|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Czesc Dwupaczki!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
) Mi tez sie snily podobne rzeczy bo tz wczoraj mnie dotykał tak jak przed ciazą .. i mam nadzieje ze zaniedlugo urodze i szybko zrzuce brzuch i bede sie kopulowac i nadrobimy za 9 miesiecy lol :P Cytat:
Cytat:
ja juz oblecialam diagnostyke bo musialam mocz i krew oddac na jutrzejsza wizyte.. padalo jak niewiem okropna pogoda zimno i wogole.. pozniej jedziemy do rossmana zalapac sie na ostatni dzien promocji ( chodziaz jutro tez chyba jest nie?jeszcze?) niewiem :P Dziewczyny myslicie ze gin kaze w ostatnich tyg odstawic magnez? chyba u majowek czytalam ze niektorym kazał i boje sie ze bede miec noce nie przespane przez skurcze.. ![]() dzis od rana mnie kluje znowu w kapie ja juz niewiem przeczytalam chyba wszystkie strony w necie o tym i wszedzie pisza " zaniedlugo porod" eh.. ale pewnie to mała wklada coś do szyjki czy coś .. Niewiem.. w weekend moze zrobimy to malowanie pokoju bo chcialabym juz pomału (nie za wczas?) rozkladac lozeczko i ogarniac zeby bylo gotowe wszystko na mała ... kiedy rozkladacie lozeczko itp? Aaa i mam zamiar,tzn szwagierka zrobic mi babyshower na nastepny weekend mysle czy by nie zaprosic dziewczyn gdzies na pizze posiedziec sobie i sie zrelaksowac? hehetrzymam kciuki za wizyty tygodnie i za wszystko inne :P |
||||||
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Katarine strasznie ten Twój teść Cię traktuje
Nawet nie wiem, co Ci poradzić ... chyba dążyłabym do wyprowadzki stamtąd o ile byłoby to możliwe. Moi teście są bardzo fajni, ale nie wyobrażam sobie mieszkania z nimi ... Ani z rodzicami.Madi obserwuj się i jak będzie Cię coś niepokoiło to na IP jedź Mnie ostatnio brzuch bolał jak na okres, żadnej nospy w domu nie miałam, mąż w pracy ... I powiem Wam, że wystraszyłam się nie na żarty. Torba nie spakowana w razie W ... A co najlepsze nawet torby w domu nie mamy odpowiedniej TŻ swojemu tacie najfajniejsze torby oddał, gdy tato wyjeżdżał do pracy do Niemiec Tzn TŻ przytachał mi ostatnio wielce zadowolony torbę z piwnicy-taką 70x50 cm walizeczkę na kółkach To jest przecież tak małe i niepakowne, że tylko pampersy i moje podpaski by tam wlazły A TŻ wielce się oburzył, że wymyślam i co ja tam do tego szpitala mam zamiar brać |
|
|
|
#2613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straszną masz sytuację, zwłaszcza że musisz mieszkać w takim toksycznym klimacie..![]() Cytat:
za nowy miesiącdziękuję |
||
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
Tak na szybko
Wizyta ok - szyjka trzyma, mała głową w dole, wagi oczywiście nie podał Lecę wysłać L4, papaaa |
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
hej, wróciłam z badań - ale będę miała sińca!
rękę ledwo prostuję... ;/Za moment wstawię Wam do klubu foto 31 tydzień :P I nie mówcie, że nie rośnie, bo już 96 cm w pasie mam :P |
|
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka myślę, że nie jest za wcześnie, bo łóżeczko musi swoje odstać i odśmierdzieć. U Małego w pokoju mamy nowe meble i one bardzo intensywnie pachną drewnem, a stoją już prawie 2 tygodnie. Dlatego planujemy składać łóżeczko w tym lub w przyszłym tygodniu
No i chcemy też kota przyzwyczaić do nowego melba... Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-05-28 o 10:04 |
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Was czytam i czytam i wychodzi, ze wiele z Was już ma obawy, że wkrótce urodzi, moja 3 rady są następujace:
1. Pakujcie się dziewczyny, nie znacie dnia ani godziny ![]() 2. Myjcie się dziewczyny, nie znacie dnia ani godziny ![]() 3. Golcie się dziewczyny, nie znacie dnia ani godziny |
|
|
|
#2618 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Pogoda u mnie widzę jak u większości z Was - szaro, buro, zimno, wieje i leje...na szczęście nigdzie nie musze wychodzić ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41031467]już lepiej, dziękuję smarujemy co trzeba + syropki i od wczoraj już gania do przedszkola [/QUOTE] no i super Cytat:
|
||||
|
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Same dobre wieści Stokrotka gratki za 8 miesiąc
|
|
|
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro jedziemy z TZ do USC ciekawe czy zalatwimy wszystko oby bo USC otwarte tylko do 15.20 nie myslalam o tym wczesniej ale na komuni znowu mi kuzynka mowila ze oni wczesniej tego zalatwili i tez gdyby nie znajoma polozna to ojca dziecka mojej kuzynki by go nie wpuscili ... wiec kto ma taka mozliwosc i nie ma slubu,zalatwcie sobie to zeby pozniej nie bylo problemow...
|
|
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
katerine bardzo Ci współczuje całej tej sytuacji. Ja chyba na Twoim miejscu poważnie rozważałabym przeprowadzkę. Przeciez jak można wytrzymywać z takim człowiekiem. U mnie z teściem różnie bywa, ale na wnuka cieszy się jak szalony. Juz planuje gdzie piaskownice postawi itp.
|
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Pępowiny się nie wsadza, ale trzeba odpychać główkę (lub coś innego, co przoduje), żeby nie zacisnęła pępowiny w kanale rodnym - musimy zachować przepływ. Przy kurczącej się macicy jest to bardzo ciężkie (na szczęście nie byłam świadkiem, ale potrafi to wykończyć faceta - ginekologa).
|
|
|
|
#2623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj tez mowie do tz.. no jak mi odejda wody w nocy to tam kij bo do pracy nie pojdziesz ale jak odejda mi w dzien,jak sie zacznie akcja a Ty bedziesz w pracy to oczywiscie po sms czy jak zadzwonie to przyjedziesz szybciorem.. on mowi ze oczywiscie niby głupie ale wole sie upewnic.. tak jak o tym drugim imieniu mu mowie czy wiedział ze moze byc tylko jedno to mowil ze nie wiedzial i ze wsumie zebym " sama zdecydowala" bo dla niego to jest obojetne czy jedno czy dwa..:PCytat:
|
||
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze propo drugiego imienia. Ja wiem, ze sa tacy co nadaja dwa, bo maja taka tradycję albo podoba im sie to. Jednak ja mam w rodzinie takie sytaucje, że wolaja na kogos drugim imieniem i na koncu wychodzi, ze nie ma sie bladego pojecia jak tak na prawde nazywa sie ta osoba. Np. moja mama musiała wnosić o zmiane w dowodzie osobistym, bo dopiero jak juz wyrobila dowiedziała się jak jej mama ma na imię
![]() A i tak mówimy do tej pory babcia Wandzia. |
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja z rana
)jestem, czytam Was, ale jak zwykle ciezko mi sie wbic w temat ![]() mam zastoje |
|
|
|
#2626 |
|
Wtajemniczenie
|
w ogóle to mam prośbę bodajże wcyoraj ktoras wstawiala
Biustonosze do karmienia duzych roymiarow np.70k czy mogę prosić o linka do nich ![]()
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi czy sie orietujecie/macie moze takie kolory w domu na scianach.. jakie to sa? mniej wiecej ? ( wiem ze to wsumie dwa rozne kolory ale mniej wiecej chcialabym taki efekt uzyskac ..)
|
|
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze Wam powiem ze mam plan ambitny zrobic coś takiego,strasznie mi sie podoba hahah
A i jeszcze wrzucam jedno zdjecie scian: |
|
|
|
#2629 | |
|
Zadomowienie
|
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
te motylki nie w takiej ilosci bo przeciez bym korby dostala z kurzem na nich
( ja mam korbe na tym pkt ... tzn czystosci itp lol)
|
|
|
|
#2631 | |
|
Zadomowienie
|
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
Ja tez dolaczylam niedawno i zostalam mile przyjeta Fajnie, ze dolaczylas! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętaj, że musisz wybrać jaśniejszy kolor niż na małej płytce w sklepie, bo na całej ścianie wygląda to o wiele ciemniej
|
|
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
Ok przepraszam, zwracam honor. Coś podminowana jestem. I z nosa mi leci!!!!!!
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka jak dla mnie ten pierwszy to albo biały albo np. Dekoral bita śmietana. A ten drugi to Dekoral beżowy jasny.
|
|
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
dotkaa ja mam białe ściany w domu.
a pomysł z motylkami fajny )
|
|
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie wydaje mi sie ze to nie bialy tylko takie bardziej pod bezowe.. musze znalesc mniej wiecej nie bede kombinowac z kolorami juz i tak niech sie ciesza ze odnowie pokoj.. wiadomo ;P
|
|
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ma cos podobnego jak na fotce nr 2, ,,grecka chałwa" sie nazywa mój kolor, ale nie pamietam firmy
|
|
|
|
#2639 |
|
Raczkowanie
|
śniadanko zjedzone, herbatka wypita - można poczytać wizaz u mnie też szaro i nieprzyjemnie, a chciałam pranie wstawić a TZ będzie się zajadał kurczaczkiem i żołądkami w rosole - nie wiem co on w tym tak lubi...Wczoraj byliśmy na ostatnich zajęciach SR, tatusiowie kąpali i ubierali maluchy. Niektóre pytania innych par doprowadzały mnie nie powiem do czego... np jedna pani miała mega problem, bo ona chce wiedzieć kiedy po porodzie może iść na basen, albo chociaż siłownię - odpowiedź pani położnej o połogu 6-8 tygodni, w czasie którego to raczej nigdzie chodzić nie będzie tak ją zdołowała, że przez następne 30 minut to przeżywała i co chwilę pytała czy chociaż na rowerku stacjonarnym będzie mogła ćwiczyć, bo ona przecież tyle czasu z odchudzaniem nie będzie czekać... Dziś zaczynamy 31 tydzień za tygodnie i za wizyty!
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.

Mała waży 2800g i według ginki to piękna waga jak na ten tydzień. Ja na szczęście też mało przytyłam
116 na minutę miałam 

hahahaha
W tym tygodniu to trudniejsze, ale się zdarza. Na SR mówiono nam o przypadku kiedy dzieciątko przekręciło się dzień przed planowanym cięciem.
za wizytę.
Tę datę można później spokojnie podobno zmienić. 
Tzn TŻ przytachał mi ostatnio wielce zadowolony torbę z piwnicy-taką 70x50 cm walizeczkę na kółkach 
był krótki i nie w Polsce nagrywany stąd warunki trochę inne ale była polewka z owłosienia Pani

u mnie też szaro i nieprzyjemnie, a chciałam pranie wstawić