Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-29, 09:49   #3121
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

ENLEVEE nie smutkaj. Porozmawiaj moze jak sie uspokoisz zapytaj wprost co zmieniło jego zachowanie. Każdy odmiennie reaguje na stres zwiazany z dzidziusiem. Moze wlasnie on tak odreagowuje? Moj TZ ucieka na silownie treningi bieganie tez malo go ostatnio ale nie chce naciskac bo wiem ze tak sobie radzi ze stresem a ja musze sobie poradzic ze soba sama tak czasem jest. Jednak mysle ze rozmowa duzo Ci moze wyjasnic. U mnie tak bylo.
ONA Dzieki za przypomnienie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-29, 09:50   #3122
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Wrrrrr.... nadrabiałam nadrabiałam, cała stronę wypisałam i skasowałam(((

IDzia: wszystkie wszystkiego naaaajlepszego, dużo uśmiechu, szybkiego bezproblemowe porodu i zdrowego maleństwa!

Skylie: to dalej 3mam kciuki za męża!

Jakierka: dziękuje za czereśnie!

Oliath: jak noga?

Perse: jak ciśnienie?

Envl: kuleczko nie przejmuj się, przyszedł przytulił... może on jakost ak nie wie, jak podejść teraz do Ciebie? a osamotnienie rozumiem.. jeszcze trochę i będziesz miała Bezika i na osamotnienie i brak aktywności nie będziesz narzekać. Jak coś zawsze tu jesteśmy, wygadaj się, wypłacz

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:52   #3123
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Ona w ogole jest dziwna, haha, bo jej facet mowi ze ona po sn lepiej chodzi jak kobitka z jej sali po cc. Ciezko sie siedzi, ale ze normalnie siada, tylko powoli. A z chodzeniem nie ma wcale problemu. Ale ona jak mowie jakas dziwna jest bo nie nacinali jej, lekko pekla, ale to wlasciwie naderwala sie, bo ma tylko dwa szwy Nawet polozne mowia ze takiej aparatki to dawno nie mialy. Jej facet byl przy porodzie i ona miedzy skurczami kawaly opowiadala

Podobno bardzo kolo niej chodzili, i polozne i lekarz, ale ona ma taki kontakt z ludzmi, ze mnie to w sumie nie dziwi.

Własnie przysłali mi bon 20zł do Orsay z okazji urodzin, a ja w sobote jade do lublina. Kupie sobie cos na po ciazy, tylko ze to bedzie zakup na oko: Mama moja jest szczupla, wiec wezme cos takiego zeby mogla jakby co nosic.
normalnie luzara albo miała farta i ból nie był taki silny, albo jego próg ma wysoki...albo nie wiem.. lubi to W każdym razie pozazdrościć, że tak szybko poszło

Chyba muszę wyrobić kartę w orsayu.. też chcę bonusa na urodziny

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:53   #3124
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Enleeve, a może po prostu z nim pogadaj... Poproś, żeby wyraził swoje zdanie na temat tego, co się dzieje między Wami ostatnio. Ja tak zawsze robię, jak nie widzę reakcji TŻa, zmuszam go do wyrażenia swojej opinii. Oby się w porę obudził i otoczył Was wsparciem.

Elaine, 119/75, potem 107/74. Znośne, ale wolałabym niżej Dzięki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:53   #3125
sammi24
Zadomowienie

Bry

Idzia STO LAT albo i więcej, spełnienia marzeń i tego wszystkiego, czego sama byś sobie życzyła!!!! Wszystkiego NAJ NAJ NAJ !!!!

ps ja też kończę w tym roku 27 ale w listopadzie
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:53   #3126
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

a Idzia: pocieszyłaś mnie, że poród może mniej boleć niż atak nerek..:P

samantha: noo wróciłaś) dobrze, że juz choróbsko przeszło, ale ładnie Cię trzymało

Lemurki: witamy w naszym gronie))

słoneczko wyszło, więc trzeba z praniem nadgonić. Wczoraj urodziła koleżanka z rodzinnego miasteczka.. a termin miała na 8.07, czyli 3 dni po mnie. Ale wszystko okey!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:55   #3127
idzia111
Zakorzenienie

en skarbie, przykro mi, że tak nie bardzo jest między Tobą a tż. Widzę, że wczoraj zaczełaś cos z nim rozmawiać. Rozmawiaj, on sie sam nie domysli. Szczera rozmowa jest najważniejsza bo jak bedziesz dusiła w sobie to niestety tylko gorzej bedzie
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:56   #3128
Oliath
Zakorzenienie

PYTANKO:
BIUSTONOSZ POTRZEBUJĘ dobrze podtrzymujacy, szerokie ramiaczka, miekki/lekko usztywniany, do karmienia, mam brac Alles Mama???
Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Czesc.

Oliath - qrcze mnie też łapy bolą po nocy i paluchy mam jak marchwiane i nic ścisnąć mocniej nie mogę. Na kompie pracuję non stop, na klawiaturze wszystkimi paluchami piszę wiec myślisz że ja też mogę mieć to... No qurcze zapomniałam jak sie to nazywa :banghead: grrr chodzi mi o to co pisalas ze sie od kompa robi w łapy.
Mozesz, jak najbardziej. Kiedt sie budzisz, miewasz zdretwiale palce/dlonie?
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Otóż mój Tż od paru tygodni jest jakby nieobecny, przychodzi z pracy i od razu na laptopie. Kiedyś oglądał ze mną seriale, rozmawiał, a teraz NIC. Raz na pół godziny zagada "Co tam Kula", a jak mu odpowiadam to przyjmuje to do wiadomości i wraca w swój wirtualny świat. Nie przytula mnie, nie ma żadnych zachowań, które świadczyć by mogły, że po prostu jesteśmy razem tak ja to odbieram..
Od paru dni codziennie wieczorem ryczałam pod prysznicem, a on potem myslał, ze mam czerwone oczy od alergii bo juz nie mogłam. Siedzę sama w domu od paru msc, nie mam do kogo przysłowiowej gęby otworzyć, czuję się do tego nieatrakcyjnie co tylko wspomaga cały ten stan. Moje dwie przyjaciółki lecą na weekend na Kretę, a ja siedzę w domu i znowu gapię się w ścianę. Mam ogromny kryzys i bałam się tego idąc na zwolnienie lekarskie, że przez to, że nie będę mieć normalnego trybu życia to tak się to skonczy. W końcu wzięłam i się wczoraj rozryczałam przy nim, że czuję się niewidzialna, że mnie nie zauważa, że wyjście do sklepu stało się dla mnie wielkim wydarzeniem.. ten się na to tylko uśmiechnął i nic nie powiedział. Poszłam do drugiego pokoju się położyć i popłakać i tak zasnęłam.
Potem poczułam, że jak przyszedł do łóżka to mnie przytulił.. ale cholera ja już nie mogę Czuję, że straciłam iskrę i dawną siebie po prostu.. kiedyś mega aktywna, bo tutaj, tam, siam.. a teraz ciągle w domu, a jak chcę żeby najbliższa osoba mnie przytuliła to nie
1. On nie kocha Ciebie mniej ani inaczej, to Ty potrzebujesz wiecej i czesciej
2. Zamiast beczec pod prysznicem, IDZ DO NIEGO I SIE PRZYTUL, nie czekaj na cud jego oswiecenia
3. Zamiast dusic w sobie od wielu dni, OKAZUJ EMOCJE - jesli juz beczysz, jesli Ci zle, to niech on wie o tym i niech wie dlaczego
4. Zamiast czekac az zagai rozmowe, OPOWIADAJ i zagaduj, a jak odburkuje albo nie uwaza, to w leb

Tak serio, to po porodzie moze, choc nie musi, byc ciezej. Kiedy minie pierwsza euforia, zostaniesz Ty z malym, kupki, spacerki, karmienie, sennosc, kilogramy do zrzucenia, chata do ogarniecia, moze nie daj Boze kolki czy inne atrakcje. Zmeczenie. Znuzenie. Pretensje. Jeszcze nie depresja, a juz nie norma. Pamietam, jak maz dzwonil do mnie z pracy zapytac, jak Lala i co slychac, a ja natychmiast w ryk i lament, ze nie mam co mu opowiadac, bo ilez mozna o kupulkach. Ze mam dosc siedzenia w domu, chce do ludzi, do pracy, do swiata (......... durna ja ). Wy jestescie mlodziutkie i takie pelne energii, ja sie teraz uspokoilam i zdziczalam, nie potrzebuje juz ludzi, wyjsc, imprez, wrazen - wiec sadze, ze bedzie mi dobrze w domu z dziewczynkami, posrod tej rutynki - ale do czego zmierzam, En: KOMUNIKACJA. WIARA W SWOJA ATRAKCYJNOSC zarowno cielesna jak i mentalna przede wszystkim. DOTYK - nieistotne czy to seks, buziak, uscisk, glaskanie, masaz, przytulak. I bedzie ok zarowno teraz, jak i PO
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:00   #3129
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które już są mamusiami: czy to nie jest trochę tak, że jak rodzi się maluszek, to kobieta zmienia się..tzn. że nie wymaga już tyle czułości od swojego Tżta, bo wystarcza jej więź z dzieckiem? Nie że Tż staje się zbędny..ale w sensie, że kobieta mniej odczuwa jakieś niedociągnięcia w związku, bo jest bardziej skupiona na rodzicielstwie? Czy to raczej tak nie działa..? Może wręcz przeciwnie?
bardzo różnie z tym jest... na początku po urodzeniu i w trakcie baby bluesa bardzo potrzebowałam TZ-a, żeby mnie przytulał, mną się opiekował... itp.
w późniejszym okresie nasze drogi się jakoś rozeszły bo m.in. wieczorami byłam padnięta i zasypiałam w tym samym czasie co dziecko i mało czasu spędzaliśmy razem...w dodatku był mi bardziej potrzebny żeby zająć się dzieckiem a nie mną... i jakieś pretensje się pojawiły i niesnaski między nami... potem znów wszystko wróciło do normy i potrzebowaliśmy siebie nawzajem...
więc naprawdę różnie... ale trzeba sie z tym liczyć

w podobnym temacie napisała powyżej Oliath...

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-05-29 o 10:04
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:02   #3130
idzia111
Zakorzenienie

magdalennne Czy Ty nie masz dziś imienin przypadkiem: ???

A z tym L4 po terminie, to ja sie dziwię, że są tacy co chcą wypisywać, bo to jest niezgodne z prawem.

Cytat:
normalnie luzara albo miała farta i ból nie był taki silny, albo jego próg ma wysoki...albo nie wiem.. lubi to W każdym razie pozazdrościć, że tak szybko poszło

Chyba muszę wyrobić kartę w orsayu.. też chcę bonusa na urodziny
Ale nie zawsze dają ten bon na urodziny. Ja u nich kartę mam ze 4 lata i dostałam drugi raz dopiero.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-05-29 o 10:04
Stary 2013-05-29, 10:04   #3131
Neni1984
Zakorzenienie

Hej
Chyba nikt się nie zdziwi mocno jak napiszę, że na zakończenie wczorajszego wspaniałego dnia pokłóciłam się z mężem, spłakałam się okrutnie przez co źle spałam i czuję się teraz do bani

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
załączam stan aktualny mojej łazienki :P niestety zdjęcie z tel. nie oddaje kolorów, poza tym światło z jednej żarówki, no ale łazienka biała z dodatkami wizażowymi

Edit: nie mam pojęcia dlaczego zdjęcie mi się przekręciło?
Zapowiada się bardzo ładnie! Wiem co mówię, bo też mam biało wizażową łazienkę
Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Mogę się pochwalić? Czytając jakie łowy zdobywacie na allegro dla maluszków też zaczęłam buszować i oto przed chwilą wylicytowałam ubranka dla mojej małej za... 4.90! Mina TZ bezcenna jak mu pokazałam, zresztą moja mina też chyba musiała być niczego sobie - w życiu nie podejrzewałam, że za taką cenę kupię
Łał-nieźle Ci się udało
Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Hej,
podczytuję Was od jakiegoś czasu,ale ciągle brak mi odwagi,żeby się odezwać
Termin porodu 30.08.Pod serduszkiem mały chłopiec, w domu odchowana śliczna panna,za chwilę
siedemnastoletnia.
Przygarniecie do swojego grona taką dojrzałą mamę?
Pewnie
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Swoją drogą za moje wyczyny łazienkowe należy mi się złoty medal w akrobatyce wyczynowej i gromkie
Skoro tak twierdzisz to
A pończochy bym zdjęła

Jak pisałam na wstępie czuję się okropnie, głowa mnie boli i jestem niewyspana
Dziś wieczorem mamy gości-znajomi przyjechali z Irlandii na urlop
Ale na chwilę obecną to tak sobie mam ochotę na gości
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:04   #3132
Samantha7
Zakorzenienie

Pisze z tel wiec nie cytuje. Leze juz w lozku od dawna i nie moge zasnac bo mi lewa zatoka i oko szarpie

Dziekuje Wam ze w ogole mnie pamietalyscie , to bardzo mile

Dzoan - ubranka dziewczynkowe sa wszystkie praktycznie rozowe i nie da sie nic dla chlopca wybrac niestety. Tz planuje miec jeszcze corke nie wiem z kim bo ja mam juz dosc ciazy szczerze , to mu oddam te ciuszki

Lozeczko takie kupilismy http://mobile.walmart.com/m/phoenix;...54?type=search
Te same lozeczko w specjalnym dzieciowym sklepie kosztowalo $80 wiecej wec ciesze sie ze nawet zaoszczedzilam.

Idzia - wszystkiego naj najlepszego. Rowniez zycze szybkiego, bezbolesnego i spokojnego porodu

Mam pytanie do mamus juz rodzacych : czy to prawda ze porod lozyska jest bolesniejszy od samego porodu dziecka? Tesciowa mnie straszy, ale mysle ze ona chrzani bajki i nie pamieta porodu juz. Ostatni mialam 26 lat temu.

Oliath - o kurde to ty juz rodzisz niedlugo. Masakra jak szybko to zlatuje.

enlevee- wiem co czujesz. Mam to samo i smieje sie czasem ze nie myslalam ze kupienie pojemnika na zabawki bedzie czyms cool bo wow wyszlam z domu :/
Moj tz tez taki jest. Mnie najbardziej wpienia jak nic nie mowi. Ostatnio mnie nazwal wielorybkiem i uwazal , ze to smieszne bo ja tak sie kulalam po lozku jak wieloryb, a ja w ryk i on byl w szoku. No super komplement nie ma co, a ja juz jak worek ledwo chodze i nie moge patrzec bo wygladam jak pyza.
Trymaj sie. Jeszcze bedziemy sexi laski ze oni beda za nami z zazdrosci biegac

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:07   #3133
idzia111
Zakorzenienie

A Magolina czy Ty masz dziś swoje święto - imieninki?

Zerknęłam na pierwsza stronę i wylookałam wszystkie Magdy Tyle, że Magda to inne imię niż Magdalena. A dziś jest Magdaleny. Przyznawać się ... impreze robimy Czy jest tu jakaś Magdalena jeszcze???
Stary 2013-05-29, 10:12   #3134
Anulka_p
Zakorzenienie

En- bardzo mi przykro Myślę, że trzeba teraz, póki maleństwa nie ma wszystko omówić, wyjaśnić, bo po porodzie będziesz również potrzebowała przytulenia, wsparcia, całusa, usłyszenia, że pięknie wyglądasz w tym obwisłym sexy biustonoszu do karmienia i to znacznie częściej niż teraz. Warto teraz powiedzieć co czujesz, zapytać TŻ o jego uczucia i obawy.
Mnie też taka rozmowa czeka. Nie ma u nas tragedii, ale jest inaczej. Boję się, że tragedia zacznie się po porodzie, dlatego też chcę ogarnąć ten temat i poważnie porozmawiać.

Trzyma kochana za ciebie, za was kciuki. On za tobą szaleje, tylko musi wiedzieć, że trzeba to teraz tobie mówić codziennie. Ty też całuj i się przytulaj. Będzie dobrze
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:14   #3135
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
skylie jak TZ sie trzyma?
Cytat:
Czesc.
SKYLIE Tule mocno mam nadzieję, że jednak bedzie ok. Jak TZ sie trzyma?

Moj TZ. Juz w Gliwicach wlasnie sie pewnie zaczyna rozmowa
Chyba gorzej ja to przyjęłam, bo się wczoraj trochę rozkleiłam jak mi powiedział, że już nigdy nie będzie mógł dziecka podnieść do góry

Ghia- za tż Daj znać jak mu poszło

Cytat:
skylie nie jestem tego pewna, ale jesli zdeklarujesz sie na 80% i potem przekażesz dla tż-ta to zarowno ty jak i on bedziecie mieli po 80%. To jest coś takiego ze jesli on lepiej zarabia, to lepiej sie tak oplac, bo jego 80% bedzie wiecej niż twoje.
No właśnie dlatego tak kombinujemy, tym bardziej, że ja chcę wracać do prayc po pół roku

Cytat:
Otóż mój Tż od paru tygodni jest jakby nieobecny, przychodzi z pracy i od razu na laptopie. Kiedyś oglądał ze mną seriale, rozmawiał, a teraz NIC. Raz na pół godziny zagada "Co tam Kula", a jak mu odpowiadam to przyjmuje to do wiadomości i wraca w swój wirtualny świat. Nie przytula mnie, nie ma żadnych zachowań, które świadczyć by mogły, że po prostu jesteśmy razem tak ja to odbieram..
Od paru dni codziennie wieczorem ryczałam pod prysznicem, a on potem myslał, ze mam czerwone oczy od alergii bo juz nie mogłam. Siedzę sama w domu od paru msc, nie mam do kogo przysłowiowej gęby otworzyć, czuję się do tego nieatrakcyjnie co tylko wspomaga cały ten stan. Moje dwie przyjaciółki lecą na weekend na Kretę, a ja siedzę w domu i znowu gapię się w ścianę. Mam ogromny kryzys i bałam się tego idąc na zwolnienie lekarskie, że przez to, że nie będę mieć normalnego trybu życia to tak się to skonczy. W końcu wzięłam i się wczoraj rozryczałam przy nim, że czuję się niewidzialna, że mnie nie zauważa, że wyjście do sklepu stało się dla mnie wielkim wydarzeniem.. ten się na to tylko uśmiechnął i nic nie powiedział. Poszłam do drugiego pokoju się położyć i popłakać i tak zasnęłam.
Potem poczułam, że jak przyszedł do łóżka to mnie przytulił.. ale cholera ja już nie mogę Czuję, że straciłam iskrę i dawną siebie po prostu.. kiedyś mega aktywna, bo tutaj, tam, siam.. a teraz ciągle w domu, a jak chcę żeby najbliższa osoba mnie przytuliła to nie
Pogadaj na spokojnie z tż. Może on też w taki sposób odreagowuje swój stres A jak to nie pomoże to trzeba będzie sięgnąc po bardziej radykalne środki.

Pamiętaj że mieszkam blisko Twoich rodziców

QUOTE=dzoan;41051148]Dziewczyny, które już są mamusiami: czy to nie jest trochę tak, że jak rodzi się maluszek, to kobieta zmienia się..tzn. że nie wymaga już tyle czułości od swojego Tżta, bo wystarcza jej więź z dzieckiem? Nie że Tż staje się zbędny..ale w sensie, że kobieta mniej odczuwa jakieś niedociągnięcia w związku, bo jest bardziej skupiona na rodzicielstwie? Czy to raczej tak nie działa..? Może wręcz przeciwnie?[/QUOTE]

Jak dla mnie to po prostu chodzi o permanentne zmęczenie i niedospanie. Przez pierwszy okres moim największym marzeniem nie były przytulanki, romantyczne wieczory czy seks, a po prostu święty spokuj żebym mogła się wyspać

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:14   #3136
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej
Chyba nikt się nie zdziwi mocno jak napiszę, że na zakończenie wczorajszego wspaniałego dnia pokłóciłam się z mężem, spłakałam się okrutnie przez co źle spałam i czuję się teraz do bani

ojej.. i kolejny smutasek czemu się pokłóciliście?

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Te same lozeczko w specjalnym dzieciowym sklepie kosztowalo $80 wiecej wec ciesze sie ze nawet zaoszczedzilam.
sliczne

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:16   #3137
Oliath
Zakorzenienie

JOAN, pocieszajace jest to, ze po narodzinach dziecka wiekszosc facetow tez sie zmienia, jakby to... mieknie w takim dobrym znaczeniu tego slowa, delikatnieje, uwrazliwia sie...
Moj maz byl zawsze mega twardy, zdystansowany, dla obcych niedostepny, oschly, pierwsze wrazenie - ponury, antypatyczny introwertyk. Zeby sie dokopac do milszej czesci, to zajmowalo duuuuzo czasu i energii A teraz?... nie do poznania facet. Lala rozwalila wszystkie skorupy, flanki i mury obronne, osuszyla fosy, starla w proch straze przyboczne i przerobila czarne zamczysko w przytulny, cieply zakatek dla kucykow, wrozek, serduszek i kwiatkow CZARY A przede wszystkim, nauczyla meza mowic najblizszym - KOCHAM CIĘ...
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:19   #3138
idzia111
Zakorzenienie

skylie najlepiej pogadaj z ksiegowa z pracy, albo szefem. Bo nawet na logike, skoro mozesz od razu na rok, a potem przekazac dla tż-ta to oznacza ze mozesz isc na 80%.

A i dziewczyny nie wiem jak teraz bedzie, ale wczesniej zeby podzielic sie urlopem z tatusiem trzeba bylo byc w formalnym zwiazku.
Stary 2013-05-29, 10:21   #3139
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Nadrabiam
Cytat:
SEJM UCHWALIŁ USTAWĘ O ROCZNYCH MACIERZYŃSKICH!
Jesteśmy bezpieczne
Hurrraa
Cytat:
Dzień dobry,

U mnie dziś impreza: urodzinowo-imieninowa kończę 27 lat :pi wo:
za 32 tydzień i najlepsze życzonka urodzinowo-imieninkowe ode mnie i Kubusia

Jakąś imprezkę dziś robisz?
Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie brzuchatki

Ja dzis wizytuje u poloznej, poslucham bicie mojego kochanego serduszka
Dzis rowniez bede miala szczepionke z przeciwcialami na ewentualny konflikt serologiczny.
Trzymam kciuki
Cytat:
Moj TZ. Juz w Gliwicach wlasnie sie pewnie zaczyna rozmowa

A puszczacie brzuszkom muzyke? Ja Antosiowi dziś od rana Roba Costlowa puszczam. To taki współczesny kompozytor i pianista jest na youtube. Słucham go od tylu lat i mi się nie znudziły jego kawałki. Są takie uspokajające i pozytywne
O jejku - trzymam kciuki !!

Tak-puszczam Radio RMF MAXX

Moja mama mi "każe" puszczać brzuszkowi muzykę poważną, czytać bajki itp, ale jak się zapytałam czy mi tak bajki czytała to jakoś cichnie dziwnie

Samantha współczuję alergii. Teraz tak Cię wzięło czy jesteś alergiczką? Ja "ćpie" od 17 lat, mam alergię cały rok, więc znam ten ból A leki bierz na noc

Ona, aleś Ty biedna

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-05-29 o 10:22
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:21   #3140
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:

Mam pytanie do mamus juz rodzacych : czy to prawda ze porod lozyska jest bolesniejszy od samego porodu dziecka? Tesciowa mnie straszy, ale mysle ze ona chrzani bajki i nie pamieta porodu juz. Ostatni mialam 26 lat temu.
osobiście czułam skurcz i urodziłam łożysko, ale bólu nie czułam, tak sami nic a nic nie czułam podczas szycia po porodzie (nacieli mnie troszke), ale wiem że to bardzo indywidualna sprawa i niektóre osoby czują się strasznie
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:27   #3141
idzia111
Zakorzenienie

Neni u mnie jest tak, ze jesli nie przeklada sie imienin, urodzin to goscie przychodza tak sami z siebie. Wiem ile i mniej wiecej o ktorej. A wiem ze i chrzestny do mnie wpadnie, tesciowie ze szwagrem, bratowa z bratankami, a i kolezanek z mezami sie spodziewam.

Taka spokojna impreza bedzie, bez szalenst oczywiscie, bo raz ze ciaza zaawansowana i duzo nie szykowałam, a dwa, że jeszcze żałobę mamy, ale sobie pojemy, posiedzimy, posmiejemy sie

Ja jestem jakaś inna chyba, bo uwielbiam spotkania nie tylko z kolezankami ale tez rodzinne, takie cos typu imieniny, komunie, chrzciny, wesela. Zawsze tam gdzie rodzina sie zbiera ja jestem szczesliwa.
Stary 2013-05-29, 10:30   #3142
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Dziewczyny, które już są mamusiami: czy to nie jest trochę tak, że jak rodzi się maluszek, to kobieta zmienia się..tzn. że nie wymaga już tyle czułości od swojego Tżta, bo wystarcza jej więź z dzieckiem? Nie że Tż staje się zbędny..ale w sensie, że kobieta mniej odczuwa jakieś niedociągnięcia w związku, bo jest bardziej skupiona na rodzicielstwie? Czy to raczej tak nie działa..? Może wręcz przeciwnie?
jak urodzi sie dziecko zmienia sie nie tylko kobieta, facet tez. Kobieta jest zafascynowana malenstwem, a jednoczesnie zmeczona i takie tam. Ja w niektorych sprawach mniej wymagalam od TZ, w niektorych wiecej. Wczesniejsze blachostki o ktore potrafilismy klocic sie godzinami, teraz "zlewamy" zmienily nam sie priorytety.

A co do enlevee musisz mowic TZ co cie boli. Ja np. jak poszlam na L4 przy Marysi, to sobie odbilam wszystkie towarzyskie wizyty, odbilam zaleglosci ksiazkowe i takie tam. Jakos nie brakowalo mi TZ, choc wtedy duzo wyjezdzal na kilka dni. Jakos lecialo. Staralam sie zapelnic sobie czas na maxa i bylam mega szczesliwa. Wyjdz do znajomych, nawet przejsc sie, nie siedz w domu. A jak TZ bedzie, sama go zagaduj i takie tam. Nie czekaj zawsze na niego i jego krok.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:36   #3143
tweedledee
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny,

zostałam wchłonięta bez reszty w świat "Gry o tron" Sta moje braki w spamowaniu - dzisiaj mam jeszcze trochę roboty i latania, bo moja mama przyjeżdża, więc też mnie zbytnio nie będzie

En, kuleczko Proszę mi nie podkradać smutasów! Pamiętasz, co mi pisałaś, kiedy miałam taki sam parszywy nastrój? Dziewczyny dobrze ci pisza: 1. porozmawiaj z tż - skoro za pierwszym razem nie zrozumiał, że to dla ciebie poważny temat, piłuj do skutku. 2. sama za niedługo dojdziesz do wniosku, że jednak le0piej cieszyć się obecnym momentem (u mnie to ciągle przeplata się z momentami małego ryku), bo później tak jak piszą dziewczyny, będzie bezik, roboty po pachy i te stany mogą się pogłębiać. Dlatego tak ważne jest, żebyś ustaliła wszystko z tż.
Ja ze swoim rozmawiałam - w sumie na efekt chyba i tak będę musiała czekać do porodu Ale usłyszałam np., że wiedziałam z kim się wiążę (bo tż jest muzykiem) i że to ważna część jego życia. Ok, nie zabraniam mu niczego, ale ja też nie przypominam sobie, żeby decydowała się na samotne macierzyństwo. Wczoraj przyszedł i powiedział, że przekazał chłopakom, że we wrześniu będzie musiał wybrać zespół, w którym chce grać - bo inaczej nie da rady (albo raczej ja nie dam). Także chyba jakiś efekt jest...
Przynajmniej spróbuj En, głowa do góry i wypoczywaj, wypoczywaj, wypoczywaj - ja wiem, że już momentami się nie da sama widzisz, że nas aktywnych jest/było tu dużo. Ale to naprawdę nasze ostatnie takie chwilę. Później może nasze kluski okażą się aniołkami, może diabełkami, ale generalnie już będą Więc skoro możemy te ostatnie tygodnie wykorzystać na wyciszenie i odpoczynek, to warto
Stary 2013-05-29, 10:37   #3144
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

bidulko

Cytat:
oo takie inne nie widzialam takiego

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:38   #3145
tweedledee
Zakorzenienie

Aaaa, no i witam się w 29tc
Stary 2013-05-29, 10:43   #3146
enlevee
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za wszystkie miłe słowa

Nie chcę Wam tu lamentować, bo zawsze byłam silną osobą, ale od pewnego czasu to się bardzo zmieniło.. Taka typowa rozmowa u nas co jest źle, co poprawić tak naprawdę nie istnieje, bo albo drzemy koty albo jest fajnie. A takiego stanu jak teraz po prostu nie było, chyba dlatego mnie to tak przeraża.. Tż jest osobą bardzo zamkniętą w sobie, mimo, że nie sprawia z zewnątrz takiego wrażenia.. do tego słowa "kocham Cię" mu przechodzą ciężko przez gardło.. co tu dużo mówić, słowa kocham Cię usłyszałam po 4 latach znajomości Ja naprawdę rozumiem, że mozna być introwertykiem i nie odbierzcie tego źle bo kocham Bezika strasznie mocno, ale czasami mam głupie myśli, że to wszystko dzieje się za wcześnie, że "stracę" siebie. Nie akceptuję się w takim wydaniu jak obecnie mimo, że i Wy i osoby z mojego otoczenia mówią, że nie wyglądam źle. Brakuje mi bliskości, uznania w oczach mojego faceta, brakuje mi tego pożądania, które jeszcze pare msc temu było.. Boję się, że po porodzie będzie jeszcze gorzej, a ja tylko będę coraz bardziej zagłębiała się w tym stanie. Mam Mamę, mam Was.. ale kiedyś byłam duszą towarzystwa, buzi nie umiałam zamknąć i w pracy się spełniałam.. a teraz nie dość, że problemy z $ wieczne, moja niska samoocena to jeszcze relacje z Tżtem takie, a nie inne.
Ja go rozumiem, ze nie ma ochoty czasami gadać, skoro ledwie przychodzi do domu to ja mu wyskakuje z każdego zakamarka, bo kiedyś tak nie było.. ciągle w ruchu, niezależna i w ogóle..
Wiem, że jemu też jest ciężko, na pewno bo on nie jest taką osobą, która dużo mówi o swoich uczuciach, ale widzę, że się boi tego co przed nami, sytuacji z $.. widzę, że robi wszystko co w jego mocy i siedzi w pracy długie godziny..
Wczoraj przed tym wybuchem emocji przytuliłam się do niego, ale zaraz potem znowu komputer.. i jak widzę czasami jak się usmiecha do monitora, a do mnie zagaduje raz na godzinę to mnie chce rozerwac po prostu..

Zazdroszczę mu chodzenia do pracy, musu wyjścia z domu, do ludzi, zrobienia coś ze sobą, w sobote idzie na kawalerski kolegi.. a ja jak ta kwoka będę siedzieć i sprzątać, masakra..

Przed ciążą nie wyobrazałam sobie chodzenia bez seksownej bielizny na sobie, bez makijażu, bez szpilek.. teraz zrobiłam się kulista, w płaskich butach i majtkach na które wcześniej bym się nawet nie popatrzyła..Kiedyś byłam pewna siebie i nie płakałam, tylko wypinałam cycki do przodu i pokazywałam światu jaka jestem za*ebista- teraz? siedzę i wcinam ciasto, a żeby ukryć swoją pulchną twarz zakrywam się okularami.

Sądzę, że to głównie dlatego, że nie chodzę do pracy- spędzałam w niej 8-10h w tygodniu i do tego bardzo często w sobotę po parę godzin.. wtedy narzekałam, ale teraz tak bardzo doceniam jak to jest być ciągle "potrzebną".

Przepraszam dziewczyny, możecie nie czytać i nie bede miała Wam tego absolutnie za złe- po prostu musiałam gdzieś to napisać..
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-05-29 o 10:47
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:45   #3147
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Pisze z tel wiec nie cytuje. Leze juz w lozku od dawna i nie moge zasnac bo mi lewa zatoka i oko szarpie

Dziekuje Wam ze w ogole mnie pamietalyscie , to bardzo mile

:
Samantha jak byśmy mogły o Tobie zapomniec no wiesz....
Kuruj sie bidulko
A łóżeczko śliczne!!!!u nas takiego nie widziałam!!!:/

Cytat:
Hej

Jakoś mi nie pasujesz z tym humorkiem, Ty zawsze tak optymistycznie podchodzisz do wszystkiego...goń już te złe dni no już!!! Gdzie nasza normalna Neni???
Lepi pierogi czy co??

Cytat:

I najlepsze ... powiedziała mi, że atak nerek gorzej ją bolał jak poród
Idziaczku Ty nasz doradco wątkowy w dniu:
1) urodzin,
2)imienin,
3) rozpoczęcia nowego tygodnia

życzę Ci tego co najlepsze przede wszystkim dla Ciebie i dzidzi. Porodu jak koleżanka, którą opisałaś, zdrówka i spełnienia marzeń!!!
Świętuj i bycz się ile się da

Cytat:
Hej brzuszki

Ja wczoraj miałam wieczorem doła..
Otóż mój Tż od paru tygodni jest jakby nieobecny, przychodzi z pracy i od razu na laptopie.
W końcu wzięłam i się wczoraj rozryczałam przy nim, że czuję się niewidzialna, że mnie nie zauważa, że wyjście do sklepu stało się dla mnie wielkim wydarzeniem.. ten się na to tylko uśmiechnął i nic nie powiedział. Czuję, że straciłam iskrę i dawną siebie po prostu.. kiedyś mega aktywna, bo tutaj, tam, siam.. a teraz ciągle w domu, a jak chcę żeby najbliższa osoba mnie przytuliła to nie
przytulam...dopadł Cię kryzys ciążowy..
Dobrze, że mu wygarnęłaś, może przemyśli sprawę...
Wiecie my to odczuwamy inaczej, czujemy dzidzie bo się ruszają, my się źle czujemy, "Tyjemy" czujemy się nieatrakcyjne....a faceci pewnie nie ogarniają tego ich móżdżkami...i dopiero jak się dziecko urodzi jak je faktycznie ujrzą to może coś do nich dotrze....oby tak było...

EN zawsze wszystkich łądnie pocieszasz teraz przyjmij od nas pocieszaczka!!!!
Uśmiech proszę Dziś łądniejsza pogoda ( u mnie) wiec moze bedzie ciut lepiej

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:48   #3148
enlevee
Zakorzenienie

Do tego czuję się wyrodną matką, jak czytam, że Wy idziecie na rok macierzyńskiego, a ja chcę po 6 msc zostawić Bezika z kimś lub w żłobku i wrócić do tej rozpędnicy, którą miałam..
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:49   #3149
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
A Magolina czy Ty masz dziś swoje święto - imieninki?

Zerknęłam na pierwsza stronę i wylookałam wszystkie Magdy Tyle, że Magda to inne imię niż Magdalena. A dziś jest Magdaleny. Przyznawać się ... impreze robimy Czy jest tu jakaś Magdalena jeszcze???
ja tez jestem MAgda, ale nei MAgdalena i w maju nigdy nie obchodziłam imienin...ale z moim imieniem to cyrki, bo ochrzczona jestem jako Magdalena...zawsze myslałam, ze jestem MAgdalena a tu zonk...MAgda tatus tak mnei zapisał w urzedzie tak, ze teraz mam z tym problem bo wszędzie mnie poprawiaja i jak pisze MAGDA to i tak mi na zaświadczeniach itp. pisza MAgdalena wrrrr

Co prawda wolałabym Magdalene ale cóż nie bede sie juz bawić w zmienianie imienia....

śmiałam sie kiedys że jak bede miała córkę to bedzie moja brakującą Lenka....ale sie nie udało

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:50   #3150
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Do tego czuję się wyrodną matką, jak czytam, że Wy idziecie na rok macierzyńskiego, a ja chcę po 6 msc zostawić Bezika z kimś lub w żłobku i wrócić do tej rozpędnicy, którą miałam..
En, tu akurat nie wymyślaj, ja wolałabym być z dzieckiem 6mcy i wrócić do pracy, ale nie mam wyboru, bo nie mam tu nikogo... a zostawić 6mc dziecko komuś obcemu Jestem pewna, że część z nas ma takie właśnie dylematy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości