Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-29, 17:33   #3301
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Mam dzisiejsze wyniki, morfologia tak piekna, ze przez cala ciaze takiej nie miałm, hemoglobina byla troche ponad 9 a jest 12,6

Jedyne co to mam RDW 16,2 (norma 11,5-14,0) - co to jest i co oznacza?

W moczu białka nie ma juz, piasek wypłukany, krwinek czerwonych brak, leukocyty 0-2, wiec super. Jedyne co nie bardzo to ciala ketonowe: aceton + mam. Wiem, ze jest tak mało, że nie oznaczaja nawet ilosci, ale jest, kurcze
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 17:33   #3302
Marionette18
Raczkowanie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
NIKT MI NIE ODPOWIEDZIAL NA PYTANKO O BIUSTONOSZE
Wiem, ze bylo, ale nie moge znalezc a ciekawa jestem czy ktos ma Alles Mama???? Albo cos innego poleca (dobrze podtrzymujacego, szerokie ramionka, do karmienia moze byc)?
Alles polecam zawsze i wszedzie. Na drugim miejscu krisline.

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
No więc ddziewczyny, byłam na wizycie i ... Dostałam skierowanie do szpitala. Z szyjka się dramatycznie nie pogorszyło, ale absolutnie nic lepiej, szyjka bardzo krótka, ujście przymkniete ale z.zewnątrz rozwarcie na opuszek czy jakoś tak. Ogólnie nie jest tragicznie, ale 2 tyg lepiej nie ryzykować do następnej wizyty.. Raczej na 100% nie wyjdzie Bezik terminowo tylko wcześniej, główkę ma bardzo nisko i cały czas nią napiera więc nie pomaga mamie.. W szpitalu mają ocenić czy mnie zostawiaja na obserwacji i podają sterydy dziecku żeby płuca się rozwinęły do końca czy nie.. pojutrze radziła pojechać najlepiej, a do tego czasu leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć..

Ehhhhh jak się wali to wszystko. Gdzie temu mojemu dziecku się tak spieszy jak nawet wózka ani lozeczka nie ma :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oby maluszek jeszcze posiedzial w brzuszku!!!

Cytat:
Kathe - polez, cos Ci przeskoczylo w kregach zapewne, jesli nie przejdzie jedz na IP

Enlevee - masz Ci los Bezik narwany. Pal licho lozeczko, ale zanim mu imie wybierzesz to niech zostanie tam, gdzie jest!!!

Wrzucam brzusia mojego, ukonczone 34 tc wg USG i 33 wg OM, 96 w obwodzie - nic nie rosnie - i 58 kg wagi (nic prawie nie rosnie od tygodni mimo obrzekow???). Dalej wysoko, czy objechal zdeka w dol i stad nie ma roznicy w obwodzie teraz i miesiac temu?...

EDIT: Sorki za farbe akrylowa na rece sie nie domylam
Piekny!!!

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 17:38   #3303
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Hej brzucholki
Nie mam ostatnio czasu do was zaglądać
Nie chwaliłam się, ale od poniedziałku wróciłam na jazdy i idę niedługo ustalić sobie egzamin

MAGOLINKA wszystkiego najlepszego solenizantko! Łatwego porodu i różowiutkiego, zdrowego bobaska!

EN, DOTKA co te wasze maleństwa tak się wyrywają z tych ciepłych, milutkich brzuszków? Niech sobie tam jeszcze posiedzą

Mój mały ostatnio matkę do grobu chciał wpędzić bo mało co się ruszał a on raczej z tych nadpobudliwych ale dziś już zaczyna fikać od nowa

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 17:40   #3304
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! wycieralam w kuchni blat i pozniej chcialam wziac garnek z woda i odcedzic szparagi i mnie mega chwycil bol kregoslupa na dole, nie moge sie wyprostowac, chodzic bo przy kazdym ruchu boli ;( boje sie ze cos moze byc nie tak, nie przechodzi od godziny idac do pokoju musialam trzymac sie scian
Ojjj, może niech Cie ktoś zawiezie na IP?

