|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
isabele witam nową mamusię
Cytat:
![]() u mnie w pracy mówili, że jak wystający to się chłopca w brzuchu nosi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
Tak jak ostatnio Tż przynosi wieści odnosnie porodu, dzieci, z rozmów z kolegami z pracy. Nie spodziewałam sie, ze mezczyzni o takich rzeczach dyskutują
|
|
|
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41036142]no i znalazłam sobie zajęcie
![]() zaolejowałam wszystkie blaty drewniane w kuchni i w łazience, a teraz szlifuje blat stolika w salonie Panowie w między czasie zamontowali grzejnik a ja szukam gdzie od ręki we Wrocławiu jest dostępna farba tikkurila joker??? i jakas kicha z tym tematem ;( i zapomniałam całkiem że czwartek jest wolny co wcale nie jest mi na rękę bo większośc firm jakies długie weekend sobie przez to robi ;( brrr !!! Czy oni nie wiedzą, że mój termin porodu się nieuchronnie zbliża i się spieszę !!!! [/QUOTE] Mam podobne rozrywki dzis i mysle dokladnie tak samo jak Ty o czwartku, fanaberie jakies ![]() Cytat:
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
surka: kurde.. gdzieś zapodziałam kartę do rossmana..
Jestem świetna, bo włożyłam je w takie miejsce, że pomyślałam "tu sobie grzecznie poczeka na przyjście Igorka":P a teraz jej znaleźć nie moge:Proxi: brawa za wizytę )dotkaa..: hm.. chyba ten ojciec był też kilka dni temu w Pytanie na śniadanie. Mela, Kejt: ale narobiłyście smaka na gofry... z bitą śmietaną ![]() czarownica: promocje nie zmieniają się na smyku co kilka godzin. Darmowa dostawa np jest do 1 czerwca do 8 rano. A rabaty n na leżaczki były kilka dni (wiem, bo akurat zamawiałam). Sammi: dobrze że skurcze się nie pokazały
|
#2795 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Katerine2 Współczuję sytuacji, ja bym chyba powiedziała szczerze i dosadnie na twoim miejscu temu teściowi co o nim myślę, podejrzewam że nerwy by mi puściły w takiej sytuacji. Z tego co piszesz po twoim tż widać skutki wychowywania go przez jego rodziców, bo nie wierzę żeby był taki chłodny i dla ciebie i dla Matiego sam z siebie. Być może był podobnie wychowywany i stąd teraz taki jest? Czytałam gdzieś że faceci biorą przykład z własnych ojców najbardziej jeśli chodzi o kontakty i wychowywanie własnych dzieci. surka Ja nie mam wystającego pępucha, ale ja zawsze miałam głęboki. Włączając się do dyskusji o kosmetykach, ja wybrałam i już mam następujące: Do kąpieli- Babydream żel niebieski duży z aplikatorem Do smarowania- Babydream różowy krem oraz Alantan plus Na słońce-Babydream spf50 zółty Puder, oliwka- również Babydream Do pępuszka- Ocenisept i Leko Chusteczki- kilka paczek niebieskich i białych Babydream i jedna paczka Dada newborn Szampon do włosów- nie kupuję narazie, będę myć włoski w tym do kąpieli Na brodawki- kupię dopiero jak będzie potrzebne, czyli jeśli będę karmić piersią i jeśli moje mleko nie złagodzi popękania i podrażnień Zobaczymy jak się to wszystko sprawdzi, w razie czego mam jeszcze sporo próbek innych kosmetyków ![]() Mam dwa pytanka do was: 1.) Czy kupujecie lewatywę do szpitala? Jeśli tak to jaką? Chciałam wczoraj kupić aptece ale była taka z płynem, tego płynu bardzo dużo i no nie znam się na tym, ale jakoś przeraża mnie wizja pompowania do odbytu 300ml płynu przed porodem, że już nie wspominając o tym że kiepski zasięg mam przez brzuch i będzie ciężko to zrobić Czy są lewatywy jakieś wygodniejsze niż takie z płynem?2.) Któraś z was-przepraszam,niepamiętam nicku- pisała,że pytała srokę o analizę chusteczek Dada Newborn, mam prośbę o podzielenie się analizą jak sroka odpowie
|
#2796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Mój był zawsze bardzo 'dziurawy'..końca nie widać.. a teraz jes jeszcze mała dziurka i chyba już nie postępuje dalej wypychanie jej..nawet znajomi co mnie widzą pytają o pępek.. a ja z radością, że dziura nadal jest i pokazuję na dowód ![]() Cytat:
![]() karolajn gratuluję wizyty ![]() sammi brawa za ktg też bym chciała zostać wysłana na pączunia i kawkę
|
||
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o taka Enema się nazywa
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnosnie lewatywy, tez sie nad nia zastanawiam. Ale chyba sama jej nie zrobisz, mozna poprosic w szpitalu połozna i ona Ci ja wykona. Ja jeszcze prócz lewatywy zastanawiałam sie nad parafiną, mama mi mowila, ze jak ona trafiala do szpitala to sie jej pytali kiedy byl ostatni stolec i dostawała własnie parafine. Zreszta lekarz ostatnio sam mi ja polecił na zaparcia. |
|
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
surka: co do wystającego pępka... ja NIE mam
ani żadnych skurczów, ani twardnień brzucha, ani siary.. tylko ogroomny brzucholek który co jakiś czas wygina mi się na każdą stronę, jakby jakiś alien chciał się wypchnąć:Pona: mi gin oraz na SR położna mówili, że jak wody odchodzą to max do 6h do szpitala trzeba trafić. Chyba że są zielone lub brzydko pachną to wtedy od razu juz, jak najszybciej! oczywiście w sytuacji, kiedy nie pojawiły sie skurcze..
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
Popłakałam, zdrzemnęłam się, nadrobiłam Was.. zmulona jestem.. żeby nie nudzić idę na serial i coś skubnąć z lodówki.
|
|
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
balonik: co do lewatywy, to mam zamiar powalczyć z czopkami glicerynowymi (3 na raz, wytrzymać 15 min i pięknie się czyścisz)
|
#2803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2804 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
Cytat:
wprawdzie mam usg na każdej wizycie ale nigdy mi baba nie pokazuje i nic przy tym nie mowi. A na paciorkowca to obowiązek po 35-36tvkarolajn czekam na zdjrcia,nie spiesz sie:-*bo dopiero pozniej zajrze bo zaraz spadam do ch i ros.. powiedz mi a lekarz stwierdzil ze to obnizanie glowki moze miec wplyw na szybszy porod lub cos w tym stylu? [/QUOTE]Nic nie stwierdzila ale powiedziala ze to niby normalne
|
|
|
#2805 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Brzusie
Isabele im nas więcej tym lepiej, witaj ![]() Katerine2 Ja kiedyś usłyszałam, że nie jestem u siebie i choć by skały srały nigdy tak nie będzie... (siostra Tżta).Stokrotka za piękny tydzieńRoxi wizytyIdzia dla większości te rady są podstawą ![]() Gratuluję też wszystkich tygodni i wizyt ![]() A ja sesje, zaliczenia, egzaminy i już nie mogę Tż krzyczy, że się przemęczam, żebym odpuściła, ale to przecież tylko do 5 czerwca i będzie z głowy
|
#2806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak fajnie już przygotowane ![]() Wiem, że to przesąd, ale u mnie póki co się sprawdza ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
lewatywy nie kupuję, można ją zrobić sobie u mnie w szpitalu, jest jakaś jednorazowa.
będę za parę dni zamawiać parę rzeczy na allegro i myślę ile kupić paczek pieluszek pampers newborn na początek? 1 czy 2? one są pakowane po 43 sztuki. nie chcę by mi zostały, bo będą za małe, ale 86 sztuk to chyba niedużo
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
tylko tez trzeba uwazac, bo jak juz zaczna sie jakies skurcze, to czopki i reszta przeczyszczaczy je wzmagają.
|
|
|
|
#2809 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dziś spokojny dzień, bez spaceru, biegania po sklepach itp ![]() Rano byliśmy oddać krew i mocz do badania A teraz zamulam bo obiad praktycznie robi się sam ![]() Ja to chyba Was nigdy nie nadrobię... ![]() no cóż spróbuję chociaż troszkę ![]() Chyba że znalazła by się chętna do streszczenia mi jakichś 50 stron
|
#2810 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
OMG OMG OMG
Oglądam na TVN Style program o babkach, które jedzą swoje łożysko, smażą je na patelni albo gotują na parze. A teraz jest o babce, która z rana pije własne siki! TO CHOREEEEEEE!!!!!!!!!!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2811 |
|
Zadomowienie
|
Anulka Dziękuje za odpowiedź
![]() Dziewczyny, a jak to wygląda jak położna robi lewatywę? W sensie, wykonuje ją w gabinecie, ale jeśli efekt jest natychmiastowy, to jak zdążyć do wc? Przepraszam za głupie pytania, ale zastanawiam się mocno nad tą lewatywą,,nie chce się skompromitować i narobić przy wszystkich
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
Neni, Dotkaa: łączę się w bólu jeśli chodzi o kasę. Ledwo co czekaliśmy do wypłaty męża.. a teraz do mojej:PPP bo trzeba przecież przeżyć do niej...
Magdalenne: na spokojnie postaram się opisać dokładnie wszystkie, które położna pokazywała tej parze. Mam nadzieję że dzisiaj mi się uda albo jutro z rana ok? Ona: no tak, więc zobaczymy jak sytuacja bęzie się rozwijać ![]() surka: własnie mam taki zamiar, musze kogoś po tą kartę wysłać żebym zdążyła zarejestrować zanim zrobię zakupy:Mam już fotelik )))) tylko wózek ciagle tkwi w Wawie....
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41037257]OMG OMG OMG
Oglądam na TVN Style program o babkach, które jedzą swoje łożysko, smażą je na patelni albo gotują na parze. A teraz jest o babce, która z rana pije własne siki! TO CHOREEEEEEE!!!!!!!!!!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] fuj jakieś wariatki Cytat:
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Perse: co TY oglądasz??????????
Ona: co do wód, trzymam się tego, co mi lekarz i położna mówili... i plus obserwacja co się ze mną dzieję...
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jak szukałam to własnie były jakies z rurkami podwieszane i do tego dopiero sie wlewało płyn.
|
|
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
ale kiedy coś takiego się aplikuje? jak już są skurcze i wiesz, że niedługo trzeba będzie się zbierać do szpitala? czy dopiero w szpitalu?
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41037257]OMG OMG OMG
Oglądam na TVN Style program o babkach, które jedzą swoje łożysko, smażą je na patelni albo gotują na parze. A teraz jest o babce, która z rana pije własne siki! TO CHOREEEEEEE!!!!!!!!!!!!![/QUOTE] może lepiej nie oglądaj ![]() ja kupiłam 1 opakowanie new born chciałam iść do warzywniaka, odwracam głowę do okna, a tu deszcz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

o 8.00 byłam na KTG ale mały chrapał i nie chciał się obudzić, ginka kazała mi zjeść pąka i kawy się napić, zrobić sobie spacer. A że to zaraz obok Piotrkowskiej to wlazłam do coffe heaven, wypiłam te kawę, zjadłam obrzydliwie słodką mufinę, przeszłam się i wróciłam. Ale że była kolejka nowa do KTG musiałam odczekać. Jak już się położyłam to mały tak brykał, że nie dało się nic pomierzyć
może z 5 minut dobrego zapisu mamy bo reszta to takie esy floresy
no ale całość wystarczyła do ogólnego stwierdzenia, że wszystko ok, skurcze żadne się nie zapisują, a tętno małego też w porządku.
i czytać co tam naskrobałyście

a ja szukam gdzie od ręki we Wrocławiu jest dostępna farba tikkurila joker??? i jakas kicha z tym tematem ;(
Jezeli tak, to musze zaczac oszczedzac na Edzia wakacje 
Jestem świetna, bo włożyłam je w takie miejsce, że pomyślałam "tu sobie grzecznie poczeka na przyjście Igorka":P a teraz jej znaleźć nie moge:P
Czy są lewatywy jakieś wygodniejsze niż takie z płynem?

masz jeszcze wizyte jakas??
(siostra Tżta).