|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,96% |
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają. |
22 | 43,14% |
Mamusi kochany maluszku, zostań jeszcze w moim brzuszku. |
5 | 9,80% |
Tamta leży, inna biega, do porodu czas ucieka. |
2 | 3,92% |
Chociaż czas ucieka, niech maluszek do terminu grzecznie w brzuszku czeka. |
5 | 9,80% |
Okrąglutkie mamy brzuszki, lecz to nie czas na maluszki! |
16 | 31,37% |
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII
Laski, przeszłam dzisiaj samą siebie. Zawsze jak się budzę nad ranem, biorę euthyrox, bo on musi być na czczo. Dzisiaj też tak zrobiłam, po czym poszłam dalej spać i obudziłam się tak nieprzytomna, że połknęłam drugi - dawka 125! Wpadłam w panikę i wymyśliłam, że jakoś się trzeba tej tabletki pozbyć, więc napiłam się trochę wody i spróbowałam jakoś ją zwymiotować. Ale nie jest to takie proste jak się wydaje. Więc wymyśliłam, że zjem szybko bułkę, to może się nie wchłonie, chociaż nadal czekam czy mi para z uszu nie pójdzie albo coś...
![]() Po zmarnowaniu pół godziny na te sztuki z tabletką, lecę do łazienki, bo miałam umyć głowę i ogolić nogi przed wizytą u gina. Odkręcam kran, a tam nic nie leci! Więc myłam głowę wodą gazowaną z butelki - 4 butelki mi zeszły na to, a i tak się pieniło. Nogi mam nieogolone i nie wiem, jak ja pójdę do tego gina i ogólnie jestem wściekła i zmęczona, jakby już był wieczór co najmniej ![]() ![]()
#602 |
Zadomowienie
|
Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII
Czesc czesc dziewczyny
![]() ![]() Witam się więc z opóznieniem ![]() ![]() kopiuje moj wpis z poprzedniej zamknietej juz czesci: "Dziewczyny juz jakis czas temu miałam Was jako doświadczone Matki Polki zapytac ![]() a mianowicie, w nocy jak śpie w jakiejs pozycji- teraz akurat nie mam problemu ze spaniem, śpie albo na lewym, prawym boku, albo na plecach... wszystko jest ok jak sie nie ruszam, ale jak mam zamiar zmienic pozycje np z prawego boku na lewy to mnie boli i kłuje brzuch... poboli chwilke i za chwile sie normuje- przechodzi... dlaczego tak jest, Wy tez tak macie ? PS. Dzwoniłam dzisiaj do ZUSu zapytac co mam zrobic z ów zaświadczeniem lekarskim, Pan powiedział zebym im wyslala usprawiedliwienie dlaczego mnie nie bylo w domu i podpiela to zaśw.... Ciekawe czy dadza sobie spokoj czy znowu zawitają do mnie ![]() Moja lista proponowanych imion dla Malutkiego się skraca, ale nadal sie nie moge zdecydowac ![]() A jeszcze jedno: zamawiałyscie moze jakies sukienki na allegro ;> ?? Zapowiadaja na czerwiec straszną duchote i upały ![]() ![]()
#603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#604 |
Zakorzenienie
|
Madzia to jak znajdziesz te kiecki to daj znac linkami
![]()
![]() |
#605 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Papalinka budyńku ![]() Madzia wszystkie imiona ładne, jednak z tych moim faworytem jest Nikodem, bo mój potencjalny syn miał mieć tak na imię ![]()
![]() |
#606 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Motylek to jak na żywo będziesz widziała to daj znać, bo jak fioletowy to go chcę ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-05-29 o 09:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny którym już coś tam leci z piersi-macie taki kłujący ból?Zwłaszcza przy naciskaniu?
Nastawiam się,że to boli bo niedługo coś się zacznie dziać...
#609 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#610 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja cieszę się, że nie różowy to synek skorzysta teraz. Cytat:
![]() ![]() Może rosną, co? Cytat:
![]() A w domu to wiadomo, że takie pajace najwygodniejsze. Sama nie chodzę w sukienkach w domu ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a czy mogłabyś nam zrobić zdjęcie na żywo w dziennym świetle ![]() o dobra mam już ![]() ![]() http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...609_5_2653.jpg
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-05-29 o 09:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajne w nim jest jeszcze to, że można zdjąć "pokrowiec" i go wyprać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#614 |
Zakorzenienie
|
Kaśka to może to będzie to...
Co do koloru konika to w mojej gazetce Fisher Price jest seledynowy, na All to już w ogóle dziwne kolory. Nieważne, chodzi mi o tego bardziej chłopięcego;P
#615 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się WYSPANA i Z LEPSZYM HUMOREM. Koło 6 zasnęłam, jak widziałam, że z małym ok i tak chłopaki do 10 dali mi pospać ![]() Idę wypełniać druk reklamacji do 5-10-15 i muszę iść na pocztę, żeby im ten kombinezon wysłać ![]() Czekam też na kasę od babki, bo znalazłam inny wózek, ale to licytacja, a nie mając kasy nie zalicytuję, bo jak wygram, to nie mam z czego zapłacić ![]() W ogóle za oknem śliczna pogoda i od razu lepiej się czuję. Do tego mała koło 1 dała popis kopania i wiercenia, więc się pośmiałam do niej i już spokojna poszłam spać. Przepraszam za wszystkie głupoty, które wczoraj gadałam, po prostu dawno nie miałam tak złego dnia ![]() Nałożyło się jeszcze kilka rzeczy, o których nie pisałam, ale już szkoda się tym denerwować. Ciekawe, czy moja wypłata dziś będzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jak oglądam takie zdjęcia to chciałabym jeszcze raz przeżyć ten dzień ![]() Witam się około południa w słoneczny dzień ![]() Komputer coś mi szwankuje.. wcześniej miałam się przywitać ale sam się wyłączył więc żeby się nie denerwować odłożyłam go na godzinkę. Mam nadzieję, że nie padnie teraz bo się strasznie wku...............wię!!!! ![]() Dziś równe 21 tyg czyli wchodzę powoli w 22 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#619 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
kaska, zmieniasz avki jak rękawiczki
![]() Jeśli idziesz na rok, to 80%, jeśli na pół roku, to pierwsze pół 100%, a jeśli zdecydujesz się zostać dłużej, to 60 % za kolejne miesiące. Madziuchna jak najbardziej ![]() Co więcej wyrównają Ci kaskę - jeśli wrócisz po pól roku, a dostawałaś 80% wynagrodzenia, to dostaniesz wyrównanie do 100%, jeśli skrócisz o powiedzmy 3 miesiące, to te trzy ostatnie transze Ci wyrównają ![]() ![]() misia, ooo... fajny zwrot ![]() Bardzo ładne obrączki ![]() Sylwia, o kurcze jakie piękne bodziaki ![]() ![]() matal, poczekaj z tym wystawianiem jeśli możesz.... muszę centymetr znaleźć ![]() O kurcze, Ty rzeczywiście masz pecha ![]() Chociaż średnio wierzę w tą kradzież... moja znajoma kupowała na all płaszczyk, wylicytowała, zapłaciła i też info, że ktoś ukradł... a dwa tygodnie później znowu został wystawiony, ale za wyższą kwotę ![]() Za goopie myślenie ![]() ![]() Inwersja ja mam Electrolux Inspire i jest ok... ale Ty będziesz miała ładowaną od góry, prawda? passion, możliwe, moje małe zaczęło się ruszać pod koniec 21 ![]() ![]() agusia, ależ pięknie wyglądałaś ![]() No i cudowny bukiet ślubny ![]() Markela ![]() Lola, magluję mojego, magluję... heh, ma nadzieję, że się uda ![]() katarzyna ![]() papalinka, może jeszcze Ci włączą przed wizytą ![]() Budyń z dnia wczorajszego w moim wykonaniu.... Ponieważ Bartek zapomniał dokumentów z mojej torebki, umówiliśmy się, że podjadę do niego do pracy z dokumentami, podejdziemy do Askota, a potem na obiad do Teściowej, bo oni na basen. Umówiliśmy się o wpół do czwartej - miał się urwać wcześniej z pracy, żeby spokojnie Askota wyhaczyć i zdążyć na obiad. Noo... i pojawiłam się pod Askotem... owszem o wpół do... ale piątej ![]() Do Askota pojedziemy dzisiaj ![]() A w ogóle coś mnie ząb boli... byłam w zeszłym tygodniu na przeglądzie i niby wszystko ok, ale kurcze boli ![]() Zmierzyłam się na wysokości pępka... 99 cm... a to dopiero 23 tc ![]() Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2013-05-29 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#621 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrzę, kto mi tu odpisuje, jakiś novy av ![]() Ona chyba się dogadywała poza licytacją ![]() Bo wózek był w 2 miejscach wystawiony ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() vea to nie wystawiam na razie ![]() ![]() I chyba z 3 razy w poprzedniej, więc 4 razy noszone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#622 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a sukienek w ogóle nei oglądam ![]() moje maleństwo dzisiaj lekko daje znać, może wczorajsza pogoda Ją uśpiła ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro tak polecacie te koniki morskie to pewnie też kupię synkowi. Fajne jest to, że można zdjąć "pokrowiec" i wyprać. No i jest duży! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie.
Czy któraś z was farbowała sobie sama włosy w domu??? ja ostatnio chodziłam do fryzjera ale coś mnie tknęło , że chcę zmienić kolor kupiłam sobie farbę stwierdzając , że tym razem sama zafarbuję sobie włosy ...... i leży tydzień w łazience, bo boję się, że opary mogą zaszkodzić dziecku... nie wiem co robić czy farbować sama czy jednak iść do fryzjera |
![]() ![]() |
![]() |
#625 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajne imiona. Najbardziej podoba mi się Mikuś i Nikoś ![]() Dzisiaj mam wizytę ![]() ![]() Szkoda, że ta wizyta tak późno, bo cały dzień w nerwach. Trzymajcie mocno kciuki! Już mogę się doczekać, aż zobaczę moją kruszynkę. Mam nadzieje, że nie urósł jej siusiak ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#626 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uporaj się ze wszystkim w miarę szybko ![]() Cytat:
![]() My z moim mężem też takie papużki nierozłączki ![]() Cytat:
![]() Pomyłki zdarzają się nawet najlepszym ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=matallewar;41052332]Nie poznałam Cię!
Patrzę, kto mi tu odpisuje, jakiś novy av ![]() Ona chyba się dogadywała poza licytacją ![]() Bo wózek był w 2 miejscach wystawiony ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- No, a jak babka będzie robić problemy ze zwrotem kasy i się będę bujać z allegro z tym? Wolę nie ryzykować, bo nie chcę pożyczać, bo jeszcze mam jeden dług do oddania ![]() no w sumie to masz rację! nie myślę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#628 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Jestem już po pysznym śniadanku w towarzystwie Męża ![]() Uwielbiam jak ma urlop ![]() Cytat:
![]() Ja tez jeszcze nie mam żadnych zakupów, planuję je na koniec czerwca i lipiec ![]() Cytat:
![]() Twój mąż sprawia wrażenie niezwykle sympatycznego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powiedz o tym przy następnej wizycie u gina.
![]() |
#629 |
Zakorzenienie
|
do mnie wlasnie doszlo nosidelko nowe wymienilam sie na forum czerwone
![]()
#630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:56.