Envl: hm... to leż, oglądaj seriale, czytaj książki. Żadnego sprzątania, robienia amu TZ-towi. I ten szpital załatw szybko. Mam nadzieję, że trochę Cie tam uspokoją.

Margoś: szerokiej drogi!!

Dotkaa: oo prosze, czyli też czeka się leżenie! Mnie dzisiaj kłuje szyjka więc dalej się pewnie skraca... A Zuzka ładnie rośnie) brawo!!

Kallisto: noo słuszna decyzja z prawkiem!

Idę poleżeć.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 17:45   #3305
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
wogole jak robił usg dowcipne zeby zmierzyc szyjke to lezalam a on bada i bada i bada i tak z 7 minut.. wiedzialam ze cos jest nie tak,martwi go tez to ze przez 3 tyg szyjka sie sporo skrocila.. no ale wsumie z mala wszystko ok wiec jeszcze 2 tyg i moze wychodzic..
No piknie jakim cudem Ty Dotka w domu usiedzisz, kiedy Ciebie tak goni po miescie
Cytat:
Dotka no to brawa dla Ciebie i Zuzi ładna waga no i niech siedzi w brzuchu póki może, a Ty się oszczedzaj. Nie wiem co one tak się nam pchają na świat skoro nigdy i nigdzie lepiej im nie będzie niż bezpiecznie w brzuchu u mamy
Eeee tam, ciasno im juz, jakie najlepiej

Szok dziewczyny i pomyslec, ze ja taki polamaniec, brzuch sie stawia non stop kolor, tablety garsciami lykam, zaiwaniam przy tych meblach jak wariat, zeby zdazyc - a szyjka 3,5 cm idealnie i trzyma przepisowo przynajmniej tyle z prawidlowosci w mojej ciazy
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 17:46   #3306
d0tkaaa
Zakorzenienie

powiedxcie mi czy do rodzenia wiem ze nie mozna miec pomalowanych paznokci u rak.a u nog?

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 17:50   #3307
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
powiedxcie mi czy do rodzenia wiem ze nie mozna miec pomalowanych paznokci u rak.a u nog?
Lepiej ręce zostawić niepomalowane. Musisz sobie wybrać albo to albo to. Bo musza w razie W miec podgląd czy nie sinieja
Stary 2013-05-29, 17:51   #3308
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Zrobiliśmy sobie z TZ drzemke dopiero wstalismy
Na 17 gin a ja jeszcze nie wyszykowana....
Miałam robić obiad ale zrezygnuje bo i tak nic nie przełkne przed wizyta

Nie dam rady doczytac co i jak u was ale rzuciły mi sie dwie rzeczy:
1. Podpisano ustawę o rocznym macierzyńskim
2. Wiele z was wraca do pracy po pól roku why?? (Rozumiem gdy ktoś chce wrócić tak szybko bo lubi to co robi ale w innym przypadku )
Ja raczej nie skorzystam z rocznego. Powód tak banalny że aż głupi. Kasa No chyba, że TŻ dostanie rewelacyjną pracę i będę mogła sobie na to pozowolić. Poza tym u mnie rok przerwy w zawodzie i może być cięzko
Cytat:
No więc ddziewczyny, byłam na wizycie i ... Dostałam skierowanie do szpitala. Z szyjka się dramatycznie nie pogorszyło, ale absolutnie nic lepiej, szyjka bardzo krótka, ujście przymkniete ale z.zewnątrz rozwarcie na opuszek czy jakoś tak. Ogólnie nie jest tragicznie, ale 2 tyg lepiej nie ryzykować do następnej wizyty.. Raczej na 100% nie wyjdzie Bezik terminowo tylko wcześniej, główkę ma bardzo nisko i cały czas nią napiera więc nie pomaga mamie.. W szpitalu mają ocenić czy mnie zostawiaja na obserwacji i podają sterydy dziecku żeby płuca się rozwinęły do końca czy nie.. pojutrze radziła pojechać najlepiej, a do tego czasu leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć..

