|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() Jak powiedziałam Wiktor, to "O nieeee, tylko nie Wiktor... Znałam takiego jednego, nic sobą dobrego nie reprezentował"... I nawet nie próbowałam jej przekonywać, tylko powiedziałam "Na szczęście to nasze dziecko" ![]() W ogóle się z mężem nie przejmujemy Cytat:
---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
I też opcją jest Julka, to moja mama oczywiście "Julka to śliczne imię! Dajcie Julka, a nie jakaś Nina"... Niestety, jak będzie dziewczynka, to pozostanie jej zaakceptować
|
|
#3692 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Brzuchatki! w Łodzi jest dziś cudnie - pogoda rewelacja
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym ciągnięciem jajników i bolącym biodrem miałam to samo, miejsca sobie w nocy znaleźć nie mogłam ale w miarę szybko przeszło |
|
|
|
|
#3694 |
|
Konto usunięte
|
Hej
Piszę póki pamiętam komu chciałam coś odpisać: Domi! Dea ma całkowitą rację! Olej chłopa! Pokaż mu, że Ci wcale nie zależy na tym ślubie, skup się na sobie, dziecku, na swoim spokoju i przyjemnościach. Jesli mu na Was zależy to jeszcze przyleci z pierścionkiem z wywalonym językiem. A jeśli nie to trudno, kochana, jego strata. Ja tyle ekscesów przeżyłam przed swoim ślubem (łącznie z takimi słowami od swoich rodziców, że powinnam ich znienawidzić...), że patrzę na to z nieco innej perspektywy. Ale wiem co czujesz. Dziewczyny, wczoraj mąż wrócił z pracy, przeczytał moją karteczkę z wytycznymi i stwierdził, że się filmów amerykańskich naoglądałam :/ A potem ją zerwał, wyrzucił, pocałował mnie i powiedział: "może to jest jakaś metoda". No tak, najlepiej zamknąć kobiecie usta! No, ale kurcze jak tu się na niego gniewać ![]() Co do imion to u na jeśli będzie dziewczynka to Emilia. Jak leżałam po 1 porodzie w szpitalu i miałam po znieczuleniu w kręgosłup powikłania, straszny ból głowy to włożyłam sobie słuchawki, żeby nie słyszeć płaczących dzieci. I leciała piosenka "Emily" Wtedy pomyślałam, że gdyby nie Ola to Emilka ![]() A jeśli chłopiec to nie wiem. Powiedziałam mężowi, że on decyduje. I nie chce mi powiedzieć jakie ma pomysły. Stwierdził, że jak będzie 100% pewności to mi powie. Aaa i wszystkiego co najlepsze Domi
Edytowane przez a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca Czas edycji: 2013-05-29 o 09:10 |
|
|
|
#3695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() DUŻO ZDRÓWKA, SZCZĘŚCIA I SPEŁNIENIA WSZYSTKICH MARZEŃ ![]() Cytat:
Ojjj to mam nadzieje, że te jajniki chociaż przejdą, bo z biodrem to mam od początku ciąży :/ |
||
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie przedwczoraj wieczorem i wczoraj rano też dość solidnie pobolewały jajniki. Aż wczoraj jak wstałam, to aż się zgięłam w pół, więc grzecznie wzięłam no spę i był już spokój do końca dnia
Dziś za to jakby lekki ból w pachwinach mam, chyba zaczynają się bóle związane z rozciąganiem... Mógłby jeszcze ten mój potomek mnie posmyrać, jakoś chyba byłabym spokojniejsza ![]() Muszę wykupić witaminy. Dostałam Femibion Natal 2. Prawie 60zł/m-c
|
#3698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego kochana,teraz to podwojnie zdrowka,podwojnie szczescia,podwojnie wszystkiego ![]() rybkoprzez mojeczarne mysli ja sie cieszylam,ze w ogole je slyszlalam,po sekundce szmerow i szukania,jak uslyszalam wyraznie bum bum bum, to juz bylam w niebowzieta...nie przyszlo mi do glowy,zeby zapytac ile to tam wyszlo w cyfrach maomamico do imienia jeszcze dalej mamy pewne z Tz ustalania,chyba wybor padl (ja tam juz wiem ), ale stwierdzilismy oboje,ze ile sie da to nic nikomu nie mowimy,a napewno nie w rodzinie,bo wlasnie akzdy ma odruch komentowania,ze to,ze tamto...a ja wybralam imie Tymek wiec wsumie dosc malo popularne,co moze sie nie wszystkim podobac,ja mam to gdzies,jednak komentarze (pewnie ze strony tesciowej) nie beda mi uprzyjemniac dni,wiec mowie wszystkim,ze nie wybralismy jeszcze...a imie Zuzia-pieeekne,moze dlatego,ze sama takie nosze ![]() a co do spiecia z Tz,mamy cisze w powietrzu,ale juz sie nie stresujei nie martwie,bo my dlugo gniewac sie nie potrafimy i wiem,ze jak tylko powracamy z pracy to samo sie rozwieje....bo o glupote poszlo,tylko jak zwykle z fajerwerkami :/ charakterne z nas typki i moze dlatego ![]() na polowkowe bede umowiona tego 25.06 i pewnie bedzie to tydz.pozniej,czyli sam pocztek lipca Edytowane przez peppermint patty Czas edycji: 2013-05-29 o 09:41 |
|
|
|
|
#3699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a następnm razem Mikołaj albo Lenka ![]() i u mnie w rodzinie wszyscy wiedzą jakie imiona i nie patrzą krzywo ![]() Cytat:
Twoja śliczna sukienka w słońcu lśni Podnosisz mi ciśnienie, mam tylko jedno marzenie Chcę na party z Tobą iść! llalalalaa Będą jej śpiewać pod balkonem a tak poważnie to Helenka ładnie ale w skrócie to Hela będą wołać a co do kłucia, mnie też tak kłuje teraz akurat w okolicy pępka i nie wiem co to jest... mam nadzieje ze przejdzie. DOMI WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN!!! a ja dzisiaj szłam z buta do pracy bo tramwaj nie jeżdziły :/ poza tym Maomami mam pytanie, nie miałaś mdłości i wymiotów, a powiedz mi... jadłąś dużo słodyczy?
|
|
#3700 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja znajoma przy pierwszych chlopakach nie miala mdlosci. Za to przy trzeciej ciazy-byla corka-i miala cala ciaze mdlosci i wymioty.
|
|
|
|
#3701 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie zamierzam się przejmować czyimś gadaniem chociaż do tej pory nie usłyszeliśmy żadnych uwag ze strony najbliższych ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że po szczerej rozmowie wszytsko będzie ok.U nas dziś śliczne słoneczko za oknem, a ja dalej tonę w zasmarkanych chusteczkach :P
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
Domi wszystkiego najlepszego
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
znam ten ból, też go jakiś czas temu kupowałam za podobną cenę. Trzeba polować na promocje. Ogólnie ma gorszy skład niż Doppel Hertz Mama, który kosztuje 28 zł.
A ja wczoraj za jedna saszetkę antybiotyku (coś tam do dróg moczowych) zapłaciłam 30 zl Za to na wizycie zalapałam się na darmowe usg i widziałam moje maleństwo |
|
|
|
#3704 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam, pocytowałam to co zdążyłam i odpisuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jaki te matki mają wpływ na tych tż, siedzę i się cieszę, że mój ma na matkę ekhm:dCytat:
Już się do teściówki przyzwyczaiłam ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Aaaa DOMI wszystkiego najleszpego ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3705 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zdałam sobie sprawę że wcześniej się nie zgłosiłam :P brawo za orient dla mnie samej ![]() Poproszę o wpisanie Gosia, 28 l, OM 24.02.2013, TP 01.12.2013, chłopiec ![]() Cytat:
hehe jak ten czas zapiernicza!!A tak w ogóle to zupełnie zapomniałam się pochwalić Dostałam pierwszą paczkę ciuszków od mojej siostry. Co prawda musi wybierać takie uniwersalne póki nie będziemy mieć 100% pewności co do płci, ale i tak miałam ubaw przy przeglądaniu tych maleńkich ubranek na zdjęciu wybrane te ciekawsze
|
||
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
czy była któraś z dziewczyn na tym darmowym usg 3d/4d co były? Link tu któregś razu wstawialam ? teraz w rudzie slaskiej byly 26 maja :P
Margot- dopisane, śliczne ciuszki dziewczyny, była na pół godzinnej przerwie i poszłam do tesco. Jak kogoś ineteresuje to : 5x skarpety (0-0) (0-3) za 15,40 3x body dł rękaw, z jakimś nadrukiem zwierzaczka, ale nie duży ten nadruk - 14,90 2x śpiochy 19,90 takie malutkie galotki za 12,90 materiałowe:P kapcie 15,90 7x body z motywem myszki miki dł. rękaw 43,90
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-05-29 o 11:49 |
|
|
|
#3707 |
|
Rozeznanie
|
no i mozna by bylo wpisac nas na liste
![]() peppermint patty, lat 27, OM 12.01.13, TP 21.10.13 czekam na synka moje imie wolalabym pominac ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- ja nawet za bardzo nawet nie wiem o co chodzi,nie spotkalam sie z czyms takim w swoich okolicach |
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Ktosiula ja miałam mdlosci jak jeszcze żyły oba maluszki. Razem z krwawieniem minely.
Pryszczy też mam pełno. Przy corce cere miałam jak aniol, żadnych mdlosci. Wynik testu potrojnego-bardzo niskie ryzyko wad genetycznych. Za to odebrałam wyniki związane z insulinoma i pokrecilo sie w moim organizmie. Mam zdecydowanie za wysokie tsh i kortyzol. Dzwoniłam juz do gina i mam się pilnie spiknac z endokrynologiem. Udało mi się nq dziś. Niech żyją pakiety medyczne. Uff. Tym niemniej na mojego gina mam focha, bo już dawno powinien był to skontrolowac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka hejka
Ja się tylko witam i spadam na zakupy.Może dzisiaj w końcu ten dziennik ciąży już doszedł do księgarni. Miłego plotkowania i dzionka |
|
|
|
#3710 |
|
Raczkowanie
|
Urodzinowe najlepsze życzenia Domi
![]() Maomami gratuluję córeczki Peppermint Patty dość mało popularne imię ale my wybraliśmy takie same dla synka I to już jakieś 3 lata temu, więc u Nas temat imienia chłopięcego jest zamknięty bo już na 10000% wybrane. Kwestia tylko czy zdecydowaliście się na Tymona czy na Tymoteusza (my na to pierwsze ) Moi rodzice już są do tego przyzwyczajeni, teściowa nireformowalna, więc mówi: będzie Wojtuś Jako że od zawsze myśleliśmy o pierwszym dziecku jako o synku, to jak będzie dziewczynka to będzie III wojna światowa z imieniem ![]() Margot super ciuszki ![]() Issia ja mam tak samo, nie codziennie, ale wieczorem jak się położę na lewym boku to czuje jak mnie coś z prawej strony ciągnie, jak się obrócę na prawy bok to ciągnie lewa strona ![]() Dzidzia za dobre wyniki testu potrójnego i ![]() Od rana mamy problem z internetem w pracy
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mała zdrowa [QUOTE=peppermint patty;41053128]no i mozna by bylo wpisac nas na liste ![]() peppermint patty, lat 27, OM 12.01.13, TP 21.10.13 czekam na synka moje imie wolalabym pominac ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- ja nawet za bardzo nawet nie wiem o co chodzi,nie spotkalam sie z czyms takim w swoich okolicach[/QUOTE] http://www.szczesliwe.macierzynstwo....han-bialystok/ teraz jest białystok :P gdzie będzie dalej nie wiem, bo mam trochę roboty i tylko linka podsyłam :P i o o mi właśnie chodziło :p
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, przepraszam, że nie cytuję ale jak to zawsze u mnie bywa, nie mam kiedy was nadrobić a przyleciałam się tylko pochwalić (przepraszam, że tak nie skromnie ale tak bardzo się cieszę!!!) Wygrałam dziś łóżeczko turystyczne super wypasione firmy caretero
w ogóle mam jakieś szczęśliwe dziecko bo już nie raz udało nam się coś wygrać głównie za zdjęcia gdzie jest mój smyk ale teraz skaczę do góry bo super nagroda nam się trafiła
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/ -> teraz będzie Gdańsk, 29/30 więc moze się wybierze któras z nadmorskich mam
Podobno można dostać butelkę i ogólnie fajnie jest :P a maluszka za free w 3D/4D obejrzeć .... ja miałam iść 26 maja ale w pracy byłam i nie miałam jak się urwać :/ sultacje medyczne.
---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
Gratuluje wygranej może niech Twój maluszek zagra w totka
|
|
#3714 | |
|
Rozeznanie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez peppermint patty Czas edycji: 2013-05-29 o 12:20 |
|
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
Spaaać
Kupiłam W oczekiwaniu na dziecko. Do strony 120 jest nudna jak flaki z olejem
|
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
**Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam o totku ale jeszcze nie zakuma jak trzeba skreślić cyferki;D
|
|
|
#3719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super,najlepiej jakbys sie do kompletu pochwalila tez zwycieskim zdjeciem![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Mój Mąż za to jest baaardzo za Tymonem, to w sumie ma swoją historię, bo jak zaczęliśmy się spotykać to mój TŻt wtedy jeszcze był strasznie chudy i mówiłam mu że wygląda jak Timon z Króla Lwa I długo był Timon i Timon i w końcu mówię że szkoda że syna nie można nazwać Timon bo się tak przyzwyczaiłam, a on na to: A Tymon? I tak już zostało. Ale dużo popularniejsza jest wersja Tymoteusz, bo jak znajomi pytają o imiona wybrane i mówię że dla chłopca Tymek to pytają: Tymoteusz? A ja na to, nie Tymon, to z reguły mają takie miny i pytanie : a to jest takie imie? Tak jak z Bartosz i Bartłomiej i Magda i Magdalena :P
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

II kreski 13/03
albo nagadaj teściówce? Może siądzie na dupie

), ale stwierdzilismy oboje,ze ile sie da to nic nikomu nie mowimy,a napewno nie w rodzinie,bo wlasnie akzdy ma odruch komentowania,ze to,ze tamto...a ja wybralam imie Tymek
Powodzenia życzę 

KCIUKI DLA ANI