Rossmann cz. XVIII - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-29, 12:39   #1501
klapouszek29
Wtajemniczenie

GG do klapouszek29 Send a message via Skype™ to klapouszek29
Dot.: Rossmann cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez zaczarowana Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to CUDNIE PACHNIE! Bardzo przyjemnie przez to myło mi się twarz (nie zmywałam tą pianką makijażu, bo dziś go nie miałam, miałam tylko nałożony filtr). Póki co to nie czuję żebym miała ściągniętą twarz. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona
Super, dziękuję, pędzę wydac ostatnie pieniądze (potem to juz tylko życie o chlebie i wodzie- choc i to może na chleb zabraknąc, ale kosmetyki będą )
klapouszek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 12:59   #1502
IzzieSt
Zakorzenienie

Byłam w Rossmannie. Tak cię cieszyłam, bo pierwszego dnia byłam i wpadł tylko podkład i eyeliner. Dzisiaj stwierdziałam, że z okazji imienin zrobię sobie prezent
Kupiłam:
-maseczka RdL nawilżająca
-maseczka różana z Ziaji
-maska oczyszczająca z Ziaji
-maseczka oczyszczająca Efektima
-plastry do depilacji Isana
-Peeling antybakteryjny Soraya
-patyczki do uszu Cleanic
-krem do rąk Isana urea, nie potrzebuję bo mam dwa inne, ale nigdy go nie mogłam dorwać, zawsze pusta półka była, to musiałam wziąć. W dodatku promocja była
-żel pod prysznic Isana żurawinowy, nie potrzebuję, ale co tam, promocja była to wzięłam
-dezodorant do stóp Fuss Wohl, ale po opiniach na KWC widzę, żee niepotrzebnie, promocja była, więc wypróbuję
-Krem Ziaja na dzien i na noc z olejkiem z awokado

53zl poszło

aa i jeszcze puder z Rimmela Stay matte

Edytowane przez IzzieSt
Czas edycji: 2013-05-29 o 13:02
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:00   #1503
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Znowu poszłam na zakupy do Rossmanna. Pojechałam po wodę termalną, ale jej nie było to nakupiłam jeszcze maseczek w saszetkach. Jakbym mało ich ostatnio kupiła

Na zdjęciu wszystkie maseczki zakupione podczas 3 wizyt w Rossmannie 21 maseczek + 3 peelingi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG1037.jpg (87,0 KB, 212 załadowań)

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:04   #1504
Atenya
summer vibes;)

Dziewczyny idę niedługo do Rossmanna i mam takie pytanko co byście polecily kupić z takich hiciorów?Bo ja się pogubiłam już i mam wrażenie, że potrzebuje wszystkiego Max 3 dychy wydam, bo więcej to nie ma bata...no może 40.

Szczególnie interesuje mnie kolorówka, bo z pielęgnacji to i tak muszę apteczne kupować.

Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:12   #1505
Moskit0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klapouszek29 Pokaż wiadomość
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie
We Wrocławiu korektor Wibo 4 w1 - gdzie ?

Wczoraj pl. jana pawła, kameleon, galeria, dworzec pkp... brak...
Sprawdzałaś w Renomie? Byłam tam dzisiaj, ale nie zaglądałam do szafy Wibo.
Moskit0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:12   #1506
Doti1987
Wtajemniczenie

Polecicie jakiś fajny top coat? Właśnie malowałam paznokcie i okazało sie że mój top coat z lovely wyparował i wysechł więc chciałabym cos kupić, dziś ostatni dzien -40%
Doti1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:19   #1507
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fir_anka Pokaż wiadomość
a ja ciagle poszukuje dobrego kremu pod oczy, polecicie cos?
zeby byl delikatny bo mam wrazliwa cere i zeby moze troche wygladzil lekkie zmarszczki..wiem ze duzo wymagam hehe no i zeby byl dostepny w ross (choc to niekoniecznie;p)
mialam kiedys zel floslek ale nie odpowiadal mi, bede wdzieczna za sugestie bo chce sie jeszcze zalapac na promołszyn.
ja kupiłam Tołpe futuris i jestesm zadowolona, do tego ładnie pachnie mniej niż 20 zł wychodzi za niego.

Cytat:
Napisane przez szmyglo Pokaż wiadomość
Dzisiaj też się poszłam "pożegnać". Przed promocją mi się wydawało, że niczego nie potrzebuję a tu nagle potrzeby na jakieś 150zl i to już po przecenie!

Robię podsumowanie ostateczne, żeby mi do łba nie strzeliło jeszcze po coś lecieć. Zrobiłam też zdjęcia, mogę później wrzucić jeśli chcecie.

-maseczki w saszetkach: perfecta, aa, ziaja, nivea, alterra, siarkowa moc, rdl (w sumie z 15 saszetek)
-seria do skóry naczynkowej flos-lek: peeling enzymtyczny, maska-żel, tonik
-woda termalna caramance zwykła bez zapachu
-żel pod oczy flos lek z babką
-chusteczki do demakijażu alterra
-krem i korektor (wy kusicielki przebrzydłe!) bb eveline
-krem brzoskwiniowy koloryzujący alterra
-tusz lovely pump up
-carmex w tubce zielona herbata jaśminowa
-puder bourjois healthy balance-najdroższy i jednocześnie najmniej satysfakcjonujący produkt z listy. A podkład hm tak lubię...

i KONIEC WYCIECZEK DO ROSSMANNA PRZEZ NAJBLIŻSZE PÓŁ ROKU (albo do kolejnej promocji...)
haha ja dzisiaj tylko z herbata wyszłam, bo już nic nie mogłam wczoraj wynaleźć do kupienia już tą wode i serie naczynkowa flosleku kupiłam
chciałam korektor wibo alem liczyło go za grosz i mi nie chcieli sprzeać

Cytat:
Napisane przez aSHa85 Pokaż wiadomość
coś się uspokoiło na wątku, chyba większość poszła jeszcze po ostatnie zakupy
kasa się skończyła i już nikt nie chce się kusić

Cytat:
Chodzi o tę maseczkę Flos Lek, Pielęgnacja Cery Naczynkowej, Żel - maseczka. W KWC jest podane, że ma ona alkohol, ale teraz w składzie już go nie ma

Ja dziś znowu byłam w Rossku i miałam farta, bo akurat Pani Rossmannka wykładała towar na półki Wibo Wypatrzyłam w szufladzie lakier by Oleskaaa, a miła Pani mi go wyciągła, mam świeżutki Z tej serii blogowej wzięłam też lakier od Gosi bo też został dołożony świeżutki

Kupiłam też żel o którym tu wczoraj była mowa (ten malinowy z Synergen), zaraz idę nim paszczę umyć
u mnie też wyłożyli właśnie wszystkie lakiery blogowe, ale tylko ta meita mi się kolorem podobała, tych oleskowych kolorów mam mnóstwo innych poza tym niezbyt zadowolona z tej miety jestem, bo nie kryje;/
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:19   #1508
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość
Dziewczyny idę niedługo do Rossmanna i mam takie pytanko co byście polecily kupić z takich hiciorów?Bo ja się pogubiłam już i mam wrażenie, że potrzebuje wszystkiego Max 3 dychy wydam, bo więcej to nie ma bata...no może 40.

Szczególnie interesuje mnie kolorówka, bo z pielęgnacji to i tak muszę apteczne kupować.

Wibo Eliksir

Cytat:
Napisane przez Doti1987 Pokaż wiadomość
Polecicie jakiś fajny top coat? Właśnie malowałam paznokcie i okazało sie że mój top coat z lovely wyparował i wysechł więc chciałabym cos kupić, dziś ostatni dzien -40%
Sally Hansen Insta-Dri
Stary 2013-05-29, 13:21   #1509
noir_angele
Wtajemniczenie

no i 3 wizyta w ross ale tym razem mama płaciła
capnęłam tylko
- krem z eve natura
- maseczkę dermaglin
- peeling morelowy
- kredkę z miss sporty

noir_angele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:25   #1510
zaczarowana
Zadomowienie

Wrzucam zdjęcia moich łupów

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
-dezodorant do stóp Fuss Wohl, ale po opiniach na KWC widzę, żee niepotrzebnie, promocja była, więc wypróbuję
Mi bardzo odpowiada (widać to z resztą na zdjęciach) Używałam kilku innych m.in. Acerin, Scholl, ale ten jest dla mnie najlepszy.
Może Tobie też podpasuje

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Znowu poszłam na zakupy do Rossmanna. Pojechałam po wodę termalną, ale jej nie było to nakupiłam jeszcze maseczek w saszetkach. Jakbym mało ich ostatnio kupiła

Na zdjęciu wszystkie maseczki zakupione podczas 3 wizyt w Rossmannie 21 maseczek + 3 peelingi
Ale dużo maseczek Też chciałam spróbować tej truskawkowej, ale u mnie jej nie było (tzn. może pierwszego dnia była, ja byłam na samo otwarcie, ale wtedy nie w głowie mi była pielęgnacja).

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
u mnie też wyłożyli właśnie wszystkie lakiery blogowe, ale tylko ta meita mi się kolorem podobała, tych oleskowych kolorów mam mnóstwo innych poza tym niezbyt zadowolona z tej miety jestem, bo nie kryje;/
No nie gadaj że tak kiepsko z kryciem u niego , w ciemno wzięłam, nawet zdjęć na necie nie widziałam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG20130529_003.jpg (147,8 KB, 174 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG20130529_005.jpg (102,6 KB, 173 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG20130529_007.jpg (118,1 KB, 159 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG20130529_009.jpg (118,0 KB, 180 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG20130529_011.jpg (106,6 KB, 220 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG20130529_014.jpg (52,9 KB, 114 załadowań)
zaczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:29   #1511
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość

kolorówka hmm kredka max factor cielista na linie wodna mega trwala autentycznie cały dzień się trzyma
rouge shine carese trzyma się niesamowicie długo ale tylko ciemne kolory maja racje bytu, tzn intensywne, bo te jasne i tak inczaej na ustach wygladaja
apokalips rimmel też godne uwagi i też się długo trzymają
woza tym zielony tusz wibo jeśli oczekujesz rozdielenia wygluzenia i podkręcenia ale bez pogrubienia

Cytat:

cały rok będziesz się nimi smarować
Cytat:
Byłam w Rossmannie. Tak cię cieszyłam, bo pierwszego dnia byłam i wpadł tylko podkład i eyeliner. Dzisiaj stwierdziałam, że z okazji imienin zrobię sobie prezent
Kupiłam:
-maseczka RdL nawilżająca
-maseczka różana z Ziaji
-maska oczyszczająca z Ziaji
-maseczka oczyszczająca Efektima
-plastry do depilacji Isana
-Peeling antybakteryjny Soraya
-patyczki do uszu Cleanic
-krem do rąk Isana urea, nie potrzebuję bo mam dwa inne, ale nigdy go nie mogłam dorwać, zawsze pusta półka była, to musiałam wziąć. W dodatku promocja była
-żel pod prysznic Isana żurawinowy, nie potrzebuję, ale co tam, promocja była to wzięłam
-Krem Ziaja na dzien i na noc z olejkiem z awokado

53zl poszło

aa i jeszcze puder z Rimmela Stay matte

u mnie wszystkie zele isany i radox wykupine sa xd ludzie szaleją

hmmm jade jeszcze raz do rosa co kupic??
Stary 2013-05-29, 13:31   #1512
Ala_73
Wtajemniczenie

Były tu pytania o lekki krem z Alterry. Jest taki, ma lekką konsystencję i miły, waniliowy zapach, bardzo dobry na dzień: z serii Orchidea. Niby jest dla starszych pań, ale on oprócz nawilżania nic szczególnego, przeciwzmarszczkowego nie robi, można śmiało używać w młodszym wieku
Ala_73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:33   #1513
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Wibo Eliksir

Sally Hansen Insta-Dri
Z Wibo Eliksir mam aż trzy Dokupilabym może jeszcze jedną, ale w gruncie rzeczy w ogóle nie są one trwałe na moich ustach, więc chyba coś innego wybiorę.
Stary 2013-05-29, 13:33   #1514
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Wibo Eliksir

Sally Hansen Insta-Dri
ze też zapomniałam o wibo wspomnieć oczywiście warto!

Cytat:
Napisane przez noir_angele Pokaż wiadomość
no i 3 wizyta w ross ale tym razem mama płaciła
capnęłam tylko
- krem z eve natura
- maseczkę dermaglin
- peeling morelowy
- kredkę z miss sporty
u mnie to ja płace jak ide z mama zawsze mnie tak wkręci

Cytat:

Mi bardzo odpowiada (widać to z resztą na zdjęciach) Używałam kilku innych m.in. Acerin, Scholl, ale ten jest dla mnie najlepszy.
Może Tobie też podpasuje

Ale dużo maseczek Też chciałam spróbować tej truskawkowej, ale u mnie jej nie było (tzn. może pierwszego dnia była, ja byłam na samo otwarcie, ale wtedy nie w głowie mi była pielęgnacja).

No nie gadaj że tak kiepsko z kryciem u niego , w ciemno wzięłam, nawet zdjęć na necie nie widziałam.
ale zakupy wszystko na zapas widze, czyzbys pobiła tygryska
a lakier miętowy to nie ten co wrzuciłaś bo ty widze masz ten błękitny a ja mam miętowy, masakryczne krycie, 3 warswty jeszcze prześwitują;/
to duo dermacos tez mnie kusiło ae u mnie nie ma.
Stary 2013-05-29, 13:37   #1515
Justine1989
Zakorzenienie

dziewczyny, znowu popłynęłam, dzisiaj poszło kolejne 60 zł, zaliczyłam 2 r. bo w jednym nie było szafy lovely, mam zapasy na pewno na rok, jak nie dłużej
moje zakupy, które są wypadkową wczorajszego czytania forum:
-dwie maseczki ziaja (nawilżająca i oczyszczająca) po 0,89
-pomadka bebe różana za 3,39
-tusz do brwi z wibo za 5,69
- lakier lovely za 3,39-taka pomarańczka
-krem eveline extra soft 200 ml za 4,79
-dwufazówkę garnier za 7,99
-żel lirene różowy za 6,59
- kolejny eliksir 05 za 5,19
-maseczka perfecta z kwasami aha za 1,09
-rimmel by kate lasting finish 07 za 11,39
poza promocją:
-antyperspirant i deserek dla bratanicy

podsumowując akcję -40% wydałam ok. 200 zł
Justine1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:37   #1516
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:

Łooo, poszalałaś ale dużo pomadek do ust! Kiedy Ty to wszystko zużyjesz?

Truskawkowej jeszcze nie używałam, ale limitowana edycja, więc wzięłam 3. Zobaczymy jaka będzie

Cytat:
cały rok będziesz się nimi smarować
Termin ważności mają długi, więc mogą leżeć Mam jeszcze 2 maski algowe w pojemniczkach i jakąś jedną z Bingo Spa. Teraz chyba będę nakładać maseczki co dwa dni, bo jedna algowa ma chyba krótki termin już

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:41   #1517
Atenya
summer vibes;)

Rotkohl - właśnie myślę też o apocalips zobaczę, czy w ogóle coś zostało

Dzięki dziewczyny
Stary 2013-05-29, 13:41   #1518
Justine1989
Zakorzenienie

zaczarowana widzę, że poszalałaś, ale naprawdę było warto
Stary 2013-05-29, 13:48   #1519
zaczarowana
Zadomowienie

Cytat:
ale zakupy wszystko na zapas widze, czyzbys pobiła tygryska
a lakier miętowy to nie ten co wrzuciłaś bo ty widze masz ten błękitny a ja mam miętowy, masakryczne krycie, 3 warswty jeszcze prześwitują;/
to duo dermacos tez mnie kusiło ae u mnie nie ma.
No właśnie nie wiem jak to się stało, że mam takie zapasy, rzuciłam się jak szczerbaty na suchary
Jeśli Tygrysek to ta szalona Wizażanka, która wydała (o ile dobrze pamiętam) 800zł na zakupy, to nie, ja tyle nie straciłam, nie wiem doładnie ile, ale do niej się nawet nie umywam
Mówisz, że mój lakier jest błękitny? Ja mam ślepotę barw, więc byłam pewna że biorę miętę
Fotki były robione kalkulatorem (czytaj telefonem), może jest przekłamanie barw

Cytat:
Łooo, poszalałaś ale dużo pomadek do ust! Kiedy Ty to wszystko zużyjesz?

Truskawkowej jeszcze nie używałam, ale limitowana edycja, więc wzięłam 3. Zobaczymy jaka będzie

Termin ważności mają długi, więc mogą leżeć Mam jeszcze 2 maski algowe w pojemniczkach i jakąś jedną z Bingo Spa. Teraz chyba będę nakładać maseczki co dwa dni, bo jedna algowa ma chyba krótki termin już
Pomadki Alterra to ja dosłownie "zjadam", więc pójdzie mi szybko, może za pół roku znowu rzucą -40%, do tego czasu powinnam zużyć Blistex odkryłam dzięki Wam, od kilku dni używam wersji Classic, jest świetna. Pachnie (i samkuje) bosko! A do tego ma rewelacyjny skład
Maseczkę truskawkową kupię następnym razem jak będę w Rossku, może wtedy będą, uwielbiam takie apetyczne zapachy

Cytat:
Napisane przez Justine1989 Pokaż wiadomość
zaczarowana widzę, że poszalałaś, ale naprawdę było warto
Taka promocja, to aż szkoda nie skorzystać

Edytowane przez zaczarowana
Czas edycji: 2013-05-29 o 13:51
Stary 2013-05-29, 13:51   #1520
MadzMadz1990
Przyczajenie

A ja dziś dopiero pierwszy raz poszłam skorzystać z promocji. I mimo, że to już ostatni dzień to towaru nie brakowało, a tego się obawiałam. Byłam w rossmannie w Poznaniu, w którym zawsze jest mało ludzi, a dziś było jeszcze mniej niż zwykle, więc własciwie w sklepie oprócz mnie były może z trzy, cztery osoby, tak więc dostęp do szaf miałam świetny, a myślałam, że będe musiała się przeciskać.
Kupiłam praktycznie wszystko z listy, oprócz płynu dwufazowego z Ziaji. Ale tego się akurat spodziewałam, bo często jest po nim tylko puste miejsce na półce, nawet kiedy nie ma promocji.
Oto co kupiłam:
-Puder Stay Matte, Rimmel, w odcieniu 003 peach glow,
-Pomadka Lasting Finish od Kate, Rimmel, odcień 16 - jest naprawdę cudowna i pięknie podbija mi kolor ust
-Korektor antybakteryjny, So Clear, Miss Sporty, odcień 01 - kupiłam na zapas, od prawie roku używam jedno opakowanie i nie mogę skończyć, więc wydajność jest meega.
-Odżywka diamentowa do paznokci, Wibo - mam zamiar używać ją jako base coat i top coat, jeśli się sprawdzi,
-Peeling do twarzy, Sweet Touch, Synergen - kupiłam dla chłopaka, ale zapach jest troszkę niemęski, więc nie wiem czy będzie chciał używać,
-Maseczka do twarzy, Słodkie migdały i miód, Dax - nie przepadam za maseczkami, ale spróbuję,
-Krem do twarzy, Pure effect Anti-spot, Nivea - chciałam inny krem na niedoskonałości z Under20, ale pani w rossmannie powiedziała, że już dawno je wycofali
-barwiony różowy Carmex Plus

W cenie regularnej, już poza promocją kupiłam też duzy balsam ujędrniający Garnier, chociaż po powrocie do domu okazało się, że wzięłam inny niż chciałam, bo planowałam kupić mleczko, a nie balsam. No ale może się okaże że balsam jest tak samo dobry jak mleczko.
Kupiłam też chusteczki Kleenex w cudnym kartoniku w różowe słonie
Jak się okazało, w promocji (ale już nie tej -40%) była też ta słynna gąbeczka do nakładania podkładu z Ecotools. Kosztowała mnie 24,99. Nie wiem tylko skąd ta promocja na nią, bo w gazetce chyba jej nie widziałam. Czy może to jakaś wewnętrzna promocja w moim rossmannie

Kupiłam też parę przekąsek dla mego psiaka. Razem całe zakupy wyszły na około 120 złotych, więc nie tak źle.
Cieszę się, że się zmobilizowałam do wstania dziś rano i pojechania do rossmanna, bo z moim porannym wstawaniem bywa różnie
MadzMadz1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 13:51   #1521
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doti1987 Pokaż wiadomość
Z Manhattanu podobno jest dobry, ja mam Miss Sporty i nie narzekam
Cytat:
Może Tobie też podpasuje
O! Mam nadzieję, że mi też tak przypasuje i też sobie zrobię taki zapas
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 14:01   #1522
Iwoka
Zakorzenienie

Cytat:

Duuużo tego Żałuję, że wzięłam tylko jedną maseczkę truskawkową. Po wypróbowaniu bardzo mi się spodobała, a dodatkowo ten zapach. Boski jest Potem już ich niestety w moich Rossmannach nie było

Cytat:
No to się obkupiłaś w produkty do pielęgnacji ust Chciałam kupić tę czekoladową wazelinkę z FlosLeku, ale w końcu rozwaga wzięła górę nad zwykłą ochotą i się powstrzymałam

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 14:02   #1523
Keket
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze łupy:

- Olejek regenerujący do twarzy Soraya 5 drogocennych olejów - jeden dla mnie na zapas i drugi dla mamy, bo się okazało, że w moim rodzinnym mieście go nie ma.
- krem regenerujący z serii Nawilżanie&Dotlenianie Soraya
- pomadka Nivea truskawkowa
- kapsułki Anti-Age Rival de Loop
- mleczko nagietkowe Ziaja na zapas
- maseczka odżywianie Lirene - 4 szt.
- maseczka nawilżanie Lirene - 4 szt.
- maseczka Kleopatra Dermaglin - 3 szt.
- tusz Lovely Pump Up na zapas
- pomadka Miss Sporty nr 119 Lovely
- pojedyńczy cień Miss Sporty nr 129 Sunset
- podwójne cienie Wibo zielone

Przez całą promocję wydałam ok. 480 zł

Keket jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 14:04   #1524
Justine1989
Zakorzenienie

u mnie też nie było dwufazówki ziaja, już od paru dni. a co do reszty to półki pełne, albo prawie pełne, tak jak pisze koleżanka wyżej
maseczek truskawkowych też brak, udało mi się jedną złapać w pierwszym dniu promocji

Edytowane przez Justine1989
Czas edycji: 2013-05-29 o 14:09
Stary 2013-05-29, 14:14   #1525
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keket Pokaż wiadomość
Przez całą promocję wydałam ok. 480 zł
to moja 137 to przy tym pikuś

ale pewnie jakby Rossmann miał większy zakres kosmetyków, to kupiłabym więcej...
Stary 2013-05-29, 14:15   #1526
zaczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MadzMadz1990 Pokaż wiadomość
A ja dziś dopiero pierwszy raz poszłam skorzystać z promocji. I mimo, że to już ostatni dzień to towaru nie brakowało, a tego się obawiałam. Byłam w rossmannie w Poznaniu, w którym zawsze jest mało ludzi, a dziś było jeszcze mniej niż zwykle, więc własciwie w sklepie oprócz mnie były może z trzy, cztery osoby, tak więc dostęp do szaf miałam świetny, a myślałam, że będe musiała się przeciskać.
Kupiłam praktycznie wszystko z listy, oprócz płynu dwufazowego z Ziaji. Ale tego się akurat spodziewałam, bo często jest po nim tylko puste miejsce na półce, nawet kiedy nie ma promocji.
Oto co kupiłam:
-Puder Stay Matte, Rimmel, w odcieniu 003 peach glow,
-Pomadka Lasting Finish od Kate, Rimmel, odcień 16 - jest naprawdę cudowna i pięknie podbija mi kolor ust
-Korektor antybakteryjny, So Clear, Miss Sporty, odcień 01 - kupiłam na zapas, od prawie roku używam jedno opakowanie i nie mogę skończyć, więc wydajność jest meega.
-Odżywka diamentowa do paznokci, Wibo - mam zamiar używać ją jako base coat i top coat, jeśli się sprawdzi,
-Peeling do twarzy, Sweet Touch, Synergen - kupiłam dla chłopaka, ale zapach jest troszkę niemęski, więc nie wiem czy będzie chciał używać,
-Maseczka do twarzy, Słodkie migdały i miód, Dax - nie przepadam za maseczkami, ale spróbuję,
-Krem do twarzy, Pure effect Anti-spot, Nivea - chciałam inny krem na niedoskonałości z Under20, ale pani w rossmannie powiedziała, że już dawno je wycofali
-barwiony różowy Carmex Plus

W cenie regularnej, już poza promocją kupiłam też duzy balsam ujędrniający Garnier, chociaż po powrocie do domu okazało się, że wzięłam inny niż chciałam, bo planowałam kupić mleczko, a nie balsam. No ale może się okaże że balsam jest tak samo dobry jak mleczko.
Kupiłam też chusteczki Kleenex w cudnym kartoniku w różowe słonie
Jak się okazało, w promocji (ale już nie tej -40%) była też ta słynna gąbeczka do nakładania podkładu z Ecotools. Kosztowała mnie 24,99. Nie wiem tylko skąd ta promocja na nią, bo w gazetce chyba jej nie widziałam. Czy może to jakaś wewnętrzna promocja w moim rossmannie

Kupiłam też parę przekąsek dla mego psiaka. Razem całe zakupy wyszły na około 120 złotych, więc nie tak źle.
Cieszę się, że się zmobilizowałam do wstania dziś rano i pojechania do rossmanna, bo z moim porannym wstawaniem bywa różnie
Ale masz fajnie, że taki Rossek gdzie jest mało ludzi i pełne półki.

Balsam możesz wymienić, jak masz paragon i jeszcze go nie użyłaś oczywiście

Cytat:
O! Mam nadzieję, że mi też tak przypasuje i też sobie zrobię taki zapas
Muszę w końcu wziąć się za napisanie mu recenzji, no muszę go trochę obronić Dla mnie nie dość że dobry, to jeszcze taki tani, że szok Mam tylko wątpliwości co do wydajności, ale może zbyt hojnie go używam. Ale nawet jakby był niezbyt wydajny, to i tak jest tani

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
No to się obkupiłaś w produkty do pielęgnacji ust Chciałam kupić tę czekoladową wazelinkę z FlosLeku, ale w końcu rozwaga wzięła górę nad zwykłą ochotą i się powstrzymałam
Gdybym wiedziała jak pachnie to bym kijem jej nie tknęła Dla mnie to nie żadna czekolada, tylko budyniopodobecoś (a dodam, że zapach budyniu - no i smak też! - uwielbiam!). Ale dużo dziewczyn chwali jej zapach, więc to kwesta gustu

Edytowane przez zaczarowana
Czas edycji: 2013-05-30 o 15:14
Stary 2013-05-29, 14:23   #1527
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
to moja 137 to przy tym pikuś

ale pewnie jakby Rossmann miał większy zakres kosmetyków, to kupiłabym więcej...
Odchudziłam konto oszczędnościowe, ale za to zapasów mam na rok jeśli chodzi o kremy i tusz do rzęs

Keket jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 14:31   #1528
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Karolina0360 Pokaż wiadomość
W moim konińskim R. maseczek pełno, kosmetyków pełno, tylko saszetki zapachowe do szafy mi wykupili;/;/
A byłaś we wszystkich R. w Koninie? jest ich bodajże 5.

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 14:34   #1529
Justine1989
Zakorzenienie

niestety dzisiaj natrafiłam na wymacany lakier lovely, po prostu masakra-tak uwalony w środku, nakrętka wewnątrz cała wymazana.
jak już ktoś go otwiera () to niech chociaż trafia pędzelkiem do buteleczki, a nie-przecież trzeba wymazać żeby ktoś później męczył się z otwieraniem zaschniętych buteleczek
mam inne lakiery, których używam długo i są w lepszym stanie niż ten, który kupiłam dzisiaj
co za ludzie...
Stary 2013-05-29, 14:49   #1530
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ala_73 Pokaż wiadomość
Były tu pytania o lekki krem z Alterry. Jest taki, ma lekką konsystencję i miły, waniliowy zapach, bardzo dobry na dzień: z serii Orchidea. Niby jest dla starszych pań, ale on oprócz nawilżania nic szczególnego, przeciwzmarszczkowego nie robi, można śmiało używać w młodszym wieku
Dziękuję za odpowiedź, to ja pytałam. Ale już nie wrócę po niego do Rossmanna, bo wydałam zdecydowanie za dużo. Będę wiedziała na przyszłość, normalnie też majątku nie kosztują
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości