|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Poznań- Siłownia i Fitness
|
|
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
... a reklama jest płatna
|
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
Nikt nie chodzi do Pure Fitness w Pestce? Przeczytałam na gazecie.pl wiele negatywnych opinii, czy rzeczywiście jest aż tak źle?
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja koleżanka chciała się zapisać, ale okazało się że sa jakieś cyrki z karnetami? Że trzeba wykupic na dość długi okres czy cos takiego. Nie wiem jak jest teraz. Ja chodziłam jedynie do Studia Pięknego Ciała (czy jakoś tak?) na Piątkowie i bardzo sobie chwalę. Małe miejsce, tylko jedna niezbyt duża salka do fitnessu, która zwłaszcza w okresie zimowym jest wieczorami przepełniona, do tego pomieszczenie z siłownią, kilka orbitreków, bieżni, jakis tam z obciązeniami tworów i inne. Na plus jest to, że same kobiety tam są, zero facetów. Jedynym problemem jest rozmiar miejsca- są dni kiedy trzeba się wcześniej zapisywać na fitness, a przy ćwiczeniach aerobowych robią się małe kolejki.
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam zapisać się do PURE, bo mam 2 kroki od siebie. Trzeba podpisać umowę na 12mcy to raz i z tego co czytałam nie spotkałam się jeszcze z pochlebną opinią. Ja chodzę od kilku dni do Green Point i bardzo sobie chwalę. Zarówno wyposażenie jaki i personel i kadrę trenerską.
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A to trzeba z wyprzedzeniem ustalać termin, na który chce się przyjść? Nie można tak z miejsca? Dzwoniłam dziś w różne miejsca, zadzwoniłam też do Pure. Nie wiedziałam, czy mówi do mnie kobieta, czy facet taki dziwny głos. Na pierwsze pytanie dotyczące możliwej ilości wejść na ćwiczenia otrzymałam w miarę sensowną odpowiedź. Po drugim pytaniu "Na jakich zasadach korzysta się z solarium" usłyszałam "Zaraz, zapytam koleżankę" . I wreszcie odpowiedź "4 minuty za jeden żeton". więc ja, o co chodzi z tymi żetonami. "40 minut kosztuje 40zł". Nie ma to jak odpowiadanie na temat. To jest infolinia czy kurde co, bardzo niekompetentne osoby tam pracują.
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
Ja również zastanawiam się nad karnetem do Studia Pięknego Ciała na Wojciechowskiego. Chciałam zapytać dziewczyn, które już tam chodzą/chodziły czy jako osoba początkująca mogę liczyć na pomoc ze strony trenerek? Czy są one obecne w czasie otwarcia "siłowni" czy tylko na swoich zajęciach grupowych, a może mają jakieś dyżury lub coś w tym stylu? Pomagają początkującym ułożyć jakiś plan treningu (np. intensywność, dobór sprzętu, ilość powtórzeń), dobrać odpowiednie zajęcia grupowe, itp? Czy trzeba w tym celu wykupić trening personalny, a w cenie zwykłego karnetu można jedynie ćwiczyć samodzielnie?
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Problem jest tylko z tym, żeby zastać je w takich godzinach, kiedy będą w klubie i będą wolne. W godzinach popołudniowych (powiedzmy 12-15) raczej na pewno ich nie uświadczysz, bo też ludzi wtedy jest bardzo mało (zdarzyło mi się być jedyną osobą na siłowni, albo jedną z kilku nielicznych). Najlepiej spojrzeć w grafik zajęć i zobaczyć, może któraś ma "okienko" między swoimi zajęciami. A jeśli nie, to po prostu przyjść w wieczornych godzinach, tak ok 16-17 może - wtedy ruch jest umiarkowany jeszcze i trenerka/trenerki powinny być na miejscu.
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
Znacie może CENTRUM FITNESS OLYMP? http://www.olymp.org.pl/
Mieszkam teraz na Ściegiennego i szukam czegoś w okolicy. Green Point też w sumie nie daleko, ale karnet kosztuje 189zł, a w OLYMP otwarty za 100zł dla studenciaków, więc duuuuży plus. |
|
|
|
|
#71 |
|
Przyczajenie
|
Ja polecam wszystkim Centrum Urody i Fitnessu na Wojciechowskiego! Ogromnym plusem jest to, że jest to miejsce tylko dla pań, czyli pełna swoboda i zero stresu, że jakiś facet się na nas gapi
miejsce kameralne, obsługa bardzo miła. Instruktorki bardzo pomocne, zawsze wytłumaczą i doradza. Na zajęciach dają niezły wycisk, ale przecież o to chodzi Poleciłam to miejsce koleżankom i mamie i wszystkie są bardzo zadowolona
|
|
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
znacie może jakąś fajną siłownię na RATAJACH- taką bardziej dla kobiet? Bo w większości to sami faceci, i jeszcze zajmują oni przyrządy dla kobiet bo robią sobie rozgrzewkę Pozdrawiam
|
|
|
#73 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Polecam Nice Lady Fitness na os. Piastowskim Nieźle wyposażona siłownia, nie ma tłoku ani sapiących za plecami facetów Można też skorzystać z zajęć aerobiku i spinningu, sauna jest dodatkowa płatna. Jedyne co mnie tam irytuje to brak porządnych pryszniców, są tylko natryski.
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Siłownia, klub fitness w Poznaniu
Wątek już trochę ma. odświeżam pytanie.
Które z tych miejsc będzie najlepszym wyborem. Atlantis ? Pure w Pestce? Gymnasion w Suchym Lesie? Niku jest za drogie i atmosfera jest tam, hmmmm niekoniecznie przyjazna. Zależy mi na dobrej instruktorce aerobiku, która poprawia ćwiczących. ew modyfikuje ćwiczenie indywidualnie do potrzeb ćwiczącego. I na siłowni się ćwiczy a nie pokazuje w pełnym makijażu i flirtuje z trenerem. Edytowane przez dacn Czas edycji: 2013-05-27 o 20:36 |
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Chodziłam tam w czasach studenckich kiedy, fakt, asertywność nie była moja mocną stroną. Aerobik jeszcze ok, ale przepychanki przy wyjściu z sali już nie były ok. Komentowanie w szatni moich niemarkowych ciuchów! czy wymalowane laseczki co na siłowni siedziały na sprzęcie i wykonywały jedno powtórzenie na minutę .... za to do trenera mówiły po imieniu słodziutkim głosikiem.
Nie bardzo leżała mi tamta atmosfera, no chyba że sie zmieniło. Później chodziłąm na Posnanię i mimo że z siłowni korzystali głównie pakerzy ( tacy naprawdę wielcy i rozbudowani) to czułam sie tam dużo milej niż w Niku. |
|
|
|
|
#77 |
|
Zadomowienie
|
Podbijam temat
Ktoś chodził na zajęci do Olympic fitness na Polnej? Tam mam najbliżej i chciałam kupić groupona na 10 wejść i zastanawiam się, jak tam jest... A może ktoś był na zumbie na Przybyszewskiego, naprzeciwko akademików i może podzilić się wrażeniami?
|
|
#78 |
|
Przyczajenie
|
A ja polecam fitnessroom na przeciwko Makro. Zajęcia w małych grupach, super atmosfera, instruktorki boskie! Nie ma zadęcia i szpanerstwa, jak w niektórych miejscach. No i przede wszystkim czuję się świetnie i widzę, że są efekty
Baaardzo polecam!!!
|
|
|
|
|
#79 |
|
Rozeznanie
|
Odświeżam wątek, dziewczyny miałyście styczność z fit4free na Podolanach? Tam podobno są tanie karnety i ładna siłownia osobno dla kobiety i mężczyzn
)
|
|
|
|
|
#80 |
|
Przyczajenie
|
Jest to najlepsza siłownia w jakiej byłam. Wspaniala kadra trenerska, niskie ceny i ćwiczenia, które dają w kość ale pomagają.
|
|
|
|
|
#81 |
|
Przyczajenie
|
Byłam kilka razy w Olimpic w ramach multisporta, swojego czasu miałam do tego klubu 5 min. piechotą.. i tylko dla tego tam bywałam
jest dość ciasno, a szatnie zdecydowanie nie zachęcają.. nie raz ich oferta wystawiana jest na grouponie, stąd też zdarzają się tłumy na stosunkowo niewielkiej powierzchni. Jeśli masz możliwość wybierz inne miejsce. Ja mogę polecić Niku ( chociaż faktem jest, że wiele osób chodzi tam się głównie pokazać) za to mają naprawdę ciekawą ofertę i dobre warunki. Kolejnym klubem jest Remplus- miła atmosfera, minusem może być mała sala do aerobicu - nie raz ciężko było się pomieścić (szczególnie na TBC u Mateusza ). Wspominałyście też o Maglu-same zajęcia areobicowe oceniam na plus, aczkolwiek siłownia mała i słabo wentylowana co skutkuje momentami niemiłym zapaszkiem.. Słabą też mają szatnie i jeden wspólny prysznic.
|
|
|
|
|
#82 |
|
Przyczajenie
|
Szukam dobrej zumby/fitnessu na terenie Wielkopolski, też Poznania.
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja osobiście lubię chodzić z rana, bo nie ma tłoku. Babki w recepcji są trochę niemiłe, ale olać to - nie mam w ogóle potrzeby z nimi gadać :P Co do zajęć grupowych, to prowadzące je instruktorki są bardzo sympatyczne i uśmiechnięte. Podczas ćwiczeń podchodzą do każdego i poprawiają, pomagają. Minusem jest to, że czasem jest naprawdę dużo osób i jest ścisk na sali Plusem za to dla mnie jest to, że można chodzić do ich siłowni w innym mieście - planuję przeprowadzkę na wiosnę na drugi koniec Polski, więc musiałam brać to pod uwagę
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Rozeznanie
|
Chodziła którąś z was do centrum urody i fittnessu? Jak tam jest z aerobikiem, cenowo trochę drogo ale atmosfera? może którąś z was nadal tam uczęszcza?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam umiarkowanie. Aerobik jest fatalny głównie ze względu na mikro salę jak ćwiczysz to uderzasz się o inne osoby, z klimatyzacją też kiepsko ale z tym akurat większość klubów ma problem. Poziom zajęć ok, ale niczego nie urywa. Co do siłowni, ładna czysta bardzo nastawiona na aeroby: rowerki, bieżnie i te sprawy, sprzętu dużo tłok umiarkowany. Co do opieki trenera nie wypowiem sie bo nie korzystałam. |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Rozeznanie
|
To Jak na cenę 140 zł to trochę kiepsko. A co polecacie w okolicach przyjaźni albo na piatkowie? Siłownia mnie nie interesuje, tylko zajęcia grupowe, aerobik itp.
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Red fitness , minusem jest tłuk na zumbie i dwupoziomowa siłownia.
Altantisa już nie polecam, dużo się tam na gorsze zmieniło. Podobnie aerobiku na pływalnie na Batorego- tragedia ( nie z winy instruktorek ale dziwnej nieprzyjaznej klientowi obsługi , wyjętej wprost z poprzedniej epoki). |
|
|
|
|
#88 |
|
Rozeznanie
|
Czyli mały wybor trochę, takich gdzie rzeczywiście warto chodzic :-(
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodzę do Centrum Urody i Fitnessu na Wojciechowskiego. Bardzo lubię tą siłownię. Czysto, nie ma tłoku, tylko dla kobiet, bardzo fajna atmosfera. Z zajęć nie korzystam, wiem że są wcześniejsze zapisy aby nie było tłoku. Klima super działa.
Moja ulubiona, zmieniam niedługo miejsce zamieszkania i pomimo że będę mieć dalej to nie zmieniam klubu. Wiem że jeszcze Red Fitness jest spoko http://www.red-fitness.pl/
|
|
#90 |
|
Rozeznanie
|
Centrum urody pasowaloby mi bardziej ze wzgledu na lokalizację. To pozostaje sie zastanowić
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

. I wreszcie odpowiedź "4 minuty za jeden żeton". 

Poleciłam to miejsce koleżankom i mamie i wszystkie są bardzo zadowolona