|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Mam dzisiejsze wyniki, morfologia tak piekna, ze przez cala ciaze takiej nie miałm, hemoglobina byla troche ponad 9 a jest 12,6
Jedyne co to mam RDW 16,2 (norma 11,5-14,0) - co to jest i co oznacza? W moczu białka nie ma juz, piasek wypłukany, krwinek czerwonych brak, leukocyty 0-2, wiec super. Jedyne co nie bardzo to ciala ketonowe: aceton + mam. Wiem, ze jest tak mało, że nie oznaczaja nawet ilosci, ale jest, kurcze
|
|
|
|
#3302 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3303 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Hej brzucholki
Nie mam ostatnio czasu do was zaglądać ![]() Nie chwaliłam się, ale od poniedziałku wróciłam na jazdy i idę niedługo ustalić sobie egzamin ![]() MAGOLINKA wszystkiego najlepszego solenizantko! Łatwego porodu i różowiutkiego, zdrowego bobaska! ![]() EN, DOTKA co te wasze maleństwa tak się wyrywają z tych ciepłych, milutkich brzuszków? Niech sobie tam jeszcze posiedzą ![]() Mój mały ostatnio matkę do grobu chciał wpędzić bo mało co się ruszał a on raczej z tych nadpobudliwych ale dziś już zaczyna fikać od nowa![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Envl: hm... to leż, oglądaj seriale, czytaj książki. Żadnego sprzątania, robienia amu TZ-towi. I ten szpital załatw szybko. Mam nadzieję, że trochę Cie tam uspokoją. Margoś: szerokiej drogi!! Dotkaa: oo prosze, czyli też czeka się leżenie! Mnie dzisiaj kłuje szyjka więc dalej się pewnie skraca... A Zuzka ładnie rośnie ) brawo!!Kallisto: noo słuszna decyzja z prawkiem! Idę poleżeć.
|
|
#3305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakim cudem Ty Dotka w domu usiedzisz, kiedy Ciebie tak goni po miescie ![]() Cytat:
![]() Szok dziewczyny i pomyslec, ze ja taki polamaniec, brzuch sie stawia non stop kolor, tablety garsciami lykam, zaiwaniam przy tych meblach jak wariat, zeby zdazyc - a szyjka 3,5 cm idealnie i trzyma przepisowo przynajmniej tyle z prawidlowosci w mojej ciazy
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
powiedxcie mi czy do rodzenia wiem ze nie mozna miec pomalowanych paznokci u rak.a u nog?
|
|
|
|
#3307 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Lepiej ręce zostawić niepomalowane. Musisz sobie wybrać albo to albo to. Bo musza w razie W miec podgląd czy nie sinieja
|
|
#3308 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No chyba, że TŻ dostanie rewelacyjną pracę i będę mogła sobie na to pozowolić. Poza tym u mnie rok przerwy w zawodzie i może być cięzko Cytat:
i tulę mocno ![]() Oli brzuch siuper. Straszliwie mi się podobają takie wystające piłeczki zboczuch chyba jestem Mam nadzieję, że po ciąży przejdzie.Co do rozmowy TŻ to już wrócił. Jest zadowolony, decyzja ostateczna w piątek. Szału co do wynagrodzenia nie ma, ale cóż oby tylko dostał pracę może jakoś się to ułoży Ja zabroniłam sobie się martwić dla Antosia muszę myśleć pozytywnie.A i wrzuciłam nowe fotki do klubiku tym razem z facjatą bo ostatnio zostałam zjechana za jej brak Zmykam się trochę pouczyć i potem będę nadrabiać. |
||
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie oliath ja w domu nie wytrzymam napewno raz na jakis czas bede musuala wyjsc chociaz przed blok bo zwariuje..:-P chwile leze i juz usypiam eh:-zp no chyba ze bedzie brzydka pogoda to wsumie moge siedziec w domu hahaha
)
|
|
|
|
#3310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też czuję się i mam się dobrze ale złapałam się na tym, że to może być pułapka bo wydaje mi się, że jeszcze góry dam radę przenosić a tu guzik ciąża to ciąża i nie ma co sprawdzać granic wytrzymałości |
|
|
|
|
#3311 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
rano się żaliłam, że ciągle siedzę w domu to dostałam receptę na tą dolegliwość- jeszcze więcej leżenia, fantastico Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cieszę się, że rozmowa poszła dobrze no i w dalszym ciągu trzymam mocno za Tżta żeby otrzymał tą pracę.A fotkę już lecę oglądać
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||||
|
|
|
#3312 | ||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
Jedz na noc białe pieczywo i popij mlekiem. Jesz w ogóle późny posiłek? Ja na noc jem wielką białą bułę z serem zawsze Cytat:
Kiedyś widziałam reportaż o babce, która musiała ponad 2 miesiące leżeć z nogami do góry (i nie przesadzam - w takiej pozycji!), ale donosiła szczęśliwie do bezpiecznego tygodnia bliźniaki. Naprawdę kobiety tak się poświęcają dla dzieci... Ja bym się już teraz nie bała, jakbym musiała leżeć, co to jest miesiąc. Bardziej się boję tego podstępnego ciśnienia albo cukru :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3313 | |||
|
Rozeznanie
|
za tydzieńCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Na Sr polozna powiedziala aby sobie wybrac...albo zostawic na rekach albo na nogach.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3315 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewuszki!!! wróciłam z całodniowych wojaży...
z rzeczy istotnych: - u endo wszystko ok, takie wyniki sa dobre i tyle, dostałam zaświadczenie że mogę mieć znieczulenie i cc jakby co ![]() - zakupiłam farbę i pędzle i jutro malujemy pokoik ![]() - byłam wybrać i kupić materac dla nas i dla Ignacka !! - posadziłam resztę rzeczy w ogródku, a że zaczęło padać więc ktoś mnie wyręczył z podlewaniem generalnie na mnie nie liczcie - u mnie wszystko pozamykane i jak widać Leoś się nigdzie nie spieszy ... choć rozpycha się tak, że mam wrażenie że mi dziurę zrobi w brzuchu ![]() Kathe - i jak? już lepiej? Oli - brzuchol nadal szpiczasty i urósł! En - nie martwa się, jak trzeba to pójdziesz do szpitala tam się Tobą zajmą, przypilnują i wszystko będzie dobrze Idzia111 - brawo za wyniki!!! Dotkaa - to leż, odpoczywaj, czytaj, oglądaj nie ganiaj ![]() Ghia - brawa dla TZ! oby go przyjęli
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-05-29 o 18:14 |
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41059597]Hej dziewuszki!!! wróciłam z całodniowych wojaży...
z rzeczy istotnych: - u endo wszystko ok, takie wyniki sa dobre i tyle, dostałam zaświadczenie że mogę mieć znieczulenie i cc jakby co ![]() - zakupiłam farbę i pędzle i jutro malujemy pokoik ![]() - byłam wybrać i kupić materac dla nas i dla Ignacka !! - posadziłam resztę rzeczy w ogródku, a że zaczęło padać więc ktoś mnie wyręczył z podlewaniem generalnie na mnie nie liczcie - u mnie wszystko pozamykane i jak widać Leoś się nigdzie nie spieszy ... choć rozpycha się tak, że mam wrażenie że mi dziurę zrobi w brzuchu ![]() [/QUOTE]kupiłas jokera? |
|
|
|
#3317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla Bezika musisz być dzielna ![]() Z moim tż jest o tyle dobrze, że nie pozwala mi sprzątać i nie ma żalu, że mamy syf :brzydal :
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
En, Dotkaaa
![]() Idzia, dobre wiesci w Twoje Swieto ![]() Margosia, szerokiej drogi
|
|
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od siostrzeńca, cudownie maluch rośnie
![]() EVE dziękuję za rożek śliczny, i bodziak też super, miła niespodzianka. Dziękuję kochana Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41059597]- u endo wszystko ok, takie wyniki sa dobre i tyle, dostałam zaświadczenie że mogę mieć znieczulenie i cc jakby co ![]() [/QUOTE] ![]() Idę dalej nadrabaić
|
|
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
widać coś dotarło do niego i bardzo dobrze!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#3321 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ależ mnie TŻ dzisiaj wymęczył i jeszcze wkurzał gadaniem... Najpierw pojechaliśmy do Urzędu Gminy po warunki zabudowy, potem do biura projektowego. A potem spacer po mieście po jeszcze 3 biurach - zdychałam normalnie
A na dodatek wszyscy lokują się na 3 piętrze!!! Ja się pytam czy nie ma lokali na parterach? Wszędzie chcieli nas zabić cenami (no poza Panem, który zaczepił nas na ulicy jak usłyszał, że o tym gadamy i chce nam to zrobić na 1/3 ceny ). Czy któraś z was jest może architektem? A mój TŻ cały czas tylko jęczał, że wolno idę i jestem bez życia. W końcu mu powiedziałam, żeby nie przespał nocy, przymocował sobie 13kg do brzucha z bolącym kręgosłupem i wtedy pogadamy... A i byliśmy na tym USG3D Pooglądaliśmy malucha, mamy film i zdjęcia Pamiątka będzie ładna![]() Mały ciągle pupą w dół, ale nogi ma na górze Dokładnie przysłania sobie nimi twarzyczkę. Wstawię wam później zdjęcie![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41059597] z rzeczy istotnych: - u endo wszystko ok, takie wyniki sa dobre i tyle, dostałam zaświadczenie że mogę mieć znieczulenie i cc jakby co ![]() - zakupiłam farbę i pędzle i jutro malujemy pokoik ![]() - byłam wybrać i kupić materac dla nas i dla Ignacka !! - posadziłam resztę rzeczy w ogródku, a że zaczęło padać więc ktoś mnie wyręczył z podlewaniem [/QUOTE] Szalone jesteście normalnie... Ja zaczynam wymiękać, chociaż generalnie wydawało mi się, że dobrze znoszę tą ciążę.
|
|
#3322 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwile witam sie poszpitalnie- w sumie wypuścili mnie warunkowo- wracam w piątek na kontrolę. Jak nie urok to sraczka- mam zatrucie ciążowe ![]() Ciśnienie 150/100 Egh... teraz kontrola do końca ciąży co tydzień albo co 3 dni- okaże się w piatek.Uciekam dogorywać w swoim łóżeczku- wszystkie kobitki na sali tak chrapały jakby trawę kosiły albo pole orały więc w ogóle nie spałam a poza tym co godzinę przychodzili mi mierzyć ciśnienie Dzisiaj przyjechał maz i od rana ze mną siedział i mówi, że "ładnie musiałaś być padnięta bo zasnęłas i tak słodko chrapałaś" - znaczy pewnie pod nosem ja współlokatorki przeklinałam a one mnie Jak by mnie dlugo nie bylo tzn, ze albo mnie zostawili w szpitalu albo mnie szlag trafil Do napisania |
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
d0tkaaa
Ale Zuzince ładnie waga skoczyła A ty leż i odpoczywaj, żeby mogła jeszcze sobie trochę podrosnąć, coby ci za lekko nie było żebyś przeczekała jeszcze do 38 tc ![]() Cytat:
![]() A to moje drobne zakupki ![]() - getry pepco - niedrapki pepco - czapeczki tesco - suekieneczki tesco - 2 smoczki 0+ nówki od siostry
|
|
|
|
|
#3324 |
|
Wtajemniczenie
|
A Idzia owszem, mam dzisiaj imieniny
Ale życzenia zostawcie na piątek
|
#3325 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3326 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Masz wszystkie objawy z tego, co widzę... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
A Ty co...juz Ci sie nie podoba w mieszkanku,ze po szpitalach wolisz spac...kurcze...zatrucie? od czegp to?Kuruj sie i wracaj do nas...ostatnio myslalam o Tobie ze cos dlugo Cie nie ma....dobrze ze Adasko ma sie ok.3m sie Cynamonko dzielnie.zdrowka Ci zycze!!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41059914]niestety cholerka ale nie, wszędzie muszą ją sprowadzić, a że długi weekend to najwcześniej miałabym ją w środę, a muszę mieć ścianę na finito w poniedziałek
A ty też zamawiałaś czy jakimś cudem gdzies ją mieli?[/QUOTE] my zamawialismy, udało sie w miare szybko bo sporo bralismy, wiec sklep nie chcial stracic takiego klienta bralismy dodatkowo podkład tikurilli. on troszkę pachniał jak się nim malowało a farba super, zero zapachu i ładnie wyglada, ma leciutki połysk. Kolor dobierali nam w sklepie bo ja sobie zażyczyłam złamaną biel, coś podobnego do bitej śmietany ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cynamonku, zdrowiej
|
|
|
|
#3329 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje sie po usg. Wszystko jest ok. Wanessie nic nie uroslo i nadal jest Wanessa. Reszte powiem jak wroce ze szkoly rodzenia.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.

- i 58 kg wagi (nic prawie nie rosnie od tygodni
mimo obrzekow???). Dalej wysoko, czy objechal zdeka w dol i stad nie ma roznicy w obwodzie teraz i miesiac temu?...
sie nie domylam
:

Mnie dzisiaj kłuje szyjka więc dalej się pewnie skraca... A Zuzka ładnie rośnie
przynajmniej tyle z prawidlowosci w mojej ciazy 

dopiero wstalismy
No chyba, że TŻ dostanie rewelacyjną pracę i będę mogła sobie na to pozowolić. Poza tym u mnie rok przerwy w zawodzie i może być cięzko
i tulę mocno 
Mam nadzieję, że po ciąży przejdzie.