Ehhhhh jak się wali to wszystko. Gdzie temu mojemu dziecku się tak spieszy jak nawet wózka ani lozeczka nie ma :/

No qrcze to niedobrze, ale najważniejsze, że szybka reakcja i idziesz pod fachową opiekę. Teraz musisz odganiać czarne myśli. Bezik czuje Twój smutek więc uszka do góry i wspieraj Bezika z całych sił. No i faktycznie się maluchowi spieszy. Trzymam za Was kciuki i tulę mocno

Oli brzuch siuper. Straszliwie mi się podobają takie wystające piłeczki zboczuch chyba jestem Co do stanika nie pomogę ja kupiłam jakieś dwa jeden z Lidla na promocji drugi na allegro wydaje mi się, że są ok tak jak mierzyłam, ale to żadne markowe. Co do łapek to nie drętwieją mi tylko bolą rano jak się obudzę i jak próbuję coś ścisnąć Mam nadzieję, że po ciąży przejdzie.

Co do rozmowy TŻ to już wrócił. Jest zadowolony, decyzja ostateczna w piątek. Szału co do wynagrodzenia nie ma, ale cóż oby tylko dostał pracę może jakoś się to ułoży Ja zabroniłam sobie się martwić dla Antosia muszę myśleć pozytywnie.

A i wrzuciłam nowe fotki do klubiku tym razem z facjatą bo ostatnio zostałam zjechana za jej brak więc się poprawiłam
Zmykam się trochę pouczyć i potem będę nadrabiać.
Stary 2013-05-29, 17:54   #3309
d0tkaaa
Zakorzenienie

no wlasnie oliath ja w domu nie wytrzymam napewno raz na jakis czas bede musuala wyjsc chociaz przed blok bo zwariuje..:-P chwile leze i juz usypiam eh:-zp no chyba ze bedzie brzydka pogoda to wsumie moge siedziec w domu hahaha)

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 17:56   #3310
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
No piknie jakim cudem Ty Dotka w domu usiedzisz, kiedy Ciebie tak goni po miescie

Eeee tam, ciasno im juz, jakie najlepiej

Szok dziewczyny i pomyslec, ze ja taki polamaniec, brzuch sie stawia non stop kolor, tablety garsciami lykam, zaiwaniam przy tych meblach jak wariat, zeby zdazyc - a szyjka 3,5 cm idealnie i trzyma przepisowo przynajmniej tyle z prawidlowosci w mojej ciazy
Oli to może Ty nie nadwyrężaj cierpliwości swojego organizmu i zwolnij trochę tempo co ??? Ja też czuję się i mam się dobrze ale złapałam się na tym, że to może być pułapka bo wydaje mi się, że jeszcze góry dam radę przenosić a tu guzik ciąża to ciąża i nie ma co sprawdzać granic wytrzymałości
Stary 2013-05-29, 17:58   #3311
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzucam brzusia mojego, ukonczone 34 tc wg USG i 33 wg OM, 96 w obwodzie - nic nie rosnie - i 58 kg wagi (nic prawie nie rosnie od tygodni mimo obrzekow???). Dalej wysoko, czy objechal zdeka w dol i stad nie ma roznicy w obwodzie teraz i miesiac temu?...

ale masz fajną piłeczkę i to taaak wysoko

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Robię do was trzecie czy czwarte podejście dzisiaj.
Nie wiem ile mam do nadrabiania. Cały dzień coś robię. Byłam też w ubezpieczalni i okazuje się, że wszystko jest ok i będzie ta kasa za ur dziecka. Pani była niedoinformowana i źle mnie poinformowała bo to jest tak, że ja za pobyt powyżej 3 dni w szpitalu mam płacone, ale jeżeli chodzi o rodzenie dziecka to płacone wtedy za pobyt jeżeli jest cc, a jak sn to tylko za urodzenie dziecka, a za pobyt już nie.
Idę was nadrabiać, choć sił za bardzo nie mam.
No, to całe szczęście bo już mi się wczoraj ciśnienie podniosło na nich

Cytat:
wiecie co jak leze to jest jeszcze gorzej niz jak siedze. jestem sama w domu, moj maz bedzie ok 20. jak zwykle na niego liczyc kiedy cos mi jest to nie da sie ;(
A nie możesz zadzwonic do niego, zeby sie wczesniej zwolnił do domu i przyjechał? albo moze masz z kim pojechac na Izbe?? rodzice, tesciowie, kolezanka, taxi??

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
A u nas nigdzie nie ma

Te wasze dzieci to już chcą wychodzić, bo zapieprzacie z En ciągle :p dziwne, że Oli Lilo się nie pakuje do nas jeszcze :p
Niech sobie te nasze dzieci chociaż do tego 37/38 tc siedzą.
A moje uparte pewnie nie będzie chciało wypluc się wcześniej :p
ale gdzie ja zapieprzam rano się żaliłam, że ciągle siedzę w domu to dostałam receptę na tą dolegliwość- jeszcze więcej leżenia, fantastico

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Mam dzisiejsze wyniki, morfologia tak piekna, ze przez cala ciaze takiej nie miałm, hemoglobina byla troche ponad 9 a jest 12,6

Jedyne co to mam RDW 16,2 (norma 11,5-14,0) - co to jest i co oznacza?

W moczu białka nie ma juz, piasek wypłukany, krwinek czerwonych brak, leukocyty 0-2, wiec super. Jedyne co nie bardzo to ciala ketonowe: aceton + mam. Wiem, ze jest tak mało, że nie oznaczaja nawet ilosci, ale jest, kurcze
Super, że wyniki wyszły dobrze, odnośnie RDW nie mam pojęcia co to jest, ale z reguły jak widzę na wynikach, że coś jest wyżej lub niżej niż zakładane normy to się nie martwię, bo normy dla kobiet w ciąży są nieco inne i najlepiej oceni to lekarz

Cytat:
Jakie to nie fair, nie ?

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość

No qrcze to niedobrze, ale najważniejsze, że szybka reakcja i idziesz pod fachową opiekę. Teraz musisz odganiać czarne myśli. Bezik czuje Twój smutek więc uszka do góry i wspieraj Bezika z całych sił. No i faktycznie się maluchowi spieszy. Trzymam za Was kciuki i tulę mocno

Co do rozmowy TŻ to już wrócił. Jest zadowolony, decyzja ostateczna w piątek. Szału co do wynagrodzenia nie ma, ale cóż oby tylko dostał pracę może jakoś się to ułoży Ja zabroniłam sobie się martwić dla Antosia muszę myśleć pozytywnie.

A i wrzuciłam nowe fotki do klubiku tym razem z facjatą bo ostatnio zostałam zjechana za jej brak więc się poprawiłam
Zmykam się trochę pouczyć i potem będę nadrabiać.

Cieszę się, że rozmowa poszła dobrze no i w dalszym ciągu trzymam mocno za Tżta żeby otrzymał tą pracę.
A fotkę już lecę oglądać
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 18:00   #3312
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:

Jedz na noc białe pieczywo i popij mlekiem. Jesz w ogóle późny posiłek?
Ja na noc jem wielką białą bułę z serem zawsze

Cytat:
no wlasnie oliath ja w domu nie wytrzymam napewno raz na jakis czas bede musuala wyjsc chociaz przed blok bo zwariuje..:-P chwile leze i juz usypiam eh:-zp no chyba ze bedzie brzydka pogoda to wsumie moge siedziec w domu hahaha)
Dziewczyno wytrzymasz!! Zostało Ci już tak niewiele, pomyśl o tych, które muszą pół ciąży (albo i więcej) leżeć!

Kiedyś widziałam reportaż o babce, która musiała ponad 2 miesiące leżeć z nogami do góry (i nie przesadzam - w takiej pozycji!), ale donosiła szczęśliwie do bezpiecznego tygodnia bliźniaki. Naprawdę kobiety tak się poświęcają dla dzieci... Ja bym się już teraz nie bała, jakbym musiała leżeć, co to jest miesiąc.
Bardziej się boję tego podstępnego ciśnienia albo cukru :/

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 18:00   #3313
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Ogolnie to witam sie w 31tygodniu.
za tydzień

Cytat:

Piękny brzusio i jaka zgrabna laska z Ciebie

Cytat:
wogole jak robił usg dowcipne zeby zmierzyc szyjke to lezalam a on bada i bada i bada i tak z 7 minut.. wiedzialam ze cos jest nie tak,martwi go tez to ze przez 3 tyg szyjka sie sporo skrocila.. no ale wsumie z mala wszystko ok wiec jeszcze 2 tyg i moze wychodzic..
Życzę Ci ,aby Maluszek posiedział jeszcze te 2-3 tygodnie.

Cytat:
Ja nie wiem czy można,ale ja zawsze mam niepomalowane u rąk,a maluję u nóg i tak chyba zostanie do porodu
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 18:04   #3314
madi82
Zakorzenienie

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Na Sr polozna powiedziala aby sobie wybrac...albo zostawic na rekach albo na nogach.

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 18:07   #3315
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Hej dziewuszki!!! wróciłam z całodniowych wojaży...

z rzeczy istotnych:

- u endo wszystko ok, takie wyniki sa dobre i tyle, dostałam zaświadczenie że mogę mieć znieczulenie i cc jakby co

- zakupiłam farbę i pędzle i jutro malujemy pokoik

- byłam wybrać i kupić materac dla nas i dla Ignacka !!

- posadziłam resztę rzeczy w ogródku, a że zaczęło padać więc ktoś mnie wyręczył z podlewaniem

generalnie na mnie nie liczcie - u mnie wszystko pozamykane i jak widać Leoś się nigdzie nie spieszy ... choć rozpycha się tak, że mam wrażenie że mi dziurę zrobi w brzuchu

Kathe - i jak? już lepiej?

Oli - brzuchol nadal szpiczasty i urósł!

En - nie martwa się, jak trzeba to pójdziesz do szpitala tam się Tobą zajmą, przypilnują i wszystko będzie dobrze

Idzia111 - brawo za wyniki!!!

Dotkaa - to leż, odpoczywaj, czytaj, oglądaj nie ganiaj

Ghia - brawa dla TZ! oby go przyjęli

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-05-29 o 18:14
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 18:12   #3316
czarownica1
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41059597]Hej dziewuszki!!! wróciłam z całodniowych wojaży...

z rzeczy istotnych:

- u endo wszystko ok, takie wyniki sa dobre i tyle, dostałam zaświadczenie że mogę mieć znieczulenie i cc jakby co

- posadziłam resztę rzeczy w ogródku, a że zaczęło padać więc ktoś mnie wyręczył z podlewaniem

generalnie na mnie nie liczcie - u mnie wszystko pozamykane i jak widać Leoś się nigdzie nie spieszy ... choć rozpycha się tak, że mam wrażenie że mi dziurę zrobi w brzuchu
[/QUOTE]

kupiłas jokera?
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 18:13   #3317
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
ale gdzie ja zapieprzam rano się żaliłam, że ciągle siedzę w domu to dostałam receptę na tą dolegliwość- jeszcze więcej leżenia, fantastico
Kochana, pucujesz mieszkanko, przygotowujesz tż obiadki. Trudno, teraz On musi się wami zająć
Dla Bezika musisz być dzielna
Z moim tż jest o tyle dobrze, że nie pozwala mi sprzątać i nie ma żalu, że mamy syf :brzydal :
Stary 2013-05-29, 18:13   #3318
czarownica1
Zakorzenienie

En, Dotkaaa

Idzia, dobre wiesci w Twoje Swieto

Margosia, szerokiej drogi
Stary 2013-05-29, 18:14   #3319
surka
Zakorzenienie

Wróciłam od siostrzeńca, cudownie maluch rośnie już się nie mogę Lilki doczekać, zrobiłam, małe zakuki, zaraz wkleję zdjęcia

EVE dziękuję za rożek śliczny, i bodziak też super, miła niespodzianka. Dziękuję kochana

Cytat:

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41059597]- u endo wszystko ok, takie wyniki sa dobre i tyle, dostałam zaświadczenie że mogę mieć znieczulenie i cc jakby co
[/QUOTE]

Idę dalej nadrabaić
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 18:15   #3320
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Kochana, pucujesz mieszkanko, przygotowujesz tż obiadki. Trudno, teraz On musi się wami zająć
Dla Bezika musisz być dzielna
Z moim tż jest o tyle dobrze, że nie pozwala mi sprzątać i nie ma żalu, że mamy syf :brzydal :
A, właśnie Karo miałam Ci pisać- cieszę się, że Tż się zrehabilitował i pomyślał i że spędzicie Twoje urodziny tak jak powinniście widać coś dotarło do niego i bardzo dobrze!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 18:26   #3321
magdalennne
Wtajemniczenie

Ależ mnie TŻ dzisiaj wymęczył i jeszcze wkurzał gadaniem... Najpierw pojechaliśmy do Urzędu Gminy po warunki zabudowy, potem do biura projektowego. A potem spacer po mieście po jeszcze 3 biurach - zdychałam normalnie A na dodatek wszyscy lokują się na 3 piętrze!!! Ja się pytam czy nie ma lokali na parterach? Wszędzie chcieli nas zabić cenami (no poza Panem, który zaczepił nas na ulicy jak usłyszał, że o tym gadamy i chce nam to zrobić na 1/3 ceny). Czy któraś z was jest może architektem?
A mój TŻ cały czas tylko jęczał, że wolno idę i jestem bez życia. W końcu mu powiedziałam, żeby nie przespał nocy, przymocował sobie 13kg do brzucha z bolącym kręgosłupem i wtedy pogadamy...

A i byliśmy na tym USG3D Pooglądaliśmy malucha, mamy film i zdjęcia Pamiątka będzie ładna
Mały ciągle pupą w dół, ale nogi ma na górze Dokładnie przysłania sobie nimi twarzyczkę. Wstawię wam później zdjęcie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dzień dobry w 35tc

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie zalamujcie mnie waga Chyba nikt na tym watku mnie nie przebije... +18kg a jutro zaczynam 33 tydz. Czasami czuje sie jak smok! Za tydzien lecimy z Tz do Polski, odwiedzic rodzinke przed przyjsciem na swiat malego i wiem, ze kazdy po cichu bedzie myslal ''ale przytyla'' i '' ciekawe jak ona to zrzuci''

Zastanawiam sie czy taki przyrost wagi moze byc zwiazany z tym, ze przed ciaza bylam na diecie i schudlam 10kg a jak zaszlam w ciaze zaczelam normalnie jesc i waga leciala w gore... Jak myslicie? W kazdym razie mam zamiar ostro wziasc sie za siebie (jak juz to bedzie bezpieczne dla mnie i dla niunka) i motywuje sie tym, ze jak wczesniej udalo mi sie chudnac to teraz tez tak bedzie.
Ja mam +13 teraz. A przed ciążą udało mi się schudnąć 17, więc to chyba niewiele ma wspólnego... Chociaż wiele zależy od organizmu zapewne.

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witamy się w 31 Tygodniu !

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

A tak wogóle dzis mamy ukonczony 35 tc więc witamy sie w .....36 tc :D

Cytat:
hej dziewczyny! wycieralam w kuchni blat i pozniej chcialam wziac garnek z woda i odcedzic szparagi i mnie mega chwycil bol kregoslupa na dole, nie moge sie wyprostowac, chodzic bo przy kazdym ruchu boli ;( boje sie ze cos moze byc nie tak, nie przechodzi od godziny idac do pokoju musialam trzymac sie scian
Spróbuj odpocząć, a jak nie przejdzie to jedź na IP. Nie znajdzie się nikt, kto mógłby cię zawieźć?

Cytat:
Przytulam mocno kochana Dla Bezika wszystko, nawet szpital zniesiesz.

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
my po wizycie, wszystko ok, Fi ma lepek na 33 tydzień, więc też pewnie wcześniej wylizie. Jedziemy jeszcze zamówić drzwi i wracam grzecznie do domu

Cytat:
hej ja tez juz po wizycie..

En to trzymaj sie w szpitalu sie Toba zaopiekuja i bedzie ok! Bedzik cos szybko chce wyjsc.

No wiec u mnie tak.. Zuzka wazy 2300 wiec przykoksila laska wszystko z nia ok.. no i tyle,reszta..niewiem od czego zaczac .. EN nie denerwuj sie bo mojej Zuzie tez sie spieszy na swiat,szyjke mam 2,5 gdzie norma min jest 2,5 plus kłucie w kapie i to co sie Was kiedys pytalam o twardnienie brzucha i uczucie jak na kupe to znak ze szyjka ( bardziej klucie) sie skraca,to stawianie to lekkie skurcze... mala juz lezy bardzo nisko i mam lezec w domu ( na szczescie nie dostalam skierowania do szpitala..) i NIC A NIC nie robic jak to moj gin ujol " musi Pani jeszcze 2 tyg dotrzymac chodziaz do 36/37 tyg" mowi ze teraz nic by sie nie stal no ale wiadomo... mowi ze napewno wczesniej urodze tzn w czerwcu. No wiec lezymy i odpoczywamy i pachniemy chodziaz i tak musze przygotowac rzeczy malej wyprac wyprasowac ale to na siedzaco i ogolnie sie ograniczac.. mam zrobic gbs ale oczywiscie w mojej diagnostyce robia to ale dopiero od 7czerwca.. bo coś tam.. a mi kazal dzis to zrobic i od dzis w nocy mialam 3 pimafucin chyba na lekkie cos tam w kapie ( i profilaktycznie aby kapa do porodu byla gotowa i zdrowa) Luteine dowcipna na twardnienia i te skurcze no i magnez 2 tabletki co 8 godzin.Jak sobie cos jeszcze przypomne to Wam napisze...
Pozniej bylismy w tym USC niewiedzialam ze takie mile panie pracuja w jakim kolwiek urzedzie Musielismy podpisac papiery okreslic kogo nazwisko bedzie nosic dziecko i czy TZ zdaje sobie sprawe ze dziecko trzeba " wychowywac" i "utrzymywac" heheh ) i mamy zaswiadczenie do szpitala co by TZ nie miał problemow z ogladnieciem malej.
Jak ktoras chce to zalatwic to musicie isc we dwojke z TZ wiadomo,dowody i zaswiadczenie o gin w ktorym sie jest tygodniu ciazy.
Ależ się tym dzieciom spieszy na świat... Leż leż i jeszcze raz leż, żeby Zuzinka jeszcze trochę wytrzymała.

Cytat:
Nie wiem ile mam do nadrabiania. Cały dzień coś robię. Byłam też w ubezpieczalni i okazuje się, że wszystko jest ok i będzie ta kasa za ur dziecka. Pani była niedoinformowana i źle mnie poinformowała bo to jest tak, że ja za pobyt powyżej 3 dni w szpitalu mam płacone, ale jeżeli chodzi o rodzenie dziecka to płacone wtedy za pobyt jeżeli jest cc, a jak sn to tylko za urodzenie dziecka, a za pobyt już nie.
I to są warunki większości firm ubezpieczeniowych. Też tak mam.

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41059597]
z rzeczy istotnych:

[/QUOTE]

Szalone jesteście normalnie... Ja zaczynam wymiękać, chociaż generalnie wydawało mi się, że dobrze znoszę tą ciążę.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 18:27   #3322
cynamon_owa
Zadomowienie

Ja tylko na chwile witam sie poszpitalnie- w sumie wypuścili mnie warunkowo- wracam w piątek na kontrolę. Jak nie urok to sraczka- mam zatrucie ciążowe
Ciśnienie 150/100 , białko w moczu, spuchłam koncertowo od stóp przez dłonie po twarz i tylko tyle dobrego, że Adaś ma to gdzieś i szaleje Maleńki jak zawsze Egh... teraz kontrola do końca ciąży co tydzień albo co 3 dni- okaże się w piatek.

Uciekam dogorywać w swoim łóżeczku- wszystkie kobitki na sali tak chrapały jakby trawę kosiły albo pole orały więc w ogóle nie spałam a poza tym co godzinę przychodzili mi mierzyć ciśnienie Dzisiaj przyjechał maz i od rana ze mną siedział i mówi, że "ładnie musiałaś być padnięta bo zasnęłas i tak słodko chrapałaś" - znaczy pewnie pod nosem ja współlokatorki przeklinałam a one mnie

Jak by mnie dlugo nie bylo tzn, ze albo mnie zostawili w szpitalu albo mnie szlag trafil
Do napisania

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 18:27   #3323
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

d0tkaaa

Ale Zuzince ładnie waga skoczyła A ty leż i odpoczywaj, żeby mogła jeszcze sobie trochę podrosnąć, coby ci za lekko nie było Trzymam żebyś przeczekała jeszcze do 38 tc

Cytat:
To super, że jednak wypłacą, a dla Pani

A to moje drobne zakupki
- getry pepco
- niedrapki pepco
- czapeczki tesco
- suekieneczki tesco
- 2 smoczki 0+ nówki od siostry
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-05-29 18.06.25.jpg (34,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-05-29 18.07.46.jpg (43,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-05-29 18.07.25.jpg (32,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-05-29 18.07.07.jpg (38,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-05-29 18.06.56.jpg (45,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-05-29 18.07.36.jpg (33,4 KB, 3 załadowań)
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 18:27   #3324
magdalennne
Wtajemniczenie

A Idzia owszem, mam dzisiaj imieniny Ale życzenia zostawcie na piątek
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 18:28   #3325
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
kupiłas jokera?
niestety cholerka ale nie, wszędzie muszą ją sprowadzić, a że długi weekend to najwcześniej miałabym ją w środę, a muszę mieć ścianę na finito w poniedziałek
A ty też zamawiałaś czy jakimś cudem gdzies ją mieli?
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 18:31   #3326
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Ja tylko na chwile witam sie poszpitalnie- w sumie wypuścili mnie warunkowo- wracam w piątek na kontrolę. Jak nie urok to sraczka- mam zatrucie ciążowe
Ciśnienie 150/100 , białko w moczu, spuchłam koncertowo od stóp przez dłonie po twarz i tylko tyle dobrego, że Adaś ma to gdzieś i szaleje Maleńki jak zawsze Egh... teraz kontrola do końca ciąży co tydzień albo co 3 dni- okaże się w piatek.

Uciekam dogorywać w swoim łóżeczku- wszystkie kobitki na sali tak chrapały jakby trawę kosiły albo pole orały więc w ogóle nie spałam a poza tym co godzinę przychodzili mi mierzyć ciśnienie Dzisiaj przyjechał maz i od rana ze mną siedział i mówi, że "ładnie musiałaś być padnięta bo zasnęłas i tak słodko chrapałaś" - znaczy pewnie pod nosem ja współlokatorki przeklinałam a one mnie

Jak by mnie dlugo nie bylo tzn, ze albo mnie zostawili w szpitalu albo mnie szlag trafil
Do napisania
O rany współczuję Masz wszystkie objawy z tego, co widzę...

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 18:32   #3327
madi82
Zakorzenienie

A Ty co...juz Ci sie nie podoba w mieszkanku,ze po szpitalach wolisz spac...kurcze...zatrucie? od czegp to?Kuruj sie i wracaj do nas...ostatnio myslalam o Tobie ze cos dlugo Cie nie ma....dobrze ze Adasko ma sie ok.3m sie Cynamonko dzielnie.zdrowka Ci zycze!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 18:35   #3328
czarownica1
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41059914]niestety cholerka ale nie, wszędzie muszą ją sprowadzić, a że długi weekend to najwcześniej miałabym ją w środę, a muszę mieć ścianę na finito w poniedziałek
A ty też zamawiałaś czy jakimś cudem gdzies ją mieli?[/QUOTE]

my zamawialismy, udało sie w miare szybko bo sporo bralismy, wiec sklep nie chcial stracic takiego klienta
bralismy dodatkowo podkład tikurilli. on troszkę pachniał jak się nim malowało a farba super, zero zapachu i ładnie wyglada, ma leciutki połysk. Kolor dobierali nam w sklepie bo ja sobie zażyczyłam złamaną biel, coś podobnego do bitej śmietany

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cynamonku, zdrowiej
Stary 2013-05-29, 18:35   #3329
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Do napisania
współczuję Kochana mam nadzieje że w szpitalu pomogli, trochę Cię podreperowali i na kontroli będzie ok
Stary 2013-05-29, 18:36   #3330
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Melduje sie po usg. Wszystko jest ok. Wanessie nic nie uroslo i nadal jest Wanessa. Reszte powiem jak wroce ze szkoly rodzenia.

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości