędzmi
no kasa ma to do siebie, ze szybko znika niestety

co do pępka to ja mi górny kawałek części odstaje a reszta płaska jest, ciekawe jak do końca będzie

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:40   #2740
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
zastosowałam się do wszystkiego w dodatku śpię na podkładzie poporodowym mąż się boi że nasze nowe łóżko zabrudzę jak wody odejdą

a teraz kolejne pytanie któraś pisała o nożyczkach które są lepsze TT czy BabyOno??

Co do pytań-nie mam nożyczek tylko cążki BabyOno.
Szczotkę mam chyba ze sztucznego włosia ... Sama nie wiem... Kupiłam komplet: grzebyk+ szczotka TT.

Woreczków na pieluszki nie planuję kupować.

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-05-28 o 12:42
Stary 2013-05-28, 12:41   #2741
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:

nożyczki kupuję z TT.
u mnie w SR mówili, że lepsze jest włosie sztuczne.
i nie kupuję woreczków.
za wizytę
Stary 2013-05-28, 12:42   #2742
Neni1984
Zakorzenienie

Idę robić obiad
Stary 2013-05-28, 12:42   #2743
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

Długość 55 cm, a szerokość regulowana jest na rzepy.

Otulaczek jest głównie po to, by stworzyć dziecku warunki podobne do tych w macicy pod względem przestrzennym. Noworodek nie ogarnia, że ma rączki i nóżki i machanie nimi go wkurza
A co do bodźców - zgadzam się, ale trzeba wiedzieć jakiego rodzaju bodźców należy dostarczać. Na pewno jest to kołysanie i jednostajne szumy.
już tłumacze, miałam to na studiach Otulajac dziecko wbrew pozorom dostarczamy mu bardzo duzo bodzców, szczególnie stymulujemy zmysł dotyku. Bez otulaczka dziecko jest ,,wolne", macha raczkami bez ładu i składu - denerwuje się. Jak juz utulimy dziecko w otulaczku, kocyku, pieluszce itp. jest mu ciasno, dokładamy do tego szumy, zapach mamy, najlepiej tez trzymac dziecko na boczku, bo lezac na plecach może miec poczucie, że ,,spada w dół" i jest duza stymulacja.

a z tymi melodyjkami to warto je puszczac maluszkom wtedy gdy sa przy mamie, bezpieczne. Potem wraz z rozwojem dziecka bedzie sobie kojarzylo te melodie z bezpieczna sytuacja. Jest szansa, ze bedzie zasypialo np. przy melodii.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:44   #2744
Oliath
Zakorzenienie

Czuję się lżejsza o kilka stówek
Wlasnie przyszedl chodzacy konik Tawny z lalką Barbie dla Lali na Dzien Dziecka, mosiężne uchwyty do szuflad do pokoju Lali oraz lakier stare zloto i bezbarwny fixer na wykonczenia mebli - a do tego wplacilam zaliczke na Izy Bułgarię w sierpniu OMG
Chcialabym Was poinformowac, ze koszt utrzymania dziecka rosnie wprost proporcjonalnie do jego wieku, i tak az do doroslosci
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:44   #2745
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Nożyczki- jak mam BabyOno (zestaw z obcinaczkami) , ale nie mam porównania z innymi
Szczotka- mam ze sztucznego miękkiego włosia firmy Canpol, ale nie wiem co lepsze.

Woreczki- nie kupuję.
Cytat:
A to i ja nie chcę tego ruszać ... Ale co robić, co robić, co ...
Oczywiście notuję sobie w zeszyciku, że trzeba to oddać, ale to takie trudne ...
Damy radę.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:46   #2746
iwona335
Zakorzenienie

wybrane pordukty wg analiz sroki:

Płyn do kąpieli: Flosslek for baby emulsja, Hipp Babysanft płyn, Babydream extrasensitive

Szampon do włosów: Atoperal Baby, Hipp babysanft, Babydream

Kremy: Pharmaceris krem ochronno-kojący do twarzy, Hipp krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała, Babydream extrasensitive Pflegecream krem do skóry wrażliwej, Linomag Babo A+E

Oliwka: Hipp różowa

Na podrażnioną pupe: tormentalum (zamiast sudocremu)

Chusteczki nawilżające: Huggies natural care zielone, Tibelly baby sensitive- sklep Netto, Hipp babysanft FeuchtTucher, Johnsonsbaby, Babydream, Penaten, Tami Cotton natural Care lub Ultrasensitive, Toujours Baby Wipes- sklep Lidl, Wichies Comfortand and big- sklep Kaufland, Dada- sklep Biedronka

Cos na słońce: Bioderma Protoderm SPF 50+ mleczko dla dzieci

Na brodawki: Babydream fur mama, Floslek preparat do pielegnacji brodawek
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:46   #2747
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
co do pępka to ja mi górny kawałek części odstaje a reszta płaska jest, ciekawe jak do końca będzie
mam to samo
Stary 2013-05-28, 12:47   #2748
kubus puchatek
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość

Witam wszystkie w ten ponury i deszczowy dzien. Ja od dzis w pracy, ale itak postaram sie Was nadrabiac. Mam nadzieje, ze tych 5 tygodni w pracy szybko minie
Cześć jaskierka,ja też mam nadzieje,że 5 tyg w pracy szybko minie nam,bo mi podobnie jak Tobie,dokładnie tyle pozostało i odliczam z niecierpliwością spokojnej pracy życzę!

Cytat:
Napisane przez isabele Pokaż wiadomość
Cześć

Ostatnimi czasy często Was podczytuję Postanowiłam się przywitać, i będę próbowała Was gonić - bo posty piszecie w zastraszającym tempie

Nasze Maleństwo urodzi się 28.08

Przyjmiecie mnie??
Witam Cię serdecznie

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość

Pozostaje temat jego rodziny ale tu wiem ze nie powinnam sie przejmowac tym bardziej ze wiem ze on od paru lat juz inaczej patrzy na ich zachowanie bo przejzal na oczy. Ale zabolalo mnie to co wczoraj uslyszalam. Poszedl na dol do swojego ojca zebysmy pojechali zameldowac mnie i Mateuszka tu gdzie mieszkamy bo juz ponad 6 lat i ciagle nie jestem zameldowana a tesc mu na to ze po co on bedzie meldowal czlowieka ktory jest mu niepotrzebny i nawet nie pomoze zerwac jednego jablka w sadzie. Boze dziewczynki jak mnie to zabolalo...teraz wiadomo jestem w ciazy wiec czas jako taki mam mimo wielu obowiazkow ponadprogramowych jakie sobie narzucam np koszenie trawy, wozenie drewna i robie to przeciez nie tylko dla siebie tylko dla nas wszystkich zeby nikt nie musial sie odrywac od innych zajec. A jak nie bylam w ciazy to pracowalam od marca na pelnych obrotach az do listopada i czasem w dupe nie mialam czasu sie podrapac, nie wymagalam od nikogo pomocy przy Matim czy w domu. A on takie rzeczy gada, gdybym miala czas na pomoc to bym mu pomogla ale ja sama czasem zmuszona bylam wziasc czlowieka do pracy i mu placic.
Jego corunia nie dawala sobie rady bedac w ciazy i teraz tez nie - maz siedzi w domu juz od wrzesnia, mamusia jezdzi non stop ale ona jest zlota a ja to nikt.

Kochane znowu monolog ale naprawde ciezko mi. Duzo slyszalam jak sie czepial ze jezdze to mu maz powiedzial ze robie wszystko to czego on juz nie musi oplaty, zakupy, dziecko do lekarzy to i tak on swoje wie. Jego corunia bywala u nas co drugi dzien na cale dnie i bylo dobrze a ja nie moge sie nigdzie ruszyc wedlug niego.

Ja znam przyczyne jego nienawisci - zabralam im darmowa sile robocza ale dlaczego on nie potrafi zrozumiec ze taka kolej rzeczy. Maz jak ma chwile a nawet czasem zostawia swoja robote i pomaga w wymyslonych zajecial ojca swojego a jak mielismy rwanie jablek to ja rwalam sama o on jezdzil i zwozil ojca jablka z pola i ustawial do 23 w nocy.

Kochana z Twojego opisu można wywnioskować,że za dużo nie zdziałasz z teściem.Już jest takim człowiekiem i raczej się nie zmieni Współczuję bardzo Ty musisz być silna i zlewać to co on mówi,wiedzieć,że nie ma racji,musisz sama sobie mówić,że jesteś silna i pracowita i czerpać z tego jeszcze większą siłę.(masło maślane) Choć ja mam teściów daleko od siebie,to jesteśmy z kontakcie na skypie i wiem co czujesz,bo mnie potrafi jedno debilne pytanie mojego teścia wyprowadzić z równowagi wrrrr! ja nie komentuję i nie wchodzę w dyskusję,bo nie chcę,żeby mojemu Tż-towi się zrobiło niemiło. Musisz być silna dla dzieci ,siebie i dobra swojej rodziny!

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość

Dziś zaczynamy 31 tydzień

za tygodnie i za wizyty!
za tydzień

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Czy któraś nie ma jeszcze wystającego pępka?
Ja nie mam i chyba nie będę miała,ja w ogóle jestem dziwna,bo nie mam też krechyna brzuszku i sutki nie ciemnieją,ale czytałam,że kobiety z jasną karnacją tak mają
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:49   #2749
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
już tłumacze, miałam to na studiach Otulajac dziecko wbrew pozorom dostarczamy mu bardzo duzo bodzców, szczególnie stymulujemy zmysł dotyku. Bez otulaczka dziecko jest ,,wolne", macha raczkami bez ładu i składu - denerwuje się. Jak juz utulimy dziecko w otulaczku, kocyku, pieluszce itp. jest mu ciasno, dokładamy do tego szumy, zapach mamy, najlepiej tez trzymac dziecko na boczku, bo lezac na plecach może miec poczucie, że ,,spada w dół" i jest duza stymulacja.
No, teraz się zgadzam

Przyszło mi łóżeczko
Stary 2013-05-28, 12:49   #2750
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

przecież często się aż tak nie zdarza, że wody od razu odchodzą, często sie sączą albo wcale nie odchodzą w domu, wiec nie martw się na zapas

no kasa ma to do siebie, ze szybko znika niestety

wiem tylko nie byłam swiadoma tego, ze po odejściu wód moga dziać sie tez takie sytuacje

Cytat:

nożyczki - babyono
szczoteczka - raczej sztuczne firmy Canpol
woreczków - nie kupuje
ach i jeszcze

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-05-28 o 12:51
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:50   #2751
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Wlasnie przyszedl chodzacy konik Tawny z lalką Barbie dla Lali na Dzien Dziecka, mosiężne uchwyty do szuflad do pokoju Lali oraz lakier stare zloto i bezbarwny fixer na wykonczenia mebli - a do tego wplacilam zaliczke na Izy Bułgarię w sierpniu OMG
Chcialabym Was poinformowac, ze koszt utrzymania dziecka rosnie wprost proporcjonalnie do jego wieku, i tak az do doroslosci
Wiem o tym i mysle jak tu zrobic zeby miec dwójkę dzieci i dać sobie rade

Ty z trójeczką to już całkiem duuuzy wydatek.

Neni no ja pomyslalam, w skrócie napisałam, więc mnie nie zrozumiałaś. I jak łóżeczko?

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-05-28 o 12:52
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:52   #2752
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Obozy w Bułgarii- mile wspominam choć niewiele pamiętam
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:57   #2753
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszło mi łóżeczko
zakładaj karuzele

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Obozy w Bułgarii- mile wspominam choć niewiele pamiętam
na tym te obozy polegają
Stary 2013-05-28, 12:57   #2754
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:

po pierwsze trzymam kciuki za wizytę ja też dzisiaj idę na swoją,ale tutaj jest bez usg,posłucham przynajmniej bicia serduszka po drugie co do zakupów,to poczytałam i chcę z Babyono zestaw o TT średnie były opinie,szczoteczkę moja Mama zakupiła,nie widziałam,nie wiem jaka jest. Woreczków nie będę kupować,bo reklamówek starych zawsze dostatek(pomimo używania przez nas na zakupy toreb jutowych i lnianych).

Cytat:

Przyszło mi łóżeczko
składaj i dawaj foty

Cytat:
Wiem o tym i mysle jak tu zrobic zeby miec dwójkę dzieci i dać sobie rade

Ty z trójeczką to już całkiem duuuzy wydatek.
Fakt,im większe dziecko,tym większe kłopoty i nakład finansowy,dlatego więcej niż 2 nie chciałabym mieć i zastanawiam się nadal, jak damy radę z jednym teraz
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:59   #2755
magdalennne
Wtajemniczenie

Odnośnie kosmetyków, położna na SR mówiła, żeby na początek wybrać jedną firmę, bo jak się okaże, że dziecko ma na coś alergię, to przy wielu firmach ciężko będzie dojść do tego, która uczula. Potem można zmieniać i sprawdzać, która najbardziej nam pasuje.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 13:00   #2756
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
zrobisz zdjecie tej bitej smietany?
Zrobisz :p tylko sie ogarnę trochę
Po wizycie: szyjka nie badana, wymiary w normie, waga 36tc 2600g.
Pytalam o to kłucie- moze to byc spowodowane obnizeniem glowki ( a jest nisko juz od mca). Mialam pobrany wymaz na paciorkowca
Stary 2013-05-28, 13:00   #2757
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Neni no ja pomyslalam, w skrócie napisałam, więc mnie nie zrozumiałaś. I jak łóżeczko?
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
zakładaj karuzele

Niestety nie będziemy go dziś składać, bo TŻ chce najpierw skończyć malowanie. W przyszłym tygodniu myślę złożymy

Jeszcze dwa zdania więcej napiszecie i Oliath nie puści córki na ten wyjazd
Stary 2013-05-28, 13:01   #2758
jakierka
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Ja nie mam i chyba nie będę miała,ja w ogóle jestem dziwna,bo nie mam też krechyna brzuszku i sutki nie ciemnieją,ale czytałam,że kobiety z jasną karnacją tak mają
Kubusiu, nie jestes dziwna. Ja mam podobnie Linia (linea negra) nie pojawia sie u kazdej kobiety, wiec sie nie zamartwiaj

Cytat:
Oliath, czyli przygode z finansami mozemy uznac za rozpoczeta Konca nie widac...
Stary 2013-05-28, 13:01   #2759
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
99 cm.
neni no to Cie pobilam:-P chyba faktycznie zjadlam arbuza haha

ponadto widze ze u wszystkich krucho z kasa...u nas przez komunie tez..trudno dobrze ze mam kk bo tak to niewiem co bym zrobila...inna sprawa jest to ze wsumie co miesiac oddaje na nia jakas kase zeby nie miec dlugow wiadomo odsetek..bo raz pozyczylam z kk i teraz trzeba bylo oddac a teraz z m na m trzeba oddawac.trudnopocieszam sie ze zaniedlugo bede miala 400zl extra bo koncze splacac lapka i kredyt na autko. coz trzeba sobie radzic jakos...

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 13:02   #2760
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Zrobisz :p tylko sie ogarnę trochę
Po wizycie: szyjka nie badana, wymiary w normie, waga 36tc 2600g.
Pytalam o to kłucie- moze to byc spowodowane obnizeniem glowki ( a jest nisko juz od mca). Mialam pobrany wymaz na paciorkowca

I trzymam kciuki za brak paciorków

Idę ten obiaad robić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości