Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-29, 09:04   #3691
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak już będziecie znać płeć to będziecie mówić rodzinom jakie wybraliście imię?? Ja wczoraj siedziałam w poczekalni u lekarza ponad godzinę i rozmawiałam z taką dziewczyną, opowiadała jak ich znajomi mieli wybrane imię dla chłopca, powiedzieli jednej babci to się skrzywiła i skomentowała, to wybrali inne nie chcieli jej powiedzieć ale obiecała że nie będzie nic mówić, więc jej powiedzieli a ta niby nic nie powiedziała ale widać było reakcje. wymyślili trzecie imię i już powiedzieli dopiero po porodzie. My wiemy jakie będzie imię ale tak rozmawialiśmy i powiedzieliśmy sobie że nie będziemy zdradzać imienia bo w sumie na każde imię ktoś coś znajdzie, a na Zuzie to nie trudno.
Jak powiedziałam kiedyś mojej mamie o Ninie, to było "O matko, Nina! Tylko mi się z tą straszną Niną Terentiew kojarzy! Albo z Janiną!"
Jak powiedziałam Wiktor, to "O nieeee, tylko nie Wiktor... Znałam takiego jednego, nic sobą dobrego nie reprezentował"... I nawet nie próbowałam jej przekonywać, tylko powiedziałam "Na szczęście to nasze dziecko"
W ogóle się z mężem nie przejmujemy

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami w moje małe święto zwane Urodzinami
Mam nadzieję że dzisiaj nic ani NIKT humoru mi nie popsuje, bo wczoraj się wypłakałam i dziś czuję się o wiele lepiej, wolałabym żeby tak zostało
STO LAT Kochana!

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
My imiona mieliśmy wybrane jeszcze jak w ciąży nie byłam jak rozmawialiśmy z rodzicami to otwarcie powiedzieliśmy że będzie Jaś albo Julka i przyjęli do wiadomości i teraz zmienić byłoby ciężko bo przywykli do tych imion już
My też jeszcze przed I też opcją jest Julka, to moja mama oczywiście "Julka to śliczne imię! Dajcie Julka, a nie jakaś Nina"...
Niestety, jak będzie dziewczynka, to pozostanie jej zaakceptować

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:05   #3692
kasias_84
Raczkowanie

Cześć Brzuchatki! w Łodzi jest dziś cudnie - pogoda rewelacja
kasias_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:08   #3693
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Kolejna teściówka do wystrzelania :/ Te kobity to chyba nie maja co robić, ze się tak czepiają o wszystko :/ Sama mogłaby wziąć odkurzacz i odkurzyć, a nie kazać kobiecie w ciąży zapierniczac ze wszystkimi obowiązkami :/ Weź na spokojnie porozmawiaj ze swoim D. i powiedz mu parę słów do słuchu, że Ty sprzątaczką nie jesteś i nie będziesz. Że też należy CI się odrobina pomocy tym bardziej ze jesteś w ciąży :/ a on tez ma raczki ze złota i nie potrafi sam posprzątać!?! albo nagadaj teściówce? Może siądzie na dupie

A mnie od wczoraj kłują jajniki chyba? Takie dziwne uczucie. W nocy na prawym boku to już spac nie mogę bo mam wtedy takie uczucie ciągnięcia i od razu lewa strona mnie boli :/ Na lewym jak śpię całą noc to mnie tak biodrowe zawiasy bolą, że chodzic nie mogę :/
I u Nas zaczął się II trymestr Póki co żadnych zmian, prócz tego kłucia :/
Mój Damian jest tak rozpieszczony że on jeżeli pracuje od 8 do 17 to wraca do domu i już nic nie chce mu się zrobić bo po co skoro on pracował cały dzień (myślenie podobne do mojej teściowej ma). Dzisiaj jak tam wpadnę to zapytam o co jej wczoraj chodziło że mu nagadała do tego stopnia że wpadł do pokoju z awanturą.

Z tym ciągnięciem jajników i bolącym biodrem miałam to samo, miejsca sobie w nocy znaleźć nie mogłam ale w miarę szybko przeszło
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:08   #3694
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Hej

Piszę póki pamiętam komu chciałam coś odpisać:
Domi! Dea ma całkowitą rację! Olej chłopa! Pokaż mu, że Ci wcale nie zależy na tym ślubie, skup się na sobie, dziecku, na swoim spokoju i przyjemnościach. Jesli mu na Was zależy to jeszcze przyleci z pierścionkiem z wywalonym językiem.
A jeśli nie to trudno, kochana, jego strata.
Ja tyle ekscesów przeżyłam przed swoim ślubem (łącznie z takimi słowami od swoich rodziców, że powinnam ich znienawidzić...), że patrzę na to z nieco innej perspektywy. Ale wiem co czujesz.

Dziewczyny, wczoraj mąż wrócił z pracy, przeczytał moją karteczkę z wytycznymi i stwierdził, że się filmów amerykańskich naoglądałam :/ A potem ją zerwał, wyrzucił, pocałował mnie i powiedział: "może to jest jakaś metoda".
No tak, najlepiej zamknąć kobiecie usta! No, ale kurcze jak tu się na niego gniewać

Co do imion to u na jeśli będzie dziewczynka to Emilia. Jak leżałam po 1 porodzie w szpitalu i miałam po znieczuleniu w kręgosłup powikłania, straszny ból głowy to włożyłam sobie słuchawki, żeby nie słyszeć płaczących dzieci. I leciała piosenka "Emily" Wtedy pomyślałam, że gdyby nie Ola to Emilka

A jeśli chłopiec to nie wiem. Powiedziałam mężowi, że on decyduje. I nie chce mi powiedzieć jakie ma pomysły. Stwierdził, że jak będzie 100% pewności to mi powie.

Aaa i wszystkiego co najlepsze Domi

Edytowane przez a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Czas edycji: 2013-05-29 o 09:10
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:13   #3695
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję że dzisiaj nic ani NIKT humoru mi nie popsuje, bo wczoraj się wypłakałam i dziś czuję się o wiele lepiej, wolałabym żeby tak zostało

Super że wszystko w porządku i mam nadzieję że z TŻ-tem doszliście do porozumienia .

Dziękuję bardzo za radę wiem że muszę z nim i z rodzicami pogadać ale już tyle razy próbowałam cokowiek tłumaczyć że jakoś brakło mi sił drążyć temat ponownie.

My imiona mieliśmy wybrane jeszcze jak w ciąży nie byłam jak rozmawialiśmy z rodzicami to otwarcie powiedzieliśmy że będzie Jaś albo Julka i przyjęli do wiadomości i teraz zmienić byłoby ciężko bo przywykli do tych imion już
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!
DUŻO ZDRÓWKA, SZCZĘŚCIA I SPEŁNIENIA WSZYSTKICH MARZEŃ
: roza:

Cytat:
Mój Damian jest tak rozpieszczony że on jeżeli pracuje od 8 do 17 to wraca do domu i już nic nie chce mu się zrobić bo po co skoro on pracował cały dzień (myślenie podobne do mojej teściowej ma). Dzisiaj jak tam wpadnę to zapytam o co jej wczoraj chodziło że mu nagadała do tego stopnia że wpadł do pokoju z awanturą.

Z tym ciągnięciem jajników i bolącym biodrem miałam to samo, miejsca sobie w nocy znaleźć nie mogłam ale w miarę szybko przeszło
No właśnie, wyjasnij to z tesciowa o co jej chodziło? Jak Ci powie, ze miała gorszy dzień to jej powiedz żeby się na Tobie nie wyżywała :/
Ojjj to mam nadzieje, że te jajniki chociaż przejdą, bo z biodrem to mam od początku ciąży :/
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:15   #3696
nena1984
Zakorzenienie

Domi wszystkiego najlepszego

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:23   #3697
aaby
Zakorzenienie

Mnie przedwczoraj wieczorem i wczoraj rano też dość solidnie pobolewały jajniki. Aż wczoraj jak wstałam, to aż się zgięłam w pół, więc grzecznie wzięłam no spę i był już spokój do końca dnia
Dziś za to jakby lekki ból w pachwinach mam, chyba zaczynają się bóle związane z rozciąganiem...
Mógłby jeszcze ten mój potomek mnie posmyrać, jakoś chyba byłabym spokojniejsza

Muszę wykupić witaminy. Dostałam Femibion Natal 2. Prawie 60zł/m-c

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:37   #3698
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:

Super że wszystko w porządku i mam nadzieję że z TŻ-tem doszliście do porozumienia .

Dziękuję bardzo za radę wiem że muszę z nim i z rodzicami pogadać ale już tyle razy próbowałam cokowiek tłumaczyć że jakoś brakło mi sił drążyć temat ponownie.

Wszystkiego najlepszego kochana,teraz to podwojnie zdrowka,podwojnie szczescia,podwojnie wszystkiego

rybkoprzez mojeczarne mysli ja sie cieszylam,ze w ogole je slyszlalam,po sekundce szmerow i szukania,jak uslyszalam wyraznie bum bum bum, to juz bylam w niebowzieta...nie przyszlo mi do glowy,zeby zapytac ile to tam wyszlo w cyfrach

maomamico do imienia jeszcze dalej mamy pewne z Tz ustalania,chyba wybor padl (ja tam juz wiem ), ale stwierdzilismy oboje,ze ile sie da to nic nikomu nie mowimy,a napewno nie w rodzinie,bo wlasnie akzdy ma odruch komentowania,ze to,ze tamto...a ja wybralam imie Tymek wiec wsumie dosc malo popularne,co moze sie nie wszystkim podobac,ja mam to gdzies,jednak komentarze (pewnie ze strony tesciowej) nie beda mi uprzyjemniac dni,wiec mowie wszystkim,ze nie wybralismy jeszcze...a imie Zuzia-pieeekne,moze dlatego,ze sama takie nosze

a co do spiecia z Tz,mamy cisze w powietrzu,ale juz sie nie stresujei nie martwie,bo my dlugo gniewac sie nie potrafimy i wiem,ze jak tylko powracamy z pracy to samo sie rozwieje....bo o glupote poszlo,tylko jak zwykle z fajerwerkami :/ charakterne z nas typki i moze dlatego

na polowkowe bede umowiona tego 25.06 i pewnie bedzie to tydz.pozniej,czyli sam pocztek lipca

Edytowane przez peppermint patty
Czas edycji: 2013-05-29 o 09:41
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:41   #3699
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a jak już będziecie znać płeć to będziecie mówić rodzinom jakie wybraliście imię?? Ja wczoraj siedziałam w poczekalni u lekarza ponad godzinę i rozmawiałam z taką dziewczyną, opowiadała jak ich znajomi mieli wybrane imię dla chłopca, powiedzieli jednej babci to się skrzywiła i skomentowała, to wybrali inne nie chcieli jej powiedzieć ale obiecała że nie będzie nic mówić, więc jej powiedzieli a ta niby nic nie powiedziała ale widać było reakcje. wymyślili trzecie imię i już powiedzieli dopiero po porodzie. My wiemy jakie będzie imię ale tak rozmawialiśmy i powiedzieliśmy sobie że nie będziemy zdradzać imienia bo w sumie na każde imię ktoś coś znajdzie, a na Zuzie to nie trudno.
ja już imię mam wybrane od 3 lat, dopiero teraz w ciąży nachodzą nas inne imiona, ale ostatnio powiedzieliśmy NIE. Kacper albo Amelka. a następnm razem Mikołaj albo Lenka
i u mnie w rodzinie wszyscy wiedzą jakie imiona i nie patrzą krzywo

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Witam z rana

Super, gratuluję synka Krzyś bardzo ładne imię

Masakra jakaś, powinni wykastrować tych rodziców i byłby święty spokój :/ Jak można dziecko spuścić w toalecie, to są jakieś potwory, a nie ludzie :/

Może te karteczki pomogą?? Ja bym zastrajkowała Wywaliłabym na środek domu te wszystkie butelki i śmieci i tak zostawiła Może wtedy by zrozumiał, że wyrzucanie śmieci należy do jego obowiązków!?!

Mnie się strasznie podoba Maja, ale moja bliska koleżanka ma już córę Maję ;P A z kolei mój TŻ uparł się na Helenke !?!

Zazdroszczę takiego TŻta Mój to ma dwie lewe ręce Jego o coś poprosić i żeby to zrobił to trzeba wołami prosić, już nie wspomnę o tym, żeby sam cos od siebie zrobił :/ W ogrodzie owszem, a w domu nic :/ Małego domu nie mamy, więc ze sprzątaniem zostałam sama :/ Jedynie to mi ostatnio okna pomógł umyc, ale szybko mu się to znudziło

Bądź dobrej myśli Nie możesz od razu nastawiac się na najgorsze - zobaczysz, że wsio będzie w porządku

Jej, przykro mi strasznie Powodzenia życzę

Gratuluję dziewczynki!!

Kolejna teściówka do wystrzelania :/ Te kobity to chyba nie maja co robić, ze się tak czepiają o wszystko :/ Sama mogłaby wziąć odkurzacz i odkurzyć, a nie kazać kobiecie w ciąży zapierniczac ze wszystkimi obowiązkami :/ Weź na spokojnie porozmawiaj ze swoim D. i powiedz mu parę słów do słuchu, że Ty sprzątaczką nie jesteś i nie będziesz. Że też należy CI się odrobina pomocy tym bardziej ze jesteś w ciąży :/ a on tez ma raczki ze złota i nie potrafi sam posprzątać!?! albo nagadaj teściówce? Może siądzie na dupie

A mnie od wczoraj kłują jajniki chyba? Takie dziwne uczucie. W nocy na prawym boku to już spac nie mogę bo mam wtedy takie uczucie ciągnięcia i od razu lewa strona mnie boli :/ Na lewym jak śpię całą noc to mnie tak biodrowe zawiasy bolą, że chodzic nie mogę :/
Helenka me cialo przy Tobie wymięka,
Twoja śliczna sukienka w słońcu lśni
Podnosisz mi ciśnienie, mam tylko jedno marzenie
Chcę na party z Tobą iść! llalalalaa
Będą jej śpiewać pod balkonem

a tak poważnie to Helenka ładnie ale w skrócie to Hela będą wołać

a co do kłucia, mnie też tak kłuje teraz akurat w okolicy pępka i nie wiem co to jest... mam nadzieje ze przejdzie.

DOMI WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN!!!

a ja dzisiaj szłam z buta do pracy bo tramwaj nie jeżdziły :/

poza tym Maomami mam pytanie, nie miałaś mdłości i wymiotów, a powiedz mi... jadłąś dużo słodyczy?
Stary 2013-05-29, 09:56   #3700
De28
Wtajemniczenie

Moja znajoma przy pierwszych chlopakach nie miala mdlosci. Za to przy trzeciej ciazy-byla corka-i miala cala ciaze mdlosci i wymioty.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:07   #3701
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Nemosek to nie reguła ale raczej czesta prawidlowosc. Tyle ze wystarczy ze maluch miał chwile aktywnosci i tetno jest wyższe.
Moj synek miał prawie 190 w 12tyg. Malo nie padlam... ale potem już nizej. Choć z reguły ponad 150 u chłopców.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O to u mnie chyba będzie chłopak bo na prenatalnym było 175/min. Za to pryszcze mam na córę, a wymiotów żadnych. Takie gdybanie mnie wykończy :P

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość

U mnie tez wszystko ok.co prawda dzis swojego malucha nie widzialam,a stesknilam sie troszke...to byla wizyta kontrolna,wiec posluchalam tetna(oj jaki to byl potrzebny mi dzis dzwiek),lekarz obmacal brzuch,zmierzyl szyjke i skwitowa"zdrowa jak ryba"....no i do 25.06 czekamy na nastepna wizyte.
Cieszę się, że u Was wszystko dobrze

Cytat:
Ja zamierzam powiedzieć, już gdybamy przy rodzinie na temat imienia. To nasze dziecko i my mamy ostatnie słowo Nie zamierzam się przejmować czyimś gadaniem chociaż do tej pory nie usłyszeliśmy żadnych uwag ze strony najbliższych

Cytat:

Wszystkiego naj kochana! Spełnienia marzeń, niech Tż zrozumie, że jesteście rodziną i potrzebujesz jego wsparcia, a teściowa cudownie przemieni się w kobietę-anioła Mam nadzieję, że po szczerej rozmowie wszytsko będzie ok.

U nas dziś śliczne słoneczko za oknem, a ja dalej tonę w zasmarkanych chusteczkach :P

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:08   #3702
metkaa
Zakorzenienie

Domi wszystkiego najlepszego
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:21   #3703
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Muszę wykupić witaminy. Dostałam Femibion Natal 2. Prawie 60zł/m-c
znam ten ból, też go jakiś czas temu kupowałam za podobną cenę. Trzeba polować na promocje. Ogólnie ma gorszy skład niż Doppel Hertz Mama, który kosztuje 28 zł.
A ja wczoraj za jedna saszetkę antybiotyku (coś tam do dróg moczowych) zapłaciłam 30 zl
Za to na wizycie zalapałam się na darmowe usg i widziałam moje maleństwo

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:31   #3704
Mya1989
Zakorzenienie

Nadrobiłam, pocytowałam to co zdążyłam i odpisuję

Cytat:
Maomami Gratuluję córci . Wystarczyło, że napisałaś wysokość tętna i juz podejrzewałam .

Coralady mój też kapie mala, oporzadza po kapieli. Bardzo często i dużo sie z nią bawi. Jest wiele rzeczy, ktorych ja nie lubię z nią robić a on owszem. Czasem musze mu zostawić instrukcje, ale daje rade sam.
Jest dobrym Tatą. I Mała bardzo go kocha.

Mój odkurza, oporzadza zmywarke, sprząta lazienke i toalete, jest najlepszy w układaniu rzeczy, wynosi śmieci. Generalnie nie mogę narzekać.
I tez wiele musiałam go nauczyć. Ale jest najlepszy z najlepszych. I Kocham Go bardzo.

Jestem zmęczona, jutro wyniki testu potrojnego.

Buziaki dziewczyny!

a ja wszędzie czytam, że jak poniżej 140 to synuś a powyzej córcia. Ja miałam 140, a raczej mój dzieć:P ale dwa razy śniło mi się, że to chłopczyk, więc na 70% myślę, że to dziewczynka:P Zawsze mam sny na odwrót
Cytat:
Nemosek to nie reguła ale raczej czesta prawidlowosc. Tyle ze wystarczy ze maluch miał chwile aktywnosci i tetno jest wyższe.
Moj synek miał prawie 190 w 12tyg. Malo nie padlam... ale potem już nizej. Choć z reguły ponad 150 u chłopców.

Cytat:
Ile razy próbowałam z nim pogadać na spokojnie zawsze kończyło się to kłótnią, nawet zaczęłam myśleć o tym że nie jestem mu do niczego potrzebna i tak naprawdę ma mnie/nas daleko gdzieś bo on się jeszcze wyszaleć musi...
Codziennie się denerwuję bo mam wrażenie że on właśnie takimi obietnicami a później wykręcaniem się robi mi na złość.

Co do rodziców... szkoda słów i nerwów, traktują mnie jakbym miała 5 lat i wydaje im się że zrobię tak jak oni mi powiedzą a mnie to irytuje do tego stopnia że reaguje krzykiem i rycze gdzieś w kącie. Krzyczą że muszą sobie wakacje zarezerwować a nie mają możliwości póki co bo czekają aż my ustalimy datę ślubu... no to z tego co się dowiedziałam dzisiaj od TŻ-ta to się raczej nie doczekają i mogą spokojnie rezerwować urlop kiedy im się tylko podoba.
O boziu jaki te matki mają wpływ na tych tż, siedzę i się cieszę, że mój ma na matkę ekhm:d
Cytat:
Tak, możesz wpisać na listę córusię. Imię mamy, ale nie wiem czy w tym wątku będziemy uzupełniać imiona czy od III części??

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Zgodnie doszliśmy do porozumienia że będzie Zuzanna taka mała Zuzia, mam nadzieję że nam się nie zmieni. Od kiedy pamiętam mówiłam że jak będę mieć córusię to będzie Zuzanna albo Oliwia. Akurat dla dziewczynki byliśmy bardzo zgodni, jakby miał być chłopiec to mieliśmy większe problemy
Zuzia, bardzo ładnie też rozważaliśmy.
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ale naskrobałyście!
Mya - teściowa i mieszkanie Co za kobieta!

Już się do teściówki przyzwyczaiłam

Cytat:
Ja już dawno powiedziałam, smęcą i kręcą nosem na Gabrysia na chłopca, ale powiedziałam im, że to ja będę rodzić więc niech się gonią

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Aaaa DOMI wszystkiego najleszpego

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
znam ten ból, też go jakiś czas temu kupowałam za podobną cenę. Trzeba polować na promocje. Ogólnie ma gorszy skład niż Doppel Hertz Mama, który kosztuje 28 zł.
A ja wczoraj za jedna saszetkę antybiotyku (coś tam do dróg moczowych) zapłaciłam 30 zl
Za to na wizycie zalapałam się na darmowe usg i widziałam moje maleństwo
dopel herz mama jest obrzydliwe, zmieniłam na prenatal czy jakoś tak

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 11:02   #3705
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

Jak ktoś chce zmiany na 1 stronie to proszę pisać! albo tutaj pogrubione, lub jakkolwiek zaznaczone albo PW ( daty, imienia, płeć itd )
Hejka,

zdałam sobie sprawę że wcześniej się nie zgłosiłam :P brawo za orient dla mnie samej
Poproszę o wpisanie Gosia, 28 l, OM 24.02.2013, TP 01.12.2013, chłopiec

Cytat:
Kurczę.... to znaczy że u mnie też hehe jak ten czas zapiernicza!!

A tak w ogóle to zupełnie zapomniałam się pochwalić Dostałam pierwszą paczkę ciuszków od mojej siostry. Co prawda musi wybierać takie uniwersalne póki nie będziemy mieć 100% pewności co do płci, ale i tak miałam ubaw przy przeglądaniu tych maleńkich ubranek na zdjęciu wybrane te ciekawsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 067.jpg (117,3 KB, 40 załadowań)
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 11:25   #3706
ryba91
Zakorzenienie

czy była któraś z dziewczyn na tym darmowym usg 3d/4d co były? Link tu któregś razu wstawialam ? teraz w rudzie slaskiej byly 26 maja :P

Margot- dopisane, śliczne ciuszki

dziewczyny, była na pół godzinnej przerwie i poszłam do tesco. Jak kogoś ineteresuje to :
5x skarpety (0-0) (0-3) za 15,40
3x body dł rękaw, z jakimś nadrukiem zwierzaczka, ale nie duży ten nadruk - 14,90
2x śpiochy 19,90
takie malutkie galotki za 12,90 materiałowe:P
kapcie 15,90
7x body z motywem myszki miki dł. rękaw 43,90

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-05-29 o 11:49
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 11:38   #3707
peppermint patty
Rozeznanie

no i mozna by bylo wpisac nas na liste

peppermint patty, lat 27, OM 12.01.13, TP 21.10.13 czekam na synka

moje imie wolalabym pominac

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
czy była któraś z dziewczyn na tym darmowym usg 3d/4d co były? Link tu któregś razu wstawialam ? teraz w rudzie slaskiej byly 26 maja :P
ja nawet za bardzo nawet nie wiem o co chodzi,nie spotkalam sie z czyms takim w swoich okolicach
Stary 2013-05-29, 11:46   #3708
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Ktosiula ja miałam mdlosci jak jeszcze żyły oba maluszki. Razem z krwawieniem minely.
Pryszczy też mam pełno.

Przy corce cere miałam jak aniol, żadnych mdlosci.

Wynik testu potrojnego-bardzo niskie ryzyko wad genetycznych.

Za to odebrałam wyniki związane z insulinoma i pokrecilo sie w moim organizmie. Mam zdecydowanie za wysokie tsh i kortyzol. Dzwoniłam juz do gina i mam się pilnie spiknac z endokrynologiem. Udało mi się nq dziś. Niech żyją pakiety medyczne. Uff.
Tym niemniej na mojego gina mam focha, bo już dawno powinien był to skontrolowac

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 11:48   #3709
nemosek
Zakorzenienie

Hejka hejka

Ja się tylko witam i spadam na zakupy.Może dzisiaj w końcu ten dziennik ciąży już doszedł do księgarni.

Miłego plotkowania i dzionka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:06   #3710
Azealia
Raczkowanie

Urodzinowe najlepsze życzenia Domi

Maomami gratuluję córeczki

Peppermint Patty dość mało popularne imię ale my wybraliśmy takie same dla synka I to już jakieś 3 lata temu, więc u Nas temat imienia chłopięcego jest zamknięty bo już na 10000% wybrane. Kwestia tylko czy zdecydowaliście się na Tymona czy na Tymoteusza (my na to pierwsze ) Moi rodzice już są do tego przyzwyczajeni, teściowa nireformowalna, więc mówi: będzie Wojtuś
Jako że od zawsze myśleliśmy o pierwszym dziecku jako o synku, to jak będzie dziewczynka to będzie III wojna światowa z imieniem

Margot super ciuszki

Issia ja mam tak samo, nie codziennie, ale wieczorem jak się położę na lewym boku to czuje jak mnie coś z prawej strony ciągnie, jak się obrócę na prawy bok to ciągnie lewa strona

Dzidzia za dobre wyniki testu potrójnego i dla gina że się tak późno opamiętał z tarczycą

Od rana mamy problem z internetem w pracy co chwila go rozłącza..
Stary 2013-05-29, 12:10   #3711
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Ktosiula ja miałam mdlosci jak jeszcze żyły oba maluszki. Razem z krwawieniem minely.
Pryszczy też mam pełno.

Przy corce cere miałam jak aniol, żadnych mdlosci.

Wynik testu potrojnego-bardzo niskie ryzyko wad genetycznych.

Za to odebrałam wyniki związane z insulinoma i pokrecilo sie w moim organizmie. Mam zdecydowanie za wysokie tsh i kortyzol. Dzwoniłam juz do gina i mam się pilnie spiknac z endokrynologiem. Udało mi się nq dziś. Niech żyją pakiety medyczne. Uff.
Tym niemniej na mojego gina mam focha, bo już dawno powinien był to skontrolowac

Leć do tej endokrynolog i daj znać co Ci powiedziała. Podobno na TSH i wg tarczyce dają tabletki... moja znajoma miała A mała zdrowa

[QUOTE=peppermint patty;41053128]no i mozna by bylo wpisac nas na liste

peppermint patty, lat 27, OM 12.01.13, TP 21.10.13 czekam na synka

moje imie wolalabym pominac

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

ja nawet za bardzo nawet nie wiem o co chodzi,nie spotkalam sie z czyms takim w swoich okolicach[/
QUOTE]

http://www.szczesliwe.macierzynstwo....han-bialystok/
teraz jest białystok :P
gdzie będzie dalej nie wiem, bo mam trochę roboty i tylko linka podsyłam :P
i o o mi właśnie chodziło :p
Stary 2013-05-29, 12:10   #3712
motylek85
Zakorzenienie

hej dziewczyny, przepraszam, że nie cytuję ale jak to zawsze u mnie bywa, nie mam kiedy was nadrobić a przyleciałam się tylko pochwalić (przepraszam, że tak nie skromnie ale tak bardzo się cieszę!!!) Wygrałam dziś łóżeczko turystyczne super wypasione firmy caretero w ogóle mam jakieś szczęśliwe dziecko bo już nie raz udało nam się coś wygrać głównie za zdjęcia gdzie jest mój smyk ale teraz skaczę do góry bo super nagroda nam się trafiła

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:16   #3713
ryba91
Zakorzenienie

http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/ -> teraz będzie Gdańsk, 29/30 więc moze się wybierze któras z nadmorskich mam

Podobno można dostać butelkę i ogólnie fajnie jest :P
a maluszka za free w 3D/4D obejrzeć ....

ja miałam iść 26 maja ale w pracy byłam i nie miałam jak się urwać :/

sultacje medyczne.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, przepraszam, że nie cytuję ale jak to zawsze u mnie bywa, nie mam kiedy was nadrobić a przyleciałam się tylko pochwalić (przepraszam, że tak nie skromnie ale tak bardzo się cieszę!!!) Wygrałam dziś łóżeczko turystyczne super wypasione firmy caretero w ogóle mam jakieś szczęśliwe dziecko bo już nie raz udało nam się coś wygrać głównie za zdjęcia gdzie jest mój smyk ale teraz skaczę do góry bo super nagroda nam się trafiła

Gratuluje wygranej może niech Twój maluszek zagra w totka
Stary 2013-05-29, 12:18   #3714
peppermint patty
Rozeznanie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Urodzinowe najlepsze życzenia Domi

Maomami gratuluję córeczki

Peppermint Patty dość mało popularne imię ale my wybraliśmy takie same dla synka I to już jakieś 3 lata temu, więc u Nas temat imienia chłopięcego jest zamknięty bo już na 10000% wybrane. Kwestia tylko czy zdecydowaliście się na Tymona czy na Tymoteusza (my na to pierwsze ) Moi rodzice już są do tego przyzwyczajeni, teściowa nireformowalna, więc mówi: będzie Wojtuś
Jako że od zawsze myśleliśmy o pierwszym dziecku jako o synku, to jak będzie dziewczynka to będzie III wojna światowa z imieniem
Ja chce Tymona,uparlam sie na to imie chociaz Tz troche sie jeszcze wacha,ale ma jeszcze duuuzo czasu na przekonanie sie,ja chyba nie odpuszcze

Edytowane przez peppermint patty
Czas edycji: 2013-05-29 o 12:20
Stary 2013-05-29, 12:20   #3715
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Ja powiedzialam mamie , I kreci nosem. Teraz zaluje .. Zastanawiam sie czy reszcie wlasnie nie powiedziec po fakcie. , kiedy juz przynajmniej nie bedzie im wypadalo cokolwiek mowic ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:21   #3716
Mya1989
Zakorzenienie

Spaaać a tu do 16 tyyle czasu.

Kupiłam W oczekiwaniu na dziecko. Do strony 120 jest nudna jak flaki z olejem

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:22   #3717
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Najlepszego **

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:23   #3718
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/ -> teraz będzie Gdańsk, 29/30 więc moze się wybierze któras z nadmorskich mam

Podobno można dostać butelkę i ogólnie fajnie jest :P
a maluszka za free w 3D/4D obejrzeć ....

ja miałam iść 26 maja ale w pracy byłam i nie miałam jak się urwać :/

sultacje medyczne.

szkoda, że bliżej mnie nie organizują czegoś takiego...:/

Gratuluje wygranej może niech Twój maluszek zagra w totka
hehe dziękuję myślałam o totku ale jeszcze nie zakuma jak trzeba skreślić cyferki;D

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:23   #3719
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
super,najlepiej jakbys sie do kompletu pochwalila tez zwycieskim zdjeciem

Stary 2013-05-29, 12:28   #3720
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Ja chce Tymona,uparlam sie na to imie chociaz Tz troche sie jeszcze wacha,ale ma jeszcze duuuzo czasu na przekonanie sie,ja chyba nie odpuszcze

Hehe to będzie dwóch Tymków (oby )
Mój Mąż za to jest baaardzo za Tymonem, to w sumie ma swoją historię, bo jak zaczęliśmy się spotykać to mój TŻt wtedy jeszcze był strasznie chudy i mówiłam mu że wygląda jak Timon z Króla Lwa I długo był Timon i Timon i w końcu mówię że szkoda że syna nie można nazwać Timon bo się tak przyzwyczaiłam, a on na to: A Tymon? I tak już zostało. Ale dużo popularniejsza jest wersja Tymoteusz, bo jak znajomi pytają o imiona wybrane i mówię że dla chłopca Tymek to pytają: Tymoteusz? A ja na to, nie Tymon, to z reguły mają takie miny i pytanie : a to jest takie imie?
Tak jak z Bartosz i Bartłomiej i Magda i Magdalena :P

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości